30 juni.

Jobbat idag 9-13, for hem ganska direkt och har inte lyckats åstakomma ngt vettigt sedan dess.
Jag hade tänkt hinna ut och köra Bobby nu innan jag ska he mig iväg till stan igen för att äta surströmming hos min brukare, men jag ids rent utav inte det! tar det ikväll ist då jag kommit hem om vädret inte suger allt för mkt.
såg nämligen att det skulle regna ikväll? återstår att se, tror att det åskar nu iaf? mullrar lite titt som tätt.

Jag vet inte vad det är för fel på mig, men jag känner mig så otroligt trött och slut? jag kan sova i över 10 timmar och endå är jag hur trött som hellst under dagen sen, ska jag rent utav måsta fara till doktorn och kolla upp mig?kanske vore läge för det, med tanke på alla fel jag börjat ha.

Imorgon är jag ledig, de ska firas med en räser sovmorgon! sen ska jag ta hand om mina hästar ordentligt, alla 3 ska komma ut och röras, sen ska jag ta och fixa lite i stallet, ska börja bygga en box till lilla Briar så de är bortgjort  så att jag kan ta in dom allihopa då de blir riktigt dåligt väder. sen ska golven läggas om i både Bobby och Bajens box, nackdelen med trägolv är att de blir slitet så fort! sliter som fasiken på vintern då de står inne med brodd osv.

fredag jobbar jag, vet inte om det är förmiddag eller eftermiddag? har inte kollat shemat. lördag söndag jobbar jag heldag, gud skona mig! kommer bli så tungt.....


sen måste jag tacka Roger Karina och Samuel för biljetten till stadsfesten , TACK så jätte mkt ännu en gång :)!
jag har som förstått att du Karina brukar kika in här ibland^^ så du kan ju hälsa och tacka roger oxå om du ser dethär ;)! :D 



29 juni.

Igår jobbade jag eftermiddag, var varmt som tusan så de blev en ganska lugn förmiddag och hästarna fick vila.
Idag därimot är det ännu varmare, men jag tog ut Bajen på en ridtur iaf då han måste få röras om det ska bli något av :)! Bobby blev så ledsen att inte han fick följa med, men imorgon ska jag ta ut honom! ska för första gången  testa lämna Bajen själv i hagen , blir spännande att se hur det går! men han har ju lille Briar nu som sällskap, men jag antar att han kommer springa omkring och skrika endå. men förhoppningsvis håller han sig inne i hagen iaf. han måste ju vänja såg någon gång, Bobby ska inte behöva stå över jämt pga detta elände,han blir så olycklig om han inte får komma ut! :/

ikväll väntar jobb 17-22, imorgon jobbar jag förmiddag 9-13 ,på aftonen blir de tillbaka till brukaren för att äta surstömming med "alla" vi 3 som jobbar och han själv såklart :P blir nog trevligt, gott om inte annat :P

Torsdag är jag ledig, då ska alla 3 hästarna få komma ut tänkte jag! jag ska höra om jessika är sugen på att rida Bajen så ska jag köra Bobby, sen ska Briar få komma ut på promenad :)! han är så duktig lillskrutten, igår när jag tog in honom i stallet för att borsta lite på honom så kratsade vi hovar, borstade upp manen ordentligt, och till sist sprayade jag myggmedel på honom, vilket inte gick särskilt bra sist ;) haha! men nu gick de superbra! lite spänd blev han, men jag kliade och klappade på honom samtidigt så han höll sig lugn :) innan har jag hett myggmedlet på en svamp och smort in honom, men bäst han får vänja sig vid sprayen ^^.


Nu ska jag ta och förbereda mig inför arbete. ska förbi hos mamma en tväris på kiosken först innan jag börjar^^



27 juni.

snart en ny månad, tänka sig vad tiden går undan!
Idag har det varit en väldigt lugn dag, gav hästarna extra mkt mat igårkväll så dom skulle klara sig lite längre nu på morgonen så jag fick mig en ordentlig sovmorgon! steg upp vid 11 tror jag :P riktigt skönt måste jag säga!
Har inte åstakommit särskilt mkt , har småplockat lite här inne i huset , vattnat blommorna och lite småsaker.

I afton har vi haft besök av Jonatans pappa och karina å lilla samuel, blev lite hus visning och sen lite grillat på de ! super gott och väldigt trevligt att dom kom förbi :)! är så sällan man träffar dom nu förtiden.
Tänka sig då jag i stort sett bodde hemma hos dom, och nu står vi här med ett eget hus jag och Jonatan :) de kunde man inte tro för bara 1 år sedan .


Ikväll blir det nog oxå väldigt lugnt, ska borsta lite på hästarna hade jag tänkt, sen ska jag ta ut lille Briar på en promenad , får se om det går lika bra idag som det gjorde igår, men det tror jag nästan :)

Imorgon jobbar jag eftermiddag, så ska försöka hinna ut med Bajen iaf under dagen! hoppas på att jag hinner ut med Bobby oxå en sväng, Briar får sig en liten vilodag :)! På tal om det var dom så välldans söta idag! alla 3 hästarna låg ner med näsorna intryckta mellan frambenen, en sån gång skulle man haft kameran! men de hade jag såklart inte -.- men söta var dom !

Tisdag jobbar jag eftermiddag, då ska alla 3 hästarna ut och röras så då har jag det jag gör under dagen!
onsdag jobbar jag förmiddag, torsdag ledig! fredag eftermiddag och lörda söndag heldag! blir en tuff helg.

Nu ska jag vila mig en stund, sedan he mig ut till hästarna.





26 juni,Lite bilder!

tänkte ladda upp lite bilder bara, orkar inte skriva idag^^!
eller ska bara nämna att jag och Briar tog våran första promenad idag, blev ett varv runt byn :) gick hur fint som hellst trots trafik både framifrån och bak, massa spännande saker att se! duktiga lilla skruttnissee :,)
sen gick det otroligt bra att ta honom ur hagen idag oxå, han kom självmant och tryckte upp näsan rakt i magen på mig(han när inte högre :] ) och bara stod där och såg söt ut! :,)

ikväll ska Bobby och Bajen köras/ridas!








25 juni,Midsommar

Midsommar idag då, kanon väder ute oxå, hoppas att de blir det ikväll oxå bara!

Igårkväll hämtade jag som sagt hem lilla Briar, gick hur fint som hellst med lastningen och han stod lugnt och stilla i transporten hela vägen hem till fällfors, duktiga lillaskrutt :) då vi kommit hem och lastat av, var de mygg nå så fruktansvärt! så jag tänkte vara snäll och spruta på lite myggmedel på honom, men de fick jag snabt sota för vill jag lova, han tvär vänder sig om i panik ungefär och bara slår och slår, medan jag står bakom honom och försöker hålla honom kvar utan att tappa! resulterade 3 fina smällar på mitt högra ben, tur han är liten och oskodd :P men de kändes endå vill jag lova, fick 2 ganska ordentliga smällar, ett på knäet och en smäll nere på vristen, fick fina bulor där oxå som gjorde ganska ont, blev ordentligt halt iaf :P

efter att ha lugnat ner honom lite , eller lugnat ner och lugnat ner, han var ganska lugn då han insåg att det faktiskt tog ont på mig ;) haha! så släppte jag in honom i hans provisoriska hage, det gick väldigt lugnt till måste jag säga! iaf för Briars del, Bajen och Bobby undrade vad fasiken det var för något som var så litet men endå lät som en häst^^ så dom undersökte en stund, sen ställde dom sig och åt alla 3 :) , så där lämnade jag dom.


Nu har jag vaknat för en stund sedan, 1 timma ungefär? gick direkt över till gossarna som snällt stod kvar i hagen, gick in till Briar och satte mig lite på huk, och då kom han faktiskt fram till mig och tryckte upp mulen i ansiktet på mig och bara stod där! jag kliade lite på honom vilket han verkade tycka om, sen gick jag självmant ut därifrån, tycker att det där var en väldigt bra början, och man ska avsluta då det går som bäst^^

Då han tydligen inte vart så social just i hagen, så tänker jag börja med att jag går in, sätter mig på huk och väntar till han kommer till mig! jag tänker inte pressa honom och springa runt och "jaga" honom , utan vi ska ta det lugnt tills han vant sig vid mig och inser att jag bara vill honom väl :) tills han inser att jag vill vara hans vän!
Det är vårat första "projekt", sen får vi se helt enkelt :)


NU ska jag ta och göra mig lite fruckost/lunch, sen ska jag steka i solen en stund innan jag kilar över till hästarna igen och ger dom lunch där vid 13 :)

Lägger in lite bilder senare!



24 juni.

strålande väder idag! har jobbat 9-13, sen blev de en snabbis på systemet och förbereda inför morgondagen^^
nu har jag kommit hem för en stund sedan, har just gett hästarna mat och vatten å nu väntar jag på att Jonatans syster ska dyka upp, hon ska nämligen hit idag och kika hur vi har det , hon har aldrig sett hur de ser ut nu sen vi flyttat in :P,sedan blir de nog middag nere på folkan.

Igår byggde jag och myggen , eller ska jag säga MYGGEn och jag? -.- en provisorisk hage till Briar som han ska få gå i tills hästarna vant sig vid varandra, sedan ska han få flytta in till Bajen :) , idag är som sagt den "stora" dagen, ska hämta hem honom ikväll, far härifrån vid halv 8-8 tiden ungefär :) blir spännande!

Midsommar imorgon som sagt, jobbar 9-13, sen bär de av hemöver och fixa lite saker och kolla till hästarna ,sedan på kvällen far vi mot harald och sussie och firar :) blir nog toppen! får se om  det blir en nykter kväll eller, har iaf köpt så jag har ifall jag skulle ändra mig^^.

Lördag blir en lugn dag, då ska jag umgås med hästarna hade jag tänkt! sen ska både bobby och Bajen köras.
samma sak söndag! :)

sen väntar en tung jobbvecka.



23 juni.

Jobbat idag mellan 9-13, sedan for jag förbo på royal och köpte hagstolpar för 780 spänn, satan så dyrt de är! 20 st plast stolpar och 4 st trä stoplar som jag tänkte ha en i varje hörn.Plast stoplarna kostade 35 kr styck, tycker de är svindyrt ! är ju som sagt bara plast 0_o?

Iaf så kommer jag att hämta hem Briar redan imorgon på eftermiddagen ist för söndag, då jag är ledig hela helgen så kändes de bäst att få hem honom så fort som möjligt så jag kan ha lite koll på hästrackarna och se så att allting går bra , sen försöka bekanta sig lite med honom, då han är väldigt osäker på nya människor.
Han är ju som sagt inte så mkt hanterad, så jag antar att de kan bli lite mkt jobb med denna lille gosse, iaf socialt.
resten blir nog inga problem då vi lärt känna varandra :)

ikväll så ska jag iaf sätta ihop hagen, sen fara iväg till blåfors och hämta hö så jag har gjort bort det.
så jag har rullrulle ikväll! ska försöka röja undan lite i stallet oxå när jag lix är igång^^


Imorgon väntar jobb 9-13, sen blir de direkt hem och koppla finkan , ska vara i lövånger kl 16!
blir spännande att se vad mina gossar här hemma säger om att få hem en liten mini hingst ;) !haha.


Midsommar firas som de låter med Harald och sussie + massa annat folk, får se om jag bestämmer mig för att vara nykter, dels för magen skull, och ifall de skulle hända ngt här hemma så kan jag köra hem ifall de skulle behövas, så hmm, vi får se vad som sker.



22 juni.

solen skiner idag, de var på tiden känner jag efter en super tråkig helg med bara regn regn och regn!
sov framtill kl 11 , sprang sedan över och gav mina guldgossar mat och vatten, sen förberedde jag lunch till Jonatan som komme hem vid 12 :)

Nu ska jag strax dra på mig stallkläderna och sedan he mig ut och köra Bajen en sväng innan jag börjar jobbet kl 17, Bobby stackarn vill oxå komma ut, men jag tar honom imorgon ist :)

Iågr afton var jag som sagt och kikade på en svart liten shettis hingst på 2 år vid namn Briar, han var e väldigt blyg liten gosse , men otroligt lugn och fin för att vara en 2 årig hingst! fick även se då dom släppte honom med de andra unghingstarna (säkert 10 st?) och han var den som drog sig undan, jag vet inte, men jag fick en känsla av att han inte riktigt trivdes? vilket gjorde mitt beslut ännu lättare, jag tog honom :)!

så nästa söndag ska jag fara iväg och hämta hem honom :) vilket resulterar att jag har fullt upp hela veckan lång! tur att jag inte jobbar så mkt, och att jag är ledig hela helgen! igentligen skulle jag vilja hämta honom redan på torsdag/fredag så har vi hela helgen på oss att umgås, då jag har tyngre jobbveckan till veckan , men samtidigt så kommer han nog behöva vara lite för sig själv , bekanta sig med de andra hästarna och den nya miljön .tror iaf att det kommer bli toppen!


nej, nu ska jag skynda mig att äta upp min glass jag håller i handen, sen he mig ut i stallet! :)



Briar, min svarta lilla hingst ;)!


21 juni.

hej hopp i lingonskogen! hemma efter en helg full med jobb och festligheter, ett stort tack till sussie och Harald som höll oss med husrum och mat! :)

idag är jag rent utav ledig, så jag har tagit en välbehövlig sovmorgon och sedan blev de en lunch uppe på fältet med Jennie, mkt bra skit :), magen känns sådär, jag tror inte att jag gjorde saken bättre med alkohol på lördagskvällen? men nu är jag medveten om att det inte är en hit iaf, man lär av sina misstag ;)! blir nog en nykter midsommar om det inte har styrt upp sig innan dess.

jag antar att jag inte hunnit skriva om det en, men jag har länge funderat på att köpa mig en shetlandsponny som sällskap till Bajen då han inte klarar av att stå själv. vilket är sjukt irriterande då jag ska ut med Bobby , han river ungefär hela stallet och i hagen vågar jag inte ens testa lämna honom då han bevisade i vintras att han kunde hoppa^^, sen är de inte endast av den anledningen, utan kommer ha lille ponnyn till körning/tömkörning och kanske lite trickträning, då jag anser att även små hästar behöver motion och rörelse , en uppgift här i livet helt enkelt :) så endast som sällskap är såklart helt uteslutet!

var iaf och kikade på en 2 årig skäckhingst igår i bygdsiljum, i stort sett ohanterad , hade inte ens haft träns på sig! sen tyckte jag mig se redan på detta korta besök att han hade lite ovanor för sig , men säkert inget som inte går att träna bort, han var iaf supersöt!

Nu i afton ska jag till lövånger och kika på en svart 2 årig hingst med MASSOR med man! han hade tydligen superfin stam oxå, men inte heller sådär jätte hanterad. men värt att kika på iaf :)

och imorgon ska jag till Jävre och kika på en 1 årig fux , hingst den med :P! men han var tydligen väldigt hanterad , sen var de tydligen fin stam på honom oxå :) så vi får se vad som sker helt enkelt, vill iaf hinna kika på allihopa innan jag bestämmer mig :) tanken är ju trots allt att jag ska behålla ponnyskrället resten av dess liv så jag vill att de ska kännas rätt :)


förövrigt har Bajen tydligen varit knäpp i skallen nu när jag varit borta under helgen, ingen har fått fånga in honom utan han hade bara vänt baken till och sprungit iväg!? konstiga häst. Igårkväll då jag kom hem gick jag direkt och för att se om han gjorde sådär med mig oxå, men då kom han på stört och stod som ett ljus ! knäppa häst, lite mammasjuuk :)! och Bobby han pratade som aldrig förr och var nog glad att se mig han oxå tror jag :P
dom fick iaf komma in i stallet och sova då dom stått ute i regn i 2 dagar, så dom var lagomt nöjda! :)

Nu håller jag på med middagen, blir potatis/köttfärs gratäng, sen her jag mig iväg mot lövånger!



18 juni.

livet rullar på, magen känns ngt bättre idag faktiskt! så då borde det gå åt rätt håll iaf ^^
blev inte banan igår med Bajen, då hade vi tänkt fara idag ist men då var pappa tvungen fara in på verkstan med sin bil , så då hade jag ingen som kunde följa med mig som hjälpreda -.- så de får bli till veckan!

har kämpat nu hela morgonen med att städa ur Nissan, en karl från kåge ska nämligen komma och kika på den nu i eftermiddag, men han kunde tydligen inte komma hit till fällfors så jag måste köra den till byske! ?  jävla konstigt om jag får säga de själv, bäst för fanskapet att han köper den :P haha! nej gud, jag kommer sakna min lilla trotjänare! :(

ikväll väntar jobb, imorgon väntar jobb 9-13 sedan bär de av på stan en sväng med sussie och sen på kvällen blir de fest med massa trevligt folk, kommer bli toppen! hoppas jag iaf :P brukar då inte bli annat^^
söndag väntar en bakis dag antar jag, jobbar sen på kvällen 17-22 !

På måndag är jag ledig, och då ska jag till Bureå och kika på en mini shettis hingst på 2 år vid namn Briar ;D!
har tänkt att han honom till körning främst och ev till avel senare då han tydligen har kanon stam! :D sen ska han få vara lite som sällskap eftersom Bajen inte går att lämna ensamen, vilket är ruskigt drygt då man ska ut med Bobby! sen hade jag tänk att lillen här ska få följa med på travet på ev tävlingar senare som sällskap :)
så är tanken !

nu ska jag ta och göra mig i ordning för dagen, har sändning uppe på huvet åt alla håll efter att ha våldstädat bilen hela förmiddagen! :P sedan blir de lite lunch!


16 juni.

magkatarren vill då inte bli bättre, snarare tvärt om! idag har de inte varit roligt vill jag lova, i morse mådde jag så otroligt dåligt att jag inte viste vad jag skulle ta mig till, var ruskigt motigt att stiga upp och fara iväg på jobbet, men jag hade inget val , så bara skutta upp och he sig iväg och arbeta.

slutade lite tidigare pga att jag mådde så dåligt, men hann göra bort allting som jag skulle iaf så de var då tur det.
innan jag for hem blev den en snabbis in på Maxi , köpte nå handdukar och badlakan och lite annat smått och gott. så nu har vi det iaf! ett bekymmer mindre^^ alltid trevligt.

Har just städat toaletten  och hängt upp nya handdukar , har lite kvar som ska fixas som att skura ur toan och handfatet, sortera smink osv, men jag tog mig en paus för att varva ner litegrann, har tagit mig en liten kopp med proviva för magens skull, får se om de lugnar ner sig litegrann . troligen inte.

nu snart ska hästarna få komma ut, ska köra Bobby och jessika kommer över och rider på Bajen, blir perfekt! då får båda följas, de gillar dom :) sedan blir det en löpar/promenad tur med Jennie i skogen igen, de blir faktiskt 6 gången jag är ut nu! jag är faktiskt stolt över mig själv, hoppas bara att jag kan lyckas hålla dethär nu.
Dock vet jag inte hur bra det är att springa/stressa upp sig själv nu när jag har magkatarr? tror de blir ganska lugnt idag då jag faktiskt blivit snäppet sämre :/!

ikväll ska pappa hämta ut paketet från Börjes jag och mamma beställde för dyrgt en vecka sedan, jag beställde smart som jag är i pappas namn, så jag kunde inte hämta ut det utan hans legg! -.- men idag så kommer det ^^
hoppas på att inte allt för mkt är restat, men tror att fallet kan vara så eftersom de blev 700 kr billigare än vad de skulle igentligen , men, återstår att se.

imorgon är jag ledig, sköönt! ska troligast fara ner med Bajen på banan, Bobby får nog stanna hemma,vet rent inte om jag törs köra 2 st i finkan igen, inte då som den är nu , ruskigt ostadig! sen blir de överbelastning oxå, kanske inte så smart ifall man skulle råka bli stoppad? finkan i sig tror jag håller, men vill inte chansa.
så jag kör lite hårdare med Bobby ikväll ist! :)

nu ska jag sätta igång en tvätt!



15 juni.

Jag tror inte att jag går igenom den bästa perioden av mitt liv just nu, allting känns bara tungt och jobbigt hela tiden, och inte blir de bättre av att jag går omkring med ständig huvudvärk mer eller mindre, + att jag troligast har dragit på mig magkatarr . Känns som att de kommer ruskigt olägligt!

Men kanske inte så konstigt då man gång på gång får käftsmällkäftsmäll, så de har varit hela livet än sålänge. Inte konstigt att kroppen inte orkar mer tillslut? jag vet inte...


hitills idag har jag iaf lunchat med Jennie uppe på fältet, blev en kycklingtallrik för oss båda vilket var mumsigt! dock hade jag så otroligt ont i magen, de bränner efter varenda tugga! men inte var de fel på smaken inte^^
Just nu sitter jag hemma och vilar maten en stund, vi ska snart mötas igen för en liten promenad/joggintur i skogen. sen i afton väntar jobb för min del, 17-22 som igår, och imorgon jobbar jag 9-13 , sedan blir de ev banan med hästarna om pappa har tid att följa med som hjälpreda :) torsdag är jag helt ledig, då väntar en lång sovmorgon och sedan sanering av huset! fredag jobbar jag eftermiddag och lördag jobbar jag 9-14 17-22, men mamma ska ta dom sista timmarna på kvällen och även förmiddagen på söndag, eftersom jag och Jonatan är bortbjudna på fest :), till er som undrar varför mamma ska jobba åt mig, fallet är så att hon kommer bli vikarie och hoppa in då och då. kortfattat och bra.

söndagkväll jobbar jag 17-22, sen är jag ledig måndag. såatt så ser helgen ut ! :)





Innan jag avslutar vill jag bara säga det, att hon till vänster på bilden är en fantastisk människa! jag önskar att alla i världen skulle få ha en vän som henne, sussie, vart har du varit hela mitt liv? :)





14 juni.

Utvilad efter en supertrevlig helg tillsammans med världens bästa Harald och sussie :)! lördagen blev det jobb på kiosken en stund, sussie kom dit och hjälpte till ^^ sen bar de av hemmåt och börja med maten som bestod av grillat och potatisgratäng med sallad till, supergott! sedan blev det några cider, kvällen avslutades med utgång på olles , markus var så snäll och skjutsade oss dit och hem!

söndag vaknade vi upp vid 12, vi åt fruckost och sedan for jag och sussie ut med hästarna en sväng :) hon red på Bajen till en början och jag körde Bobby, men Bajen var så ruskigt stökig och sparkade stup i kvarten åt alla mygg som försökte bita honom, så sussie blev lite rädd så hon fick köra Bobby ist vilket gick super! vilken tallang ;) , jag hoppade iaf upp på Bajen, UTAN hjälm dessutom! :O jag skämms bara jag tänker på det, men jag ville att sussie skulle ha den , bättre att hon klarar sig oskadd  :P! , vi joggade iaf hela vägen hem så gossarna fick slippa myggen, och vi båda överlevde färden utan skador :P!

efter ridturen blidde det surströmming till middag, jag åt tills jag började må dåligt :P jisses så hemskt! men de var så otroligt gott ! finns de nå godare? det är nog tveksamt :P , ett tag efter middagen for iaf Harald och sussie hem till staden igen, medan jag och Jonatan blev ensamma kvar här i våran lya :P , vi såg på tv ett tag innan jag sprang över och tog in hästarna, jag lät dom sova inne pga myggen, sen skulle de regna inatt oxå så.


Idag är de gråmulet väder, har just ätit stuvade makaroner och korv till lunch och nu funderar jag på vad jag ska ta och hitta på framtill jag far och jobbar, jobbar 17-22 idag, samma imorgon ! jag tror jag ska ta mig en dusch, sen ska jag he mig iväg lite tidigare så jag hinner förbi mamma en sväng på kiosken.

Imorgon ska jag ut med Bajen en sväng, sedan blir de Banan på onsdag för snabbjobb ! får se om jag proppar in Bobby i finkan oxå, men då det är så mjuka däck så går den så förbannat ostadigt efter vägen , så vi får se.
(är inte bara att pumpa dom, det är faktiskt själva däcken de är fel på :P )



avslutar med en bild från då det var översvämning i älven, här ska de igentligen inte rinna vatten alls! ;O


11 juni.

nu ska jag uppdatera mig lite kort.
Har jobbat både igår och idag, 17-22, ikväll när jag kom hem strax efter kl 11 så hade jag tänkt fara ut och köra Bajen en sväng, men ångrade mig snabt då jag såg hur jäkla mkt mygg de var! både Bobby och Bajen var alldeles tokiga , så jag dränkte dom i myggmedel och sen gav jag dom kvällsmat ist.

Bajen är så ruskigt känslig mot myggen, han ser ut som ett knotter hela han stackarn! medan Bobby knapt har ett enda bett, som syns iaf ^^ så jag ska införskaffa ett flyg/mygg täcke åt honom så han inte blir helt uppäten, stackars djur, de är en jobbig tid för dom detta! hoppas att de lugnar ner sig efter midsommar?brukar vell va så?

Imorgon är jag igentligen ledig, men har lovat att hjälpa mamma ett par timmar på kiosken då hon är ensamen.
sen kommer Harald och sussie på besök, då väntas grillat och sedan lite fest på kvällen , blir nog väldigt trevligt!:)
på söndag ska jag och sussie gotta oss med surströmming, medan grabbarna får äta ngt annat ;P! surströmming duger inte åt herrskapet ;P! men, desto mer till mig och sussie ;) haha!


till veckan blir de en ganska tuff vecka, jobbar alla dagar förutom torsdag, sen är de fest hos kim på lördagen så jag ska försöka byta bort söndag morgonen, så att jag bara jobbar eftermiddag, har nämligen delade turer hela helgen -.- ! men jag ska lösa de på ngt vis :)


nu väntar sängen, och som vanligt blev de inte så kort inlägg ;)! haha


8 juni.

Idag är en sånhär skitdag tror jag, jag känner mig så kluven och vet inte vad jag ska göra !
har med jobbet att göra iaf, först var de tänkt att vi skulle gå delade turer mellan 9-13 16-21 varje dag, sen blev de bestämt att vi ist skulle få gå 10-19 vardagar och 10-20 på helger, vilket var toppen!  MEN så ringer chefen idag och säger att hon har fått klagomål av komunen (av olika skäl som jag inte kan ta upp här) men har med arbetstiderna att göra, så nu kommer vi måsta ändra tillbaka till de delade turerna, men denhär gången från 9-13 sen 17-22 ! alltså blir det 4 timmars hål därimellan varenda arbetsdag vilket är ungefär så ohållbart de bara kan bli för min del, har för de första 6 mil ENKEL väg till jobbet, 12 mil tur och retur. ska jag då köra hem på de där 4 timmars hålet, så blir de alltså 24 mil per dag! helt sjukt, finns inte en plan i VÄRLDEN på att jag gör det, då går hela min lön åt att tanka soppa i bilen!

så just nu känns allt som ett helvete, men hon lovade iaf att hon skulle försöka lösa detta på bästa sätt, så vi får vell se då om hon kommer på något vettigt, jag hoppas det iaf! det vore så underbart om de gick lösa , är trots allt ett fast jobb vi pratar om här, medmånadslön och allt! vore mer än guld om de gick få ihop!


Nu ska jag prata om ngt annat, Jag och emelie red iaf och mötte varandra idag! jag tog Bajen :)
var riktigt trevligt och de gick väldigt fint för min del, jag tror emelie hade det lite mer shåsamt då fari var lite smöstökig stundvis :P! vi red iaf och strutsade på lite runt i skogen, sen skiljdes vi åt i vältan och vi for åt olika håll. jag for och hoppade min lilla terrängbana" en sväng och sedan dressyrade jag en stund nere på läggdan då Bajen blev lite odräglig där på slutet , men tror att de var för att han började känna sig lite trött.
Blev iaf en tur totalt på nästan 3 timmar! så gossen var slut då vi kom hem , men han behövde det! :)

Tog in Bobby och borstade upp honom riktigt ordentligt! tog 4 olika borstar, först en piggborste för att lösa upp lite hår och smuts, sen en hård rotborste , sedan en gummiskrapa som jag masserade runt med dels för att få bort hår, han har nämligen fortfarande kvar lite vinterpäls! sen sist men inte minst så borstade jag med en mjukborste för att fo bort all skit :) han glänsde som en spegel i solen sen då jag var klar! och nöjd var han minnsan min lilla Bobby skrutt :) får se om jag hinner ut med honom en sväng ikväll, måste nämligen en sväng till luleå nu med Ola och hämta en bil som pappa ska ha som pendlarbil då han far till gruvan i kiruna! (där han befinner sig just nu)

nu ska vi he oss iväg!







7 juni.

Ledig idag, följde med Jonatan på lassa för att kolla upp hans knä då han har haft problem med det i flera flera år, han har varit på flera kollar oxå men idag bestämde dom iaf 100% att de blir en operation, han har nämligen en lös benbit i knäet som ligger och skaver, så den ska dom försöka få bort, men dom kan tydligen inte garantera att det blir helt bra sen :S .

efter besöket på lassa for vi upp på Jula där jag köpte en stereo till min nya bil som jag hämtat ikväll, nu ska jag bara försöka sälja min lilla trotjänare, ska städa upp den imorgon och lägga ut den på blocket :/

blev ingen ridning/körning idag, utan bestämde mig för att börja ta tag i städningen här i huset, så de har jag sysselsatt mig själv med ikväll, sedan där vid halv 9 kom mamma hem och vi åt surströmming , HUUR gott som hellst! jag lovar att jag åt så att jag rullade hem sen :P

Är ledig imorgon oxå, då ska nog jag och emelie rida och möta varandra om de blir som vi tänkt^^ hoppas att vädret vill vara med oss, vi brukar kunna ha otur då vi ska hitta på ngt, så det återstår att se.

Ikväll när jag skulle ge hästarna mat fick Bajen för sig att han skulle vara jätte rädd för mig, han vägrade komma fram till mig utan sprang bara undan , jag tror att han tyckte att jag luktade illa X) men till sist blev jag arg på honom och frågade vad fan han sysslade med :P så då kom han till sist, dumma häst -.-! han har nog lite överskottsenergi oxå kan jag tänka då han vilat nu hela helgen stackarn, men imorgon får han komma ut ordentligt :)! sen ska jag ut med Bobby imorgon oxå.

Onsdag-torsdag jobbar jag 10-19, sen är jag ledig hela veckan! kommer bli kung, funderar på om jag ska dra ner på banan på fredag eller lördag förmiddag, men lördagar har de bara öppet till 12 tror jag? isåfall får jag vara morgonpigg ^^ , hade tänkt fara ner till veckan, men insåg att jag jobbar nästan varje dag då, tror jag är ledig onsdag-torsdag? blir iof perfekt, då är pappa hemma, så då får han följa mig! jepp, så får de bliii :)

nej nu ska jag ta mig en dusch för att sedan krypa isäng!





6 juni.

blogg.se kan verkligen göra mig irriterad! påbörjade just ett inlägg som bara försvann -.-

Iaf så har jag jobbat hela dagen idag framtill kl 20, sen for jag förbi maxi och köpte lite blommor(ser snart ut som en djungel här hemma ;P ) + en mascara då min nästan är slut, + att jag får ont i ögonen av den jag har nu.
sedan for jag förbi mamma på kiosken en stund och drack kaffe innan jag for hem till fällfors, var hemma vid halv 10 så gick direkt över till hästarna som förövrigt kom och sprang i 180 till mig och var överlyckliga ! troligen för att dom förstod att de var matdags ;) men jag kan ju hoppas att de är liiite för att dom tycker om mig oxå ^^!

Imorgon är jag ledig, då ska jag ut med båda gossarna hade jag tänkt! i fredags byggde jag till min terräng bana ute i skogen, som jag sedan for ut och testade med Bajen som var HUR fin som hellst ! helt otroligt så fin han var! han har blivit så duktig och han älskar det verkligen! nu suger han riktigt mot hindrerna och de märks att han tycker om det :) ! så imorgon ska vi fara den rundan, sen lulla på lite i skogen :) ,Bobby ska oxå få komma ut som sagt, ska nog testa hoppa rundan där med honom oxå och se vad han tycker, han har oxå blivit jätte duktig på hoppa nu! han tycker det är skitkul, men är endå lite mer osäker en vad Bajen är, men jumer han får prova på desto säkrare lär han bli, min lilla guldgosse :)

sen ska jag helsanera huset imorgon, jag vet, jag skriver jämt att jag ska städa, men de är vell troligast för att jag gör de jämt oxå :P nästan iaf! men jag vill försöka hålla undan och ha snygt härinne, måste erkänna att jag har blivit ganska pedant nu sen jag flyttade hemifrån :P nu är de ingen annan som plockar bort efter mig^^

Tisdag är jag oxå ledig, då ska Bajen få komma ut på tur, tror att jag ska köra honom då faktikst, var ett tag sedan nu, har mest bara ridit honom nu de senaste 2 månaderna! men de har gett resultat, tycker att han har blivit mkt starkare och stabilare på ngt sätt, vilket är toppen! nästa vecka så ska jag fara ner med gossarna på Banan, Bajen ska få sitt första snabbjobb och Bobby ska få lulla på i några bakvarv!

jobbar bara 2 dagar den här veckan, onsdag torsdag, sen är jag ledig hela helgen! :) lördag kommer Harald och sussie hit på besök och sover över till söndag, kommer bli super! :)

Nu väntar sängen för min del!








4 juni.

sitter och funderar på vad jag riktigt ska göra idag, eller vart jag ska börja rättare sagt :O!? jag tror att jag ska ta en vända till byske och inhandla lite blommoer osv så jag kan göra snygt uppe på övrevåningen, jag tror de får bli så, då ska jag stanna och dricka kaffe hos mamma på kiorren oxå :)

inatt fick mina hästar sova inne, jisses så nöjda dom blev! jag antar att dom har sovit gott inatt, sen var de nog bra att dom fick stå inne så hagen fick torka upp litegrann oxå , regnade ganska ordentligt igår!

hitills idag så har jag haft en klipnning, nu ska jag ta och försöka styra upp mig själv litegrann så jag inte ser ut som ett vandrande lik ;P sen gå över och ge mina hästar lunch ! btw så åt jag årets första jordgubbar igår, med grädda och socker, hur gott var inte det på en skala!? jordgubbar hör verkligen sommaren till, nästan så att jag måste göra ett litet jordgubbsland här ute på gården ! men jag vet hur de blir, de håller en veckan sen växer de igen för att jag inte orkar rensa allt ogräs :P jag hatar ogräs!! fräs.

På måndag får jag min nya bil, eller nya och nya, men ny för mig! ^^ en volvo 745 silvermetallic, gått 17 tusen mil , näst intill rostfri osv osv, de gillar vi ! äntligen en reeedi bil :P nu ska jag bara försöka sälja min lilla räser nissan, ska ta och tvätta upp den i afton och sen lägga ut den på blocket, någon som är intresserad? ^^

i affton ska jag tvinga Jonatan att storstäda med mig, han kommer inte att bli glad, men de skiter jag i!
jag ska mata han med spagetti och köttfärsås först, då blir de kanske lite lättare att övertala honom iaf :P





3 juni.

Jag hade nog världens hemskaste dröm inatt! jag drömde att det kom 8 st björnar som ville äta mina hästar, dom var verkligen överallt! men på något sätt så lyckades jag rädda Bobby, som jag tog in i mitt hus, men Bajen blev uppäten :,( ! jätte hemskt var det, sen vägrade björnarna att försvinna , dom var kvar runt gården och spanade så man inte kunde gå utanför dörren! uusch så hemskt :( jag förstår inte varför jag har så hemska drömmar om björnar jämt, jag drömmer nästan alltid om dom på ett eller annat vis? jag förstår inte, de betyder säkert någonting? snart ska de vell hända på riktigt allt jag drömt om. :(

iaf så vaknade jag därvid 11 tiden idag, jag skulle lätt kunna fortsätta sova ! men jag bestämde mig för att kliva upp och börja med lunch åt Jonatan som kom hem där vid 12 , blev fiskpinnar och potatis och remoladsås^^.
efter lunch gick jag hem till mina hästar och gav dom mat, och dom levde då båda två :P! dock är de världens pissväder idag, regnar och blåser ganska ordentligt! så dom får nog sova inne inatt tror jag , antar att täckena inte tänker hålla sig torra hela dagen .

Nu har jag just gjort ännu en beställning från Börjes, jag tror seriöst att det är jag som får dom att gå runt :P! men den här gången var de mamma som ville ha lite saker beställda, så jag passade på att beställa ett nytt regntäcke åt dom var , så dom har ett extra! kan vara bra en dag som denna tex. sen blev de nå nya borstar, stigbyglar och 2 liter myggmedel, så nu borde vi klara oss i sommar hoppas jag! sen blidde de 2 st hundplädar till mina odågor här hemma + lite smått och gått, totalt med min och mammas beställning så landade vi på 2500 kr.oh lord.


eftersom denna dag är såpass regning och tråkig så ska jag passa på att städa, går endå inte göra något annat.

Förövrigt så var Bobby VÄRLDENS finaste igår! han har aldrig varit så fin någon gång, jag menar de verkligen!
han brukar alltid vara lite små ogredig och slå ifrån hela tiden, slita tyglarna ur händerna på en och vara allmänt uppkäftig :P! men igår gick han stadigt i form hela ridturen! han provade inte ens att slå ifrån, utan gick hur fint som hellst i alla gångarter, sen i galoppen gick han kort kort och i världens form! helt otroligt så lycklig jag blev på min odåga <3 !! Jessika red på Bajen som skötte sig hyfsat tror jag, men tror att dom går igenom någon liten "test period" just nu, men de går nog över :)


Ikväll blir de ev fara till stan på travet, är V65 ikväll vilket vore trevligt att se, men är de såhär regning så är de lika bra att spara på bensinen och stanna hemma, men vi får se vad som sker !

i helgen väntas som sagt jobb, och jag är verkligen överlycklig ! först var de tänkt att vi skulle gå delade turer VARJE dag man jobbar, från 9-13 16-21 , men vår bästigaste chef har ordnat så att vi slipper det, så nu blir det ist mellan 10-19 på vardagar och 10-20 på helger, HUR BRA blev inte de på en skala? sen är jag ledig alla dagar på stadsfesten som det ser ut nu iaf, jag kan nog inte vara mer nöjd över schemat :)!

lördag kväll blir de som sagt att träffa Harald och sussie, jag har saknat min lilla hallonskrutt så de ska bli suuper! :)






1 juni.

hemkommen efter en helt underbar och välbehövlig semester med emelie i Falun,har vart kanon trevligt faktiskt! och ruskigt skönt att se någonting annat än fällfors/skellefteå, dock är de aldrig roligt att måsta fara därifrån, jag älskar verkligen att vara i Falun hos min faster, och rolf! världens finase människor, synd att de ska vara så långt mellan, men desto trevligare blir de då vi ses :) man får glädjas utav det.

Idag har jag haft min första dag på mitt nya jobb, jag stormtrivs än sålänge! Men man ska vell inte ropa hej fören man kommt över bäcken? är de så man säger 0_o? tror det iaf^^, men de känns superbra ! är ledig nu framtill på lördag, då jobbar jag 10-20 , sedan blir de att umgås med Harald och älskade sussie :)! söndag väntar jobb igen mellan 10-20 , sen ledig måndag tisdag och sen blir de jobb onsdag torsdag, sedan ledig helg igen :)!
därimot veckan därefter börjas de på "riktigt" då jobbar jag måndag tisdag fredag lördag söndag, blir nog toppen :)! tror oxå att vi har världens bästa chef! hon är iaf helt underbar att prata med i telefon, så otroligt trevlig och förstående människa, de gillar vi!


Ikväll har hästarna fått komma ut på en ordentligt tränigsrunda, blev jogging/tempoväxlingar , Bajen börjar kännas ruskigt fin faktiskt, lite snabbjobb på detta så tror jag att han snart ska vara redo för start, vill ge honom lite mera tid och träning, men jag hoppas på att han ska vara klar nu mot sensommaren/hösten :)
Bobby behöver träna bort lite mage, sen trimma flåset lite, sen får vi se hur de blir , vi tar dagen som den kommer helt enkelt :) men jag hoppas såklart på de bästa ! <3

nu har mamma pappa och ola just varit här och fikat med mig och Jonatan, dom har alldeles just gått hem.
snart väntar duschen för min del´och sedan blir de sängen, ska bli otroligt skönt! har vait dunderförkyld nu i några dagar, så jag är lite trött och sliten.

Förövigt måste jag berätta vad som hände imorse när jag körde till jobbet, Jag SOMNADE I BILEN och körde ner i diket! just utanför drängsmark! vaknade av att de började dåna och låta som aldrig förr , och då var jag nere med halva bilen :P jisses vad de kunde gått dåligt!

iaf, imorgon väntar städning! sen ska Bajen ridas hade jag tänkt, Bobby får vila imorgon och komma ut på torsdag :)!



RSS 2.0