21 juni.

Så går vi mot mörkare tider, vist är det så efter midsommar? halvvägs kvar till jul oxå, känns ju sådär lagom coolt ;)
Midsommar firades på bästa sätt här hemma i fällis tillsammans med Sussie och Harald, blev en 3 rätters och någon enstaka cider (första på över 11 månader för min del!) massa prat och skratt, vi fick även spöa grabbarna i kubb på kvällskvisten ;) summa sumarum en fantastiskt rolig kväll!
 
& lilla Algot har hunnit vara sjuk oxå, i tisdags afton fick han inte behålla maten.. Tog tempen och det visade sej att lillgossen hade feber :( 37,8 då. när vi skulle lägga honom kräktes han igen och febern hade gått upp så det var bara åka in på akuten. det tog en jävla tid innan det blev klart, mestadels av tiden fick vi bara vänta trots att de iprincip var tomt i väntrummet! till sist började det hända grejjer iaf och efter lite prover som såg bra ut trodde dom inte att de var ngt allvarligare än en förkyldning, febern hade dock stigit till 38,9 så vi fick med oss lite alvedon hem.
Han kräktes inget mer men hade feber ett par dagar, nu är han dock helt feberfri och betydligt piggare!
hoppas att det får hålla i sej, man blir ju så orolig då han fortfarande är så liten..

Hästarna är utkörda på bete, vet inte om jag skrivit om det? hur som helst är det väldigt tomt här hemma på gården och jag saknar dem ngt enormt samtidigt som det är ganska skönt. Jag vet ju att dom mår alldeles prima och blir väl omhändertagna :) den 23-24 augusti kommer dom hem igen, innan dess ska vi bygga ny hage åt grabbarna som kommer bli bakom stallet, där kommer dom ha tillgång till tak oxå så det blir som en lösdrift :) kommer bli kanoners!
 
Idag har vi tagit det ganska lugnt, jag och Jonte tog med algot i vagnen & vovvarna för att kika på laxfisket som var nere i laxtrappan kl 15, jisses va folk det var! och vilka jäkla laxar dom drog upp! en vägde 10,3 kg, värsta monstret :P Efteråt gick vi hem och åt middag, bjöd över bror oxå. Nu ligger Algot och sover i sin säng för kvällen, jag ska plocka fram lite chips och dip & mysa ner mej i soffan med Jontis, sådeså :)


 
 
 
 

7 juni.

Fyy tusan va varmt de varit nu ett par dagar, blir klappslut av denna värme! tempen har legat på 26-28 grader, typ 20 är lagom...Tycker så synd om lilleman som inte riktigt får ro när det är så varmt ute, även om han är i skuggan så blir de varmt i vagnen, och inne är de nästan lika hett! usch...
 
Jonte är ute på galejj, Lilleman sover äntligen i sin säng och jag ska strax krypa ner jag oxå, är sjukt trött..
Imorgon kommer kacke och hennes kavaljer på besök, ska bli trevligt att ses då det var länge sen sist :)
På måndag ska jag ringa och boka in ett dop datum, siktar på den 19 el 20 juli, håller tummarna att det ska funka :)
 
Igår var det nationaldagen btw, snörde ihop en pinoccio tårta som jag bjöd Erre nylle och bror på :)
har även planterat lite utanför bron, trevligt med lite blomster ;) får se hur länge dom lyckas leva^^
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0