någon därute som har ngn teori?

Igårkväll då jag tog in hästarna så såg jag att lilleman kliat bort pälsen på varsin sida bogen.
De ser inte ut som ringorm iaf,och han löser ju inte hår eller dylikt.
När han blir rastlös så brukar han gåner bland träden och stå och gnugga sig ganska ordentligt, men nu är de nästan så jag börjar fundera om han har ngn slags ohyra?

Har misstänkt att han har lite sommarexem, men de borde ju inte visa sig nu mitt i vintern?
Läste att hästarna har lättare att dra på sig ohyra på vinter/våren, så misstänker som sagt att de kan vara ngn lus jävel eller ngt. Läste oxå att de inte finns ngt "botemedel" direkt för det, men att swithc (stavning) kan vara en bra grej.

Är de ngn härute som har ngn teori på vad de kan vara? och vad man kan testa behandla med isåfall?


det här får mig att må bra.

shit, detta var en svår fråga, jag vet inte vad jag ska skriva :P
men, jag mår bra då allting går som jag planerat, då allting bara rullar på som det ska.
Jag mår bra då jag ser att det går bra för folk i min omgivning.

Jag mår bra då jag inte mår som ett helvete helt enkelt, kortfattat och bra :D


ngn som är sugen?



Funderar på att sälja iväg min digitalkamera då jag är sugen på att köpa mig en systemis.
Så tänkte höra om de finns ngn härute som är intresserad? den är sparmsamt använd och lätt och smidig att ha med sig, den är snabb startad och inte ett dugg seg mellan bildtagningarna, sen har jag aldrig vart med om ngn digitalkamera som har haft så bra batteri som denna faktiskt. 10 megapixlar , och "vibration reduction", 3x zoom .

Nypriset låg på ca:1600 kr, tänkte mig iaf 950 kr för den nu :) kan ev diskuteras en aning .




Nu när jag lix är igång så har jag ett Fleecetäcke till övers oxå i strl 145, är beige/grått och ALDRIG använt!
vill ha 120 kr för det. Perfekt som transport täcke!

Har ett blå/brun rutigt regntäcke i strl 145 oxå till salu, använt ett fåtal gånger .
Håller tätt riktigt bra! (säljer de endast för att jag har så många) nypris ca450:-, mitt pris: 250:-

ser ut såhär fast en annan färg då :)



En pad till western sadel, tjock och fin! 100:-




Har en backontrack benskydd/pad? oxå om ngn skulle behöva en extra, jag hade 2 men Bobby rev sönder den ena första gången han använde dem, använd endast 1 gång. kan vara bra att ha i reserv? :) 200:- vill jag ha för den.


är ngn intresserad av ngt eller vill se bild på de jag inte lagt upp bild på, så lämna en kommentar! :)







29 december.

Jag måste berätta om gårkvällens bravader i kylan!.
Jag skulle ta in hästarna, började med Bajen som alltid och sen skulle jag ta Bobby skrutt, som jag möter utan grimma!
whattaaa faaack tänkte jag och tog honom i luggen , gick fint i några meter tills han fick för sig att han kunde komma lös -.- , jag trodde faktiskt att han skulle springa in då han i vanliga fall brukar ha sjukt bråttom då han vet att de väntar gott i krubban, men icket. Han springer in i Bajens hage , så jag skyndar mig dit och stänger in honom , så tar jag in Lilleman ist och hämtar samtidigt en grimma .

Men tror ni att jag fick fast honom? neej -.- , han bara sprang runt och slog bakut som världens vilde, så fort jag kom närmre så tvär vände han och kutade runt runt. -30 grader hade vi oxå och jag höll bokstavligen talat på frysa ihjäl!
så efter att ha jagat honom ca en timma utan resultat så gick jag in en 10 min för att värma mig, sen ut igen för att se om han gett upp. Men neej, samma visa denna gång, så efter totalt 2 timmars "jagande" så gav jag upp och gick in.
Jag var så jävla frusen om händerna att jag inte kunde knipa ihop dom, heelt sjukt!

Den här gången lät jag honom vara ute i över 1 timma innan jag gick ut och försökte igen, och då kom han faktiskt! Tur för honom, och en stor lättnad för mig då jag knappast hade sovit en blund då jag vetat att han stått ute i -30 grader.

Men slutet gott allitiing gott :)! häst jääkeel -.-.......



Idag snöar det en aning och är -22 grader, hästarna fick fruckosten inne och nu ska jag strax släppa ut dom så får dom vara ute några timmar, under tiden ska jag och Jonatan dra till byske en sväng och handla litegrann, sen ska vi hämta en ny spis på kiosken hos mamma som aldrig är använd , då våran är lite knasig, ugns luckan går inte stänga helt bla.

Så måste jag komma ihåg att hämta ut mitt paket från Börjes med mitt schabrak ! inte att förglömmaa..

skrooot gubbee!! <3


det här upprör mig.

det finns mkt som kan uppröra mig , men här är några av de :

*djurplågeri, finns de ngt värre?
*falska människor
*dryga och otrevliga människor
* folk som hela tiden tar en förgivet.
*snålhet!
*idioter i allmänhet.

Som sagt, listan kan göras lång. Men jag tror jag fått med bland de värsta .



det här vill jag bli när jag blir stor.

egentligen så skulle jag ha lagt upp "Min dag i bilder", men eftersom jag inte har möjlighet till det idag så tar jag det imorgon ist, så nu kör vi på denna kategorin :)

När jag blir "stor" , är ju trots allt 20 år nu och ska vell räknas som vuxen? men i framtiden så vill jag jobba med människor eller djur, men riktigt vad vet jag inte? jag gillar att hjälpa andra, och jag älskar djur.
så vad framtiden har att erbjuda mig får vi se.

Just nu jobbar jag på macken i kåge, trivs riktigt bra faktiskt och det är ett roligt jobb för de mesta då man träffar mkt folk . Men hur länge jag blir kvar får vi se helt enkelt, jag är iaf inte emot att testa på ngt annat om de skulle råka dyka upp ngt. Men så länge jag inte har ngt annat att gå till så kommer jag självklart stanna här :).





27 december.

nu ett vanligt hederligt inlägg.
Julen är över, känns lite trist faktiskt måste jag säga, den går så fort! man hinner knapt njuta av allt som hör julen till, innan de är dags att ta bort det igen. Julgranen kommer jag iaf låta stå kvar till efter nyårs, likaså alla tomtar osv. Men sen ryker det.

Idag sov jag så sjuukt länge! vaknade inte fören kl 12 :O var länge sen jag sov så pass länge..
så jag har med andra ord inte åstakommit särskilt mkt idag, åt lite lunch, plockade undan litegrann och sen snörde jag mig in i duschen och sedan iväg mot jobbet.

Imorgon väntar jobb 8-16 , sen ska jag till stan en snabbis och hämta kinamat som jag ska bjuda pappa och resten av familjen på. ska oxå hinna ut och rida Bajen en runda, Onsdag är jag ledig och då ska båda hästarna få komma ut, även lilleman ska få röra på fläsket litegrann ;P

Torsdag jobbar jag bara ett par timmar på macken, sen vidare mot assistenten i stan och jobba 17-22 där.
fredag öppnar jag på macken och jobbar till 13,50 , sen hem en sväng och rida hästarna, göra mig klar fär kvällen och sedan iväg och fira nyårs med Harald och sussie å kim, Jonatan är såklart med :) och Tosca ska få följa med oxå då jag inte vill lämna henne ensamen , är rädd att hon ska bli skrämd av allt smällande på kvällen så vill att hon ska få vara med mig.

lördag väntar lite eftermiddags arbete på macken och sen ska hästarna ut och röras, båda två :) söndag är jag ledig, så då ska jag sova ut ordentligt, sedan ska jag storstäda huset och göra snygt efter julens bravader, sen ut och motionera hästarna :)!

hur ser eran nyårshelg ut? :)




jag som liten.

vad jag hört av mina käraste päron så var jag som liten väldigt snäll , jag sov om nätterna och var ganska lugn överlag. Jag älskade att äta (vilket jag fortfarande gör :P) och jag var ganska självständig.
sen då jag blev ngt äldre så blev man vell lite kaxigare och pappa fick jaga mig runt byn ibland, och då han fick tag i mig (som inte tog särskilt lång stund XD) så fick jag nästan alltid kompisförbud :P haha.

sen vet jag att jag älskade att springa runt byn och "jaga" katter, jag försökte fånga dom endast för att jag ville klappa dem, men de slutade oftast med tusen rivmärken och jag kom hem stört flännandes :P

har tyvärr ingen bild på datorn sen jag var så pass liten, men he får duga endå :)

dåliga vanor och laster.

Ja, jag måste vell säga att jag har allt för många dåliga vanor och laster, men här kommer några av dom:

*Jag är fruktansvärt lättirriterad!
*Jag kan bli så arg ibland att jag lätt skulle kunna strypa ngn! (nästan :P )
*jag har en förmåga att skjuta upp saker
*jag är ganska glömsk
*blir lätt stressad inombords
*jag har svårt att be om ursäkt

alla dessa saker jag nämnt ovan är absolut inte ngt jag är stolt över, men mitt hetsiga temperament har jag nog ärvt av mina kära fader , vi är väldigt lika varandra humörmässigt.
Men sen finns de nog ingen människa här i världen som inte har ngn slags dålig vana, så jag är knappast ensamen :)



älskade pappsen och Bobby skrutt <3



bara för att jag blev sugen.

på att göra ett inlägg om hästar jag haft/ägt genom tiderna :)

Jag har hållit på med hästar så länge jag kan minnas nästan, men började med att rida regelbundet då jag gick i 1an, jag var 7-8 år alltså. Jag började på 4h-gården i byske där jag tillbringade väldigt mkt tid! var där flera gångern i veckan, och där stod Laban, en shetlandsponny valack på1,10 m hög och en islandshäst som hette askur, dock blev han såld efter ett tag. Så de var på lilla Laban min karriär började.

Min första "egna" häst var lillis, en shetlandsponny på 26 år (men pigg och jävlig som en möört!!) och honom hade jag på foder i 2-3 år om jag minns rätt? 2 år var det iaf. Han fick stå på 4h-gården första tiden, sen hade jag hem honom en sommar på bete. tyvärr växte jag ur honom och lämnade tillbaka honom, då hamnade han hos en kvinna i furuögrund , en granne till dem som ägde lillis. Och jag var dit ibland och hälsade på och for ut och körde honom små korta svängar ibland..Idag vet jag inte exakt var hans är, men han är iaf 36 år gammal och finns i stan ngnstan!
trodde att han var död, men fick veta rätt nyligt att han faktiskt lever :,)!!

sedan hade jag uppehåll med egen häst i ca 3 år, började på ridskola 1 gång i veckan i ersmark där jag gick i några år, var fortfarande kvar på 4h och sen var jag mkt hos min kompis emelie och red på hennes hästar. Vi gick även i samma ridgrupp :)..


Min första egen ägda häst var Västerbo Macho som jag berättat om i tidigare inlägget, han var en stor varmblods gosse och var 7 år då jag tog över honom. Hade honom som ridhäst första 2-3 åren innan jag mer och mer blev intresserad för trav.
Testade honom på banan några gånger och fick hjälp av per gustafsson, fick honom till start 1 gång och de var på vitsand i piteå, som slutade tråkigt. Han trampade av sig knäkappan och stannade mitt på upploppet , sen då vi skulle hem lyckades han gå omkull i transporten och gick sedan dess inte lasta mer.. så efter den händelsen hade jag honom endast som ridhäst, han älskade att hoppa och var superfin att rida faktiskt. Dock var han frukstansvärt tjurskallig och stod många gånger upprätt i protest om de blev för jobbigt.. Hade han inte blivit skrämd och rädd för transporten så hade jag troligen testat hopptävla honom då han som sagt var en klippa på att hoppa! men vi nöjde oss med våra terräng banor i skogen, och egenbygda hinder hemma på gården.
Vi hade så otroligt många fina stunder tillsammans..



Några år senare så köpte jag Snärt Bravad, en grymt snyggt fux färgat kallblod på 10 år , som dock var totalt förstörd i psyket. i början var han som en buffel och kunde lika gärna trampa på mig som att gå brevid. Han hade inte blivit riden utanför en padock på flera flera år, och i yngre dagar hade han vart "instängd" i ett stall i ca 1 års tid. så han hade inte haft de lätt den lilla gossen. Iaf så hade vi det sjuukt tufft och de var ingen lättsam häst någonstans! att rida var han het som en spis och väldigt vääldigt lätt stressad, rädd för allting han såg och vi stod mest på bakbenen första 6 månaderna innan jag lärde mig mina knep. Ibland tog de uppmot 30 min för oss att ta oss från gården/gatan, han stod bara och reste , snörde sig bakåt och hoppade in i träd och husväggar å allt som stod i vår väg. Men de stunder han var lugn och ostressad så var han sjuukt underbar att rida! lätt bland de finaste hästar jag ridit! de tog ca 1 år innan vi kom riktigt bra överens och hade lärt oss varandra, och vi fick många fina ridturer tillsammans, men satan vad jag fick kämpa för dom. Bravad ägde jag i 2 år , sen sålde jag honom till en karl som skulle använda honom till körning , vilket har gått förvånansvärt bra! har kontakt med honom idag och har även hälsat på dem några gånger :)
var hösten 2008 jag sålde honom ,och i samma veva så kom:


Bobby Brian, en varmblods gosse som jag köpte av Christer Johansson  .
Bobby var 8 år då han kom, och honom har jag kvar än idag :) Bobby är född år 2000 och blir 11 år nu snart, tänka sig vad tiden går. Iaf så är han en väldigt snygg häst att titta på! men har ett humör att kalla duga, han har väldigt mkt personlighet , och de måste vara de som gör att jag tycker om honom så mkt? han är en väldigt rolig häst att jobba med, men är därimot inte så rolig att ha å göra med då han inte fått "jobba" på ett tag. Han blir rent utav ganska otrevlig och kan försöka bitas/sparkas och vara allmänt sur. Han har bitit mig 1 gång, och har sedan dess inte gjort om det :P haha. Många har trott att han är hingst då han har lite sådana fasoner för sig, men båda bollarna är borta för stackarn så de är vell endast i sinnet han är det^^. Bobby har jag tränat för trav och med lite stöd från christers sida så fick jag honom i kanon fin form! 2 veckor innan han var start klar så gick han omkull i hagen och fick igen sin senskada han haft tidigare i christers ägo. sen dess har han tagit de rätt lugnt och har fått läka ut riktigt ordenligt.
Vi har myst med lite rid och körturer och nu ca:1,5 år senare så finns inte ett spår av skadan kvar.
Nu i vinter ska han sättas igång igen, så får vi se hur det utvecklar sig. Han har viljan och älskar verkligen att springa!
så att inte låta honom försöka igen vore en synd..



Det var då Bobby blev skadad jag lånade ut Macho till sandra , och jag köpte hem :

Livi Bajen, en varmblods valack på 6,5 år.
Köpte honom osedd från lidköping, fick se honom på bilder och pratade med ägaren mkt innan jag bestämde mig.
På bilderna var han ruskigt vacker! och de var så spännande dagen han kom, dock blev jag ganska besviken då han klev ur transporten. Bajen var väldigt mager och insjunken, och de gjorde ont i mig att se! i hans ögon fanns ingen livsgläldje över huvudtaget , och jag viste inte vart jag skulle ta vägen. Jag fick honom på prov i 4 veckor innan jag behövde bestämma mig, och under dom här 4 veckorna insåg jag att jag inte kunde lämna tillbaka honom, han skulle stanna hos mig. Har ägt honom i ca 1,5 år nu, och man kan inte tro att de är samma häst! Nu har han livsgläjde och personlighet, han har lagt på sig i hull och är så otroligt fin! en sjukt trevlig häst att ha å göra med, finns inget ont i honom alls. Väldigt trevlig att rida/köra, och nu till våren så är han klar för start :)!! ska bli kanon kul!




I sommras så köpte jag hem lilla Bäckdalens Briar, även kallad "lilleman"
Han är en minishetlandshingst på 3 år snart, som jag köpte främst som sällskap då Bajen inte klarar av att bli lämnad ensamen. Men kommer självklart köra in honom nu nästa höst och låta honom göra "rätt" för sig :) haha.
Då han fortfarande är så pass ung så följer han bara med ut på promenader och sparkturer, nu till våren ska vi börja tömköra litegrann och sen till sommaren ska jag göra en liten paddock där vi kan lös träna litegrann.
Briar är vääldigt snäll och lättsam för att vara så ung och hingst, har aldrig bitit eller dylikt.
Har honom lös på gården utan problem och han kommer då man ropar :,)!




Detta blev kanske lite rörigt, men de hästar som jag äger idag är Bobby Brian, Livi Bajen och lilla Briar :)
har fått lära mig en hel del under dessa intensiva år med hästar, och ett liv utan dom finns inte i min värld!



Västerbo Macho    E:pythagoras U:Pearl seth  född:1994


Snärt Bravad E:Marine svarten U:Snärty  Född:1998



Bobby Brian E:Buzzin Brian U:Queen of headland född:2000




Livi Bajen  E:Kramer Boby  U:The newmare Född:2003



Bäckdalens Briar "lilleman" E:Componist  Född:2008


ett favoritminne.

har som glömt bort den här listan ett tag, så dags att ta igen några inlägg nu då!



01 – Om mig
02 – Min första kärlek
03 – Mina föräldrar
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 Ett favoritminne
18
– Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 1 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag



Det finns många fina och bra minnen, lite svårt att välja ut ett, men måste jag välja så var det nog då jag fick min häst Macho. jag gick i 6an då jag började rida honom, han stod nere i "sågen" ca 350 meter ifrån oss, och han ägdes av carro (kommer inte ihåg efternamn) som på den tiden var i 30 års åldern och hennes carl Harry.
Jag red honom flera gånger i veckan och han var de underbaraste jag viste! , jag vet att de var höst då jag började rida honom och sen kom vintern. på våren/för sommarn så fick jag veta att dom skulle flytta, och dom undrade ifall jag hade möjlighet att ta hand om Macho under sommaren + deras andra häst Miranda, macho var till er som inte vet ett varmblod och Miranda var en korning mellan connemara/newforest. Jag hörde med min vän Nina om hon var sugen på att ha hand om Miranda , och de slutade iaf med att vi tog dom till byske och stallade upp dom i herberts stall då jag inte hade plats hemma på den tiden.De var nog bland den roligaste sommaren i hela mitt liv och vi gjorde verkligen allt man kunde göra tillsammans med "våra" hästar, men sommaren led mot sitt slut och ägarna hörde av sig. dom skulle hämta hem Macho och Miranda om ett par veckor, och mitt hjärta brast. Jag var så ledsen och grät och grät och grät,
Vi bodde i stort sett i stallet sista tiden . sen kom den dagen jag så väl minns, de var soligt och varmt och bara någon enstaka dag innan dom skulle hämta hem dom, jag stog i hagen och höll om macho efter att ha varit ute på en ridtur, då telefonen ringer. Jag svarade och de var mamma som ringde, och ungefär såhär löd samtalet:
-Hej! vars är du?
-(jag) är i stallet, vadå?
-(mamma) det är en sak jag måste tala om för dig..
-(jag)jaha, vadå?? :O
-(mamma)jo de är såhär att... Vi har köpt Macho till dig, så nu är han din!


Jag kunde inte tro att de var sant, jag har nog aldrig i hela mitt liv varit så lycklig som jag var då!

Jag ägde Macho i 8 år, och jag ångrar inte en dag tillsammans med honom! vi hade bättre och sämre perioder såklart, men de finns ingen häst som någonsin har betytt mer än just honom. Sommaren/hösten 2009 lånade jag ut honom till sandra dahlberg i byske , av anledningen den att jag kände att jag ville satsa på travet. Jag hade köpt Bobby Brian av christer Johansson sommaren 2008, och hade fullt upp med att träna honom och hålla igång, och då jag viste att Macho hade så mkt kvar att ge,kände jag att de var de bästa jag kunde göra. Nu i våras så sålde jag honom till sandra, men jag hälsar på honom lite titt som tätt och han har de så otroligt bra! han kunde inte fått ett bättre ställe!.
Men vist svider det lite i hjärtat att veta att han inte längre är min, men de viktigaste för mig är att han har det bra .
Macho är idag 16 år gammal, och han kommer alltid äga en del av mitt hjärta <3



25 december.

Efter en kanon bra jul och juldag så ska jag nu ta och krypa ner till kojs!
är supernöjd över alla klappar och har verkligen haft en jätte trevlig jul :) , självaste julafton firades hemma hos mamma och pappa som vanligt och morfar kom, dock så är ju pappa i gruvan och jobbar så lite tomt var det allt.
Idag firade vi jul hemma hos Jonatans pappa och carina + en del av deras släkt, sen var vi förbi hans mamma och dennis en sväng oxå och sa hallåå :)

Här kommer lite av vad jag fått :

*presentkort arken zoo för totalt 550 kr
*presentkort royal 300 kr
*presentkort på stengården 300 kr
*200 kr av morfar
*500 kr i bidrag av mamma och pappa till en tv
*2 st enplans hyllor
*ljus
*soda stream av Jonte
*handskar av Jonte
*ansiktsmask
*spelet våghals 2
*"bakis piller"
*badlakan
*parfym

och lite småsaker sådär :)

Hästarna lämnar jag ute ikväll, är så himla skönt ute! sen har dom varsin rundbal som sagt så dom ska nog äta sig "värmen" om inte annat ;P , skämt och sido, dom har varma gosiga täcken på sig och de är bara bra att dom kan stå ute ! måste passa på då de är så varmt. Imorgon väntar en rätt lugn dag, hästarna ska ut och röras, sen har jag inget mer inplanerat. Måndag blir de eftermiddagsjobb, tisdag förmiddag, ledig onsdag, torsdag förmiddag, fredag förmiddag, lördag eftermiddag. därimellan ska jag hinna röra på hästarna och lite annat smått och gott, men de ska nog hinnas med :) nyårs verkar bli hemma hos Harald och sussie, kommer bli kanoners!





23 december.

har inte ngn speciell inspiration just nu till att skriva, hade det inte igår heller.
Men lyckades hasa mig till stan igår och inhandla alla julklappar, och de var fan bland de värsta jag varit med om! folk överallt, arga och sura och allmänt dryga människor som knuffades och gick rakt på en hela tiiden! men man ska vell inte klaga, dom tänker nog likadant som jag och är vell där av samma anledning.

Ngt jag är sjuukt less är denna förbaskade kyla! hästarna står bara nu för jag total vägrar fara ut i -20 grader! sen tycker jag inte att det riktigt är hälsosamt för varken häst eller människa att vara ute och motionera då de är såhär kallt. Jag hoppas på varmare väder nu efter jul, men januari brukar ju vara en kall månad så de återstår att se.

Förövrigt så fick jag (som troligen alla andra b-tränare) en skelleftetravet polo tröja i julklapp av ske-å travet, hur roligt var inte det?! tycker de är väldigt skoj att dom lägger ner tid och pengar på att skicka ut en liten julklapp till oss amatörer, för att visa att dom inte glömt oss ;) hehe, skämt och sido, men superkul iaf och den kommer användas flitigt! :D


Ja, ikväll har jag och Jonatan spelat bingolotto , slagit in alla paket och gjort bort sådant, så nu är vi båda redo för julafton imorgon! :) blir på skilda håll som vanligt, han far hem till sig och jag är här med min familj :)
Nu ska jag sova så jag hinner och orkar göra allt jag ska imorgon, i år har jag får  i uppgift att göra ALL julmat!
shiit.



21 december.

illamåendet har avtagit litegrann nu efter att jag lyckats proppa i mig en portion mat, men mådde inte ok imorse!

hästarna står inne, dom kommer vara gode arga när jag kommer hem sen! men de var så kallt imorse så dom fick rent stanna kvar inne, mamma lovade att ge dom fruckost och Jonte skulle ge domnu till lunch, så dom svälter då inte ihjäl ;)

i afton då jag kommer hem ska jag ta ut Bajen på en ridtur, får se om jag tar monster Bobby en runda oxå eller om jag gör det imorn, beror på hur kallt de är och hur mkt jag fryser :P sen ska jag gå en promenad med vovvsingarna så dom får avreagera sig litegranna :)

förövrigt så längtar jag sjukt mkt till fjälls! längtar i sinne tills vi får stugan u slutet av januari :))


20 december.

Jag hoppas innerligt att det inte är den berömda vinterkräksjukan som kommer krypandes, jag mår inte ok alltså!
ska ta och svälja lite pepparkorn och hälsofil få se om magen lugnar sig, men jag tror nästan att de är kört redan.
Får hoppas att den inte blir långvarig iaf, för på onsdag/torsdag ska jag fixa alla juklapparna! annars blir allt folk utan och de vore ju förargligt :P

Bjöd pappa på lunch uppe på fältet nu innan han beger sig mot kiruna, för min del gick de rätt tungt att få ner maten måste jag säga, och colan jag drack riktigt brände i magen på mig! så ngt är på gång som sagt, uuuuschh.


Jag måste bara berätta om lillemans cp ryck igår då jag plockade in hästarna! jag tog först in Bobby och Bajen, sen så släpper jag som sagt alltid lilleman lös, och han sprang som ett tok och bockade och slog bakut, sen räsade han över till min och Jontes gård, vilket han ALDRIG gjort förut! han brukar alltid springa direkt in, men inte den här gången :P
så jag ropade på honom, och då kom han i väärldens fart och gjorde de roligaste skutt jag ngnsin har sett!
sen ställer han sig och stegrar och sen i landningen så halkar han omkull X)! han var snabb upp men vart nog lite chockad, han stod och tittade och luktade där han föll en stund, sen drog han några varv till runt på gården innan han sprang in och ställde sig i boxen :P dumma lilla hääst :)!


Förövrigt blir de inte roligt att fara på jobbet idag, dels för hur jag mår och sen är föret inte ngt att skryta över, snön vräker ner och de lär vara snörök i mass! uusch, sånna här dagar vill man hålla sig hemma...


<3




















Ni är allt <3

 


19 december.

-17,8 grader idag + blåst och SNÖ! = ingen ridning eller körning, jag höll bokstavligen talat på att frysa ihjäl så fort jag gick utanför dörren, men de ser iaf ut som att kylan ska vända nu i slutet av veckan som kommer, hoppas det.

Idag har jag inte gjort allt för mkt, mest vart inne och tjollrat på och städat litegrann då vi har haft främmande nu i afton, Jonatans pappa carina samuel och farmor och farfar har vart här på middag och jag bjöd på Grekisk pytt och saffrans semla i efterätt, tror att dom blev rätt nöjda iaf som de lät :) får vell hoppas det iaf^^.
Nu har herrskapet ganska just farit, och jag ska alldeles snart ta tag i all disk , en sån här gång skulle jag kunna göra vad som helst för en diskmaskin alltså :P!

sen ska hästarna strax få komma in , dom lär stå och vänta på mig vid ledet skulle jag tro , dom brukar ha bråttom in när de är sånt här väder, särskilt lilleman! han släpper jag ju lös, och de tar inte mer än 2 sek så är ha inne X) hehe!

Imorgon väntar eftermiddagsjobb, så om vädret tillåter så ska jag rida en sväng innan, Tisdag jobbar jag 8-16 och onsdag är jag ledig, så då blir de ut med båda grabbarna grus! torsdag jobbar jag 8-16, sen är jag ledig!
på Onsdag så ska jag dra till stan och inhandla alla julklappar, har inte köpt en enda så jag är liiite stressad jaa.

fredag är de julafton, kommer firas hemma som vanligt, och i år kommer den inte alls bli sig lik då pappa kommer befinna sig i kiruna och arbeta :( så kommer bara bli jag ola mamma och morfar, men de ska vell fungera det med..
Juldagen kommer spenderas i ursviken hemma hos Jonatans pappa och carina, kommer bli trevligt :)

Nej, dags att ta tag i disken och sedan hästarna, sen ska jag ta mig en varm dusch och krypa ner i soffan och se "day after tomorrow" !


Bjuder på en bild på vår julgran, blev en plastgran i år, motigt som fan men jag har inte haft tid att vara ute i skogen och leta :/. Tycker att den här var riktigt fin trots att den är av plast måste jag erkänna.. ?!


tips!??


hoppsan, fick kli i fingrarna och råkade beställa hem det här schabraket från börjes alldeles just :P!


Är det någon härute som har ngt bra tips på bett som jag kan testa till Bajen?
rider för tillfället på ett rakt stångbett, fungerar rätt bra i dressyren och vid lugna uteritter, men ska man ut och galoppera eller ut och rida ett lite hårdare pass så blir han sjukt stark! han biter fast/lägger tungan över bettet sen drar han bara iväg , och jag verkligen hatar dessa dragkamper! jag känner att jag hellre sätter på honom ngt skarpare så jag slipper slita i honom än att rida med detta och måsta slita som ett djur för att få stopp på honom .

Bobby är egentligen likadan, han rider jag med vanligt 3-delat eggbett vilket fungerar jätte fint i dressyren!
men vid uteritt blir han så het och ligger på som ett ånglok och vill bara dra iväg och är svår att få stopp på.

Någon som har ngt bra tips??!?


de här har jag ätit idag.

*en ljusugnsbröds macka med romsås på
*3 st praliner
*en pizza till middag

haha shit så onödigt att skriva om, men bäst att följa listan ;P!

 mums!!


mina framtidsdrömmar.

igentligen har jag inte så mkt till framtidsdrömmar, men vem har inte drömt om att få bli miljonär ?
skämt och sido. De enda jag vill är att jag i framtiden ska få vara så pass frisk att jag klarar av att hålla på med det jag tycker är roligt, att jag ska klara av att hålla på med mina hästar och hundar osv, för de är det jag lever för.

sen att min familj + nära och kära får ett långt bra liv, och att jag får tillbringa så mkt tid tillsammans med dem som möjligt.



vad drömmer ni om?


18 december.

snön fortsätter att vräka ner, nu har vi säkert en 60-70 cm iaf, helt underbart!!
De firade jag med en ridtur på Bajen i all snö, for ner på lägdorna och skulle galoppera lite, skrittade först och trvade en bit bara för att checka så att de var ok under all snö, gick hur fint som hellst! så vi fattade galopp och sen blev allt bara som ett stoort snömoln, vi gick omkull! inte helt men han gick ner på framknäna och jag höll på flyga rakt över huvudet på honom, men lyckades hålla mig kvar. Tack gode gud att de är så mkt snö ute! vi landade mjukt och Bajen ställde sig upp igen som inget hade hänt, men att gå omkull tycker jag är väldigt obehagligt och är vell en av de värsta grejorna som kan ske då man sitter på, tänk att få 500 kg häst över sig? usch, hemska tanke.

Men vi fortsatte iaf ridturen och ingen skada var skedd, vi for upp för sandbacken och sen tog vi en lång galopp uppe i skogen efter en översnöad väg som jag vet är riktigt jämn och fin :P , sen vände vi om och for hemöver då de blåste och snöade så mkt, sen är de faktiskt -13 grader så liite kallt blev de allt , dock om benen bara så de var rätt lindrigt.

tänkte fara ut och köra Bobby en sväng men de tar jag imorgon, blir mörkt så fort och de är betydligt trevligare att vara ute då de är ljust , så vi drar en repa imorgon ist :) blir en sväng med båda tvåå.

pappa var förövrigt och hämtade hem ett par bollar för ett par dagar sen som vi nu ställt ut i hagarna, sjukt skönt faktiskt att slippa springa över hela tiden :P inte för att de är långt , men ni förstår nog vad jag menar.
iof så springer jag över endå och ger lilleman , han får ingen egen boll för risken är den att han kommer se ut som en själv efter ett tag X) ,men ger han ordentligt iaf 3 gånger om dagen, dom behöver mkt mat nu när de är vinter och kallt.

och mitt spån är slut! eller de sista som är kvar i spåntanken har frusit! -.- och pappa ringde ner till sågen i åbyn där vi hämtar, och tydligen så var deras 2 traktorer sönder som pappa brukar få låna och lasta med, så skulle vi ha så fick vi skotta i säckar. Bättre än ingenting, men så kom Jonte och sa att han hade ett par säckar från sitt jobb i sitt garage, så då är jag räddad framtill måndag iaf! :)

ikväll blir de en lugn innekväll med lite gosaker framför tvn, ska röja undan litegrann oxå då vi får finfrämmen imorn, Jonatans farmor och farfar kommer hit, sen hans pappa karina och samuel , vi ska bjuda på middag nämligen :)
Hans farmor och farfar har aldrig vart hit än, vi har trots allt bott här i 7 månader så nu är de på tiden minnsan! :)

Ikväll ska vi vara lata och dra en pipens, jag kände rent inte för att ställa mig framför spisen ikväll , sen så kan han behöva bli lite sponsrad, såatt så får de bli!

en sak till innan jag ger mig med skrivandet, jag invigde min skoter igår för första gången i år! jennie fick äran att åka med därbak, och de var så sjukt roligt! snön bara plogade över huven och vi drog först upp på fältet för en lunch, sen ut en kortsväng i skogen och sedan ner på lägdorna för att dra några härliga burkisar! jag bara äälskar pudersnön :D



Bjuder på en halvtaskig mobil bild på mig och finaste Tosca <3


bloggfavoriter.

öhh, jaa. vilken fråga :P jag läser bara 1 storblogg faktiskt, och det är kissies av någon underlig anledning.
Och på ngt konstigt vis tycker jag att människan är så blåst och dum att jag gillar henne :P !

sen läser jag såklart mina vänner och bekantas bloggar, tex:

Jennieelundmaark.blogg.se
Emeliebystedt.blogg.se (dock skriver hon typ 1 gång i månaden , lät besviken X) )
Unafraid.blogg.se
enkoppsprit.blogg.se
nastrom.blogg.se (fick adressen igår :D )
Diamantmoln.blogg.se

sen är man såklart in på lite random människors bloggar ibland och kollar läget, men dessa ovan kollar jag dagligen! :)


15 december.

shit, bara -12 grader ute, nästan så att de är blia!? undra om jag ska he mig ut och rida en sväng? joo de ska jag!
efter det ska jag och Jonatan dra till stan, ska göra bort några julklappar och sen ska vi hälsa på ola och cizzi i deras lägenhet och fira olas födelsedag en gång till då varken mamma eller pappa var med sist, det ryktas om att de blir smörgåstårta, och jag som bokstavligen talat hatar smörgåstårta! uusch, bäst jag inhandlar ngt annat :P

ska förbo royal en sväng oxå då dom har 25% på alla schabrak, sen ska jag ta med mig tosca in på björkis hundcenter och kolla läget lite, bra miljöträning för henne :)!

Imorgon jobbar jag hela dagen, kommer bli en lång och tung dag men sen då den är bortgjord är jag ledig fredag lördag förmiddag och hela söndag, går inte på jobbet fören måndagkväll så ska nog hinna vila upp mig :)
Förövrigt så håller jag på göra choklad tryffel, om de är så enkelt som de stod på receptet och om de blir gott så kan jag lova att jag inte gjort de för sista gången, var grymt lätt!

man tar bara 200 g choklad och finhackar den och lägger i en skål, sen kokar man upp 1 dl grädde,2 msk honung och sen kan man he ner en skvätt likör eller kaffe beroende på vad man gillar förstås. så häller man den kokande blandningen över chokladen och rör om till en jämn smet, sen snör man in den i kylen ngn timma så smeten stelnar, så är de bara rulla den sen i kakao eller ngt annat smask :D!




Nu ska jag ta ut vilddjuret Bajen på en ridtur!


Mitt hem.

Jag bor på postgatan 15 i ett rosa hus tillsammans med min sambo Jonatan Malm, vi har bott här sen i maj så ca:7 månader har vi bott, och fler ska de bli :) vi trivs jätte bra faktiskt och det är ruskigt skönt med ett eget place.
När man kommer in till oss så hamnar du först såklart i hallen, till vänster har du en trappa som går upp på övrevåningen där vi har vårt sovrum direkt till vänster, rakt fram har vi ett framtida gästrum(även kallat ståhlharalds rum :P ), sen till höger om det har vi en lite skrubb som vi kallar för "kall skrubben", där förvarar vi en massa skrot :P

tar du höger nere i hallen kommer du in i köket, sen till vänster har vi vårt vardagsrum där vi har soffan och tvn osv, de är ganska öppet mellan kök och vardagsrum ,men samtidigt inte, jag gillar iaf planlösningen!

Ute har vi en lagårdslänga där Jonatan har bygt garage bla, sen har vi en vedbod + ett föråd, sen en liten stuga där vi förvarar de ena och de andra :) är rätt skönt att ha så pass stort så man rymmer lite grejjer.
Självaste gården är stor, vet inte exakt men stor är den! perfekt för oss som har hundar :), sen sitter gården ihop med mamma och pappas, så jag har väldigt nära till hästarna och stallet, ser alltihopa från vårt köksfönster :)


Om detta är huset vi kommer leva i resten av våra liv har jag svårt att tro, men några år lär de bli! de beror helt på hur allting ser ut i framtiden med jobb osv, men rullar allt sådant på så tvekar jag inte över att stanna här livet ut :)




de här har jag i min handväska.

Ingenting då jag inte äger en handväska ens :P eller jag gjorde för ett par år sedan, men vette tusan vart den ärnu?
hur som hellst så var jag sjukt dålig på att använda den, jag stoppar allting ner i fickorna ist, och där kan man hitta bla: nycklar, nässpray, tuggummi,lypsyl,börs,kvitton ,mobil och säkert ngt mer skrot :P varför ha en handväska då man rymmer allt välbehövligt i fickorna? bara onödigt och drygt att ha skiten hängandes på axeln :P.

_________________________________


Vart på julbord ikväll med pappa på jästis, jag har ätit så mkt att jag knapt kan dra djupa andetag utan att hålla på spy :P hahah! skämt och sido, riktigt så illa är de inte, men jag kan lova er att jag är mätt!!
Förövrigt är jag så sjuukt ridsugen! om de är lite varmare ute imorgon så ska jag fara ut med båda två, torsdag ska de snöa ganska ordentligt enligt vädret så vi fårse, jobbar hela dagen då nästan så ska bli spännande att köra bil.
Fredag lördag ska de oxå snöa, men de ska bara vara kring 6-7 grader så då må man passa på att he sig ut.
Till veckan ska de bli -25 och minus-32 grader! jag lovar att jag inte längtar! hoppas att dom sett riktigt riktigt feel.
Imorn efter jobbet ska jag nog tvär dra en repa in till stan och fixa lite julklappar, sen förbi royal och kolla läget då dom tydligen ska 25% på alla schabrak?! kanske hittar ngt snygt, sen torsdag har dom rea på massa lädergrimmor, ska man måsta köra dit då oxå?

Nu ska jag gå ut och plocka in mina stackars hästar, sen duscha för att sedan krypa till kojs, blir tidigt imorgon.


mina syskon.

konstig fråga igentligen, jag har ju redan skrivit om familjen? :P men iaf så har jag en bror som heter Ola, han är 3 år äldre än mig , de vill säga att han är 23 år gammal.

Jag kan vell kort och gott säga som så att han är världens bästa bror!


min musik smak/de här hade jag på mig idag.


Ja, de här går nog rätt fort skulle jag tro, för de första så lyssnar jag inte så mkt på musik, men måste jag välja ngn som jag gillar att lyssna på så är de bla: Hardcore superstar, Nomy, flo rida,weezer,Takida,Volbeat,black eyed peas osv osv, finns mkt bra artister och väldigt mkt bra låtar.



De här hade/har jag på mig idag: just nu sitter jag med grå mjukisbraller, en randig olikfärgad tjocktröja med hög krage, sockar och tjocksockar! sen underkläder såklart. Kommer dock byta kläder till ikväll då jag och pappa ska iväg på julbord på jästis :D mums!


hästarna fick nya pjucks imorse + snösulor, perfekt! nu är de bara tuta och köra :) hoppas de blir varmare ute bara.
enligt väder ska vi få upp mot 3dm snö nu i slutet av veckan, jag hoppas innerligt att de är sant ! vi behöver varendaste flinga så föret blir bättre, sen längtar jag efter att få snöplummsa med mina guldgossar <3



Du får mig att le som ingen annan, känslan av att sitta bakom dig med vinden piskandes i ansiktet är obeskrivlig,
Du har lärt mig så otroligt mkt , du gör mej lycklig älskade häst <3


13 december,

lucia idag! tiden går så fort, knpt 2 veckor kvar nu till självaste julafton, och som vanligt inga julklappar inköpta än.
Jobbar ikväll ,ledig imorgon,jobbar onsdag förmiddag några timmar, sen jobbar jag torsdag hela dagen ungefär, men sen väntar helg! eller nej, jag lovade att jobba hos assistenten på lördag kväll, men de ska bara bli roligt :)

Funderar på om jag ska dra till stan imorgon eller om jag far till stan på fredag? fredag får de nog bli, då har jag absolut inget inplanerat så då kan jag strosa runt i lugn och ro och försöka fixa klart alla julklapparna.

Förövrigt är det -20,5 grader ute idag, jag hade tänkt ut och köra Bajen en sväng men de får då rent vara! nu får de sluta vara såhär kallt ute, liknar ingenting , men de ser iaf ut som att de ska bli varmare i slutet av veckan här, och snö ska de komma oxå! kan inte bli mer perfekt :)

Nu ska jag strax ta och göra lite lunch, sen duscha för att sedan bege sig iväg mot jobbet.
Ikväll eller imornkväll ska vi ta och klä julgranen, julstämningen kommer krypandes faktiskt! :]

sen kommer pappa hem inatt :D!


<3


12 december, älskade pappa.

Inatt rasade det i gruvan i kiruna där min pappa jobbar. Som tur var så var inte pappa i närheten just då, men en av hans jobbar kompisar var ca 1 meter ifrån raset. Oj vad detta skrämmer mig! jag älskar min pappa och jag skulle bokstavligen talat hänga mig själv om min pappa omkom.

Varenda gång han beger sig dit får jag en klump i magen, jag är livrädd att han ska bli skadad eller rent utsagt ngt ännu värre. Det skulle jag aldrig stå ut med.





Pappa kom hem, och stanna här....


ett pinsamt ögonblick.

åhh shit vad svårt! jag gör pinsamma saker varje dag och håller inte reda på allt jag lyckas åstakomma.
Men jag har en grej som jag alltid kommer att minnas, och de var då jag gick i 1an och skulle följa med emelie hem till storbränna och rida för första gången på hennes hästar. Jag skulle få låna Dreitil som var/är en svart islandshäst som ägs av camilla öhrlund, jag hade aldrig ridit på en så "stor" häst förut ( hade bara ridit shetlandsponnys) och var tvungen att ha hjälp upp, jag vet att de var både camilla och hennes mamma som stod brevid , hennes mamma var de som puttade upp mig och mitt i allt ihop släpper jag iväg världens brakskit! de enda jag lyckades klämma ur mig efter det var ett -hoppsan! och dom bara blängde på mig som om jag vore riktigt riktigt dum i huvudet :P hahahah!

de låter kanske inte så farligt, men jag skämmdes som fan kan jag lova er :P! sen som sagt gör jag saker hela tiden, jag gör bort mig så ofta att jag nästan slutat tänka på det :P hehe.





Sen har jag en fråga till alla er därute som råkar läsa min blogg, jag är sjukt sugen på att göra mitt hår lite mörkare, typ lite koppar/brunt med lite ljusare slingor. eller bara ngn snygg brunfräg, har trots allt vart blond nu i 1,5 år och börjar vara less!? vad tycker ni ?


 Blondt??


 svartbrun med ljusa slingor!?




rödbrunt?


 ljus/mellan blondt med slingor, eller rött??


Min bästa vän.

sånt här gillar jag inte riktigt att skriva om, jag gillar inte att favorisera mina vänner och kommer inte göra det heller.
Men min första vän var Jennie Lundmark, vi har känt varandra och umgåtts så länge jag kan minnas (sen 2-3 års ålder)
och vi har stått varandra väldigt nära i många många år. i gymnasiet hände ngt och vi gled ifrån varandra, vi umgicks inte på 2-3 år då hon gick skola och inte jag. Idag umgås vi igen vilket jag är mkt glad över :)
Jennie är den som jag vart vän med längst av alla jag känner, och jag hoppas att vi alltid kommer att vara det.

sen har vi emelie Bystedt, vi har umgåtts sen 2 klass och vi har väldigt roligt tillsammans och ganska mkt gemensamt.
Som sagt kan vi ha sjukt roligt, men vi kan oxå bli ruskigt arga på varandra ! :P Hon är den jag umgås med mest , och hon betyder väldigt mkt för mig .

sen har jag såklart fler vänner som jag tycker väldigt mkt om! men ovanstående har jag känt och umgåtts med mest , och de var så jag förstod det på kategorin att inlägget skulle handla om :)



Här har vi en gammal bild på mig och emelie :)!


10 december.

Jag är less på denna kyla nu faktiskt, dock är vintern helt underbar i övrigt! om de kunde ligga på -5 grader så skulle jag lätt kunna ha vinter jämt :P hehe.
En tung helg/vecka väntar mig just nu, har jobbat mån tis tors fre ocxå jobbar jag lö sö må, ledig tisdag sen jobbar jag ons tors, efter det väntar 3 dagars ledighet, kommer bli ruskigt skönt!

På måndag är de lucia, ska dra med mig mamma på travet och äta julgröt till lunch innan jag börjar jobba, var jag och pappa som var dit förra året men han är och jobbar i gruvan så de blir inte i år :/, mamma får duga :P!

har suttit och gjort ett tränings schema till mina hästar förövrigt , har suttit och gjort "vecko vis" efter hur jag jobbar, så  nu ska jag förhoppningsvis få ihop det :) , har lite nya mål inför de här året som jag hoppas ska gå som jag vill.

för Bajens del har jag tänkt : få honom i så bra form som möjligt med varierande träning, målet är att ha honom till start nu i februari, har 2,5 månad på mig så ska igentligen inte vara ngt problem då han är i rätt bra form nu, behöver bara finslipas litegrann då båda har stått en del nu höst pga dåligt underlag och kyla.
sen försöka hålla honom frisk och fräsch så han kan börja tävla "regelbundet" :)

Bobby: ska sättas igång nu i vinter , sen får vi se hur de hela utvecklar sig. Är sugen på att testa honom igen
då han verkligen har viljan till att springa, men kommer att ta de rätt lugnt så får vi se vad framtiden har att erbjuda. håller han ihop har han många kronor oinsprunget!

Briar "lilleman": är ju trots allt bara 3 å(snart), har inte så höga krav på honom än men kommer att börja tömköra honom och börja bygga upp honom lite smått, träna mkt ledarskaps övningar osv.
så förhoppningsvis ska han kunna dra vagn lite smått nästa vinter! :) ska införskaffa en sele som passar honom, sen hålla utkik efter en vagn då dom jag har hemma är LIITE för stoora :P hehee.

Målet för mig själv är vell att jag ska försöka orka hålla igång alla 3 och hålla mig till mina tränings scheman.
Vissa dagar lär bli tungare än andra med tanke på min värk, men jag ska göra mitt bästa.
sen dyker de alltid upp lite andra småsaker , men detta är de jag tänker på just nu :)


9 december, + 10 saker ni inte viste om mig!

kallt som fan idag, -22 grader imorse då jag skulle till jobbet, tur jag kör volvo som startar i alla väder :,)!
hästarna lämnade jag då inne, annars hade dom vart frusna pinnar idag då jag kom hem :P
jobbade till 2 sen blev de byske för lite små ärenden, sen hem och snöra ut hästarna som var smått galna över att ha stått inne så länge, gav dom massa mat och nu sitter vi hos Jonatans pappa i ursviken, han fyller nämligen år idag :)


Nu ska jag avsluta med 10 saker som ni inte "viste" om mig , kan bl svårt men jag ska försöka hitta på ngt :P

1: Jag har svårt att lita på människor, men inga problem med att umgås!
2: Jag har väldigt mkt värk i kroppen, troligen fybromelargi (stavning) som gör att jag har ständig värk.
Jag tål knpt att ngn petar på mig så får jag blåmärken, sen fruktansvärd värk i ryggen sen jag flög av en häst då jag var i 12 års åldern.
3:jag kan knapt öppna en flaska pga de jag skrev ovan.
4:jag skulle aldrig vilja leva ett liv utan djur!
5:jag har hellre få men bra vänner än många och dåliga.
6:jag är livrädd för spindlar och småkryp överhuvudtaget!!
7:jag älskar att laga (oftast iaf)mat och baka, men hatar att äta den sen :P
8:jag är ganska pedant, och blir rosenrasande då de blir för stökigt.
9:jag tycker de är roligare att köpa saker till mina djur än till mig själv.
10: jag vann 400 spänn på lunchdubbeln idag ;) hehehe!


jag gillar min sista där :P men jag är lätt stolt, spelade för 32 kr och vann 400 ! :D
Nu ska jag ta och vara lite social, sen ut och rasta tosca som sitter i bilen.



vad är kärlek?

slänger in ett till inlägg från den där listan nu när jag lix är igång, och nu ska jag skriva om vad kärlek är för mig.


För mig är kärlek något väldigt stort och det är inget jag är duktig att slösa på , jag har väldigt svårt att utrycka mig och tala om för folk i min närhet hur mkt dom betyder för mig, och att säga -jag älskar dig! har alltid vart svårt för mig då jag i stort sett aldrig fått höra det, jag är helt enkelt inte uppfostrad så.
Men kärlek för mig måste vara Jonatan, vi har hela tiden hållit ihop trots enorma motgångar , och trots våra 5 år tillsammans så känner jag fortfarande en varm lite små pirrande känsla då jag får vara i hans armar.
Han får mig att må bra som ingen annan gör, och då jag känner att jag vill spendera resten av mitt liv med honom så kan de inte vara annat än kärlek? han är de finaste jag har.




sen känner jag förstås en viss kärlek till min familj, mina djur och såklart mina vänner!


<3


Min önskelista


1: massa pengar!
2:presentkort på elgiganten (till en ny tv)
3:presentkort på royal
4:2 st svarta enplans hyllor
5:nytt skoterställ
6:facemask
7:klicksele
8:presentkort på arkenzoo
9:skidor!!
10:ett par snygga täckbyxor som ska passa till en röd och en brun jacka :)
11:presentkort på björkis hundcenter
12: en onepiece dress (stavning?)

och säkert en massa mer saker, men detta är det jag för tillfället kan komma på :P!


i afton ska jag bege mig mot stan för möte som sedan avslutas med årets första julbord! sen blir de hem och sova då jag ska stiga upp tidigt imorgon för arbete, jobbar som sagt 07,50 till 15,40, sen vidare mot ursviken på kalas hos Jonatans pappa som fyller år^^

Förövrigt så blev de ingen rakning av hästarna idag då camilla R inte hade ngn bil så hon kunde ta sej hit, sög litegrann men vi får ta de nästa vecka ist :) är rätt kallt ute idag oxå så de var nog så bra^^ , ska inhandla ett till fleecetäcke till veckan så dom får varsitt, Bajen rev nämligen sönder de jag beställde från börjes -.- han av alla?
är iaf perfekt att ha under täckena, dom håller sig varma och goosiga :)

Nu ska jag ut och ge pollarna lite mat, sen duscha och göra mej klar för avfärd!


mina föräldrar/min familj.

vi är 4 st i min familj, jag,min bror ola och min mamma och pappa.

Vi kan börja med mamma: hon är 50-51 år (dålig stämning för att jag inte ens vet hur gammal hon är :P)
Hennes  namn är Birgitta  Ahlqvist, och jag skulle beskriva henne som en ganska knasig men rolig prick.. Mamma var svårt sjuk då jag var liten, hon led av ammargam(stavning?)förgiftning och de tog många år innan hon var kvitt den , hon klarade inte av att göra någonting i stort sett . Jag minns inte så mkt från det eftersom jag var så pass liten, men jag har några bilder i mitt huvud från den tiden som inte är särskilt trevliga.
Då hon blev frisk jobbade hon , och då jag var i 7 års ålder så började hon jobba på kiosken i byske som hon sedan tog över då jag var 9-10 år gammal, de vill säga att hon jobbade väldigt väldigt mkt och varken jag eller min bror fick särskilt mkt tid av henne som vi hade önskat. åren gick och jag hamnade såklart i "tonåren" , de var en väldigt jobbig tid för hela familjen och jag kan inte påstå att jag är stolt över allt jag gjort. Med tanke på att mamma jobbade så mkt så tyckte jag att jag inte "hade" ngn mamma, jag kände mig väldigt vilsen och mådde jätte dåligt då jag gick igenom väldigt mkt som jag inte berättade/berättat för mina föräldrar, men idag inser jag att hon faktiskt försökte, de var bara jag som stängde ut henne.Idag jobbar hon fortfarande kvar som egenföretagare på kiosken i byske, och kommer nog kämpa på med de ett tag till :)


Min pappa heter Jörgen Ahlqvist och är 58 år gammal, kort och gott så beskriver jag honom som en väldigt humoristisk person som ofta försöker skoja med människor, trots det har han väldigt kort stubin och då han blir arg blir han ARG!.
Pappa är den jag är mest lik , jag har hans kropp (mammas utsende tydlingen) och lika dålig humor :P sen vet jag precis vart jag ärvt min korta stubin ifrån^^. Pappa är den som jag "tyckt" bäst om (tolka det inte fel nu) och jag är glad över hur han uppfostrat mig, skulle han inte gjort som han gjort så skulle jag aldrig vara den person jag är idag.
Pappa var oxå den som tog min tonårs period hårdast och han mådde väldigt dåligt, även han jobbade mkt och till sist blev det för mkt, han gick i väggen. Pappa jobbade som buss chaufför och gjorde i 25 år, men han sa upp sig efter han vart sjukskriven då han insåg att han ville göra ngt annat.. Han jobbade hos mamma på kiosken en tid och sen blev han en "knalle" som de så fint kallas, han sålde vindelrökta kött produkter och for omkring på marknader vilket han tyckte var väldigt roligt! dock så lönade det sig inte i slutändan och han fick lägga av, han började hos mamma igen och nu har han fått jobb i kiruna i gruvan där han jobbat i några månader.


Detta blev säkert jätte rörigt men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva och hur jag ska skriva, skulle kunna sitta här i en evighet och bara berätta saker, Men en sak är säker och de är att jag älskar mina föräldrar även fast vi haft det vädligt tufft genom åren.Jag fick verkligen lära mig att stå på egna ben och klara mig själv, och de är jag glad för idag!
detta har gjort mig väldigt stark som person , och  relationen idag till mina föräldrar är toppen!! dom gör allt dom kan för att ställa upp då de behövs, och jag gör självklart allt för att ställa upp på dom. jag kan inte ha bättre föräldrar :)


sen har vi min bror Ola, han fyller 23 år nu på söndag .
Våran relation då vi var små kan jag inte påstå var särskilt bra, han var rent utav ganska elak med mig och de var sällan jag var utan blåmärken, många av dom förtjänade jag säkert, men många inte.
Men då vi väl var vänner hade vi väldigt roligt ihop , och de finns inte mkt dumheter vi har ogjort :Phehe!
Nu jobbar ola på byske gummiverkstad , tror han varit där i 3 år iaf? kanske mer? vet inte exakt.
Våran relation idag är väldigt bra och jag kan inte ha en bättre bror :) vi har väldigt roligt tillsammans och har faktiskt kommit varandra riktigt nära, vist bjäbbar vi på varan fortfarande ibland , men de hör vell lite syskon till?
han ställer alltid upp då bilen/skotern eller ngt annat behöver fixas, rätt praktiskt med en mekaniker till bror :P


näee fyfan vilken röra de här blev, de här var ju skitsvårt! Men vill ni ha ngt förklarat så skriv en kommentar så ska jag svara på den, nu ger jag upp !


Här har vi mina älskade päron :) <3!



och en 2-3 år gammal bild på min bror! de får duga :)




6 december.

Nu tänker jag först skriva ett "vanligt" inlägg innan jag skriver om mina päron hade jag tänkt^^.
Kan ni tänka er att julen snart är här? och jag har inte köpt en endaste julklapp än! och kommer inte hinna göra det i veckan heller för jag jobbar som ett tok, idag jobbar jag 15,40-21,10 , Tisdag 07,50 till 15,40, onsdag är jag ledig och då kommer camilla R förbi och rakar mina hästar, sen ska jag hinna rida så de finns inte en chans att jag hinner till stan då.
Torsdag jobbar jag 07,50-15,40, fredag jobbar jag 15,40 -21,10 , lördag 8,50-14,50 och söndag 15,40-21,10 och Måndag 15,40-21,10. Skulle igentligen jobbat tisdag oxå men då tog jag ledigt pga Jami kommer och skor hästarna. sen onsdag är jag ledig så ev onsdag nästa vecka att jag hinner ner till stan en sväng, jag ska sätta mig ner och skriva en jävla lista på atta julklappar och på vad jag ska köpa, så jag inte springer runt och glor på saker åt mig själv ist, brukar bli så :P är ju betydligt enklare!?.

Iaf så är dagens planer innan jag far iväg och jobbar att rida Bajen en sväng, ska hinna duscha oxå så ngt mer kommer jag inte hinna med. Jag kommer vara död efter den här veckan! men jag behöver pengarna så bara se glad ut.
Nu ska jag gåner och göra köttfärssås till Jonatan så han får nå lunch, sen så att jag kan ta med mig en matlåda .

inlägget som ska handla om min familj/föräldrar kommer jag lägga upp sen om jag hinner! :)




Min första kärlek.

Ja , hur många finns inte på listan? men min första "kärlek" var rickard Marklund, tror att vi gick i 3an ,och vi var vell tillsammans lite till och från sådär. sen orkar jag inte ens nämna alla man vart kär i eller haft 1 veckas förhållanden med.
Så mitt igentligen första och seriösa förhållande är med Jonatan Malm som jag fortfarande är tillsammans med, jag var 15 år och gick i 9an och Jonatan var 16 och gick 1an på gymnasiet då vi blevv tillsammans. och hur vi träffades är en ganska rolig historia faktiskt!. Jag vet att redan då jag gick i 7an tyckte jag att Jonte var grymt snygg! jag ringde till honom ett par gånger faktiskt :P, sen såg jag han och harald och Mican som Jonatan var tillsammans med då på kåge rock i slutet av 8an tror jag? och jag minns hur fruktansvärt fräsch jag tyckte att han var! sen var jag skiit sur för att han var upptagen :P

efter det så tog de några månader och jag hade som glömt honom, tills min kompis Nina som jag umgicks med på den tiden tyckte att jag skulle ta hans msn för att han tydligen var jätte rolig och trevlig å prata med :P så till slut gick jag med på det och vi började prata, sen bestämde vi att han skulle komma och hälsa på en dag och jag tror att de blev en lördag?
jag var iaf sjukt bakis (hade smitit ut fredagen och dragit till stan och supit , hade utegångsförbud och de ena å de andra :P)
så ringde telefonen vid 12 tiden på lördagen, då var de Jonte som var påväg från stan med buss , och jag i panik hoppade upp ur sängen och sprang runt runt och viste inte vart jag skulle ta vägen, och Hur i helvete jag skulle få honom till fällfors! bussen stannade nämligen i byske. De slutade iaf med att jag satte mig på vespan och körde till byske och hämtade upp både han och Nina, sen körde vi 3 st på vespan hem till fällfors igen :P hehe.

Efter den dagen så var jag helt "såld" eller vad man ska kalla det, jag var så jävla kär att jag viste inte vart jag skulle ta vägen, vi bestämde att han skulle komma helgen efter oxå och sova över fredag-lördag, och de var nog bland de bästa dagarna i mitt liv. Jag vet att vi låg i sängen mest hela tiden och såg tv och åt godis, jag smekte hans hår och gjorde "småflätor" medan han låg i mitt knä, sen behöver vi inte gå in på detaljer om vad som hände sen, men de var iaf då, den 16 oktober som vi två blev 1 :)

och här står vi idag, 5 år senare med ett hus och 2 hundar, jobb och varsin bil. vi har haft en del motgångar i vårt förhållande men vi har alltid hållit ihop oavsett vad, och kommer troligen alltid att göra det oxå.
Jag hoppas det iaf, och trots att jag kan hata honom så fruktansvärt mkt ibland så är de min Jonatan jag älskar över allting annat , och jag hoppas att han stannar hos mig förevigt..








<3


Då kör vi, Om mig!

Mia Ahlqvist heter jag och är 20 år gammal, är bosatt i fällfors där jag bott i hela mitt liv! Köpte hus i maj tillsammans med min sambo/pojkvän Jonatan Malm. Jobbar för tillfället på macken i kåge, men har tidigare jobbat på kiosken hos mamma, hemtjänsten och som personlig assistent (där jag fortfarande är kvar som vikarie), valde att byta jobb pga arbetstiderna .
Är oxå b-tränare och har 2 st travhästar som tränas för fullt, Bobby Brian 10 år och Livi Bajen 8 år , har stora framtidsplaner för Bajen och han är näst intilll startklar, siktar på start nu till våren då tävlingarna i skellefteå börjar om i februari. Har även en liten shettis hingst på 2,5 snart 3 år som heter Briar men kallas "lilleman", han går mest som sällskap än så länge då han är så ung, men han följer med ut på spark turer och promenader och springer lös på gården ibland:).

äger 2 hundar oxå , en australisk terrier tik som heter vizzla och är 3 år, sen en flatcoated retriver/rotweiler/schäfer blandning på 6 månader som heter Tosca, som ni kanske förstått har jag ett STORT intresse för djur och har haft så länge jag kan minnas! djuren har alltid funnits i mitt liv och jag skulle aldrig klara mig utan dom.

på min fritid så håller jag på med mina hästar och hundar, donar på i huset och umgås med vänner och min Jonatan :)
som person är jag väll rätt omtänksam tror jag, ser hellre att andra mår bra och har de bra i första hand än mig själv, men sen är jag absolut inte rädd för att säga vad jag tycker och tänker! jag har ett jävla humör och ibland tycker jag synd om dom som måste vara i min närhet :P .

Slutade skolan efter 9an och har sedan dess ströjobbat lite då skolan inte var ngt för mig, många kommentarer och konstiga blickar har man fått, men jag måste erkänna att jag klarat mig förjävla bra endå och de känns så skönt att ha visat alla idioter därute som tvivlade på mig att man inte behöver ha utbildning och högsta betyg i allting för att klara sig.

förtillfället har jag en tillsvidare anställning på macken i kåge där jag trivs superbra! men jag är inte imot att testa ngt annat ifall chansen dyker upp.

Just nu kan jag inte komma på så mkt mer att skriva, så är de ngt ni undrar så kan ni ju slänga in en kommentar så svarar jag!




3 december.

länge sedan sist jag skrev, men händer inte så mkt mer än att jag jobbar och hästar runt precis som vanligt.
har hittat mig en lista som ser ut såhär:

01 – Om mig
02 – Min första kärlek
03 – Mina föräldrar
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 1 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Kommer försöka skriva ett inlägg varje dag, så då har jag ngt att skriva om, säkert trevligt för er nyfikenstrutar? :P



RSS 2.0