31 mars.

Hemma efter en dag med Jonatan i Luleå , vi har gått runt på Biltema i en oändlighet (kändes de som) då jag lovade Jonatan att följa med honom dit som födelsedagspresent, sen var jag även snäll och betalade ett cross styre som han ville ha, så nu är hans present bortgjort, hurraa! :P haha.

sen blev de även ett stopp på max där vi lunchade, blev min sista hamburgare på länge och de känns faktiskt riktigt bra! jag är motiverad den här gången, iaf än så länge, antar att jag kommer grina av hunger efter några enstaka dagar med nutrilett :P! men det går över, de är bara de första dagarna som är värst. Så efter max gick vi in på ica maxi där jag köpte nutrilett med vildabär smak, sen 4 st bars , sedan har jag kvar naturdiet här hemma med choklad smak så jag kan variera mig litegrann, köpte även en ldb lotion som luktade UNDERBART gott! sen ett glow balsam till håret då jag har slut balsam här hemma, landade på allt som allt ca 250 kr, helt okey.

så nu mina vänner ska jag köra på en "stenhård" diet framtill min och jennies utlandsresa, sen såklart fortsätta när jag kommer hemifrån oxå, har tänkt att mina matvanor under dagarna ska se ut ungefär såhär:

Morgon/lunch: Nutrilett eller en frukt.
Mellanmål:nutrilett
Middag:sallad eller nutrilett
kvällsmål: frukt eller en halv bar.

har bestämt att jag ska kombinera dessa nutrilett drycker med lite sallad i mellanåt, då man lätt blir väldigt less på dessa äckliga drycker, sen att få ha lite tuggmotstånd när man äter är ngt man verkligen saknar!
sen ska jag försöka dricka så mkt vatten jag bara klarar av, är ruskigt dålig på att dricka över huvudtaget, så vi får se hur de går med den saken, men ska iaf försöka dricka minst 1 liter varje dag, sedan röra på mig det jag känner att jag orkar. då jag kört den här kuren förut, så vet jag att man blir ruskigt trött och orklös, humöret blir som en bergodalbana, vilket inte kanske uppskattas av "nära och kära" :P men de skiter jag i, för nu jäklar!



Förövrigt idag så ska jag ut och köra Bajen hade jag tänkt, blir tempoväxlingar idag, sen ska jag ta och skotta i stallet och göra klart för kvällen, för imorgon börjar mitt "nya" liv!




30 mars.

Vilken underbar dag de varit idag! kanon väder och varmt ute, de gillar vi! har tinat på ganska ordentligt idag.
Iaf så blev de en sovmorgon framtill halv 11, gick ut direkt och tog ut hästarna (stackarna som fick stå inne så länge ) och sedan blev de lunch på fältet med min Jonatan som fyller 21 år idag :) GRATTIS ÄLSKLING!

övrigt idag så har jag varit ute och busat med hundarna lite, sen drog Jonatan iväg och jobbade å jag tog med mig lilla vizzla och zigge och drog mot staden, Jonatan överlät nämligen allt ansvar inom färg och tapetserings bestämmelser åt mig idag :P! (utan de minsta tjat :O) så de har jag inhandlat idag, iaf till vardagsrummet, blev en grå färg som jag tänker måla rummet med, sen kommer det bli en svart fondvägg med grå glittriga blommönster på, SKIT SNYGGT! tror de kommer bli toppen  bra faktiskt!

sen gick jag en sväng på ÖB (såklart :] ) och köpte porslin, blev tallrikar av olika slag :)
så nu har vi det mesta, fattas bara färg till trappen och tapeter till köket, men de vill jag att Jonatan ska vara med och bestämma, trots att han lämnat över allt ansvar till mig :P! men känns såklart bättre om även han får vara med och bestämma så båda blir nöjda :)

Då jag blev klar på solbacken så drog jag mot byske, inhandlade ingredienser till en tårta jag just gjort klar till Jonte ikväll, och sedan körde jag hem, där jag just nu befinner mig :P!

Nu blir det en liten vecko planering, sedan ska jag ut i stallet!


Onsdag:ledig, ut med hästarna och promenera med hundarna.
Torsdag:ledig, möte i kåge med cheferna, stan med jennie, ev boka biljetter till stockholm, ta bort löshåret.
Fredag: ledig, ut med hästarna, träna.
Lördag:ut med hästar, köra skoter om vädret tillåter, jobb på kvällen mellan 16-21
Söndag:ev ut med hästarna, jobb mellan 16-21


sen börjar jag min Nutrilett diet imorgon, önska mig lycka till!



29 mars.

lite slut är jag efter att ha jobbat hela helgen, fredag lördag söndag + idag, men har iaf varit här i fällfors , vilket är betyldigt mkt bekvämare ! har gått riktigt bra , om man bortser från att vädret denna helg har varit fruktansvärt dåligt! jag kan inte fatta att det snart är första april? påsk, jamena, de brukar vara bart på vägarna nu, solen brukar skina och snön smälta i räser fart, men nu är de mulet och har kommit 50 cm snö på 2 dagar, kul -.-

Igår efter jobbet for jag hem till Jonatan i ursviken, var kalas för min lilla älskling, då han fyller 21 imorgon :)
blev god mat och massa gott fika, men nu har jag bestämt mig för att de blir mitt sista fika på ett bra tag!
Om jag bara kunde förklara hur fruktansvärt besviken jag är på mig själv, jag misstrivs så otroligt så som jag ser ut nu! det här är inte jag! jag har aldrig varit smal, och jag kommer aldrig bli "smal" heller, men smalare ska jag bli, och jag ska göra allt för att klara det denna gång! jag har alltid sagt till mig själv att jag har en gräns, och jag har nått den + lite till, men nu ska jag ta tag i det!


Jag har bestämt att jag ska köra på naturdiet/nutrilett , kommer byta ut alla mål om dagen förutom middagen, då kommer jag äta sallad och ev ngn köttbit , sen försöka dricka minst 1 liter vatten per dag, och sen såklart röra på mig så mkt som möjligt, men antar att jag kommer bli rätt slapp av denna kur, men jag känner att jag måste göra ngt! blir en intensiv månad framtill jag och Jennie far utomlands, då hoppas jag att jag iaf tappat mellan 2-5 kg.sen ska jag fortsätta då vi kommer hem, kanske inte lika extremt, men minst 10 kg ska bort till i sommar!thats it.


Hur som hellst, nu ska vi prata om ngt annat^^
Idag efter jobbet så gjorde jag middag, blev "ryss röra" som de så fint kallas  med tacobröd, jag åt sallad till duktig som jag var. Sen har hästarna fått komma ut i afton, jessika hängde med så mina guldkorn fick följas, jag körde Bobby och jessika red Bajen, Bobby var taggad som vanligt men skötte sig otroligt fint :) ! Bajen ser då förövrigt snuskigt fin ut nu! lite bättre flås bara, sen är han fit for fight! ska börja galoppträna honom lite mera, sen köra lite backe, men fortsätter de såhär så är vi igång till sommaren!


sen lite hus nyheter, nu är iaf alla papper klara :D de vill säga att nu åtgerstår bara att de ska in till överförmyndar nämden, sen ska jag och Jonatan skriva lagfart och sedan är de klart , kan inte beskriva i ord hur mkt jag längtar, men mkt är det! Folke trodde att de återstår ca 2 veckor innan huset är vårt  :)

26 mars.

Inatt har jag sovit så otroligt gott! men de varade inte länge, telefonen började ringa redan 06,30 imorse, då var de vikariesamordningen som undrade om jag inte kunde stiga upp och fara och jobba i byske, NO WAY! så fortsatte jag sova, så får jag ett sms 1 timma senare från chefen i byske som skrev att jag inte behövde börja tidigare imorgon, jaja, så fortsatte jag sova , 1 timma senare får jag ännu ett sms av Jonatans mamma :P haha jisses.
lyckades somna om igen, men då ringer telefonen en stund senare, då var de en av cheferna i kåge som jag igentligen skulle träffat idag kl 10! -.- nog tror jag det, de hade jag totalt glömmt bort! så då fick jag skämmas, fortsatte iaf att försöka sova en stund till, men då ringer telefonen igen! då var de chefen i kåge ännu en gång, som ville boka in ett nytt möte . Så min morgon var ganska misslyckad :P! ska börja stänga av ljudet då jag lägger mig.

Förövrigt idag så har de varit skitväder, men ack att jag lyckades bli på bra humör trots min morgon och survädret.
Nu är alla papper på huset klart :D!!!!!!!!! nu ska de bara skickas in till överförmyndar nämden, Jag och Jonatan ska skriva lagfart, och sedan är de klart :D men eftersom de är påsk till veckan, så lär de inte hända så mkt, men veckan därpå blir troligen allting klart :D jisses, jag kan inte beskriva med ord hur bra de känns :D! hurraa!


Ikväll har jag jobbat 15,30 till 21, imorgon jobbar jag 7-12 och 18,30 21,30 , söndag jobbar jag 7-13 och måndag 7,30 till 12,30 i kåge , sen börjag jag kl 13 här i Fällfors framtill kl 17, fråga mig inte hur jag ska lyckas köra 4,5 mil på 30 min i detta före! för de vet jag inte själv.

Nu ska jag och Jonatan mysa och se lite film, blir 2012 , återkommer om den senare!



25 mars.

Idag har jag hängt med jennie ens väng till piteå , blev först en lunch inne på waynes, blev en sallad för oss båda, ruskigt gott var det! jag åt en röktlaz sallad, muums <3
sen vandrade vi runt litegrann och kollade läget, dock var de väldigt trist att jag har -40 kr på kontot så de blev ingen storhandeln precis , men "snodde" min brors 500 hundring imorse innan vi for, då han varit skyldig mig 350 kr sen i december! (självklart ska jag ge igen det resterande 150 kr) så ond är jag inte ^^

Jag köpte iaf en t-shirt för 65 kr inne på VeroModa, sen ett värmeskydd till håret(köpt på lindex) som luktar MUMS! av märket swarskopfh (jisses, hur stavas det? :O ) har tidigare testan hår sprayen och jag fullkomligt älskar doften! dock ger den inte så superbra stöd till håret, men har man väldigt "flygit" hår så är den utmärk! sen ger den även lite glans, och sen luktar den som sagt GUDOMLIGT ! nästan så att man vill äta den!


såhär ser flaskan ut, hårsprayen har samma design :) (bild från google)


Nu har vi iaf kommit oss hem, jag har bytt till myskläder och ska snart ta och fundera ut vad jag ska hitta på till middag idag, de måste vara en ständigt fråga? jag har fått ruskigt dålig fantasi! kanske för att jag inte igentligen lagat någon middag nu när jag jobbat så mkt, då har de mest blivit köpes matlådor. ska höra med min karl vad han är sugen på ^^!

senare i afton kommer Jonatans mamma och dennis hit och ska kika på huset med oss, sen får vi se vad som sker, har då inga direkta planer? blir troligast en lugn kväll med ev lite film ? sovde väldigt dåligt inatt, så jag antar att jag kommer vara ganska trött om jag känner mig själv rätt, återstår att se iaf.

Hästarna får vila idag, jag hinner rent utav inte ut ! men imorgon ska dom få sig en vända har jag tänkt.
sen väntas jobb på kvällen, lördag jobbar jag 7-13 och 15,30-21 , söndag jobbar jag 7-13 :) bra med pengar!
Förövrigt så fick jag mitt lönebesked idag från de jag jobbat i kåge förra månande, var 13 dagar tror jag? fick ut 8450 kr, sen har jag ca 10 dagar totalt från fällfors och Byske oxå från förra månande som jag glömt skicka in, så de måste jag göra imorgon eller till veckan!


24 mars.

Ledig även idag, så idag har jag passat på att göra massa nytta!
har varit ute med Bajen idag och tog med mig zigge oxå, gick kanon bra! första gången han fick följa med då jag red, innan har han bara varit med då jag kört, men han skötte sig så fint :) både zigge och Bajen !
blev en galoppsväng idag, och stackars zigge hade det kämpigt med att hinna med oss :P så vi fick vänta in honom ett par gånger, och Bajen tog galoppskänkeln idag! helt otroligt duktig <3

sista 2 kilometrarna hem så skrittade vi mest , passade på att rida lite dressyr , övade på att ställa lite åt båda hållen , lite skänkelvikningar och serpentiner, och han var såå duktig! sen joggade vi en liten bit oxå och de var helt underbart! han gick som en klocka i formen och höll den även i övergångarna från skritt till trav och från trav till skritt, duktiga Bajen :) sånna här gånger älskar jag att rida, då allting bara går som på rälls <3

Bobby skrutt har fått vila idag, han fick sig en hösudd medan vi var ute på tur, vilket han var ganska nöjd med :)

Nu har jag nyligen städat hela nedrevåningen ! dammsugit , dammtorkat, skurat golven, bytt ut lite dukar, plockat in och ur diskmaskinen, och sist men inte minst tagit fram några enstaka påsk kycklingar ! jag tycker faktiskt att påsken är ganska mysig, sen då man lix har lite pynt liggandes så varför inte plocka fram de? :) så nu är de någorlunda fräscht och fint här hemma , då får mamma och pappa bli glada på mig då dom kommer hem ikväll/imorgon?


Idag då jag hämtade posten så kom ett brev från piteå, från zigges förra ägare, de var hans stamtavla, lite gammla papper på veterinärbesök osv :) så nu ska jag meddela jordbruksverket? att det är jag som äger zigge :) såifall han springer bort ngn gång så är de mig dom kontaktar, vilket kan vara en fördel :)


Nu ska jag ta och se över vad jag ska ta och laga för middag, funderar på att steka plättar då de är kvar massa vispadgrädde sen igår då vi gjorde våfflor, uusch, våfflor/plättar 2 dagar i rad är ingen höjdare, jag tycker igentligen inte om sådan mat, men de är onödigt att mat ska gå till spillo , så de är vell bara "härda" ;)

Ikväll kommer Jonatan hit , förhoppningsvis med våran husnyckel i handen , vi ska nämligen få låna den några dagar framöver så vi får kolla läget litegrann i huset, planera inför framtiden osv, som jag skrev i inlägget igår :)
sen ska vi nog snippa förbi emelie i storbränna en sväng och lämna nå slalomskidor hon ska låna av Jonatan, hon drar nämligen till Åre imorgon ^^ igentligen skulle jag oxå med dit, men har ingen som kan ta hand om hästarna mina, sen behöver jag jobba oxå allt som bara går!

nej , nu ska jag rota lite i kylen!


23 mars.

UNDERBAR dag idag! soligt och vindstilla, +2 grader i skuggan, LJUVLIGT <3
Jag och Jonatan tog med oss zigge ut på tur idag, vi for ner till älven och grillade korv och hade det allmänt mysigt :)
sen har vi gjort våfflor till middag idag med jordgubbssylt och grädde, var riktigt gott ! förutom att jag alltid blir sugen på kött efter jag ätit ngt sånt där sliskigt :P!

Förövrigt så ska jag ta och köra en intensiv bantningskur fram till i Maj då jag och jennie far utomlands, de är fan tragiskt hur fet jag blivit -.- uusch!

sen mina vänner så ringde folke idag om huset, vi ska få låna nyckeln nu i några dagar så vi får vara litegrann i huset, kolla oss omkring ordentligt och framförallt planera inför framtiden :) kommer bli toppen! imorgon ska Folke komma med nyckeln till Jonatan på macken, torsdag kommer nog Jontes föräldrar hit och kikar litgrann oxå.

På tal om det, så har jag och Jonatan faktiskt gått en promenad idag oxå! de ni, vi har rent utav varit hurtiga idag :P
Sen nu i afton har hästarna fått komma ut, jag körde Bobby och jessika kom över och hängde med på Bajen, så gossarna fick följas, gick kanon, pigga och glada hästar! känns mer och mer att dom börjat komma igång nu.
Imorgon ska jag ut och rida Bajen en sväng har jag tänkt, han ska få sig en liten genomkörare ;)!
Bobby får sig en vilodag :)


Nu väntar sängen, godnatt !




21 mars.

vilket kanon väder vi har idag, helt otroligt härligt! hoppas att det håller i sig såhär nu.
Idag har iaf hästarna kommit ut på tur, jag körde Bobby och jessika red på Bajen, gick fint! men de märks att hästarna fäller nu, både Bobby och Bajen är lite "loj" , så efter turen fick dom varsin hink med lite gosaker, B-vitamin och lite mineraler, så ska de nog bli bättre :) brukar alltid ge hästarna b-vitamin både höst och vår för att underlätta pälssättning och fällning.


Just nu är jag hemma på rast, började jobba 15,30, ska iväg halv 7 igen och jobba framtill halv 10 ikväll.
sen kommer min Jonatan hem idag oxå, skulle gissa på att han är 2-3 timmar bort nu, jisses vad jag saknat honom i veckan! även fast jag mestadels är irriterad på han då han är här, så måste jag erkänna att de är ganska tomt då han inte är här hemma :/.


Ikväll då jag slutat ska vi iaf se över kontraktet på huset, förhoppningsvis skriva på, sen blir de nog se film för att sedan sova. Imorgon väntar tandis och sen jobb från halv 1 ? till 16,30 , tisdag är jag ledig och onsdag har jag en heldag från 7-16,30 , blir tungt, men what to do?

På tisdag ska jag köra Bajen har jag tänkt, imorgon får dom sig en vilodag !

Nej nu ska jag ta och slänga i mig ett par alvedon (har huvudvärk som vanligt) sen förbereda mig för att he mig iväg och arbeta!




Mitt och Jonatans blivande hem <3



20 mars.

som vanligt då jag skriver så måste jag nämna att jag är ruskigt trött och har en förbaskad huvudvärk! jag vet inte vad det är för fel på mig, men ngt måste de vara för såhär brukar jag inte känna mig!?, måste vara pga allt jobbande nu sista tiden, kan inte tänka mig att de är ngt annat iaf.

Har blivit lite sömn, oregelbundna mat tider osv osv , vilket inte är så bra kanske?


Idag slipper jag iaf köra till kåge, ska nämligen jobba här i fällfors idag, vilket var nästan 2 månader sen! jisses vad tiden går. sen har jag 40 kr kvar på kortet som jag ska leva på nu framtill den 27 mars, fråga mig inte hur de ska gå? för de vet jag då inte själv, min förra lön var på 2100 kr, sen hade jag kvar 1000kr innan de så 3100 kr har jag levt på över 1 månad nu, och har tankat upp över 2000kr av dom, sen skoddes hästarna om i onsdags och där gick dew över 1000 kr oxå, herregud! jag lovar er att jag ser framimot denna lön som kommer den här månanden, då ska jag lägga undan 8-10 tusen av den till huset, resten kommer jag behöva till bensin antar jag.

Har även ett paket från börjes att hämta ut på ica i byske för 1400 kr, måste nog låna av mamma så jag kan hämta ut det imorgon.


Nu har byske ringt mig 2 dagar i rad och velat att jag ska jobba, tycker de är lite underligt att dom inte har koll på datorn att jag faktiskt redan jobbar ? de här nya systemet som kommit igång verkar ju vara en flopp, de fungerar verkligen inte som de ska! eller så är det dom som har lite koll, vem vet?


Hade tänkt he mig ut och rida Bajen idag innan jag börjar jobba 15,30, men jag har så fruktansvärt ont i huvudet så de lägger jag på hyllan, ska ta mig ett par alvedon och vila litegrann ist så jag kanske orkar leva ikväll.
Imorgon därimot ska hästarna ut, ska köra Bobby hade jag tänkt, och jessika får hänga med på Bajen.


Angående huset så har jag inte så mkt att berätta förutom att vi har kontraktet nu här hemma som jag och Jonatan ska se över imorgon då han kommer hem från fjällen, sen lämna in det och sedan är de vell bara vänta och se vad som sker, jag hoppas att allting går fort nu så vi får flytta in, de längtar jag mest av allt efter just nu!


sen saknar jag min Jonatan, har varit en tung vecka utan dig !
Imorgon ses vi <3


17 mars.

Idag känns allting lite bättre iaf, jag behövde en lång natts sömn ganska mkt tror jag? jag skulle nog behöva sova 7 dagar i sträck igentligen, är fan illa då dom på jobbet har sagt att jag ser sliten ut 2 gånger i rad nu :P
Men jag måste erkänna att det är jag faktiskt, jag är inte van att jobba så mkt som jag gjort nu, sen hästarna och hundarna är bara de ett heltidsjobb för mig, ibland önskar man att dygnet hade fler timmar, men jag antar att det är svårt att fixa? ^^


Idag sovde jag till kl 10,30 , sen klev jag upp och hedde ut hästarna en stund innan Jami kom och skodde vid 12 tiden, så nu har hästarna fått nya pjucks :)! bara ut och gasa ^^, dock har jag inte hunnit det idag då jag började jobba kl 4 i kåge. Men har iaf träffat jennie en stund idag, gått en liten promenad med vovvarna och sen gjorde hon mig sällskap då jag åt lunch/middag innan jag var tvungen att he mig iväg till jobbet därvid 3 tiden.


som sagt så jobbade jag från 16-21, men jobbade över till kl var halv 10,imorn ska jag börja kl 11 ist för halv 12.
Än sålänge så verkar de som att jag blir ledig i helgen, då ska hästarna ut och röra på sig, eller de ska dom oavsett om jag jobbar eller inte^^,  en av dagarna ska jag fara ut och galoppa med Bajen har jag bestämt, sen ska jag köra Bobby få se, sen tänkte jag köra lite intervall i backe med Bajen oxå , får se vilken av dagarna de blir.


Nu ska jag ta och krypa ner i sängen, imorgon får jag en liten sovmorgon till kl 8,30 iaf, inte så dumt!
sen ska jag upp och ta ut hästarna, duscha, rasta hundar och sedan bege mig mot jobbet!



16 mars.

Igentligen har jag inte så mkt att säga förutom att jag troligen är inne i en dålig period just nu då bara allting känns jobbigt och världelöst, jag känner mig nervärderad och ouppskattad till tusen, jag gör tydligen fel hela tiden .
Jag känner att självförtroendet är ganska i botten just nu, av många olika skäl.

Det finns så mkt jag skulle behöva ta tag i, men som jag inte hinner med nu förtiden, mestadels jobb som är på shcemat, vilket är bra till en viss del, jag är glad över att jag får jobba! men mindre glad över att få skit över det.
Jag har faktiskt HUR mkt som hellst att göra om dagarna, jag vill inte ödsla min tid på ngt jag endå bara ska få skit för, då kan jag ödsla min tid på de som jag verkligen behöver göra .


Just nu sitter jag här med en enorm huvudvärk, jag förstår inte riktigt varför jag har de nu förtiden, dag in och dag ut? jag som aldrig brukar ha ont i huvudet, så får jag det plötsligt varendaste dag? måste nog kolla upp det.

Iaf så har jag varit ute och kört Bajen en sväng nu på afton sidan, han kändes riktigt fin, men kommer bli ännu finare då vi kommit igång ordentligt, men som sagt så känns ingenting roligt just nu, jag är inte motiverad till någonting i stort sett, jag vill bara bort härifrån! slippa allting för en stund och bara slippa tänka så mkt.
Jag vill inte vara vuxen, jag vill inte vara jag heller, inte just nu..





13 mars.

Jag jobbar och jobbar och jobbar lite till, och jag är såå trött!
Igår hade jag en ledig dag, vilket var tur som attan, annars hade jag nog seriöst inte pallat stiga upp idag!
allt jobbande som vart den senaste tiden har satt sina spår tror jag, har fruktansvärt ont i huvudet stundvis, mår illa (säkert av stress) och får magknip, så jag måste nog ta och lugna ner mig litegrann få se, men samtidigt vill jag jobba så mkt som bara är möjligt då varenda krona behövs! spelar nog ingen roll hur mkt jag skulle jobba, pengarna kommer ta slut endå.

På måndag är jag faktiskt ledig, då ska jag ut och rida har jag tänkt! eller kanske köra ? får se vad jag känner för. tisdag jobbar jag morgon, onsdag jobbar jag kväll, torsdag jobbar jag morgon tror jag, sen fredag morgon än så länge, helgen vet jag fortfarande inte hur den ser ut, men hoppas på iaf 1 ledig dag. återstår att se.


fortfarande en enorm beslutsångest över hur jag ska göra i sommar med jobb, jag har suttit och räknat litegrann och denna månda som gått har jag kört upp över 2500 kr i bensin ungefär.  vilket INTE är lite!
Jag skulle alltså tjäna betyydligt mkt mer om jag jobbar i fällfors i sommar, jag ska ta mig en funderar i helgen få se vad jag kommer fram till.


Ikväll ska jag och Jonatan iaf umgås med Harald och sussie, vi ska äta lite gott och sen vet jag faktiskt inte vad som kommer att ske, men säkert ngt trevligt , de blir det alltid :)

NU ska jag snart he mig iväg och fortsätta jobba, har haft ett "hål" på 3 timmar nu, blev bokad  2 turer idag, så de kändes väldigt onödigt att köra hem vill jag lova, så jag har varit hos Jonatan på macken och hängt en stund, nu har jag 2,5 timmars arbete som väntar innan jag beger mig mot staden!


11 mars,inlägg 2.


Idag blir de rent utav 2 st inlägg! blev ju inte så mkt skrivet i det förra :P
Men idag har de vart en riktigt bra dag, resa bokad till mallis tillsammans med Jennie, härligt väder har de varit oxå och båda hästarna har fått komma ut på tur, körde Bobby idag på de nya 3-delade bettet jag köpte, och de var betydligt bättre än de förra 3-delade jag hade, så de blev ju fiint :) jessika red Bajen, blev trav i ganska raskt tempo ca 1 mil idag, sen skrittade vi ett par kilometer oxå så dom fick lugna ner sig litegranna.

Har tänkt att börja såhär nu tills dom känns starkare i detta tempo, så får vi öka på lite eftersom :) så får vi börja åka ner på banan om ett par månader förhoppningsvis, inte för att de är någon brådis, men kommer nog bli lämpligt om dom får hållas igång regelbundet tills dess, är lite svårt då man jobbar så olika tider, och får veta så lite iförväg hur man ska jobba, men måste säga att de funkar bättre med de nya systemet som kommit igång, nu får man veta iaf 1-2 dagar i förväg , ibland mer faktiskt, så de är toppen!


Nu har jag och Jonatan kommit hem efter att ha varit en sväng till byske och hälsat på mamma på kiosken lite, drack lite kaffe och sen hyrde vi med oss en film som vi ska se ikväll, kommer dock inte ihåg vad den hette, typ ugly truht (ursäkta stavningen? :P ) eller ngt sådant, folk säger vist att den ska vara så himmla bra? så de återstår att se.

NU ska jag iaf ta och he mig ut och ta in mina hästar, sen gå igenom duschen för att sedan mysa med Jonatan :)


Bild från vinter 2006<3

11 mars.




Utlands resa bokad 4 Maj till Mallorca tillsammans med Jennie i en vecka :D kommer bli LOVELIIIEE! :D

10 mars.

Befinner mig just nu på jobbet, har för tillfället ett långt håål som jag ska försöka ta mig igenom (hahah kan misstolkas)! ska inte till nästa fören vid halv 2 tiden, har suttit här sen strax före kl 12.
Har iaf ganska just ätit mig lite lunch, jag glömmde min matlåda hemma imorse , så de var en jäkla tur att jag fick de här hålet nu under dagen så jag fick tid att fixa mig lite käk, annars hade jag varit rassan resten av denna dag.

Igår efter jobbet drog jag iväg till stan, köpte foder åt hästarna på royal, sen köpte jag ett nytt 3-delat eggbett till Bobby, då de vanliga 3-delade suger, ligger inte alls bra i munnen på honom? 0_o så jag hoppas de här blir bättre, ska inviga det imorgon , för då har jag faktikst en ledig dag! hör och häpna! sen jobbar jag freda lördag och söndag, härliga tider, blir en relativt trevlig lön denna månad, och även nästa månads lön kommer vara välkommen. Hälsade även på Harald och Sussie en stund oxå, blev lite kladdkaka och film :) bra slut på kvällen!

slutar kl 16,30 idag, då ska jag hem och gosa med mina stackars hundar som jag knapt haft tid med nu de senaste dagarna, ska gå en liten promenad efter skoterspåret har jag tänkt så dom får rejsa av sig litegrann.
sen ikväll blir de nog en rätt lugn kväll, kommer lägga mig tidigt som de känns nu iaf, då jag är ruskigt trött!

Förövrigt idag har jag lyckats ramla, nog tror jag det, jisses vad jag flög! men lika fort som jag hamnade i backen var jag uppe på benen igen, tur som fan att ingen såg mig , skrek ju nämligen som en stuckegris och såg ut som ett snö monster då jag ställde mig upp! :P


Till veckan har jag än sålänge ingen aning om hur jag jobbar, jag hoppas att jag får veta imorgon litegrann iaf hur de kommer se ut. sen funderar jag ganska ordentligt på hur fan jg ska göra med sommarjobb i sommar, om jag ska vara i fällfors båda perioderna, eller om jag ska splittra på dom och ta ena periden där och den andra här i Kåge, då de känns dumt att strunta i kåge så dom tar in fler vikarier , de resulterar mindre jobb här, och de är ju dumt , för min del, och för de andra vikarierna som jobbar här.

sen är jag ruskigt spänd på de här med huset, jag hoppas verkligen att kontraktet kommit idag! eller iaf imorgon?
jag vill veta när vi får tillgång till huset NU, jag vill börja flytta iin! :D




ljuuvligt<3





8 mars.

Jisses vad det blåser ute idag, de är inte nådigt! nästan så att man blåser bort då man går ut, nära på iaf.
Idag har jag tagit mig en välförtjänt sovmorgon (enligt mig) sov till kl 10,30 , sen har jag och jennie tagit en lunch uppe på fältet och pratat lite skit, som vanligt då vi ses ;) haha! jag är så glad att vi börjat umgås igen :)

Förövrigt idag så hade jag tänkt ta jessika med mig ut på tur med hästarna, men när de blåser såhär så får det vara, kan rent utav vara riskabelt att he sig ut , då de kan komma de ena och de andra flygandes i luften, rätt somde är så kanske ett träd faller över en? man vet aldrig :P sen blir hästarna alltid tokiga när de blåser såhär.

Har just varit och hämtat posten, inget kontrakt om huset har dykt upp ännu, jag är så spänd! jag tror jag drömmer om huset varenda natt, att jag och Jonatan får flytta in, jag kan inte beskriva i ord hur mkt jag längtar! ska bli obeskriviligt skönt att äntligen få ett eget hus, som jag kan kalla mitt eget ,mitt och Jonatans <3 !
vi har suttit och diskuterat lite om hur  vi ska göra om osv, de första vi ska börja med är att tapetsera om i vardagsrummet, sen får vi vell ta allt vi vill göra lite pö om pö :)


Idag jobbar jag som sagt mellan 16-20, har även blivit bokad på en tur imorgon mellan 12,30 till 16,30, sen torsdag om jag inte minns fel mellan 8-16, och fredag men kom inte ihåg riktigt vilken tid de var :P! och detta är alltså bara änsålänge, antar att de kommer bli någon tur även i helgen, så jag har de jag gör i veckan oxå! jag börjar faktiskt känna mig riktigt slut, men de får man göra då man jobbar såhär mkt, men jag behöver varendaste liten krona jag kan lyckas jobba in ! så det är bara att kämpa vidare.

nästa vecka, alltså vecka 11 så ska jag nog ta med mig jennie ett par dagar till fjälls :) resten av fällfors ska dit då oxå, så de skulle bli himla trevligt faktikst , att få komma bort ett par dagar, fjällen är en så otroligt underbar plats! jag älskar att få komma dit och bara vara, och med rätt sällskap blir det ännu bättre :)

Nu ska jag ta och rasta alla hundar innan jag måste börja pallra mig iväg mott jobbet,  vill inte bli sen^^




7 mars.

som vanligt så jobbar jag, och jobbar lite till, men idag börjar jag faktikst inte fören kl 16, vilket ska bli skönt!
sen har de varit kanonväder de senaste 3 dagarna, vilket är underbaart <3

Idag har jag hängt med Bea och Jea ut och ridit, tog Bajen och vi får ut på en riktigt häärligt sväng :)!
Bobby fick vila idag då han vart ute både igår och i förrigår, bajen oxå för den delen men han fick ut idag med.
blev en runda efter hälleström, och sen en riktigt buusgalopp på hemvägen , blev så stolt på Bajen då han faktiskt tog galoppskänkeln idag! :D duktiga duktiga häst! sen blev de mest skritt och massa prat, då jag och bea inte träffas så ofta nu för tiden, var riktigt trevligt iaf :)!

Nu har jag just trått i mig en glass, ska snart förbereda mig för jobb, jobbar 16-20 idag och även imorgon, ruskigt härligt! man har hela dagen man kan hitta på ngt, sen är inte hela kvällen förstörd heller ;) haha.

sen igår blev de fest för hela slanten med emelie och camilla R, jag var hyfsat trött redan i starten, alltså inte så super peppad :P men de blev riktigt trevligt endå, blev utgång på både kalles och olles, träffade lite folk man kände osv, vilket alltid är trevligt^^.

Imorgon väntas en tur med hästarna, ska höra om jessika är sugen på att följa med så får hon ta Bajen så ska ja ta Bobby en vända, sen som sagt blir de jobb och efter de har jag faktikst ingen aning om vad som sker?
Tisdag vet jag inte om jag jobbar än, men antar att jag får veta det imorgon, hoppas det iaf, men helt ärligt skulle de vara riktigt skönt med en ledig dag, börjar kännas välbehövligt !


Nu ska jag ta och ge hästarna lite mat, sedan dra och jobba.


4 mars.

Befinner mig för tillfället på jobbet i kåge, har en liten lucka just nu så jag passar på att chilla lite framför datorn.
Har även med mig zigge idag då jag lämnade vizzla och azzi på kiosken, tyckte synd om honom ifall jag skulle lämna honom där, han hatar nämligen att vara på kiosken längre stunder, så han får jobba med mig idag till kl halv 10 ikväll :) går nog fint då han älskar att åka bil!

imorgon har vi fredag, då väntar jobb från 7-17 tror jag? sen lördag en riktig kort tur mellan 7-11 och söndag blir de nog en tur mellan 16-20, alltså inte nå längre pass , man tjänar knapt på det då de är så långt hit .
Lördag kväll blir de troligast fest, eller de blir det :P om jag inte dött eller ngt innan dess^^. blir iaf party med emelie och camilla r :D kommer nog bli najs! söndagkväll drar jag med mig emelie till fjälls och är borta till tisdag kväll/onsdag morgon.?

under helgen ska jag även hinna med at motionera mina hästar! nu när vädret verkar vändamot de bättre, idag har vi faktikst strålande sol och-3,5 grader, ruskigt härligt! önskar att jag vore hemma så jag kunde fara ut med mina gossar, men kommer inte hem fören efter kl 10 ikväll så de blir svårt :/ ska höra ifall jessika har lust att dra en sväng med Bajen så han får komma ut iaf :) återstår att se.


Förövrigt mina vänner, så ringde Ulf J igår om huset, han ska skicka kontraktet till mig nu så vi får gå igenom det och förhoppningsvis skriva under det :) jag är så glad! blir troligen att vi får börja flytta in i mitten på Mars! jag hoppas det iaf, som de lät så var de inte alls omöjligt :D så håll tummarna!

NU ska jag he mig iväg och jobba igen, sen ska jag äta middag för att sedan fortsätta arbeta.


28februari/1mars

ska passa på att skriva en kort uppdatering medan jag lix sitter här^^

Idag och de senaste 2 dagarna har de vart ett riktigt snöoväder! och verkar som de tänker hålla i sig ett par dagar till, har redan fått över 20 cm snö vilket verkligen inte behövs! fast jag ska endå passa på att utnyttja den, ska fara ut och plummsa lite med hästarna ngn dag här i veckan hade jag tänkt :)

veckan som vart nu har bestått mestadels av jobb, sen lite småsysslor här hemma osv ungefär som vanligt.

Ikväll har jag jobbet fram till 20, sen har jag myst med hästarna lite i stallet och passat på att frisera båda gossarna litegrann, klippt stubben i nacken, borstat ut manarna på dom ordentligt och klippt topparna litegrann på Bobby :)
Bajen har kliat sönder sin man så hemskt i höst så hans lät jag vara ifred.

Bobby har iaf varit hur mysig som hellst idag, inte lika jävlig som han brukar vara ^^ haha!


Imorgon blir de möte istan om de nya systemet som ska införas, både jag och emelie ska dit . sen lovade jag att vandra runt lite med henne på stan då hon var i behov av nå kläder :P ! sen bär de av hemöver och köra häst.

sådär ja,såfint, nu har jag uppdaterat lite.
Nu ska jag ner och göra lite mat till imorgon så jag och resten av huset har lunch!
sen väntar sängen.



RSS 2.0