30 november.

Vilket jääkla skitväder de varit idag! spöregn och gråmulet hela dagen lång, har knapt vart ljust ute ens -.- uuschh..
Hästarna har då fått stå inne idag, de var dom vell inte allt för nöjda över kanske men dom skulle bli minst lika missnöjda av att stå ute så det får dom leva med :P.

Följde med mamma och pappa en sväng in till stan idag, måste passa på nu när jag inte har egen bil ^^ blev en sväng inne på Jula, därinne bjöd dom på glögg och pepparkakor och jag måste helt ärligt tala om att jag faktiskt tog mej en liten hutt av glöggen, skämmes! men gott var de ^^

Gjorde ett besök inne på skohuset oxå i tanken att jag skulle hitta ett par rejäla vinterskor och ett par uggs, uggsen hittade jag men nå rejäla vinterskor hittade jag inte! iaf inga som satt bra på fötterna, varenda sko jävel glappade i hälen! jag som verkligen HATAR att köpa skor i vanliga fall kan då tala om att de blev då inte bättre av detta ! morr*

Köpte iaf uggsen för 100 lappen, rätt värt ... Efter ett besök därinne drog vi vidare mot arken zoo och inhandlade lite hundfoder, blev ett snabt besök på ÖB oxå innan hemgång vankades.

Ikväll har jag bara myst med Jonte framför tvn, halv 8 hos mej, bonde söker fru och Leilas söta jul! myys :,)
nu kom vi faktiskt in efter en kort kvällspromenix med hundarna, det enda som väntar nu är att krypa ner under täcket och slå igen öga för lite sömn :) imorn är det en ny dag! stan väntar då oxå, sista klapparna ska inhandlas. SÅ skönt att ha det ur världen! hästarna ska motioneras oxå, på fredag väntar förmiddags jobb och på afton anländer nog Harald och sussie som det ser ut nu, WIIEE :D!!


de va tider :,)


bravad.

Karln som köpte Bravad av mej för ca 3 år sedan måste nu göra sej av med honom pga för lite tid, hade jag haft plats och tid hade jag inte tvekat på att ta hem honom igen! han vill iaf inte ha något för honom, utan de viktigaste är att han får ett livslångt gott hem,




Denna bild är tagen hos mej under tiden jag ägde honom, Fina fina killen, ont i hjärtat gör det!
<3


29 november.

Jag har så sinnessjukt ont i ryggen nu så att det går då inte beskriva! gör inte att mitt humör känns på topp heller, är så less på denna ständiga värk, suck...

Trots det så måste djuren motioneras, red faktiskt på Bajen idag , inte det smartaste alternativet kanske men var så sugen då det var länge sen sist jag red.Tosca fick följa med som vanligt, blev 30 min "dressyr" i skritt med något enstaka inslag av trav, nötte lite på skänkelvikningarna vilket gick riktigt bra! böjde igenom honom lite i båda sidorna och förväntade mej en lite stel polle då de var ett tag sedan sist jag red igenom honom, men icket! mjuk och fin var han, toppen toppen! de få metrarna jag travade gick han mest imot och villa springa på lite ist, inte så konstigt då han inte har fått springa av sej ordentligt på ett par veckor minst då det vart så hårt i backen.

pga min rygg så var de inte lönt att he sej upp på Bobby då han är skvätt mästaren själv, så han fick bli upp pussad och borstad ist, stretchade honom litegrann oxå när jag lix var igång..när båda hästarna var omhändertagna så hängde jag med pappa till byske för att handla lite, sen har jag faktiskt bara hängt här hemma.

Har bakat lite Lchf vänligt julgodis ikväll, gjorde "Snickers" som blev helt sagolikgt gott! och nöjd blev jag efter bara 1 bit då den var så pass mastig, tänkte iaf dela med mej av receptet så here we go! :)

smält 100 g 70% blockchoklad och bre ut i en avlång  sockerkaks form.
låt stelna i kylskåp.

bre ut ett lager av jordnötssmör på den stelnade chokladen och strö över lite jordnötter,
smält sedan 100g 70% blockchoklad och bre ut över det, ställ i kylskåp till de stelnat och skär sedan
upp i bitar, förvaras bäst i frysen :)!


bild stulen från google!




28 november.

Har vart en bra men intensiv dag idag! började morgonen med att utfodra mina fina djur, sedan hoppa in i duschen för att efter det hänga med Jennie till piteå stad och göra den osäker, julklappshandling stod på shemat och kan säga att det stod rätt still till en början! men i det stora hela så har jag lyckats fixa 4 st iaf, bara några enstaka kvar och det är inte ens december än :) känns skönt! tackar Jennie för en riktigt kanon dag gör jag oxå, får se till att göra ännu ett besök inom kort tycker jag :P

Ikväll har jag och min fina Jontis pyntat klart i huset, bara julgranen som fattas och den får då rent vänta några veckor :) när jag kom hem idag så hade han gjort middag, köttfärsås, så duktig! men såklart hade jag redan ätit , typiskt då dessa tillfällen är rätt få :P men tanken som räknas <3

Nu är jag inkommen efter att ha plockat in mina hästar och rastat hundarna, imorgon står körning på shemat för båda grabbarna grus, sen tänkte jag försöka hinna med och baka lite julgodis oxå (Lchf vänligt) is choklad bla, den blir faktiskt supergod! lägger in receptet imorn för den som är intresserad :)

Förövrigt visade dom för en stund sedan att det ska komma uppemot 2 dm snö i helgen, man kan ju hoppas att de stämmer, vore ju bara helt enkelt lysande! :D


Vintern 08-09


+-

-Vart FAN är SNÖN?? blir jävlart tokig på detta gråa trista skitväder...
-stenhårt i backen=världelöst att träna häst!
-vilket resulterar att allt känns meningslöst.
-jag är sinnessjukt fattig!
-min jävla värk! vänster hand fungerar inte som den ska bla, och ryggen ska vi inte ens tala om..
-jag har ingen bil och behöver en NU helst.
-pappa måste jobba denna julafton oxå, 2 året i rad. TRAGISKT!
-Jag hatar att pappa jobbar i gruvan, saknar honom här hemma, även fast vi inte är under samma tak längre så känns de tomt.
-att jag inte kan äta kakor/bullar/godis , you name it! utan att gå upp 10 kg -.-
-av ren förbannelse åt jag en chokladbit för mkt...
-FUCK YOU!


Ska försöka komma på ngt som ligger på + sidan, känns dock svårt ikväll men gör ett försök.

+Mina djur!
+snart är det jul, den underbaraste tiden på året! (bäst är det då pappa kan vara med och fira den!)
+Att jag gjort ett så klokt beslut , som jag egentligen borde gjort för länge sen!





Haha, jag gillar Nalle phu :))!

GO NATT!


26 november.

Har inte blivit många timmars sömn inatt kan jag lova, har stormat och stormar fortfarande HUR mkt som helst! dånar i hela huset!. upp halv 8 och iväg mot arbete var de som väntade imorse, jobbade framtill 15,40 , tvärstannade i byske på konsum och inhandlade lite trevliga saker att hitta i frysen, typ laxfile för 69 kr kg, hur värt?

blev stekt kotlett med blommkåls mos till middag idag, Jonte fick vanligt mos, annars skulle han förmodligen inte äta X)
gick sedan över och plockade in mina stackars hästar som höll på att blåsa bort, och nu har jag påbörjat julpyntningen lite smått men tappade taggen då jag ser att hälften av stjärnorna jag tänkt hänga upp inte fungerade, letade efter ngn lampa som skulle kunna passa men fann ingen, såklart.. får köpa hem från jobbet imorgon.

Blir en förmiddag på jobbet imorgon ist för eftermiddag , tur för mej då det är skylsöndag! då hinner jag kika in den lite :D sedan hem och fortsätta pynta och göra klart.

ledig måndag tisdag, då är det motionera hästarna som står på shcemat! sedan en runda till piteå ska hinnas med för att påbörja julklapps handlingen, tänkte försöka vara i tid förengång skull :P . funderar dock hur fan jag ska få det att gå ihop den här månaden, har räkningar att betala och fick bara hälften av lönen eftersom jag vart bortrest halva månande, känns rätt surt faktiskt :/ önskar att jag vore miljonär! undra om tomten uppfyller sådana önskningar? värt ett försök kanske :))


Längtar!

24 november.

Haft finaste Nina och vovve Doris på besök idag, blev en sväng ut med hundarna i skogen i uppdraget av att finna 7 st julgranar till skylsöndagen i byske på söndag, fann efter lite omständigheter 4 st iaf, inte illa pinkat :D eftermiddagen spenderades i köket med lite pepparkaksbak och julmusik, såå mysigt :)

Nu har jag och Jontis just ätit middag, fick bli en enkel kycklinggryta idag med blommkål som tillbehör för min del.
Nu ska jag alldeles strax sätta igång med lite saffransbulle bak är tanken, sedan ska jag he mig ut i stallet och pyssla om mina fina grabbar :)

Fick ett roligt samtal i afton, var på bya möte i måndags? där alla i byn fick komma med förslag om vad vi ska hitta på för att få en mer levande/växande by, i slutet av mötet kom jag med förslaget att göra ridbana av gamla fotbollsplanen på skolan eftersom den inte används av någon och har inte gjort på länge.I afton ringde karln som höll i mötet och tyckte det lät som en bra ide och att vi fått tillåtelse av kommunen, nu ville dom bara ha på papper hur mkt intresse som finns och vad banan kan nyttjas till..var många som lät intresserade av att hålla lite hundkurser osv därnere oxå så det vore ju helt fantastiskt då vi är rätt många hundägare här i fäll och byarna runt omkring!? tycker iaf att de inte finns ngt att förlora, det kan då absolut inte bli sämre för byn ! :)

Jag hoppas och TROR att om vi bara tar tag i saker och ting kan Fällfors bli en betydligt mer levande by, precis som den var förr! :)


23 november.

Sitter med en varm kopp te i handen efter att ha varit ute och kört Bajen en runda med Tosca på släp, blev skritt i ca 1 timma då springa bara är att utesluta nu när det är så hårt i backen :/ men gick bra iaf och allt såg normalt ut vilket känns skönt. Har för första gången frusit om fötterna idag oxå nu under turen, blåste en del så de blev riktigt kyligt! men lindrigt mot för vad som komma skall, fast man lär vell bli härdad inom kort antar jag :P

Eftersom de blev mörkt under tiden jag var ut med Bajen så fick Bobby bara en ordentligt rykt , "trixade" lite oxå och han kommer fortfarande ihåg de jag lärt honom innan :,) gullpojke <3

Väntar på att Jonatan ska sluta jobbet så jag har ngn att prata med, är så tomt nu när han är borta när man hunnit bli van att han alltid är med en.. Försökte förövrigt lägga in thaialndsbilder på Fb men de gick då åt helvette då jag inte fattade hur fasiken jag skulle göra nu när dom gjort om, antingen var de nå vajsing eller så är det jag som är oteknisk? :P gissar på det andra alternativet faktiskt^^ ska höra med Mican i afton då hon och Ante kommer hit och hälsar på om ngn av dom vet hur man gör :P

Ledig imorgon oxå, tanken är då att jag ska vara med Nina, hade tänkt åka dit men får se om jag har ngn bil :S!
ska hinna baka pepparkakor och lussebullar oxå tänkte jag så det är bortgjort inför julen :), och JA jag fortsätter med Lchf, åtminstone framtill Lucia därikring är planen. Vägde mej när jag kom hem från thailand och de var +0,5 kg på vågen, HELT OK faktiskt då jag trott att de skulle vara minst 2-3 kg upp :P

På fredag väntar eftermiddagsjobb, var sjukt länge sen sist så de känns bara trevligt! jobbar förmiddag lördag och kväll söndag så därimellan ska jag klämma in lite julpyntande och köra häst :)

bjussar på några thailandsbilder nu!

taggad Jontis på arlanda^^



Carina samuel och Roger på planet^^

utsikt från balkongen, hotell tropical garden!

våra grannar ;D!



sönderbränd ,2-3 dagen :((!!

Dino Golfade en dag :,)

Jonte sörplar banandrink^^ sjukt god!



räkan!



<3



Gänget :)!

HOOOONG T-T-THHHHHHHHOOOONG!

Jennifer&Andreas, fullmoon party. thailändarna firar att regnperioden är över :)



man tände på blomstergrejjen och skickade ut i havet, var riktigt fiiint :,)



Thai Elvis ;)

pool.

Jag och finaste Cacke :D!

Jonte nöjd över sin hatt, som inte var så fin! :P

skickade upp en lykta :,)


Fler bilder kommer senare, nu orkar jag inte mer :P


22 november.

Märkte ngt mkt konstigt idag då Jami var här och skodde, Bajen ville inte lyfta sitt höger bakben , Jami fick rent tvinga honom till det och då "small" de till lite lätt i knäskålen och han kunde sedan lyfta benet utan problem. syntes oxå de 2-3 första stegen när jag ledde honom att benet som hakade upp sej, så förmodligen har Bajen fått Patella?.

Jami kände igen symtomen och kände själv till en häst som hade samma problem, och de ska tydligen vara i stort sett helt ofarligt, men självklart blir jag nojjig direkt och sätter mej och googlar runt lite men kan inte hitta ngt direkt farligt med det, ska dock endå ringa veterinären och be dom komma och kika på det om det inte försvinner inom kort, vilket de kunde göra tydligen.Imorgon ska jag ut och köra honom en sväng och se hur han ser ut då..Läste oxå att om man vill och tycker det är ett problem så kan det opereras, tydligen ett rätt enkelt ingrepp så de känns bra iaf.

Bobby var ngt ogredig som vanligt men skötte sej endå bättre än vissa andra gånger iaf ^^ griis nisse!

I afton åkte jag och Jonte in till stan, gick en runda inne på ÖB och inhandlade lite smått och gott, sedan in på arken zoo för att köpa foder och tuggben till vovvarna, sist men inte minst så landade vi i ursviken hos Jontes mamma camilla för lite middag, hans mormor och morfar var där oxå och vi passade på att visa en massa bilder från thailandsresan. en mkt trevlig kväll blidde det :)!!

Nu har vi ganska just landat hemma, har gett hästarna kvällsmat och likaså hundarna. Sängen känns mer än lockande just nu så alldeles strax ska den avnjutas^^ imorgon ska jag ut och köra hästarna är tanken, sedan kommer Mican hit under eftermiddagen en sväng, ska bli trevligt :)!



Ge mej en massa snöö! :)


21 november,

Blev en lunch med jennie på fältet idag, trevligt då det var länge sen sist nu ju :) for sedan hem till mej och visade lite thailandsbilder osv, nästan så att jag längtar tillbaka litegrann endå, får se till att åka tillbaks någon gång :)
Förövrigt idag har jag inte gjort så mkt alls än sålänge, insåg att mina hästar är helt galna! Bajen har endå blivit riden 4 gånger i veckan nu under de 2 veckor jag varit borta, men endå ser han ut att ha överskottsenergi att kalla duga! vad har hänt med honom undrar jag då? :P

Är en jäkla period nu, STENHÅRT i backen bla så jag hoppas det kommer mer snö inom kort så de styr upp sej så vi kan träna ordentligt, ska ringa christer och kolla läget med honom litegrann om hur banan ser ut nu, men förmodligen är den hård nu oxå kan jag tänka mej, suck.

Imorgon kommer Jami och skor hästarna, efter de blir det stan en sväng och fixa hundfoder och hälsa på Jontes mamma i ursviken! ledig framtill fredag , känns skönt :))


Thailandsbilder kommer imorgonkväll!


21 november.

Hemma igen efter 2 fantastiska veckor med absolut världens bästa sällskap i thailand! soligt och bra väder har vi haft med något enstaka regn il (som varade max 10 min) , har vart med om många roliga upplevelser jag sent kommer att glömma :) , men trots det så var de ruggit skönt att sätta fötterna på svensk mark igen! inte blev de sämre av att de var vitt på backen heller :,)

Och som jag saknat mina underbara djur! <3
Återkommer senare med lite bilder och berättar mer om resan :)


3 november.

Detta blir mitt sista inläg de kommande 2 veckorna, allt är nämligen packat och klart och imorgon drar vi till thailand! kommer dock sakna mina underbara djur, men, desto roligare att komma hem sen <3

Ha de bra här hemma i sverige allihopen, hörs om ett par veckor igen ;D!


Första stoppet, phuket på tropical garden!


2 november.

Idag har jag varit på pissigt humör! inte så konstigt när jag gått omkring som världens pms kossa hela veckan utan resultat framtill idag, nu när de lättat lite börjar de kännas bättre iaf :P..Har vart en rätt intensiv idag, började med att jag tjorvade på här hemma och sedan kommer Jonte hem i panik vid 13 och vi åker in till stan fort som tusan för att fixa nå grejjer till hans bil, brassade förbi Royal och köpte foder till hästarna och sedan en snabbis upp på solbacken för att fixa hundmat. efter det fort som tusan hem igen , stoppa ngt i munnen och sedan blev de packning inför thailand som gällde..

Mamma och pappa bjöd på middag idag, inte illa! då slapp jag ha beslutsångest över vad jag skulle laga ;D!
nu har jag och Jonte gjort ett litet städar ryck, dammsugat och dammtorkat litegrann, bara skura kvar sen är det ur världen.

Imorgon blir det en till dag fullspäckad! då kommer nämligen Nina vid 10 tiden, vi ska motionera hästarna och sedan gå igenom lite saker i stallet så Nina vet vad hon ska göra de dagar hon är där och tar hand om gossarna :)
sen måste jag brassa till byske och hämta ut pengar på banken, köra vidare till stan och hämta ut avmaskningsmedlet till hästarna för de glömde jag såklart idag!?!? -.- + lämna sadeln till camilla R .. Fredag morgon far vi som sagt, och jag är sjukt nervös! framförallt över hur jag ska klara mej utan mina fina djur i 2 veckor!? :( hoppas dom sköter sej bara så jag slipper vara orolig..



Gammbild^^

Förövrigt kom jag i mina shorts jag inte kunnat ha på säkert 3,5 år idag! HEJJA MEJ :D!!


en liten tanke.

Något jag kan störa mej på något så sjukt mkt är folk som skaffar sej djur, som sen går och köper de billigaste tillbehören de kan hitta till dem, som både mat och saker! Finns så sjukt många som går och köper sitt hundfoder tex på coop bara för att de är billigt, men har inte ens en tanke på om det är bra för hunden eller inte?! Har sett många hundar med ruggit dåliga magar och fula i pälsen bla pga för dåligt och näringsfattigt foder, och ägarna bara struntar i det och tänker endast på att det är billigt och att djuret ska vara glad för att den ens får mat!?

Nu säger jag inte att coops hundfoder är dåligt och att de ska fungera sämre än vad ett dyrt hundfoder gör, jag tror inte att det är bara där de sitter, självklart tror jag att kvaliten spelar roll! men för vissa hundar funkar "billigt" foder och för många inte. Därimot tycker jag att man som djurägare är skyldiga att se till att våra djur får i sej den näring och energi de behöver, vi är oxå skyldiga att se till att våra djur mår bra överlag och de tycker jag många verkar strunta i. Om en hund gått omkring med dålig mage under en lång tid tex så kanske de är dags att fundera på om maten verkligen är bra?eller om det är något annat som är fel.Tänk er själv hur vi mår när vi har ont eller är dåliga i magen.

Även många djurägare dras för att fara till veterinären med sina djur bara för att det kostar pengar, de kan även jag göra men skillnaden här är att jag gör det iaf! Det är något man måste räkna med att det kostar att äga ett djur, mer eller mindre antagligen men man ska ALLTID veta att det kan komma oväntade utgifter.

För mej är mina djur mina bästa vänner och dom betyder i stort sett allt, anledningen till att jag ens skrev detta är att jag kan verkligen inte förstå mej på folk som inte ser till djurens bästa, många gånger handlar det om brist på kunskap, men många blundar oxå för sanningen..



Vi har ett ansvar..


RSS 2.0