24 februari.

Tänkte att jag ska ta och skriva ett litet inlägg då jag lix sitter här^^
Idag har jag iaf jobbat mellan 12-17, gick kanon men jag börjar känna mig ruskit slut alltså! imorgon måste jag stiga upp kl halv 6 då jag börjar jobba i kåge mellan 7-14, sen ska jag hem och förhoppningsvis köra häst! får se vad kylan säger, jag hoppas att den går ner sig lite iaf, jag orkar inte med denna kyla mer!

Fredag jobbar jag mellan 12,30-20, sen bär de av mot stan på inflyttningsfest hos sussie och Harald :)! blir nog trevligt, lördag söndag jobbar jag 16-21, sen är jag ledig ett tag framöver tror jag, eftersom de nya systemet införs och jag tror att de kommer lugna ner sig betydligt, bra på ett sätt, för shär mkt vill jag inte jobba, men dåligt på ett annat då jag verkligen behöver jobba! men den som lever får se hur det blir ^^hoppas att de funkar bra .


I helgen har jag suttit och gjort en beställning från Börjes som mamma skickade in åt mig igår, så jag hoppas att grejjerna dyker upp till veckan ngndag , blev lite smått och gott, bla ett par lågskor (stallskor) som jag verkligen är i behov av!


Nu blir de iaf sängen, ser inte framimot att stiga upp kl halv6 imorgon, men vad gör man inte för jobb?
men innan så ska jag försöka skriva ihop 7 saker ni inte vet om mig , då jag blivit utmanad av Camilla R :P!


1: jag älskar att spendera mina pengar! men måste försöka bli bättre på spara.
2:Jag hatar falska människor!
3:jag är absolut inte rädd för att säga vad jag tycker.
4:jag älskar trav !
5:Jag kommer aldrig någonsin leva mitt liv utan djur.
6:jag har svårt att lita på människor, men har absolut inte svårt att umgås med folk,
men tar ett tag innan jag släpper in någon på "livet".
7:Jag har druckit kaffe sedan jag var 4 år gammal^^



GOD NATT!




22 februari.


Just nhu är jag bara allmänt less på livet, va fan händer med vädret? kallt som attan hela tiden, jag är så less! går inte beskriva med ord hur less jag är! förra året var vintern relativt varm som jag minns den, då var de nästan för varmt!? och i år är de så kallt att man knapt kan leva -.-

Jobbat idag, imorgon är jag ledig men ska på möte i stan om det nya systemet som ska införas nu i mars, ska bli intressant, men har redan fått tjuvkika lite på det då jennie redan fått sin sida ^^, ser endå ganska bra ut faktikst.

Helt ärligt har jag faktikst inte så mkt att skriva om för tillfället, jag jobbar om dagarna, rastar hundar, tar in och ut hästar, äter och skiter? ungefär så har mitt liv sett ut denna månad, har jobbat 19 av 22 dagar denna månad, rätt tufft att gå från att inte ha jobbat någonting i stort sett, till att jobba nästan mer än heltid :O men jag klagar inte, det behövs!


Nu ska jag gå ut och skotta åt hästarna, plocka in dom och pussas lite , för att sedan gå igenom duschen och dra mot stan, ska klippa Jonatans mamma, se ska jag sura lite på Jonte då han varit så otroligt dryyg idag -.- dumma karl!
förövrigt har jag gjort en tröst beställning från Börjes, lite smått och gott har jag beställt :] visar sedan då de kommit!


nej hej hopp, ut i stallet kvinna!


livet är hårt, sa sten. GRYMT sa grisen!


saknar dig min go gubbe :(!

19 februari.

Jag är fan psykiskt slut! har jobbat 16-17 dagar denna månad, och mer blir det! jobbar imorgon,söndag måndag onsdag torsdag fredag lördag söndag om jag inte minns fel. Men vad gör man inte för pengar?
Inatt har jag sovit hemma hos Jonatan för första gången på typ 1 månad? har rent utav inte haft tid att vara hos honom, tur att han är hos mig iaf <3

Idag har jag och emelie vart på medecinsk deligering hos distriktsköterskan på moröbacke, eftersom hon ville att vi skulle ta den för att underlätta jobbet i kåge, även fast jag redan har deligering så ville hon att jag skulle göra om den? men iaf, de gick superbra och de var faktikst ganska trevligt och lärorikt att göra den ännu en gång :) så jag klagar inte, har även vart förbi på brinken och hämtat ut mitt passerkort så jag tar mig in på lokalen i kåge/ersmark, sen så ska jag på möte på tisdag till veckan om de nya systemet som ska införas nu i mars, så de blir intressant.
Gick även en snabbis på stan , inhandlade ett par tröjjor inne på Gina + ett linne, sen begav jag mig hemöver.

Nu har jag kommit mig hem iaf, kallt som fan är de ute så hästarna får vila även idag, fyfan vad less jag är på denna kyla! att de inte ger med sig snart? jag fattar det inte, har varit kallt hela jävla vintern! -.- ska gå i ide tror jag -.-

sen har dom tydligen vart hit från travet imorse på licenskontrolls tjosan, kolla in stallet för att se så allting är okeyy, sen kikat lite på hästarna för att se så dom ser ut att må bra, allting blev iaf Mycket väl godkänt och dom tyckte jag hade så fina hästar :] kul! dock var inte jag hemma utan de var mamma som tog imot dom imorse, dom tvärdyker ju upp så man  vet aldrig då dom kommer, men tycker de är toppen att dom har sådana kontroller faktiskt, för att se så inte djuren missköts!


imorgon blir de som sagt jobb, här i fällfors för första gången på länge! sen på kvällen ska jag och Jonte hälsa på harald och sussie i deras nya lägenhet :)


förövrigt så hoppas jag på att vi snart får börja flytta in i huset, vill inget hellre just nu!! fast iof så kanske det är bra att vänta till kallperioden är över, blir billigare för oss iaf ;)!



16 februari.

Vill börja med att säga förlåt till mina få men bra vänner, att jag inte hört av mig på ett tag, och att jag varit tvungen att "avboka" då vi bestämt att vi ska ses , men det är så otroligt mkt nu som är på G, med jobb och allting som är runtikring. Har jobbat i stort sett alla dagar denna månad, och då jag inte jobbar har jag så mkt jag ska hinna göra här hemma med hästar osv. sen planera för flytten och allt sådant. Så jag vill be om ursäkt för att de blivit som de blivit på sista tiden! hoppas att ni förstår. Idag är de inte de lättaste att hitta sig ett arbete, så tycker själv att de är ganska logiskt att man jobbar de man får. sen nu då jag och Jonatan ska köpa hus och flytta ihop, så behöver vi varenda krona! Ni vet säkert hur det är :)


Idag har jag vart i stan ens väng med emelie, gjort ett besök på brinken så emelie har fått sig ett passerkort till kåge :) sen gått en sväng på stan , gjort ett besök inne på ÖB oxå, inhandlade en ljuslykta och lite mat :P (inte till flytten XD ) sen blev delunch i byske på Bianco, åt en kebabsallad :) mums!

Nu har jag just kommit hem, har gett hästarna lunch hö och ska snart ut och köra Bajen en sväng har jag tänkt.
Ikväll ska jag nog fara till Jonatan, var över 1 månad sen jag var hos honom! tiden går så fort, man hänger inte riktigt med känner jag. Imorgon får vi se vad som sker, om vädret är fint ska jag ut med båda hästarna, sen har jag inga fler planer ^^, på torsdag blir de jobb, sen helgen är än sålänge oplanerad :)!




13 februari.

Idag har de vart en ruskigt härlig dag! tänk om vintern alltid kunde vara såhär? -3 grader och sol! underbaart <3
Idag har jag iaf vart ute på en långtur med Bajen, for först ner på läggdorna och tokgalopperade i snön, såå härligt :D! snön bara yrde om oss, måste ha sett helt galet ut! :P

Hann inte ta ut Bobby idag, men imorgon ska jag ut och köra honom, och jessika får hänga med och rida på Bajen så gossarna får följas, hoppas på att de är lika bra väder imorgon, som de ser ut nu så är det lovande :)!

Ikväll har jag jobbat för första gången ensam i byske, jag fick en tur som jag bara träffat 2 av 6-7 vårdtagare som stod på mitt schema, så paniken började jag leta efter adresser till alla, och till sist hittade jag dom , så då känndes de genast lite lugnare, och kvällen har gått riktigt bra! har samma kväll imorgon så den kommer vell gå strålande förhoppningsvis.

I veckan vet jag inte riktigt vad som sker, jag hoppas förstås att de dyker upp en massa jobb så jag får arbeta, behöver allt jobb jag kan få nu inför husköpet, skulle kunna jobba mer än heltid ! har faktikst gjort de nu ett tag, men efter imorgon är jag ledig som de ser ut nu , men kan fort ändras, vilket jag hoppas på^^


NU ska jag ta och baka litegrann, ska snöra ihop en limpa som är Jonatans favorit :) sen har jag köpt en hjärtformad godislåda med gelehjärtan i som han ska få imorgon då han kommer hem från ammarnäs :]
är ju nämligen alla <3-ns dag imorgon,  ngt överskattad dag igentligen, många ska alltid överdriva , själv tycker jag att de räcker med att visa hur mkt man älskar varandra.

Förövrigt, så lyssna på denna låt! helt underbar<3

http://www.youtube.com/watch?v=sPoaGN5aEt0

12 februari.

Livet flyter på riktigt bra måste jag säga, jag är rätt nöjd! därimot är de kallt ute nu igen, vilket jag inte är riktigt lika nöjd med ^^ men jag hoppas att de tänker vända snart, de har vart kallt nu i 2 månader! verkar endå som februari månad tänker vara realtivt kall den med, så jag hoppas att mars blir en bättre månad.
Förhoppningsvis får vi börja flytta in i huset i mitten på mars oxå, hoppas jag! om allting går som planerat, vore så toppen om vi´skulle få flytta in innan den 30 mars, då är det Jonatans födelsedag, kan man fira den bättre än i sitt egna hem? :)

Nu i helgen väntar jobb, men jag är ngt besviken på byske då dom inte ger oss mer än 3 dagars inskolning, förstår inte riktigt hur dom tänker där? distriktet är ngt större än i fällfors, och betydligt fler vårdtagare oxå! förstår inte varför de inte satsar på att ge oss en ordentligt inskolning så att man kan få känna sig säker på att jobba? själva jobbet i sig är inget problem, men just detta att du ska hitta till alla, jag menar, vad händer ifall du inte gör det? hur som hellst, de blir ju cheferna som får stå för det, inte är de då mitt fel att de inte kan ge oss en redig inskolning, tycker helt ärligt att det är ganska oansvarigt! men jag kommer självklart göra mit bästa, mer än så kan jag inte göra .


Jobbar kväll imorgon, så under dagen har jag tänkt hinna ut med Bajen en sväng, ska fara och galoppa i djupsnön :D! som jag längtat efter det, sen ska jag köra Bobby en runda hade jag tänkt , så han för röras oxå :) börjar jobba 15,30 , så jag borde hinna om jag stiger upp någorlunda tidigt .

söndag jobbar jag samma tid, så även då kommer mina gossar få komma ut på tur :)! iaf ngn av dom, har tänkt ta mig en sovmorgon då hade jag tänkt, har blivit mkt jobb på sista tiden här så jag känner att jag börjar vara i behov av en sovmorgon, sen efter jag slutat jobba kl 19 så blir de troligast fara och hälsa på sussie och Harald i deras lägenhet :)! ska bli mkt trevligt!

så ser min helg ut iaf, nu ska jag ta och he mig ut i stallet och ta in mina hästar , sedan väntar sängen , har som inget bättre för mig?!



10 februari,tänk att livet ska reda sig även för mig!

Gissa vem som blivit husägare idag!?! om inte jag, Mia Ahlqvist! :D eller, i själva verket så står jag inte som ägare på huset än, men inom kort iaf^^ jag kan inte beskriva i ord hur glad jag är just nu, jag bara svävar på rosa moln!
Kommer inte kunna sova om nätterna fören jag flyttat in , känns de som för tillfället :P!  åh jag längtar så enormt tills jag får inreda och göra huset till mitt eget, eller till mitt och Jonatans <3 tänk att vi snart har ett eget hem, ett eget hus att komma hem till ! en egen gård, ett eget jävla plejs som jag kan kalla MITT EGET :D!

Tänka sig att livet ska reda sig även för mig, jag har verkligen bevisat motsattsen till de människor som en gång tvivlat på mig och min framtid, jag har bevisat att jag klarar att stå på egna ben och ta tag i saker till 99,9%!
Om man tänker tillbaka 5 år i tiden, så är det igentligen otroligt att jag är den jag är idag, och de säger jag med stolthet! jag är stolt över mig själv att jag lyckats med mitt liv någorlunda, trots utan utbildning och ett jäkla trassel i högstadiet, jag har bevisat att även en sån som jag kan klara sig här i livet! och jag är så jävla stolt över det!


FUCK YOU till er som tvivlat, för er som inte trott på mig, för er som inte velat ge mig en chans att visa vem jag igentligen är! åt helvette med er.


hell yeah!



Igårkväll var jag ute och körde Bobby en runda medan jessika hängde med ut på Bajen, Bobby var het men skötte sig ruskigt bra för att ha stått i 13 dagar! duktiga häst, Bajen skötte sig fint som han alltid gör :)!
Nu ska jag he mig ut och promenixa med hundarna en säng, sen träna lite och sedan duscha för att sedan krypa till kojs! ska bli skönt att sova inatt, då jag har sängen för mig själv^^! fast frågan är om jag kommer kunna sova?



Jag är så lycklig




9 februari.

Nu har jag haft huvudvärk i 7 dagar! och jobbat i 7 dagar, ska bli trevligt då lönen kommer !
Dock är jag jävligt less på att bli särbehandlad, jag är den som kommer i sista hand hela tiden, och jag är fruktansvärt less på det! jag hoppas att de blir bättre nu då det nya systemet kommer igång nu i mars, då de blir brinken i stan som kommer ta hand om vikarierna.

Men ska fortsätta leta efter jobb, som inte har med kommunen att göra hellst! -.-, då jag tycker att dom kan vara nå riktiga skitstövlar!

Idag blev jag akut utringd här i fällfors, fören gång skull! hör och häpna^^jobbade ett par timmar åt örjan då han skulle ner med en bil till stan som krånglat. men 2 timmar är vell inget att hurra för, men såklart bättre än ingenting, man får vara glad över det man får! , jag hoppas innerligt att de blir massor massor massooooor med jobb i byske så man får komma ut och jobba iaf 3 dagar i veckan, skulle vara guld! skulle inte göra ngt ifall de blev mer heller.


nej skit samma.

Igårkväll var jag ute och körde Bajen en sväng, och jag höll bokstavligen talat på att frysa ihjäl om mina fingrar!
och endå var det bara -10 grader, måste köpa mig ett par rejälare körhandskar, dom jag har nu är gjorda av fleece, så de blåser bara rakt igenom! huwwa.

sen var jag en sväng till stan igår och inhandlade lite flytta hemifrån grejjer, lite bas saker som man alltid behöver. Som ni säkert inte vet, så har jag budat på grannhuset! jag har insett det nu, att det blir så ruskigt mkt billigare att bo i hus än att hyra lägenhet, sen betalar man åt sig själv oxå. sen då de låter så positivt för Jonatan att han kommer få jobb på fabriken här uppe, och jag själv har förhoppningsvis en hel del jobb i hemtjänsten, så var de faktiskt inte ett så svårt val, Nu är det bara vänta och se om han tar budet eller inte.

Ikväll ska jag ut och köra hästarna, sen blir de nog en relativt tidig kväll.



6 februari.

Jaha, nog tror jag det, idag är jag ruskigt förkyld! har huvudvärk och garanterat en gnutta feber, yees!? -.-
var inte länge sen jag var dunderförkyld, men igentligen är det inte så konstigt att jag blivit det nu senaste veckan, då jag jobbat och har hoppat in och ut ur en kall bil hela dagarna, nu fattas vell bara urinvägsinfektion !`?

Iaf så ska jag pallra mig till jobbet idag iaf, börjar kl 14, så får vi se hur länge jag orkar jobba och om jag ens får jobba?kanske inte så bra att smitta ner gammlingarna, dom har det nog shåigt som dom har det tror jag, men vi får se vad som sägs då jag kommer dit, undra om jag har ngn att vara med ens? 0_o


Igår var ju iaf första jobbdagen, gick riktigt bra faktikst och med lite mera inskolning kan jag lätt tänka mig att jobba där :) , sen efter jobbet drog jag hemmåt och åt lunch med Jonatan, sen tog jag in Bajen och gjorde honom redo för lite körning! lilla zigge fick följa med oxå och springa efter, han skötte sig kanon bra! han försökte inte ens skälla på Bajen och inte naffsa heller, utan han sprang så fint bakom speedcarn som om han inte gjort annat i sitt liv :) så skönt! har alltid velat att mina hundar ska kunna följa med på ridturer, så de var himmla roligt :) ! vizzla därimot kan jag nog räkna bort direkt, dels för att hon garanterat skulle springa in mellan benen på hästen, sen om vi möter en bil skulle hon springa dit direkt och skita fullständigt i mig! dumma hund :P

Bajen skötte sig fint oxå, pigg var han men inte konstigt efter 12 dagars vila?! har ju vart så snuuskigt kallt alltså, men nu verkar vi gå mot lite varmare tider, jag hoppas det! tilloch med solen har tittat fram nu 2 dagar i rad, de måste vara ett gott tecken ^^? 


Nu ska jag vila en stund, sen hoppa in i duschen och sen skotta av bilen så jag tar mig till jobbet!





4 februari.

Jobb jobb ochjobb, jisses! man är inte van vid detta, men ska inte klaga då jag verkligen behöver pengarna.
Idag har jag jobbat kväll, började 15,30 till 21,30, har gått riktigt bra faktikst! men jag känner mig inte peppad på att stiga upp vid halv 6 imorgonbitti, dom ringde nämligen från byske idag och frågade om jag inte kunde jobba morgon ist för kväll, så vist! annars hade de vell inte blivit ngt jobb i huvudtaget, så bara tacka ja och se gladut^^
Lördag blir de som sagt en kväll som de var tänkt, från 14 till 21,30, söndag börjar jag 7,30 till 16,30! sen måndag blir de inskolning i kåge på kvällen, jag har en känsla av att jag kommer vara död efter detta :P! men ska bli ruskigt trevligt med lönen, var länge sen jag jobbat såhär mkt! sen är det ju bara början på denna månad än sålänge, och som de låter kommer de bli mkt jobb!


Imorgon slutar jag kl 12, då ska jag hem och köra Bajen! äntligen! sen ska Bobby få komma ut oxå, då han håller på sprängas av rastlöshet stackarn! jisses, men nu ser de faktikst ut som att de ska bli varmare ute framöver, idag har de legat på en -10 grader, ruskigt lindrigt om man jämför med vad de varit! :)fortsätt såhäära^^

Lördag blir de oxå köra häst, eller ev rida beroende på hur ryggen min känns, är ruskigt sugen på att galoppa i djupsnön! så de lutar åt de hållet, sen söndag ska hästarna få komma ut oxå, för nu ska de börja tränas på riktigt! ingen träning-ingen häst till start, så är det!

Nu ska jag borsta gaddarna,sen sova! godnatt.





2 februari.

Nu är det en ny månad, och jag själv är i chocktillstånd :P
Igår hade jag och jennie vår första inskolningsdag i kåge, gick fint^^
Idag ringde hemtjänst chefen från byske och erbjöd jobb i mass, så nu blir de börja jobba i byske :) låter som att de kommer bli en hel del jobb över där, vilket vore toppen! ska bla jobba här i fäll imorgonkväll + torsdagkväll, sen jobbar jag fredag lördag söndag i byske, så 6 jobbdagar denna vecka, inte dåligt! längtar efter den kommande lönen vill jag lova^^


Idag har jag inte gjort ett smack, släppte ut hästarna vid 12 tiden då de var världens snöstorm imorse då jag vaknade, så dom fick stå inne en extra stund idag, sen har jag endaast degat framför tvn och vart allmänt slö.
Nu ikväll har jag gått en liten promenad med Bajen, och gjort lite ledarskapsövningar, tränade bla på att han ska följa mig dit jag går, backa på kommando osv, sånna där riktigt enkla saker ! man ska göra det lätt och intressant i början :) gick riktigt bra ! , sen tog jag ut Bobby som var småtokig, han trippade på stället till en början och var helnöjd då han trodde att han skulle få fara ut och springa när jag gick en liten bit med honom, men sen lugnade han ner sig , och vi tränade på att göra halt osv och att han inte ska passera mig, vilket han redan kan igentligen, men nu har han så ruskigt mkt energi, så han fick verkligen anstränga sig :P haha! stackarn.

Imorgon ska jag försöka stiga upp lite tidigare så jag hinner fara ut och köra Bajen innan jobbet, sen ska jag ta ut Bobby en sväng oxå så han får göra av med lite energi, helt äårligt så skämms jag över min oregelbundna träning nu de senaste veckorna! men va fan ska man göra när de vart så otroligt kallt? själv får jag ruskigt ont i kroppen då de är såhär kallt ute, sen är de vell inte direkt hälsosamt att träna när de är -20 grader och uppåt.


Börjar jobba kl 15,30 imorgon, samma på torsdag, sen fredag jobbar jag 16,30 -21,15 och lördag söndag från kl 14-21,15, kommer nog vara ganska trött efter denna vecka/helg, men de lönar sig sen ^^

Nu ska jag ta mig en kopp te och en hårdmacka, sen väntar en liten prommis med hundarna och sen sängen!



RSS 2.0