28 september.

hej hopp i lingon skogen, var några dagar sedan sist. Men jag har så fruktansvärt mkt att göra nu så de finns inte!
och mkt har skett, eller mkt och mkt, men jag har iaf fått ett nytt jobb! jag kommer börja jobba på macken i kåge, vet inte exakt hur mkt ännu men en heltid lutar det åt iaf. Känns toppen, blir bättre arbetstider och 2 mil närmre att köra varje dag, vilket bara det gör rätt stor skillnad! så jag ser fram imot detta :)



förövrigt så har jag full rulle här hemma då jag inte jobbar, hästar ska tas om hand och motioneras och lika så med hundarna, huset ska skötas och även min stackars karl :P! så jag har de jag gör nu med andra ord :P
Idag så skulle jag och jennie dra upp på fältet för att äta lunch, då vi kommer dit så är det smockat med folk så vi vänder om ganska fort och funderar desperat på vad vi ska ta oss till ! :P haha, de slutar iaf med att vi drog till byske på jästis och lunchade, sjukt smarrigt var det! sen blidde det en snabbis in på hemmafröjd där jag köpte en väggljus lykta, jätte fin! + en duk till bordet i vardagsrummet och några silvriga prydnadslöv som jag ska lägga ut :)
kom hem för en stund sedan, och nu ska jag strax bege mig mot jobbet, ska springa över och ge hästarna mat först!

imorn jobbar jag från 9 på morgon till 9 på kvälln, blir en tung dag!
hörs senare.



24 september.

kallt och hurvigt har de vart ute idag, som mest hade vi 7 grader under dagen, vintern kommer sakta krypandes.
går rykten om att detta ska bli den kallaste vintern på 100 år, jag hoppas verkligen att dom skämtar! vintern som var tyckte jag var nog så kall, huvva.

Iaf så var jag ut med Bajen idag och körde lite tempoväxlingar, han kändes jätte fin och var väldigt pigg och alert!
sen tog jag in lilla Briar och borstade upp honom ordentligt, sen gick vi och hämtade posten, då vi vände om så fick han ett litet bus ryck och bockade ett par gånger :P söt gossen!, Bobby fick stå idag, hade inte tid att hinna ut med honom innan jag började jobba. men imorgon ska jag ut med båda :)

Igår var jag hurtig och bakade bullar btw, dom blev riktigt bra! sen så gjorde jag cheesecake glass som jag smakde av i morse (den skulle stå i frysen över natten) och jag lovar er att den var SNUSKIGT god! den har jag inte gjort för sista gången :P  ska bjuda över mamma och pappa ikväll så dom får smaka den :)

Imorgon ska jag som sagt ut med hästarna, sen kommer Harald och sussie förbi och hälsar på mig och Jonte :) ska bli trevligt, de var länge sedan dom var hos oss ! sen så har söt kottarna förlovat sig , stort GRATTIS till er :,D !!!


<3



22 september.

blir en kort liten update, men igår tillbringade jag mestadels av dagen till att städa och göra snygt i huset, var verkligen välbehövligt! hundarna drar in så ruskigt mkt bås nu när de är blött och jäkligt ute -.-
på afton sidan kom Jonatans mamma och hans lillebror vincent + hans mormor och morfar och åt middag med oss och pratade litegran, mkt trevligt :)! blir så långt mellan gångerna nu för tiden när vi bosatt oss i fällfors , men desto roligare blir de att ses :)

hästarna fick komma ut en stund igår oxå, trots att hagarna ser ut som ett helvete! men idag ska pappa ta traktorn och köra undan lite lera och lägga dit lite sand , så de kommer nog bli toppen :)


Nu på ett tag ska jag möta upp pappa på jästis i byske och äta lunch, såg att de var hemgjord palt idag och de älskar min pappa! så jag ska bjuda honom på lunch, sen ska jag bege mig hemöver och skynda ut och köra Bajen en runda, innan jag följer med Jonte på macken (har lite saker på G ;)  )

imorn blir de banan med Bajen , ska nog ta med Bobby oxå så han får springa nå bakvarv, sen har jag inte så mkt mer inplanerat än jobb!


20 september.


hemma efter en toppen helg i stockholm som tillbringades med faster, det var en upplevelse måste jag säga och vi har haft fantastiskt roligt! ville stanna längre, samtidigt som jag längtade hem till mina djur och Jonte .
kom hem vid 20,30 igår, då gick jag ganska direkt till hästarna och plockade in dom då dom stått ute i 2 dagar i världens lervälling! stackarna, så dom var överlyckliga över att få komma in.

Idag har febern kommit tillbaka, tjurskalliga förkylning!  hoppas på att den ska ge med sig snart.

förövirgt så känner jag mig rätt tom, och har inte så mkt att berätta, så jag avslutar här.



 <3




                                                                                                                  


15 september.

Gud förbannat, jag tror att jag går i taket! nog har jag gått och blivit dunderförkyld nog! bara för att jag ska iväg på fredag och ha roligt och njuta av livet, ja, då ska självklart ngt jävlas. Natten har vart ett helvete, vaknade första gången kl 1,sen2,3 4 och sen steg jag upp och var fly förbannad över min näsa som vägrade sluta vara tät! jag måste sluta med nässpray, eller iaf dra ner på det, för när jag blir förkyld så biter de inte på mig längre för att jag använder det så mkt :(

har iaf knaprat i mig en alvedon, gurglat whiskey även idag och nu ska jag snart ta mig en te kopp med honung i och hoppas på att de släpper litegrann, bara jag är piggare till på fredag så är jag rätt nöjd!


ikväll kommer mina efterlängtade päron hem från utlandet, ska hämta dom på flygplatsen kl kvart i 9 ikväll, har saknat doom <3

ska försöka hasa mig ut med Bajen idag iaf, de lörns inte sitta inne , tror nästan man blir sjukare utav det? ska fara ut och köra honom en sväng så han får röras, sen måste jag ut med båda imorgon! hoppas på att jag är så pass pigg att jag kan fara på banan! annars får de bli intervaller här hemma ist. sen måste jag packa inför stockholm ! inte för att jag behöver så mkt mer än det jag har på mig , men endå.

nu ska jag rasta hundarna, sen blir de te och tv tittande en stund!

14 september.

dålig uppdatering de senaste dagarna, men de är av anledningen att internet har legat nere sen i torsdagskväll , även mobilerna har vart helt knäppa och har inte gått ringa med osv, sen smsa har inte heller fungerat så bra.
Men nu är de iaf fixat! var på tiden måste jag säga.

I lördags var en equiterapeft förbi och gick igenom Bajen i stort sett helt utan anmärkningar, de enda han sa var att han var lite grusig i vänster bak, och vid böjning så kände han av liiite liiite lite i höger framknä, men inget allvarligt alls,  han gav honom akupunktur vilket var sjukt häftigt att se! först vart han spänd och tyckte de var obehagligt då han satte nålarna, sen efter en stund så blev han sjuukt avslappnad och började fippla med munnen och tunga for hoven droven :P sen körde han med lite laser och sedan var de klart. är jätte nöjd och tyckte han var sjukt duktig!
är inte sista gången han får komma på besök med andra ord :)

efter behandligen så tyckte han att Bajen skulle få ta de lugnt ett par dagar, så han har chillat i hagen med Bobby och lilla Briar och bara ätit och tjockat sig lite, medan jag själv har passat på att ha de rätt lugnt. om vi bortser från lördagskvällen :P , då var de sledslayers kickoff party på mollys , som slutade med att jag satt på toan i typ 1 och en halv timma ;P , min mage ville inte vara med . så min räddare i nöden Mican skjutsade hem mig vid 12 tiden ungefär, guuld värt, taaack <3


söndag blev en bakis dag, for förbi harald och sussie en sväng och hämtade lite grejjer + gjorde ett besök på nya kungs grillen, helt ok mat var de faktiskt. sen for jag och Jonatan vidare mot ursviken och grattade Karina som fyllde år, fikade lite osv. sen vidare hemöver och bara ta de lugnt.

Måndag åstakom jag inte alls mkt, satt ner ljungen i krukor som jag ställt ute på bron, blev skit mysigt :)!
sen så var jag vell som halv död hela dagen, började känna av halsen och idag så är jag dunder förkyld! så jäkla passande?? jag som ska till stockholm på fredag och spendera helgen där med min faster, jag hoppas att jag blivit piggare då. Gurglade i whiskey imorse som sägs vara så bra, jag råkade svälja hälften så jag sprang runt som en stucke gris och viste inte vart jag skulle ta vägen för att de brännde så förbaskat i halsen :P , men jag tror de fungerar, iaf lite? ska testa göra de igen ikväll innan jag lägger mig. Måtte jag INTE förlora smaken igeen! gjorde de sist i 3 dagar, inte coolt.


imorgon förmiddag väntar jobb, sen är jag ledig. då ska jag försöka hasa mig ut med hästarna om jag inte är allt för dålig. Torsdag blir de banan med Bajen tänkte jag, om jag som sagt inte är allt för döende :P sen måste jag packa inför stockholm!


sådär ja,en "liten" uppdatering blev det iaf^^, nu back to work!


8 september.

skulle igentligen ha jobbat förmiddag idag, men eftersom jag var sjukt stressad igår så har magen och mitt huvud pajat. så idag fick en vikarie äran att arbeta ist för mig.

var ner med Bajen på banan igår, körde med Leif eriksson och ngn till snubbe jag inte kände igen :), värmde först på rundbanan 4 bakvarv, sen vidare mot rakbanan där vi körde 7 intervaller i 28-30 tempo , Bajen var sjuukt fin! jag känner inte igen hästen, det går inte ens jämföra hur han är nu motför den han var för precis 1 år sedan.
Christer kikade på honom oxå och sa det att det går inte beskriva i ord hur stor skillnad det är på honom, han tyckte att han fått en helt annan utstrålning, ett helt annat bär i steget, och framförallt att han blivit stark och orkar bära upp sig själv nu , det orkade han inte innan,inte på samma sätt. Han är taktmässig och spattigheten har försvunnit HELT sa han. Han tyckte att jag har gjort ett fantastiskt jobb med honom, och att jag borde vara stolt, och jag lovar er, det är jag! helt sjukt, jag blir så otroligt glad ! finaste finaste Bajen <3 jag finner inga ord..

vi bestämde att jag ska iaf ge honom 1 jobb till nere på banan innan jag anmäler honom till provlopp, så om 2 veckor blir det troligen av, jag kan inte fatta det, att vi kommit så pass långt. helt otroligt! jag är så jäävla glaad!


Idag blir det en lugn skritt tur för Bajens del, sen ska jag ut och köra Bobby en runda och sen promenixa en sväng med lilla Briar tänkte jag , i afton ska jag göra ett storkok med köttsoppa, mums! sen ska jag hinna med att klippa pappa då han och mamma far med flyget mot grekland ikväll, lyckostar! jag vill oxå fara utomlands... Men nu är det bara 1 vecka kvar till jag far iväg till stockolm för en wekend med faster , ska bli underbart skönt och roligt att komma härifrån lite.


i helgen väntar jobb och lite festligheter med trevligt folk, sen får vi se vad som sker helt enkelt.


5 september.

har vart ledig hela helgen, i fredags umgicks jag med sussie , vi gick ut och åt på resturang viking mitt i stan, blev en plankstek för min del och sussie åt nå revbenspjäll , var sjukt gott iaf och vi gick mätta och belåtna därifrån :P
sen var tanken att vi skulle gå på bio , men jag vet inte om det var snålheten som tog över där eller? :P vi for iaf hem till sussie och laddade ner en film, åt glass med hjortron sylt och sen chips och dip, på kvälln/natten då jag skulle hem så var de inte långt ifrån att jag kunde rulla ist för att köra bil  :P hehe.

Lördag blev de fara ut med Bajen en sväng, blev galopp och klättring och sen lite lösgörande övningar.
mot afton sidan drog jag mig mot staden igen för lite partaj med sussie elin och kim, förfesten var grym! sen gick vi vidare mot olles där de inte var många kända ansikten, var nog mest 92or som var där tror jag ? kände inte igen en kotte! så vi drog till den nya baren All stars, där var de lite mer läge kan jag lova, nästan lite mkt läge måste jag säga :P men de var riktigt trevligt! kvällen för min och sussies del slutade på krysset.

idag, söndag så steg jag upp vid 10 lite halvbakis, men inte så farligt faktiskt :)! gjorde mig ganska direkt i ordning för att följa med Jonte till stan som sällskap då han skulle in på jula för att fixa lite grejjer, sen plockade vi upp sussie och drog på max för lite "bakis mat", men var ingen höjdare idag faktiskt..
Ikväll var jag ute med Bajen, blev jogging och lite galopp till vältan och tillbaka då det började skymma, blir mörkt så fort nu. sen dressyrade vi litegrann efter vägen vilket gick sjukt bra i stort sett hela tiden! duktiga häst.

Imorgon ska Bobby få komma ut och Bajen får vila, ska ta Briar på en prommis oxå innan jag börjar jobba kl 17.

Tisdag ska jag ner med Bajen på banan, ev att bobby får följa med oxå och springa några bakvarv , han skulle bli överlycklig <3 , christer ska troligen testa köra Bajen, var 1 år sedan sist så blir spännande om han märker ngn skillnad^^ , sen nästa vecka om allt nu känns bra på tisdag så blir de ev ett provlopp för bajens del, blir sjukt spännande!

Nu mina vänner väntar sängen, och 2 och en halv män! så godnatt.


2 september.

blir en liten update innan jag ska snöra mig in i duschen.
Ny månad med nya möjligheter, inte för att jag tror att de kommer ske så mkt annorlunda saker, men hoppas gå vell.

i tisdags var jag ut och galopperade Bajen och klättrade lite i backe, han kändes kanonfin och han börjar bli riktigt "fit", han är rätt svår att köra slut på :P igår fick han vila då jag rent utav inte hade tid att he mig ut, och idag hinner jag inte heller, suger lite då vädret är kanon! men idag har jag faktiskt bara tagit de lugnt och sovit ut på morgonen, ätit lunch med jennie på fältet och tagit en härlig promenad i skogen med jennie och våra bus hundar :) riktigt skönt, bestämde mig för att jag inte ska ha några måsten idag, och det var välbehövligt.

kl 17 börjar jag jobba, kommer hem vid 23 ikväll och då blir de sängen ganska direkt. imorgon har jag tagit ledigt från jobbet då sotaren kommer och provtrycker våran kamin , jag HOPPAS att den är felfri så vi slipper åtgärda ngt, och så att vi kan börja elda då de börjar vara kallt ute om kvällarna nu.

sen ska jag ut med Bobby och Bajen imorgon under dagen, blir troligen galopp arbete för bajens del även då och bobby ska få lulla på i skogen hade jag tänkt. Briar ska promeneras och bli upp putsad lite, och sedan ska hundarna få komma ut och ha lite skoj :) , på afton sidan drar jag mig mot stan för att möta upp sussie, vi ska ut och äta på ngt trevligt ställe och sedan blir de bio :) kommer bli kanon!

Lördag ska hästarna ut och även jag själv ska motioneras^^ samma sak söndag, sen har jag inga mer planer.
rätt skönt! har vart duktig nu och vart ute och promenerat i 8-9 dagar i rad nu, har ju köpt mig ett par nya skor som är rundade under, och jag lovar er att de var de bästa köp jag ngn sin gjort i sko väg! helt sinnes sjukt så sköna dom är, har läst mkt om dom där skorna och dom ska vara väldigt bra för folk med rygproblem och som har ont i muskler och leder osv. 1000 kr la jag ut på dom, men prisklassen går enda uppmot 3 tusen kr, fast dom här jag köpte duger gott och väl och jag ångrar inte en sekund att jag köpte dom, man fick en helt annan hållning och absolut INGA stötar eller obehagligheter i knän och ben :) jag älskar dom! äntligen har jag hittat ngt vettigt. betydligt roligare att vara ute och röra på sig nu när man inte får ont, sen känner man att de tar på helt andra ställen i kroppen nu , underbart <3

Nu väntar duschen, sen mooot arbetet.


RSS 2.0