18 december.

snön fortsätter att vräka ner, nu har vi säkert en 60-70 cm iaf, helt underbart!!
De firade jag med en ridtur på Bajen i all snö, for ner på lägdorna och skulle galoppera lite, skrittade först och trvade en bit bara för att checka så att de var ok under all snö, gick hur fint som hellst! så vi fattade galopp och sen blev allt bara som ett stoort snömoln, vi gick omkull! inte helt men han gick ner på framknäna och jag höll på flyga rakt över huvudet på honom, men lyckades hålla mig kvar. Tack gode gud att de är så mkt snö ute! vi landade mjukt och Bajen ställde sig upp igen som inget hade hänt, men att gå omkull tycker jag är väldigt obehagligt och är vell en av de värsta grejorna som kan ske då man sitter på, tänk att få 500 kg häst över sig? usch, hemska tanke.

Men vi fortsatte iaf ridturen och ingen skada var skedd, vi for upp för sandbacken och sen tog vi en lång galopp uppe i skogen efter en översnöad väg som jag vet är riktigt jämn och fin :P , sen vände vi om och for hemöver då de blåste och snöade så mkt, sen är de faktiskt -13 grader så liite kallt blev de allt , dock om benen bara så de var rätt lindrigt.

tänkte fara ut och köra Bobby en sväng men de tar jag imorgon, blir mörkt så fort och de är betydligt trevligare att vara ute då de är ljust , så vi drar en repa imorgon ist :) blir en sväng med båda tvåå.

pappa var förövrigt och hämtade hem ett par bollar för ett par dagar sen som vi nu ställt ut i hagarna, sjukt skönt faktiskt att slippa springa över hela tiden :P inte för att de är långt , men ni förstår nog vad jag menar.
iof så springer jag över endå och ger lilleman , han får ingen egen boll för risken är den att han kommer se ut som en själv efter ett tag X) ,men ger han ordentligt iaf 3 gånger om dagen, dom behöver mkt mat nu när de är vinter och kallt.

och mitt spån är slut! eller de sista som är kvar i spåntanken har frusit! -.- och pappa ringde ner till sågen i åbyn där vi hämtar, och tydligen så var deras 2 traktorer sönder som pappa brukar få låna och lasta med, så skulle vi ha så fick vi skotta i säckar. Bättre än ingenting, men så kom Jonte och sa att han hade ett par säckar från sitt jobb i sitt garage, så då är jag räddad framtill måndag iaf! :)

ikväll blir de en lugn innekväll med lite gosaker framför tvn, ska röja undan litegrann oxå då vi får finfrämmen imorn, Jonatans farmor och farfar kommer hit, sen hans pappa karina och samuel , vi ska bjuda på middag nämligen :)
Hans farmor och farfar har aldrig vart hit än, vi har trots allt bott här i 7 månader så nu är de på tiden minnsan! :)

Ikväll ska vi vara lata och dra en pipens, jag kände rent inte för att ställa mig framför spisen ikväll , sen så kan han behöva bli lite sponsrad, såatt så får de bli!

en sak till innan jag ger mig med skrivandet, jag invigde min skoter igår för första gången i år! jennie fick äran att åka med därbak, och de var så sjukt roligt! snön bara plogade över huven och vi drog först upp på fältet för en lunch, sen ut en kortsväng i skogen och sedan ner på lägdorna för att dra några härliga burkisar! jag bara äälskar pudersnön :D



Bjuder på en halvtaskig mobil bild på mig och finaste Tosca <3


Kommentarer
Postat av: mican

åh skoter :D

2010-12-18 @ 18:37:20
URL: http://diamantmoln.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0