31 januari.

Jag är så opeppad idag så de finns inte!  idag är en riktig emodag :P bakis och jävlig.
Gårkvällen var riktigt trevlig, mkt folk osv!

Idag är jag som sagt bakis, jag och jennie drog en sväng på pipens och käka pizza och snacka skit en stund, sen har jag faktikst inte åstakommit ngt mer idag, snöar och blåser som fan och -16 grader, inte skönt! hästarna är så understimulerade att de inte går dit en till.Men  imorgon kväll ska jag ut och köra Bajen om vädret tillåter.

sen är jag inte peppad på morgondagen! kommer måsta stiga upp kl 5 på morgonen och ta ut hästarna osv, sen kl 6 börja bege mig mot ersmark och jobba , första inskoningsdagen imorgon -.- jobbar 7-16,30, fyfan! kan lova att jag kommer vara stendöd då jag kommer hem! måste typ gå och lägga mig nu snart om jag ens ska orka stgiga upp -.-

Nu ska jag he mig ut och plocka in hästarna, sen fundera på vad jag ska ha med mig för lunch imorgon, sen duscha för att sedan krypa till kojs -.-

30 januari.

Nu är snart denna månad slut, och början på en ny väntar^^
Idag är dee ungefär lika kallt som igår, temepraturen ligger på -20,6 , alltså alldeles för kallt för att man ska kunna göra ngt vettigt -.- det suger, jag är så ruskigt ridsugen! och mina hästar behöver verkligen komma ut.
Jag säger det igen, som jag sagt säkert tusen gånger, men jag vill ha varmare!


Ikväll är de pub här nere på folkan, och de blir fest för hela slanten^^, ska snart ,eller om ett tag sätta igång med maten, blir tacos, muums! sen börja göra sig i ordning för fest. Emelie kommer hit och är med ikväll, kommer nog bli riktigt trevligt! och skönt att man har så nära hem, lite annars än att festa i stan då man har 6 mil ;P tur att Jonte bor i ursviken, vi brukar alltid lyckas ta oss dit iaf.

Imorgon ska jag ut och galoppera Bajen i djupsnön hade jag tänkt, om de inte är allt för kallt, jag hoppas iaf att de kommer var så att de går vara utanför dörren iaf, sen min lilla bobby håller på självdö av utråkighet stackarn.

På tal om det, så lämnade vi in datorn till anders igår, och vi fick låna en av hans laptops , och jag är helt kär i den alltså! jag ska fan köpa en jag oxå då jag får min lön!


NU ska jag ta och gå igenom duschen tror jag, sen börja med maten.



förövirgt så kikade jag på dokumentären "drömmen om järvsöfaks" idag, missade den förra helgen på tvn.
om vi säger såhär, jag grinade, och grinade lite till! behöver jag säga mer?
Har ni inte sett dokumentären, så gör det!
<3

29 januari.

Idag är de SVINKALLT! -25,6 grader! alltså helt jävla sjukt, vad händer med världen? igår var de likadant och innan har de legat på ca -18 grader, kallt som fan de med! gud vad jag är less på detta, man kan inte göra ngt och det gör mig tokig! otroligt rastlös och på dåligt humör blir jag, uusch.

Hästarna har dubbla täcken på sig idag stackarna, Bajen är ngt missnöjd med livet endå och står och sparkar och ser allmänt ful ut :P, dom har fått extra mkt hö idag så att dom kan stå och tugga lite hela tiden, de håller dom värmen bra av, men ska endå strax he mig ut och skotta i stallet så dom får komma in efter middagen.

Ikväll ska datorn lämnas in till anders här i byn som är toppen med datorer! han ska få fixa den, då den för tillfället är totalt jävla dum i huvet! den stänger av sig stup i kvarten, segar sig som fan och är allmänt störd.
så jag hoppas att han kan få ordning på den , sen skulle vi få låna en laptop av han under helgen så vi har ngn.


sen mina vänner, skrev jag ju för ett tag sedan att jag och Jonatan bestämt oss för att bo hemma iaf 1 år till och spara pengar under tiden osv osv, vet ni en sak? jag börjar ångra mig, jag vill inget hellre än att flytta hemifrån! jag orkar fan inte bo hemma längre, men antar att jag får härda, vissa dagar är sämre än andra, och idag är de en sån dag då jag bara önskar att jag hade ett eget plejs, inte av ngn speciell anledning faktiskt? jag bara känner så just nu.


Imorgon (lördag) blir de troligast fest, då de är pub här nere på folketshus! hade inte tänkt dricka från början, men med viss övertalning av min karl och emelie (sen ringde även mican och frågade om jag inte skulle festa :)
så tror jag nog att de blir på de sättet, drickan är iaf kirrad ^^

Nu har jag nyligen snört ihop en piteåkaka, tror faktiskt att den blev riktigt god! har inte smakat på den än, då jag hatar att smaka de jag själv har bakat ! fråga mig inte varför, men jag gör det! iaf när jag just har gjort den, imorgon kommer jag nog kunna proppa i mig en bit^^

Nej, ut i stallet och skotta, sen blir de vell ngn slags middag ?



Guld gossar <3


27 januari.

Idag är det löning, men vet ni vad? JAG HAR INTE FÅTT MIN FÖRBANNADE LÖN DENNA MÅNAD HELLER! jag känner att jag blir gud förbannad! nu är de alltså 3 gången i rad det blir såhär, sist fick jag vänta i 3 veckor längre än de andra för att fanskapet som sitter med lönerna i stan jobbar deltid och var omöjlig att få tag på ! sen mer än 1 vecka innan hon lyckats sätta in skiten, FRUKTANSVÄRT dåligt! kommunjävlar, alltså fyy vad less jag blir!.

sen undrar jag va fan jag gjort med mina nästan 12 tusen kr denna månad!? vist, jag har typ betalat räkningar osv för nästan 5 tusen totalt, men sen? ja, hårfölängningen på 1500 kr. men iaf, pengar för mig rinner som smör i solsken! jag bara MÅSTE försöka bli mer ekonomisk, jag vet fan aldrig vad som händer med mina pengar!
står med 2000kr kvar nu exakt, och när jag får min nästa förbannade lön! så ska jag lägga undan minst 3000kr, då jag ska spara ihop till utlandsresa efter sommaren, + hus då.

Nog pratat om detta, det är ett jäkla oväder idag ! snöstorm enkelt sagt, steg upp kl 9 imorse och gjorde mig klar för att sedan kl 10 hämta upp jennie och dra mot kåge där vi pratade med hemtjänst cheferna, och vi börjar inskola oss där på måndag , och de låter faktiskt som att de finns en del jobb där :)! synd att det är så långt bort.
Hoppas på att de blir mer jobb här i fällfors nu framöver, för det är de jag kommer prioritera i första hand.
sen måste jag söka sommarjobb här nu oxå, så jag har gjort bort det!

efter vi vart i kåge drog vi till stan och lunchade på tatung, hur gott är de inte? jag ÄLSKAR stället,jag skulle kunna äta där varje dag! skämtar inte :P helt galet! , sen vart de en kortis på stan, och såklart så shoppade jag lite -.-
köpte en bh för 30 kr, de var vell inte de farligaste! :P sen ett par jeansleggings för 179kr och sen en tröja för 299kr, de var där det drog iväg, men de är en tröjja som jag verkligen kommer använda! så de känns faktiskt inte så ovärt endå .


Nu har jag landat här hemma för ett tag sedan, hästarna står fortfarande inne pga vädret, men ska släppa ut dom nu efter middagen ett par timmar, medan jag gör stallet klart för kvällen osv. kommer måsta skotta ur hela boxarna ikväll, dom har skitit ordentligt under dagen :P! , sen ikväll blir de robinsson, sen en relativt tidig kväll, känns som jag behöver det :p, hoppas på att Jonte kommer hit efter jobbet, om inte så tvingar jag hit honom :P!



26 januari.

Jissses vad länge sen jag skrev nu, men jag har faktikst inte haft ngn lust, och inget att prata om heller för den delen tror jag :P haha!, iaf så steg jag upp kl 7 imorse för att sedan kl 8 fara till veterinären med zigge och kolla upp hans öra han har besvär med, och som jag trodde så var de svamp! jästsvamp, som även pverkat hans framtassar och runt munnen på stackarn, så nu ska han äta antibiokika tabletter i 20 dagar, sen har han fått ett special schampo han ska duscha tassarna och näsan med i 5 dagar, sen örondroppar som ska tas i 20 dagar!
så idag har jag pungat ur mig 1250 kr på lilla zigge totalt, känns lite sådär, men han är värd det! helt klart.

Igår så tog jag och Jonatan pappas skoter ist för våra egna, och tog både zigge och vizzla med oss och for iväg på en fisketur , zigge som aldrig åkt skoter förut tyckte de var mkt spännande att sätta sig på den, men när han väl kommit upp så var han superduktig! :) och vizzla satt som vanligt längst fram med framtassarna på styret :P haha
Iaf så fick vi ingen fisk, men vi fick komma ut på en härlig tur iaf och hundarna fick rastas ordentligt :)

Var även ut och körde intervaller med Bajen igårkväll, han skötte sig fint! men känns att han behöver bygga upp sig mer baktill, så vi joggar 5 gånger 300meters intervaller till att börja med, sen värmer vi upp med jogging i ca 2 min tempo 20 min före intervallerna, tror att detta blir en bra början , vill inte gå ut för hårt i början .


Idag har de blivit en heldag på stan med Jonatan (efter vet besöket), och jag har faktiskt åtaskommit en del!
bla har jag vart in på arbetsförmedlingen och fixat allting, så nu är jag inskriven på riktigt! , sen har jag köpt en fodersäck åt hästarna, hämtat ut zigges medecin på apoteket osv :) nu  har vi kommit hem, har just ätit lite middag och ska snart ut och promenera med Jennie och hundarna en sväng , sen ska jag plocka in hästarna och göra kväll för dom, och sen blir de sängen då jag är ganska slut efter denna tidiga och intensiva dag :P!

Imorgon kl 11 ska jag och jennie till kåge hemtjänstchef och prata lite, då dom ringt och ville förhoppningsvis ha oss som vikarier, så vi får se vad som sägs! blir spännande :)





22 januari.

Idag är de ngt varmare än vad det var igår, igår hade vi nämligen mellan 16 och -20 grader hela dagen, uusch!
Hästarna fick sig en vilodag igår pga kylan, men idag ska jag nog ut och köra Bajen en sväng, blir motion :)
sen mot afton sidan måste jag iväg till byske och hämta ut mitt paket från bubbleroom, längtar att få se allt :D!

sen om allt och inget, misstänker jag att zigge fått en öroninflammation ! till er som inte vet så är zigge min nya vovve, en omplacerings hund :) , han har tydligen vart röd ett bra tag, och jag misstänker starkt att de är en öroninflammation, så jag ska ta och ringa öjebyns djurklinik nu kl 13 och boka tid så vi får kolla upp det, om en hnund får gå med öroninflammation länge, har jag hört att de kan bli kroniskt, och de vill vi inte!

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, blir nog en lugn hemmakväll tror jag :)!imorgon blir de stiga upp kl 7, för att sedan vid 8 plocka upp jennie och köra till stan hem till Jonatan, där vi möter upp tjejen som ska göra hårförlängningen på oss, kommer nog bli toppen! jag ser fram imot det, börjar rent utav bli lite nervöös :P haha

NU ska jag ta och göra mig lite fruckost tror jag, sen ut med Bajen!


20 januari.

Som ni alla vet har jag pratat lite smått om att flytta hemifrån, om lägenhet och hus osv osv, men både jag och Jonatan har fått allt för många tecken till att vi inte ska göra det :P jag kan fa inte räkna på mina båda händer!
vi ska inte gå in på detaljer, men allting går bara åt skogen ! kort och enkelt sakt.

så vi har diskuterat litegrann idag, och vi har bestämt oss för att bita ihop och bo hemma ett tag till.
Då vi bestämt för länge sen att vi ska flytta till boviken den dag inte hans farmor och farfar orkar bo hemma längre,så ska vi ist lägga undan de pengar vi tänkt slösa på lägenhet/hus så vi har ngt att "röra" oss med när vi flyttar, ifall vi behöver ngn möbel, tapetsera om osv osv. Sen tänker jag lägga undan en slant varje månad fram till augusti, då jag har tänkt fara till grekland tillsammans med Jonte mamma och pappa :) myys!

Idag har jag haft en jäkla bra dag, av många anledningar! här kommer några :

*Jag och Jonatan har bestämt oss för att spara våra pengar till huset
*jag har skrivit in mig på arbetsförmedlingen (för att få bidrag de dagar jag inte jobbar)
*Kåge hemtjänst har ringt och vill ha mig som vikarie! :D ska dit på träff den 27
*Jag och jennie ska nu på lördag göra en hårförlägning!! :D
*Mina kläder från bubbleroom har kommit, ska hämta ut dom imorgon!

Jag är riktigt stolt över mig själv idag :D!


sen har Mican vart förbi mig en sväng idag oxå, vi pratade och åt lunch uppe på fältet :) kul att träffa henne då de var ett bra tag sen! blir så sällan med detta avstånd mellan :/, men hon och ante kommer även dom flytta till boviken, så då kommer vi nästan bli grannar :D vilket resulterar att vi kommer kunna ses betydligt mkt mer :)!


Ikväll ska hästarna få komma ut, sen ska jag pallra mig ut och gå med hundarna en sväng och sen kommer Jonte hit då han slutat jobbet, då blir de film för hela slanten ! han pratade om G-force? :P hahaha!





16 januari.

Igår fick hästarna sin sista vaccinspruta, alba ringde nämligen när jag just hade kommit hem på lunch från jobbet,
jobbade delad tur igår så jag var ledig 2-3timmar där mitt på dagen, så vid 3 tiden dök han upp och gossarna fick sin sista spruta :) så nu är det äntligen bortgjort.

Eftersom dom fick sprutan igår har dom fått vila idag, endast av säkerhetskäl, ska kolla febern på båda ikväll och se så allting är okey :)

Idag har jag haft så sjukt tråkigt! har inte haft ett piss att göra, datorn har kajkat ihop helt och fungerade inte ens 2 min imorse! men nu verkar han vilja vara med? :P ett tag iaf, så jag har suttit framför tvn hela jävla dagen!
de enda vettiga jag gjort är promenaden med hundarna, sen gett hästarna mat då såklart, tragiskt liv man har :P
Ikväll har jag ingen aning om vad som sker? Jonatan vägrar komma hit så jag honom kan jag inte mysa med.
Om ngn har lika tråkigt som mig, så slå en pling! :P

Imorgon (söndag) ska jag ut och köra Bobby och jessika får rida på Bajen, sen kl 16 blir de jobb till halv 10 på kvälln. Måndag ska jag mamma och pappa prata med "pompido" som han kallas, han som äger en lägenhet vi har kikat på , vi ska diskutera lite om hyran osv osv, får se vad vi kommer fram till, jag hoppas att han är vettig så vi kan flytta in! men jag återkommer mer om detta senare då jag vet hur det blir.


Nu ska jag snart ta in hästarna tänkte jag, de är inte så jätte kallt, -10 bara, men de blåser ganska rejält!
sedan blir de vell en till promenad med hundarna, bara för att fördriva lite tid^^


denna ska jag klicka hem ikväll , som trööst ;)! hehe


14 januari.

Förkyldningen som jag dragit på mig har nu börjat gå över, den blev aldrig så hemsk som jag trodde att den skulle bli, tur det^^

Det har inte skett så mkt denna vecka, i tisdags var jag på stan med jennie en stund och tok schoppa för mitt presentkort på Gina, sen for jag till urs och kollade på lägenhet, vet inte om jag skrivit om det redan kanske? :P
hur som hellst, den var fin men blir inget av ^^, på kvällen jobbade jag litegrann och sen kikade jag på en lägenhet här i fäll som ligger typ 150 meter ifrån mitt hus, skitfint var det därinne! bara hoppas att vi får hyra den till rätt pris, återkommer mer om det senare då jag vet .

Igår var jag allmänt slö, men lyckades pallra mig ut på promenad med hundarna iaf, och jennie som sällskap :)
vi har faktikst hått 4 dagar i rad nu, måste ta mig ut ikväll oxå! , sen mot afton sidan kom jessika över och red Bajen litegrann, hon fick först fara en liten sväng själv och sen fick hon rida några intervaller i backen medan jag såg på, han såg himmla fin ut Bajen! men behöver ännu mera träning såklart, men hela hästen är som en ny häst! man kan inte tro att det är samma häst som kom, om man jämför med nu. sen har han blivit bra i magen igen :)
hoppas att de håller i sig nu.

Idag ska jag vara allmänt slö tror jag, -18 grader så de är nästan kallt för att träna hästarna, sen när jag är halv förkyld är de ingen smart ide att he sig ut tror jag.

Imorgon (fredag) jobbar jag 7-12 16-21,30 , härligt! -.- sen lördag jobbar jag 7-14,30, jag kommer vara död! :P
man blir så jäkla bortskämd när man sluppit stiga upp på mornarna, men pengar är alltid pengar! vad gör man inte för det?

NU ska jag ta och äta lite lunch, sen blir de vell ut och promenixa med hundarna.



11 januari.

är så ruskigt mkt på gång nu med både flytt hit och flytt dit, vi vet i stort sett ingenting! och vi är oense hela tiden.
allt är bara en enda pannkaka, men jag kan säga såhär för att göra det enkelt, jag VILL INTE lämna fällfors!
men måste jag så måste jag. eller , jag måste vell ingenting igentligen!. ääh skit samma, den som lever får se.


Inatt har jag inte sovit många timmar, håller på bli förkyld ;S hade så mkt slemm i halsen att jag inte kunde andas med munnen, sen skar näsan ihop varannan sek och jag var så suur-.-! tillslut lyckades jag somna iaf.
så den här dagen har bestått av huvudvärk och trötthet! punkt.

har iaf varit ute och busat med hundarna, fotat litegrann och sen bara legat inne och chillat framför tvn ,sen där vid 15,30 kom jessika över och hängde med ut en sväng med hästarna, jag körde Bobby som var het som en spis! inte konstigt då han stått i 9 dagar, men han var verkligen som ett jäkla ånglok! jisses, men efter ett tag lugnade han ner sig, Bajen skötte sig fint, han var pigg men raar :)!

hästarna ska börja köras mer regelbundet nu, har vart svårt när de vart så kallt, som ni ser i inlägget från igår så har jag gjort ett tränings shema som jag tänker följa nu hela vintern/våren, med vissa undantag då ifall de blir för kallt, eller om jobb dyker upp, men i stort sett så ska de nog kunna funka! ska Bajen komma till start, och ev Bobby så måste det börja hända grejjer, så är det :)!


NU ikväll trots min förkyldning som är på G så har jag och jennir promenerat, för 3 dagen i rad nu faktiskt! :D
4 km varje dag har vi gått ^^, riktigt hurtigt av oss tycker jag :D , imorgon ska vi dra en repa till stan, blir lunch på tatung och sen en stund på stan, sen ska jag och jonatan tvär kika på en lägenhet i ursviken (även fast vi då troligast inte kommer köpa den) , men han bokade visning igår, så lika bra att fara på den, de skadar ingen.

Nu ska jag ner och fika mig ngt, sen gå ut och natta hästarna!



10 januari.

Igår hade vi besök av Harald och sussie, dom dök upp vid 12 tiden och hade med sig pizza till lunch som dom bjöd på, riktigt mumsigt! sen på med skoterkläderna och ut på tur, endast -3,5 grader vilket var helt underbart!
därimot kändes det att man inte kört ngt i år, ingen kontroll alls! :P sen måste jag höjja styret oxå, man får stå böjd som en räka då man ska stå -.- inte skönt! så en styrhöjare ska inhandlas.
senare på kvällen blev de middag, sen gick jag och sussie en promenad med hundarna, och sedan blev de film som avslutning på kvällen :)


sen mina vänner måste jag berätta att i fredags hämtade jag hem lilla zigge, en irish soft coated wheten terrier :)
hämtade honom från piteå, och har han på prov nu 1-2 veckor för att se så allting fungerar bra, dock blev det en dålig start för han och azzi(våran shäfer), azzi flög på honom de första hon gjorde , vilket skrämde zigge rejält!
så han är väldigt osäker på henne nu, vilket är helt förståeligt! azzi har accepterat honom nu, och dom kan gå förbi varandra utan problem, men då azzi vill komma nära och spana in honom så blir han rädd, förhoppningsvis går det över om några dagar, ska ta och gå lite promenader med dom tillsammans osv, för att bygga upp lite förtroende.

därimot gick de väldigt bra då han träffade vizzla och Bejliz, dom lekte och hade så trevligt och kommer jätte bra överens :)!


Idag är det -4 grader, igen! vilket är helt underbart härligt :D ska fara ut och köra Bajen en sväng hade jag tänkt, sen imorgon ska jag köra bobby så får jessika rida Bajen. Hur som hellst så kommer dom vara pigga, efter att ha stått i över 7 dagar pga kylan stackarna, men nu verkar de ha vänt ! iaf för några dagar, vist, de får vara -10-15 grader , men INTE över det! då går de inte göra någonting, då blir de alldeles för kallt tycker jag.


jag har suttit och gjort ett träningsshcema för hästarna nu, som jag ska försöka följa så gott det går.
Tror att de var såhär jag planerat :

Måndag: vila
Tisdag:Bajen motion/intervall
Onsdag:Bobby och Bajen motion
Torsdag:Bajen motion+ Backe
Fredag:Bobby och Bajen motion
Lördag:vila
söndag:Bobby och Bajen motion


ska försöka följa detta programm nu under våren, med vissa undantag då om det blir för kallt för att träna.
Men tror att detta kan bli riktigt bra :)


NU ska jag ta och gå ut med hundarna en stund, sen ut och sela på Bajen!








7 januari.

Idag skulle jag Jonatan mamma och pappa igentligen kolla på huset jag och Jonatan troligast ska hyra, vi stiger upp kl 10 och gör oss klara, kl 11 skulle vi vara där, när vi kommer dit är ingen där!? kul, med besvikna steg (och lite förbannelse :P) så går vi hem, jag ringer upp karln och frågar vars han höll hus? och han hade tydligen missat planet igår, okey, vist, men vafan! svårt att skicka iväg ett sms iaf och skriva det?

Hur som hellst, det blir visning imorgon förmiddag ist, hur ska jag klara vänta tills dess? har knapt kunnat sova inatt för att jag vart så spänd på visningen idag! :/ men, nu har jag iaf en anledning att få hyra huset lite billigare ;) om jag säger att han var taskig som inte dök upp idag^^ haha! skämt och sido.

sen har vi -30 grader här idag! härliga tider ;) ?! 0_o , hästarna får stå inne, ska släppa ut dom en stund i afton medan jag skottar, men nåså jävulst att de ska vara såhär kallt! har legat på -16 -20 nu i över 7 dagars tid!
-30 är fan inte klokt! går inte leva utomhus.

Hästarna är desperata, bobby är på skit dåligt humör pga att han stått så länge nu! Bajen är även han ngt understimulerad, men i denna kyla är de inte sunt att vara ute med dom, så vad ska man göra? jag hoppas att kylan ger sig snart, Dock är ju januari känt för att vara en riktigt kall månad, så jag hoppas att februari månad har bätte temperatur att erbjuda oss :P!


ikväll vet jag inte vad som sker, antar att jag kommer sitta inne och tjura då de inte går vara ute -.-!
Imorgon blir de som sagt husvisning, sen får vi se vad dagen har att komma med!



5 januari.

kallt som fan, va händer riktigt? ska jorden frysa till en isboll och döda oss alla av den hemska kylan eller -.-
-20 idag + blåst, skit häärligt! ? -.-


iaf så spenderade jag gårdagen/natten hos min Jonte, sen igår under dagen blev de en kort runda på stan , jag var lycklig eftersom jag hade presentkort på Gina på 400 kr, men jag hittade fan inte ett endaste plagg! så deprimerad fick jag gå därifrån, följde med Jonte in på intersport och köpte ett par skor, sen gick jag och tröst köpte en mascara på kicks^^

Idag är jag hemma iaf, tog ut hästarna strax före 12, som jag sagt tusen gånger innan så tycker dom inte de är nå roligt att vara ute nå längre stunder när de är såhär kallt, så dom fick sig en sovmorgon idag, inklusive jag själv :P hehe.


som ni alla vet har min lilla Bajen varit lös i magen från och till hela hösten, och nu är det igång igen! har haft kontakt med vet alba under tiden, och han har sagt under hela proceduren att de inte är ngn fara så länge hästen ser ut att må bra, vist, de tror inte jag heller! men de måste bero på någonting, så idag ringde jag atg kliniken i Boden då jag inte fick tag på dom i skellefteå -.- såklart.

även dom sa samma sak, men förstod min oro och tyckte de var bra att jag tog detta på allvar, då det faktikst kan vara allvarligt för en häst att ha en störning i tarmfloran.  Men dom sa att så länge hästen mår bra, inte visar ngn som hellst annan symptom än att den är lite lös i magen, så tyder de bara på en störning i grovtarmen, och dom rekomenderade "tarmbakterier" på tub, som tydligen ska vara kanon! finns endast på kliniker tydligen, så jag skulle försöka få tag på dom i skellefteå , annars lovade hon att skicka en tub till mig :)! trevlig prick de där^^!

frågade även lite om sjukdomar dom kan få av lös mage, då jag läst att fång är en av de sjukdomar de kan få pga det, då sa hon det att risken för fång är alltid ngt störe då hästen har en störning i tarmen, men att de oftas kommer i början av de hela, så hon trodde inte att de skulle vara ngn fara då han vart lös i stort sett hela hösten.

känns bra att veta att de inte är ngt "allvarligt", men nog ska man endå ha en liten oro inom sig, jag hoppas verkligen att vi ska få ett slut på detta snart.



Idag får hästarna vila iaf, då det är så pass kallt! , jag ska ta och gå igenom duschen och sen ska jag ta och äta mig ngt, sen ska jag he mig ut i stallet och skotta å göra klart allting för ikväll :)
Eftersom det är 13-dags afton idag så ska vi äta ngt gott till middag, blir troligast kina mat :] sen kommer Jonatan hit oxå :)!, sen mina vänner så ska jag och Jonatan titta på ett hus på torsdag :) som vi ev ska hyra , jag hoppas innerliigt! ni anar inte hur mkt jag hoppas!!!??!?

jag skulle bli så jäkla lycklig om det blir som vi hoppas!



akta er för monster vizzlaa ;)!


3 januari.

Tillbringade natten i stan hos Jonatan, steg upp kl 12 idag och drog mig hemöver, gjorde ett snabbstopp hos mamma på kiosken och pratade en stund innan jag fortsatten hem :)

Ikväll tog jag ut Bajen på en ridtur igen, tänkte att jag skulle testa galoppera , vilket gick toppen idag!
tog med mig spöet idag för att förtydliga mina hjälper litegrann (slog honom ABSOLUT inte, vill att han ska tycka de är roligt , de sista jag vill är att skrämma honom) Hur som hellst gick de kanon! så nu för vi nöta på dethär lite, så ska de nog sitta snart :), sen de roliga är att de går rääser i början! vilket är normalt i början :P men sen kan jag inprincip korta upp honom hur mkt som hellst ! (lite överdrivet) men kan korta upp honom ganska rejält! är lite små imponerad ´över att han lyckas hålla galoppen iaf :)

avslutade ridturen med att jogga ner honom lite runt byn, sen när vi var klara tog jag ut Bobby på gården och tränade lite ledarskap, men som vanligt är han väldigt hettsig! eller inte till en början, men sen vill han göra alltind på samma gång oxåblir det bara pannkaka av allting , men vi tränade iaf på spansk skritt idag, nu lyfter han båda benen på kommando , vilket är en bra start :) innan var de bara de ena, så nu ska jag försöka få honom att förstå att han ska gå samtidigt som han lyfter :)! sen tränade vi lite på att backa på kommando osv, bara för att avsluta så enkelt som möjligt :)

nu har gossarna kommit in i stallet, ska strax göra natt för dom och sen far jag vidare mot stan (IGEN), ska göra lite ärenden imorgon, bla spendera mitt presentkort på gina som är på 400 kr, kan bli mkt då de är rea :D!
sen ska jag förbo royal och köpa foder, sen ett par vatten/foder hinkar då nästan alla mina försvunnit i snön -.-!
Blir en vilo dag för Bajen imorgon, Bobby ska få komma ut på gården och stimulera hjärnan litegrann iaf :P
sen Tisdag ska båda gossarna få följas ut!

Nu blir de natta hästarna, sen mot staden! ska åka madrass ikväll ;)




haha vad händer här? XD


2 januari.

vaknade 11 imorse av att jag hade ställt klockan, var helt död och ville bara fortstätta sova! men icke de inte, utan upp å hoppa! tog ut hästarna och gav dom mat, sen tog jag vizzla och Bejliz och gick ut på en promenad före fruckost (en av de saker som är en början på mitt nya liv^^ ), gick bara ett par kilometer, men bättre än inget :)




Det är riktigt kallt idag med, eller det var -15 grader därvid 12 tiden vilket endå är hyfsat lindrigt :)!
For ut med Bajen en sväng och hade tänkt busgaloppera litegrann där vid 13 , men de ville sig inte alls idag! han tog inte ETT endaste galoppsteg efter vägen, jag försökte nog med det mesta men inte ett steeg :P testade att driva på honom uta helvette och låta honom falla i galopp då han inte kan trava fortfare, men inte ens de fungerade! han var eggad på trava idag lillgubben :P, sen då vi kom ut i djupsnön så tog han galopp direkt nästan, men förståeligt då de säkert går lättare , så lite har vi galopperat idag iaf :)

eftersom de blev en riktigt slit och släng ridtur idag så avslutade jag med lite dressyr på gården, gick på volt en stund och han skötte sig jättefint! så vi fick avsluta lugnt och bra iaf :)
svettig var han efter allt räsande ! så på med dubbla täcken och sen ut i hagen till Bobby igen, gav dom lunchhö och sedan har jag faktiskt vart flitig och städat lite i stallet , skottade som vanligt och sen sopade jag och gjorde fint :) , allting är klart för kvällen nu iaf, blir en lite tidigare kväll för dom idag då det är så kallt.

senare ikväll funderar jag på att dra en repa till stan och umgås med karln min, bara mysa och se lite film :)
sen skulle jag hemskt gärna vilja gå en sväng på stan imorgon , har ju 400 kr på Ginatricot som jag vill handla upp, man kan ju faktiskt fynda nu när det är rea såhär!, får se vad min bil säger om min plan^^ han har inte blivit körd på 1 vecka, sen går den fruktansväärt dåligt! risken finns vell att jag inte tar mig enda till stan :P


Nu ska jag fika mig ngt, sen ta en varm dusch! så får vi se vad som sker senare ikväll.


<3


1 januari 2010.

Jaha , nu är det ett nytt år med nya möjligheter!?
Om jag ska försöka beskriva år 2009 med några enkla ord måste de nog bli : otroligt lärorikt!
jag har åstakommit så otroligt mkt detta år, samtidigt som en del tråkiga saker har hänt, men de hör vell till.

Nu är de ett nytt år, som jag hoppas och tror kommer bli riktigt bra!jag har en hel del saker jag kan se framimot, som tex att jag och Jonatan kommer flytta ihop så fort vi hittar ngt lämpligt , vilket är ngt jag velat göra ganska länge, men tiden har inte vart riktigt inne, nu känner vi oss redo att starta ett liv tillsammans på riktigt :)
sen mina hästar, Bobby och Bajen som ska tränas inför start , Bajen hoppas jag på redan i sommar! får se hur de funkar för Bobby om han håller ihop eller inte, men jag har höga förväntingar på hela det här året! och jag ska göra mitt bästa för att saker ochting ska bli så bra som möjligt.

ska även ta tag i mitt eget liv, börja leva sundare för att må bättre fysiskt och psykiskt :) !

ja, kan vell inte mer än säga att jag är glad att de är ett nytt år!
även om början på året inte firades på ett bra sätt, nyårs igår behöver vi inte ens diskutera, gör mig bara deprimerad, så jag antar att ni förstår att de var rent utsagt ganska kasst?!.


Nej, nu sätter vi igång med en ny start! :)
VÄLKOMMEN 2010!





RSS 2.0