31 oktober.

Ingen uppdatering av mig igår, men de har vell inte hänt så mkt om man säger så ^^
igår jobbade jag kväll från 16-21,30 , sedan blev de hem och ta in hästarna och sedan se film med Jonte.

Idag har jag färgat jennies hår, sedan har vi varit en sväng i byske på höst marknaden som är, storfyndande ;) köpte 10 par mönstrade sockar för 100 kr, hur värt som hellst!! jag behöver sockar, sen är jag nu den enda i familjen som har mönstrade sockar, så nu ska ingen jävel sno dom av mig :P moahahaha.

sen lite "häst-nytt", har startat den där pulver kuren på Bajen nu, och jag tror de börjar göra resultat? igår var han lösare i magen igen än vad han var för 2 dagar sedan, säkert en reaktion av pulvret där. idag såg jag konturerna i bajset igen, så de går åt rätt håll, men jag tycker verkligen att de ska ge sig snart.
Han får till på måndag på sig, är de inte bättre då så far jag ner med honom på tisdag och kollar upp honom, då kommer han troligast få antibiotika , vilket även de rubbar tarmfloran , men tar bort alla bakterier. vi får se helt enkelt hur de blir, men jag hoppas att de går över snart, är så tråkigt att inte ha så mkt att göra nu när dom står :/


ikväll har jessika lovat att ta in dom, blir nämligen halloween fest ikväll hos sussie :D! kommer nog bli skoj, jag ska klä ut mig till troll har jag tänkt ^^ hade tänkt bilmekaniker först men hittade inga lämpliga kläder -.-
så detta för duga, tror iaf att de kommer bli riktigt trevligt :) och jag ska inte dricka så mkt som sist, jag lovar!


Nu ska jag äta nå middag och sedan göra mig klar inför ikväll, hörs imorgon!


29 oktober.

stan idag med mamma, blev en sväng förbi travet och hälsa på christer och hans nya unghäst , skitsöt var han iaf!
kommer bli en ganska stor herre tror jag :) sen var han så mysig och var med näsan uppe i ansiktet hela tiden :]
hann inte prata med christer så mkt innan han skulle hänga med leif ut å köra nå unghästar.

efter ett kort besök drog jag och mammi på royal, jag hittade ett mag-tarm pulver som jag ska ge till Bajen och se om de tänker bli helt bra , som sagt så har de blivit betydligt bättre men de verkar ha tänkt stanna på denna nivån, så jag ska testa ge honom detta så får vi se, ska vara bra att ge /motverka störningar i tarmfloran så de kan nog inte bli sämre. fick med mig ett par saltstenar hem oxå.

efter royal blev de ÖB, mamma skulle ha nå halloween grejjer till kiosken men de fanns inte en endaste grej! ist hade dom julgrejjer i mass :O redan!? samma sak på rusta, inte en endaste halloween grej :O va fan.
Iaf så var jag tvungen att köpa med mig en tomteprydnad, jag älskar tomtar, jag älskar julen i huvudtaget! <3
sen köpte jag ett stalltäcke till Bajen, var rutigt och jättesnygt för endast 200kr, så jag kunde inte motstå.

efter ÖB blev de vidare på arkens zoo och köpa hundfoder, sedan willys och handla lite osv osv.

Nu har jag iaf kommit mig hem, gett hästarna middag och blandat lite liite betfor som jag ska ge till Bajen ikväll tillsammans med de där pulvret, de är nog enda sättet att få i honom det, att blanda de med nå blött/sött och gott.
Imorgon ska pappa troligast ner med släpen och hämta sulkyn och rockarden, kommer bli kanoners kanon!
la ut min gammla speedcart på blocket igår, får se om ngn nappar :)



sen mina vänner, så ska jag börja ge detta till Bajen, vet att jag gav de till Bobby i början av våran karriär.
är bra för hästar med "känsliga" magar och motverkar magproblem :)

såhär står de om det: Ett fiber- och proteinrikt färdigfoder där spannmålens struktur har förändrats genom en naturlig process. Kan underlätta hästens reglering av vätskebalansen och motverka magproblem.

kommer bli kanon.

NU ska jag he mig ner och laga nå middag, blir skinksås med pasta ikväll, heelvittiiis gott!


28 oktober.

Jag är så jävla rid/körsugen så att de inte är sant! Bobby skulle behöva komma ut och röra på sig, bajen med för den delen , men far jag ut med Bobby och lämnar Bajen ensam så blir han så pass orolig, vilket jag inte vill riskera nu när magen är på bättringsvägen, Bajset såg likadant ut imorse när jag kollade i boxen som de gjorde igår, alltså inte sämre vilket är bra :) men jag vill att de ska bli bra nu på en gång så dom får komma igång.

Borstade upp gossarna ordentligt igårkväll och friserade både nacke och svans på dom, Bobbys svans var 1 cm från backen , och endå klippte jag den för inte alltför länge sedan, hans man växer snabbare än oxgräs! när jag stubbat honom i nacken är de nästan så att man får göra de igen 1 vecka senare :P , lika dant på Bajen.


jag gick och la mig ganska tidigt igår, kl var kring 23 , så inatt har jag sovit i 10 timmar! riktigt skönt, känner mig ganska utvilad idag, bra det eftersom jag jobbar ikväll från 15-20,30 , föresten så var de löning igår, och jag är verkligen supernöjd med vad jag fick ut! 8800 fick jag ut på snäppet mindre än en halvtid, betydligt mer än vad jag räknat med! sen hade jag kvar ca 1000 kr sen innan, så 9 tusen har jag nu på kontot, som jag ska försöka spara så mkt jag kan av! 1500 kr ska gå till rockarden, lovade mamma att jag skulle betala halva, sen sulkyn betalar kiosken, så där ryker de inget för min del.

skulle igentligen behöva shoppa lite småsaker till mig själv, men de får inte bli allt för mkt, snart är de jul oxå och då måste jag se till att jag sparar så jag har råd med alla julklappar jag ska köpa , jag älskar julen, de måste vara den mysigaste tiden på hela året! därimot är de inte lika "mysigt" att spendera en massa pengar på juklappar, fast de är kul att slå in dom :P haha!


fan vad jag tjollrar, jag är så jävla rastlös! jag har fan inte kört häst på 7 dagar nu, jag börjar få abstinens!

jag längtar verkligen till snön kommer, då underlaget blir bättre så man kan börja trän ordentligt! sen hoppas jag att Bajen är bra i magen i slutet av veckan, så han iaf får komma ut och skritta en sväng, både för min egen,för hans och Bobbys skull ! stackars Bobby vill oxå komma ut.


Ikväll blir de som sagt jobb, sedan hem och se Bonde sökerfru! kommer missa halva eftersom jag inte slutar fören halv9, seda blir de ut i stallet och ta in mina guldklimpar <3

btw, ngn som är sugen på att hänga med till piteå ngn dag? :)




Du sviker mig gång på gång, jag vet inte hur mkt mer jag kan ta...


27 oktober.

upp kl 7 imorse, tog ut hästarna och gav dom fruckost, Bajen har blivit massor mkt bättre i magen sedan jag uteslöt kraftfodret igår, så de känns toppen! dock vet jag inte riktigt hur jag ska lösa det när han blivit helt bra i magen, för han behöver ju sitt foder, får höra mig för lite , men som sagt så må man ta ett steg i taget , han ska först och främst bli helt bra innan jag börjar tänka på steg 2.

vid 8 tiden drog jag och pappa oss till kågeläkaren, jag tog nå prover och sedan blev de lassa på rönken, kommer få svar på alltihopa till veckan , ska bli intressant och se vad dom säger från båda håll .
När rönken var klar drog vi förbi travet en sväng, jag skulle kolla om christer var där men de var han såklart inte -.- hade tänkt checka in nya unghästen han dragit på sig men de blev inge av, var typ proppat med unghästar där nu så var lite svårt att lista ut vilken, men jag har mina aningar iaf :P får fara förbi ngn annan dag och kolla läget.

sedan blev de royal, frågade efter min boxskylt jag bestält till bajen för över 4 veckor sedan, men den hade tydligen inte kommit än! nu börjar jag bli lite otålig, inte för att jag "behöver" den sådär, men har man beställt ngt vill man gärna ha det , så dom skulle ringa den där karln som tillverkar skyltarna och höra vars dom håller hus.

sen mina vänner, har jag ÄNTLIGEN hittat mig en rockard!!! jag vet inte hur länge jag sökt och hur många jag ringt på som har varit sålda, kan nog inte räkna på mina båda händer, men nu stod den där ute på royals parkering, det måste varit ett täcken från ovan alltså :P! jag skämtar inte, så jag gick in och frågade vad priset på den var, 2500 spänn! jag tappade hakan och sa att jag köper den :P ! INTE nog med det, hittade även en tävlings sulk till Bajen i hans strl, dom växer inte riktigt på träd tydligen, sen var den väldigt fräsch och däcken nästan helt nya, bara däckena kostar ju ca 2000 kr, så jag fick sulkyn för 5500 kr + moms , kanonpris!  så jag kan säga såhär, att de GÖR inget att jag steg upp kl 7 imorse :P! för jag är ganska glad just nu! nu slipper jag leta vidare efter detta, känns super!

av rena lyckan köpte jag även med mig ett eggstångbett som jag tänkt köpa länge, som jag ska testa sedan :)
Eftersom vi inte hade släpen med oss fick vi inte med oss ngn av vagnarna hem, men dom är bokade och vi hämtar dom antingen imorgon eller mot slutet av veckan, happyy feeejs!!!

äh slut vallrat, ikväll ska jag snygga upp mina guldklimpar litegrann, ska frisera lite i nacken på dom båda och sedan borsta upp dom ordentligt :) båda mina karlar skulle behöva sig en dusch, får fara ner på banan ngn dag enkomt :P haha!

sen senare ikväll drar jag kanske förbi emelie i storbränna en sväng, hon har inte svarat på mitt fina sms änsålänge den skiten :P så jag antar att jag kommer måsta ringa henne om de ska bli ngt av ;P

Imorgon (onsdag) ska jag jobba 15,30 21,30 , bara de inplanerat än så länge.

*Torsdag är jag ledig, förhoppningsvis är Bajen så pass bra i magen att han kan komma ut och skritta en sväng.
*Fredag jobbar jag 15-20,30 ,blir se idol på kvällen osv.
*Lördag ska hästarna ut då ev, sen blir de halloween fest på kvällen, och jag LOVAR , de ska inte sluta som sist :P
*söndag sovmorgon, sen hästarna ut då förhoppnigsvis, beroende på hur Bajen känns :)


där fick ni en liten vecko planering, nu ska jag he mig ut och göra ngt vettigt i stallet .


26 oktober.

festen i lördags behöver vi inte gå in på i detalj,men jag drack för mkt och de slutade med att ngn ringde ambulansen för dom trodde jag spydde blod, ( men de var tomatsås från pizzan jag åt till middag ;) )
så jag blev iaf hämtad och fick ligga på akuten i 2 timmar till mamma kom och hämtade mig, hon höll på skratta ihjäl sig. jag var tydligen jävligt risig :P.


kan säga såhär att gårdagen var ganska tung :P! började jobba kl 15,30 och de var ingen höjdare, men de gick iaf, vilket var tur^^

Jobbar även idag 15-21,30 , imorgon är jag ledig, men ska stiga upp kl 7 för att dra till kågeläkaren och ta nå prover, sedan vidare till lassa för att rönka ryggen, så imorn får vi se då om de är diskbrock eller ngt liknande .


Bajen är lös i magen fortfarande, men tycker att de har ändrat färg litegrann iaf, var ljusare förut vilket tyder på ngn bakteri troligast, men som sagt så har han ingen feber och är hur pigg som hellst, men magen låter lite mer än vanligt tycker jag, men han skiter inte mer än han brukar, och han har aptit och äter som han ska.
Men jag ringde veterinären imorse och frågade litegrann om vad de kunde vara, de jag fick till svar var att utesluta kraftfoder helt och ge honom ett par dagar , men om de inte funkar då? då tar jag ner honom på atg kliniken och kollar upp honom där, jag hatar att gå ovetandes! men troligast kommer dom vell inte komma fram till ngt där heller, de kostar bara en jävla massa pengar för ingenting, men vi får se hur de går nu först.

Han ska iaf vila tills han blivit bättre, åh jag är så less på att de hela tiden ska vara någonting, är de inte de ena så är de det andra :( ! skit jobbigt, kan de inte bara få gå som på räls en gång? suck.
skitgubbe, ta och bli bra nu <3


1 timma kvar till jag börjar jobba, ska ta och slöa en stund innan de är dags att bege sig .


24 oktober.

Idag är de exakt 2 månader kvar till julafton! då vet ni det :D

jag är stressad idag, jobbar till kl 17 och kl 18 ska jag hunnit duscha,byta om,sminka mig och äta ngt! fråga mig inte hur jag ska hinna, men de måste jag iaf :P annars är de kört -.- ^^ , förhoppningsvis blir jag klar så jag kan smita hem ngn enstaka minut tidigare från jobbet, återstår att se.

så ikväll gott folk blir de partyy! jag ska supa bort min "förkylning" , de säger allt.

Jessika är gullig och fixar hästarna ikväll och imorgonbitti, GUULD <3





23 oktober.

blir ett någorlunda kort inlägg nu, är trött och har tänkt lägga mig och sova -.-

Idag har jag umgåtts med emelie, vi åt lunch på fältet och sedan hade hon med sig sin hund siri som fick träffa min vizzla och bejliz, gick fint! gick även en promenad med hundarna sen :)

ingen ridning/körning idag, jag mår lite sådär, men tror att mina 3 alvedon jag svalde igårkväll hjälpte litegrann iaf, sen åt jag pepparkorn i sinne , nog för att de hjälper mot magsjuka, men säkert bra mot ngt annat oxå?:P jag mår hur som haver inte sämre, tur det iaf.

Bajen är dålig i magen fortfarande, vilket för mig tokig! jag fattar inte vad det kan vara, så på måndag ringer jag veterinären, jag hatar när jag inte har ngt svar på saker å ting, men borde inte vara ngt farligt då han är så pigg och glad i övrigt, blank och fin i pälsen är han oxå, sen som sagt ingen feber , ååhh -.- de är så jobbigt att gå omkring ovetande, men som sagt så ringer jag veterinären på måndag och kollar vad dom tror.

Imorgon (lördag) jobbar jag 12-17, sedan blir de hem i räser fart och fixa sig, äta ngt och sedan bär de av mot stan och festa :) kommer nog bli trevligt, var ett bra tag sedan sist! sen söndag jobbar jag 15,30 -21,30.

då vet ni det, nu har jag tänkt lägga mig.
godnatt.


22 oktober.


Jag tror jag håller på bli förkyld, eller så är de otrivin nässpray som gör att jag blir såhär konstig? vanlig nezeril funkar bäst, kanske för att den inte innehåller så mkt konstiga konserveringsmedel, till er som undrar, så är jag beroende av nässpray :P

Idag har jag klippt mig, har endast putsat lääängst ut i topparna och sedan klippt upp de litegrann, eftersom jag försöker spara ut :) har tänkt spara tills håret kan "vila" på axlarna, de fattas ca 3-4 cm :P
köpte även en inpackning till mitt hår flr 139 kr, så totalt idag har jag slösat 519 kr på mitt hår -.- igentligen ganska sjukt att man får betala samma pris för att klippta topparna som att göra ngt extremt,man bli juh pank.

sen mina vänner har min nya bomlösa sadel kommit idag! dom ringde från busstationen i byske och sa att jag kunde hämta ut den , passade ju bra då jag lika var där :P så 2000 papp gick den på, fast de betalar kiosken som tur är, jag äger inte ens 2000 kr för tillfället :S , jag borde skämmas! jag vette fan vad jag gjort med mina 10 000 kr som jag fick i lön sist, den lön vi får nu den 27 ska jag ta ut hälften av och lägga på mitt rum, då kommer jag inte kunna spendera dom :P jag blir så snål när jag ser pengarna! samma sak om jag har lösa pengar i börsen och ska köpa ngt, så mår jag lite halvdåligt varje gång jag ska betala :P de är lätt med kort, då ser man inte hur pengarna flyger iväg.


sadeln var iaf superfin, ska testa lägga den på Bajen ikväll och se hur de blir :)!
ska snart he mig ut i stallet och fixa för kvällen, sedan ge hästarna lite middag.

Imorgon är de fredag, blir vell lite fredas mys här hemma ^^ sen ska jag ut med hästarna oxå.
Lördag jobbar jag och sedan fest på kvällen, tror de kommer bli en riktig höjdare ! bara jag slipper vara sjuk.




21 oktober.


har inte åstakommit allt för mkt idag, huvudvärken sitter fortfarande i och jag är allmänt trött? -hej svininfluensa!
skämt och sido, den hoppas jag att jag klarar mig undan ^^

Jobbet ringde idag, och sa att jag skulle komma förbi lokalen, dom hade massa jobb över i veckan och dom ville att jag skulle få välja de dagar jag ville ha först innan de ringde ut någon annan,eftersom jag jobbat minst av alla denna månad, jag blev verkligen glad! så de blir jobb nu hela helgen, lördag jobbar jag 12-17 och söndag 15,30-21,30  , fick även jobb Måndag onsdag fredag :D så 5 dagar den här veckan, sen är de bara kvällar, kungligt!


Nu i afton har hästarna fått komma ut, jessika var i stallet och gav kanierna så jag passade på att fråga om hon ville hänga med på en tur, vilket hon ville, så hon fick rida Bajen och jag körde Bobby , gick hur fint som hellst!
idag har dom fått jogga en runda på 6 km, ingen långsväng direkt, men dom har iaf fått springa litegrann, dom var riktigt nöjda när vi kom tillbaka :)!

Bajen är dock fortfarande lös i magen, ska ta bort kornet från fodret oxå så han endast går på grov och hö, sen ska jag avmaska dom ikväll oxå, blir de inte bättre nu inom några dagar så måste jag kolla upp honom, billigt och bra :/ men de kan inte hjälpas. Han är pigg och glad i övrigt och verkar inte alls hängig, han har inte ngn feber heller, så vad tusan kan de vara!? men som sagt, jag ger de några dagar till, sen ringer jag veterinären och ber om att få komma ner med honom, eller att dom kommer ut hit, får se vad dom föreslår.


Ikväll ska jag lägga mig tidigt, jonte kommer efter jobbet och vi ska mysa och dela på en pizza :]!
Nu ska jag ut och gå en sväng med hundrackarn, sedan som sagt vänta in Jonte, ta in hästarna ska jag hinna med oxå såklart! sen börjar ju bonde söker fru kl 20, de får jag inte heller missa, jisses, blev mkt nu! :P


kärlek<3


20 oktober.

Jag ska börja med att berätta, att jag tror jag börjat ta tillbaka det jag sagt om Bajen, att han alltid är så lugn och snäll och de händer inte mkt kring honom osv :P cool i alla lägen som han alltid varit.
I afton tog jag ut honom på en tur i skogen, bara för en mysig skritt tur, gick lika bra som vanligt i början , men till sist får han världens tuppjuck och hoppar rakt upp i skyn! slår bakut nåså in i fan och jag helt oförberedd höll på flyga åt sidan, men höll mig kvar :P! sen blev han het som en spis och trippade å trippade, slog bakut ännu en gång och då blev jag faktikst förbannad på honom, mig spelar de ingen roll om han trippar lite, men slåbakut ska han fan imej inte göra! så då red jag in på grusplan vid bussgaraget och gick på volt en stund, gjorde lite halter osv. sen red jag tillbaka samma väg där han vart tokig sist, gick riktigt bra, men lite spänd var han.
sedan red jag ner efter hälleströmsvägen och lät honom springa av sig litegrann, då blev han helcool sen, lillgubben, dom är pigga nu båda gossarna mina eftersom dom mestadels bara fått skritta nu när de är så hårt.

så man får förstå dom till en viss del, men grejjen är ju den att faller jag av så är de troligast färdigridet för mig då min rygg är så pass dålig, och då jag redan har så mkt värk i kroppen :/ , så de är de sista jag vill. önskar att man kunde förklara de för dom så att dom förstod de :P! men de är ju lite svårt, jag får ge fan i att ramla av helt enkelt :P! thats it.

Ska ut imorn med Bajen en sväng oxå och se om han beter sig likadant, sen tänkte jag jogga honom efter hälleströmsvägen oxå så han får jobba litegrann, han behöver det insåg jag idag :P! , men jag hoppas att snön kommer nu snart ordentligt, så man får sätta igång och träna på riktigt, dom blir ju desperata gossarna mina:P!


Bobby har fått stå idag, fick sån jäkla huvudvärk nu i afton så jag ides rent inte, så han får komma imorn ist.

Ikväll ska jag och mamma äta suring, sen kommer Jonte tillbaka hit då han slutat jobbet, så de blir med andra ord en riktig myskväll ikväll, känner att de kan behövas, är trött och slut, sen är jag hungrig :P!


Lilla tokgubbe :*!



19 oktober.

Nu är designen fixad, jag är verkligen nöjd! :D så ett stort tack till carolin som fixat den! guld värt :)


Idag har varit en riktigt trevligt dag, jag och emelie tog nämligen med oss våra hundar och drog till bureå och besökte de nya hundcafet som öppnat där, de var otroligt mysigt och jag tror jag åt världens godaste cheesecake! sen är jag verkligen supernöjd med vizzla oxå som skötte sig exemplariskt trots ganska "konstig" miljö och annat folk å andra hundar osv, hon var hur lugn och snäll som hellst! sen efter cafet drog vi förbi på arkens zoo , där köpte jag en leksak till vizzla och lite hundgodis som jag ska ha när jag tränar lydnad, nu när hon börjat bli så duktig och verkat börja mogna litegrann så ska jag försöka bli seriösare med träningen.

Hästarna har fått stå även idag, som jag sagt flera gånger så är de stenhårt ute vilket resulterar ett tragiskt före! finns ingenstans att träna på för tillfället, de som gäller nu är mysiga skritt turer till snön kommit ordentligt, har faktiskt snöat ikväll och kommit ca 3 cm, så de är iaf vitt överallt, men trots de så är de alldeles för lite för att underlaget ska bli skillnad på, så vi får se det som en viloperiod för hästarna nu till riktiga snön kommer, då får vi börja träna på ordentligt igen, vilket jag ser framimot.

Bajen är förövrigt lite lös i magen nu, har varit de till och från i 1,5 vecka nu, kan tänka mig att de är linfröoljan som gör det,då den smörjer tarmarna och håller magen i "trimm", så ska testa sluta med den nu, så får vi se om de blir bättre, han är då hur pigg och glad som hellst i övrigt! magen låter som den ska och han fortsätter att lägga på sig i vikt, får se om jag ska avmaska båda gossarna nu nör de frysit på ute, kan vara en ide.


Imorgon så ska jag ut och gå min 5,5 km runda med vizzla, sedan ska jag ut och mysa med Bajen i skogen tänkte jag, sen har jag faktiskt inga planer? får se vad som sker helt enkelt.

Föresten, min älskade pappa har idag byggt klart väggen i stallet under trappen! blev verkligen hur bra som hellst, sen har han lackat om min nya speedcar så nu ser den helt ut att vara i nyskick! jätte fin blev den, så nu är detta bortgjort, känns jätte skönt att äntligen få lite ordning :) !


Nu har jag tänkt sova , så jag orkar upp imorgon i någorlunda vettig tid.
Godnatt .


18/19 oktober.

Min blogg är just nu under "renovering" :P
en jätte snäll tjej från BDB hjälper mig, så ni får stå ut med detta tills imornkväll, då skulle hon troligast få den klar :D!



17 oktober.

Gårkvällen spenderade jag tillsammans med min älskling, och nu ska jag avslöja vad de var jag köpte till honom^^, han fick sig en klocka :P , han fick nämligen en av sin mamma när han fyllde år, men råkade bada med den och den var inte vattentät -.- så den blev förstörd, så jag köpte en klocka som var vättentät:P och sen repfritt glas osv, gick på 600 kr och då fick jag med en försäkring på den oxå som gäller i 2 år, så händer de ngt med klockan så får han en helt ny för samma pris, han blev väldigt glad iaf :)!
själv fick jag en blommbukett :P se bjöd han faktiskt på middagen oxå, han hade så dåligt samvete stackarn över att jag köpt så dyrt :P! men de är tanken som räknas, jag hade iaf en trevlig kväll tillsammans med honom.

de blev middag på pompei, ruskigt god mat åt vi! sedan for vi på maxi och handlade oss en blåbärspaj och en swarswaldstårta, jag lovar, jag åt tills jag rullade! :O vi for hem till hans pappa och såg idol och tryckte för glatta livet, är mätt fortfarande efter gårkvällen :P, när idol var klart så drog vi hem till mig och soov :).



Idag har jag varit slö, inte åstakommit mkt förutom att jag pallrade mig ut i stallet, jessika kom över och vi tog in gossarna och for ut en liten sväng, eftersom jag bara har en sadel hemma nu förtillfället så tog jag Bajen och red barbacka på honom, och jessika fick ta Bobby och sadel,vilket var en jäkla tur :P! de var med livet som insats vi hedde oss ut, Bobby blev rädd för allt han såg och Bajen hakade såklart på , och stackars lilla jag som red barbacka :P jisses, dom ska passa på i helt fel tillfällen att bli rädda för saker :P! dumma djur, vi överlevde båda två iaf, utan att falla av och slå ihjäl oss^^ , nu är gossarna ute och äter middag, vilket även jag själv ska göra snart, sedan ikväll bär de av till storbränna och se film med emelie, sen kommer nog Jonte oxå förbi, Imorgon så har jag absolut inga planer, jag får ta dagen som den kommer helt enkelt.


skit djur <3


16 oktober.

Lunchat med jennie nyligen uppe på fältet, var tacotallrik idag med efterätt ;P mumsigt.
sedan ringde jobbet till henne igen och gav henne jobb 2 dagar nästa vecka, då kände jag att jag blev riktigt förbannad! så vi drog förbi lokalen, och då ställde jag frågan om dom ville ha kvar mig eller inte? för nu är de 2 veckan jag är utan jobb, den här månaden har jag jobbat 4 dagar, medan alla andra fått jobba säkert kring 10.
Sa även att vist är de vell meningen att ni ska dela lika för att göra de så rättvist som möjligt!?
Då kom vi fram till att dom har glömt skriva upp hur mkt vi vikarier har jobbat den här månaden, därför har dom inte sett vem som har jobbat mest osv, därför de blivit så orättvist. Så jag hoppas att de blir skärpning, annars söker jag mig ett annat jobb! vist, jag är glad för jennies skull att hon får jobb, de är toppen! men då dom ska dela upp de lika för oss så ska dom göra det oxå, för jag är oxå i behov av en inkomst !

som sagt, nu hoppas jag på skärpning! annars blir jag väldigt besviken :/

skitväder idag , ska ta och dammsuga litegrann härinne i huset och fixa litegrann, sedan ska jag vell gå igenom duschen och förbereda mig för att dra mot stan och äta middag med Jonte, grattis till oss som firar 4 år idag!
sen kommer vi vell hem hit kväll antar jag :)

Tog tempen på båda hästarna imorse, Bajen låg på 37,8 och Bobby på 37,4 , alltså helt normal temperatur.
ska hålla lite koll nu under helgen och se så att de ligger kvar på ungefär samma , dock vet jag inte hur mkt Bajen brukar ligga på, förstaå gången jag testade idag, sen Bobby brukar ligga på 37,4-37,5 så där var de precis som de skulle :)! får hålla ett extra öga på Bajen då för säkerhetskull.

Imorgon ska dom nog få komma ut på en tur, bara ut och skritta en sväng tror jag blir utmärkt.

Nej, nu har jag inget mer på hjärtat för tillfället, förutom att jag såklart glömmde skicka lappen om hööks grejjerna med mamma imorse -.- jävla klatter jag, fast om jag ger henne de där nr så kanske hon bara kan skriva de på en lapp och hämta ut de iaf? borde funka tycker jag.

sen kom jag på, att ikväll får jag troligast hjälp med designen! jag hoppas :D



denna bild är från början av våran karriär.



Här står vi, 4 år senare, älskar dig lika mkt då som nu!<3


15 oktober,yees!

Jag har troligast hittat en perfekt bomlös sadel nu! ååhh otroligt bra, dock minns jag inte priset, men har för mig att de var kring 1800 kr? helt klart värt det, de är en typ lika dan bomlös som jag har, fast helsvart med lite vitt ludd häråvar, skitfin! dock är de westernstuk på lädrerna,men de är bara byta ut dom om de inte blir som jag tänkt. tyckte de var bra pris på den oxå, sen får jag den säkert ett par 100 billigare då jag ska betala frakten oxå, bara smöra litegrann ;)


vart helt plötsligt jätte trött ikväll, fråga mig inte varför? känner mig allmänt hängig.
sen är jag deprimerad, för "jobbet" ringde jennie idag när vi var på waynes ochfrågade henne om jobb imorn, men hon nekade det, och då hade dom tänkt ringa mig men då satt jag ju brevid jennie, och eftersom jag oxå är upptagen imorgon så kan jag inte jobba :( känns tragiskt på ett sett, då jag verkligen behöver varenda krona, sen är de faktikst riktigt trevligt att jobba oxå när man väl börjat, man är alltid slö till en början.

tog in hästarna för en stund sedan, hittade inte saxen såklart -.- så de blev ingen frisering ikväll, var för slö för att gå in och hämta den -.-, därimot borstade jag upp Bajen som haft trevligt och rullat sig idag, dom har fått gå utan täcken båda två eftersom vi haft +8 grader, de tyckte dom var mysigt :)


Nu ska jag snöra ihop ngn god kaka tänkte jag^^ sen ska jag snöra mig i säng !


15 oktober.

Idag har hästarna äntligen blivit vaccinerade! jag ringde Alba förra veckan och han sa att han skulle komma redan då, och att han skulle ringa före, vilket han inte gjorde, så idag ringde jag upp och frågade vart han höll hus? då sa han att han just tänkt ringa mig, och att han skulle komma idag kl 13, han skulle tydligen förbi per G oxå i byskebyn, så då tog han 2 flugor i en smäll .

som sagt, nu är de gjort, och fort som fasen gick de! sen blev han väldigt imponerad över stammen på Bajen :P de tyckte jag var lite småkul ;) , sen var Bobby väldigt söt då han stack honom med sprutan, ögonen blev som tennisbollar och sen tittade han bak på honom och de såg verkligen ut som att han frågade va fan han höll på med ;P! , Bajen reagerade inte ens på sprutan, duktiga polle.

gav dom lunch hö efter vaccineringen, sen tog jag bilen och plockade upp jennie, vi drog vidare till stan där jag kom hemifrån för ett tag sedan, var tvungen köpa en present och Jonte, och nu är de gjort iaf , 600 spänn sprättade jag där! och han kommer troligast inte köpa ngt till mig alls om jag känner han rätt, oromantiska typ ^^
men man vet aldrig, även om de är ytterst jävla sällan han köper ngt litet åt mig, så har de faktikst hänt :P!

sen handlade jag 2 hårspray och ett balsam på HM oxå, alltså bara lite småsaker som man behöver .
sedan gick vi in på Gina,massor med snygt hade dom såklart, köpte iaf ett par örhängen ett halsband och ett armband som man kan ha till fest osv, riktigt stiligt.


vi hann även med att ta en fika på waynes,lika gott som alltid^^

dumpade jennie med elin L , dom skulle och se aik ikväll, sånt skit har inte jag tid med ;P så jag pallrade mig hemöver, gjorde ett stopp i byske för att hämta ut paketet på ica från Börjes, dock var vintertäcket slut i lager, så de skickar dom när dom fått in det igen , sög litegrann ;/ sen glömde jag uthämtningspapperet om hööks paketet hemma idag när jag får, så jag får skicka de med mamma imorgon så får hon hämta ut det åt mig ,int värre änså


Ikväll ska jag mysa med hästarna litegrann,  frisera dom lite hade jag tänkt göra, Bobbys man växer som ogräs! så han får världens stubb i nacken på nolltid, sen behöver Bajen klippas till lite oxå, så de styr jag upp ikväll.
sen ska jag pussa upp dom lite, dom ska få vila nu ett par dagar efter vaccineringen här, sen rekomenderade han att jag skulle ta tempen på mornarna på dom båda för att se , dom kan tydligen bli lite "loj", men var ovanligt sa han, men som sagt, de kan hända.

senare ikväll ska jag nog baka lite, alltid ett bra tidsfördriv!
sen som sagt imorgon är min och Jonatans 4 års dag kommen, så jag ska pallra mig till stan vid 18 tiden, så ska vi ut och äta på ngt trevligt ställe, sen bär de nog av hem till Fäll igen :)

Helgen ser lugn ut, får se om hästarna får komma ut på lördag , annars söndag på en lugn tur bara, så om ngn vill hitta på ngt med oss så hör av er :D!






14/15 oktober.

mkt jag åstakommit idag, nej? inte alls faktiskt, har inte gjort istort sett ngt jag sagt att jag skulle -.- typsitk när jag har fullt upp igentligen!

har iaf vart hurtig nu i afton och promenerat en sväng med jennie, hade med mig bejliz och lilla vizzla oxå så dom fick röra på sig ordentligt, de är typ de enda "vettiga" jag gjort idag igentligen:P men man får ha sånna dagar med, sen har ju hästarna vilat idag oxå, så då får man passa på att ha en riktigt lat dag ^^

ikväll när jag tog in hästarna gick jag igenom båda två, klämmde och kännde lite överallt, "visitering" som de kallas om jag inte har fel ;) jag och konstiga ord :P hehe. Kylde iaf Bobbys skadade ben som numer inte är skadat, men bra att göra i förebyggande syfte :) lindrar smärta,inflamation osv, så de är alltid bra. sen har jag tänkt att han ska få börja ha sina backontrack benskydd 1 timma på kvällen, sen även bajen ska få börja gå med det 1 timma varannan dag iaf, bättre att dom används än att dom ska ligga och skrota,då man hört så mkt bra om dom.


sandra som har Macho har varit förbi ikväll och hämtat sadeln jag lånat av camilla r, haha ,risigt endå att jag först lånar hem den av camilla, sen lånar jag ut den till ngn annan ;P de är fint^^ , men jag fick iaf tillåtelse, annars skulle jag inte göra det :P så dum är jag inte riktigt. Kollar för glatta livet efter en till bomlös sadel, då jag trivs förbaskat bra i den jag har till Bobby, så vill gärna få tag i en till, ruskigt skön att rida i, sen väldigt skonsam för hästen oxå :)


Imorgon är planerna så stora som att jag ska dra en repa till stan, jennie ska hänga med oxå :), jag ska leta en present till Jonatan, och har mina aningar vad jag ska köpa tror jag, men avslöjar inget fören på fredag då dagen är kommen ^^, sen ska jag köpa ett par till sköna byxor på cubus , jag köpte ett par svarta sist, kan man kanske kalla dom linnebyxor? tunna och fladdriga, ruskigt sköna hur som haver. sen är de färdighandlat, ska nog förbi royal en sväng och fråga om Bajens Boxskylt, var över 4 veckor sen jag beställde den :S

sen ska jag såklart hämta ut mina paket på ica från börjes och hööks, ser jag framimot ;)!
och mot afton sidan då jag förhoppningsvis landat här hemma ska jag ut och rida/köra en sväng, båda skulle ha haft kommit ut faktiskt, får se hur pigg jag är, men Bajen ska ut iaf.

Natti natt på er.


Bobby plutt på bild <3


14 oktober.

Idag är jag helt utmattad efter gårdagens gläjderus, steg upp kl 10 idag och när jag kom ut på gården hörde jag hur hästarna bankade och ville komma ut, stackarna, men jag var tvungen att sova ut lite idag kännde jag.
gav dom morgonmaten och sedan tjollrade jag på inne en stund till kl blev halv 12, då tog jag bilen och plockade upp jennie och drog till fältet där vi har lunchat idag , vi båda kände ett extremt sug efter tacotallrik så vi var tvugna :P! efter lunchen for vi ut och sladdade med min lilla räser bil ;) den är framhjulsdriven så de är inte de lättaste, måste använda handbromsen å skit :P haha, men jag lovar att jag blev riktigt pro där på slutet ;)


Nu sitter jag hemma, ska he mig uti stallet och skotta snart tänkte jag, sen ska jag ta in båda hästarna och stretcha och massera litegrann tänkte jag, sen kl 20 ikväll är de ju bonde sökerfru, de må jag inte missa.

som sagt så har mitt paket från hööks kommit nu, de kom igår, och idag har paketet från börjes kommit oxå :)
hade tänkt köra till byske och hämta ut det, men de orkar jag inte göra idag, så tar de imorn ist .

hästarna får en vilodag idag, de är så jäkla tråkigt ute nu när de är så hårt, finns ingen stanns att träna, så jag ser verkligen framimot vintern nu, de skulle gärna få rasa ner typ 20 cm snö nu på studs, så de blir bättre före.
Men antar att de är några veckor kvar innan snön kommer för att stanna, ibland är de ju jussåpass snön kommit till jul, sen efter jul så brakar de lös ordentligt och då kan vi stå med 1 meter snö som aldrig försvinner, vintern är bra, men ack så lång den är .


Nej nu her jag mig ut i stallet, hästarna ska få middag oxå, sen som sagt ska de skottas och fixas för kvälln.


gossarna smaskar lunch<3


13 oktober.

underbara underbara dag!


steg upp imorse, tog ut hästarna och gav dom fruckost, drog ner till Karin (en tant som jag klipper) och klippte henne, sen bjöd hon på kaffe och bulla :) , tjänade 140 kr .

for hem och gav hästarna lunch hö, duschade och sen drog jag mig till byske för att hälsa på Macho och hans fodervärd sandra :) var där ca 1,5 timma och pratade på, och Macho har de verkligen så bra han kan ha det, och dom trivs tillsammans , vilket är de viktigaste av allt ! känns otroligt bra att allting funkar så bra som de gör.


Nu till varför denna dag blivit till en av dom underbaraste!
Har varit ute och kört Bajen ikväll, de var säkert 5 veckor sedan jag körde honom sist, ville ge honom en paus från just "körningen" och låta honom sakna det lite, sen äta upp sig och bara må gott och komma ut på mysiga långa skogsturer, vilket har gett TOPPEN resultat! dagen jag har väntat på är kommen, for ut nu ikväll i mörkret efter hälleströmsvägen, och Bajen var så otroligt glad, otroligt pigg och frammåt och han tyckte verkligen om det!
de är svårt att förklara hur de verkligen känndes, men de var så otroligt härligt att känna att de faktiskt är liv i honom, ikväll kännde jag att han är en 6 årig sötboll som älskar livet och njuter av det han gör, och de har jag inte riktigt kännt förr, inte så som de känndes ikväll, jag är så lycklig! och de var så otrooligt otroligt härligt, jag kan inte beskriva med ord hur de känns, men de här är hästen jag såg på fotot, de här är hästen jag viste att han var innerst inne, fyfan så härligt säger jag bara! ögonen riktigt sken på honom när vi kom tillbaka ikväll, och även på mig, jag var bara tvungen att krama om honom, och för första gången viskade jag i hans öra " jag älskar dig älskade häst, de är såhär det ska vara"


borstade upp honom ordentligt efter denna otroliga tur, sen fick han gå ut i hagen till Bobby igen som gnäggade glatt :)! vad skulle jag gjort utan mina älskade djur? jag inser stunder som denna, att allt man kämpat så hårt över, alltid ger resultat i slutändan, de krävs tålamod,sunt förnuft, förståelse och framförallt en jäkla massa kärlek!










11 oktober.

Full rulle som vanligt, även fast jag jobbat lite nu senaste 2 veckorna så har jag endå hur mkt som hellst jag måste göra , men erkänner att det faktikst är ganska trevligt, betydligt trevligare än att inte göra ngt alls.

Igår var Harald och sussie på besök här, när dom nykommit satte vi oss och pratade vid köksbordet, sen se jag att 2 av min brors kompisar dyker upp bakifrån hästhagen (utanför såklart) med crossarna, hästarna börjar såklart dampa och Bajen kommer i full karriär mot tråden och HOPPAR ÖVER! minst 110 cm högt, och han flög över hur lätt som hellst! dold tallang kanske? , jag sprang ut i full fart och Bajen bara sprang och sprang och tyckte att de var riktigt trevligt att vara lös på gården, vilket inte jag tycker då vi bor mitt i byn och ganska nära vägen :O ! så i panik försöker jag fånga honom men de tyckte han bara var trevligt, till sist var hela huset ute och hälpte till, vi var 7 pers som fick "valla" in honom i hagen igen, tänka sig om jag varit ensam, då hade jag vell jagat fortfarande . uusch, tur att de gick bra, tänka sig vad som kunnat hända!

när jakten var över fick hästara hö och vatten , Bobby stackarn var uppskärrad oxå över händelsen :P sen var han ngt besviken över att inte han oxå fick vara lös och springa, (inte jag kan jag lova ! )

sen tog jag och sussie en ridtur, for och skrittade en sväng, sussie som nästan aldrig ridit förr skötte sig kanon! hon var så duktig så :)

sedan blev de god mat och skräckfilm med en mängd chips och dipp å godis i mass, riktigt mumsigt!



Idag har jag hunnit med mkt , tog ut hästarna imorse, åt lunch och sedan kom jessika över och hängde med ut och red en långsväng, red enda till holmstrand , hela turen tog ca:2 timmar, super mysigt var det! och hästarna njöt av att komma ut och bara lunka på i skogen, synd att jag inte tog kameran med mig, hade blivit en del fina bilder då vägen där är fruktansvärt fin och mysig! får komma ihåg den nästa gång ist.

Efter turen hjälpte jessika till att röja i stallet, nu äntligen ser de vettigt ut! snört en massa grejjer, vikt ihop en del täcken som jag inte behöver nu i vinter och lagt undan dom, vikt ihop vintertäckena och hängt upp dom, sopat ,skottat och röjt lite överallt faktikst, resultatet blev toppen! nu ska pappa börja bygga väggen under trappen till veckan, kommer bli så otroligt mkt snyggare, jag ser verkligen fram imot det måste jag säga.

Nu ikväll har jag jobbat, från kl 17,30 till 21,30, jobbar även kväll imorgon 15 till 21,30 , måste ta på mig allt jobb jag kan få nu, då detta troligast är sista månaden vi får jobba :/ tragiskt nog, känns verkligen hemskt.


Imorn kommer troligast paketet jag beställt från börjes, vintertäcket med hög hals till bajen, och sen lite småtjafs.
Paketet från Hööks borde komma i veckan oxå tror jag, men sen vill jag lova er, då är de färdighandlat .

Nu ska jag ner och baka en sockerkaka, sedan ska ta mig en dusch och efter det mysa med min lilla älsklings Jonte , nu är de bara 5 dagar kvar till vi firar 4 år :) alltså på fredag, får se vad vi hittar på då.



<3


9 oktober.

stan idag med jennie en sväng, vi fikade på waynes och sen gick vi runt på stan ett tag och kollade läget, jag köpte bla ett par "lack leggings" som de kallas tror jag? som jag förövrigt ALDRIG skulle ta på mig för 1 år sen :P fanns inte i mina tankar, men se på fan, de är precis som jag säger :P jag är efter när de gäller mode, massor!.
sen köpte jag en concealer ,rougeborste,eyeliner och en brynpenna på HM :) sen ett linne på gina.
Men nu är de färdig shoppat, blir troligast inge mer jobb efter november månad som de ser ut just nu, så måste spara så mkt pengar som möjligt , känns inte kul, man blir så bortskämd när man har haft lön ett tag och vet att man faktikst har råd att köpa en del saker utan att måsta tänka efter så noga,men nu är de bara att glömma antar jag.


Hemma nu iaf, ska he mig ut i stallet, jessika kommer över och hänger med ut och rider en sväng, sen blir de skotta skit och sedan göra klart för kvällen. Kl 20 är de idol, de får jag inte missa! första fredasfinalen idag :)

Imorgon kommer harald och sussie hit, jag och sussie ska rida en sväng och Jonte å harald hittar säkert på ngt som vanligt ;P ! sen blir de pastagratäng till middag och sedan blir de troligast ngn bra film eller liknande, vi hittar alltid på ngt så orolig över de är jag inte de minsta :P haha, ska bli trevligt, träffar inte sussie så ofta nu när hon går skola i umeå :/ tråkigt nog, men desto mer har vi att prata om när vi väl ses :)!


Nej, stallet nu, sen lite "fredasmys " ;)


snygging!


7 oktober.

jobb idag mellan 7-12 och 18-21,30, delat tur alltså, just nu är jag hemma på rast och jag är riktigt slut efter denna morgon, jag och jennie har följts idag, och jag kan vell säga såhär att turen inte riktigt varit med oss :P
vädret imorse var hemskt, snöblandat regn och blåst i mass! så hästarna har fått stå inne till kl 12 idag stackarna.

Har varit ute och fotat litegrann, och nu har jag syndat rejält kan jag lova er! jag gick in på hööks hemsida, och hittade såklart en jädra massa som jag vill ha/behöver, men hejdade mig litegrann men klickade hem iaf grejjer för 551 kr ;S ! ett jätte sött schabrak , en pad till bajens sadel, tjära och säkert ngt mer, kom inte ens ihåg, de är bra ;P! så nu har jag en order från börjes som redan är påväg, och nu denna! sen får jag nog lugna mig litegrann känner jag så jag inte blir ruinerad :P.

Ikväll när jag slutat ska hästarna borstas upp ordentligt, sen ska jag nog sova i stan inatt, ska ta nå prover imorn i kåge , känner inte peppen alls. Jobbade igentligen delad tur imorn men jennie lovade att ta min morgon, så jag jobbar enbart kvällen imorn, mindre pengar dock :/ men jag hoppas vi blir förfrågade mer jobb snart, de behövs.
Hinner jag så ska jag ut och köra Bajen en sväng imorn på dagen innan jobbet, borde hinna om de inte händer ngt drastiskt som att jag kör i diket eller liknande, man vet aldrig med mig :P.

Nu ska jag ta och styra upp lite middag, sen ge hästarna middag och sedan he mig iväg på jobbet igen.
sen ska en snäll tjej på Bilddagboken hjälpa mig med designen här på bloggen, jag ser verkligen framimot att få den fixad! :D


älskade Bajen <3


och finaste Bobby<3



6 oktober.

Idag har jag haft så fullt upp som man kan ha det tror jag, känns de som iaf ;P
Jag tog sovmorgon idag, känner mig hängig uta tusan och ville bara ligga kvar, men upp tog jag mig till sist och sedan gick jag ut för att snöra ut hästarna i hagen, var +2 grader idag, så Bobby fick gå ut utan täcke och Bajen fick på sig ett vintertäcke, han får ju ingen päls stackarn :P han har då inte fått de än iaf, medan Bobby ser ut som en björn redan -.- jag ser inte framimot våren då han ska fälla den där pälsen, jag lovar er -.-

for och åt lunch med Jennie på fältet efter jag gjort klar hästarna, sen kl 13 kom Jami och skodde om gossarna :) så nu har dom fått vinterpjucker, vilket är välbehövligt då snön fortfarande ligger kvar, och de verkar inte som den tänker försvinna, de ska nämligen vara -grader hela veckan och snöa ännu mer! de blir nog en tidig vinter i år verkar de som.

När hästarna skotts klart fick dom lunch och sedan skyndade jag mig att göra mig klar och drog sedan mot storbränna och plocka upp emelie, vi drog mot stan och jag följde henne in på arbetsförmedlingen, måste nog skriva in mig där jag med snart antar jag -.-, sen blev de en runda på stan, tittade på jackor åt Emelie men hon hittade ingen, eller hon blev tjurig och ides inte :P , sen virrade vi runt på lite fler affärer och de slutade med att jag köpte ett par jätte mysiga mjukisbyxer på Cubus, dom kostade 149 kr men jag skrev på en lapp med min mejladress (igen ;P ) och fick 30% rabatt,så blev bara 101 kr ;) väldigt värt det! jag har faktiskt börjat handla mkt på cubus nu, dom har ganska mkt snyggt, sen har dom fina underkläder oxå ! typ som HM fast bättre :)

när vi blev lessa på stan for vi på krysset och tog oss en burgare, sedan blev de till sist ica Maxi där jag hittade 2 fina blommor och sen en cocosnöt juice , smakar säkert skit men jag ville testa :P?


Nu har jag iaf landat här hemma, ska snart ta in hästarna och göra kväll för dom , imorn ska jag stiga upp kl 06 och börja jobba kl 7 :S uusch, jobbar delat tur, alltså 7-12 sen börjar jag om kl 16-21,30, men jag får se de positiva, de ger mkt timmar vilket ger mkt pengar! jobbar lika dant torsdag, sen är jag ledig hela helgen vad jag vet änsålänge, men troligast kommer dom fråga om jag har lust att jobba ngn av dagarna, lördag kan jag inte för då kommer Harald och sussie hit :) men söndag har jag tid, så hoppas dom frågar, behöver pengarna.
'
sen får jag inte glömma bort att hästarna ska ut och röra sig oxå, Bobby var föresten väldigt svullen i benen idag!men han var inte varm ngnstans och hade ingen puls, troligast har han spänt sig eller halkat till litegrann nu när de är så halt, som sagt så var de tur att dom fick vinterskor idag, får se hur benen ser ut ikväll :)
Bajen är torr och fin i benen som vanligt, har aldrig sett en häst med så otroligt rena ben som han har!


Nu ska jag he  mig ut i stallet, sen blir de vell sängen, så jag orkar stiga upp imorgon.


5 oktober.

snöade hela gårdagen igår och var ett jävla väder! hästarna fick komma in tidigare än vanligt pga det, och sen var jag dum nog och hedde mig till stan , uusch så obehagligt de var att köra, var spårigt och slaskigt och halkigt som bara den! trots allt hade jag 3 st vinterdäck (pga att jag haft punka :P )så de borde inte ha vart så halt? -.-

Iaf så kom jag till stan helskinnad, sov hos Jonte och idag har jag lunchat med mican på stan, blev lunchbuffe på Tatung :) inte dåligt, helt ljuvligt!, sen gick vi en runda på stan och jag hittade en skjorta och sen köpte jag en ny foundation på kicks och sedan en ny rouge och ögonskuga borste inne på makeupstore, inte billigt, men värt det!

Nu har jag iaf kommit mig hem, jessika var så snäll och tog ut hästarna imorse och la på dom täcken och gav dom fruckost :) tänka sig om jag inte haft henne, då hade jag fått sitta hemma 24-7 , nej, hon är guld värd :)!
Bajen hoppade och studsade som ett tok när jag kom hem? :P och Bobby pratade som vanligt som ett tok, gav dom lunch hö och nu sitter jag här inne och fryser! de är -1,5 ute idag, och all snö från igår ligger kvar, vilket bara tyder på en sak - vintern är snart här för att stanna!

de är en jobbig period nu, hårt i stort sett överallt, så nu får gärna snön komma ordentligt tycker jag.
Imorgon kommer Jami och skor om hästarna, då blir de vinterpjucker för hela slanten!


Nu ska jag he mig ut i stallet och skotta, sen får dom nog komma in tidigare ikväll med med tanke på kylan.
sen ska jag noghänga med emelie till ridhuset , dom har hoppning idag, alltid trevligt att se :)!

Imorn efter skoningen blir de ut och köra Bajen hade jag tänkt, sen måste Bobby komma ut oxå, så har fullt upp.


4 oktober.

Imorse när jag steg upp möttes jag av ett jädra snöoväder! underbaaart härligt :D ,dock kommer de inte få ligga kvar, tjälen i backen har inte satt sig helt än så , vilket de måste göra först, men de är inte långt kvar nu :)

Imorse när jag tog ut hästarna tyckte Bajen att de var väldigt spännande att sätta ner fötterna i snön !:P han var så ruskigt söt ! sen Bobby var vild och galen, hoppade och studsade och tyckte de var jätte roligt med snön :)
iaf ett tag, nu står han och vill komma in igen , även fast både han och Bajen har vintertäcken på sig idag , han kan knappast frysa iaf :P därimot tycker han inte om när de blåser och han får snö i ögonen :P

Bajen står och skyddar sig under träden i hagen, så nu när jag gav lunchhö så fick både han och Bobby maten därnere ist, så dom slipper stå ute i snöovädret helt och hållet .

Har skottat och gjort klart , dom ska nog få komma in tidigare ikväll om de förtsätter såhär.

Idag med tanke på väder, så ska jag bara vara inne och pyssla på, ska bla baka snoddas hade jagtänkt :) sen har jag snört ihop en sockerkaka oxå med smak av kanel, riktigt god! sen får vi se vad jag ska hitta på till middag, är inte hungrig nu och då får jag dålig fantasi ;P så jag får nog fortsätta fundera ett tag till få se vad jag kommer fram till.

Ngt jag mer gjort idag är att jag har beställt lite ännu en gång från Börjes! jag gick igenom alla mina täcken igår till hästarna, och alla mina 3 vintertäcken är lite trasiga,förutom de ena som jag köpte förra vintern, De är Bobby som har massakerat dom :P den ena benremmen är borta från dom andra 2 täckena, sen har han typ ätit upp de ena framtill , fråga mig inte riktigt vad han pysslat med -.- ! dumheter iaf, men alla går att använda , jag beställde ett par nya benremmar som jag ska he dit, sen beställde jag ett jätte fint rutigt vintertäcke till Bajen med långhals oxå, de var blå/ljusblå rutigt (fanns inte i grönt :/ ), sen beställde jag ett bogskydd till Bobby som han ska få ha under sitt täcke då han ibland får "skavsår" , så nu ska han slippa det :) , sen blev de en hundpläd till lilla vizzla och 2 st reflexgrimmor till grabbarna grus, bra att ha på sig under vintern.


Nu ska jag he mig ner och baka lite, sen får vi se vad som sker resten av kvällen.



1 oktober.

Jag har så mkt att göra så de blir inte mkt tid framför datorn nu när jag är ledig, har varit ledig i 4 dagar nu tror jag? om jag minns rätt, men känns inte så om jag ska vara ärlig :P med tanke på allt jag hunnit med här hemma.
Iaf så var jag och mamma till piteå i tisdags, jag hittade en jacka på teamsportia för 999:- , sen köpte jag 2 par skor (som jag typ inte ens ville ha :P ) för 1000 kr, ett par finare skor som var helt okey, sen ett par ganska fula skor :P men jag köpte dom endast för att dom sat så jävla bra på foten, och för att mamma tvingade mig ! -.-
sen hittade jag en stickad "klänning" långärmad på HM för 299:- , sen bjöd jag mamma på fika som totalt gick på 159 kr, så totalt gjorde jag av med nästan 2500 kr! men faktiskt på saker jag verkligen verkliigen var i behov av.


sen har jag pysslat på här hemma med hästarna och fortsatt röja i stallet, sen igårkväll/natt for jag till Jonatan i ursviken och har sovit där tills idag, sprang in på royal och köpte vinterskor till hästarna (dom ska skos till veckan på måndag)och 8 mm brodd, sen köpte jag klickfästen till min "Nya" speedcar som gick på 400 spänn, vilket var dom billigaste! fattar verkligen inte hur dom kan vara så dyra :O, men what to doo.

Nu är jag hemma, har varit på fältet och ätit med Jennie :) ! nu ska jag snart ta Bajen och bege mig ut i skogen, ska möta upp emelie och Fari oxå så ska vi boscha på litegrann, ska bli mysigt, är så härligt väder ute idag!


Glömde skriva att igår var jag och emelie till robertsfors och hälsade på  staffan som ägermin gamla Nordis Bravad :) han har de verkligen hur bra som hellst hos honom och de värmer i hjärtat, saknar honom en del dock, men jag vet att mkt bättre kan han inte få det, underbara hagar och hur fint som hellst var de där! sen står han tillsammans med staffans andra häst Valle som är en bruksnordis :), sen blev vi bjudna på både fika och middag, middagen var riktigt lyxig, var älgskav och kantarellstuvning med omelett och vitlöksbröd, mums!
så efter att ha tillbringat en hel dag hos dom så begav vi oss hemöver igen.

vet ni det oxå, nu ska jag he mig ut i stallet och göra i ordning Bajen för en lång härlig ridtur :) ! sen får vi se om jag hinner ut med Bobby oxå innan de blir allt för mörkt, annars får han komma ut imorgon.



RSS 2.0