31 oktober.

sataan vad jag hatar den här årstiden, allt är så grått , hårt blött och jäävligt! nu vill jag att de ska komma snö så de får bli lite ljusare och trevligare ute, är så less på detta nu. Och mina stackars hästar får nästan bara skritta, jogga i sin höjd! (pga att de är hårt) men imorgonkväll kommer pappa hem och blir hemma 1 vecka innan han far nästa sväng.
så ska höra om han har lust att följa på banan på torsdag då jag är ledig, om nu banan ens går att köra på? ska ringa christer och pejla läget.

Igår var de som sagt fest hos sandra, jag följde med Mli dit och de var riktigt trevligt! gick liite tungt att dricka bara men de gör inget, blev bara lagomt full ist för en gångskull :P sen blev de olles en sväng, började med att de var vääldigt lite folk, sen rasade typ halva världen in så då blev de mer drag^^! men blev trots allt en relativt tidig kväll, tror vi for vid 1 iaf , stackars Jonte satt i ursviken hemma hos sin mamma och väntade på oss, dom hade tydligen lagt sig så han hade suttit själv vaken och filosoferat :P haha.
Då vi kom hem så kände jag mig så pass nykter att jag gick över och tog in hästarna, mamma vågade inte ;P! 
och Imorse när jag skulle ta ut dom så låg lilla Briar ner och vägrade stiga upp! jag höll på skita ner mig, uusch så obehagligt de var! jag fick ta en sop och peta lite på honom, då steg han upp till sist och var precis lika söt och glad som han brukar :) men jag tog febern på honom och gick igenom honom lite bara för säkerhets skull, och de var då iinga konstigheter, sen skuttade han litegrann i hagen sen och de tar jag då som ett BRA tecken  då han i vanliga fall inte gör sånt i onödan :P haha.

nu har jag och Jonatan nyligen kommit hem efter att ha vart i byske en sväng och handlat, de var halva priset på alla taco grejjer bla , så ni kan ju gissa vad vi ska äta i afton ;)!?  efter middagen ska jag ut och skritta Bajen en sväng i mörkret, förstår igentligen inte varför jag inte gjort de under dagen? men jag har som tjollrat på med annat, de måste man få göra ibland :P sen är de som sagt så världelöst ute, så de känns inte som att de spelar så stor roll. Dom får sig en liten vilo period nu bara, så brukar jag göra varje höst då de är såhär ute. tror att hästarna gillar de oxå , att bara få ta de lugnt ett tag och bara vara :)

ikväll ska jag förbi Mli en sväng tror jag de blev, och kika på lite bilder från hennes kamera! sen får hon allt bjuuda på kaffe ;P hehe! sen ett STORT GRATTIS till Camilla R till hennes nya häst hon hämtat hem idag, så himla rooligt :D!!!!


söt Bobby vinter -08!

27 oktober.

Idag har jag fått mig en sovmorgon, steg inte upp fören kl var 10, sköönt var de kan jag lova er!
gick direkt och plockade ut hästarna och gav dom mat, sen busade jag med mina vovvsingar en stund så dom fick rejsa av sig litegrann :) och nu snart har jag tänkt börja med lite lunch, måste komma ihåg att göra så de räcker till en matlåda oxå! nu jobbar jag nämligen varje dag förutom lördag framtill onsdag nästa vecka , endast kvällar oxå ! skönt samtidigt som de suger, kommer knapt hinna träffa ngn fören nästa vecka då.

och på fredag har sussie sin inflyttnings/avskedningsfest, hon drar ju till england på måndag i 6 veckor och SJÄLVKLART så jobbar jag och kommer inte kunna delta , eller ja, jag ska dit! men kommer inte kunna dricka ngt. and that sucks!
jag får agera fylle chaffis ist antar jag, brukar bli så om man kommer nykter på en fest av ngn underlig anledning? :O ;P

Ngt jag bara måste ta upp nu när jag lix kom in på det, är att jag stör mig så SJUKT mkt på folk som bara tar en förgivet! som tex kommer man nykter på en fest, då får man kanske räkna med att folk vill att man ska skjutsa en, vist.
Men jag stör mig så förbannat på att de aldrig är ngn som erbjuder en slant för det! ? de är fan INTE gratis att köra bil idag, även om de handlar om ngn enstaka kilometer så tycker jag faktiskt att man iaf kan fråga om chaufören vill ha ngt för det. Och nekar man får man vell skylla sig själv, då har man iaf haft ett val. Men dom som bara tar förgivet att man ska skjutsa runt gratis tycker jag ska ta sig en funderare. De är då banne mig inte biligt dessutom att köra bil inne i stan! , sen om man är nära vän med ngn tycker jag inte de spelar jätte stor roll, då brukar de jämna ut sig i längden, men alla random människor som låtsas vara ens vän för stunden bara för att dom vill ha skjuts! nej uusch....


hur som haver, jag hade tänkt hinna ut med hästarna idag innan jag her mig iväg på jobbet, men ser då på mitt schema att dom gjort så att jag börjar 1 timma tidigare, låter kanske inte så mkt men de är rätt mkt då man bor mitt ute i skogen! så de blir inget av, börjar tydligen så imorgon oxå så då vet jag om det iaf, får jag stiga upp i tid så jag hinner ut.

Lördag är jag som sagt ledig, då ska de hämtas hö och hästar ska motioneras! sen på kvällen blir de troligen fest med Mli och några av hennes kompisar, blir några tunga dagar nu men de är de värt sen då de blir löning! :)

NU ska jag ner och laga korvstroganoff så Jonatan får lunch , och jag själv :P sen ska jag gå en promenad med hundarna, duscha och sedan bege mig mot jobbet.

<3


26 oktober.

sådär ja, nu är de dags för ett inlägg igen känner jag :P!
Har nu varit ledig sen i fredags, har hunnit med en hel del på den tiden faktiskt, bla målat om hallen/trappen så nu är de ääntligen bortgjort! och bra blev det :) så nu kan de strykas från att göra listan.

Igår fick mina hästar äntligen vinterskorna! så jag började med att ta ut Bajen en sväng i vagn, Mli var snäll och fotade oss :D  en pigg häst hade jag vill jag lova, men inte så konstigt efter 12 dagars vila .



här har ni min vackra kille :,)!!


sen blev de Bobbys tur, jag vet inte om jag var så smart som red honom då jag inte gjort de på 1,5-2 månader, utan bara kört honom några gånger sen dess. Jag fick mig iaf några rejäla bocksprång och bakutsparkar nere på lägdan då vi skulle galoppa, men jag får faktiskt skylla mig själv som utmanade ödet på de viset :P! va trodde jag själv skulle hända? X) , sen blev de iaf lite dressyr medan Mli fotade oss, gick vell sådär. Men ett STORT + är att han slutat slå ifrån hela tiden, men sen var han rätt tjurig och gick imot en del och tyckte de var allmänt tråkigt att gå runt där då han helst ville ut i skogen och rejsa , men de fick han göra på hemvägen sen :P  en del fina bilder blev det iaf, jag måste äga 2 av jordens finaste hästar :)!



kolla in min goding :,)!






Här Piaffar vi lite!! :D kan vi ju låtsas iaf ;) hehe!
(och nej, de var då fan inte varmt att rida utan jacka då de var 0-gradigt ute :P )


Nu ska jag ta och göra mig i ordning för att sedan he mig iväg på macken , dom byter kassa idag nämligen så de blir en liten utbildning idag så vi ska lära oss den, kan ju vara en fördel :P så nu avslutar jag med en bild på mig och Bajen :)!



Ni är allt + lite till, utan er är jag inget mina underbara älskade guldgossar <3


21 oktober, jag glömde säga!

att min bil OCH min hästfinka gick igenom besiktningen idag helt utan anmärkningar :D ruskigt skönt! dock känns de mindre skönt att jag lagt ut 4000 kr på min bil FÖR att den skulle gå igenom, men det är de värt det sen.
Ikväll har jag och Emelie gått en sväng med hundarna, sen följde hon med mig till stallet en sväng och hjälpte mig att plocka in hästarna :)! efter de gick vi in till mej och fikade litegrann och nu har hon just farit hem, så nu väntar sängen för min del då jag ska upp någorlunda tidigt imorn för att he mig iväg på arbetet.

ser fram imot morgonkvällen då de blir suring! vet inte hur många gånger jag nämnt det nu men de är verkligen så sjukt gott! vem var så smart och kom på att man ska låta surströmmingen ruttna innan man äter den? :P

blev förövrigt ingen ridning ikväll då jag höll på frysa ihjäl ute, men i helgen ska vi sätta igång igen, sen blir de som sagt vinterskor på måndag, kommer bli kanoon!


sen TACK till er som berättat vilka ni är som läser! tycker de är jätte roligt :) väldigt roligt var de att en av mina grannar läser, en barndomsvän till min pappa!  :)

på tal om pappa, så måste jag nog ha världens mest bästigaste pappa på denna jord! han ställer alltid upp då man ber om det även fast han inte vill, och ja, han är bara allmänt bäst helt enkelt :) mamma är inte så pjåkig hon heller! *ler*

godnatt på er allihopa, hoppas ni får en god natts sömn! :D





21 oktober.

wow! hela 4 st som vågat lämna ett litet spår efter sej :D men vilka är ni andra?? 500 spänn till den som vågar sejja vem ni är! ;) haha skämt och sido, skulle aldrig ske, då lever jag hellre med att inte veta vilka ni är :P

Iaf så är jag ganska just hemkommen efter en kort arbetsdag som kändes lång! var väldigt dött även idag, kanske för att de var svinit kallt ute och alla håller sig inne? eller så för att dom flesta är på jobbet den där tiden, började ju trots allt efter lunch :P , slutade kl 17 och drog hemöver , nu har jag och Jonatan ätit lite middag och ska strax börja plocka undan litegrann.

ska fara ut och skritta Bajen en sväng innan jag gör natt för hästarna, sen hade jag tänkt tömköra Briar men fick inget svar av emelie om hon kunde hjälpa mej så de får bli en annan dag misstänker jag :P!, har förövrigt gjort en god gärning idag, jag for förbi med en matlåda till Mli som fan aldrig äter :P hon lever på ostsås och spagetti + sina jädra ostkrokar och snus :P stackarn! så hon fick en låda med pannkaka , viiilken vän jag är :D haha!

Imorgon jobbar jag 11-16, sen hem och äta suring som sagt med Mli och min karl, sedan antar jag att de blir att ligga i paltkoma ett tag framför tvn, sen får vi se vart kvällen för oss :P , just ja! efter jobbet ska jag tvär brassa till stan och kirra lite färg till trappen, ska bli grått hade jag tänkt! vist låter de kul ;)? men jag tror de kommer bli bättre än va de låter, annars ska jag fan sätta mig och grina!

Nej, dags att ta tag i hemmet kanske? på återsende.










vem är ni

föresten tappra bloggläsare?? i stort sett aldrig ngn som lämnar ngt spår efter sej, men endå har jag rätt "många" läsare varje dag, så ngn som törs säga vem ni är? :) man kan ju inte låta bli att vara nyfiken!


20 oktober.

efter en härlig sovmorgon steg jag upp där vid halv 11, gick ut med mina hundar och plockade ut mina hästar i hagen.
Eftersom de regnat i några dagar nu så fick hästarna stå inne extra länge pga att hagarna blir så leriga, så nu fick hagarna torka upp litegrann iaf. vid 12 blev de lunch med Mli, sen hängde vi hemma hos henne en stund och drack lite kaffe innan jag drog hemöver och förberedde mig inför jobb.

kvällen har alltså bestått av arbete, var riktigt segt idag ,folket var inte på hugget med andra ord. Men de är sådant man får ta, kunde iaf passa på att pyssla med lite annat^^ sen då de var dags för stägning och kassaräkning så fick jag ett riktigt cenil ryck och blev en kvart senare än jag tänkt , sådant som händer.

var hemma strax efter 10, rastade mina hundar och sen gick jag över till stallet och gjorde klart för att sedan plocka in mina guldgossar :) dom frös stackarna, var ju +4 grader idag så jag satt bara på dom regntäcken imorse, sen nu var de -6,6 grader så inte så konstigt! men nu är dom inne i värmen och gottar sig :) , gick in till mamma och pappa en sväng å mamma hade hämtat ut ena paketet från börjes idag, vägde hela 16,5 kg tydligen :P! Bajens vintertäcke med helhals kom bla, sen Briars vintertäcke, å sen hade mamma beställt ett råsnyggt lila regntäcke! skit grymt! sen ett ljuusbrun/grått fleecetäcke med helhals, perfekt då de är riktigt kallt att lägga under vintertäcket :)
Imorgon ska pappa få hämta ut mitt andra börjes paket, kommer innehålla Briars tömmar och ett till fleecetäcke + lite annat smått och gott.

Jobbar 13-17 imorgon, en rätt chill dag ! får jag hoppas ^^ sen blir de hem och laga middag, städa lite och sedan ska jag ut och skritta Bajen en sväng, får se hur de går då han stått ett bra tag nu pga halkan ,men han brukar vara snäll iaf :P! fredag jobbar jag 11-16 , sen blir de surströmming med Mli ! lördag ska de målas i trappen! tror jag skrev de förra helgen oxå men nu SKA de faktiskt ske :P! sen kommer Jonatans lillebror vincent hit och hälsar på oxå.
så ska jag hinna ut med hästarna om de inte rasat ner en massa snö eller blir för halt, men på måndag får dom vinterskor! äntliigen.


nej nu ni väntar sängen för min del, nu är de färdig tjollrat^^!
godnatt.


rabies hästar förra vintern ^^!


19 oktober.

hej hopp, hemma efter en arbetsdag som jag trodde skulle bli lång men som blev kort, alltid lika trevligt :D!
har just tänt en eld och ska nu försöka klura lite på vad jag ska laga för middag, alltid en jobbig fråga.
Jag och Jonatan firade förövrigt 5 år tillsammans i lördags, de firade vi med en god middag på kriti och sedan gofika när vi kom hem, mer än så tyckte vi inte behövdes , huvudsaken är att vi har varandra :)!

sen mina vänner ska jag berätta min lilla "hemlis" som igentligen inte alls är så hemlig, men iaf så låg jag sömnlös en natt för 2-3 veckor sedan? och tänkte iaf att jag ska och måste leva ett sundare liv! inte för att jag är direkt osund i nuläget kanske, men man kan alltid bli bättre! så jag ska utmana mig själv från och med nu framtill den 10 december (sen är de ju jul ;P ) och se hur mkt jag kan gå ner i vikt, eller hur många centimetrar jag kan tappa.
Jag tänker inte göra särskilt stor skillnad i min vardag förutom att jag ska röra på mig mer och äta lite mindre, skippa alla gobullar osv mitt i veckan och bara köra onyttigheter 1 dag på helgen.

Jämt då jag ska göra ngt sånt här har jag alltid gett mig själv massa förbud, att tex " de och de får jag absolut inte äta" osv, då jag gör så blir jag alltid så jädra sugen och allt blir bara så svårt och de känns inte värt det. så därför ska jag bara köra på ungefär som jag gör nu, med små små förändringar till en början sen får vi se vad som sker.
små förändringar kan göra stor skillnad! de är det jag hoppas på iaf. självklart kommer jag fortsätta sen då julen är över, detta ska inte bli ngn direkt diet utan jag ska försöka få det till att bli en sund livsstil helt enkelt.
tanken är inte bara den att jag vill gå ner några kilon, utan oxå börja må bättre.

Det är min hemlis, så nu vet ni det! jag kommer såklart försöka uppdatera lite om hur de går osv då jag lix skriver^^.

sen lite häst "nytt" eller va man ska kalla det :P haha, men dom står för tillfället alla 3 . har vart superhalt nu senaste veckan och dom har inga vinterskor , nu har snön dock försvunnit så ska försöka hasa mig ut en sväng med dom idag!
de pratades ju o snö inatt, men som de ser ut nu på vädret så blir de nog regn, hoppas på att de är bart framtill måndag nästa vecka, då kommer Jami nämligen och skor, skulle vara perfekt om snön höll sig borta till dess :) sen kan de få snöa hur mkt de vill! :D

NU ska jag ta och laga lite mat, blir nog köttfärssås! eller kanske fisk? hmm.


15 oktober.

snön ligger kvar än idag, och som de ser ut så kommer vi få behålla den framöver oxå!? helt sjukt igentligen, förr var de alltid så att de snöade 2-3 gånger innan snön kom för att stanna, men i år och även förra om jag minns rätt`? så stannade den kvar första gången. Men jag tycker de e bra, jag hoppas att den blir kvar så de inte blir massa slask och skit, de är nog bland de värsta jag vet! inget håller en torr om fötterna tex. På tal om det, när jag får lön ska jag hitta mig ett par vinterskor!! ngn som vill följa mig? 

igår spenderades dagen som sagt hemma, lite snopet sådär. men umgicks med Mli hela dagen lång, bjöd henne på middag här sen blev de lite chips och tv uppe i hennes krypin :) , kl blev nästan 2 innan jag for hem tror jag?
sen vaknade jag kl 9 imorse, eller vaknade första gången vid 7 men tänkte att jag kan fan inte stiga upp nu ! så kämpade och sov framtill kl 9^^ , och jag vill inte påstå att jag åstakommit särskilt mkt . ska försöka betala lite räkningar nu hade jag tänkt så har jag gjort ngt "bra" iaf, jag haatar räkningar men dom måste ju betalas -.- ...

kl 14 drar jag mot Mican en kortsväng och lämnar av Tosca, bra träning för henne att få vara borta och utan mig :)!
sen far jag vidare mot jobbet, börjar jobba kl 15,40 till 21,10, sen far jag förbi Mican en sväng igen och plockar upp tosca, ska stanna en liten stund oxå hade jag tänkt och chilla lite :) sen vidare hemöver.

Ngt som suger en aning är att hästarna inte har vinterskor ännu, Jami kommer den 25 och skor , men de är endå 10 dagar kvar! ska ringa och höra om han kan komma tidigare! iaf och sko Bajen som vehöver röras så han inte tappar muskler och kondition. annars får jag vell köra ner honom till stan så får han komma och sko i christers stall, går ju de med!

ja, förövirgt väntar en ledig helg , åh jag äälskar att få vara ledig på helgerna! så otrooligt skönt de är!
Nu ska jag som sagt betala räkningar, sen rasta mina hundar och sedan snabbduscha för att sedan he sig iväg :)


14 oktober.

klockan ringde få sint kvart över 6 imorse, jag steg upp och snubblade som vanligt ner för trappen med ögonen halvöppna, öppnar dörren för att släppa ut lilla tosca och då till min förvåning möts jag av 10-15 cm ny snö! och de stormade fortfarande på rejält, jag var rent tvungen att gnugga mej i ögonen för att se om de verkligen var sant X)
var iaf bara vända om in och dra på sig vinterjackan och toppeluva.

sen insåg jag att jag faktiskt började jobba kl 7,50 ! och min bil är obesiktad och väntar på att bli lagad, så igår fick jag låna morfars bil , men problemet var att de inte var nå vinterdäck på, så jag i panik började springa runt runt i huset och fundera , till sist ringde jag chefen och frågade om de inte fanns möjlighet att vi kunde byta så hon fick ta min morgon idag så jobbar jag hennes tisdag morgon nästa vecka, och de gick bra som tur var! så nu blev jag helt plötsligt ledig?, känns endå liite tråkigt då jag sett framimot att jobba , jag älskar mitt jobb! så sjukt kul och jag stormtrivs verkligen! :)


ni skulle ha sett tosca imorse btw! detta är ju första gången i hennes liv som hon ser snö, och de tyckte hon var väldigt spännande :P först var hon lite rädd och undrade vafan de var för vitt och kallt som låg på backen, sen började hon rejsa runt som aldrig förr och de fanns då ingen hejd på hundrackarn! i samma veva så hade mamma släppt ut vizzla (hon fick sova hos mamma inatt) så då blev de 2 hundar som sprang för glatta livet runt runt i snön , tosca med hennes älgben for då hoven droven och gjorde några snygga faceplants  , sen upp igen och runt runt ruunt.
kl blev då kring 8 innan jag gick in igen, kröp ner i sängen och råkade sova till kl var halv 12 ! :O jisses.

Nu har jag för en stund sedan släppt ut hästarna, dom hoppade och studsade runt även dom och var glada :)
sen lilla Briar hade jag lös på gården och han undrade förtvivlat vart allt gräs tagit väägen?! X) hahaha.

sitter för tillfället och väntar på ett samtal från Mli, hon kanske ska komma förbi och fika lite en sväng^^
i afton ska jag och Jonatan försöka hasa oss till byske med morfars bil, kan bli mkt spännande!! han behöver hjälp med att byta till vinterdäck, sen behövs de handlas hit hem oxå .

Förövrigt så beställde jag hem Julgardiner från Ellos igår!! dom är såå fina och jag vill ha jul nu så jag får hänga upp dom direkt dom kommer! beställde endast till köket då jag inte riktigt hittade några som passade till vardagsrummet, fick hem jotex katalogen igår så ska gåner och sätta mig å kika igenom den få se om dom har ngt fint :)


såhär ser gardinerna till köket ut, jag ÄLSKAR DOM!


12 oktober.

jag är lätt besviken över min uppdatering de senaste dagarna, men jag har rent inte haft tid! har inte ens suttit vid datorn på minst ett par dagar iaf.men idag är jag faktiskt ledig från jobbet, så idag har jag passat på att tjollra på lite här hemma,sånt man inte ids göra då man jobbat ;P

Har ganska just kommit in efter att ha kört Bajen en runda, vi var ute i 1,5 timma och lullade på i skogen, var på några stigar/vägar vi inte vart på väldigt länge, så de var trevligt och han skötte sig fint, var pigg och glad :)
dock blåser de som satan ute och är bara 3 grader varmt, så jag frös en del.

hade tänkt hinna ut med Bobby en runda nu oxå men insåg att jag ska iväg till stan på personal möte hos min brukare,
till er som undrar är jag fortfarande kvar där som vikarie och fick behålla rollen som arbetsledare, så de är bara he sig iväg ikväll, ska passa på att handla lite smågrejjer då oxå som behövs hit hem.

Imorgon väntar jobb på macken på eftermiddagen, ska ut med hästarna på dagen! torsdag jobbar jag förmiddag och ska öppna för första gången, bli spännande! men åsa lovade att hjälpa mig så de känns då skönt, fredag jobbar jag kväll sen är jag ledig framtill nästa tisdag tror jag? ska bli härligt :) lördag firar jag och Jonatan hela 5 år, men vi har då inte planerat ngt speciellt, blir nog bara gå ut och käka ngnstans , känns onödigt att slösa massa pengar på sånt där, vi har ju varandra och de anser vi är viktigast.


förövrigt händer det inte så mkt i mitt liv just nu, jag jobbar, äter sover, skiter, hästar runt, pussar på mina hundar och min karl, alltså ungefär som vanligt^^

Lilla Briar måste jag berätta om han ser ut som ett litet lurv monster! jisses vad päls han fått, och jag antar att mer kommer! men söt är han så de bara dånar om det , han går lös in och ut från hagen och följer mig glatt dit jag går :) med något enstaka stopp där de ligger ngt gott på backen såklart! ;P , att han skulle rymma är jag inte de minsta rädd för iaf, fråga mig inte varför men de tror jag inte skulle hända faktiskt :P haha.

borstade upp honom imorse jätte ordentligt, sen nu när jag skulle ut med Bajen då hade han legat och rullat runt bland löv och barr så han såg bedrövlig ut stackarn! men jag kunde inte annat än skratta, han är ju så jääkla söt :P






Ni kan ju inte annat  än håll med mig?? X)


8 oktober.

kl är mitt i natten och jag borde verkliigen sova, men jag ska göra ett kort och snabt inlägg^^
har jobbat och shåat på, så har inte hunnit med så mkt annat än det, men nu är det helg framtill söndag kväll för min del innan jag arbetar igen. I afton har Jonatans mamma dennis och vincent vart förbi på middag, blev suring som smakade helt underbart som alltid! sen ikväll har jag vart uppe hos Mli en sväng , imorgon ska jag försöka hinna till stan en snabbis, ut och rida minst 1 av hästarna , sen blir de utgång på kvällen med Mli om de blir som vi har tänkt oss :P hoppas på det!

sen hoppas jag på att mina grejjer från börjes kommer nästa vecka!! :)

mina planer inför nästa vecka ser för tillfället ut såhär:

Måndag:ut med hästarna under dagen,sen jobb på kvälln!
Tisdag:Ledig, banan med Bajen troligast, annars träning här hemma. personal möte hos brukaren på afton!
onsdag:städa, jobb på kvällen
torsdag:jobb morgon , sen ut med hästarna!
fredag:jobbar kväll , troligen ut med hästarna under dagen , sedan är jag ledig helgen!


så vill ngn hitta på ngt nästa helg så är jag öppen för förslag! :)



6 oktober.

har vart rätt flitig såhär på morgonskivsten idag, steg upp och gick ut med hundarna en stund, sen gick jag över och började skruva fast trådfästen i stolparna till Briars nya hage, sedan drog jag tråden och gjorde allt klart :) sen gick grabbarna grus komma ut i blåsten, fattar inte varför de blåser så förbaskat hela tiden? 4 dagen i rad de blåser såhär mkt nu. usch!

efter att jag hästat runt lite gick jag in och gjorde en pastagratäng till lunch så Jonte skull ha ngt att äta, och nu har jag satt mig här en stund , ska lägga mig och vila en timma tror jag innan jag beger mig mot arbetet kl 15!
vaknade inatt och mådde sjuukt dåligt! kändes som jag skulle spy, men jag lyckades somna om som tur var.
nu är de 2 gången de händer på bara 1 vecka, jag hoppas att de inte är nå magsjuka eller ngt sånt som är på G, men de känns som att då skulle den ha brytit ut ganska direkt, kanske ngt jag äter varje dag som jag inte tål? hmm, vad nu de skulle vara.


imorgon jobbar jag 10-16, sen ska jag försöka hinna ut med hästarna en sväng, kan bli tajt då de blir mörkt redan halv 7, sen fredag jobbar jag 11-16 sen är jag ledig lördag och jobbar söndagkväll 15,40-21,10 .

Nej nu ska jag ta mig en powernap innan jag springer över och ger hästarna mat, sen göra mig klar inför arbete!


de här fleecetäcket är betsällt till Bobby och Bajen btw!

och de här vintertäcket beställde jag till Bajen, med helhals som ni ser^^ jag kommer troligen raka Bajen i vinter och då behöver han ett som håller honom varm ordentligt, Bobby fick 1 nytt förra året så han får inget nytt i år, han massakerar dom bara endå knäppnissen ;P!

beställde även ett vintertäcke till lilla Briar, ett brunt med ljusblå prickar/rutor på, skit gulligt!
har dock ingen bild på det, men finns på börjes hemsida för den som undrar :P


5 oktober.

jag äger lätt 2 av jordens finaste hästar!
jag är så glad idag att de finns inte! , var som sagt ner med Bajen på banan idag för att köra ett snabbjobb tillsammans med Leif och en av hans hästar som han har i träning, sen var de en till snubbe som var med så vi var alltså 3 st , värmde först ca 4 bakvarv, körde 2000meter i 30 tempo , skrittade ett varv , joggade ett varv och vände sedan upp och körde 1640 meter i 25 tempo, jag låg i rygg på Leif hela vägen och Bajen hängde på utan problem!
sista 300 så kände jag på Bajen att de började ta imot lite, jag fick vifta på tömmen lite för att påminna honom om att de var en bit kvar, och han ökade direkt och gjorde verkligen sitt bästa! han var med hela vägen och jag blev så stolt över honom! första gången han springer i detta tempo på 1 år och vi tog oss runt så jag kan inte vara mer än nöjd över honom :) ! joggade iaf ner ett varv och skrittade sen ett par varv runt på stallbacken, då jag ställde in honom sen var han HELT oberörd! flåsade inte ens lite, vill säga att de inte alls är ngt fel på hans kondition :)
Därimot tror jag att han fick liite mjölksyra sista biten, men får han springa i detta tempo framöver så kommer de bli kanon! christer tyckte han såg gryymt fin ut och han var minst lika nöjd som förra gången, känns otroligt skönt att ha honom vid min sida som stöd och hjälp, jag har christer att tacka för mkt måste jag seja.

efter att Bajen gjort ett superjobb på banan så fick han duscha av sig, sen snörde jag på honom ett täcke , lastade och drog hem :) pappa följde med som hjälpreda såklart, sen tycker han faktiskt att detta är så spännande att han VILL följa med ;P haha.

och Bobby är bara allmänt bäst, han är en häst man bara inte kan låta bli att tycka om :) även fast han är en riktigt jävel ibland^^ , så jag säger de igen, jag har världeeens finaste guuldgossar <3 inte att förglömma lilla Briar som förövrigt går lös in och ut från hagen nu, han följer med huur snällt som hellst :)


I afton har jag vart med Emelie till piteå en sväng och röjt lite på stan, jag hittade ett par jeans och lite smågrejjer, emelie var så krääsen så hon hittade ingenting förutom en klocka inne på en jätte häftig liten affär! :P sen fikade vi på waynes och sen åt vi tacotallrik innan vi drog hem^^ riiktigt treevligt!

Nu har jag ganska just kommit in från stallet, pappa har burit in kylen åt mig nu , blev kanonbra! så imorgon ska jag rensa bort massa skit som jag inte ska ha kvar, sen väntar jobb på macken kl 15,40!
försten så satt pappa ner stolpar till briars hage som ska göras om nu innan vintern kommer, har jag inte världens snällaste pappa så säg!?


<3


4 oktober.

kanelbullens dag idag, rätt kul va de finns för dagar här i världen alltmest ;P! tur jag bakade bullar förra veckan så jag har i frysen, då slipper jag göra de idag :)

kom in från stallet ganska just, borstade upp alla 3 hästarna innan jag släppte ut dom i hagen, friserade lilla Briar litegrann i nacken då han har så förbaskat mkt man! knapt grimman sitter , men efter friseringen satt den som en smäck ;) , nu strax ska jag dra iväg med jennie upp på fältet för en lunch! sen ska jag dra iväg mot byske för att handla litegrann så vi klarar oss ett tag, skulle gjort de redan i lördags men de blev inte^^.

ska rida igenom Bajen idag hade jag tänkt och känna hur han känns innan vi drar ner på banan imorgon, sen ska jag fara ut och köra Bobby en runda :) hoppas jag hinner allt innan de blir mörkt, är ju bäcksvart ute redan kl halv 7 om dagarna nu :S de är en nackdel med vintern!


nu anlände jennie så nu bär de av uppmot fältet!
hörs sen^^




min lilla skiiiiit :,)


3 oktober.

dagen har jag spenderat hemma hos emelie i storbränna, blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag, men så måste de få bli ibland :P, tog med mig tosca oxå lät vi henne träffa sita och siri + lilla jumjum som emelie var hundvakt till idag, gick riktigt bra faktiskt :) vi gick en lång promenad sen upp i skogen och lät hundarna busa , eller lång och lång, den tog iaf rätt lång tid :P haha. sen var min lilla tosca rätt slut så hon fick lägga sig i bilen medan vi gick in och drack kaffe, sedan drog vi ut i hagen och fotade på emelies pollar litegranna^^ och efter de for jag hem :) kl blev då kring 16

blev surströmming till middag idag tillsammans med mamma morfar ola och Jonte, bara pappa som fattades ! men han kommer hem imorgon, var iaf supergott och roligt att morfar kom hit :) är mkt sällan han är här trots att han bara bor i byske. men så blir de kanske när man blir gammal, blir iaf jätte glad då han väl kommer hit! sen träffas vi i byske då han är in på kiosken rätt ofta :)

Blev ingen stallstädning eller ridning/körning idag, tiden gick så fort och nu är de då så mörkt ute så de får bli imorgon.
ska strax gå över och plocka in dom i stallet så dom slipper vara ute, blåser ordentligt idag! kallt oxå, uusch.
Imorgon ska jag ut med både Bobby och Bajen, sen påbörja stallet!!! måste hämta hö på aftonen oxå -.- dryygt! men måste göras, dom kan ju inte vara utan mat . sen ska jag komma ihåg att ringa christer å höra hur de blir på tisdag!.

näee, nu ska jag he mig ut i blåsten och fixa stallet! sen tror jag att sängen väntar, är skit trött trots att jag sov till 11 idag!?



min lilla fiina tosca <3


2 oktober.

Dagen har rullat på, tog med mig jennie och lilla tosca till staden en sväng och kollade läget, och folk var de minnsan!
tosca fick träna på att sitta själv i bilen medan jag och jennie lullade runt och kollade in affärerna ett tag, sen gick jag och plockade ut tosca så hon fick gå en vända på stan , väldans bra miljöträning! gick superbra faktiskt, över förväntan! hon tyckte de var riktigt roligt, särskilt då hon fick se sig själv i alla skyltfönster X)

de enda jag fick med mig hem från staden idag var en flanell skjorta från Gina, tyckte att de var lite kläder just idag, kanske för att jag ville hitta ngt, brukar vara så ;P

Nu har jag just kommit in efter att ha vart ute och kört Bajen en sväng, svullnaden är betydligt mindre idag och han har fortfarande ingen feber och är pigg och glad, kändes superfin i körningen oxå så :), efter att vi kört en sväng for i hem och hämtade lilla Briar som för första gången fick följa med bakom vagn , jag höll först i honom i grimmskaftet , sen knytte jag fast honom baki vagn och de gick då så bra! förutom att han var lite smått olycklig över att han var tvungen att små trava hela tiden för att hinna med :P jobbigt jobbigt!.

Hade tänkt ut med Bobby skrutt oxå men de hann bli så mörkt så de får jag ta imorgon , har plockat in mina gossar nu så dom får stå inne inatt, blir nog - grader ikväll skulle jag tro, känns så iaf.

Planerna för morgon dagen är iaf ut med hästar, sen städa huset och på aftonen kommer morfar hit och äter surströmming med mig och mamma, kommer bli mums!! sen ska jag börja rensa i stallet oxå, hann inte det idag.
Måndag ska jag fortsätta med stallet, he mig iväg och handla lite mat så vi överlever här hemma^^ , så kommer pappa hem på kvälln :)! tisdag blir de banan med Bajen för ett snabbjobb, ska troligen köra med Leif och ngn av hans hästar,får veta imorgon eller måndag. Onsdag blir de jobb på macken på kvällen, första gången jag ska vara själv vilket känns sjukt nervöst! jag ska tvinga Jonte att följa med som stöd då han kan allting i stort sett då han jobbat där 1 år.

Nu ska jag snöra mig själv in i duschen, sen mysa med en te kopp framför tvn!


föresten!

så har jag en hemlis som jag inte kommer avslöja fören efter den 16 oktober, tänkte bara skriva det för att retas lite ;P hehehe !!!

1 oktober.

ny månad och min sista jobbar dag hos min brukare, eller sista och sista, är fortfarande kvar som vikarie och fick behålla mitt uppdrag som arbetsledare, så de känns bra iaf :)! nu är jag ledig framtill onsdag som de se ut nu, sen börjar jag jobba på macken, kommer bli kanon!

idag efter jobbet for jag hem och tog med mig hundarna och jennie å deras lilla hund charlie ut till skogs, vi gick vell runt ungefär 30 min (vill inte att tosca ska springa omkring allt för mkt då hon är så ung ännu) , sen har jag bara tagit de lugnt, ätit en god middag med min karl osv. skulle ut och köra Bajen i afton, men då jag tog in honom var han svullen vid  ganasherna?! på ena sidan var det hårt och jämnsvullet och på andra sidan var den som en "fläskboll" som var mjuk och äcklig, kollade febern på honom men ingen feber hade han, och han är precis lika pigg och alert som vanligt så jag tror inte de är ngn fara, läste på datorn att de kan möjligtvis vara proteinöverskott, eller att då dom tuggat maten att han även "tuggat" luft, då kan de tydligen lägga sig där. eller att han fått i sig ngt sand eller gruskorn som irriterat spottkörtlarna. skulle kunna vara ngt insektsbett oxå, typ geting? dom är ju rätt alerta just nu :P
Hur som helst, vi avaktar och ser . tyckte att svullnaden gått ner sig ganska ordentligt nu ikväll, så de är nog inget.

Imorgon ska jag tvär hänga med Jonte till stan en sväng, ska ta med mig tosca och miljöträna henne lite, sen blir de hem och ut å köra hästarna, ska även påbörja höst städning i stallet! ska ta bort lite skrot så pappa kan bygga en sadel/sel kammare som vi pratat om ett tag, jag ser verkligen fram imot det så jag får lite ordning på mina saker!.

ikväll blev de idol för min och Jontes del btw, oj vad jag älskar gammlingen, han är sjuuukt grymm! ngt jag därimot inte gillar är att jimmy inte fick ngt av jurryns wildcard :( för han och gammligen är fan dom bästa som är med i tävlingen!! dom andra har inte en chans! enligt mej.

Nu väntar sängen , imorgon är en ny dag med nya möjligheter.
Jag bara ÄLSKAR hösten! :)



RSS 2.0