31 augusti.

Precis som jag väntade så kom mina provsvar med posten idag, och mkt riktigt var det ngt galet.
Har en ganska ordentligt B12 brist vilket förklarar en hel del av mina psymtom, bla trötthet, muskelsvaghet, yrsel,darrningar och värk i kroppen samt problem med minnet.
 
Har försökt googla lite om det på internet men hittar egenligen inte så mkt, är vist rätt ovanligt med B12 brist hos unga personer, står oxå att det SKA utredas om det drabbar en ung person. hmm? blir nästan lite rädd..
Har iaf fått en tid för återbesök på fredag den 2/9, altså fredag nästa vecka. Får se vad som sägs då.
 
Vädret är grått och trist idag, verkar dock ha ett litet uppehåll från regnandet just nu? ska ta hundarna på en promenix så jag slipper sitta inne hela dagen iaf.. I afton blir det suring med min Jontis och Mli, Gottiigott!
 
Fina fina Cilla <3

30 augusti.

Full rulle fiskbulle!! är hundvakt till Mican och Robins lilla schäfervalp Zera, 10 veckor gammal och en riktig sötis!
Cilla är såklart HEL nöjd över att busa med ngn som är lika galen som hon själv, Vizzla sitter bara och tittar på sidan av :P gammtanten där^^
 
om ungefär 1 timma kommer Robin hem så då överlåter jag zera till honom :P , i afton ska jag försöka åstakomma lite nytta, har inte blivit så mkt under dagen då jag haft 3 st, eller mest 2 galningar som rejsat runt att hålla koll på :P måste tvätta bla sen rensa i garderoben, sen hade jag tänkt köra häst och göra klart i stallet så gossarna får komma in ikväll, ska vist regna som tusan imorn..
 
Imorn ska jag städa, igen! om de lix har tänkt vara skitväder så kan man ju alltid roa sej med sådant..
sen får vi se om mina provsvar kommer, var nämligen till läkarn i måndags och tog blodprover, hoppas att allt är som det ska...
 
 

29 augusti.

regnandet verkar ha tagit ett litet uppehåll, befinner mej just nu på jobbet där jag har fm, sedan drar jag vidare mot byske för lite ärenden...
 
I afton står städning samt tvätta på schemat, ska även ut och köra häst samt passa på att gå med hundarna i skogen nu när det inte regnar, ser ut som de ska bli dåligt imorn och fredag igen..
Igår gjorde jag en liten beställning från hööks, inte till hästarna dock utan till vovarna, tycker dom har ett riktigt bra utbud även på hundgrejjer! så beställde hem varsitt täcke till flickorna med reflex, även varsin reflexväst :)
 
Hästarna fick sova ute inatt, inviga den "nya" hagen, än är den hel :P hehe*
satt på dom regntäcken ifall att, är inte direkt varmt ute nu heller längre..
 
Nu har jag tammetusan inge mer att skriva om, har ett hemskt intressant liv ;P
 
 

28 augusti.

Gått några dagar sedan sist, men har vell faktiskt inte hänt allt för mkt, har mest bara vart hemma och tagit de riktigt lugnt, vädret har inte direkt varit på den bästa sidan, börjar vara höst på riktigt nu! igår regnade det och stormade riktigt ordentligt, 30 mm regn anlände och de blåste på hej vilt! hästarna fick stå inne hela dagen, tror dom tyckte att det var riktigt skönt :) , jag och pappa trotsade dock vädret och bygde klart hagen! rev ner tråden i söndags nämligen, så igår blev det ny tråd så förhoppningsvis ska de hålla hela vintern :))
 
Imorse när jag skulle plocka ut grabbarna grus såg dom ut som varsitt spån monster! :P dom hade nog njutit riktigt ordentligt efter att ha stått utomhus heela sommaren lång :)
 
Fick förövrigt ett tråkigt samtal imorse, det var mamma som ringde... Morfar har nu lämnat jordlivet, efter månader av sjukdom så känns det bra att han äntligen slipper lida, det var inget liv för honom..Nu får han äntligen återförenas med mormor, och leva ett liv utan smärta och sjukdom tillsammans med henne <3
 
 
Vila i frid älskade Morfar, Det är du värd <3
 
 

24 augusti.

Så var 3 dagars jobb överstökat och jag går på 4 dagars ledighet, ledig idag med andra ord.
Inser att jag kommer måsta åka in till stan en sväng och köpa hundfoder bla, sen lite annat smått och gott.
Jennie följer mej som sällskap :D
 
ska även fixa och göra lite mysigt ute på bron, ska sätta lite höstblommor och stöka undan lite sommarkrafs.
Hästarna ska motioneras idag oxå, Bajen ska få sej en joggingtur med vagn hade jag tänkt och Bobby likaså.
Pappa var gullig och hämtade spån igår, börjar vara dags att ta in dom på kvällarna snart nämligen, igårkväll var det bara +4 grader ute! men tycker inte att det gör så mkt när det inte regnar, sen ser jag till att ge ordentligt med mat på kvällarna så dom håller igång :)
 
Nu ska jag bege mej ut i skogen med hundarna en sväng innan jag styr kosan mot staden, kommer säkert vara kaos! är ju fan fredag idag, suck*
 
 
Min fina Vizzelpipa får stå för bilden idag <3

22 augusti.

Så var man tillbaka till vardagen igen , blandade känslor men känns faktiskt mest bra.
Hade förmiddag igår vilket gick över förväntan, trodde jag skulle vara klappslut efterår men var förvånansvärt pigg!
Väl hemma åt jag lite finncrisp till middag, sedan vandrade jag upp till Mli och hjälpte henne bära lite möbler över till nya lägenheten, kommer bli så fiint ^^
 
Idag har jag eftermiddag, samt förmiddag imorn, gissar att jag kommer känna mej lite trött efter det! fast 4-5 dagars ledighet väger upp det hela, för de är precis vad som väntar efter imorn ;D
 
Har en hel del som ska göras, bla måste jag åka in till stan och fixa lite grejjer, sen ska hagarna dras om med ny tråd osv inför vintern. hästar motioneras samt huset städas, mkt att stå i men det får gå :)
 

20 augusti.

Äntligen har den äckliga värmen börjat ge med sej en aning, röt + extrem värme (för att vara den här sommarn) är ingen hitt , enligt mitt tycke.. Nu har vi ca 14,5 grader i skuggan, dock varmare i solen men inte lika hemskt! nu vill jag att hösten ska komma, det är den bästa årstiden jag vet :)
 
Började dagen med att utfodra djuren, som vanligt.. sen gick jag över till Mican och hälsade på deras ny tillskott, en fantastiskt söt liten schäfer valptik!! pratade på en stund innan vi kom fram till att vi båda var hungriga , så blev ett besök på folkan för lite lunch oxå.
 
Kom hem vid 14 tiden, glömde bort klockan och att jag skulle till banken innan kl 15 då dom stänger för att lämna in 2 st checkar med lite pengar på som ska in på mitt konto. 25 över 2 drog jag iväg! bättre sent än aldrig ;) hann då med god marginal, tur audin e snabb ;)
 
Nu har jag och Jontis ätit lite middag, blev lite keso för min del då jag inte kände ngn direkt hunger..
Medecinen har faktiskt börjat ge sin verkan, dock lever en del biverkningar kvar oxå som jag hoppas ger med sej snart..
 
Ikäll blir det en snabbvisit uppe hos Mli för att kolla in hennes nya lägenhet, sen iväg till Mican och Robin igen och spela lite Mario och pussa lite på valpisen :] Jag önskar dem verkligen all lycka i världen och hoppas att det blir en kanon vovsing <3
 
Nu en kopp kaffe!
 
 
Imorn börjar jag jobba igen btw, OJ så skönt!!!

18 augusti.

Ännu en dag då jag bara känner för att göra ngt riktigt jävla galet! kommer dock inte till skott med någonting som vanligt för det :P.. Blev en lunch med Jennie på folkan i all tröst, sedan for vi hem till mej och tok drack kaffe och smuttade på lite mörk choklad innan hon återgick till jobbandet.
 
Blev förövrigt VÄRLDENS jävla hageloväder här på fm, på riktigt det VÄRSTA jag varit med om!! överdriver inte om jag säger att hagelbollarna var nästintill lika stora som en mellankula!! blev sånt tryck att tom Audin började larma, helt sinnesjukt! gick över rätt snabt som tur var, uuusch..
 
När det blev uppehåll gick jag ut med hundarna i skogen, började dock regna på oss efter en stund så blev ingen direkt jättelång sväng, får gå en till runda senare :) .. ser ut som jag blir ensamen hemma ikväll, är crusing i piteå och hela världen verkar ska dra dit? förstår inte riktigt meningen med det, blir bara synd om bilarna och chaffisarna som ska ha massa fyllon i bagaget :P . Ska ta mej en ridtur, sen ett fotbad och bara ha lite egentid tillsammans med mina vovsingar, är det ngn härute som vill joina mej så välkommen över! jag bjuder på kaffe ;)
 

en liten händelse.

Var hit en snubbe som sålde dammsugare, han visade upp en förjäkla fin en med en massa olika kungliga finesser!
jag var ju hel eggad tills vi började tala om priset, 38 JÄVLA TUSEN KRONOR!!!
Kunde få den för 15990:- om jag valde bort viss utrustning..Sjukt dålig stämning :P!!!
 

17 augusti.

Blev en fruktansvärt lugn dag igår, helt ärligt är jag SPYYY less på det! nu vill jag verkligen börja jobba och återgå till dom gamla vanliga hederliga rutinerna igen, när tom jag börjar klättra upp efter väggarna så är det illa...
 
Iaf så blev det en ridtur med mican på afton, jag tog Bobby och Mican fick rida på finaste Bajen :) jag hade Bajen som handhäst då Mican är lite ovan, första gången jag testar det faktiskt och det gick gallant! båda gossarna skötte sej exemplariskt och Mican var såå duktig! blev en skrittur på kanske 40 min? iaf så knäppte jag lös och Mican fick rida HEEELT själv sista km hem, jag är såå stoolt ;)!!över både häst och ryttare ;)
 
Efter ridturen gick vi hem till mej och tog en litten fika, Jonte och Robin satt och spelade tvspel :)
vid 22 drog miccimus och Robin hem, jag passade på att ta mina odågor till vovsingar på en kvällsprommis innan sängen kallade. Försöker nämligen komma mig isäng i någorlunda tid nu på kvällarna för att ställa tillbaka dygnet en aning, går faktiskt riktigt bra! är en fördel nu när jag börjar om att jobba igen till veckan.
 
Idag får hästarna vila är planen, sen i afton får vi middagsfrämmen! kommer bli en trevlig fredag :)
 
 
Bajen på G igår ;)

16 augusti.

Igår åkte som sagt jag och Jonte in till stan och fick oss en helrenovering bokstavligen talat! Jontes pappa praktiserar hos Bo:s massage, och jag skämtar inte, men han är tammefan Jesus!! finns inte EN kroppsdel han inte kan fixa till !! jag fixade bla ryggen, handleder, armbågar,skuldror/axlarna,nacke,knän samt fotlederna.
På Jonte fixade han ryggen och axlar, samt hans knä han haft haft väldiga problem med sen han var 10 år gammal och som han opererat 2 gånger (helt i ONÖDAN) det är helt fantastiskt, måste upplevas för att förstå hur jäkla bra han faktiskt är! vilken otroligt kunskap..Han fixar vist till även hundar med ryggproblem eller dylikt oxå, även hästar förr i tiden men det hade han vist lagt av med nu pga det blir för mkt..
 
Efter renoveringen åkte vi in på Jula och fixade lite grejjer, sedan åkte vi hemmåt igen, mörare än någonsin båda två. jag började må lite illa faktiskt och blev sjukt skakig, gjorde ett kort stopp hos mamma på kiosken där jag skulle hämta vizzla som jag lämnade där på ditvägen, tydligen såg jag helt likblek ut! gick dock över efter ett tag,
antar att min stackars kropp fick mer eller mindre en chock, samt att blodcirkulationen kom igång ordentligt, det är den INTE van vid kan jag lova :P
 
Hästarna fick vila igår pga detta, känner mej fortfarande lite mör men ska nog ut och skritta ikväll iaf, lät som att Mican var sugen på att hänga med, blir spännande och trevligt :))
 
fått nya schemat på macken nu oxå, jag ser verkligen fram emot att börja jobba igen! blir dock spännande och se hur min kropp reagerar efter 6,5 veckas ledighet....Men det får gå, jag börjar vara lite halvless på att vara hemma faktiskt..
 

15 augusti.

Igår blev det sol ,nästan lite bad , handla mat och diverse trevligheter i byske med Mli :)
Hon hängde även med ut och red på mina gossar senare under aftonen, jag har dock aldrig varit med om mer otaggade hästar i hela mitt jävla liv :P!! knapt så dom ville gå fram igår, blev dock bättre efter en stund.
Gissar även dom är lite påverkade av värmen, har vart så sjukt varmt senaste dagarna samt otroligt dålig luft! så det är helt förståeligt..
 
På kvällen kom Mican och Jennie förbi, blev lite super Mario och popcorn framtill kl 22 då dom drog hemmåt igen, jag själv drog vidare upp till Mli och hjälpte henne slinga håret :)
 
Idag är det minst lika varmt ute, jag gillar inte när det ska vara såhär varmt! nu vill jag ha höst -.-
Jonte ska sluta lite tidigare från jobbet idag så vi kan åka in till stan, vi ska nämligen fixa våra ryggar hos hans pappa Roger, sen fixa lite annat , bla foder till hästarna.
 
Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, hästarna kommer vila iaf då jag kommer vara nyrenoverad.
Återstår att se vad som hände och sker :)
 
 
Bjussar på en bild på mej och bästaste Micaaan <3
 
 

13 augusti.

Idag är ingen bra dag, har sovit som en jävla kratta i natt vill jag lova! typ miljoner miljarders tankar har snurrat runt, heelt onödiga sådana oxå kan jag tillägga.. hoppas att det är ngt tillfälligt, misstänker dock att det är medecinen som gör det, så då borde det inte vara långvarigt.
 
kollade på kl sista gången vid 3 inatt, sen sov jag halvkasst enda framtill kl 10 då jag gav upp och bestämde mej för att stiga upp. visade sej vara kanonväder, +20 grader i skuggan har vi haft idag! riktigt jäkla varmt.
Har hunnit med en lunch med Jennie, sen har jag stekt på altanen en stund samt städat.

Nu ikväll kommer Jontes mamma och syster med respektive på besök, ska snöra in en paj i ugnen så jag har ngt att bjuda på iaf :P
 
Hästarna vilar idag, imorn ska dom dock ut och rörees!
 
 

!


12 augusti.

Jag är kass på bloggandet, känns inte som den ligger på prio listan just nu direkt ^^
Har iaf börjat med min medecin vilket har gjort att jag inte kännt mej jätte på topp, har haft lite yrsel och huvudvärk och ingen extrem matlust.Men det ska vell gå över, antar att det är första dagarna man kan känna av det.
 
Igår tog jag det ganska lugnt, gick en prommis med Mli och vovvarna efter elljuspåret och hittade en jäkla massa blåbär som vi måste plocka ngn dag! sen pjåtade jag mest på hemma, fixade med mina plankstekar som jag fick i födelsedagspresent som vi sedan invigde till middagen :) egentligen var det meningen att Mican och Robin skulle komma och äta med oss men Robin var sjuk stackarn :( så jag bjöd över pappa och Ola ist, blev riktigt lyckat resultat iaf! :)
 
vid 21 tiden igårkväll tog jag in Bajen och red en sväng, hade tänkt rida lite dressyr var min tanke men han var rennt ganska bångstyrig! värmde upp i skogen en sväng innan jag red hem och gick lite volter hemma på gården, men som sagt var han inte alls på humör, visade sig att han var JÄTTE kissnödig stackarn!! han kissade direkt jag släppte ut honom i hagen sen, lillbubbsen .. Tog in Bobby oxå och borstade lite på honom, sen fick dom kvällsmaten och jag gick in och myste ner mej med Jontis i soffan framför en film.
 
Idag har det verkligen inte hänt någonting, ganska skönt med sådana dagar. men jag saknar faktiskt att jobba lite nu, framförallt rutinerna tror jag. Nu är jag som så långt ifrån vardagen jag kan komma känns det som :P
Hoppas min sjukskrivning går fort.. Tog med mej hundarna och gick upp till Mli en sväng nu i afton, hon bjöd på kaffe, gottt!! :'))

Nu snart blir det en prommis med vovsingarna , kanske lite blåbärsplockning oxå? återstår att se om vi ids :P
 
 
 
 

10 augusti.

För ca 2,5 mån sen fick lilla Zally sin dödsdom, idag har hon lämnat jordlivet på riktigt..
 
 
Vila i frid nu min lilla go Tjej, nu slipper du allt vad lidande innebär.
Det förtjänar du <3
 

8 augusti.

Lovade en uppdatering om hur det gick hos läkarn, nu kan jag med säkerhet säga att jag har fybromelargi.
Blandade känslor, men känns skönt att ha det bekräftat..Har fått medecin som förhoppningsvis kan lindra en aning, är sjukskriven 2 veckor framöver, dels pga biverkningarna medecinen kan ge och dels för att jag behöver vila upp mej mera då jag är sjukt stressad. Nu menar jag inte att jag är alldeles hyper, men har en inre stress som hela tiden finns där, vilket gör mig betydligt mer trött och slut än vad jag redan är.
 
Idag åkte jag med pappsen till piteå där vi drog en rajd inne på Nolia, fanns verkligen allt och ingenting därinne!
vi åt nog mest dock :P men de var trevligt, känns i ben och fötter vill jag lova! hittade faktiskt en grej jag var tvungen köpa, ett par "mirakel sockar" som ska hjälpa mot nariga och onda fötter, var som en gel aktig yta på insidan. blir spännande att se om det fungerar, tror dock jag är lurad ;)
 
I afton har jag fotat med Mican och Frida, sen åkte jag till stobränna där jag klippte emelies pappa och pratade på en stund :) Nu har jag som landat hemma, sätter mej här vid datorn för att "Lugna" ner mej lite innan jag hoppar isäng, förstår dock inte varför jag inte är tröttare än vad jag är, sovde nämligen som en jäkla kratta inatt och vaknade cirkus varannan timma! inte ok...
 
Imorrn har jag INGA planer, förutom att hästarna ska röras. tänker inte planera ngt heller faktiskt! ganska skönt :)
 
 
 

7 augusti.

Today is the day, idag ska jag till läkarn och förhoppningsvis få hjälp!
blandande känslor, men jag hoppas såklart att det ska gå vägen och att han KAN hjälpa mig..
 
Undra vad som hände med vädret, igår visade dom att det skulle vara +20 grader och strålande sol, är dock bara 13 grader och massor med moln, ser ut som det ska börja regna närsom helst! ett dåligt tecken kanske..
 
Igår var jag ut och galopp jobbade Bajen, när vi red ut var det bara +15 grader och lite halv kallt, mot slutet blev det dock hur varmt som hellst och jag trodde jag skulle svettas bort! tempen visade på +20 när vi kom hem igen, skumma väder! hästen var fin iaf, pigg och glad. känns äntligen som att vi börjar vara på G igen! kval i oktober borde inte vara något problem :) , Mican och Frida kom förbi och fick rida lite oxå, dom fick sköta avskrittningen ;) gick alldeles lysande! nästan så man kan tro att de är födda på hästryggen ;)
 
Förövrigt igår klippte jag gräs i sinne, känns idag kan jag lova! har så fruktansvärt ont i ryggen och inte på tal om händerna, att sitta och vibrera runt på en tattarklippare är vell inte vad jag är skapt för, men det är ju så kul!
Tränade även lite med Cilla, mkt kontaktövningar där hon hela tiden ska hålla fokus på mej, gick riktigt bra faktiskt! men såklart behöver hon öva mera, men att hålla ögonkontakt är hon riktigt duktig på! alltid ett stort +.
 
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska ticka så jag kan börja bege mej, återkommer vell senare om hur det gick!
 

5 augusti.

En relativt bra helg har passerat, imorn börjar allvaret om för dom flesta, känns lite tråkigt att semestertiderna börjar vara över :/ men man får vell glädjas åt att vi haft det bra under tiden iaf :) bara 48 veckor kvar till nästa semester nu^^ suck*
 
Igår vankades det lite festligheter här hemma hos oss, halva byn anlände vell ungefär så det var fullt hus :P
jag gillar dock inte att ha fest hemma, mest för att jag oroar mej hela tiden över att det ska försvinna grejjer och att folk ska riva sönder saker, det har hänt förut nämligen så jag kan inte riktigt slappna av , så jag drack inte så mkt utan gav upp efter några drinkar, lika bra det så slipper man bakisdagen! vaknade dock mitt i natten och mådde skit och var tvungen spy, spydde så förbannat att de till sist bara kom galla?! bläää...
 
Idag har jag bara tagit de lugnt, hälsade på hemma hos Mican och Robin en liten snabbis som har besök av Frida och ett par grabbar från stockholm , sedan gick jag hem och mös ner mej i soffan med vovvarna och en skål med grädde och hemmagjord hjortronsylt, mums! var riktigt skönt att vara ensamen en stund, tror att det kan vara ganska nyttigt med lite egentid ibland..
 
Ikväll åkte jag in med bror till stan och hjälpte han att hämta en soffa, med divan! jag vill åxå ha en med divan...
När vi kom hem igen så svängde Dennis och sofie förbi med sin lilla amstaff hanne på 5mån , Cilla blev överlycklig över att få busa med ngn som är lika galen som hon sjäälv^^ , dom stannade dock inte så länge, tyvärr går klockan lite för fort ibland..
 
Nu har jag och Jontis just ätit lite kvällsmat, hundarna ska få sitt nu och sedan väntar sängen!
Imorn ska Bajen motioneras, har även lovat att Mican och Frida ska få rida lite, blir spännande!! ;)
 
 
Cilla och Kingen ikväll :)!

2 augusti.

Idag har jag ÄNTLIGEN fått klippa mej! var över 7 månader sedan sist så det var otroligt välbehövligt, nu känner jag mej lite mer som en människa igen faktiskt :P! klippte mej på Hår&sånt i piteå med Jennie som tog ut löshåret, blev en riktigt liten make over för oss båda ;)
 
I afton har jag inte åstakommit allt för mkt, åkte in en snabbsväng till Byske med Jontis, tanken var att vi skulle stohandla men insåg att vi inte behövde så mkt endå :P mest basgrejjer då vi har frysen full med kött osv redan.
Nu ikväll har vi haft Mli och Peter på kafferep ;) gottigottgott!
 
Var förövrigt ute och red med Bea igår, var över 1 år sedan sist då hon bor i stockholm numera och bara är hem ibland. Tog Bajen och mötte upp henne , blev en riktigt långsväng upp i skogen och enda till krokliden, blev en 2 timmars ritt vilket kändes i rumpan efteråt :P nöjd häst hade jag iaf! och trevligt var det :) kul med sällskap!
 
Imorrn är det fredag, redan!? tyvärr går tiden alldeles för fort....
 
 
 
 

1 augusti.

så var det ny månad och semestern går mot sitt slut, Jonte börjar på måndag och jag Onsdag beroende på.
ska till läkarn på tisdag, så vi får se om jag kommer måsta vara hemma i vecka eller 2 till.
 
Idag har jag och Jonte kännt oss så vuxna, vi har nämligen plockat hjortron! fick ihop över 1 kg på mindre än 30 min, fanns riktigt mkt fast alla var dock inte riktigt mogna ännu så vi fick lämna kvar en hel del, vi får fara ner och kolla igen om några dagar ;). Såg oxå ngt otäckt, nämligen björnskit! inte mer än 500 meter ifrån vårt hus, USCH så hemskt!! blir faktiskt riktigt orolig..
 
Kokade lite sylt av en del av bären samt fryste in resten, sen har vi bara pjåtat på här hemma , bla tapetserat lite i hallen bakom klädhängarna :) blev kanonbra!
 
I afton var tanken att jag skulle rida ut med Bea, fast åskan smög in och nu regnar det ganska ordentligt :( vi ska avvakta 1 timma och hoppas på uppehåll, annars får vi ta det imorn ist helt enkelt.
Ikväll vankas lite grillning om vädret är på vår sida, annars blir de mario hos Robin och Mican :)
Imorn hänger jag med Jennie in till piteå efter lunch, hon ska ta ut löshåret och jag ska faktiskt klippa mej för första gången sen i vintras! helt sjukt vad det är välbehövligt....
 

RSS 2.0