29 september.

Har just kommit hem efter att ha varit och simmat med Mli i byske på badhuset, var faktiskt riktigt skönt! inte var de sämre att få sätta sej i bastun sedan med inpackning i håret och bara njuta.Dock kände jag mej som en jävla valross! snacka om att självförtroendet sjönk alltsåå, å andra sidan blir jag bara mer motiverad att fortsätta med det jag gör, 5 kg till och en jävla massa träning på det så kanskeee man kan visa sej sedan......


4 veckor kvar till thailand nu, dags att lägga in lite mera träning!



Inte för att ngn jävel bryr sej egentligen, det har egentligen bara med mej själv att göra, att jag måste lära mej att acceptera mej själv för den jag är och trivas med min egen kropp. jag har just börjat göra det med kläder på, att kunna acceptera mej själv utan kläder kommer bli tufft, men jag tänker jobba på det!


29 september.

Dom visar alltså att det ska snöa i 4 dagar nästa vecka , inte så mkt dock kanske men endå! helt sjukt vilken världelös höst de här har varit, september månad som brukar vara så fin? tragiskt..

Idag har jag varit en snabbis till byske för att kolla inne på hemmafröjd om dom hade nå snygga väggklockor , dom hade inte en enda! så tomhänt ut därifrån blev jag, gick vidare till konsum och handla nå småsaker som var slut hemma i kylen sedan drog jag hem igen, tog med mej Tosca ut i stallet och plockade in Bajen och gjorde honom redo för ett intensivt ridpass!

joggade honom först ett par km, ökade sedan och låg på cirkus 40tempo i ca 3 km , skrittade 5 min och joggade honom en liten bit till inna vi fattade galopp och galopperade i rätt lugn takt för att vara Bajen i ca 3 km till, avslutade med att jobba honom i skritten en stund och sen fick han lång tygel sista 10 minutrarna. Tosca var då rent stendöd stackarn när vi kom tillbaka , hon fick jobba hårt idag X)... Bajen kändes vell helt Ok, därimot tyckte jag att han var rullig som attan i traven  när vi började öka,men inser sedan att de är förmodligen mitt fel då jag lärt honom att han får trava till ett vist tempo innan vi fattar galopp, för kände hela tiden att han var sugen på att galoppa ist, för sådär hemsk är han absolut inte i vagn! . Iaf så kylde jag benen på honom när vi kom tillbaka med isbalsam innan han fick gå ut till Bobby i hagen igen.

Imorgon får han vila, sen lördag ska han få gå i vagn få se hur han känns då, söndag kommer Nina hit och rider med mej så då får båda grabbarna grus följaas :)..

Och min stackars Tosca som dragit på sej ngt skit i ena örat, förmodligen är de svamp! luktar fan och är alldeles il rött! så hon fick åka in i duschen idag och bada örat i svampmedel som jag fick av veterinären när jag hade zigge, han hade jästsvamp i örat och de ser väldigt likt ut de Tosca har nu, så vi testar detta i några dagar få se om de blir bättre, annars får vi göra ett Vet besök...

 

28 september.

började min morgon med att stå på min orbitrec och trampa en stund, sedan blev de en lunch med jennie och efter det så drog jag mej mot staden för att utföra de ärenden jag hade. Blev först royal och inhandla skor till hästarna, Bajen ska få ha vanliga järnskor den här gången + grönsulor fram och Bobby skrutt får ha järnpjucks han oxå.

sedan upp på solbacken och in på blomsteraffärn och inhandla ngt snygt att ha ute på bron i höst, efter de gick jag in på Rusta vilket var FARLIGT! råkada impuls köpa nya tapeter till köket, jag som skulle sluta göra såå :P
skämt och sido, har länge funderat på att byta ut dem och så fick de bli. Så det är iaf det jag och Jonte har spenderat kvällen med idag, med lite idol tittande imellanåt^^ resultatet blev riktigt bra så förhoppningsvis är jag nöjd ett tag iaf innan de är dags att byta igen ;) haha.

bild på resultatet kommer imorgon!

Imorgon har jag en ledig dag, då ska båda hästarna ut under dagen är min plan, sen ska jag STORstäda inne på Toan och dammtorka hela huset, göra lite höstfint sådär :))

Nu väntar sängen för min del, höres imorn igen!


28 september, en liten påminnelse.

Till mej själv ang schema ändringar denna vecka och nästa^^

Jobbar nu bara fredag kväll och lördag förmiddag, sen blidde jag ledig framtill nästa torsdag då jag jobbar förmiddag, fredag kväll ,lördag förmiddag och söndag eftermiddag.

nästan 2 helger i rad, men behöver pengarna så de är bara härda! sen är de faktiskt rätt trevligt att jobba helg så jag klagar inte^^.. Nu håller jag på att göra mej i ordning för att fara till stan och göra lite ärenden, bla köpa skor till hästarna då dom skos om nästa onsdag, sen behövde mamma nå grejjer till kiosken som jag lovat att fixa.

Förövrigt så blir de inge provlopp idag för Bajens del, vill att han ska få nya tossingar först så vi kör nästa onsdag ist :)

Nu bjussar jag på ett SUPERGOTT recept på Lchf macka som man enkelt gör på 2 min i micron, lätt de bästa brödet jag testat än sålänge!

1 ägg
1 dl mandelmjöl eller koccosmjöl
25 g smör
1 nypa salt

smält smöret och rör ner ägget, he ner resterande och rör om ordentligt. smeten verkar lös men lugn ba lugn, den tar ihop sej i micron ;)!! fördela upp i 2 st djuptallrikar så det blir 2 bröd(som du sen kan dela så de blir 4 st), värm i micron max 2 min.



ser inte mkt ut för världen, men jag lovar att de ble SUPERGOTT! inte sådär grynit och konstigt som andra bröd jag testat, detta blev verkligen riktigt mackkänsla :D sen med smör och pålägg på blev de fantastiskt :))


yuummiiiee!!


10 saker.

Hänger på trenden och gör en sån här 10 saker ni inte viste om mej lista i brist på annat^^ får se om jag lyckas komma på så många..


1:Jag älskar att laga mat och har gjort sedan jag var väldigt liten.
2:är livrädd för spöken!
3:jag är väldigt social men ogillar människor som försöker bli min vän :P(till en början iaf )
4:jag har svårt att lita på människor överlag.
5:Jag ÄLSKAR fula mössor! :D
6:jag är väldigt väldigt lätt irriterad!
7:folk brukar säga att jag har magic fingers då de gäller djur, om de stämmer vet jag inte.
8:jag har väldigt få riktiga vänner, och trivs så!
9:ibland är jag lite för impulsiv, men jobbar på att INTE vara det :P
10:jag tycker det är sjukt störande då folk pratar om saker dom egentligen inte vet någonting om.





26 september..

Har varit en lugn dag idag efter en fullspäckad helg, lördag blev de iaf att fara till jävre hem till Nina på fest , började med att vi käkade tacos till middag vilket smakade alldeles utsökt! sen anlände lite folk och festen startade, summa sumarum så var blev de en riktigt lyckad kväll :) åkte hem vid 11 på söndagmorgonen.

Söndag chillade jag på hemma med Jonte en stund innan de blev dags att dra sej mot ursviken på middag hos hans mamma, var gott och mkt trevligt som vanligt :))

Idag så har jag tagit mej en svomorgon, sen blev de en lunch med jennie på fältet och efter de drog vi till byske för diverse ärenden, bla så hämtade jag ut ett paket med lite plagg jag beställde från Bubbleroom, hör och häpna så satt alltihopa som en smäck! tom jeansen jag chansade och beställde, brukar aldrig våga beställa byxor då de är så sjukt olika på strl, men den här gången lyckades jaag :)) blev oxå ett par supermysiga koftor.

åkte hem igen i all hast och insåg att jag för fan glömde handla! så jag och Jonte drog iväg då han slutat jobba.
Nu i afton så tog jag in Bajen och drog ut på en sväng, dom har sladdat grusvägen nere efter hälleströmsvägen så den var helt perfekt! inte alls för hård som den brukar vara, sen var de nästan inge grus kvar så bara passa på ;D
vi tog iaf en lång galopp, lite ofrivilligt sådär då Bajen vägrade stanna X)! så jag lät han löpa på en bit tills jag fick tag i honom igen och kunde korta ihop honom lite, sedan blev de mestadels skritt resten av turen med lite lösgörande. sista kilometern hem så tränade vi på lite övergångar igen, travade 10 steg och skrittade 10 steg osv med fokus på att hålla formen hela tiden, vilket gick alldeles galant! duktiga häst :))

Nu har jag bara legat och degat framför tvn, sett idol och hollywoodfruar, har alldeles just nattat hästarna och ska nu natta mej själv oxå då de nalkas jobb imorgon eftermiddag!





Bjussar på ett par bilder på mej och min fina Jontis från idag <33


26 september.












































Genom tiderna..


Jag älskar dig


23 september.

Så var de fredag, igen! jag klagar dock inte eftersom jag är ledig i helgen :))

allting rullar vell på, vädret hade kunnat få vara bättre men regn hör vell lite hösten till? dock är de jävligt kallt ute idag, bara +3 grader så hästarna fick på sej täcken imorse så dom slipper bli blöta och kalla.. Har tydligen snöat i arvidsjaur och mot jörn hållet? shiit, hurvas då jag tänker på det, snart är vintern häär..

Igår var jag ledig, hästarna fick vila, men böjde igenom Bajen litegranna för att se så han inte tagit skada av provloppet i osndags , men allt vara bara frid och fröjd! pratade med chrsiter för en stund sedan och vi bestämde att vi kör provlopp igen nästa onsdag, lika bra det så han får springa med andra hästar ist för att jag ska ner och snabbjobba honom ensamen. Då kommer vi testa lite nytt på honom eftersom vi upplevde att han blir lite "rullig" ibland, ska sätta på ett guldskor av den bredare sorten och sedan grönsulor fram, så får vi se hur de fungerar.
Förmodligen så kommer han få korta korta broddar på nu oxå eftersom de kan  snöa vilken dag som helst! man vet alldrig när man bor i norrland så de gäller att vara förberedd.

Hann inte ut med ngn av hästarna idag på förmiddagen då jag fick en klippning kl 11, sen såg jag att jag började 14,40 ist för 15,40.imorgon ska jag iaf stiga upp så jag åtminstone hinner ut och skritta Bajen innan jag beger mej iväg mot lite festligheter :))

söndag blir en lugn dag, båda hästarna ska som sagt ut och röras och sen på afton bär de av mot ursviken :)

Fina Bobby skrutt <3


22 september.

regnet bara öser ner! jag blir såå less! hästarna får då stå inne,antar att dom inte har ngn lust att simma runt i hagen, för ungefär så jävligt är de just nu!! uuuuschhh...

Jag blir så jäkla rastlös då de inte går att vara ute! eller gå gör de vell men va fan, man vill inte! har suttit och klickat runt lite här på datorn och har vell egentligen inte hittat ngt specielt roligt. råkade gå in på hastnet.se och kika på travhästar, jag HATAR mej själv när jag gör det! får kli i fingrarna så de bara dånar om det!...

Drömmen är ju dock att få ha åtminstone 2 st starthästar, få bygga ut stallet lite och göra fint. Men 3 hästar blir sjuukt mkt jobb då man är ensamen som ska göra allt jämt, hade varit annorlunda om jag hade haft ngn som kunde hjälpa mej några gånger i veckan men får vell skylla mej själv som bosätter mej så dåligt till att de inte finns en kotte som ens skulle tänka på att köra ut hit för en sådan sak.6 mil har vi in till skellefteå, Byske finns ju förstås och därifrån är det ju bara ett par mil. men kan inte riktigt tänka mej att de finns ngn där?? ähh, slut spekulerat, jag får vänta och se vad framtiden kommer med helt enkelt..

bjussar på en liten veckoplanering av de få dagar som är kvar på veckan i brist på annat att komma med, here we go!

Torsdag:slappar dag, hästarna vilar,göra ärenden.
Fredag:Bajen ska skrittas, eftermiddagsjobb
Lördag:båda hästarna ska ridas, fest på kvällen
Söndag:Bajen ska få komma ut och busa i skogen och Bobby ska få dra vagn, sen ursviken till Jontes mamma på middag.


Jag dör lite när jag ser den här! X) är inte modellyrket ngt för oss så säg! ;D


21 september, stolt är ordet!

Jag är så stolt som jag bara kan bli över min fina underbaraste Bajen! <3
vi anlände till banan ngt sent pga vägarbete, tog oss 20 min att köa genom stan! morr*

Iaf så fick han gå direkt från värmningen till start, alltså ingen vilopaus därimellan vilket alla andra hästar hann med..då de var 2 st som höll på ta licens som var med i loppet så var 2 st omstarter medräknat, och de gick bara fint tills de blev den 3dje och seriösa, gick iväg rätt bra men sen blev ngt lite galet och han galopperade, Leif fick dock stopp på honom snabt och dom travade ikapp ledande ekipage, Leif la sej i rygg på ledaren och låg kvar där till sista halv varvet, då fick Bajen gå upp i dödens men 300 meter kvar blev han slut och orkade inte spurta förbi.
slutade en halv längd efter ledarn så han kom på en god 2a plats! mitt FINA FINA hjärta, så ortroligt duktig <3

detta var alltså första "starten" för Bajen på över 2 års tid, sedan kan jag ränka på 1 hand hur många gånger under min ägo han sprungit med andra hästar. så jag kan inte vara mer än TOKNÖJD! är så stolt <3 han hade spår 11 förövrigt, glömde nämna de i all hast :P!

Nu har vi kommit hem igen för ett tag sedan, båda mina guldgossar har fått komma in i stallet då de bara är regn och rusk..själv ska jag ta och lägga mej då jag är sjukt trött efter denna spännande dag , och jag kommer gå i säng med ett STORT leende på läpparna!


och ett stort Tack till Mli som körde enkomt för att komma och kika på oss och ge oss stöd, de värmdee :,))


21 september.

To day is the day!
Är så sjukt nervös, ska bli så spännande! återkommer senare om hur de gick :))




20 september.

Guess what!!?

Christer ringde för en stund sedan och lyckades övertala mej, imorgon blir de provlopp för Bajens del med Leif Eriksson som styrman^^ , SAATAN så nervös jag äär! jag tor jag döööör.. jag vet då en som INTE kommer kunna sova inatt...

:D :D :D




19 september.

ännu en dag med underbart höstväder! har vart ute med hundarna och busat på innan jag bestämde mej för att dra till byske en sväng och hälsa på mamma på kiosken, hjälpte henne lite och sedan gick jag iväg och handla nå småsaker som var slut i kylskåpen efter helgen,bla grädde, kan lova er att grädde i det här huset går som smör i solsken! tror jag har de till nästan allting? :P lchf freak jag är..

i afton drog jag på Tosca reflexvästen och gick ut i stallet, skottade ur boxarna helt och la in nytt fräscht spån.
Tog in Bajen och gjorde honom redo för en ridtur i skogen, galoppintervaller var planen men den sprack efter första vändan.....fattade galopp och vi hann vell 300 meter kanske? jag själv stog upp i lätt sits, och plötsligt så går vänstra stiglädret av och stigbygeln flyger all världens väg medan jag själv nästan faller åt vänster men lyckas få ett grepp i manen och kniper uta helvete med högerbenet så jag inte ska falla av! tur som Fan att Bajen är en snäll häst, så han saktar av och jag lyckas få mej upp i sadeln igen.

Satan så jävla sjukt! de får ju inte ens hända!?! hade förmodligen slagit ihjäl mej själv och hunden om jag flygit av då stackars Tosca sprang jämsides, uussch  de var då rent obehagligt, jag menar, de är vell inte ens första tanke att stiglädret ska gå av??? .. Iaf så fortsatte jag turen trots allt, dock inga fler galoppintervaller^^
jobbade lite på dressyren ist och böjde igenom honom litegrann, tränade lite sidvärtsrörelser och sedan på övergångar.han var SJUKT fin i traven! sen blev de ett nyttigt pass för mej oxå då jag fick rida utan stigbyglar ist^^ sker ju ytterst sällan..

Nu står då båda gossarna inne i stallet då de skulle regna ikäll och imorgonbitti, har då redan börjat..
har just nattat dem och pinkat vovvarna, så nu väntar sängen för min del, imorgon blir de eftermiddagsjobb..


Tosca får stå för bilden idag <3


delar med mej av ännu ett gott recept!

på en efterätt , Pannacotta! har gjort den 2 gånger nu och den är verkligen HUR god som HELST och Lchf vänlig!!

receptet är beräknat för 2 personer, så vill du göra till fler så dubbla bara ingredienserna ;D

2dl Grädde
1krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1tsk honung
2gelatin blad eller 1 tsk gelatinpulver du lägger i blöt med 1 msk vatten.


blanda ner ingredienserna i en kastrull och låt puttra ca 5 min under omrörning, under tiden så lägger du gelatinbladen i blöt (eller pulvret) så de stelnar till lite,blanda sedan ner i pannacotta blandningen och rör om.
Häll upp i glas och ställ i kylen MINST 2 timmar, till de stelnat helt enkelt :)
servera med rårörda hallon/blåbär eller ngn bärtyp du gillar, blir SÅÅ GOTT! :))



Bild från google.


18 september.

Mår bättre idag, kanske för att jag vaknade upp till världens underbaraste höstväder?? jag verkligen älskar hösten, iaf som den är just nu.Hatar dock att veta om att det snart blir tjäle i backen och stenhårt, grått och trist..
Men får passa på att njuta sådana här dagar och göra de bästa av det :)

Hästarna fick sova ute inatt så jag kunde ta en redig sovmorgon, sagt och gjort, vaknade av att Mli ringde kl halv 1! dålig stämning, de är inte Ok att sova så länge :P men förmodligen behövde jag det då jag endast sov 4 timmar natten innan...

Har vart en mkt lugn dag idag, har busat med vovvarna och klappat på heestarna, nu ikväll hade jag tänkt fara till ridhuset och se Mlis lektioner men min biljävel vill inte starta och de lyser lampor tammetusan överallt, så de blir att sitta hemma ikväll.. ska ut och skritta Bajen en runda och sen städa inne i stallet.

Imorgon ska jag se över hagarna ordentligt och justera lite så den är redo för kommande vinter, känns hemskt att säga det men de är ju sant!. jag hoppas dock att denna vinter blir mindre kall än förra, den var fan hemsk! i snitt hade vi -15 till 20 hela jäkla vintern, blir de så i år så flyttar jag söderut!! sådeså..

ska även hinna ut med båda hästarna, blir förmodligen inga problem då jag är ledig hela dagen :). Bobby ska joggas och Bajen ska få gå intervaller, Tisdag jobbar jag eftermiddag så då får hästarna vila. Onsdag jobbar jag förmiddag så på eftermiddagen ska Bajen gå dressyr och Bobby vilar, Torsdag är jag ledig så då ska båda hästarna röras men vad har jag inte bestämt än. Fredag jobbar jag kväll så hästarna vilar, sen är jag ledig helgen så de blir awesome! :))


17 september.

efter en natt med ytterst lite sömn så börjar jag känna mej sjukt sliten.. halv 6 imorse gick jag isäng, kl 10 var jag uppe! (nej jag festade inte) Orkar inte blogga något idag, känner inte för det helt enkelt.....


Ibland tvivlar jag på mej själv och på allt i min omgivning, trots att jag vet om att jag inte borde.
Jag har egentligen allt jag behöver,
Men ibland känns de som det fortfarande fattas något....


ett litet recept.

Tänkte bjuda på ett supergott recept på LCHF bollar, så here we go!

2dl koccos
50 g smör
1,5 tsk vaniljsocker
0,5tsk kaffe (om man vill!)


knåda ihop till en smet och rulla sedan till bollar som får vila i kylen en liiten stund, Under tiden smälter du 70% choklad,rör om ordentligt då den smält klart och låt svalna ett par minuter.Ta sedan fram bollarna och doppa dem i chokladen, lägg på bakplåtspapper i en burk och ställ sedan in i kylen en stund så chokladen får stelna.Förvara dem sedan i frysen och ta fram när suget är som värst! KANON GOTT och framförallt hur ENKELT som helst att gör! :D


Nu ska jag gå över till stallet..






15 september,föresten.

Trotsade min trötthet och for iväg och hämtade hö, så nu är de gjort!!

Förövrigt så kommer jag börja med löpningen igen , sista rycket nu innan thailand!!


15 september.

Jobbat förmiddag idag på jobbet, har varit så sjukt trött hela dagen men endå lyckats åstakomma en hel del..
Därimot blir jag så jävla deprimerad , FAN att de ska ha regnat på höet!! var hö för åtminstone 1000:- jag måste kasta bort, och de är pengar jag egentligen inte har just nu.. var bara ringa hösnubben och beställa nytt, mina häststackare kan ju inte gå utan .

Hade det inte varit för att jag snart ska punga ut 12tusen på thailandsresan så hade de vell känts mindre hemskt, men jag hatar oflyt! jag hatar då ska jävlas, är bland de värsta jag vet!..

Har legat död i soffan ett tag nu och ska vell strax he mej iväg och hämta nytt hö, om jag inte gör de imorgon förmiddag ist? , sen måste jag ut i stallet och skotta åt mina guldgossar så dom slipper stå ute i lervällingen, hagarna är sjuukt snuskiga! jag vet att jag sagt de förr..

Förövrigt så måste jag börja tjäna mera pengar så jag har råd att leva, har insett att jag har sjukt långt till jobbet och att hälften av min jävla lön går på att köra bil (nästan)..sen har jag ångest över va fasiken jag vill göra för ngt..
Min högsta önskan är att kunna leva på hästarna såklart, dock har jag bara 1 blivande starthäst då jag inte vågar chansa med Bobby, sen är Bobby 11 år nu oxå.. så förmodligen lär jag få fortsätta arbeta^^.

sitter oxå och tänker på den dagen då Bajen tävlat sin sista gång, vad gör jag då? vill jag fortsätta satsa på travet kommer jag inte kunna stå med 2 st hästar som inte får tävla mer, och tanken att behöva sälja någon av dom känns bara hemskt...UUSCH! får sluta tänka helt enkelt, är trots allt många år kvar (förhoppningsvis) till den dagen är kommen.Man måste försöka leva i nuet och inte tänka så mkt frammåt då de gäller vissa saker, men nog är de svårt ibland alltid.




Bobby och bus Bajen i vintras, mina älskade älskade guldgossar ♥


15 september.

Det är tammefan inte möjligt.. har lyckats regna in på mitt hö så nu har nästan alltihopa möglat och måste kastas bort!! sataan så arg jag blir, förbannade jävla skitregn!!! som om jag har råd med detta..................
ÅHHH!!.....





åhhhh...

Jag blir helt seriöst deprimerad när de ska vara sånt här jävla väder hela tiden!! sen tycker jag synd om mina djur då dom inte ens vill gå ut längre, då är de faktiskt rätt illa..

haft eftermiddag på jobbet idag, knåpade ihop en dagensdubbel och en "vinnare och plats" och lyckades faktiskt skrapa ihop 250 kr^^ skulle ha fått vara några nollor bakom oxå så hade jag varit mer nöjd :P men de lär aldrig hända.
Har varit rent stendött på jobbet ikväll oxå så jag var gode rastlös där ett tag då jag inte kom på ngt jag kunde göra, fast sista timman fick jag sällskap av en kund som jag snart lärt känna då han är in varje gång jag jobbar, så var inte helt ensamen iaf :P

kom hem för en stund sedan, har just skottat och gjort natt hos hästarna och nu ska jag ta och natta mej själv då jag öppnar på macken imorgon, sen om de inte är såhär kasst väder så ska båda hästarna ut och röras! Bobby ska ut och jogga hade jag tänkt och Bajen ska galoppjobbas, ber till guuud att de kan få vara uppehåll..


14 september.

blev en tidig imorgon idag då jag lovat att vara på flygplatsen halv 10 och hämta upp mamma och pappa, var uppe vid 7 så jag skulle hinna mata hästarna och hundarna innan jag drog iväg.. var förövrigt riktigt trevligt att få hem mamma och pappa igen, dels för att jag slipper ha 4 hundar i huset och dels för att de bara känns allmänt trygt att ha dem hemma i grannhuset igen :)

Har ätit lite lunch för en stund sedan, hästarna står fortfarande inne då regnet bara öser ner!! ska snart ta och göra mej klar för kvällsjobb, har huvudvärk så peppen är vell inte den största, men bara bita ihop..

i brist på annat så kan jag bjussa på ett RIKTIGT gott och enkelt kladdkaka recept ala LCHF:

100g 70%choklad
100g smör
1 dl grädde
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

smält ihop chokladen och smöret, rör om till en len smet. vispa ägget lite fluffigt och blanda sedan ner med chokladsmeten, tillsätt 1 dl grädde och rör sedan om till smeten blir riktigt len! kan verka grynig till en början men då har du bara rört om för lite. bre ut smeten i ugnsfast form och grädda i 200 grader i 6 min, låt stå i kylen minst 2 timmar innan servering så kakan hinner "sätta" sej :))

Till er som inte vill ha Lchf så kan ni använda er av en vanlig hederlig chokladkaka ist för 70%^^

Bild från google




13 september.

Vilket jävla skitväder det är! bara regnar och regnat heeela tiden!! hästarna fick vila idag, och ngt jag glömde skriva tidigare idag oxå är att de blev inge Banan med Bajen, punka på finkan! sen gjorde inte vädret de mer lockande att dra ner honom heller..usch..

hästarna har mestadels stått inne idag, släppte ut dom en sväng innan jag drog iväg för att göra lite ärenden, blev vell en utevistelse på ca 3,5 timma iaf och när jag kom hem igen så stod dom och huttrade vid ledet och ville komma in, så på med stallkläderna och skotta skit, sen plocka in mina guldgossar <3

Ikväll har jag bara tagit de lugnt, jennie komförbi och höll mej sällskap till idol , sen åt jag lite kvällsfika med Jonte och nu har jag just kommit in efter att ha nattat hästarna och pinkat hundarna.Imorgonbitti blir de upp tidigt då jag ska hämta hem mamma och pappa från flyget, efter det hem och chilla innan jag beger mej imot eftermiddagsjobb.
Torsdag har jag förmiddag på jobbet, sen hem och rida båda hästarna är planen.Fredag jobbar jag kväll, så Bajen ska gå ett lättare pass under förmiddagen.

näe mina vänner, nu väntar sängen för min del så jag orkar leva imorgon, har sjukt ont i huvudet så hoppas på att jag slipper de imorn när jag ska jobba..


pappa och finaste Bobby <3


13 september.

Helt jävla slut i kroppen är jag, var en elakartad förkyldning detta som inte riktigt vill lämna mej..
Grått och trist ute idag oxå, de enda som är bra med det är att jag sover som en stock om nätterna! haha.
Har varit ganska flitig nu på morgonkvisten, har dammsugit hela nedrevåningen , skulle dock behövas nu igen då de är 4 hundar som drar in skit hela tiden -.- .. sen börjat plocka undan och förbereda inför dammtorkning.

kl 11 anlände 2 st av mina "kunder", 2 damer som skulle färga håret :)), har haft dom några gånger förut så jag viste vilka de var. blev klar vid halv 1 och då blev de en lunch med Jennie uppe på fältet, har just kommit hem igen och ska vell snart försöka ta tag i resten av huset som väntar på att bli städat.

Måste nog dra in till byske en vända oxå och fixa lite grejjer, sen blir de en lugn kväll då jag inte känner mej på topp, blir ev en sväng i skogen med Bajen om jag känner mig piggare i afton, Bobby skrutt får vila :)..
Och SATAN så äckliga hagarna är nu när de regnat varje dag i stort sett i 2 veckor!! bara lervälling alltihopa! längtar till pappa och mamma kommer hem från rhodos imorgon så han kan platta till med traktorn och lägga in lite mera sand, sen skulle gärna solen få titta fram i några dagar så det hinner torka upp lite oxå, ser rätt lovande ut mot helgen faktiskt, men de ändras snabt..

Tänkte bjussa på lite gamla bilder i brist på annat, så enjoy! :))


Detta var min första egna  häst Västerbo Macho, köpte honom då jag var 12 år och ägde honom i 8 år.
Sålde honom till en tjej som heter sandra som bor i byske, nära och bra då jag vill hälsa på :)!sålde honom sommaren 2009..detta är en häst som betytt vääldigt mkt för mig.. <3



Dålig bild, men den hitersta hästen hette Bravad. en Nordis jag ägde ett par år , helt underbar i hanteringen men vid ridning så blev han väldigt stressad och vi hade våra duster, stod mkt och studsade omkring på bakbenen och hoppade ner i diken osv, dock var han SJUKT fin ibland , de gångerna var han bland de finaste jag ridit!
Sålde honom till en pensionerad karl utanför Umeå som har honom till körning och sällskap till sin andra häst, fungerar hur bra som helst vilket känns fantastiskt skönt :).. sålde honom sensommaren 2008.



Bobby Brian, samma dag som jag köpte honom :)

Bobby köpte jag sommaren 2008 av christer Johansson, började satsa mer på trav och Bobby har lärt mej så otroligt mkt! vi tränade på i ca 1 år och 2 veckor ifrån start så gick Bobby omkull i hagen och drog på sej en senskada i högefram, var hans andra gång på samma ben då han haft de i christer ägo oxå, blev i stort sett utdömd av veterinären men 2 veckor efter vi lyst benet så var den helt borta i stort sett!, trots det så har jag inte velat chansa så min fina Bobby har fått gå som ridhäst sedan dess. Som ni sett så är han fortfarande kvar och kommer så förbli :)
<3



Livi Bajen (annonsbilden)

köpte jag sensommaren 2009 då jag inte ville ge upp travet, köpte honom osedd från lidköping och minns så väl dagen han kom. Kan säga att han INTE såg ut som på bilden ovan, utan han var mager och bedrövlig!. blev väldigt besviken men samtidigt så blev jag bara mer beslutsam över att han skulle få stanna hos mej (fick honom på prov 1 månad).
Var som att börja om från början, ville bygga upp honom på nytt så hårdträningen la vi på hyllan ett bra tag. red honom mkt och jobbade honom i form för att försöka bygga upp musklerna i kroppen, 1 år senare så var han som en ny häst och vi kunde börja träna lite mer seriöst.. nu har de gått lite mer än 2 år sedan jag köpte honom och man kan inte tro att det är samma häst! nu väntar kval i slutet på september, och de känns förjäävla bra! de har varit värt all den tid de har tagit med honom, detta är en fantastisk häst med ett hjärta av guld <3






12 september.

Just sett kostprogrammet som sändes ikväll på SVT1 som handlade om LCHF (lågkolhydrats kost), och jag blev då rent bara förbannad! att läkarna/forskare fortfarande inte tror på att lchf kan ge en MKT positiv inverkan trots en MASSA bevis! folk med diabetes typ2 har kunnat sluta med sina insulin sprutor helt och hållet, både kolestrol och blodsockervärdena halvrerades + att de tappade välbehövliga kilon!. Läkarna vill fortfarande att man ska leva på så lågt fettintag som möjligt och äta kolhydrater trots att dom har fått flera bevis på att lågkolhydrat kost gett bättre reslutat..Var så sjukt kul att se hur ställda de blev i slutet då dom fick se på papper hur folk som ätit enligt Lchf en bra tid hur deras värden såg ut! rätt åt pappskallarna..

Nu är de absolut inte så att jag vill dummförklara människor som inte äter enligt LCHF, men jag kan säga såhär att jag själv har ALDRIG mått så bra sen jag började med detta! så nu kommer jag göra en liten lista här nedan där ni kan se vilka positiva saker som jag uppnåt med denna kost.

1: jag håller mej mätt länge
2:sötsuget har minskat MARKANT!!
3:Tappat kilon
4:fått betydligt mindre värk i kroppen!
5:känner mej så otroligt mkt piggare
6:fått bättre hy
7:är gladare
8:orkar mer

Detta jag skrivit ovanstående är tillräckligt för att jag ska vilja fortsätta med LCHF och även rekomendera den för andra, Det enda negativa jag kan tillägga är att jag fortfarande kan bli sugen på ngt sött, men oftast bara då jag ser ngn annan äta det! och vist kan jag sakna bröd och potatis ibland, men jag känner att de inte är värt att gå tillbaka till mina gamla vanor igen, jag vill inte gå omkring med ständigt sötsug och ständig trötthet , inte heller bli överviktig och få igen min konstanta värk. LCHF för mej är en livsstil, en livvstil som fungerar för mej och jag tänker absolut INTE återgå till mitt tidigare liv..



hell yeeah!


11 september.

förmiddagsjobb idag på macken, och en sak har jag iaf insett idag och de är att macken går tammetusan runt på typ 10 stammkunder!en del är lätt in mellan 3-5 gånger per dag , stackars människor, snacka om Nolifers :P
Men tur att ngn underhåller mej om dagarna iaf^^..

När jag slutade så drog jag till byske och storhandlade mat så jag och Jonte slipper svälta ihjäl ^^, sen brassade jag hem och gjorde middag som idag fick bestå av Fläskfilegryta med dragon och kokt broccoli, sjukt gott var de faktiskt!
sen vilade jag en stund innan jag tog med mej Tosca ut i stallet, sadlade på Bajen och for ut en sväng i skogen för lite bus, blev en massa galopp vilket var länge sen sist :)) han vart rent så glad att de kom ett liiitet liitet bocksprång :Phaha! Tosca fick följa med oxå och hon var då minst lika glad hon.

Avslutade med lite dressyr, jobbade på att korta upp traven vilket går jätte bra nu! nu orkar han verkligen bära upp sej ordentligt vilket känns så roligt, sedan tränade vi på lite skänkelvikning vilket han börjat hajja nu oxå och han blev rent sjukligt fin i slutet :,)!!

Sedan blev de Bobbys tur, han var dock en riktigt tjurskalle till en början och skuttade bara runt och gick imot! surade så fort jag försökte korta upp honom i traven och gjorde några bakutsparkar, till slut fick jag bli lite arg och då skärpte han till sej och avslutade riktigt bra. Har dock kommit på att jag ska kolla upp honom i munnen, tycker att de ser liite lite besvärat ut för honom då han äter, ska ringa Jami och be honom komma hit och kika på honom.

Imorgon har jag en jädra massa ärenden att genomföra! bla så måste jag fixa ett pass och sen foder till hästarna , fick även ett uppdrag av Jonte att köpa nå snygga tröjjor till han för ett presentkort han fick i julas, sen är de lite annat smått och gott.. Funderar hur jag ska lösa de med hundarna, får vell packa in dom i bilen oxå helt enkelt :P

Näee nu väntar sängen gott folk, är sjukt trött! och som ni ser blev de inga ridbilder, min Jonte hade inte tiid med oss-.-


Min fina Bobbyy <3


10 september.

insåg idag att jag inte "kunde" köra intervaller med Bajen då vi ska ner på banan och snabbjobba på måndag eller tisdag, tycker de blir lite för tätt inpå nämligen så de blev en jogging tur i skogen ist ,kändes riktigt fin och taggad vilket är roligt :).Bobby skruttiis mår bra idag, inga konstigheter alls! så skönt att de inte blev ngt allvarligt.

I afton har jag haft eftermiddag på jobbet, var rent utav STENdött enda framtill kl blev 20,55 (vi stänger 21,00) såklart! livets jävlighet.. fick inte stänga butiken fören kl var 10 över 9, och jag har bara betalt framtill dess, så de sög..
Tur att kassorna inte jävlades med mej så jag var tvungen hålla på med de i en evighet oxå.

NU är jag iaf hemma och har just nattat hästarna, pinkat hundarna och gjort mej själv klar för sängen.
Öppnar imorgonbitti sen är jag ledig eftermiddagen och enda framtill onsdagkväll så jag klagar inte^^!
Förövrigt idag när jag stod på jobbet då de var som allra lugnast så gick jag in på LCHFbutiken.se och beställde hem lite mera grejjor, bla mera mandelmjöl då jag tycker att de fungerar ganska så bra till både bröd och kak bak, sen blev de lite annat smått och gott oxå.

Imorgon efter jobbet ska båda hästarna ut, Bajen ska gå dressyr och likaså Bobby är tanken, ska se om jag kan tvinga min fina sambo till att ta lite bilder , så förhoppningsvis så kanske de dyker upp nå nya ridbilder på kvällen sen :))


<3

9 september,inlägg numero 2!

Läget med Bobby är under kontroll, han är nu precis som vanligt igen! :) undrar dock va de kan ha varit riktigt? om de var ngn känning av kolik eller dylikt?? hmm..Han har då ätit precis som vanligt nu och är lika pigg och alert som han brukar , dock får dom stå ute inatt , tycker de känns bättre att dom kan lulla runt lite i hagen och röras.
Ett av mina kommande projekt blir att bygga vindskygg i båda grabbarnas hagar så att man slipper ha ångest då de regnar/snöar och man inte tagit på dem täcken och inte har möjligheten att göra de just då. ska kolla upp lite va vi ska bygga skyddena av bara, ska höra med pappa va han tycker..

Eftersom Bobby mådde bra så blev de kalas i ursviken för Jontes plast mamma Karina, Jonte hade förmodligen åkt hur som helst men jag kunde iaf följa med och de var riktigt trevligt :) bjöds på både mat och Go fika, dock har jag lite ångest nu över at jag faktiskt fikat "riktigt" fika och inte LCHF, men jag vägde mej imorse och har nu gått ner 2 kg till sen sist så jag övervägde att faktiskt unna mej idag. Förhoppningsvis så överlever vi det^^

Imorgon lördag så blir de sovmorgon, sen ska jag ut med Bajen åtminstone , blir intervaller då ist, blev inget idag då jag var orolig över Bobby och ville ha uppsikt över honom. På kvällen bär de av mot arbete, har stängning på macken då , sen söndag har jag förmiddag så på eftermiddagen ska jag ut med båda grabbarna grus är tanken :))

Innan jag avslutar så måste jag säga att jag är BESVIKEN på er som inte vågar lämna en kommentar om vilka ni är ;)!!
sen är jag såklart JÄTTEGLAD över de som tordes göra det, helt nya människor dessutom vilket känns jätte roligt! då har man lite fler bloggar att läsa :,)!



9 september.

varit ute i skogen med hundarna nu på förmiddagen, hästarna fick äta fruckost inne och när jag gav dem så märkte jag av ngt mkt underligt! Bobby ville först inte ha sitt hö!? de händer inte! han är den mest matglada jag vet och brukar alltid vara ivrig då de är mat på G. Så jag tog ut honom och provade febern, 37,1 låg den på vilket är normalt för honom. Gick ut och promenerade en sväng oxå och han var inte riktigt sej själv. gick in i stallet igen och han  började äta, lät honom vara en stund och nu när jag kom dit för att plocka ut dom så hade han då ätit upp maten..

Släppte ut Bajen först och tog sen Bobby och promenerade runt lite och kikade om han var sugen på grön gräs då? vilket han var, promenerade lite till och släppte honom sedan i hagen och han började äta av höet iaf. men ngt verkar inte stå riktigt rätt till :( ska hålla ögonen öppna och blir de inte bättre ringer jag ut veterinären! för såhär brukar inte min Bobby skrutt riktigt vara.. :(

ikväll är tanken att jag och Jonatan ska åka till ursviken på kalas då karina fyller år, men vi får helt enkelt se om jag kan åka iväg, vill inte lämna honom själv om de inte blir bättre..


Min fina älskade älskade häst, låt de inte vara ngt allvarligt..
<3


Kom igen nu!!

Har trillat in lite fler bloggläsare nu den senaste tiden, är de verkligen ingen som vågar tala om vilka ni är??? :)
vore så kul att få lite humm om vilka som läser :)) kom igen nu ;)!


8 september.

Jag har nog aldrig varit med om en envisare förkyldning! känner fortfarande att jag har feber, dock är halsen helt ok nu men därimot har jag börjat hosta och slemma som aldrig förr, finn ingen hejd! uusch...

Igår afton städade jag och Jonte inne i sovrummet och bytte sängkläder + sorterade tvätt osv, och ngt jag upptäckte var att jag har tammefan inga sockar även fast jag köper nya hela tiden! hur kan de komma sej att dom bara försvinner?? :O när jag väl hittar dem så är de oftast bara 1 av varje , ruskigt störande!!. passade på att sortera i min garderob litegrann oxå vilket var välbehövligt då de mesta som borde varit därinne låg på golvet, hur nu även de kan komma sej? :P nääe, bara inse att man är en slasahaas.

Idag har hästarna fått gå ut, dom fick stå inne hela gårdagen nämligen då de var skitväder! regnet bara öste ner och de blåste som sjutton, idag är de iaf uppehåll än sålänge så dom får passa på att njuta utav det :)).
Imorgon ska hästarna få röras är min plan, Bajen ska få gå intervaller då de inte blev av i måndags då jag tänkt och Bobby bara motion. sen jobbar jag hela helgen lång efter en veckas ledighet!

Måndag tisdag till veckan är jag ledig, så på tisdag ska jag dra ner Bajen på banan för ett snabbjobb igen, ska bli sjukt spännande! för känns allting bra då så anmäler vi till provlopp, och känns de bra då är det bara kvala! huurv, blir nervös bara av att tänka på det, samtidigt som jag kommer vara världens lyckligaste över att vi äntligen tagit oss dit :,)


6 september.

Haft nina på besök idag igen, tokern anlände strax före 10 och hon hade sagt hon skulle komma mellan 11-12 så jag ligger ju för fan och sover :P hahah!

Iaf så blev de en lunch på fältet, köttsoppa stod på menyn idag vilket jag bara älskar! så de satt väldigt fint.
efter det chillade vi en stund innan vi plockade in hästarna och gjorde dom redo för en ridtur, blev en lång sväng ut till skogs, mkt skritt idag med några trav inslag. Båda hästarna skötte sig såå bra! var ute i cirkus 1,5 timmar .
väl hemma igen så fick hästarna komma in i stallet direkt då vädret var rätt tråkigt, blåste en massa och regnade stundvis.. Ninis for vell hem där vid 16 tiden ungefär, passade på att stöka undan litegrann och sedan förberedde jag inför middagen då mamma och pappa kom över.

blev ugnspotatis och file med hemmagjord svampsås och beasås, blommkål ist för potatis för min del vilket går minst lika bra. fast nog ska jag allt erkänna att jag saknar potatisen lite! annars ljuger jag... därimot pasta och ris saknar jag inte de minsta, bröd kan jag känna för ibland då min fina karl sitter och rostar mackor framför näsan på mej -.- , men bara härdaa.. målet är som sagt 5 kg till innan thailand, då har jag gått ner totalt 16,5 kg , nu när jag blir frisk från min eländiga förkyldning så ska jag börja löpa lite igen, så ska jag nog kunna klarat.
Gör jag inte det så ska jag inte bryta ihop, för mitt egentliga mål var att gåner 10 kg innan thailand och jag har tappat 12, så de målet har jag åtminstone uppnått :))

min plan var att sluta LCHFa när jag kommer till thailand, iaf just när jag är där och kanske fortsätta när jag kommer hem, men som de känns nu så kommer jag nog fortsätta så gått de går även när jag kommer dit, sen har de blivit en självklarhet att jag ska fortsätta när jag kommer hem, för jag har aldrig mått så bra i mitt liv!
mitt slutliga viktmål är att tappa totalt 20-22 kg, sen kommer jag förhoppningsvis vara nöjd :).


Imorgonbitti ska jag skjutsa mamma och pappa till flyget, dom far nämligen till rhodos 1 vecka vilket innebär att jag kommer att ha 4 st hundar i huset som ska tas om hand, sen mina 2 hästar oxå såklart. Kommer bli TUFFT kan jag säga!. Nu är det knapt 2 månader kvar innan jag ligger och steker på playan och guppar på vågorna tillsammans med min Jonte och hans syster + pojkvän, Roger Carina och lilla samuel, OJ vad jag LÄNGTAR!!



Bild från turkiet med Mican 2008^^

5 september.

dyngförkyld, de verkar inte riktigt vilja släppa!
har varit en lugn dag idag, for till byske och hjälpte mamma en kort kort stund då hon skulle iväg och göra lite ärenden, sedan hedde jag mej hemöver igen och styre kosan mot stobränna hem till Mli för att promenixa med hundarna i skogen. hadetänkt plocka lite lingon men ist hittade vi en jädra massa kantareller ist! såå kul :D blev dock en rätt kort visit då Jonte väntade på middag hemma och mli skulle iväg.

ikväll har jag inte åstakommit mkt, hästarna fick vila idag men imorgon kommer Nina hit så då ska vi ut på tur :)
förhoppningsvis så kan de bli lite nya ridbilder oxå^^ ska försöka komma ihåg kameran bara^^, sedan ska vi he oss ut i skogen och plocka lite lingon och kanske ännu fler kantareller om vi hittar :D

nu väntar sängen för min del, huvudet känns som bly och ögonen tunga så lite sömn vore inte helt fel.


Finaste Bobby <3


3 september.

sådär ja, då var man förkyld på riktigt då! dock endå lindrigt då jag fortfarande känner smak, brukar nämligen aldrig göra det då jag blir förkyld, dock finns de kanske en liten förklaring till det då jag knaprat minst 4 ibumetin per dag i 2 dagar nu , så förmodligen ligger den bara och gror och väntar på att jag ska låta den komma ordentligt..

igår var NIna hit på besök, pratade på och gick en sväng i skogen med hundarna, tog sen in hästarna och for ut med dem en sväng .Jag på Bobby och Nina på Bajen, gick såå bra!. på afton sidan då Nina åkt hem så drog jag och Jonte oss mot byske för att inhandla de grejjer som vi behöver till ikväll på cyckelfesten, till er som inte vet så är tanken den att man ska cyckla sej runt en 3 rättersmidda hos olika par, först förätt hos ngn sedan varmrätt och sist efterätt. dock blev de en liten specialare då dom redan hunnit planera klart, så jag och Jonte ska vara med ola oxh cizzi markus och frida , vi kör ett eget litet race helt enkelt :) kommer bli kanon kul! senare ikväll samlas hela byn nere på folkan för liveband och festligheter, dock ingen alkoholförtäring för min del då jag inte har tänkt fuska så mkt nu innan thailand, har bestämt att jag ska äta efterätt idag och de får räcka.

Hästarna får vila idag då jag inte är riktigt 100, vill inte överanstränga mej så mkt nu då jag har förkyldning i kroppen, förmodligen så blir jag liggandes hela veckan då isåfall och de vill jag INTE..ska nu strax ta ut hundarna på en liiten prommis i skogen innan de blir dags att hoppa in i duschen och börja förbereda inför kvällen, som sagt, är sjuukt taggad :D!!

Imorgon ska jag ut med Bajen en sväng , intervaller står på schemat! sedan anländer Jontes pappa karina och samuel efter lunch ngn gång, så kul :)


Finaste Bajen<3

tänka sej att snart börjar de komma snö, denna bild var från början i oktober förra året tror jag och de började redan ligga lite snö på backen..


1 september.

så var det en ny månad med nya möjligheter, och den inviger vi med en 7 dagars ledighet, kan de bli bättre??
jobbat kväll idag , så under förmiddagen passade jag på att luncha med jennie på fältet, fara till byske i tid så jag hann plocka ut paketet från som anlänt från LCHF butiken i malmö, jisses så roligt de var att öppna de! massa smått och gott ;) tar bild imorn så ska ni få se! :)

Har just varit över och nattat mina underbara hästar, och nu är de vell dags att ta och natta sej själv oxå snart.
Imorgon kommer Nina och hennes vovve Doris hit, vi ska ut och rida en sväng är tanken och sedan ta en promenad i skogen med våra vovvar, kommer bli myyys om jag inte är dö förkyld, känner nämligen i halsen och i näsan att ngt är på g, hoppas inte de är ngt stort..

innan jag avslutar så ska jag för första gången (eller är de andra?) skriva upp vad jag har för mål med mina hästar denna månad, har sett att många gör det och jag tycker de verkar vara en väldigt bra grej, för att sedan i slutet av månaden kunna gå tillbaka och se om man lyckats genomföra dem eller inte. så here we go!

Bajen:
1.sänka "rekordet" med åtminstone 2 sek till nästa snabbjobb om 2 veckor, klarar han det blir de provlopp!
2.förhoppningsvis gå provlopp
3.kval i slutet av september
4.Rida mer dressyr och jobba lite mer på voltarbete/sidvärtsrörelser ,bla för att hålla sej mjuk och smidig i kroppen.

Kan vi lyckas genomföra detta så är jag MER än nöjd!





Bobby:
1.börja slipa på konditionen
2.mkt dressyr för att få honom mer lyhörd

Tänker inte ha nå större krav på honom denna månad då han inte gått mkt alls i sommar, så först och främst behöver han komma igång innan vi siktar mot högre mål. Kommer försöka lägga in lite dressyr i stort sett varje pass för att få odågan lite mer lyhörd och avslappnad, dock korta korta stunder då jag vill att han ska tycka att det är trevligt..




RSS 2.0