31 januari.

Grejjorna från hööks kom idag, hade beställt 2 st nya foderhinkar till hästarna i olika färger, en knallrosa och en blå! :) samt ett nytt träns som var ritkigt snygt! verkar vara riktigt bra kvalite på lädret oxå, men de återstår att se :) ska ta och smörja upp det nu 1 gång innan jag använder det.. bestäldle några koppel oxå så jag har några extra, dom har en tendens att frösvinna? undra hur :P , Mamma beställde med mej oxå , bla 2 st hund täcken som hade riktigt bra passform! ångrade bittert att jag inte själv beställde varsitt till Vizzla och Tosca, är nämligen perfekt att ha när vi börjar åka upp till Fjälls när vi är ute hela dagarna, så de har jag ordnat nu! beställde hem varsitt åt mina damer :)



Såhär ser dom ut, Vizzla fick ett marinblått och Tosca ska få de plommonfärgade :) kommer bli mkt elegant! ;)

Nu befinner jag mej på jobbet, har SYNDIGT ont i ryggen! kan knapt böja mej ner, ngn härute som har lust att byta med mej så säg bara till!..Hästarna har vilodag idag, imorgon ska jag ut och köra Bajen efter jobbet är tanken, sen ska jag nöta lydnad med Tosca, vi ska nämligen kanske vara med och tävla i Maj ;) de nii!


30 januari,

Har hunnit med mkt idag, under förmiddagen tog jag med mej Tosca ut i stallet och drog ut och körde Bajen en runda, gick alldeles prima fint! pigg och glad häst, och en mkt nöjd hund :) Bobby fick stå idag, hade tänkt he mej ut men höll på frysa ihjäl om händerna så de gick tammetusan vara! huurvas..Städat har jag oxå gjort, åtminstone påbörjat! sedan gick jag över och "hund nappade" Smoa oxå, satt och mös med 3 vovsingar och drack kaffe framför tvn en stund..

Ikväll har jag spenderat 1 timma på gymmet med Jennie, blev gå/springa på löpbandet och styrketräning , när jag kom hem igen så snörde jag ihop min goda vitkål stuvning som jag har tjuvsmakat lite av ikväll, gjorde såpass mkt att jag kan ta med mig matlåda imorgon när jag ska iväg och jobba^^ smaart av mej.

Nu har jag just rastat hundarna för kvällen, ska ta och svida om till min mysiga pyjamas och hoppa isäng så jag orkar åstakomma ngt här hemma under förmiddagen..eftermiddagsjobb väntar som sagt, sen förmiddag onsdag sedan 8 dagar ledigt! wooopp wopp *

Bild från festen i lördags, tycker att vi blev ganska söta endå jag och min Jontis som gömmer sej  där bakom min lejon man :P HAHA!



Mican som tagit bilden :))








nepp!

Min karl är INTE någon mästerkock kan jag lova, men då de kommer till att koka Ägg sådär äääckligt perfekt så är han riktigt svårslagen! sen är han bra på mkt annat oxå måste jag vell erkänna, men just Ägg!!!!! chiiiiiieeses...♥


MUUUMS!


30 januari.

Hundarna ny rastade och ätna, jag sjäv har hunnit äta lunch och nu vilar jag maten en stund innan jag tar Tosca med mej ut i stallet och beger mej ut och kör häst en sväng.Förövrigt idag så ska jag städa , det är mkt välbehövligt kan jag lova! ska sätta igång några maskiner med tvätt oxå, tycker dock jag vart ganska duktig med tvätten senaste veckan ^^ tror jag tvättat 4 maskiner! bra för att vara jag, jag tycker nämligen det är skit tråkigt att tvätta..


Gårdagens middag får stå för bilden idag, Fläskfile med avokado röra, HUR gött som helst!


29 januari.

Jo, jag lever och mår! än har ni inte blivit av med mej ;D hehe.. Har haft finfrämmen i helgen, Harald och sussie har vart hit , har nämligen vart lite festligheter här i Fäll för en gång skull :P Innebandy turnering var det igår och harald var med och spelade i de vinnande laget, bra jobbat! sen på kvällen vankades det fest för hela slanten! för att fatta det hela kort så var det en MKT bra kväll :) taaack till alla som förgyllde den!

Vaknade med ngt tungt huvud imorse, men i övrigt mådde jag prima! även de andra verkade ha överlevt kvällen , och tur var vell det :P haha.. Har vart en lugn dag i dag, blev en lunch på pipens och lite soffhäng innan Harald och sussie begav sej hemöver igen.. Jag har vart i byske nu en sväng med pappsen och inhandlat lite saker som jag glömde igår då jag var in, är rädd att jag börjar vara dement på riktigt ! -.-

Nu ska jag strax hoppa i kläderna och ta med mej Tosca till storbränna och hälsa på Mli, sedan väntar en relativt tidig kväll då jag är sjuukt trött! imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter, hästarna ska röras , sen har jag inte mkt mer planerat faktiskt, skööönt. Tisdag jobbar jag kväll och onsdag förmiddag, efter det har jag 8 dagars ledighet att se framemot! inte illa :D


25 januari.

Vart på kurs hela dagen med Emelie O, riktigt trevligt! hängde med hem till hennes lägenhet sen efteråt och kikade på hennes vovsingar, vilka sötpluttar! drack en kopp The och pratade på en stund innan jag begav mej hemöver igen :).
tackar för en mkt trevlig dag! :)

Förövrigt är jag så sjukt trött och slut, får ingenting gjort och vet inte vart jag ska hämta ork ifrån.. gruvar mej lite smått för morgondagen.. jobbar iaf sista timmarna imorn innan jag går på 4 dagars ledighet, känns dock inte som att jag gör annat än att vara ledig, men de ska bli skööönt.. Har en färgning inbokad på fredag änsålänge, sen blir de nog lugna gatan skulle jag tro, hästarna ska dock motioneras efter schemat.




23 januari.

Börjar känna att det faktiskt är dags att rycka upp sej en aning!? har vart och ÄR fruktansvärt trött och slut, har ont överallt och på den fronten är de verkligen bara SKIT! att aldrig få vakna helt utvilad är inte heller jättekul ska jag tala om, att alltid känna sig ständigt trött..

NU orkar jag fan inte med detta, från och med NU så ska jag trotsa allt och bara köra endå! åtminstone försöka..
Folk säger att det är viktigt att lyssna på kroppens signaler, men skulle jag göra det så hade jag inte sett ngt annat än sovrums taket! är så jävla less att jag tror jag spyr!.. vägrar gräva ner mej i eländet, jag VÄGRAR.....


Min andra hälft... <3


Ett recept.

Igår testade jag mej på att göra ngt nytt, nämligen Vitkål stuvning ala LCHF såklart.. jag kan säga såhär att det var bara HEEELT fantastiskt gott! över förväntan! och framförallt var de ruskigt enkelt oxå, vilket inte alls är helt fel de heller^^ som tillbehör blev de stekt fläskfile och en halv/halva avokado :)

Var så gott att jag tänkte dela med mig av receptet, så here we go! :)

Vitkål stuvning 2 personer:

skär strimlor av vitkål (så mkt du anser vara en portion, jag skar så det blev ca 1,5 näve per person)
lägg ner i en kastrull och fyll upp med vatten så den ljuss och pass täcker Kålen.
Lägg ner en halv/halv grönsaksbuljong tärning och koka upp till kålen mjuknat en aning, ca 7-10 min.
Häll av vattnet och tillsätt ist 2-3 dl grädde och 2 Msk Smör.
Låt koka upp och puttra på svag värme 5-7 min, red med en Tsk mjöl eller liiite maizena för att stuvningen ska tjockna till.  KLAART! nu återstår bara att njuta ;)!


Muums!


22 januari,tränings schema.

Har nu satt mej ned och gjort klart Bajen och Bobbys tränings scheman inför kommande 3 veckor, ungefär såhär ser det ut:

V:4 Måndag:Bajen och Bobby Jogging
Tisdag:Vila
Onsdag:Bajen Jogging
Torsdag:Vila
Fredag:Bobby Bajen Jogging
Lördag:Vila
Söndag:Bajen rids.

V:5 Måndag:Bajen tempoväxlingar
Tisdag:Vilar
Onsdag:Bajen jogging
Torsdag:Bajen intervaller, Bobby joggas
Fredag:Bajen skritt/vila, Bobby tempoväxlingar.
Lördag:Bajen Dressyr.
Söndag:Bajen vilar, Bobby rids.

V:6 Måndag:Bajen rids
Tisdag:Bajen Bobby joggas
Onsdag:Vila
Torsdag:Bajen intervaller,Bobby tempoväxlingar
Fredag:Vila
Lördag:Dressyr båda två.
Söndag:Vila


Så ser det ut änsålänge, lite ändringar kommer säkert ske men vi ska hålla oss efter det här så gott de går :)!
Vi börjar denna vecka rätt lugnt, mestadels jogging med fokus på att mjuka upp dem litegrann.

Förövrigt ikväll har jag och mamma gjort en rejäl beställning från Hööks, tränset jag beställde sist var vist slut i lager så jag fick det aldrig, beställde ett nytt denna gång av en annan sort , 2 st foderhinkar och lite småkrafs. mamma beställde nå grejjer till hennes vovvar, ser fram emot att hämta ut paketet i slutet av veckan :)!




22 januari.

Förbannade snö, nu får de tammetusan räcka alltså!
Hästarna fick äta fruckost inne pga snön, släppte ut dom vid 14 tiden då det slutat snöa (Nu pratar jag om gårdagen), utan täcken dessutom då det bara var -2 grader, dom brukar älska att få slippa täckena så dom kan rulla runt i snön åh tjollra på :P..
Hur som haver, jag och Jonte drar oss mot stan vid halv 4, halvvägs mot byske blir de jävlart snöstorm!? värre blev de ju längre mot stan vi kom och jag tänkte direkt på mina stackars hästar . Enda dagen i år dom gått ute utan täcken och då blir de helt plötsligt snöstorm!? jävla skit.. Tur att de inte var kallt iaf, för dom fick glatt härda till vi kom hem sen på kvällen, dom hade då överlevt och verkade då inte ens frysa :) dock var dom glada över att komma in :P

Har sovit som en klubbad säl inatt, guud så skönt! har haft besök av Jennie nu under förmiddagen , pratat lite skiiit och planerat träningen de 2 kommande veckorna :).. har hunnit vara ut med hundarna en sväng, petat lite på hästarna och nu har jag just suttit och läst en bok som jag fick av Carina igår,(tack!!) den heter "Aldrig mera banta!, LCHF och KBT". KBT står för kognitiv beteendeterapi, boken handlar mkt om VARFÖR du väljer att äta som du gör/gjort, vad får dig att äta den där godispåsen tex?, HUR intressant som helst! har redan läst ut boken och kommer nog läsa den igen igen och igen , stod mkt kloka ord och man känner så väl igen sig  vissa betenden dom beskriver!. med hjälp av boken får man lära sig att motstå och tänka i nya sunda banor, helt klart en MKT läsvärd bok även till de som inte äter LCHF! den ger en tankeställare helt klart..

Nu ska jag gå ut och promenera hundarna hade jag tänkt, sedan ut och köra häst om snöandet avtar. Ikväll väntar 1 timmas träning igen med Jennie nere på gymmet, blir springa på löpbandet och mkt styrketräning idag :)
Vägde mej förövrigt imorse, med KLÄDER på vilket jag aldrig gjort tidigare! trots det visar vågen -1,5 kg sedan sist ;)
Min totala viktminskning ligger nu på 17,5 kg! :D


Får ni chansen att läsa denna, GÖR DET!! :)


21 januari.

Sitter och klickar runt på blocket i brist på annat.. ser HUUUR många annonser som helst där familjer vill omplacera sina hundar bara efter 2-3 månader i deras ägo pga TIDSBRIST?min fråga är då den, VARFÖR skaffa hunden från första början!? så pass påläst bör man vara innan man skaffar djur att det KOMMER att krävas tid och arbete..
Samma sak de familjer som är allergiska men skaffar hund iaf, sedan visar det sig att det inte fungerar och de måste göra sig av med den. TESTA först innan ni handlar! hälsa på hos folk med hund, låna hem en hund ett tag eller vad som helst!? det är aldrig värt att ta chansen, tänk ett steg länger gott folk är det enda jag har att säga..

Såg oxå en annons där en familj ville omplacera sin 9-åriga hund pga ändrade familjeförhållanden, stackars djur som levt med människorna i hela 9 år och sedan tvingas byta familj förmodligen sista åren hunden ens är vid liv.. tycker det är så tragiskt!

Självklart förstår jag att man ibland tvingas göra svåra val och att det inte alltid fungerar.. Men vissa gånger är det som att hundägarna inte ens försöker utan bara ger upp och lägger ut dem på annons.. sådana människor ska inte ha djur.Man bör vara påläst och veta vad det innebär innan man tar steget, det är faktiskt en levande varelse vi har att göra med!...


and to you sussiee!

JAA du får sno bilden ;) hahaha!





Här har du ett par st till! ;) HAHAH jag gillar att de ser ut som jag stryper stackarn på sista bilden X)!!
Jag tror helt ärligt att han tackar gudarna för att ha fått hamna i eran ägo ;)

20 januari.

Back on track! befinner mej på jobbet, har stägning idag, endast 1 timma återstår innan jag får åka hem! naajs :)
undrar dock var dom sista 2 timmarna tog vägen? kl var nyss 18 :P

Händer inte allt för mkt just nu, hästarna ska få stå till på söndag har jag bestämt, sedan blir de allvar igen!
Förövrigt gillar jag att jag ska vara med och spela innebandy nästa helg på turneringen som befinner sej på folkan, HAHAH var vell ungefär tusen år sedan sist jag spelade! men kul ska de bli, särskilt de gäng som vi kommer vara ;) hahah underbart helt enkelt :P

Nu när jag kommer hem har jag en klippning, sen ska jag ut och promenixa vovvarna innan sängen väntar :)!
Îmorgon väntar lite fix och don hemma innan vi beger oss mot ursviken för att fira Jontes mamma som fyllt år :)!


19 januari.

Om man bortser från att jag har huvudvärk och känner mej lite matt så är jag trots allt lite piggare idag, hoppas att de känns snäppet bättre imorgon innan jag beger mej mot eftermiddagsjobb..

När jag steg upp imorse och skulle gå ut med hundarna så möts jag av åtminstone 10 cm nysnö!? blev liite bitter faktiskt då jag tycker att de räcker med snö just nu. traskade mot stallet och gav grabbarna grus fruckost inne då det snöade som fasiken!, Nu vid 14,30 fick dom komma ut :)

Eftersom jag är sjukling så blir de inte många knop gjorda! petar på mina underbara vovsingar och kikar in på Fb lite titt som tätt, har sett ett x-antal avsnitt av Hem till gården oxå som jag missade förra veckan, jag älskar den serien!
Imorgon jobbar jag som sagt eftermiddag, så blir sovmorgon och plock här hemma innan jag beger mej iväg.
Sedan väntar en ledig helg! kanon:) Då ska jag ut och köra häst! ska som sagt sätta mej ner och göra ngn form utav tränings schema till Bajen hade jag tänkt, har fått mitt nya på jobbet nu så jag kan planera efter det.

Gnistan känns inte riktigt på topp just nu då de gäller mina hästar, självklart älskar jag dom hur mkt som helst! men man har perioder då allting känns lite tyngre, en sådan är jag i just nu, behöver komma igång ordentligt igen så går det över! :)


Om du läser det här sussie, SER du så LIIIITEN Tjoppen var häär! :] hahahah!


18 januari.

Inte fräsch, återkommer när jag piggnat till en aning..





Mina fina flickor får stå för bilderna <3


16 januari.

vakande upp imorse och kollade på temp mätaren, -2 grader! hur underbart är inte det? jag älskar den här vintern :D
drog på mej nå kläder och gick ut med hundarna, sprang över och gav hästarna maten och gick sedan in och pratade med pappsen en stund som bjöd på lite kaffe.vid 12 snåret plockade jag upp Jennie för en lunch på fältet, sedan drog vi hem och slappade framför tvn en stund och pratade på..

Har vart ut en sväng med Bajen oxå, hade tänkt ut och galoppera men ångrade mej ,körde ist och han kändes bara fin! pigg som en mört dock, ska sätta mej ner och göra ngn form utav träningsschema för honom nu så vi är igång i mars när tävlingarna i skeå börjar :)

Har smort läder idag oxå, skulle göra de förra helgen men de ides jag inte! har smort upp 3 träns SUPERNOGA och inser att ett av dom måste jag köpa nytt, är sjukt nött! var dock billigt som tusan och är trots allt 2 år gammalt..
Imorgon ska jag smörja upp mina tömmar och rengöra syntet selen, sen ska westernsadeln få sej en omgång oxå!
i sommar ska jag TVINGA pappa och hjälpa mej bygga ut stallet, jag bara MÅSTE få mej ngn form av sadel/sel kammare då jag inte rymmer alla grejjer snart! hatar att de ska vara så jävla trångt....


Hur som haver, nu är jag nyss hemkommen efter ett HÅRT träningspass nere på gymmet med Jennie, fan så bra vi är! vi har endå lyckats vara där 3 dagar i veckan i 2 veckors tid nu, och mer ska de bli! och de roliga är att man redan känner resultat, man orkar liite mer än man gjorde från början :) KUL! nu är jag dock så slut att jag typ skakar i hela kroppen X) stabilt..

Nu ska jag stoppa i mej en Lchf smörgås, sedan gå ut med hundarna och natta hästarna innan sängen kallar :)




15 januari.

Jobba jobba jobba, tur att jag har en myskväll med min Jontis att se fram emot senare i afton :) + 2 dagars ledighet! så jag klagar inte :).. var ngt kaotiskt imorse när jag skulle he mej iväg, bilen VÄGRADE att starta och virrhöna som jag är springer bara runt runt på samma ställe i hundra år innan jag ropar ner Jonte stackarn som låg och sov. Han fick inte heller igång bilen, inte ens med startkablar! tiden rann iväg såklart så jag i paniken ringer min bror och frågar om jag får stäla hans bil , nyvaken som han är tog de tusen år till innan han ens fick fram ordet JA.. hade 30 min på mej att köra till jobbet ist för 45 som jag brukar ha när jag är i tid, så de fick bli GÄRNET! och hann med 3 minuters marginal ;) bra jobbat av mej tycker jag^^

stilla lugnt här idag, har med mej Vizzla så jag ska ha ngn att prata med ;) Tosca fick vara hemma med Jonte :)
när jag slutar vid 17 tiden brummar jag hem och hämtar Jonte, sedan ska vi ut och äta middag hade vi tänkt ! mysigt :) , senare ikväll ska jag promenixa med hundarna och ge mina hästar en liten "renovering" ^^ dom ska borstas upp ordentligt och friseras lite hade jag tänkt..

Imorgon på förmiddagen ska jag ut och rida Bajen, galopp står på schemat! Bobby ska ut och lunka i vagn. På eftermiddagen bär de förmodligen av mot stan, måste handla lite och sedan ska vi åka förbi Jontes pappa och Carina i ursviken , har lovat att klippa henne så det är vad jag ska gööra :)

Tisdag har jag inget planerat förutom att jag ska vara med mina djur, hästar ska motioneras osv, ungefär som vanligt. förblir hemma hela dagen iaf har jag bestämt :P!


14 januari.

Idag har jag haft "återbesök" equiterapeften (stavning?) Ingemar hos mej, han fick gå igenom båda hästarna bara för säkerhetskull, lite lyx behandling kan dom behöva ibland oxå tycker jag :)! iaf så hade Bobby en hel del spänningar i ryggen sist han var hit, vilket nu hade blivit mkt bättre! var fortfarande lite kvar så han satt lite nålar på honom vilke Bobby inte alls är särskilt förtjust i! bakbenen fladdrade åt alla håll och kanter och gjrode allt för att försöka skrämma skiten ur Ingemar, utan resultat dock ;) haha! älskar att han är stencool!

Bajen fick sej en omgång oxå och han hade inget att anmärka på denna gång heller förutom att han var lite svullen vänsterbak, han satt lite nålar på honom oxå och det är verkligen såå häftigt att se hästarnas reaktioner!
Bobby som brukar vara rätt stökig på gången i vanliga fall stod till sist och halvsov utan att röra sej ur fläcken!
likaså Bajen, fast han är alltid lugn när han står på gången iof men man ser verkligen hur lugnet drar in över dom :)

Båda gossarna fick avsluta med lite lazer innan Ingemar begav sej vidare..Just nu befinner jag mej på jobbet, har stängning ikväll nämligen. Imorgon öppnar jag och efter det bär de av hemmåt och ut & köra häst! sedan står träning på schemat oxå för min egen del, inte bara hästarna som ska jobba ;)

Ledig måndag tisdag, SKÖNT!


ett par recept.

Har ett par receptsom jag skulle vilja dela med mej av, ena receptet är på en kycklingpaj och de andra är plättar. Lchf såklart! :) så here  we go!

Kycklingpaj:

Botten
:3-4 st ägg och1,5 till 2 Dl vispgrädde
Rör ihop och häll ut i pajformen, förgrädda på 200 grader ca 5 min, till den tagit ihop sig .

2 st stora kycklingfiler eller 3 mindre.
ett par matskedar taco krydda
1 liten burk green chili
1 burk Taco sås
1 förpackning philadelfia ost
2,5 dl cremefresh
1 burk med svamp
lite salt
Ost

stek kycklingfilen med tacokryddan och tillsätt sedan svampen, låt bryna en liten stund.
Tillsätt sedan allt eftersom och koka upp under omrörning till alla ingredienser är väl blandade.
bre ut "röran" över paj"skalet" och toppa med riven ost , in i ugnen på 200 grader till osten smält och fått en lite gyllenbrun färg :) , njut med en grönsallad till! FANTASTISKT gott! ;)


En kväll blev jag ruskigt sugen på plättar av ngn konstig anledning!? gillar inte ens plättar i vanliga fall men fick för mej att rafsa ihop ngn form av plättsmet för att se om det skulle bli ätbart, vilket de faktiskt blev!
såhär gjorde jag:

1 ägg
5 mtsk mandelmjöl (finns på hälsokostbutiker och är mkt användbart!)
1 nypa salt
1 dl grädde

rör ihop allting till en jämn smet, bryn ordentligt med smör i pannan innan du börjar grädda.
en nackdel med detta var att plättarna var mkt svåra att vända, dom ville gärna gå sönder :P  så man får räkna med
att dom kanske inte blir så snygga^^, men ätbart blev det iaf, tillsammans med en klick vispad grädde och lite rårörda lingon ;) Mumsigt! Detta recept beräknade jag på 1 person, blev ca 3 st och de räckte GOTT och väl!


Bild från google







12 januari.

har vart full rulle nu ett par dagar här, igår körde jag häst och höll på med hundarna i stort sett hela dagen, hann med ens sväng till byske oxå för att kolla läget litegrann med pappa..fotade litegrann under dagen oxå och fick några fina bilder både på hundarna och hästarna, kul :)!

Idag har jaag åkt med pappsen in till stan där jag möte upp jennie för en lunch, blev thaimat inne på lakkapää och sedan har vi bara strosat runt litgrann nere på stan en sväng, fick oxå se hennes lägenhet för första gången och hon har ägt den sedan i maj tror jag? haha bra jobbat av mej :P den var iaf jättefin! lite avis sådär blir jag endå, skulle vara skönt med en lägga i stan då man blir less på skogen :P , blir jag miljonär ngn gång så tåls de kanske att fundera på^^

Fick med mej en tröja från vero moda faktiskt och två par nya örhängen, sen ett spishäll medel som ska ta bort fula fläckar. vi har nämligen fått nå konstiga fläckar på nya spisen , dom började dyka upp redan efter ca 3dje gången vi använde den och jag får inte bort de med vanligt diskmedel, var in och beklagade mej lite på Elon idag där jag köpte den och dom rekomenderade medlet, och gick de inte bort trots det så skulle jag höra av mej igen!..

Fick sedan skjuts av jennie upp på ica maxi där pappa väntade på mej, blev en snabbis in där och handla nå småsaker jag behövde och sedan drog vi oss hemmåt, har ganska just landat och ska nu ta och råta ihop ngn typ av mat innan jag beger mej ner på gymmet och gör av med lite energi^^ som inte ens finns :P haha, kul.

Imorgon jobbar jag igen efter 8 dagars ledighet, ska bli kul men jobbigt! man blir bortskämd av att vara ledig för länge!



En bild på Bajen från igår, söötpropp!!

10 januari.

Igår var jag duktig och drog in till stan trots -21 grader kallt, hade vell inget val egentligen då jag var tvungen köpa nya skor och brodd till hästarna + lite annat småfix..pga kylan fick hästarna vila oxå.

Änsålänge idag har Jami vart hit och skott grabbarna grus, Bajen skötte sej snygt som vanligt och Bobby trixade litegrann, oxå som vanligt :P men dock betydligt mindre än sist! lämnade dom inne i stallet då pappa ska få skotta upp i hagarna lite nu när han kommer hem om en stund :)..

Ska alldeles strax äta lunch, sedan ska jag he mej ut och köra häst hade jag tänkt! och ikväll blir de träning med Jennie igen, hur nu det ska gå? har fan träningsvärk i sinne i varendaste liten muskel jag har :P blir nog ett mkt lugnt pass, annars lär jag inte leva imorgon :P..Ledig imorgon oxå, blir ev en Piteå sväng, får se vad jag känner för :) sen ska hästarna ut och röras, blir intervaller i backe för Bajens del medan Bobby bara ska ut och lunka :)..


Skänker en tanke till dej, inte lätt att förlora bland de finaste man har...
Vila i frid..




8 januari.

Hade en KANOON kväll igår med underbart sällskap! blev go middag och efterätt , massa spelande  prat & skratt :)
tack bästaste Mican och Ante ,Linus och Erika för en jättekul kväll :).. Har sovit som en klubbad säl inatt, ungefär som vanligt nu förtiden iof ..Har just avnjutit lite fruckost tillsammans med min finaste Jontis, ska strax he mej ut och köra häst hade jag tänkt, dock har renarna tagit över världen ungefär! igår när jag var ute med Bajen och Tosca på släp körde vi efter hälleströmsvägen, efter några km såg vi hel arme med renar så det var bara att vända om, travade på och helt plötsligt hoppar de ut 2 st renar framför oss!

Bajens huvud hamnade ungefär uppe bland molnen, han spände upp sej jääklar och tyckte att han var mkt elegant ;)
Tosca började sätta iväg efter dom såklart, men stannade direkt jag ropade , tur jag har världens bästa hund :,)
renarna hoppade till sist in i skogen och försvann så vi kunde fortsätta :)

Hoppas dom håller sej undan idag, dom är verkligen bara i vägen! tycker dock synd om dom, är så mkt snö nu att det blir svårt för dem att hitta mat och ens ta sej fram, tycker lapparna kan skotta upp en väg i skogen och lägga ut en hö boll så dom slipper färdas efter vägarna, och framförallt få mat!

Hur som haver.. hade tänkt smörja lite läder idag oxå när jag gjort klart stallet, och ikväll blir de träning med Jennie igen som står på schemat, DUKTIGA vi är!! .. Imorgon åker jag in till stan och fixar skor och ny brodd till hästarna, Jami kommer och skor om dom på tisdag nämligen.



7 januari.

Gårdan var helt Ok! klagar inte :) , tog sovmorgon och släppte sedan ut hästar och rastade hundar som vanligt. gjorde mej sedan redo för att åka in till stan/ursviken med Jonte för att hälsa på hos hans pappa och carina, bjöds på GOD mat och en supergod chokladmousse till efterätt, blev mkt prat som vanligt när i är dit :) såå kul!

Nu har jag ganska just vaknat, ok för en timma sedan.. har plockat ut hästarna i hagen och rastat vovvarna, ska strax he i mej ngn form utav lunch och efter det blir de ut och köra häst :) Bajen ska få sej en runda, tänkte ta med Tosca så hon får bli av med lite energi då vi är bortbjudna på middag ikväll igen :) får se om hon följer med eller om hon får vara hemma och vakta huset ;), lilla vizzla hade jag tänkt ta med mej iaf då hon inte klarar av att vara ensam.

Förövrigt så tog jag ett "stort" steg igår och klev upp på vågen för andra gången sedan jag kom hem från thailand, har inte vägt mej på flera veckor före jul faktiskt och hade räknat med minst ett par kg +, men icket, -1 kg var det faktiskt! och sen jag km hem från Thailand så har de blivit nästan -3 kg, hade gått upp ett under vistelsen där nämligen.

Hur som haver, jag är skitnöjd! 5 kg kvar nu sen är jag förhoppningsvis nöjd! :) , men fortsätter jag och jennie med träningen som planerat 3 dagar i veckan så bör det inte vara några problem!.. Igår hittade jag ett par sprillarns nya byxor i garderoben med prislappen kvar och allt, vet att jag beställde dom i våras ngn gång och jag kunde inte ens nästan ha dom! tog mod till mej igår att testa dom och dom gled bara på och satt som en smäck! :D hurrraaa!

Nääe va sa jag, lite lunch kanske ! sedan ut i stallet :)


5 januari.

Mår fortfarande inte helt bra, har dock fått sova inatt vilket var hur skönt och välbehövligt som helst! tog mej en hejdundradens sovmorgon och sov framtill kl 11,55 mitt på dan! skämms nästan faktiskt..

steg upp, rastade hundar och släppte ut hästarna som fick plummsa ordentligt i hagen för att ta sej fram, tror vi har fått minst 60 cm snö de senaste dagarna utan tvekan, totalt har vi nog närmre metern nu , åtminstone kring 90 cm.
Har inte åstakommit särskilt mkt hitills idag, har plockat undan lite julsaker och nu känns de bara tomt? men bra.
Kom just hem från konsum i ålund då jag var tvungen inhandla lite smågrejjer, riktigt mysig butik men ruskigt trång!
trots det har dom det mesta man behöver, och de är ju bra :)

Nu ska jag snart börja med middagen, blir biffar med gräddsås idag hade jag tänkt, sedan kl 18 drar jag och jennie iväg ner på folkan för lite gym, och senare ikväll ska jag ut med hästarna! hälleströmsvägen har tydligen vart full i renar idag, tur man inte gav sej ut då!

Imorgon ska jag ut med hästarna under dagen, mot eftermiddagen beger jag och Jonte oss mot stan för att hälsa på hos hans pappa och karina i ursviken! blir trevligt det :)) Lördag ska jag oxå ut med hästarna en sväng är tanken, sen drar vi mot boviken för lite middag och trevligheter hemma hos Mican och Ante, ska bli kanoonkul! :)
Söndag än sålänge är det inget planerat, tror att vi håller oss hemmervid då faktiskt, tänkte fortsätta med stallet och passa på att smörja upp lite läder :)


Trots att jag faktiskt trivs med vintern, så kan man ju inte undgå att längta tillbaka till detta!
lätt den bästa resan jag vart med om i hela mitt liv...


4 januari.

Vilken jävla dag alltså! för de första så kunde jag knapt sova inatt för att jag mådde så dåligt, trodde helt seriöst att jag skulle få magsjuka! kollade på klockan sista gången vid 4-halv 5, förmodligen har jag slummrat innan de oxå men inte långa stunder!. vaknar igen och kikar på klockan och den står på 07,20. PANIK!! den tiden ska jag redan ha börjat köra mot jobbet, så upp fort som fan och ringa chefen för att tala om att jag kommer att bli sen, så hon fick gåner och öppna åt mej. var på jobbet iaf vid 8,30, så rätt snabb var jag endå. tackar gudarna över att jag fick låna mammas bil, annars hade jag nog fortfarande inte komme mej fram :P

Väl framme så får jag världens huvudvärk, vilket jag dock har varje dag men det blev extremt! kämpar mej igenom dagen, slutade 13,30 och brassar vidare mot stan för att inhandla hundfoder på arkenzoo, köpte 2 säckar när jag lix var igång, sen ett koppel oxå^^ presentkorten från julen kom väl till pass :)

Som sagt, en snabb visit sen brassade jag hemöver!. när jag kommer hem var de bara att börja med maten, blev ugnskyckling idag, helt ok blev det!. Nu har jag ganska just kommit in från stallet, fick ett välbehövligt städar il så nu är storstädning av stallet påbörjat! hann en bra bit faktiskt, dock en del kvar. Önskar att jag hade MINST dubbelt så stort så jag rymmer mina grejjer bättre, är så svårt att hålla ngn form av ordning när man har platsbrist. Till våren/sommarn ska jag gulla med pappa lite och höra om han inte kan bygga ut lite^^

Glömde säga att vi haft världens oväder idag! snöar och blåser i massor och gör det fortfarande, stackars hästarna såg ut som isberg båda två när jag plockade in dom för en stund sedan, stackarna :P! nu är dom inne iaf och myser, bytte ut allt spån i boxarna och hedde in extra mkt så dom får mysa ner sej ikväll :)

Imorgon ska jag ut och köra båda två, tänkte inviga min nya sele och se så den då fungerar ;)
sedan blir det bara lugna puckar tror jag, lite småplock inne i huset , typ plocka bort julen ska jag hinna med! sen träna med jennie på kvällen, haha, blev vist inte så lugnt endå :P


bajs!


3 januari.

Herregöstanes vad det har snöat ute idag! fick en chock när jag vaknade imorse och skulle gå ut med hundarna, för de första höll jag då inte på att ta mej ut ur huset då det hade snöat och drivit upp på bron, när vi väl kom oss ut hade jag snö nästan enda upp till knäna! helt sjuukt, stackars lilla vizzla hade svårt för att ta sej fram, medan långben Tosca studsade runt och tyckte de var skiit kuul :P

Snön bara vräkte ner resten av dagen oxå så hästarna fick stå inne , lite missnöjda över det var dom allt, men om dom bara viste vad som väntade därute skulle dom nog inte vara så kaxiga ;P knasgossar.

har haft eftermiddag på jobbet idag, stilla lugnt har de vart kan jag säga! alla höll vell på med snöskottning kan jag tänka mej.Har iaf kämpat mej igenom kvällen och kom hem för ca 1 timme sedan, snöande har upphört så tog på grabbarna grus täcken och släppte ut dom i hagen, dom får sova ute inatt :), har rastat vovvarna och ska strax snöra mej i säng då det blir upp tidigt imorgonbitti för arbete. jobbar till 13,30 ,måste in till stan och fixa hundfoder och sedan lite annat.

Har förövrigt inhandlat mej en till Qhsele, köpte den av en kvinna på travet och jag är jättenöjd! eftersom jag sålde min remmsele förra vintern så har jag bara haft 1 nu ett tag, men denna blir perfekt till tävling sen :,)! och de gånger Nina kommer hit så kan vi köra båda hästarna samtidigt om vi inte rider ^^ kanooners  helt enkelt :)

går på 8 dagars ledighet efter imorgon oxå, jag läängtar!



2 januari.

Ledig idag, RUGGIT skönt! sov framtill kl halv 11, vaknade upp till världens snöstorm och ca 15 cm nysnö! härligt ;D
tackar gudarna att jag slapp köra till jobbet iaf! gruvar mej för morgondagen då de tydligen ska komma de dubbla med snö. tycker vi har ganska lagom nu faktiskt :)

Iaf så gick jag över och gav hästarna mat, lämnade dom inne pga vädret. rastade hundarna i samma veva och sedan drog jag med Jennie till byske för en lunch på jestis :) HUR gott som helst! inte blir de sämre av trevligt sällskap heller:)!. Efter att ha ätit 1,2,3,4 tuggor för mkt så drog vi oss hemmåt igen vilket var spännande stundvis när vi mötte andra bilar, framförallt en lastbil där de stod Bredlast på, trodde helt seriöst att vi skulle åka ner i diket!
Hem kom vi iaf trots allt helt oskadda, och Nu har jag haft finfrämmen av Mican och Frida, jätte trevligt! :))

ska strax börja med ngn form av middag, sedan kl 19 bär de av ner på folkan för lite Gym med Jennie! vi ska nämligen börja träna nu 3 dagar i veckan är tanken, håller vi det så vore de ju awesome! ;) då snackar vi beach 2012 på allvar ;)

Gissar att jag kommer vara rätt mör efter träningen, så blir en dusch och sedan soffmys med Jonte! en promenad med vovvarna står på schemat oxå, annars har jag en ledsen Tosca :P

Förövrigt igårkväll när jag gick ut för att rasta hundarna så gick jag förbi hästarna bara för att kolla läget, ser att Bajen var HELT galen! vandrade runt runt och började trycka sej mot tråden och ville ut!? förmodligen fortfarande väldigt uppjagad efter raktetjävlarna som small under aftonen, så de var bara ta in båda hästarna i stallet igen ..
Blir så ARG! jag HAAATAR raketer och smällare, fick jag bestämma skulle de förbjudas helt och hållet!


Jag och Bajen på travet förra våren :)


1 januari.

Så var de första dagen på ett nytt år och en ny månad, de firade jag med att jobba förmiddag på macken, kan lova att de var stilla lugnt första 2 timmarna imorse, undra varför? hehee ;)

Hemma nu iaf, ledig imorgon vilket känns ruskigt skönt ! är så slut att jag tror jag skulle kunna somna på plats..
Har haft hästarna inne idag medan jag jobbat bara för säkerhetskull då jag var rädd att ungarna i byn skulle få för sej att smälla smällare under dagen, tar ut dom nu när jag kom hem och bara efter 10 minuter börjar de TOK smälla raket efter raket! SATAAN så arg jag blir! häst stackarna blev ju såklart VÄLDIGT upprörda , men än sålänge är dom kvar i hagen och nu har det slutat smälla för stunden iaf.. Förstår verkligen inte meningen med raketer!? särskilt inte såhär dagen efter nyårs? själv kommer jag INTE att köpa rakter sålänge jag lever, snacka om att smälla upp sina pengar på ingenting...

Är ingen ide att he sej ut och rida/köra i afton iaf, får bli imorgon under dagen ist då de förhoppningsvis är lugnt..
skulle behöva åka in till stan och styra lite grejjor oxå, bla nya skor till hästarna nu när dom ska skos den 10 januari, sen skulle jag vilja på en runda på stan och se om jag hittar ngt fint i klädväg oxå, får se om de blir en sväng på torsdag!.

Näe, nu ska jag chilla en stund, känner att jag behöver det..


wiiiieeeeee! :))

RSS 2.0