28 mars.

Haft en bra dag och full rulle med kalas för min älskade karl som fyller 24 år på lördag, eftersom vi åker till fjälls nu i afton så passade vi på att fira lite i förskott :) tack Roger Carina S Karin och Birger för att ni kom!! :)
 
Nu blir de att packa bilen full och börja rulla mot paradiset, även om stugan är överbefolkad med både 2 och 4-benta så kommer de nog bli kanon, hoppas på bra väder.

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!

och tack till Mli som ser efter mina hästar medan jag är borta :) guld!!!
 

26 mars.

dagarna går alldeles för fort, helgen är förbi och ny vecka påbörjad. jobbade förmiddag igår ochhar kväll idag, började dock inte fören kl 17 eftersom jag vart till veterinären med Cilla , för 3dje gången dessutom...
hon har ju haft problem med nå "sår" liknande i gommen, till en början var det bara 1 som höll på att försvinna, efter ett tag kom de tillbaka och blev 2 st och nu är de 3!! inte så stora dock men tillräckligt. var in i höstas och dom hittade ingenting, dom tog inga prover för dom tyckte inte de behövdes.
 
Men nu senaste tiden har hon vart med kraxig än vanligt, kollade ner i halsen på henne i söndags och tyckte att hon såg lite rödare ut och toncillerna var lite svullna.. När jag kom till vet idag så kikade hon en tväris, sa att de ser ut som ulicus? tydligen vanligt hos cavalier king charles spaniel,dock ovanligt hos Canecorso.
Hon ville sätta in en 3 veckors kortisonkur på henne , utan att ens ha tittat ordentligt i hennes hals. så jag fick ta tag i saken själv och visa henne och mkt riktigt så tyckte även hon att toncillerna var förstorade.. så nu är en operation bokad, den 17 april kl 08 ska jag lämna in Cilla, så förhoppningsvis blir vi kvitt problemet. Dom ska även göra en biopsi på "såren" och se vad det kan vara, jag tror dock att de kommit med toncill problemet , så hoppas på det.
 
Dom trodde definitivt inte att det skulle vara ngt livshotande för henne, känns ju lite tryggare iaf. är det bara Toncillerna så vet ajg ju själv att det inte är ngn fara, men man kan endå inte sluta oroa sig.
 
Tycker dock att det är lite tragiskt att det ska ta sådan tid innan man blir tagen på allvar, detta skulle dom ha kollat från första början tycker jag! det kostar både pengar och tar energi från en att gå omkring och oroa sig, sen är det såklart synd om djuret som måste gå omkring med problem..
 
Nu hoppas vi iaf på det bästa, att det blir bättre efter Op!
 
 
Jobbar sista timmen nu, sen ledig 1 vecka. så på torsdag drar jag Jontis och några upp till fjälls över påskhelgen, ska bli kanonskönt! hoppas på bra väder :)
 

21 mars.

Känns som det händer hur mkt som helst just nu men samtidigt ingenting, finns massa saker jag skulle vilja skriva om men jag väljer att inte göra det, än..
 
Har förmiddag på jobbet idag, när jag slutat bär de av mot stan för ryggfix igen, hoppas hon får till det en aning iaf för nu är den helt åt helvete!! som vanligt..När jag kommer hem ikväll blir de nog inte mkt gjort, förmodligen plocka undan lite och promma hundarna sedan sängång då jag öppnar imorgon igen, sen ledig helg dock.
 
Igår åkte jag och Jonte in en sväng till ursviken och hälsade på hos Carina, tyvärr har hon och Roger (Jontes pappa) separerat , hon hade iaf hittat sej ett riktigt mysigt litet hus :) blev masa surr och surströming på det, satt förjävla fint :), efter middagen fick hon främmande så vi passade på att åka förbi Jontes mamma en sväng oxå.
I helgen verkar det som det blir festligheter, får se hur jag gör med den biten, just nu känner jag mej inte jättetaggad, men antar att de kommer :P blir de fest så blir det nog den sista på ett tag känns de som, har aldrig varit en stordrickare som festar varje helg, och kommer förmodligen aldrig att bli det heller :P men nu har jag rennt tappat stinget totalt, då är de inte värt det.
 
Förövrigt måste jag komma ihåg att köpa ett par spånbalar idag till hästarna så vi klarar oss till veckan, är tomt i tanken nu.. Hö måste hämtas oxå, bläää så jobbigt! tacka gudarna att dom äter rundbal på vintern iaf, rättså smidigt.
 
 
 

18 mars.

Igår kom vi hem efter 3 kanondagar i fjälls bestående av solsken,skoterkörning, god mat och trevligt folk!
Ville verkligen inte hem, skulle kunna stanna förevigt..
 
Hundarna fick hänga med, blev första fjälltrippen för Cillas del och hon älskade det och har skött sig så fint :)
Får se om vi åker upp igen i helgen, annars blir det nästa vecka, då kommer vi kunna stanna lite längre än sist oxå så de ser jag framemot :)
 
Idag har jag inte mått så bra, har fruktansvärt ont i ryggen och har haft en huvudvärk av rang!! så har mest tagit det lugnt. När Jonte slutade jobbet drog vi tock till macken och lämnade igen släpen vi lånade därifrån, samt handlade mat då kylen såg ut som värsta ungkarlskylen :P nu är den någorlunda uppfylld, nu överlever vi iaf ^^
 
Ledig enda till torsdag, ska försöka vila upp mej och hoppas att ryggen ger med sej. Bra väder tackar jag inte nej till, då ska jag snöra mej i en snödriva med en kopp kaffe och steka lite är planen!
 
 

13 mars.

Nu börjar allt vara i sin vanliga ordning igen, efter en massa oro, stress och smärta så har det äntligen lugnat ner sig! idag har jag mått hyfsat bra om vi bortser från en sjuhelvetes mensvärk! trodde jag skulle gå av på mitten helt seriöst!!.. men efter 2-3 ibumetin så slapp de en aning.
 
har pjåtat på litegrann hemma idag, satt igång en tvätt med lite kläder som ska med till fjällen bla.
åkt in till byske och handlat så jag kunnat göra lite fika inför resan, samt hämtat ut ett paket.
Imorn bär de som sagt av mot fjälls, ska hämta sussie i stan på eftermiddagen , blir en lunch och sedan in på systemet och inhandla lite "gosaker", hämta släpen på macken och sedan hem och lasta.
kan bli tajt i "lill audin", 3 pers + packning och 3 hundar varav 2 av dem är giganter! :P tur ingen av oss är särskilt rädda för närhet ;) haha! kommer iaf bli förjävla underbart att få komma upp till paradiset några dagar, slappna av och äta gott och bara ta de jävligt lugnt och umgås med kul folk. Känns välbehövligt just nu.
 
 
Mina fina rulltårtor jag bakat idag ;) varav den vänstra största ska med till fjälls!!

Hörs om några dagar!! byeeeeee
 

11 mars.

Ja, detta har vell varit en mer eller mindre dramatisk helg för min del.. 2 akut besök samt jobb på det, nu är jag heeelt slut!..Åkte in i lördags pga känningar i magen, åkte hem nästintill lika ovetandes men fick iaf ett trevligt bemötande, hade Mli med mej som sällskap så de kändes stabilt :P, jag skulle återkomma om smärtorna i magen blev värre, vilket de blev på söndagen!. under dagen kände jag inte av så mkt, inte så att jag tänkte på det.
På aftonen då jag begav mej mot eftermiddagsjobb så blev känningarna betydligt otrevligare men härdade mej igenom kvällen och tänkte vell mest att de skulle gå över..
 
Väl hemma så gick jag och Jontis isäng relativt fort, jag kunde dock inte somna och smärtorna blev ännu värre, fick frossa och mådde inte alls bra , Ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte jag skulle åka in på akuten då de kunde vara blindtarmen.. STOR SUCK! bara he sej upp och bege sej iväg, väl framme togs de massa prover och jag fick ligga i ett rum med kanyl insatt ifall jag skulle bli inlagd och behöva dropp. Proverna visade dock inget fel, inga tecken på infektion men ömmade som fan när dom tryckte på högersida av magen..trots min frossa hade jag ingen feber, vilket är ett av de första tecken när de är blindtarmsinflamation. fick en kramplösande spruta och 2 tabletter och då avtog det en aning. Vi kom framtill att det förmodligen var en cysta som spruckit IGEN , så jag fick åka hem strax före 4 på "morgon", låg i sängen kvart i 5 och både jag & Jontis small av direkt.
 
Idag har jag mått mkt bättre, har fortfarande ont vid tryck på magen men ingen direkt värk.har dock varit ganska slut så har mestadels tagit de lugnt.. När Jonte slutade jobbet tog vi en liten skotertur med Etn och hade hundarna springandes brevid i lagom takt. eller Vizzla åkte vell mestadels ;) Cilla sprang glatt brevid.
Nu blir de dock sängen och hoppas på att jag mår ännu bättre imorgon! har en jobbkväll att se fram emot.
 

6 mars.

Har haft en bra dag, lunchat med Jennie uppe på fältet, sedan hjälpte hon mej att slinga håret litegrann vilket blev kanonbra!! tack vännen :)
 
Ringde Mli sen på eftermiddagen så hon kom över och hängde med på en prommis med hundarna, som tur var blev de uppehåll i allt stormande och snöande så de var riktigt skönt :) dock är Mli så ofärdig nu stackarn så hon fick ju typ hasa sej fram :( huuva!! tur hundarna gör de mesta jobbet själva :P
 
Vid 17 tiden kom Mican Robin och lillan förbi på middag, bjöd på lax citronsås och potatis, mums!!
efter middan blev de lite mys framför tvn med kaffe och kaka :).. Nu är de vist kvälla, dagarna går fort.
Ska ta och gå ut med hundarna och vandra över till stallet och fylla på vatten till gossarna, sedan blir de hopp isäng så man orkar med jobbet imorn, har förmiddag. Borde dock gå bra eftersom jag vaknar kl 5 på mornarna nu och är nästintill pigg?!
 
Efter jobbet blir de hem och städa, rasta hundar och fixa med hästarna :) sen får vi se! har jobbhelg att se framemot, lite tråkigt med helger då alla andra är lediga, fast de är trevligt när man väl är där!! :)
 

4 mars.

Så var de ny månad, tiden går så förbaskat fort!
Har jobbat och umgåtts med vänner i helgen, eller jobbade bara några timmar på lördag då de blev lite kris, då får man ställa upp :)
 
Ledig framtill torsdag, ska till läkarn imorgon och ta reumaprover. Vet inte vad jag ska hoppas på faktiskt? vill bara veta vad som är fel..
 
Har snöat MASSOR i helgen! lördag var de snöoväder redan från morgon och de var ett helvete att köra vill jag lova, var dessutom fyllechaffis till Jonte som var och festade i stan, hade kommit minst 3 dm snö så fick altså skotta mej ut från gården kl halv 1 på natten! var lagom lycklig...
 
Idag är jag som sagt ledig, vaknade kl 9 imorse och somnade sen om till kl 11, steg upp och gick ut med hundarna och täckade på hästarna. Jonte kom hem på lunch och efter de tog jag med mej vizzla och hälsade på hos Mican och Robin, drack kaffe och pratade en stund :) Cilla fick vara hos mamma och pappa under tiden.
 
Nu hade vi tänkt åka iväg och handla jag och Jontis, skulle kunna äta ALLT jag ser känner jag! tänk en marängtårta, FAN så gott!!!!!!!!!!!
 
 
Min fina älskade cill <3

RSS 2.0