29 april.

Ny dag med nya möjligheter, som man brukar säga?

Har faktikst ingen aning om vad jag ka göra idag, jag tror faktikst att jag bara ska ta de lugnt och inte göra någonting, bara slappa och luka omkring här hemma. ev kanske fixa lite grann i stallet och rensa lite där?
Blir de inte av idag så måste de iaf göras någon annan dag, en riktig vårstädning ska jag ta och göra!
Så jag kan få bort lite skrot, sen se vad jag behöver ha kvar och vad jag kan göra mig av med? =)

Igår var jag på körskolan, mina första teori lektion. De gick bra faktikst! var inteså jobbigt att bara sitta och lyssna, förutom att jag fick jävligt ont i skallen! vi fick lite böcker och en användare som vi kan logga in på och boka körlektioner =) så de måste jag ta tag i oxå så fort som möjligt, sen måset jag  börja räkna matte nu oxå så jag hinner klart den boken innan sommaren, de kan bli tajt men de går =) de vet jag, det måste gå om inte annat.

Hur som haver, efter körskolan gick jag och mötte sussie på Frasses. Jag var så himmla hungrig att jag var tvungen att äta ngt, så de blev kyckling nuggets med sallad! lite nyttigare än ett skrov iaf? =)
sen åkte vi till kaplan skolan där vi hade våra bubbar, de var mässa på deras skola, dom visade upp vad dom hade gjort på sitt projekt arbete osv=) så vi ralla runt där ett tag, tills klockan vart halv 8 då alla fick fara hem.

De var nog allt om går dagen tror jag?
Nej! de var de inte, jag red Bravad oxå! de gick ju som de gick stundvis  eftersom han är rädd för det mesta.
Men då han väl går frammåt och slappnar av må han vara en av dom finaste hästar jag någonsin har ridit!
han är så lättsam och så känslig förhjälperna, otroligt  härlig häst att rida! fast med mkt krut i men de är så de ska va =) haha. De är bara så otrolit synd att han är så osäker, de har blivit mkt bättre! verkligen, Men allt kommer inte att försvinna, de tror jag inte. Hans osäkerhet kommer nog alltid att finnas där, men den kommer bli mindre!
De har den redan blivit och jag är stolt över honom! många anser att han är galen och helt utan vett, men han är faktikst inte det! det är bara en osäker häst som behöver någon han kan lita på och någon med jävligt mkt tålamod!
Någon som kan visa honom vägen i livet. Därför skulle jag aldrig sälja honom, klart jag har blivit tragiskt less och förbannad över den här hästen! , men då jag tänker efter så skulle han nog bryta ihop om jag sålde honom vidare och bara bli ännu värre. Vi har kommit så pass långt nu, och han har börjat lita på mig!
så skulle jag sälja honom så skulle den nya ägaren måsta börja om helt och hållet från 0 igen.

de vette fan om någon skulle palla det!? , jag är världens djurvän! jag älskar djur och älskar att hjälpa dom !
Men till och med jag har tvivlat på att det ska funka, men jag tänker inte ge upp. Han är en häst av dess like då han väl går! och jag älskar honom för den han är, inte för den han borde vara! , de kan vara de bla som gör honom till en osäkerhäst, han är rädd att han inte ska duga och då vet han inte vad han ska ta sig till! han blir stressad och nervös och vet ingenting, och då beter han sig illa.? vem vet? även djur har känslor.
Ni vet ju hur man blir själv, då man känner sig otillräcklig och världelös?
Vi människor är oxå rädda ibland över saker och ting?
och vi männsikor behöver också tröst och någon som kan visa en vägen här i livet?

inget konstigt med det alls.


Nu har solen kommit fram, jag tror jag ska ta med mig vizzla ut på en promenad och njuta av vårvärmen =)
+12,8 i skuggan, det är ganska så najs!

yeaah,bakom mina solglasögon!

vi ses.




27 april

Nu var de ett tag sen jag skrev känner jag, och jag hatar då jag inte skriver regelbundet för då
vet jag inte vart jag ka börja =P Men jag ska göra mitt bästa för att få ihop de någorlunda iaf.

veckan har rullat på bra, lite skola och lite jobb som vanligt ungefär =)
har även övningskört för första gången i stan , eller kankse inte riktigt i stan med till ica maxi =) parkerade och allt och de gick faktikst super bra! Sen nu när vi är inne på de här med övningskörning, så börjar jag på körskolan imorgon, min första teori och efter den blir de att boka lite körlektioner =) de känns verkligen som de är på riktigt nu, jag vill verkligen ha körkortet så fort som möjligt! och äntligen börjar de bli allvar.

exakt 7 dagar kvar tills jag är 18 år nu, så jag borde ha körkort i sommar någon gång kanske? iaf till hösten hoppas jag på.

Nu över till lite annat, igår skulle jag testa spänna Bravad för vagn, vilket inte gick särskitl bra efttersom ingen vågade hjälpa mig, HAHA! alla är rädda för han, stackarn. Men han ville iaf inhte stå stilla, första gången då jag fått honom att ställa sig i vagn så fick han ett tuppjuck för de sprakade till bakom han någonstanns så han blev skrämd och hoppade ur, och sen gjorde vi några försök igen men de gick inte som planerat.
Inte så lätt då man måste både hålla hästen och he fast vagnen själv, hade nog gått bättre om ngn kunde hålla i honom åt mig?. Men men, jag tömkörde ist vilket inte heller gick sådär utöversej bra, han vart rädd för ngt och började kuta i sidled såi inte jag skulle kunna bromsa upp han, så slet han sig men sprang bara iväg typ 10  meter sen vände han om och komme snällt till mig inge =) 'stolt* , de skulle han aldrig gjort förut.

Hur som haver så var de nog ganska bra att vi inte fick dit vagnen, då de inte gick bra att tömköra honom ens .
Men , nya dagar kommer som sagt. Lite mer träning tror jag kan behövas innan vi testar igen, sen hoppas jag på att någon kan hjälpa mig nästa gång så kanske de underättar lite, de är inte alltid lätt att vara ensam hästägare =P

Nu över till resten av helgen,  Harald och Sussie kom hit igår =) vi gjorde grillat till middag vilket var super gott!
vi åt och åt och sen vart de lite fka, sen blev det lite Film osv =) Jonte och harald körde lite cross oxå btw.

Idag har de som varit ganska lugnt, vi sov till klockan 10-halv 11 kanske, sen vart de fruckost och sen for grabbarna grus ut och körde cross, och jag & sussie tog in Macho och for ut och körde, snacka om lycklig häst?!
de var säkert 6 månader sedan han vart körd sist, för att vagnen varit trasig så länge.
Våran tur idag på 35 min kommer min lilla Macho bubbe att leva länge på =) han var såå lycklig.
image19
Vid 2 tiden fick jag sms av kaisa och hon frågade vart jag höll hus, då visade det sig att jag skulle jobba idag =O vilket jag inte fått ngn information om alls av min moder natur, Men de var bara att fara dit hur som haver.
Har ganksa nyligt kommit hem, och Nu tror jag att jag ska ta Bravad ut på en liten ridtur, han behöver röra på sig ordentigt! =) sen blir de spela lite x-box med älskling <3

Imorgon har jag inget planerat, förutom körskolan.
Så vi får se vad som händer mer än det? =)
vi ses.

22 april


åhh gud, idag är jag så lycklig att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen =D! haha åhhh, ngn som behöver lite lycka? ni kan få en dutt av mig om ni behöver =P

jag ska börja med gårdagen iaf, mamma fyllde 49 år! fick veta det igår och paniken spreds runt i huset, ingen present hade jag köpt (jag skämms) så jag ringde pappa och bad honom köpa ingredienser och en tårtbotten så jag iaf kunde baka en riktigt tårta åt henne =) sen gräddade ola wienerbröd och tog fram lite morotskakor som vi hade i frysen. så på kvällen vart de lite kalasande och jag tror mamma vart ganska nöjd endå även fast hon inte fick någon present =)

nu till idag!

Övningskörde med mamma till byske , sen åt jag en varmkorv och väntade på att pappa skulle bli klar för avfärd mot stan, jag och Mican skulle ju kolla resor =) !
Vi tog oss iaf iväg till sist, vi for först på lantmanna och där inhandlade jag en ny grimma åt Macho =) en vinröd.
Sen skjutsade pappa in mig till stan, och där träffade jag Mican.
Vi gick mot Resia där vi skulle kolla resor, och efter lite funderingar så bestämde vi oss för turkiet, ett jätte fint hotell i "side" tror jag de hette, 25 meter till stranden och 2 km till centrum =) de fanns bara 2 st rum kvar på det hotellet , så vo TOG DET =D ! jag kan inte fatta det själv altsåå! 20 augusti bär de av =D jag längtar i sinne!
Då vi gick ut därifrån så ville jag bara skrika de högsta jag kunde! men jag behärskade mig =P haha.

assåå jag är så lycklig! och vi ska ha så himla kuul =D , synd bara att 1 vecka är lite liitee, men alltid nånting!
tänk så himmla skönt att bara få fara ifrån allt ett tag, koppla av och sola och bada  och bara chilla i värmen =D!
De som var lite dåligt var att de inte  blev allinclusive, de hade blivit lite billigare tror jag men han nämnde då inget sånt, ca:6000 kr kommer resan att gå på, men de kommer den garanterat att vara värd =) ÅÅHHH =D
image18
Ikväll blir det att vara med Harald och sussie =)!
kan den här dagen bli så mkt bättre?? =)

JAG ÄLSKAR LIIIIVEEEEEEEEEET! =D

20 april

jag kan börja med att dom senaste 2 dagarna har varit ett helvette! kan någon seja ngt som jag inte varit med om? =O  vi ska iaf inte gå in på detaljer, de orkar jag då intee, uusch.

Hur som haver, ny dag med nya möjligheter.
Är fortfarande lite förkyld, men inte så att de gör ngt längre.
Var peppad på träning ikväll men de verkar inte som att de blir av =(
Så jag har ganska nyss varit ute och gått med stavar + svart hund vid namn bejliz som drog mej hit och dit.
´Sen har jag och Jonatan kört lite moppe oxå i de fina vädret =) lite kallt är de vell än men snart så blir de varmare tider, det ska vara + grader så långt vädret visar.

Jag har inte så mkt att säga för tillfället, eller jag orkar inte skriva allt som hänt dom här senaste dagarna.
ngt jag kan säga är att det bara är 14 dagar kvar tills jag fyller 18 år =D altså exakt på pricken 2 veckor!!!!!
Jag längtar, och jag har hittat mitt pass nu oxå så allt är i sin ordning =).


Eftersom de inte verkar som om de blir ngn träning ikväll så ska jag nog tjocka mig här hemma ist,
jag ska nog ut och tömmköra bravad en sväng oxå, eller gå vi år se vad av det som blir =)
Var ute och red Macho igår och han gick hur fint som hellst, ganska skönt att rida en säker och lugn häst ibland, När man rider bravad är de full rulle hela tiden =P

sen har jag nyss gjort en ny klippar lapp som jag ska gå och hänga upp på konsum =) bara 1 lapp kvar från den gammla, sen syns mitt nummer så dåligt oxå så lika bra att byta.

Neej, nu ska jag ta och göra ngt! kan inte sitta inne en dag som denna =P
vises.

17 april

Nu är det bara 17 dagar kvar tills jag fyller 18, haha! jag var bara tvungen att skriva det =P

Hur som haver, jag är rennt utav jävligt risig just nu! ont i halsen, feber? och hostar som en stucke gris .
Fyfan för att vara förkyld, sen kan jag typ inte andas utr näsan oavsett hur mkt nässpray jag än använder!
Det går åt 1 flaska på 2 dagar när jag är såhär, och i vanliga fall brukar de gå typ 1 i veckan (JAA jag är beroende)

Igår firade jag och Jonatan 2 år och 6 månader, vi såg film och myste =)
Jag älskar dig bubbz <3


Nu till dagens sysslor kanske?
Jag steg iaf upp för 40 min sen, kunde verkligen inte somna om igen! så fort jag tog lite nässpray så vart de täppt igen då jag vred på mig, så jag orkade verkligen inte!
Har nyss kommit in med hundarna, azzi rev sig igår under tassen så de var blod över hela köket !
jag fick tvätta med jodopax och sen linda foten, tog bort det igårkväll för då såg de bättre ut.

Men nu i morse då vi gick ut var hon halt som en höna! stackarn =(
så nu har jag lindat om tassen igen, och smörjt med helosan.
de är en hel köttbit under tassen som hänger lös, jätte äckligt!


Snart ska jag äta fruckost, sen mot dagen bär de av mot stan för klockan 2 ska jag klippa mig=)
sen antar jag att jag stannar i stan inatt hos Jonatan, de var nästan 1,5 veckor sen jag sov där tror jag.
Imorgonbitti halv 9 har jag skola, men känner mig inte så pigg på att fara dit om jag känner mig såhär då.
Kan endå inte koncentrera mig eller nånting då! så vi får se vad som blir av det.

helgen blir de jobb antar jag, iaf en av dagarna! men de gör inget, jag behöver alla pengarna så.
Sen föroppningsvis blir det att fara UTOMLANDS med mican,om min ekonomi räcker till =)
Men de tror jag den gör, om jag jobbar så har jag tjänat de på 1 månad så de borde inte vara ngt problem alls=)
Jag vill till turkiet, på hotellet jag och familjen + Jonatan bodde på sommaren 06 "royal palm"
de var så himmla fint+ att de var bara 100 meter till havet, och stranden var stooor och underbar =) så dit vill jag verkligen fara igen! så vi får se vad som blir, ngt billigt och bra bör vi hitta =)!

Nej,nu ska jag göra frullee!
vi ses.

14 april.

Jag måste va världens fulaste blogg tror jag, men de är för att jag inte fattar hur man gör riktigt =P de enda jag vet är hur man skriver och ändrar design och kollar kommentarer, haha!

Jag är iaf sjuk, vilket känns för JÄVLIGT! jag mår psykiskt dåligt övera att jag inte kan träna, Jag skulle kunna träna endå iof, men de är nog inte särskilt smart så de bästa är att avstå antar jag.
Mamma och pappa är i fjällen, så nu är de jobb som gäller!
Jobbade i lördags från klockan 12 till klockan 21 på kvällen, tjänade 1124 kr så de vare värt det.
Igår Jobbade jag och Kaisa, jag började halv 2 och for hem vid halv 10 ungefär.

Så lite kosing har jag tjänat iaf, idag ska jag ta 1 bussen dit och jobba med kaisa.
Men de tråkiga är att jag jobbar gratis idag, jag lovade mamma det så hon ska ha råd att betala oss.
Vi är 4 st som jobbar lite till och från, så de kostar ju.

Inatt har de kommit säkert 2 dm ny snö! när jag skulle gå ut med hundarna så var de snö ända upp till bron!
Och lilla vizzla fick verkligen kämpa för att ta sig frammåt =P haha

Sen kan jag meddela att jag beställt klipptid, ÄNTLIGEN! de var säkert 5 månader sen jag klippte mig trorjag.
Så nu är de dags, jag ska klippa det ordentligt! jag har bestämt att iaf 5-6 cm åker på längden.
sen ska jag klippa upp det rejält och sen blir det den där luggen som jag hade i sommras =) den trivdes jag bra med , så på torsdag klockan 2 smäller det =) jag längtar faktiskt.
image17
Nu ska jag vila en stund, jag svettas och mår inte alls bra.
Sen ska mina hästar få komma ut oxå, de är då iaf lite lugnare väder idag än var de var igår som tur är.

vi ses

11 april.

jag kommer inte på ngn bättre rubrik än det att skriva, så de får duga?=)

Idag har jag haft skola, började klockan 9 vilket jag tycker är en skitdålig tid!
alla andra börjar halv 9, inklusvie min Jonatan som jag alltid åker med.
Så jag måste sitta på skolan alldeles själv i över 30 min varje fredag och vänta på bättre tider, inte alls kul.
Men fick veta idag att från och med nästa vecka börjar jag halv 9 som alla andra på fredagar, och torsdagar kl 11 som vanligt, de blir nog super=)

Efter skolan tog jag bussen till byske, sådär har jag varit ungefär tills nu =)
Jag gick på challes och där hittade jag ett par jätte snygga jeans som jag avr tvungen att prova.
Dom satt bra och var sköna tyckte jag, så jag köpte dom =) 350 kr.

sen där vid 2 tiden kom Jonatan, vi sprang på konsum och handlade mat så vi ska klara oss iaf nu över helgen.
Så till middag idag blir det lövbiff gryta med vitlök/örter smak och jasmine ris =) jag tror de blir gott!
Min fantasi får flöda , som den brukar då jag lagar mat =P men oftast blir de ganska så bra om jag får säga det själv =) måste nog göra en kokbok? haha.

Nu har jag iaf ganska nyss kommit hem till fällfors, jonatan och vizzla skickade ajg iväg för att hämta hö.
Och jag ska alldeles snart börja med maten =) sen efter de ska jag ut i stallet och mocka ur hela boxarna, sen ska jag ev ut och rida macho en sväng=)
sen ikväll ska jag träna!!! sen blir de att ta de lugnt med Jonatan och se tv och bara mysa =)
Imorgon ska jag jobba några timmar, även söndag! så på söndag kan jag inte fara och träna som de var tänkt, jag får sån himmla ÅNGEST! uusch, men jag ska träna här hemma iaf ! de är alltid bättre än ingenting.

nej, nu ska ja börja med maten!
image16
vi ses.

10 april.

åh, vart ska man börja? haha.
Har iaf varit på skolan idag, första 20 min var jag helt cenil och minns seriöst ingenting :O?
Till slut vart jag förbannad och bad om hjälp då, och efter de gick de ganska bra.
Anledningen till att jag inte bad om hjälp tidigare var att jag trodde jag kunde uppgiften men de vart fel hela tiden.

Efter skolan kom pappa och hämtade mig, vi drog till mami på kiosken och jag sprang iväg på konsum och handlade lite. Hittade ett nytt recept som jag ska göra till middag, en pasta gratäng med köttfärs =) de blir nog mumsigt!

Sen ikväll var detänkt att jag och Kaisa skulle på box, men de blev inge av! jag har ångest till tusen, för jag behöver verkligen träna, jag känner hur mkt energi jag har som måste ut! trots träningsvärken =P
Men jag ska göra mina dagliga 150 situps, sen ska jag stå på orbitrec ett tag oxå =) sen hade jag tänkt ut och gå en runda med Vizzla oxå, så lite träning får jag idag trots allt.
Sen tror jag att jag ska dra iväg på pumpen imorgon, jag tror den börjar kl 12 ? måste kolla upp det =)
efter det blir de nog hem, måste rida i helgen oxå=) hade tänkt ta en sväng idag men de blåser nå så fruktansvärt! sen så är de klibbsnö och de fastnar hela tiden! jätte irriterande.

Om jag inte sagt det innan så kommer iaf Jami mickonen och skor om hästarna den 16/4 =) altså om 6 dagar.
Äntligen! de behövs .

blablablaa, jag åt en godis idag! och jag har dåligt samvete över det, hur mkt som hellst!
sen åt jag en kycklingburgare till lucnh idag, men kyckling är ju faktikst nyttigt?
Men endå, uusch fy på mig. smäll mig på fingrarna ngn? =P

nu ska jag göra ngt vettigt, typ träna kanske?
jag skulle fan behöva träna hela dagen lång, varje dag!
image15

hejdå.

hurtigt hurtigt!


Jag känner mig stark, jag känner mig starkare än någonsin! och nu kan verkligen ingen stoppa mig!

Ja, precis så känner jag just nu och jag hoppas verkliegn att det håller i sig =)
Jag älskar då det är såhär, när livet bara flyter på som aldirg förr.
De är en sån härlig känlsa, känns som om jag svävar på rosa moln! i love it -v-

Men en sak måste jag få klaga på, och de är vädret! va fan hände?
Förra veckan var de 15 grader varmt och nu är de -4 och en jävla massa snö?
usch, de gillar jag inte! särskilt inte nu då jag inte ha skotern hemma, de suger!

Sen blir de inge fjällen till helgen heller tyvärr, jag har bestämt mig för att stanna hemma och jobba så jag får ngn lön den här månaden. Pengar behöver man alltid =) så ja, de är så det blir.
Sen måste ju ngn ta hand om djuren oxå medans mamma och pappa far, så jag antar att de blir mitt jobb oxå.
Fast iof så är de jag som har mest djur i den här familjen så jag ska inte klaga på det =P

Även idag ska jag vara hurtig, ska snart gå och träna litegrann och sen göra mina 150 situps=)
sen ska jag ut med hundarna en sväng, och efter det antar jag att klockan börjar närma sig halv 3.
Då ska jag ta bussen till stan, fara hem till Jonatan och äta och sen kl 7 blir de träning på hälso med Kaisa =)
vi har bestämt att vi ska va spea och snygga nu till beachen ;) haha! och vi ska klara det! fyfan va vi ska klara det.
Peppa peppa!

Nu ska jag ta tag i det jag tänkt göra idag!
så jag hinner med allting innan jag måste dra mig.
vi ses

image14
I feel stronger then before!

Yeah, duktiga jag.

Idag har jag faktikst varit duktig, jag känner mig stolt över mig själv =) de är inte alla dagar.
Mitt bekymmer med håret är löst, jag ska nog fan se ut såhär nu! jag är endå hyffsat ljus och de var de jag ville, jag ville bara bli av med de svarta. Trotts att jag trivdes jätte bra idet, men eftersom jag är blond igentligen så blir de mkt färgning, de blir utväxt så himmla fort.

Men nu till saken, jag har åstakommit lite bra saker idag faktikst =)

*städat mitt rum, dammsugit och torkat golv och dammat av sängkläder
*skurat hela övervåningen
*skurat min BRORS rum!!!!!!
*Ätit nyttigt
*Tränat med kaisa 1tim15 min på hälsostudion

Så jag är nöjd med dagen =) helt klart.
Imorgon ska jag försöka ta tag i stallet, ska vårstäda lite grann och sen ska jag försöka smörja in sadlarna och tränsen + selen. Och senare när hästarna löser mindre hår ska jag ta och tvätta upp alla borstarna oxå, nu lörns de inte! de fasnar hår hur mkt som hellst och det blir skitigt direkt.

+ att harald och jonatan ska köra cross här imorn, så jag lär få sällskar av grabbarna ngn stund iaf =P

Nu ska jag röra mig klar, sen blir de sova! är slut efter denna dag=)
image13

Dålig dag!

antingen så är april en dålig månad, eller så är de jag som bara har allmänt otur? vad ska vi gissa på?
Hmm, jag tror inte jag svarar på den frågan.

som sagt var jag hos frisören igår, och jag är så otroligt missnöjd!
jag betalade 580 kr, skulle göra ljusa slingor och de blev orange!
Även dom tyckte de blev dåligt, men endå fick jag betala fullt pris vilket jag inte tyckte var rättvist.
Jag älskar den där salongen, dom är så otroligt treevliga där och de känns alltid lika kul att komma dit =)
Men eftersom jag gör allt där, klipper och färgar så tycker jag faktiskt dom kunde vara shysta och iaf ge mig rabatt på de hela? de är iaf de minsta dom kan göra tycker jag en sån där gång.
Men hon sa iaf att jag skulle komma in till veckan och få en toning som jag kunde he på, för att få bort en del av de oranga, Men jag är inte nöjd med i stort sett en endaste slinga i hela håret! de blev inte bra helt enkelt.

Så idag ringde jag mamma på jobbet och frågade vad jag skulle ta mig till?
Hon frågade om hon skulle köpa en blekning åt mig, Men NEEJ!
de ville jag inte ha, jag vill inte bleka sönder mitt hår mer nu.
Och efter de slutade vell som samtalet.

Men typ 20 sek senare så ringde jag upp, och sa
-köp en brun färg, en ljus brun färg!

så ja, de är så jag ser ut nu ngefär. jag har guldljusbrunt och jag är betydligt mer nöjd med det !
Nu ska jag fortsätta ha såhär ett tag, så mitt hår får vila.
Jag ska köpa  massa inpackning, och sen måste jag klippa mig snart oxå. Och de hoppas jag dom bjuder på?
image12(Hittade en bild på google som liknar min hårfärg =) )

Just nu befinner jag mig i ursviken, for förbi mamma på kiosken före och plockade lite godis åt mig och Jonte.
Jag borde inte äta sånt alls just nu, men kännde mig så deprimerad att jag var tvungen! jag behövde lite choklad.
Sen tog jag mig en Loka, en ny smak med hallon och ngn konstig frukt. God var den iaf! =)
Jonatan är ute och lastar crossen, och efter de bär de av till Fällfors igen. Jag antar att han har tänkt köra imorgon.
Imorgon så ska jag fixa i stallet, borsta upp mina hästar och sen motionera! ut med lilla vizzla på promenad=)
sen på kvällen ska jag på träning, kaisa ska följa med och jag känner mig peppad! de blir boxoer cize, vilket är jobbigt som  fan men otroligt kul! =)

Måndag få vi se vad som händer, jag hoppas på jobb!

vi ses.

4 april, drygaste dagen!

de här är fan i mig den värsta dagen på så länge!
om man bortser från de 2 timmar jag var med mican nylle jocke jack och linus.
Men seröst, att vara på stan måste vara de värsta som finns! finns de ngt som är värre?
De spårar ur totalt, man ser niggers överallt! knarkare och alkolister, vart fan är världen påväg?
fyfan, uusch jag ryser av att bara tänka på det.

Var hur som haver hos frisören idag, och skulle göra ljusa slinogor. Vilket inte blev alls som jag tänkt mig!
Fram i luggen vart de en massa orangea partier, men resten av håret såg endå hyffsat bra ut.
satt där endå i över 2 timmar, och de blev under mina förväntningar =(
sedan fick jag även betala fullt pris, 580 kr även fast jag inte kännde mig nöjd.
Fast jag sa inget till dom heller, så jag får vell skylla mig själv igentligen?
fast hon som gjorde det på mig sa själv att hon tyckte de vart lite sämre där vid luggen, och att jag kunde komma in om 1 vecka så håret får vila lite, så skulle jag få en toning som jag kan lägga på.
Jag hoppas de blir bättre av det iaf! annars blir jag fan ledsen, då färgar jag de mörkt igen!

Har försökt fåbort lite av de oranga själv nu ikväll, hade en färg hemma. och lite for bort iaf, men inte allt.
Får göra ett nytt försök imorgon då jag ska duscha igen, funkar de inte då så låter jag de vara.
Kul att gå omkring och vara orange? =( nej, jag är besviken.
Men trots det, så är de endå min favorit salong! dom är otroligt trevliga där och de är mysigt att komma dit=) sen har dom bra priser oxå.
image11

iAF, så när jag blivit klar hos frissan gick jag och mötte upp emelie.
Vi gick en runda på stan och jaghittade en massa snygga kläder som jag vill köpa, men jag måste försöka vara lite ekonomisk och inte handla så mkt.
Måste försöka jobba så mkt som jag bara får den här månaden, så jag har råd att leva nästa månad =)

Hann iaf inte gå så länge på stan med emelie innan jonatan skickade sms och sa att han var på busstation med bilen och väntade på mig, så jag fick snippa iväg.
Och nu är jag som sagt hemma i fällfors, jag är trött och hungrig.
ska snart duscha kroppen så jag slipper frysa, är lite små hurvigt här hemma!
och efter det ska jag och Jonatan krypa ner i min varma säng och se film och bara mysa =) jag älskar min Jonatan <3

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter, jag hoppas på att de blir en bra dag!
ev fest på kvällen, men känndes inte så peppande då alla skulle ut på statt eller va de nu var senare.
ÅÅH jag vill fylla 18 nu så jag oxå får följa med!  men bara 1 månad kvar nu, bara att bita ihop!

vi ses!

Fyfan.

Vilken natt de här har varit, och jag menar det! jag ska inte gå in på detaljer eller så, de blir bara fel.

Gårkvällen spenderade vi iaf med Harald  och sussie, vi såg en rolig film och jag fick mej några skratt iaf innan helvettet bröt lös, Och nej de har inte med varken harald eller sussie att göra, utan de är mig själv + lite annat =)

´Nu är jag iaf uppstigen, mitt ansikte ser ut som en ballong! mina ögon är så svullna att jag knappt  kan se.
Jag har typ fortfarande ont i hjärtat (nej jag har inte hjärtfel), nivet sådär ont man kan få om man blir sårad eller så?.
Det var riktigt länge sen jag kände som jag gjorde igår, Men de behövs så LITE för att jag ska bli sårad och ledsen.
Jag har mina anledningar, vilket jag inte orkar skriva upp här, folk förstår inte endå och säker särskilt inte nu då jag inte ens vill skriva vad de är.
Men saken är den att jag skriver de här för mig själv, för att de ska kännas bättre för mig! jag skriver inte för andras skull, utan för att jag ska få avreagera mig. Folk som är intresserade får naturligtvis läsa det, men är de ngt dom inte förstår så är de nog inte tänkt att dom  ska det heller. För jag vet ju själv vad jag har skrivit?

Hur som haver, nog pratat om detta.
Jag hoppas att jag ser lite piggare ut framimot mitt på dagen, då jag ska till mamma och jobba.
Vill inte att hon ska misstänka nånting, och jag gissar att hon kommer bli guförbannad om hon får veta att jag inte for till skolan idag. Men jag kan iaf säga att jag verkligen ville dit! jag tycker de är kul, + att de är bara 2 dagar i veckan 1 timme pr gång, så varför skulle jag inte orka gå dit?

hoppas hoppas att hon inte får veta ngt, då blir de livat även där.

Imorgon är de fredag, skola från kl 9 till 10 och sen blir de stan. ska troligast träffa Mican en sväng och sen efter det kommer nog emelie och de blir som planerat, sen ska jag till frissan kl 2 och göra slingor.
Jag hoppas att de blir bra, de vart de sist iaf. Men är nästan lite halvskraj oxå, tänk om mitt hår rasar! ;O
De skulle nog igentligen inte vara så dumt, tänk va håret skulle må bra av det! tänk va ens hår måste stå ut med varje dag, inte konstigt det blir nött fort med alla hårsprayer och färgningar allt folk gör.
Men dum som man är kan man inte låta bli, de blir ju oftast så bra =)

Resten av helgen ska jag tillbringa hemma i Fällfors med mina djur.
Hästarna behöver komma ut en sväng, och jag saknar min lilla vizzla! nog för att jag var hemma igår och nästan hela veckan , men endå! jag känner mig tomm utan mina djur.
Tänk er att ett djur kan göra så mkt för en människa? dom bara ger och ger hela tiden, och endå finns de folk som inte tycker om djur, de finns djurplågare som njuter av att se ett stackars djur lida!
en sån människa skulle jag LÄTT kunna skjuta skallen av, utan TVEKAN!

Till veckan får vi se vad som händer. har inga planer på den ännu.
Nu ska jag lägga mig en stund igen, och vila ett tag få se om jag ser ngt såndär piggare ut så jag kan fara och jobba sen.

vi ses!



Uppe med tuppen


Okey, så tidigt är de faktiskt endå inte! men jag kan iaf tillägga att jag varit vaken en stund iaf.
Halv 8 började Jonatans väckare på mobilen att ringa och den ville då aldrig bli tyst, de lät bara högre och högre! till sist fick jag säga åt han att stänga av den, haha.

Jag steg iaf upp med han för jag ides inte somna om, var riktigt jävla pissnödig oxå så de var bara kliva upp.
Då jag kommer ner säger mamma att ena tråden till Machos hage är nere i backen på ett ställe, och att jag borde gå ut och titta till det. Jag viste faktikst att de vart lite gränsfall hela vintern, men eftersom macho är en klok hest så stannar han i sin hage =) , men gick iaf ut och tittade och de såg skabbit ut, så jag fixade till det bara för dens skull.
Gick ut i t-shirt och de var inte ens kallt! -4 grader halv 8, kvart i 8 var det + 4 grader  ;O? jisses.

Nu har jag vart ute och rasstat vizzla, så nu sover hon nere i tvrummet med mamma.
Ska snart gåiväg och se om jag hittar nålburken så jag och moder kan byta gardiner i köket, sen troligast torka fönster oxå=), vi har så himmla stökit här hemma att de är hemskt! så de är ganska kul att få lite ordning.
Och nu när jag skriver stökigt så tänker säkert alla "åh stökigt har vell alla !?"
de är vell kanske sant, men man kan faktiskt ha mer eller mindre stökigt. I det här fallet är de MKT stökiigt!

Solen skiner idag med, härligt härligt! Jag skulle inte tacka nej till att fara ut och rida, men är hundvakt även idag åt alla 3 hundar så de blir lite problem. Tur iaf att jag red igårkväll, jessika kom förbi och hängde med och de var riktigt mysigt=) solnedgång och hela köret.

Bejliz ska ev till veterinären (ena hunden)
Hon har typ värsta bölden bak i arslet, doch de luktar rennt utan förJÄVLIGT!
problem med analsäckarna antar jag. usch! stackarn.
Kul att gå omkring och luka skit jämt?
Nej, förhoopningsvis ska de bli bättre iaf =)

I afton bär de av till stan, eftesom jag har skola imorgon är de lättast att sova hos Jonatan då jag börjar kl 11, de gåringa bussar från fällfors då så ska jag vara hemma måse jag åka med  bussen! och de känndes inte lockande alls!.
Imorgon efter skolan blir de jobb hos mamma, sen troligast hem.
Fredag skola , och efter det stan en stund och kl 2 ska jag färga håret. ska göra slingor så håret blir lite ljusare=)
sen ska jag nog låta mitt stackars hår vara ett tag, blir de som jag tänkt mig ska jag nog ha det hela sommaren.
Och på kvällen blir de ev bio med Jonatan och Emelie =) ! ska kolla om de går ngn bra film eller så.

Sen måste jag ta tag i att ringa efter hovslagaren oxå!
de kommer bli dyrt den här gången, ska be han kolla bravad i munnen så han inte har nå vassa kanter som gör han illa eller så, + skoningen då. de kommer nog nästan gå på 2 tusen kr! allt som allt.
Tur jag jobbar, så jag får in lite pengar iaf!

Nu har jag inte tid att sitta här och tjollra längre, ska leta nål burken ;) !
image10
vi ses.

1 april

än har jag inte blivit lurad, men antar att de kommer de med eftersom dagen är långt ifrån slut än.
Det kommer sluta med att jag är förbannad eller ngt sånt och livrädd, så brukar de bli iaf när ngn ska skämta =P!

Idag skiner solen, de är nästan 9+ grader ute och de är underbart härligt!
Nu är våren här, och jag längtar i sinne till sommaren då alla skogsvägar kommit fram. Skogen är nog de bästa som finns! jag älskar att gå omkring i skogen, de luktar så himmla gott!
sen saknar jag mina små stigar som jag brukar rida efter på sommaren, dom är hur mysiga som hellst och jag kan seja att dom varit väldigt saknade nu i vinter!

Men nu kommer en såndär jobbig period då man inte kan vara nånstanns! snön börjar vara borta från vägarna, man kan inte springa nånstanns, skoterspåren är mjuka så dom håller inte fören en 5-600 kg häst.
Så nu är de enda alernativet att traska runt byn på asfalten, eller rida mkt dressyr i ngn vecka eftersom vi har grusplan på våran gård, de är iaf ganska bra att den finns =) Men blir ganska enformigt i längden att rida runt där.

Till sommaren ska bravad lära sig hoppa, i sommars brakade han rakt igenom i stort sett varje gång! han knäckte det mesta som var i hans väg, fast de hände att han tog ett skutt då och då faktiskt =) han kan nog om han vill.
Macho därimot är en hejjare på hoppa, han hoppar 1 meter utan problem. Lätt högre med mer träning än vad han får just nu, hoppade 1,10 med han en sommar för ngt år sedan. Men då var de bara jag som flög över första gången, HAHA de kommer jag aldrig att glömma. Vissa minnen stannar förevigt! =)

På tal om minnen, så måste jag säga att jag saknar sommaren 03 och sommaren 2005.
Jag tror de är en av de mest bästa sommrarna jag varit med om! ma var vell inte allför gammal, men kul hade man! fyfan altså, helt sjukt igentligen.

Nu sitter jag iaf och väntar på att Jonatan ska komma hit, ska snart ta och börja laga mat .
De blir stuvade makaroner och köttbullar =) Mums!
sedan ska jag träna, eller jag ska träna nu en stund före maten och sen efter maten mot kvälls sidan hade jag tänkt =) Då har jag varit ganska hurtig idag, har även klippt Bejliz idag, fast har bara hunnit klart hennes framben änsålänge. Ska klippa ner hela hon så hon blir lite fräschare, får 400 spänn av mamma =) värt!

Nej, nu ska jag gåner och fixa lite en stund, sedan blir de lite träning !
image9
Den här gången ska jag lyckas!
jag har bestämt mig nu,som så många gånger förr!
men nu är jag less på att misslyckas, nu ska jag klara det här!
För de är inte såhär jag vill ha det, de är inte alls såhär.

Jag känner mig starkare än någonsin!


RSS 2.0