Javist!

Blev det uppehåll ikväll, dock har jag verkligen ingen lust eller ork att he mig ut med hästarna , även fast jag borde, iaf Bobby borde få komma ut, men jag  tar det imorgon ist, nu ska jag ta mig en dusch då jag känner mig som en lodis! har bakat, lagat mat och städat idag, så ngt har jag iaf lyckats åstakomma.

Jonte drog iväg på fest, tur jag har en romantisk karl.....

nej, nu en dusch och sen ska jag gå en runda med hunden för att sedan styra mig själv mot sängen.
Imorgon kommer kanske Harald och sussie förbi en sväng, då ska vi planera inför våran semestertripp^^
På tal om det så blev jag så sjukt sugen på langos här i min ensamhet, ngn vänlig själ som vill ge mig en? :P




31 juli.

Jaha, nu var vi inne på sista dagen på denna månad oxå, jisses vad tiden går undan! snart är sommaren slut...
Igår blev det iaf en tripp ner med Bajen på banan, han skötte sig jättefint! värmde först 5 bakvarv, sen körde vi fort i 2000 meter i rätvarv, joggade 1 varv och sen avslutade vi med ett lugnt bakvarv , gick riktigt bra och han kändes spänstig och fin! skulle tippa på 2-3 snabbjobb till + lite intervall på rakbanan, sen är han nog redo :)

då vi kom hem från banan fick han gå ut i hagen till Bobby och lillBriar som saknat honom i mass, jisses så glada de blev då han kom hem igen :P! ,chillade en stund och sedan satt jag igång grillen och lite pommes i ugn till mig och Jonte :)!
blev hur gott som hellst! sen avslutade vi kvällen med att fara till Byske ner på havsbadet å umgås med Harald och sussie som var där och hälsade på sussies föräldrar, vi gick ner och badade i havet, första gången jag ens badar i år :P !! shit så kallt de var, men var iaf trevligt endå :)! sen gick vi upp tills husvagnen och snackade skit en stund, sedan for jag och Jonte hem igen. Var en super trevlig kväll :D!

Idag regnar det och är tråkigt väder, har just bakat en tosca kaka och ska snart börja städa huset, ska samla ihop nå prylar vi ska sälja på loppis utanför kiosken imorgon eller ngn dag till veckan, och om de klarnar upp i afton så ska jag he mig ut och köra Bobby och skritta Bajen en sväng, ikväll väntar film och lite mys :)!

Morgondagen har jag inga planer för, förutom att jag ska ut med alla 3 hästarna en sväng :)

nästa helg blir det att fara iväg med Harald och sussie på en semestertripp som jag säkert nämnt tidigare, de lutade åt leksand sommarland, men då det är lite lurt om hur vädret ska vara så ska vi nog försöka hitta ngt roligt som är närmre.
så jag håller på forska runt lite ;P är det någon som har ngt förslag så skriiv! :D


29 juli.


mina planer om att fara ner med Bajen på banan idag gick då i kras, eftersom vi fick kasta hela hö bollen igår så var de första jag gjorde imorse då jag steg upp att fara å hämta hö, den här gången fick vi ta årets hö , dock inte knippat men jag var bara glad att jag fick tag på nå mat åt stackarna! tog finkan och pressade in så mkt som de gick, så nu borde de klara sig några dagar iaf, känns skönt :) sen skulle vi få hämta ännu ett lass till sen då det här tagit slut, och sedan är det förhoppningsvis i mitten/slutet på augusti så vi kan hämta av bonden vi beställt av :)

efter att jag lastat hö så for jag hem och gav gossarna ett rejält lass, oj så glada dom blev! sen tog jag med mig pappa ner på folkan och bjöd han på lunch, och sen har jag bara tagit de jäkligt lugnt. har sjukt ont i ryggen efter allt slitande med detta förbaskade hö! -.-

ikväll gjorde jag en fläskfile gryta som jag bjöd familjen på, mamma hade gjort en kycklinggryta så de blev rena rama lyxmaten ikväll, 2 rätters ;P! var sjukt gott och jag åt tills jag höll på rulla av stolen kändes de som :P!
sen efter middagen gick jag ut till hästarna, tog ut Briar på en promenad och sedan borstade jag upp honom ordentligt .
Han var så otroligt söt då vi stod vid bron och pratade med mamma, då kliver han upp på trappstegen och hade tänkt gå in i huset XD ! sen blev han lite fundersam då han skulle ner, men de löste han så fint till sist^^!

sedan tog jag in Bobby och borstade upp honom riktigt ordentligt, sen putsade jag manen lite och klippte av en 10 cm på svansen då den nästan tog i backen, sen smorde jag in honom där han var som mest biten med aloe vera, sedan fick han gå ut i hagen igen :)!

Tog in Bajen oxå för en liten renovering, borstade upp honom och sen flätade jag manen så han blir riktigt snygg imorgon ;P!
vi far nämligen ner på banan då ist^^!

Nu ska jag ta och gå i säng, är skittrött! så godnatt.



jag går snart i taket!!

den här sommaren har varit ett helvete , att hitta mat till hästarna har inprincip vart omöjligt! vi hade beställt hö så vi skulle klara oss hela vintern och sommaren, men då är det någon tattare som tagit vårat sista lass på 75 balar! så jag har ringt runt halva sommarn och vart tvungen att ta hö från olika bönder , vilket resulterar att det blir foderbyte på foderbyte, vilket inte är bra! särskilt inte för Bajen som snart ska starta (tanken är den iaf)

fick tag på en boll ikväll i grannbyn, men kvaliten på den går ju att diskutera, kommer få kasta mer än hälften iaf.

Vi har iaf hittat en bonde som vi ska få köpa av nu i höst/vinter och inpå nästa sommar som har hö med superfin kvalite!
men han knippar inte fören i slutet på augusti, så imorgon ringer jag och säger att jag måste få komma och hämta löst, mina stackars gossar behöver vettig mat!


jag lovar er gott folk, de finns nackdelar med att vara hästägare ibland oxå^^


bild från google.


28 juli.

Gårdagen spenderades först hemma hos Jonatans pappa och karina, där bjöds de på grillat och glass i efterätt, mumsigt!!
pratade på en stund där, beställde bla ett nytt soffbord till vardagsrummet då dom skulle iväg till Ikea idag :)
vid 14 tiden pallrade vi oss därifrån och drog vidare mot Harald och sussie, blev en sväng på Maxi för att inhandla ingredienser till middagen som bestod av langos, och jag kan lova er att det var TUSEN gånger godare att göra hemma själv än att äta på festivaler osv, helt GALET gott var det!! en sån gång suger det att man blir mätt.

Efter middagen for vi på moröhöjden och inhandlade lite snask till kvällen som bestod av 2 filmer, först en trhiller/skräckis som hette the babysitter, och sen en riktigt bra och rolig film som heter I love you philip morris! helt klart se värd för den som gillar romantik/komedi/drama , blev lite avskräckt först då jag vanligtvis inte gillar romantik/drama filmer, men de fanns VÄLDIGT många roliga sener att skratta åt :P ! sen var den riktigt fin filmen oxå :)

efter vi sett film så pratade vi lite om vad vi ska hitta på nästa vecka på helgen då vi ska iväg alla 4 på en liten semestertripp, och som det ser ut just nu så lutar det åt att vi beger oss mot falun för att gå på leksand sommarland, haha :D! ska ringa faster idag och kolla läget litegrann, om de händer ngt utöver det som vi kan sysselsätta oss med :)


Jaja, nu till ngt annat.
I måndagskväll tog jag ut Bajen på galoppträning i skogen, + lite backträning i sandtaget bortanför vältan , gick riktigt bra förutom att han blev lite övertaggad stundvis, hård i munnen och lite allmänt ogredig, så vi avslutade passet med att gå på volt en stund , fick honom att slappna av ordentligt till slut och ge med sig lite , så vi nöjde oss med det :)!

Idag ska jag ut och rida Bajen igen tänkte jag, blir en lugnare jogging tur i skogen då jag ska ner med honom på banan imorgon, sen ska Bobby köras och lilla Briar ska få komma ut på en promenad och lite uppfostran :P :)


 




26 juli.

Oj vad jag ser fram imot den här veckan! jobbar min sista tur ikväll sen är jag ledig framtill nästa onsdag :D weeii!
Igår jobbade jag 9-13, sen mötte jag upp Harald sussie och kim på stan för att äta lunch :) blev en macka för oss alla uppe på kitchens cafe/restaurang :), sen lullade vi på en stund inne på CK innan jag sa farväl och drog mig hemöver , som slutade med att jag fick vattenplaning och körde i diket mitt på E4an 0_o jäklar så obehagligt! jag hade en jäkla tur, var knapt en halvmeter ifrån en sån där stolpe, hade jag träffat den hade vell bilen blivit mos :S! hela bilen var iaf i diket, men jag kunde då köra upp igen, så de gick bra :) ingen större skada skedd förutom att man blev rätt skakis :S fyfan.
Blir att köpa nya däck då dom som sitter på knapt har nå mönster kvar, sen kanske göra nå framvagns inställningar.
För den går knapt köra i regn som de är nu, har vart så jävla nära flera gånger!

iaf när jag tagit mig upp ur diket så for jag till byske där jag mötte upp karln , gick en runda på marknaden men var inte så mkt kvar att se då massa folk börjat packa ihop pga vädret :/ synd då de fanns så mkt jag ville visa, men helt förståeligt.

När jag kom hem gick jag över till hästarna dirket, stackarna som stått ute i kallregn hela natten/dagen nästan, dom stod och huttrade alla 3 så dom fick komma in i stallet , dom har stått inne tills idag vilket jag tror dom var väldigt nöjda över :)
Briar var så stolt över sin box igår, oj så söt han var! haha, Bobby och Bajen la sig ner och rullade direkt dom kom in :) mina älskade mes hästar <3 ! men nu är dom iaf ute igen, utvilade och varma igen efter gårdagens väder^^.

Förövrigt så for jag in på akuten igårkväll, ursäkta att jag säger det här, men jag har skitit blod nu i 2 dagar, haft halsbränna och mått allmänt skumt, så ringde sjukvårdsupplysningen som sa att jag skulle åka in och kolla upp mig.
så bara klä sig och he sig iväg, väl framme så fick jag komma in ganska direkt och prata med ngn sjuksköterska som var dygast i stan -.-!! sen stack hon mig i fingret !! 0_o hemska människa :P, sen  sa hon bara att jag skulle sätta mig ute i vänterummet och vänta på en doktor, MEN de kommer att ta några timmar då vi har ett helt busslass här nu pga olyckan som skett i piteå. okej okej tänkte jag, hade med mig Jonte så vi satt oss ner en stund och insåg hur tragiskt länge vi skulle behöva vänta, så jag gick till receptionen och sa att jag återkommer om det fortsätter, så får dom ta hand om stackarna som varit med om den tragiska olyckan ist. så jag och Jonte for hem igen och sov.

Idag känns de ngt bättre, har inte halsbränna än så länge iaf, men magen känns konstig, så vi får se.
Jobbar 17-22 ikväll, sen som sagt ledig en vecka! imorgon Tisdag ska jag och Jonte hem till hans pappa och Karina på lunch, blir grillat om jag förstått de hela rätt? jag kan lova er att ingen kan grilla så bra som Jontes pappa roger! inte ett skämt :D
sen far vi vidare mot Harald och sussie  och spenderar resten av dagen :) blir langos till middag, vilken underbar dag som väntar ;) kommer ha svårt att sova inatt :P haha!

Onsdag/torsdag ska jag ta med mig Bajen ner på banan för att snabbjobba, sen ska jag hinna ut med Både Bobby och lilla Briar oxå så dom för röras, fredag lördag söndag har jag inga större planer förutom att hästarna ska ut :)! så vill ngn hitta på ngt så hör av er :D!



23 juli

jobbat idag 9-15 ( jobbade över ett par timmar), tog med mig min brukare och for till byske för att kika på marknaden, fanns riktigt mkt fina grejjer måste jag säga, stor skillnad motför förra året tycker jag :)
efter jobbet for jag hem, började med middagen som bestod av tacos <3 mums! efter middagen tog jag med mig Briar på en promenad, idag promenerade vi ganska "kravlöst", vi lullade bara på och hade det mysigt, betade en stund och sen borstade jag upp honom ordentligt :)

sedan blev det Bajens tur att komma ut, blev en härlig sväng ute i skogen med massor av galopp, var 3 veckor sedan ungefär sen jag red honom sist, har bara kört honom de senaste gångerna, men han kändes jättefin ! är nöjd :) sist men absolut inte minst så tog jag ut Bobby på en ridtur oxå, VÄRLDENS finaste <3 oj så fin han var!
var som en dröm både i traven och galoppen, helt underbar! <3 blev dock bara en tur på ca 35 min då de började mörkna, JA de är faktiskt mörkt på kvällarna nu :S shit så fort det går, snart är det vinter igen.

Imorgon blir det en sväng till på marknaden, har spanat in lite grejjer som jag tror att jag ska måsta investera ;P
visar bild på det jag får med mig hem imorgon^^

Igårkväll innan jag somnade så "råkade" jag göra en beställning från Börjes, blev bla B-vitamin och linfröolja, en ny grimma till lilla Briar + ett rengtäcke nu när det snart är höst regningt och kallt, gick totalt på 850 kr inklusive frakt, helt OK faktiskt.

Nu ska jag ta och sova, har gett hästarna extra mkt mat ikväll så dom klarar sig lite längre imorgonbitti så jag kan ta mig en sovmorgon ;)! så godnatt !





22 juli.

Jag är helt slutkörd! jag fattar inte varför , inatt tex sovde jag 9 timmar + 1 timma på aftonsidan (däckade i soffan) men endå har jag vart skit trött idag? iof så är det väldigt mkt att tänka på nu, mkt som behöver göras som jag inte riktigt hinner med osv, kanske en förklaring? jag måste försöka lugna ner mig litegrann tror jag, försöka bli av med min inre stress jag går omkring med jämt. Men nu efter imorgon och söndag är jag ledig en hel vecka, och jag tänker inte ha några som hellst planer! ska bara chilla och sova länge,umgås med hästarna osv, men utöver det ska jag ta dagarna som de kommer!

Iaf idag på jobbet så tänkte jag och min brukare gå till trästocksfestivalen och käka langos till lunch, vi går ungefär runt halva jordklotet innan vi är framme (kändes de som, de var vaarmt :P! ) och då vi väl kommer fram så är det STÄNGT! dom hade alltså inte öppnat än -.- så besviket for vi därifrån, blev en burgare på torget ist som tröst.

Efter jobbet har jag inte gjort ett skvatt! jag har lagat middag och sen däckade jag i soffan i 2 timmar, men nu ikväll for faktiskt jag och jennie en snabbis till stan, gick en sväng på Maxi och sen gick vi in på trästocks för att dela på en langos, som förövrigt smakade SKIT bokstavligen talat, skämtar inte! nästan så att jag är avskräckt på langos nu! ALDRIG mer ska jag dit, inte bara för langosens skull utan bara allmänt tycker jag att det var ett väldigt konstigt ställe :P

nu har jag landat här hemma för ett tag sedan, har just gett hästarna kvällsmat och nu har jag lagt mig för att sova , Jonte är ute på vift någonstans och jag har inte en blekaste aning om vart han kan hålla hus? inte har han telefon me sej heller.
Imorgon väntar jobb 9-13, sedan är jag ledig! blir tacos till middag har jag bestämt, sen ska jag ut med alla 3 hästarna :)
lördag har jag inga planer förutom att hästarna ska ut även då! så jag är öppen för förslag :D


20 juli, Mina älskade gossar <3


Ni är mitt liv, älskade odjur <3



















Hästarna fick nya skor idag, och lilla Briar blev verkad :) gick kanonbra faktiskt, bättre än vad jag förväntat mig! men han är verkligen ootroligt snäll för att vara 2 år gammal och hingst! efter att han blivit verkad fick han beta en stund som belöning :)! , ingen körning/ridning idag, har rent utav inte hunnit med det/orkat det idag, sen började jag jobba kl 17 oxå.

Imorgon väntar jobb mellan 10-17, ska ta med mig min brukare på travet och kolla läget en sväng eftersom de är tävlingar imorgon :) bra tidsfördriv^^! sen bär det av hemöver och ut med Bobby och Bajen.
På fredag får jag semester en hel vecka framöver!hur underbart blir inte det :D

Nu väntar sängen, så godnatt!

18 juli.

Helgen har vart hysterisk rolig! fredagen anlände harald och sussie vid middagstid, blev grillat och sedan film och lite godsaker till det senare på kvällen, lördagen for grabbarna på dragrace medan jag och bästaste sussie drog till playan och stekte tillsammans med mygg och bräms ;P! vid middagstid for vi till byske och plockade upp elin samt hämtade pizza ! på kvällen blev det fest i sinne , avslutade med utgång uppe på fältet vilket var helt awesome! :D hela helgen har vart kanoners kanon! varmt och soligt hela tiden, bra sällskap och massa galenskap är hur jag summerar den :P MÅSTE göras om!! <3

ikväll har jag jobbat , nu väntar film med Jonatan och sedan en låång sovmorgon eftersom jag är ledig imorgon ;)! går inte på fören tisdag eftermiddag, så nästan 2 dagars ledighet väntar :D säg till om ni vill göra ngt!

Imorgon har jag iaf planer under förmiddagen, ska dra mig till stan och inhandla skor till hästarna, foder och sen ev ett nytt köksbord till huset, då de vi har nu är ngt rasfärdigt :P!

återkommer  imorgon med lite bilder osv från helgen! godnatt

15 juli.

ledig idag, mkt skönt!

blev en sen kväll igår, var nämligen ute och körde både Bobby och Bajen och var inte klar fören kl halv 12.
Bobby var jättefin igår men han skrämde skiten ur mig då han tvärstannade på hemvägen och stod och tok glodde rakt in i skogen och varningsblåste ! jag tänkte direkt att de var björnen som ville äta mig :P men vi tog oss hem helskinnade^^
sen blev det Bajens tur, och han var rent utav ogredig! han backade ner i diket 2 gånger och vägrade stå stilla då jag sa åt honom, så vi fick bråka en liten stund innan han skötte sig någorlunda , men gjorde inte så stor grej av det hela eftersom att sånt här i vanliga fall nästan aldrig händer , han kan ju inte vara snäll jämt stackarn :P

Briar fick vila igår, så efter jag kört klart så fick hästarna kvällsmaten och sedan gick jag hem och såg film med Jonatan, vilket resulterade att vi la oss vid halv 3 inatt :P! men fimlen var hysteriskt rolig! dock kommer jag inte ihåg vad den heter :P


idag steg jag upp vid 10, tog på mig klänning då jag trodde att det skulle vara lika varmt som igår, men där hade jag fel :P jag fick ta på mig en kofta för att inte frysa, var bara 16 grader ute 0_o ! vid 11 tiden kom emelie och sita över en snabbis och kikade på Briar, hon har ju aldrig träffat honom så de var på tiden :) hon hade med sig kameran oxå och tog lite bilder, får se om dom hamnar på bilddagboken ikväll :P ! Briar var iaf fast besluten om att han skulle äta upp mina foppatofflor, jag förstår inte vad han fått för sig men han är helt galen i dom :P hahahah! knäpphääst :)

blir en lugn afton idag, ska småstäda lite här i huset tänkte jag, sen har jag faktiskt inga större planer? blir kanske fara förbi byske och hälsa på harald och sussie en stund som befinner sig i sussies föräldrars husvagn :) men som sagt, vi får se:)



Förövrigt har jag insett att jag kommer måsta investera en del dyra saker inom kort :S! :P

*en till klicksele!
*loksele
*nytt däck till sulkyn då de blivit punka av någon underlig anledning 0_o?
*en systemkamera!!! (hör vell mer åt att jag vill ha :P )
*en ny större finka



billigt ? men en klicksele kommer jag måsta investera ganska snart, då jag tänker ha en för tävling och en för träning .
sen såklart ett nytt däck till sulkyn då det snart är dags för Bajen att starta! bara sätta igång och planera ekonomin^^

Nu ska jag ta och chilla en stund innan jag börjar göra ngt vettigt av dagen





14 juli.

jobbat idag 9-13, for sedan förbi byske och hälsade på mammi på kiosken en stund, sedan gick jag över på banken och fixade mitt och Jonatans bankkort , så nu kan vi äntliigen börja använda vårt gemensamma konto :)! hurra för det ^^
Igår fick vi våran första elräkning, jag kan lova er att både jag och Jonatan tappade våra hakor för en stund :P!
1200kr för nästan 2 månader! vist, det är sommar och förbrukningen är ju inte särskilt hög då :P men 1200 kr  var väldigt billigt tyckte vi! nog för att de säkert 3-dubblas på vintern, men de blir inte särskilt dyrt heller :P sen ska vi försöka elda med ved så mkt som det går, så då sänker vi konstnaden där :)


sitter och planerar litegrann just nu, tror att jag ska försöka börja städa litegrann? påbörjade i stallet igår, tror att jag ska lulla över och fortsätta så jag blir klar någon gång ^^, sen måste huset städas oxå.
Ikväll då de svalnat av lite ska jag iaf ut och köra både Bobby och Bajen, sen får vi se om jag kanske tar ut Briar på en promenad om jag inte är alltför trött :) ska iaf borsta upp honom och göra han snygg^^ hans man är nämligen ett helsikke att hålla efter! den når ända ner till knäet på honom! det säger allt :P sen ska vi försöka träna på att lyfta hovarna så han lär sig det ordentligt.

Imorgon är jag ledig, ska ta mig en välförtjänt sovmorgon och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda :) är det inte 30 grader varmt så far jag ev ner med Bajen på banan en sväng, om jag får pappa till hjälp vill säga då det är ganska omständigt att he sig iväg själv^^ annars får det bli till veckan , har min lugnare jobbvecka då :)

pappa har nu semester i ca 5 veckor, han ska få följa med som hjälpreda på banan 1 gång i veckan under dom här veckorna, sen har jag räknat med att Bajen ska vara färdig för start om allting går enligt planerna :) jag kan nästan inte förstå det själv, så otroligt spännande!

Till helgen väntar lite fredagsmys med Harald och sussie, lördag dragrace och fest på kvällen, och söndag blir troligen en ganska lugn dag med jobb på kvällen ^^, sen ska jag klämma in att köra hästarna härimellan oxå :)!



12 juli.

vill börja mitt inlägg med att skriva TACK till alla som gjorde helgen till en kanonhelg! stadsfesten blev awesome ! :D men kunde nog inte bli annat med tanke på bra sällskap och kungligt väder :)
Men måste erkänna att jag var rätt sliten efter lördagskvällen :P men har bara mig själv att skylla^^.


Idag börjades dagen med pizza på Pipens med Jonte apa och män, fin start på dagen ;)! sedan blev de stekning i solen tillsammans med jennie, vilket satt sina spår :P jag har faktiskt blivit rätt brun, och brunare ska jag bli ;)
vädret idag har varit helt kanon! 26 grader i skuggan förklarar det mesta tycker jag ^^

Ikväll har jag jobbat, 17-22, eller slutade en halvtimma tidigare ikväll , därav att jag är hemma nu :)
ska strax gå över och göra natt åt hästarna, sedan blir det en tidigkväll eftersom jag jobbar imorgonbitti 9-13, sedan på aftonen väntar kalas då min älskade pappa fyller 59 år :)

sen peppar vi inför helgen, Harald och sussie kommer fredagkväll :)! lördag blir de dragrace och stor fest här hemma hos mig och Jonatan , så se till att vara där ;)!

sen självklart ska jag klämma in att hinna ut med alla 3 hästarna oxå mitt i allt detta ståhej :)!


lite bilder.

var och busade med hästarna lite för en stund sedan, tog med mig bollen som jag skrev i tidigare inlägg ;)
men de blev inte så mkt ståhej, dom undrade mest bara vafan de var för ngt, och om de gick att äta :P haha!


Bobby skrutt ;)


 och Bajen, väldigt fundersam :P!


Bajen måste luukta lite på bollen ;P! viktigt!


lite spännande var de allt ;P!


sen blev det Briars tur, nyfikenstruut! :)


men efter en kort stund blev han mer intresserad av vad jag höll på med, sötpojken :)!


sen återgick han till bollen, och fråga mig inte vad han sysslar med här :P HAHAHA! jag gillar stilen ;)

Briar var iaf den enda som vågade leka med bollen, han testade sparka på den några gånger , sen försökte han bita tag i den vilket gick ngt sämre :P haha, riktigt söt var han iaf !


Nu ska jag ta och laga lite middag, sedan göra mig i ordning inför ikväll ;) STADSFESTEN, HERE I COME! :D

10 juli.

sovit som en stock inatt, och jag är riktigt utvilad idag, perfekt ;)!

har just ätit lite lunch med Jonatan, känner lukt idag men ytterst lite smak :/ men blir säkert bättre frammåt kvällen :) får hoppas  på det om inte annat.

Igårkväll var jag ut och körde både Bobby och Bajen, blev jogging med lite tempoväxlingar för Bobbys del, han skötte sig superfint! lite skvättig bara men inte så konstigt med all energi han samlat på sig de senaste dagarna då jag vart sjuk. Sedan blev det intervaller för Bajens del, och han kändes som en rund miljon, helt otroligt fin!
Nu till veckan har pappa semester i 5 veckor, då ska han få följa med mig ner på banan med honom 1 gång i veckan, sen ska nog Bajen vara klar för start om allt går som planerat :) , Bobby behöver lite mera finslip, men han är inte allt för långt borta heller då han har kvar så otroligt mkt sen sist, som sagt, bara lite finslip sen är han igång han med, förstår ni så ljuvligt :D !


Nu ska jag ta och gå över och busa med hästarna lite, ska ta med mig en boll och se vad lilla Briar säger om det ;)! tar med mig kameran oxå ,lägger in bilder senare :)



Du är mitt liv,






















Min knäppa häst, om jag bara kunde förklara för dig hur mkt du betyder för mig, allt du lärt mig, allt vi lärt oss tillsammans! för mig är du oslagbar, för mig är du de finaste som någonsin satt sin fot på denna jord!
Du har allt jag söker + lite till,
känslan av att du är min gör mig så otroligt lycklig, jag älskar dig av hela mitt hjärta!
min älskade älskade häst , Lämna mig aldrig <3


9 juli.

Just nu är jag bara förbannad och oerhört irriterad! men på vad tänker jag inte gå ut med här, eller jag FÅR inte gå ut med det någonstans, vilket oxå är så förbannat frustrerande!

har varit sjuk nu i ett par dagar, dunderförkyld med andra ord! jag har nog aldrig snorat så mkt i hela mitt liv tror jag? sen har jag inte känt ngn smak eller lukt på 2 dagar, men idag har det släppt litegrann som tur är. Men jag är så less på att det hela tiden ska vara någonting, sen ca 1 månad tillbaka har jag lyckats dra på mig inflamation i båda höger och vänster arm! börjar komma i vänster ben nu oxå, magkatarr som fortfarande spökar lite, och nu en DUNDERförkyldning! livet bara leker ;) tjohoooo.


och eftersom jag varit så förbannat förkyld så har jag inte kunnat jobba heller de senaste 2 dagarna, vilket resulterat mindre pengar, och pengar som jag behöver mest av allt just nu ungefär -.- jävla skiit.

men ikväll ska jag iaf hasa mig ut med hästarna, ska köra både Bobby och Bajen , sen ska jag gå en promenad med Briar :), var ute och gick/joggade med honom i onsdags, och han var så himmla duktig! vi tränade lite på att han ska stanna då jag stannar osv, ungefär som sist vi promenerade :) han skötte sig exemplariskt! vi testade även i traven vilket gick lika bra det med, han verkar då förstår vad jag menar :)! sen plaskade vi runt lite i vattenpölar och han bubblade på som en annan liten ubåt söötniisssen :P! haha.

imorgon väntar stadsfesten! och jag är peppad till TUSEN! imorgon ska jag bara skita i allting och supa jävel och bara ha allmänt roligt! så detså.



gammal bild..


6 juli.

varmt som attan ute idag med, nu har sommaren kommit på riktigt tror jag! men jag vet inte om jag gillar det , man blir bara svettig och klibbig å äcklig ;P sen är de synd om djuren som måste stå ut i denna värme, tur att de fläktar lite idag iaf!

Igårkväll for jag ut och körde Bajen en långsväng, blev en joggintur på 2,5 mil ute i kvälls solen, hur härligt som hellst var det! och han kändes fin, känns som att vi är vääldigt nära nu :) vilket känns superkul!
Bobby och lilla Briar fick stå igår, jag for inte ut och körde fören vid halv 9, och var inte klar fören kl var strax efter 10, då var jag trött så då fick hästarna kvällsmat och myggmedel ist, som förövrigt tog slut igår! måste fixa mer idag , helt sjukt igentligen hur mkt myggmedel det går åt! jag har använt upp 2 liter myggmedel på 2 veckor!


Nu snart ska jag ta och he mig iväg mot byske, ska träffa sussie nere på campingen i deras husvagn , vi ska steka lite i solen och dra lite nytta av denna värme ;) ! sedan drar jag vidare mot stan där de väntar jobb 17-22.
Imorgon jobbar jag eftermiddag oxå, så ska om de inte är allt för varmt fara ut med Bobby då en sväng, så tar jag Bajen på kvällen eller tvärt om. sen ska Briar få komma ut på promenix oxå :)

förövrigt var han så sööt imorse! han gnäggade då jag kom till honom :,) ! lilla lilla skithäst, han är så charmig att man vill knåda ihop honom till en liten boll :P !!


NU till helgen väntas de festligheter, blir stadsfesten som sagt på lördag, vädret ser ut att bli kanon! så jag hoppas på det, annars blir de mindre roligt kan jag tro ;P!



Bjuder på en bild på Jonte och vizzla som är ute och brassar med Permon ;) !
jag tror Jonte kommer bli fet, han går knapt en meter längre , utan kör omkring på denna farkost dagarna i enda!

hur ska detta sluta? fortsättning följer.......


4 juli.

är helt slut efter denna intensiva vecka med jobb jobb och åter jobb, men nu är den äntligen över, och nu väntar en lugnare vecka för min del, planerna är att steka så mkt som möjligt, träffa sussie och bara må gott!
imorgon ska hästarna ut, ska köra fort med Bajen, Bobby ska joggas och Briar ska få promenera :)

förövrigt försöker jag peppa inför lördag, då väntar stadsfesten med massa trevligt folk! helgen därpå blir de dragrace här i fällfors och stor fest hemma hos mig och Jonte , kommer bli awesome!





Nu har jag gett mig FAN på att jag ska klara det här!!


2 juli.

dagen börjades med att luncha med Jennie uppe på fältet, sedan tänkte vi steka i solen en stund vilket gick ganska dåligt, då den gick imoln direkt ungefär! -.- då gick jag hem och tjollrade på en stund , sedan gick jag över och tog ut Briar på en 30 min promenad, vilket gick strålande även denna gång :) han är så otroligt duktig! idag testade vi att ta oss igenom en ganska stor vattenpöl, den var lite små spännande i början tyckte han, sen doppade han ner ena hoven, tryckte ner näsan rakt ner i pölen och började bubbla runt! så otroligt sött :,D
sedan gick han glatt igenom, och ville stanna vid varenda vattenpöl han såg X)

vi tränade oxå litegrann på att då jag stannar ska han oxå stanna just brevid eller just bakom mig, även det gick strålande bra, inga konstigheter alls! han försökte inte ens en gång att gå förbi mig :)
sen har han blivit jätte duktig med myggmedlet! nu kan jag spruta på direkt i hagen utan att jag ens håller i honom, jag tror han förstår vad medlet har för effekt ;) haha!


vid 16 tiden började jag dra mig mot jobbet, då jag kommer fram så säger min brukare att han glömt bort att han ska på kalas kl 18, så de blev bara hjälpa honom litegrann med diverse småsaker, sedan fick jag fara hem igen.
men gör inte så mkt eftersom jag får betalt endå :)! , så de blidde en hemmakväll ikväll ist för arbete, jag klagar inte :P! , ikväll har jag hittils tuktat hundarna litegrann med lite lydnad, inte alla dagar, men ikväll kände jag extra mkt att det behövdes då zigge var olydig idag och sprang efter en kråka som han lyckades slå ner med tassen från luften! sedan sprang kråkan i full fart efter grusgången över till grannen med zigge efter sig! jag lovar er, jag själv har nog aldrig sprungit så fort i hela mitt liv!! jag skulle ju såklart rädda stackars lilla kråkan :P tror att jag lyckades, den överlevde då eländet, men var i chock och satt helt still , men tror den flög iväg sedan.
Jag var iaf INTE glad på zigge sen!!

och vizzla tror jag har en trevlig period nu, hon hör faktiskt vad man säger för en gångskull :P!

nu snart väntar rabarberpaj och lite tv tittande, imorgon jobbar jag delat, 9-13 17-22, så på hålet ska jag umgås med bästigaste sussie som oxå har ska man säga "turen" att jobba delat imorgon :P , vi har iaf varandra att trösta oss med :P haha!

btw så kommer jag vara ledig vecka 30! hur underbart blir inte det ?? :D
är det någon som vill hitta på något då, så tveka inte på att komma med förslag ;)!





RSS 2.0