28 april.

Jobbat klart för denna vecka och nu väntar 6 dagars ledighet, ska bli kanoners kanon räser skönt! före jobbet idag så stannade jag av på blomsteraffärn i byske och inhandlade lite panser och ett par krukor som jag ska sätta dem i, ska fixa det imorn! , och på tal om imorgon så har jag verkligen full rulle! ska hinna med att rida Bajen, fara till stan och göra ärenden,sätta blommorna,hämta massa hö + städa i huset inför lördag då de blir feest här hemma och sist men inte minst baka Karinas goda chokladkaka!! dumt btw att städa inför fest, men va fan!? kan ju inte se ut som hus i helvete när gästerna anländer iaf :P


som sagt så blir de party på lördag,  ska se om jag hinner ut med hästisarna på förmiddagen , beror på när första herrskapet anländer! om int annat så hinner jag ut på söndag med båda tvåå :)

Har vell inte så mkt mer att berätta just nu, händer som lite när man står på jobbet...






27 april.

Tisdag jobbade jag förmiddag framtill kl 16, sedan hem och skrapa ihop någon slags middag och sedan blev de räffsa löv med karln! på hästfronten var de lugnt, vila för allihopen :)

Idag onsdag har jag inte åstakommit särskilt mkt heller, har jobbat och inte så mkt mer..

Imorn Torsdag blir de lunch på fältet med Jennie kl 11, sedan vid 13 ska jag dra mig mot byske och skicka iväg remmselen som jag sålt till ngn i gävle, 500 kr in, kanon! 14,40 ska jag befinna mej på jobbet och jobba eftermiddags skiftet, sen är jag ledig i 6 dagar! AWESOME B)

Lchf update: De går frammåt, nu börjar de äntligen hända grejjer! 2 kg ner sen sist jag vägde mej för 3 veckor sedan, så jag ska inte klaga iaf, går då åt rätt håll vilket är de viktigaste :)


27 april,bilderna från banan.

Slänger in några bilder från banan i måndags som jag lovade^^!


På "G"!! :)

snygging!!



<3

Räääser!



Så avslutar vi med en mkt seriös bild på mej själv!! :,)


26 april.

Dagen kunde nog inte börjat bättre än vad den gjorde, när jag kommer på jobbet så kollar jag min dagensdubbel som jag gjorde förra veckan, och där ligger de en vinst på 702 kr ovh väntar, INTE illa :D
kunde nog inte komma mer lägligt, ibland ska de tureees! :D

Igår var jag ner på banan med Bajen, hade med mig Jonte som slav :P , iaf kändes han riktigt riktigt fint, dock var vi ensamna på banan den här gången vilket gjorde att han sprang och tittade på allting annat i början, men fick låna en pisk av Christer och den behövde jag bara hålla i så blev de fart på honom. körde och värmde 5 bakvarv, sen körde vi 2140 i 40 tempo, joggade 1 varv och sedan 2140 i 30 tempo, gick kanon bra! christer tyckte att de såg så klockrent ut! så blir troligen kval nu i mitten/slutet på maj, OJ så kul!

Idag blir det en vilodag för Bajens del, ska klämma och massera igenom honom lite ikväll innan jag plockar in dom, Tror att Bobbyskrutt ska få komma ut och strutsa på lite idag , då blir han glad :)

Imorgon och torsdag är det eftermiddagsjobb som gäller, så kommer nog inte bli allt för mkt gjort de kommande 2 dagarna, men seda är jag ledig från fredag-torsdag, alltså 6 dagar, UNDERBAART!

Lägger förövrigt in lite bilder ikväll från banan igår, Jonte var snäll och fotade :)!!



24 april.

Jag är så stolt över mej själv efter den här helgen, jisses vad jag har åstakommit mkt! Igår afton blev de storstädning i stallet och jag har nog aldrig haft så fint som de är nu! (hahah), snörde bort en massa skrot, sopade och sorterade och de blev så fiint :)

Idag har jag tvättat min bil, sen stekt i solen och de känns i ansiktet nu kan jag lova! tror detta är en av de varmaste dagarna hitills? kändes då så iaf. Nu har jag ganska just kommit in efter att ha ridit Bajen en sväng, blev mkt lösgörande och han var jätte mjuk och fin, han gick rent ÄCKLIGT bra stundvis och de är så himla roligt! sen gick vi in på en sand/grusplan och skulle gå på volt en stund hade jag tänkt, men de var inte Bajen sugen på,där gick han emot nästan hela tiden och blev så sjukt skänkeldöv! (bland de värsta jag vet!) men vi nötte på en stund och till sist fick jag ngt enstaka fint varv, så vi gav oss där. Hade tänkt ut och rida Bobby en sväng efteråt men kände att jag inte orkade, har lite små ont i huvudet och är bara allmänt slut, troligen för att jag stekt i solen hela dagen och nästan inte druckit ngt, smart som jag är...Känns iaf onödigt att fara ut och rida Bobbyskrutt och vara på halvdåligt humör, brukar inte vara ngn bra kombination.

Imorgon blir de banan med Bajen, ska få testa en ny speedcar som christer har tänkt sälja på mej, den är iaf sprillarns ny och väger bara 31 kg, specielt gjord för att användas på bana, så ska bli intressant :), är jag inte helt död då jag kommer hem sen så får Bobby komma ut då ist.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan starta en tvätt och invänta min älskade Jonte som kommer hem ikväll! <3



Här är en bild som jag glömt visa er!! det är jag och Amanda Lundmark på byske 4h ponnysarna, tror att jag var 11-12 år här? (jag med röd tröja),vi hängde där JÄMT och bråkade med dessa små ponnys :P Laban heter han jag sitter på och bor numera i furuögrund tror jag? skäcken heter beyla och hon har jag ingen aning om vart hon står idag.. Man kan inte låta bli att tänka tillbaka på dessa ponny tider, guud så mkt roligt man har haft..
De var tider det.. :,)


23 april.

Nu är beställningen från Börjes gjord! blev ett par nya helt vanliga marinblå ridbyxor, tråd till hagarna, 2 lite rennons flug/myggmedel, 2 st foderhinkar, selhängare + lite krokar. Totalt gick allt på ca 889:- och med frakten blev de ganska prick en tusenlapp, tur jag inte behöver betala allt själv ^^ mamma och pappa sponsrar till hagtråden^^.

spenderade förmiddagen med att steka lite på altanen, jisses vad solen värmde! vid 12 snåret plockade jag upp pappa och dumpade honom hos mamma på kiosken, sedan drog jag vidare mot stan på arken zoo för att inhandla lite hundfoder.
Lite onödigt kändes de att köra hela vägen dit för bara 1 ärende, men å andra sidan kan inte hundstackarna vara utan mat heller!, efter stan så for jag till kiosken och chillade en stund , drack lite kaffe och gick sedan och köpte hem färsla jordgubbar och 1 kg kycklingfile, bra å ha^^!

Nu har jag just kommit hem, har räfsat lite uppe vid stallporten och ska strax fortsätta pyssla på, pappa ska ställa dit trakorn så jag kan lasta på skräp i skopan :) för nu ska de vårstädas och bli fint! sen blir de nog en ridtur på Bajen om de hinns med, har lovat Jonte att jag ska sälja hans fiddy i afton och jag har ingen aning om när de herrskapet tänkt dyka upp?
Pappa har lovat att hämta hö åt mej oxå, dock bara 11 balar , resterande balar ska jag och Jonte hämta på tisdag och då blir de ett 60 tal iaf (puuhh...) Men jag har en fantastisk pappa som ställer upp! <3

Imorgon ska jag rida på Bobby hade jag tänkt, eller köra kanske? har inte bestämt ännu, återstår att se vad jag känner för.
Får se om Bajen får vila eller om jag far ut och dressyrar lite? vi ska ner på banan på måndag nämligen, ett mjukgörande dressyrpass skadar knappast, så de lutar åt det..

Ikväll vid 20,30 blir de käka grillat hemma hos mamma och pappa, mammii stänger tidigare på kiorren ikväll ! ska bli trevligt, betyydligt trevligare än att sitta hemma själv och glo i taket iaf :P!


Ridbyxorna jag beställde! enkelt är bäst^^


22 april, mkt effektiv!

Idag har jag faktiskt lyckats göra ngt bra av dagen! har nämligen åstakommit en hel del, känns sjukt bra! och kakan jag bakade till mamma blev inte de minsta misslyckad kände jag just, den blev FANTASTISKT jävla god! längtar tills dom kommer hem så vi kan hugga in på den ordentligt , hehe*

Iaf så har jag gjort mer än att bara baka en kaka, har påbörjat målningen av stallet och jag tror att de blir riktigt bra faktiskt! blir inte ljusblått som jag hade tänkt dock, de blir brunt och vitt ist, hade båda färgerna hemma så de blev billigast så^^ har målat alla 3 boxdörrarna 2 varv, sen ska de målas vitt lite här och var oxå, ska visa er bild sen på resultatet! blir troligen i slutet på helgen då allt torkat och jag har ställt i ordning.

Efter att ha målat ett bra tag så solade jag en 40 min på altanen med vovsingarna, vi njöt alla 3 tror jag :P och jag fick faktiskt lite färg, om int annat fläckvis! (fräknar....) sedan blidde det lite middag, stekte en kycklingfile i lite kokosmjölk och jordnötssmör, blev helt ok, är dock less på min egen mat.

Nu har jag alldeles just kommit in efter att ha varit ut med Bajen en sväng, tog med mig Tosca oxå så hon fick göra av med lite energi. Bajen kändes lite slö till en början, men de är han alltid på våren då de börjar vara varmt ute!, men sen då vi kommit igång lite så piggnade han till, men var väldigt lugn och snäll hela turen endå. Krävde inte så mkt av honom idag då han kändes lite loj, utan for bara ut rätt kravlöst och busade litegrann,blev en lång galopp och sen på slutet travade jag ner honom en stund och han var sjuukt fin ! han gå så äckligt bra på jaktkandaret! men han fuskar gärna litegrann så man får inte glömma bort att "rida" för det. Gick några serpentiner sista biten hem och de kändes kanon, tycker att han mjuknat i sidorna betydligt bara de 2 sista gångerna, superkul!

När vi kom hem igen fick han gå ut i hagen till de andra 2 vilddjuren som glatt stod och väntade, dom fick nytt färskt vatten och en hösudd, ska strax gå över och fortsätta måla lite tror jag, är så pass varmt ute idag så hästarna får sova ute inatt, måste passa på att få stallet klart^^

Fick erbjudande att komma till stan och festa ikväll, skulle inte sitta helt fel! men har ingen som tar hand om djuren åt mej, så de sög ju lite, meen, de kommer fler tillfällen hoppas jag :)







22 april.

Jaha, ännu en gång går mina planer i kras! hade ju tänkt åka in till stan och fixa lite hagvirke och hundfoder, men då är de en sån här jävla röd dag så alla affärer har stängt! ååh så iriterande, imorn borde det vell vara en vanlig dag? får fara in då ist.

Iaf så ska jag strax gå över och plocka in Bobby och duscha upp honom lite, får se om jag även tar Lilleman en vända!.
Förövrigt så har jag bakat en kaka till mamma som kommer hem ikväll med pappa från fjälls, hoppas att den blev ätbar.
Och vad händer mer idag/kväll?? kommer vara så sjukt uttråkad då Jonte for till fjällen imorse och kommer vara borta till måndag, så är de någon tapper jävel härute som kan tänkas umgås med mej ngn dag så hör gärna av er!!

åhh, jag känner på mej att kakan blev misslyckad, jävla skit!! nu bjuder jag på lite bilder ist..

Jättefiint!


RABIAT Tosca!! hahaha


Älskar att hon är så fotogenisk!

Men plötsligt händer det! här vet hon förövrigt att hon INTE får ha den där pinnen.... -.-!! (den flisar så förbaskat)

GULLEgriis!!



<3

21 april.

GRATTIS till min mamma som fyller år idag!!

Iaf så har denna dag vart rätt slö, som vanligt då jag planerar saker så blir de såhär! jag får sluta planera helt enkelt.
Det är jobbigt just nu, samtidigt som jag är sjukt peppad på saker och ting, jag vet inte riktigt vart jag har mej själv?

Iaf så bjussar jag på en liten veckoplanering för kommande dagar:

Fredag:duscha upp Bobby, ev stan och inhandla lite hagvirke!rida Bajen, träna.
Lördag:måla klart inne i stallet, köra hästarna, Träna.
Söndag:Dressyra med Bajen, tömköra Bobby, påbörja vårstädning av stallet.
Måndag:Banan med Bajen.




20 april.

Åhh va jag har mkt som behövs göras! just nu står jag på jobbet och väntar på att få stänga, bara 1h40 min kvar! sen hem och plocka in hästarna och sedan sova antar jag, imorgon är jag ledig och då ska jag påbörja stallet, ska måla om nämligen, sen måste stallet vårstädas och alla vintertäcken å dylikt ska plockas bort.
Även gården behöver krattas, så jag har att göra kan man sejja, skönt att vara ledig nu i 5 dagar!

ska även hinna med att rida Bajen en sväng imorgon, tur de är ljust länge nu!
Stod just och kikade på börjes hemsida, höll på klicka hem grejjer för 1000:- kr, men hejdade mig just, hade tänkt köpa hem massa ny tråd till hagarna sen hittade jag massa annat som jag behövde, men ska avvakta då pappa tydligen har en annan lösning på hagen, så beställer kanske de andra jag tänkt sen imorn? måste sluta impuls handla sådär, kanske därför man blir så fattig jämt? ;)

Hästarna har vilat nu i 4 dagar pga min rygg som skar ihop förra veckan, men nu känns den bättre och ska som sagt ut med Bajen imorgon, nu är de inte länge kvar innan man kommer kunna strosa runt på alla skogsstigar, GUD vad jag längtar! sen är jag grymt sugen på hoppa, hoppas att min terrängbana står även i år!^^

Nu ska jag ta och röja undan litegrann här på jobbet, göra bort de sista innan de är dags för stängning.
Återkommer imorgon!


Ngn som vet!?

Jag är grymt sugen på att börja dra ner Bajen och även Bobby ibland till ridhuset i ersmark, saknar att kunna rida på bana så de vore ju verkligen guld egentligen, men ngn som vet vad som krävs?

Båda hästarna är vaccinerade, men måste man vara medlem oxå? (jag misstänker det?? )och hur funkar de, kan jag dra ner dom när jag vill eller är de mellan speciella tider?? hur funkar de med betalning osv?och vad kostar det?? 




Tacksam för alla svaar! :) 


19 april.

Ledig igår, ruskigt skönt! dock hände det saker som därimot inte var särskilt trevligt -.-
Bobby skrutt var på rymmen! först 1 gång på morgonen, då hade pappas tattarlagning av hagen blåst ikull så Bobby hade bara gått ut, och stod vid balen, och för en gångskull var han väldigt lättfångad! inga konstigheter.

Sedan blidde det en lunch på fältet med Jennie, efter det drog jag hem och bakade lite lchf bröd och en pannkaka till mamma och pappa som skull till fjälls. Vid 15 tiden kom Jonte hem och vi drog oss mot staden, blev en snabbis in på ÖB och småhandla nå grejjer, OJ så mkt fint dom fått in! typ krukor och trägårdsprydnader osv, uusch jag går KLI i fingrarna när jag ser sånt! men höll mej i skinnet faktiskt..
efter besöket på ÖB så for vi hem till Jontes mamma på middag, då ringer min mobil och de är grannen som ringer och berättar att jag har en lös häst som springer runt på byn! jag i total PANIK springer omkring som en virrhöna och ringer runt och kollar om de är ngn hemma, tills jag inser att jag fan måste dra hem själv.

Lämnade kvar Jonte i ursviken medan jag drog hemöver i full karriär, och när jag väl är hemma så har jag bara 1 häst kvar i hagen (Bajen)!! så de var Bobby som var ute igen med Lilleman som sällskap, och dom syntes inte till! så jag ställer mej mitt på gården och börjar ropa som jag brukar, och till min förvåning så hör jag hur de knakar och brakar , så kommer dom båda i full fart direkt fram till mej :,) ! skönt att slippa jaga dom för en gångskull, och Bobby var lagomt skamsen stackarn, haha!

Iaf så fick hästarna komma in i stallet, Bobbys hage var trasig, tråden lägnst ner i hagen hade gått av vilket jag vetat att den skulle göra närsom helst, men cenil som jag är så glömmer jag alltid bort att fixa det, så jag får rent skylla mej själv! -.-  ser framimot att tjälen ska släppa i backen så hagarna kan göras om ordentligt!

Efter att ha tagit in odjuren och gett dom lite mat så brassade jag tillbaka mot stan igen, jag och Jontis for och handlade för veckan, sedan hem till hans pappa Roger och carina för lite akupunktur .
Hemma igen vid 23 tiden, gick över och nattade hästarna och sedan blidde de sängen..

Idag jobbar jag förmiddag, ska hem och laga hage sen då jag slutat , sedan blir de grillat till middag!
Imorn är de eftermiddags arbete som gäller, så ska hinna ut med Bajen under dagen hade jag tänkt..


17 april.

Blev förmiddagsarbete igår framtill 14,20 , sedan kom Jonte och plockade upp mej med hans bil och vi drog oss mot Bodabrog där Roger och Carina väntade på oss, var faktiskt första gången jag var dit och de var fantastiskt trevligt! att man inte vart dit tidigare? , sen blev de middag ute på Tatung vilket smakade ljuvligt! efter de följde vi med hem till ursviken där de bjöds på Carinas goda chokladkaka till efterätt :), sen ringer Macken Dennis och frågar vart jag hett nyckeln till kund dörren, jag helt förvirrad springer omkring och funderar tills jag inser att jag stoppat ner fanskapet i FICKAN!! så bara he sig iväg till kåge då för att låsa..
Jävla skit, jag hatar mig själv så förbaskat mkt att jag ska vara så klumpig!!! -.-

Iaf så var jag och Jontis hemma igen vid 22 tiden, jag gick direkt ut istallet och plockade in mina guldgossar som stod ute och väntade i blåsten, dom var lagomt lyckliga över att få komma in kan jag sejja!

Ngt jag märkte imorse var att de torkat upp ganska rejält inatt tack vare att de blåst såpass, hela våran gård är i stortsett torr nu! sen nästan bara snöhögarna kvar, AWESOME! längar till man kan börja göra fint och plantera osv :D

Nu befinner jag mej på jobbet, ska stänga ikväll , Imorn är jag ledig ! då ska jag he mig ut och rida Bajen en sväng, sen blir de middag hos Jontes mamma på afton så de blir stan då Jonte kommer hem från jobbet, då ska vi passa på att storhandla lite på Maxi oxåå. Tisdag hade jag tänkt ner på banan en sväng, men de blir nog fredag ist då jag inser att jag faktiskt jobbar!.



16 april.

Idag känns ryggen tusen gånger bättre än vad den gjort de senaste dagarna, hallelujaah!
Firas med lite förmiddagsjobb och sedan Bodaborg med Jonte och hans pappa & Karina, ska bli awesome då jag aldrig vart på bodaborg :)

Och mina häststackare vilar pga min rygg, men imorgon ska jag allt he mig ut en sväng då jag känner mig såpass bra idag, så hoppas jag på att kunna fara ner på banan med Bajen på tisdag för ett snabbjobb, förhoppningsvis har banan torkat upp lite sen sist.

Har inte så mkt på hjärtat just nu då jag inte gjort så mkt mer än att jobba, så de får ni stå utmee! ^^


Första gången Bajen galopperade på volt :,)! (bild från förra våren)

14 april.

Ryggen gör skitont och det var hemskt att jobba i afton stundvis, piss skit och massaBLÄÄÄÄ!! jag orkar inte..
Imorgon väntar eftermiddags jobb, sen ringde en tant i afton och ville ha färgat håret, så kl 11 imorn anländer hon.
Blir jobb i stortsett hela dan då.

Lördag förmiddagsjobb, sen vette klåån! söndag hoppas jag på att Dennis ville byta så jag jobbar förmiddag,vore awesome!.

Nu kryper jag ner till kojs så jag slipper ha ångest över vad som komma skall, så godnatt!


13 april.

vaknade imorse och kände hur ryggen värkte, tänkte inte mer på det eftersom jag alltid har mer eller mindre ont, gick ut i stallet och plockade ut hästarna, och när jag ska slita hö ur balen så skär de till i ryggen och jag kan knapt röra mig!
fick verkligen kämpa för att få upp höet i kärran och sen när jag skulle gå hem höll jag knapt på ta mig fram.
Väl hemma hasar jag mej fram och sätter mej i fotöljen i rummet, sen var jag fast! tog mej inte därifrån, ringde Jonte och sa att han var tvungen komma hem på lunchen (ibland äter han på jobbet) , sen ringer jag mamma och berättar hur de är, och frågar om bertolas nr (kiropraktiker) men hon hade det inte, så jag ringer min bror och börjar stört grina för att jag hade så ont, och lyckades klämma ur mej att jag satt fast! haha, stackarn blev skit rädd och skriker " men vart faan är du??" va göördu??vad händer??" , iaf så fixade han fram numret åt mig och jag ringde ner och fick mig en akut tid kl 15.

Jonte fick sluta lite tidigare från jobbet då jag inte var/är kapabel till att köra, väl framme fick vi vänta en stund innan de blev min tur, och de visade sig att min högra sida var låst! vilket resulterat i att min vänstersida blivit överbelastad , och idag gav den upp och sa ifrån . Kan lova er att de var bland de värre behandlingar jag fått, sataan så ont de gjorde!
Enligt bertola så kommer jag troligen ha ont i några dagar framöver, och jag skulle helst vara sjukskriven resten av veckan vilket inte är möjligt, måste verkligen jobba då jag behöver varendaste krona! har iaf lyckats byta så jag jobbar kvällen imorgon  då slipper jag bära alla tunga varor osv. jobbar kväll även fredag så förhoppningsvis ska jag vara lite helare då.

Hästarna fick jag absolut inte hålla på med under helgen, ingen ridning/körning. känns ju oxå sådär lagomt kul! jävla skit.
Tur att jag har en underbar karl som hjälper mej och ställer upp, tack för att du finns <3




12 april.

Mindre härlig dag idag, inte alls lika varmt ute men jag ska inte klaga :) , blev 13 timmars sömn inatt och jag känner mig inte så jätte pigg trots det, troligen för att jag sovit för mkt! kan bli så oxå. Iaf så har de vart en lugn förmiddag, har pjåtat på lite här i huset, dammsugat och torkat golven och lite annat sånt där nödvändigt. Är så sjukt va man drar in nu på våren!

NU i afton tog jag in Bajen och sadlade på för lite dressyr, testade Jaktkandaret för andra gången oxå och de fungerade SJUKT ÄCKLIGT bra på honom! sist jag red på det vart jag väldigt besviken, men idag gick de bara HUR bra som helst och han vart betydligt lättare att ha å göra med, även fast Bajen är väldigt snäll och sällan gör "synliga" dumheter så är han duktig på att käfta emot och bita fast bettet samt lägga över tungan och bara skita i vad man ber honom om, men ABSOLUT inga sådana dumheter idag, vi red upp till kyrkogården och red runt på asfalst parkeringen och jobbade i endast skritt , gick mkt volter och 8-or för att mjuka upp honom i båda sidorna, ställde höger och vänster & han lyssnade sjukt bra!
Ibörjan var han väldigt spänd då de var vattenpölar lite här och var, han gillar nämligen inte då marken skiftar i färg mesproppen där! fick bli lite arg på honom ett par gånger men sedan skärpte han till sig och var sjukt lyhörd och framför allt slappnade han AV. efter ca 20 min arbete skrittade vi hemmåt igen, travade honom en bit efter grusvägen bara för att känna hur han funkade i traven, HELT otroligt vilken skillnad! avslappnad och sjukt lätt i munnen, stadig i formen och inga tjuvökningar! jag var helt lyriisk :,)

Väl hemma så tog jag in alla gossarna så nu står dom i stallet och mumsar på lite hö, ska tydligen regna inatt så dom får stå inne hade jag tänkt.. Nu har jag alldeles just klippt "män" (markus) och sett lite hockey, gav upp rätt snabt då jag bara får hjärtfel av att se sånt där. ska strax upp till Mli en sväng och hälsa på, var ett bra tag sedan sist!

Imorgon ska jag ta ut Bobby på en ridtur oxå, ska testa jaktkandaret på honom med, vem vet, kanske fungerar super även på honom? återstår att se. sen ska Bajen ridas en sväng, blir så sjukt peppad efter idag då de gick så braa! :D

<3


11 april.

Nu kommer en liten update om helgen!

Fredag: Ledig, chillade på hemma under dagen och passade på att peta litegrann på hästarna! vid 15 tiden då Jonte kom hem fån jobbet gjorde vi oss i ordning för att sedan dra oss mot ursviken hem till hans pappa och karina för lite middag, efter det drog vi oss mot Harald och sussie på a-torp för lite filmkväll och gosaker!

Lördag:steg upp vid 10 och gjorde oss klara för en dag i "backen" med harald och sussie, mötte upp herrspaket utanför Jula där vi letade efter ngt att kunna åka på, men hittade inget vettigt så mot barnenshus blidde det ist där vi hittade en madrass , sedan mot backen för att åka lite vilket gick åt helvete då de var alldeles för mjukt! slutade med ett x-antal faceplants i snön, efter att ha chillat på ett tag drog vi hem till harald och sussies place där vi ringde och beställde mat från wook n roll, var utsöökt! efter middagen for jag och Jonatan till ursviken en snabbis och hämtade hem Etn och nå fälgar från hans pappa och karina, sen bjöds de på VÄRLDENS godaste chokladkaka !! dessutom, nästan LCHF! kan säga att de är bland de godaste jag smakat i kakväg i hela mitt liv !! , blev kvar en stund och pratade sen fick Roger behandla både mej och Jonatan då vi båda är renoveringsobjekt förtillfället. Efter de drog vi oss mot Harald och sussie igen där de blev ännu en film :)

Söndag: steg upp vid 10,30 , Nina och en kompis till henne kom förbi en sväng och kollade läget, mkt trevligt :)! lät dom rida en sväng, tvingade upp Nina på Bobby som faktiskt skötte sig väldigt fint, sen ledde jag Bajen som fick ha Ninas kompis på ryggen som nästan aldrig ridit förr, tur han är världens snällaste :)! , tyvärr kunde dom inte stanna så länge då dom skulle och äta middag hos Ninas pojkväns föräldrar, men trevligt att dom kom förbi!.
Resten av dagen blev rätt lugn faktiskt och jag åstakom nog inte allt för mkt.


Idag Måndag , världens jäkla KANON väder ute! har spenderat mestaldes av dagen i min lilla solstol ute på altanen tillsammans med mina vovsingar, petat lite på hästarna och sen faktiskt inte mkt mer! JO föresten, bjöd pappa på lucnh uppe på fältet som tack för att han gjort så fint i hagarna, men SEn har jag inte gjort mkt mer :P, har just avnjutit middagen som bestod av Korvgryta och 0,5 liter vatten, nu smälter jag middagen lite innan de är dags att ta en promenix i de härliga vädret, kl 19 ska jag och Jonte "Mötas" härinne och städa undan litegrann, sedan blir de lite tv tittande :)

Veckoplanering :

Tisdag:Rida Bajen, raka färdigt Bobby, träna
Onsdag:Köra Båda hästarna, träna.
Torsdag:förmiddagsjobb, träna
Fredag:rida Bajen en sväng, troligen dressyra lite! sedan eftemiddagsjobb.
Lördag:förmiddags arbete, träna, GRILLA!
Söndag:köra båda hästarna, eftermiddags jobb.




10 april.

Har haft en riktig kanoon helg med massor av trevligheter, skriver mer ingående imorgon, nu väntar sängen!
Godnatt.



sommar!


7 april.


Bajen: Blev ett pass "dressyr" idag och mestadels skritt, kändes jätte mjuk och fin i början tills han blev rädd för ngt som låg i diket, typ grästuva? -.- då blev han spänd och gick imot tills jag rent var tvungen tala om för honom att han var en riktigt mes! då skärpte han sig faktsikt och blev riktigt fin stundvis, hittade en sandplätt där vi gick lite på volt i båda varven, tränade på lite övergångar osv vilket gick över förväntan! ska börja rida lite mer dressyr så jag får honom mer lyhörd även vid uteritter, sen såklart få ett bättre samspel. Är iaf nöjd med honom idag med tanke på hur sällan vi rider dressyr på "riktigt" , önskar verkligen att jag hade en ridbana! skulle underlätta något enormt.

Bobby: Borstade på honom en stund och klämmde igenom honom litegrann, allt kändes okey! :)

Lilleman:Borstade upp honom noga och sedan helrakade jag honom! i vinter har han haft hår kvar på ryggen men de tog jag bort nu, OJ så han tyckte att de var skönt! är så imponerad över att han står blixt stilla hela tiden trots att han aldrig blivit rakad förut i sitt liv, duktig lillskrutt :,)!

Nu står hästarna inne, första gången dom får komma in på ca 1 vecka, har varit så bra väder och varmt ute så då tycker jag bara de är onödigt att dom ska stå inne, men började regna ikväll just när jag blev klar med allting så då fick dom faktiskt komma in , dom kommer troligen sova gott inatt mina guldgossar <3

Imorgon är planen att rida Bajen igen, sen köra Bobby och ha lilleman på släp, ska bli spännande! :) blir 2 gången han får följa med. sedan måste huset städas, har inte orkat göra det idag då jag blev så länge ute i stallet, sen på afton blir de stan en sväng och hälsa på Jontes pappa och carina i ursviken, ska klippa henne^^ efter det blir de troligen film med Harald och Sussie om de inte skulle bort :)

Nu ska jag ta stavarna och he mig ut och powerwalka med Tosca en sväng innan sängen kallar!


Bobby skrutt <3


7 april.

Dagens planer:

*Förmiddagsjobb framtill 16
*laga middag
*fara ut och skritta Bajen, rida mkt mjukgörande , sedan avsluta med stretching.
*Borsta upp Bobby och lilleman ordentligt!
*träna
*städa undan i huset


sen nu innan jag avslutar ska jag berätta lite hur de går med mitt lchf:ande, vägde mej i tisdags vilket blev en stor besvikelse, knapt 0,5 kg ner på 2 veckor. de SÖG verkligen! så nu kommer jag lägga till lite träning på detta och såklart fortsätta som jag har gjort, är tydligen vanligt att de kan gå trögt i början innan man vant om sej ordentligt.

Återkommer ikväll med en liten update om hur de gått med mina dagsplaner! nu är de arbete som gäller :)




6 april.

Blev som sagt banan igår med Bajen, lämnade Bobby hemma då jag egentligen inte får köra två hästar i finkan, vore lite onödigt om jag skulle bli stoppad ;S. Iaf så gick de hur bra som helst, han gick raka vägen in i finkan, och vi kom oss iväg i tid :)

Körde och värmde 5 bakvarv i 2 min tempo, han kändes taktmässig och fin som vanligt :) sen vände vi och körde 2140m i 30 tempo, vilket han springer utan några som helst problem , jag behöver bara sitta och glida därbak ^^ sen avslutade han med att springa 28 sista 500 meterna , trots att banan var SJUKT geggig och tungsprungen! och utan att jag behövde göra ett skiit därbak, duktiga gubbe :) !

Efter vi kört såg både jag och häst ut som två lermonster! så in i duschen och spola av oss för att sedan invänta alba som skulle komma och vaccinera. under tiden vi väntade gick vi ner och pratade med christer, som tyckte att Bajen såg grymt fin ut, lite mer galopparbete ska vi köra på sen då underlaget tillåter, men just nu är de en jäkla period! går inte köra/rida någonstans i stort sett och där de väl går vara är de nästan bara skritt som funkar. Hoppas att snön ryker fort nu så de får bli torrt och fint !

vid 14,30 dök alba upp och Bajen fick sin spruta så vi kunde åka hem sen till de andra vilddjuren som stod hemma och väntade på oss i hagen :)..

Är iaf jättenöjd med honom och som de känns nu så är de absolut inte otroligt att vi kvalar i slutet på maj, känns Toppen!! :)


Idag jobar jag förmiddag , är ett jäkla skitväder ute så hästarna får vila , när jag kommer hem sen måste jag ta tag i huset som ser ut som världens bombnedslag, alltid lika roligt -.-



Jag och finaste Bajen förra våren <3




4 april.

Blev en sovmorgon imorse framtill kl halv 11, gick ut och gav hästarna mat och sedan gick jag en promenix med hundarna.
halv 12 kom jennie och plockade upp mej och vi drog oss upp på fältet för en lunch och lite prat, väldigt trevligt :)Efter lunch tog jag de lugnt ett tag och chillade framför tvn en stund, bakade en ny variant av lchf chokldbollar och sedan vid 16,30 tiden började jag med middagen som bestod av renskav, mums!

Nu ikväll/afton så tog jag in Bajen och borstade upp honom ,selade på och drog sedan ut och körde efter hälleströmsvägen, Han kändes fin men de var väldigt tungsprunget idag då de tinat så mkt! var väldigt geggigt och moddigt, men han skötte sig kanon som vanligt. Tosca fick oxå följa med och jag kan lova er att hon såg ut som världens lermonster när vi kom hem igen! inte så konstigt kanske då hon sprang bakom oss mestadels hela tiden,haha!. Borstade upp Bajen ordenligt och smorde in karlederna  med lite mjukgörande salva som skyddar mot smuts och dylikt, nu på våren är risken för mugg ganska stor med tanke på all skit/lera i hagarna, så de ska vi försöka undvika.

Imorgon blir det banan för Bajen och Bobbys del, Alba ska komma förbi och vaccinera oxå så de blir kanon!
ska köra nå bakvarv med båda gossarna hade jag tänkt, spännande!

Nu sitter jag och iväntar att Ballar av stål ska börja, sedan efter de ska jag gå över och ge hästarna kvällsmaten :)

3 april.+/-



+snön far jäkligt illa nu när det är så varmt!
+ljust framtill 19,30 på kvällarna
+att slippa klä på sig tusen lager kläder!

-hagarna är börjar bli äckliga
-underlaget suger
-hagarna behöver renoveras helt och hållet


Kommande projekt:

*
styra upp hagarna så fort tjälen släppt i backen, ska dit nya stolpar och ny tråd om vi nu rent inte bygger trä hage ist,tråd behövs endå iof.
*vårstäda stallet, rensa och sortera!
*måla om i stallet
*ev bygga sadel och foderkammare
*Bajen ska kvalas i mitten på maj


känner att de behövs ett lyft i både stall och hage, hagarna är hemska och inte blev de bättre när Bobby fastnade och slet ner en massa stolp, den är tattarlagad lite överallt och behöver verkligen fixas! sen ska stallet målas om , ska bättra på dom vita väggarna litegrann och sen måla boxarna ljusblå! förhoppningsvis får jag pappa att hjälpa till att bygga ut litegrann oxå så jag får en sadel/sel/foder kammare, vi har faktiskt pratat om det nu iaf 1 års tid och jag hoppas att det blir till nu oxå.

Hagarna skulle jag helst vilja ha i trä alltihopa, dock blir de INTE billigt skulle jag tro om de nu inte finns ngn vänlig själ som skulle kunna tänka sig att sälja  virke billigt. får se hur vi ska lösa det, en förbättring ska de iaf bli !
Finns så sjukt mkt man skulle vilja göra, synd att allting ska kosta så himla mkt pengar -.- ..

Imorgon är jag ledig, då är planen att köra båda hästarna, sen ut och powerwalka en sväng med vovsingarna!
Tisdag ska jag dra in Bajen på banan och köra några bakvarv, sen höra om Alba har möjlighet att komma och vaccinera!

så Camilla R , om du har möjlighet så skulle jag kunna ta med fodersäcken då så kan du hämta den på travet? :)






sommar <3


2 april

Torsdag: jobbade förmiddag, sen hem och göra middag som bestod av grillad lax och grönsaker, efter det for jag ut och joggade Bajen en runda och han kändes superfin som vanligt! hade med mej tosca oxå så hon fick rejsa av sig lite energi :). på kvällen klippte jag min bror .


Fredag:steg upp vid 11, gick över och plockade ut hästarna som fick sova inne under natten, sen gjorde jag mig klar för att dra iväg och hälsa på Nina i jävre, for dit vid 14 tiden och var inte hemma sen fören kl 02 på natten. Iaf så var vi först och kikade på kattungarna , för er som missat så kommer jag och Jonte bli med "kisse" i mitten på maj, dels för att vi har så sjukt mkt råtter ute och såklart för att de är mysigt med kissekatter :,) , dom var iaf sjuuukt söta! efter det handlade vi lite, sen hem och grilla vilket sedan smakade gudomligt! mätta och belåtna efter middagen så bänkade vi oss i soffan och chillade ett tag och bara pratade på framtill kl var typ halv 12? då for vi förbi hos en vän till Nina och hälsade på då hennes pojkvän var där, var väldigt trevligt :).


Lördag: Idag jobbar jag eftermiddag, så har inte åstakommit särskilt mkt under förmiddagen jag spenderade hemma. Har bakat lite lchf chokladbollar till kalaset imorgon, och just nu befinner jag mig på jobbet,Känner mig inte jätte pigg, magen krånglar och jag mår halvilla, hoppas inte att de blir värre än så iaf för jag orkar inte vara sjuk nu. Imorgon väntar arbete, sen kalas, och efter det ska jag ut och rida igenom Bajen litegrann, sedan inget mer planerat!

Måndag är jag ledig, då ska jag ut och köra båda hästarna en sväng är planen! samma sak tisdag.


RSS 2.0