31 augusti.

idag har jag full rulle, men jag vet inte om jag ska gilla det? ska snart ut och rida Bajen en sväng, blir galopp och lite klättring. sedan blir de lunch med jennie på fälet ( de gillar vi! ) , har en klippning kl 13 och efter det ska jag och jennie ut och promenixa, ska passa på att ta med hundarna. sen ska jag hinna duscha och göra mig klar innan jag beger mig mot jobbet vid 15, 15,30 tiden. jobbar framtill kl 22 och sedan så ska jag hem, natta hästarna och natta mig själv, sen upp med tuppen imorgon för att jobba framtill 13, full fart mot byske för att klippa sig och göra slingor osv. sen blir de troligen banan med Bajen på afton.

så både idag och imorgon är det full rulle, hoppas bara jag hinner andas i mellanåt^^

ser iaf fram imot helgen som kommer, då är jag ledig :) och på fredag ska jag och sussie umgås, blir att äta middage ute på ngt trevligt ställe och sen bio , kommer bli suupeer :D! , lördag ska hästarna ut och även söndag. sen har jag inga mer planer, ska nog låta det vara så oxå.

igår var jag och Jonatan en sväng till stan för att fixa internet , vilket vi gjorde, fick bli ett mobilt bredband tillsvidare.
Han var så sjukt dryg han vi pratade med, så vi tog typ första bästa :P sen blev vi lite snåla oxå, så vi tog det pga den anledningen oxå ^^, sen bjöd jag jonte på pizza uppe på picasso tror jag de hette? världens störta pizza tror jag ? man fick då inte ens i sig hälften 0_o

for sedan vidar mot coop bygg för att kika på kakel, jag blev väldigt besviken! inte alls stort utbud, men Jonte blev tipsad av en på hans jobb att de ska finnas ngt ställe i medle som har ett jättestort utbud och lite mer unika kakel, så de kanske blir en sväng dit sen ngn dag :),  vi hade även tänkt fixa färg osv till trappen/hallen, men kl blev 19 och då stängde i stort sett alla affärer, så bara he sig hemöver. jag kanske hinner fixa i veckan inna jobbet, jobbar trots allt varje dag framtill fredag^^.

sen den 17 september så blir de stockholm med faster! hon bjuder på husrum, mat och lite shopping, jag längtar i sinne! dock är jag nervös inför flygresa då jag kommer måsta flyga själv, men de ska nog reda sig antar jag. måste kolla så jag hittar passet! annars måste jag fixa ett nytt snarast.


Nu måste jag he mig ut med Bajen en sväng, annars kommer jag inte hinna allt jag ska göra idag.
so loong..

29 augusti.

sitter på jobbet och gör mitt jobb  :P hehehe!

skitväder idag, och jag lovar er att det var spännande efter e4an imorse, bitvis kunde jag inte köra fortare än 70-80, äe livrädd att jag ska få vattenplaning igen! usch, men jag tog mig fram iaf, och jag lever.
Frågan är bara den hur det ska gå på hemvägen, regnet öser då ner just nu :/

Är det sånt här pissväder hemma i fäll då jag kommer hem så tar jag då in mina stackars pollar, lär inte bli ngn ridning heller som jag hade planerat. Tror att jag ska städa lite ist, behöver dammsugas och skuras, så jag tror det får bli de ist.

I afton är jag och Jonatan bjudna på middag till hans pappa och karina, men de har jag för mig att jag skrev igår så jag antar att ni redan vet det ;P! sen blir det troligen ngn film på kvällen då v kommit hem igen.
Imorgon är de måndag och jag är ledig, då blir de som sagt stan och kika på kakel, längtar! :) sen ska jag hämta ut mitt paket från bubbleroom på ica,inte att förglömma.


10 saker.

som ni inte vet om mig?

1: Jag är sjukt mörkrädd och tror stenhårt på spöken!

2:Jag  blir fort förbannad och är väldigt lätt irriterad.

3:Jag har sällan bråttom så att de "syns", men inombords kan jag vara hur stressad som helst.

4:Jag hjälper hellre andra och skiter oftast i mig själv.

5: Jag skulle inte kunna leva utan mina älskade djur!

6:Jag älskar min Jonatan massor, men är lite dålig på att visa det alla gånger^^

7: ja är rätt trög , tror jag.

8: jag dömmer lätt ut folk innan jag ens vet vem dom är.

9:Jag har väldigt få riktiga nära vänner.

10: Jag älskar min familj, men som sagt, är dålig på visa det.





btw så är jag och Jonatan utan dator just nu då mamma var tvungen att ta igen bärbara som vi lånat, hon behövde den till kiosken. så på måndag blir de en sväng till stan för min och Jontes del, vi ska fixa bredband och en ska vi kika på kakel till köket :)! ev att vi inhandlar lite färg osv till hallen/trappen som vi ska börja måla om i höst.


Imorgon jobbar jag sista dagen för denna vecka, har jobbat 6 av 7 dagar, har förmiddag imorgon så efter jobbet ska jag ut med hästarna och sedan är vi bjudna på middag hem till Jontes pappa och karina, blir trevligt :)
Måndag som sagt blir de stan, Tisdag blir de ut med hästarna på förmiddagen och sen jobb 17-22. Onsdag jobb förmiddag, sen banan med Bajen , ska rida ett snabbjobb har jag tänkt! spännande. Torsdag jobbar jag eftermiddag, och fredag förmiddag. sedan är jag ledig hela helgen :)!

nu fick ni en liten update, nu ska jag åtegå till arbetet^^



25 augusti.

tänkte göra en liten update i brist på annat.

vädret har vart skit idag, regnat och blåst som fasiken hela dagen ! (gör de fortfarande) så jag tog in hästarna redan vid 16 tiden idag, då stod dom vid ledet alla 3 och huttrade och ville komma in, stackarna.
men när de blåser och regnar såhär är de knapt täckena hjälper :/

har passat på att måla lite skyltar idag då de varit så dåligt väder, sen har jag småplockat lite i huset och myst med Jonatan som förövrigt är hemma från jobbet pga sitt knä, han har ju haft problem med det i flera månader , han har en lös benbit som ligger och skaver, och för ett par dagar sedan då han skulle köra cross så vek sig knäet rakt ut, vilket ska vara rätt omöjligt :S?! så de blir operation för hans del imorgon (torsdag) ,spännande.

ska skjutsa ner honom imorgon då han ska vara på lassa vid 11, då ska jag passa på att göra lite ärenden på staden medans. måste köpa foder åt hästarna, sen ska jag inhandla ett par nya skor till mig själv, har seriöst inget att ha på fötterna förutom foppatoffler, mina gympadojjer har det gått hål i så dom lär inte gå ha i höst.
sen ska jag nog se över en höst jacka!

är vädret vettigt så ska hästarna få komma ut på aftonsidan, Bajen tänke jag köra intervaller med och Bobby lite galoppträning :), Briar får komma ut på en promenad , sen i helgen ska jag testa longera honom lite för första gången, återstår att se hur det går :P

Nu ska jag gå över och natta hästarna, sen blir de film med Jonte! godnatt.


23 augusti.

jag är så jäkla less på allting, denna förbannade inre stress som ska följa mig överallt och påminna sig i allt jag gör. Jag är så sjukt less att jag inte ens kan förklara! jag förstår inte hur jag ska hinna med allting, djuren, jobbet, huset, mitt liv över huvudtaget! jag har inte ens ngt liv längre, bara en jäkla massa måsten! jag måste jobba, jag måste städa,jag måste laga mat, jag måste handla, jag måste ta hand om djure, jag måste det och jag måste det.

Igentligen har jag vell satt mig i skiten själv, men djuren är absolut inget jag ångrar! att göra mig av med ngn av dom är inte ens nästan ett alternativ! djuren är det som ens får mig att vilja stiga upp på morgon, utan mina djur vore jag INGET.

Det är vell mitt liv som jag saknar, som jag tappat bort ngnstans?..
Jag hinner inte med mig själv längre, jag hinner inte med att göra det jag tycker mest om.
Jag är van att göra precis som jag vill, jag har alltid gjort som jag själv velat och alltid gått min egen väg.
Jag är inte van att ha massa krav på mig, jag känner mig så förbannat otillräcklig och förvirrad!
jag känner mig som en fånge, känns som jag lever i en bubbla som jag inte kan ta mig ur, och de skrämmer mig!


Jag vill bara ha mitt liv tillbaka, jag vill kunna göra saker igen utan att känna stress och oro att jag ska hinna med de och det, jag vill kunna göra saker i min egen takt , och jag vill kunna smälta saker som händer runt omkring mig ordentligt innan jag går vidare. Just nu känner jag bara hur allting håller på att rasa, och jag känner hur kroppen skriker stopp stopp stopp! men jag måste trampa på, jag kan inte stanna nu, jag måste vidare, jag MÅSTE!


jag kan inte ge upp, jag FÅR inte ge upp, men vettefan om jag kommer orka det här, och det gör mig så förbannat olycklig.....



och Jonatan, jag älskar dig och behöver dig, lämna mig aldrig.. <3


22 augusti.

vilken otroligt härlig sovmorgon jag fick mig imorse, enda framtill kl 10! tosca sov som en stock hela natten och enda fram till dess, så jag vaknade faktiskt upp riktigt utvilad idag :) sköönt!

har alldeles just snört ihop en pitekaka, vet inte om den blev så lyckad? hade nog i den ett par minuter för mkt, men den ska nog gå äta endå får jag hoppas, annars skickar jag över den till grannen ;) hehehe.
Nu snart ska jag he mig iväg till Mican en sväng i boviken och hälsa på, har aldrig vart dit och kikat i deras hus så det är verkligen på tiden :)! sen ska jag vidare mot ica maxi och handla lite smågrejer.

Ikväll om vädret tillåter så ska Bajen ut på tur, ska rida igenom honom ordentligt tänkte jag och sen köra lite galopp och backträning! nästa vecka blir det banan för hans del, sen hoppas jag på att vi snart kan kvala :)!

var tänkt att jag skulle tatuera mig ikväll, men han har då inte hört av sig ngt mer? så jag vet inte hur det blir med den saken.. lite dålig stil, blir så opeppad då det blir såhär, tatuerare är verkligen skumma typer, det går nog inte att komma ifrån :P

Nu ska jag skära upp kakan och lägga den i burkar, sen ge hästarna lunch och sedan he mig iväg mot Mican!

20 augusti.

äntligen är den här veckan slut, känns att man gjort tidiga mornar och jobbat varje dag, men nu är jag iaf ledig framtill måndag kväll! sen jobbar jag hela veckan förutom torsdag, blir en ännu tyngre vecka med andra ord.
Men nu ska jag bara ta och njuta av den lilla ledighet jag har, ikväll har emelie vart hit och ridit med mig så båda gossarna fick komma ut :) vi for ut och intervallade efter vältan vägen, och dom skötte sig riktigt fint stundvis :P!

Nu sitter jag med en liten godispåse och funderar starkt på att gå i säng, ögonen känns tunga!
Imorgon hoppas jag att jag kan få sova framtill 9 iaf, nu ska ju inte Jonte upp kl 6 så förhoppningsvis så sover lilla tosca lite längre :), planerna för morgondagen är inte så stora, ska försöka pallra mig ut med hästarna en sväng om vädret tillåter, ser ut som att de ska vara dåligt? återstår att se.

Föresten! tog in hästarna ikväll, och passade på att ställa Briar i linorna och borsta upp honom ordentligt och gosa lite med honom, världens mysigaste lilla skrutt <3, sedan testade jag att lägga på honom hans regntäcke jag beställt hem, var väldigt spännande i början men vi tog det bara lugnt och han fick lukta lite osv. sen satt de på plats! :) beställde i den minsta strl som fanns (85) och endå var de lite för stort för honom, men troligen växer han liite till iaf , sen funkar de som de är nu endå så det duuger :)


På söndag blir det att tatuera sig igen, troligen! blir en text på vänster underarm, lägger in bild senare då den är gjord^^! , Nu är jag så trött att jag tror jag somnar, så nu ska jag ta och lägga mig!


Finaste Bajen <3


19 augusti.

Jag lovar er allihopa att jag äger en av jordens mest klumpigaste hästar! skämtar inte :P
Jag och jessika for ut en sväng med grabbarna igår, jag på Bobby och jessika på Bajen, gick så fint förutom att Bobby i stort sett faller över allting han ser! dom första 1-2-3 gångerna är vell okey, men då de börjar bli 4-5-6-7-8-9-10 gånger så blir man lite halv hysterisk ! att han inte lär sig , jag rider 99% av gångerna ut i skogen så man tycker att han borde lärt sig att lyfta på fötterna?! 0_o detta sker endast i skritten, i trav och galopp går de hur bra som hellst!goode irriterande :P  ska testa köra lite Bommarbete med honom iaf 1 gång i veckan och se om det blir ngn förbättring. Men oxå till ngt bra, han har slutat slå ifrån i stort sett helt och hållet nu när man jobbar honom, förut slog han ifrån heela tiden för att komma undan, men nu jobbar han på hur fint som helst! han har blivit sinnessjukt fin att rida, kan säga att Bajen ligger i lä just nu ;P! , Bajen har kommit in i någon trots period tror jag, han ska helst göra tvärt imot nu förtiden, men jag har faktiskt väntat att det ska komma , så bara kämpa vidare och vänta ut den :)!

Lilla Briar för den delen, han slapp stubbningen förra veckan, jag stod med saxen i högsta hugg, hade borstar ut manen ordentligt och var påväg att sätta igång, men jag hade rent utav inte samvete att göra det :P! såå hemskt, han är ju så fin i sin man, förutom att han kliat sönder den bitvis så att den förtillfället inte är allt för snygg!
men jag klarade inte av att göra det, utan jag tänker låta den växa ut ist ! i vinter kommer de bli ett helvete med snö och is , men jag får försöka fläta den så ska det nog gå bättre. sen tackar vi gudarna för att glansspray/balsam finns!


Idag har jag jobbat 9-13, kom hem för en stund sedan . Var förbi på coop och köpte mig lite ny gardiner till vardagsrummet, så ikväll ska jag försöka hinna med att göra höstfint! igår torkade jag fönsterbrädorna och satt dit nya blommor som jag köpt, blev riktigt fint! så nu fattas bara lite höstiga gardiner så är det fullbordat!
ska oxå hinna med att hämta hö  afton, tur jag har Jonatan som hjälper mig :) <3 sen vid halv 10 ikväll så blir de surströmming med mamma! <3 jag vet, rätt sent, men vi är lite konstiga jag och min mor ;P


Imorgon jobbar jag förmiddag, sen väntar en hel helgs ledighet! hästar ska ut, och huset ska fortsätta städas.




en bild på lilla tosca <3 hon växer så det knakar!


föresten, lovade ju att lägga upp bilder på skyltarna jag målar! men kameran fick slut ström -.- men ska ladda den ikväll, så bilder kommer ev imorn om tiden finns :)


17 augusti,

Sussie, eftersom du aldrig är in på din blogg så svarar jag här ist :P hahaha!

men jag gör iaf massa olika skyltar, skriver Välkommen, carpe Diem, Lycka, Kärlek, I love you just the way you are, Bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvette, Toa osv osv :P kan skriva efter önskemål oxå :)!
jag gjorde några skyltar igår som jag ska ta kort på och lägga ut här så får du se hur dom ser ut :D
Nu är dom ju de första jag gjort, så jag antar att man blir bättre och bättre ju mer man målar :P!


Man får beställa av mig, och sen kommer dom säljas på kiosken hos mamma oxå :)!!


Nu ska jag fortsätta med mitt målande ;)! visar senare i kväll :D


16 augusti.

Jobbade 12 timmar igår, var hyfsat slut då jag kom hem!

Idag är jag iaf ledig, men Tosca vaknade kl 6 imorse då Jonte vaknade för att fara till jobbet, så bara stiga upp och he sig ut och rasta, sen lät jag henne busa av sig litegrann framtill hon var halv 8 , då gick vi och la oss en stund till och vaknade upp vid halv 10, 2 timmars extra sömn iaf! Nu har vi för en stund sen gett hästarna mat, ska strax gå och rota lite i frysen och se vad jag ska hitta på att göra till lunch idag?

senare mot afton sidan då Jonte slutat jobbet ska vi dra en repa till stan för att göra lite ärenden, jag ska bla köpa nå färg och penslar så jag kan börja måla skyltar med olika texter på :)! ska börja sälja hade jag tänkt! kan vara bra att få in en extra slant varje månad :) inte för att den lär bli så stor , men förhoppningsvis alltid ngt.
Jonte ska iväg på byggmax som jag förstod det hela, sen får vi se om vi måste dra en repa på Maxi oxå och inhandla lite grejjer så vi klarar oss månaden ut.

Ikväll ska jag ut och rida Bajen, på onsdagväntar banan för hans del så de blir ganska lugnt framtills dess.
Blir nog en jogging runda med lite lösgörande arbete , sen får vi se om jag hinner ta ut Bobby ikväll oxå.
På tal om det så var det ruskigt kallt igår då jag kom hem från jobbet! i stan var det ca 15 grader varmt, men när jag kommer hem till Fällfors hade vi bara 7! :O jag höll då på frysa ihjäl, så jag fick ta på mig jacka och hela kittet då jag skulle mata hästarna och rasta hundarna, iof så tycker jag att det är ganska mysigt då man får börja klä på sig :) jag verkligen älskar hösten, och vintern är kanon den med då det inte är för kallt :)

Imorgon jobbar jag eftermiddag, på dagen hoppas jag att jag hinner ut med hästarna en sväng, sen måste jag tvätta! har säkert 4-5 tvättar jag skulle behöva köra, har satt igång en nu på morgonen som för en stund sen blev klar, ska ta och hänga upp den nu innan jag börjar med lunchen!



Bjuder på en bild på världens finaste lilla Briar <3


14 augusti.

Se där, fredag den 13 var igår och jag lever ännu! då kan de inte annat än gått bra :P hehe
Gårdagen var väldigt lugn, var bara hemma och tog de lugnt och myste med hundarna framtill jag skulle iväg och jobba eftermiddag 17-22,  for förbi kiosken en sväng där jag plockade lite godis och hyrde film inför ikväll.
fick bli "Brothers", och jag kan verkligen rekomendera den , jätte bra film!!

Jag och Jonatan såg den då jag kommit hem från jobbet, och det är faktiskt sällan jag tycker filmer är bra :P
så som sagt, se den om ni har möjlighet :)!


Idag är jag helt ledig, ska ut och rida Bajen och sen ska jag ta in lilla Briar och frisera honom lite, har bestämt mig för att stubba honom, hans man ser gräslig ut som de är nu! så det blir mitt lilla projekt idag, lär ta en stund :P
sen tänkte jag ev fota litegrann oxå, men vi får se om de hinns med eller om det blir massa annat.
I afton ska jag och Jonatan grilla hade vi tänkt, måste passa på medan sommaren fortfarande är kvar! sen blir de ev ngn film senare mot kvällen, inte allt för sent eftersom jag jobbar HELA dagen imorgon, börjar kl 9 på morgonen och kommer inte vara hemma fören kl 23 på kvällen, jag lovar er att jag INTE är peppad på detta pass!
men det är 1 dag, så bara kämpa sig igenom.

Måndag är jag ledig, då ska hästarna ut på tur och sen får vi se vad som sker, har inga planer.
Tisdag jobbar jag kväll och sen går jag förmiddag resten av veckan, helgen blir ledig! så vill ngn hitta på ngt så hör av er :)

Nu ska jag steka plättar till Jonatan som han ska få till fruckost, han sover fortfarande den lilla rackaren, men det förtjänar han som han jobbat och slitit dygnet runt senaste tiden, först har han ett heltidsjobb uppe på balkongfabriken, sen jobbar han 1-2 kvällar i veckan på macken i kåge, sen bygger han på sitt garage för fulla muggar. Han gör det bra min lilla skitgubbe :)


Jag älskar dig <3


Grejorna från Börjes

Har som sagt kommit, jag for till byske och hämtade ut dom, passade även på att handla och ta mig en 20 minutare i solariet som jag skrev innan ;P! Här kommer iaf bild på grejjerna jag inhandlat :)


ett regntäcke till Briar, jag lovar er att det var bland de sötaste jag sett då jag plockade upp täcket ur kartongen! oj så litet och gulligt det var :,) han kommer bli så fin i det , ska ta bild när han har det på sig senare så ska ni få se :)


sen fick Briar även denna grimma, den var betydligt finare i verkligheten måste jag säga! han kommer bli kanonsöt :)!


sedan chevinal plus främst till Bajen, ett flytande fodertillskott som innehåller viktiga vitaminer och mineraler som en högpresterande / hårt tränade hästar behöver .
Baserat på jästextrakt och honung bla, tänkte iaf testa ge honom detta ett tag och se om jag känner/ser ngn skillnad på honom, kan då absolut inte skada att testa iaf! :) dunken är på 2,5 liter och kostar kring 254 kr ngt sådant om jag minns rätt. en hårt tränande häst ska ha 50 ml per dag , men jag börjar med 25 ml och ökar ev på lite eftersom :)

sen köpte jag även 1 liter linfrö olja och 1 liter Emin B-vitamin till Bobby, ska även ge Briar lite utav B-vitaminerna nu när hösten kommer. Linfrö olja är superbra för hästens hårremm och håller tarmarna i trimm! dock ska man se upp med att överdosera då det ist kan ge ngt laxerande effekt. Jag brukar bara ge mina hästar linfröolja periodvis, vilket har fungerat super bra! :) sen B-vitamin vet nog dom flesta vad de är bra för :P men jag ger det på hösten och på våren främst då det är bra för pälssättning/fällning bla :), hästar som har dålig aptit brukar man kunna ge B-vitamin, de brukar återfå aptiten utav det :), sen är det inte alls farligt att "överdosera" b-vitamin då det är vattenlösligt, hästarna pissar ut det som inte tas upp i kroppen.



Detta var iaf allt jag fick med mig hem, totalt gick allting på 850 kr inklusive frakt, skit billigt! :)
Nu ska jag ta och gå igenom duschen, sen ska jag natta hästarna och rasta hundarna för att sedan krypa till kojs.













11 augusti.

Jobbat idag 9-13, har skolat in Frida som troligen ska bli vikare hos oss :)!
efter jobbet skyndade jag mig hem eftersom Tosca varit ensamen i 1 timma, men då jag kom hem så låg hon och sov i buren som en stock! men hon vaknade då jag smällde igen ytterdörren, så då fick hon komma ut på gården och kissa, vilket hon gjorde på en gång:) hon är så duktigt! hon har fortfarande inte ens testat att göra inne :)

släppte  lös Vizzla så dom fick busa en stund, men vizzla är fortfarande inte jätte förtjust i lilla Tosca , stackarn som försöker och försöker :P men de blir nog bra om några veckor då Tosca lärt sig hur man ska uppföra sig mot andra hundar :)

Tanken i afton var att jag skulle he mig ut och rida hästarna, men har så sjukt ont i armarna (inflamation)
så jag får se om jag orkar ta ut båda, Bajen ska iaf ut :)! sen måste Briar få promenera och bli borstad på, hans man är som ett kråkbo! och Bobby skrutt ska få komma in och bli putsad han med , och som sagt ev att han får komma ut på tur.

ska strax he mig iväg till Byske och handla lite innan , sen ska jag nog ta mig en 20 minutare i solariet innan dom tas bort, är ju på tal om att alla solarier ska tas bort inom kort? tycker det är lite barsnligt, man får canser av allt , och är man så dum att man missbrukar solariet så får man vell skylla sig själv helt enkelt^^ upp till en själv.

1 september ska jag klippa mig, och jag funderar hur!? vill göra ngt roligt, funderar på att klippa ungefär som på bilden här nedan :



tycker den här frillan var helskön! , blir det inte denna så ska jag klippa ungefär som jag har nu, fast snedda baki nacken , om ni förstår hur jag menar^^ vi får se vad som blir helt enkelt, Åsa brukar alltid vara finurlig :)
ska även bättra på min utväxt med lite ljusa slingor!


Nu ska jag ta och väcka lilla Tosca, sen gå ut och busa en stund innan jag beger mig mot Byske för att handla och sola, ska även passa på att hämta ut paketet på ica från Börjes ;)! bild på grejjerna kommer senare :)!

10 augusti.

oj så duktig lilla Tosca var inatt! (ja det fick bli det :)  ) , hon sov enda framtill kl var halv 10 imorse utan att ha kissat ner sig :) så vi steg glatt upp och gick ut på en gång, då gjorde hon både A och B , duktiga lilla hund :)

Idag har vi bara tagit det lugnt då det blev en ganska hård dag igår, Tosca fick vara ute i stort sett hela kvällen så hon behövde ta igen lite sömn idag, vilket hon även gjorde inatt , men det är viktigt för en liten valp att få sova .
Annars kan de faktiskt bli stressade, vilket kan hålla i sig hela deras liv, och det vill vi inte! :)

Nu har hon just fått sitt andra mål mat efter att ha varit ute och lullat på, gett hästarna mat och hälsat på hemma hos mamma och pappa en sväng, träffat Bejliz som blev helt hysteriskt glad :P! som vanligt ^^
Har just stoppat in henne i buren för första gången, ska försöka vänja henne vid den sakta men säkert så hon klarar av att bli lämnad ensamen korta stunder , kan vell säga att det gick väldigt bra då hon redan har somnat :P!

Ikväll blir de jobb 17-22, sen hem och ge hästarna mat och sedan rasta mina små vovvsingar :) ! och självklart så är inte Tozca ensamen enda fram till dess, utan Jonatan är hemma och tar hand om henne .

Imorgon jobbar jag 9-13, sedan ska jag he mig hem och ut med hästarna en sväng! dom har fått vila upp sig ordentligt i helgen då jag vart borta, så nu är det bara gasa igen :)! ska rida Bajen och köra Bobby har jag tänkt, sen ska jag ta in lilla Briar och borsta upp honom ordentligt och sedan gå på en promenad och göra lite ledarskaps övningar :)! har fortfarande beslutsångest över om jag ska stubba honom eller inte, skulle vara väldigt häftigt!
hade det inte varit för att han kliat sönder sin långa fina man så hade jag inte ens tänkt tanken att stubba honom, men vi får se hur jag gör, har som sagt inte bestämt mig.

Nu har föresten mitt paket från Börjes äntligen kommit! med Briars regntäcke och grimma, sen shy feeder vitaminerna till Bajen och B-vitaminerna till Bobby, skulle komma till byske idag kl 16, så troligen hinner jag hämta ut det redan idag :D annars tar jag det imorgon då jag slutar jobbet kl 13 .


Torsdag är jag ledig, så då ska jag ta en riktigt städar dag här hemma! ska dammsuga och skura i varendaste liten vrå, sen ska jag ut med hästarna, och mysa med mina plutthundar :) Kommer även snöra in ngn bild från Ö-vik resan, blev inte särskilt många men ngn enstaka iaf :)




sen om några veckor ska jag och Jonatan boka en helg i fjällen igen för lite fiske och myys :)! <3



9 augusti.

Hemkommen efter en underbar helg i ö-vik tillsammans med Jonatan och världens bästa Harald och sussie :)!
har varit sjukt roligt! fredagkväll då vi kom fam så checkade vi först in på hotellet, sen bar de av ut på staden en sväng för att kolla läget, kvällen avslutades på sussies favorit ställe Burger King :P!

Lördagen klev vi upp vid 9, gick ner och åt hotellfruckosten som var riktigt bra, dock inte så stor som vi hade hoppats på :P men helt klart godkänd :)! sedan bar det av upp på varvsberget där vi åkte linbana och kikade på galna småungar som åkte från skidtornen, jisses! sedan spelade vi lite minigolf för att sedan gå en runda på stan för lite lunch och shopping för min och sussies del, gick även in på systemet och köpte nå cider inför kvällen .
Kl 18 for vi på ett ställe som heter AREA1, där finns det massor med olika aktiviteter , bla 3 kamp som vi körde som bestod av sumobrottning , rida på en galen tjur, och ngn stege som var totalt omöjlig :P! sen körde vi även Laser game som var så SINNES SJUKT roligt! :D det kommer göras om vill jag lova! :)
Efter allt roliga så avslutades de  med Tacobuffe som satt väldigt bra efter allt slit ;P !

Då vi alla ätit tills vi rullade fram så begav vi oss mot hotellet igen, vilade en stund och sedan tog vi oss några cider, spelade spel och hade allmänt trevligt :)!

Söndag var de mest bara att packa ihop då vi skulle vara ute från hotellet kl 12,  vi checkade ut vid 10,30 och hade tänkt gå på stan en stund, men den hade då inte ens öppnat så vi drog oss mot burger King för en sista visit :P! , vid halv 12 snåret så for vi och hämtade min lilla tikvalp ( som vi förövrigt var och hälsade på på lördagen) , tvär stannade på Djurmagazinet för att köpa foder och ett halsband till den lille :)! sen begav vi oss hemöver.

Tack för en KANON tripp ,  vi bara MÅSTE göra om det ngn gång :)!!

som sagt är vi nu hemma igen, Jonatan har sin första jobbdag efter semestern och jag börjar jobba kl 17.
Blev upp vid halv 9 imorse då valpen vaknade och ville ut, och Nej jag har inte kommit på ngt vettigt namn ännu, måste bestämma mig snart , lutar åt Tozca då Lizzi var för tråkigt :P! så de får nog bli det.Hon har nu busat på hela morgonen och nu har hon just däckat, så jag tror att jag ska ta mig en liten lur jag med så jag orkar leva ikväll på jobbet^^!





4 augusti.

Första jobbar dagen idag då, har gått riktigt bra måste jag erkänna, kanske för att vi för en gångskull hade ngt att göra hela tiden!? kan nog vara en förklaring tror jag^^, slutade kl 13 och styrde sedan kosan mot byske där jag gick in och drack kaffe hos mamma på kiosken, sen fortsatte jag min färd hemöver.

Vädret är som ni alla kanske sett inte på topp idag, men jag och Jennie var tappra krigare och klädde på oss så fint och drog ut i skogen för att plocka blåbär, jag lovar er att det var lagom drygt! jag hatar att plocka blåbär, det är en jäkla tur att dom är goda ! om inte så hade jag nog med lite logiskt tänkande inte plockat dom :P hehe.

har påbörjat lite städning i stallet, men kom inte så långt då jag insåg att jag inte har ngnstans att he grejjerna fören pappa bygt klart sadelkammaren, så det sög. Men sopade iaf undan och sen spånade jag boxarna och plockade in hästarna som var lagom nöjda över att få komma in från det här skitvädret! Bajen och Bobby fick gå direkt in, lilla Briar ställde jag i linorna och gosade en stund, borstade lite och sen stod jag och funderade på om jag rent utav ska måsta stubba honom!? han har kliat sönder manen ganska ordentligt, så jag kan inte påstå att den är nå vidare snygg bitvis, men samtidigt känns de hemskt, jag skulle iaf inte tycka att det var så roligt om ngn kom och klippte av mig håret :P! så jag ska ha beslutsångest ett tag först, så får vi se hur jag gör. Kan ju faktikst växa till sig oxå , men då han har en grymt snygg hals (kommer bli ännu snyggare!) så skulle de vara rätt fräsigt att stubba honom, så folk ser hur maffig han är :) det är så sjuukt stor skillnad på honom nu än då han kom! ska se om jag hittar ngn bra bild som visar det, han har oxå vuxit en del sen han anlände, säkert någon centimeter iaf .




Här hade han varit hos mig i 2 dagar , liten (kommer han vell alltid att vara :P ) och tanig, men väldigt söt!
man ser att han har potential till att bli väldigt fin, han har otroligt vackert litet huvud och världens snällaste ögon :)!





och nu ser han ut såhär! rundare och lite grövre + ngn liten centimeter större :) , tror att våra promenader och all omvårdnad han fått gjort susen ! han gnäggar nästan jämt nu när man kommer till hagen och han kommer alltid direkt, han älskar att följa med på promenader och att få vara med & göra saker, han älskar att bli borstad och att mysa, han är rent utav världens goaste lilla kille :,) ! än sålänge så kan man absolut inte tro att han bara är 2 år gammal och hingst! men man ska inte ropa hej fören man kommit över bäcken som man brukar säga, det kanske kommer? :P



ikväll blir de lugnt, ska försöka fortsätta med att skruva ihop mitt och Jonatans nya soffbord som hans pappa och karina köpt åt oss på IKEA, går de åt helvete så ger jag upp direkt, annars kommer jag garanterat lyckas riva sönder något :P! kanske bäst att vänta tills Jonte kommer hem endå, så det inte händer en olycka .
Imorgon jobbar jag eftermiddag , så ska fara ner med Bajen på banan och köra intervaller innan jobbet.

Här har ni en bild från förra veckans snabbjobb, tagen med Jontes mobilkamera!


Här joggar vi bara efter att ha sprungit fort i 2000 meter, ska börja köra med knä skydd på honom då han har ett väldigt högt steg som ni ser, vill inte att han slår sig, sen ska vi börja köra med tungband då han leker väldigt mkt med tungan då man både kör och rider! ibland lägger han den över bettet (särskilt i ridningen) och då kan han bli ngt svår att få stopp på :P , sen finns risken att han biter sig oxå.


Nej, nu blev det här ett väldigt långt inlägg tror jag, men ska avsluta med en bild eller 2 från blåbärplockningen ;)!













det råkade vist blir 5 st :p! och jag kan nästan lova att om ngn sett oss där ute mitt i skogen, så hade dom nog undrat vilken planet vi riktigt kom ifrån :P!






3 augusti.

min sista lediga dag idag, känns tragiskt måste jag säga! har varit så jäkla skönt att vara ledig 1 vecka.
Iaf så for jag ut med Bobby en kort sväng idag, red till vältan och tillbaka, galopperade litegrann efter sandvägen men blev inte så mkt då det var så jäkla varmt idag . Han var iaf sjukt fin mitt älskade hjärta <3!

Bajen och Briar fick vila idag, hade tänkt fara ut med Bajen ikväll men det blev surströmming hemma hos mamma istället som jag inte klarade av att tacka nej till ;P! jag åt tills jag rullade vill jag lova, jisses! men gott var det! helt otroligt. Har just nattat hästarna och ska alldeles strax natta mig själv oxå då jag ska upp och jobba imorgonbitti, jobbar 9-13 sen om det är bra väder så ska jag skynda mig hem och lasta Bajen för att sedan dra ner på banan för lite intervalljobb på rakbanan, pappa har lovat att följa med och hjälpa till :)

Torsdag jobbar jag hela dagen, först 9-13 sen 17-22, jag hatar verkligen dom här delade turerna! kan inte fara hem på hålet därimellan heller, blir så förbaskat med körning.. gud ge mig bättre arbetstider eller ett nytt jobb!

fredag jobbar jag bara förmiddag, sen stannar jag troligen kvar i stan för att göra lite ärenden innan vi , jag jonte harald och sussie beger oss mot ö-vik för en liten semester helg :) kommer bli sjukt kul! är hur peppad som helst!
där kommer vi stanna hela helgen, sen söndagen på hemvägen tar jag med mig valpen hem oxå om allt går som planerat :)!

men ev så kommer det ske en tråkig sak i helgen, som jag har en fruktansväärd ångest över! har inte bestämt mig än hur jag ska göra, men jag måste följa min magkänsla, jag kan inte ta på mig hur mkt som hellst..


även dom jobbiga besluten här i livet måste tas.


föresten!

så kommer jag hämta hem en tik valp nästa helg på söndagen då vi far hem från ö-vik, en flatblandning, mamman är 75% flatcoated retriever och 25% howavart och pappan är renrasig flat :)!
zigge kommer flytta över till mamma och pappa, så då blir de vizzla och lilla valpen, som jag tror kommer få heta lizzi :)! lite svårt att bestämma nu när jag inte träffat henne än, men tror det kommer passa :)

ska köra förbi och träffa henne på fredag då vi åker till Ö-vik :)!




så ljuuvligt söt <3!


2 augusti.

Igårkväll var jag ut med båda hästarna, tog först ut Bobby på en ridtur i skogen,red mot vältan och tränade lite galoppfattningar, helst sjukt så fin han var! finns inte en häst i världen som ens är i närheten lika fin som min älskade Bobby är <3! han fattade galopp från skritt till slut och gick i världens finaste form , gick i koort kort kort galopp utan problem , åh vad jag älskar denna häst! jag skulle lätt kunna äta upp honom för att han är så underbar :,) , vi avslutade med några skutt i min lilla terrängbana jag gjort, sen skrittade vi hemmåt .

sen blev det Bajens tur, jag testade rida med det 3-delade bettet som Bobby fungerar så bra på, men tyckte inte alls att det fungerade särskilt bra, i skritten gick de hyfsat men sen i traven och galoppen gick de inte alls, gick knapt få stopp på honom :P vi dundrade fram som dårar , tur att ingen ser oss i skogen :P haha!
sen var han inte alls fin i galoppen, var bara full fart som gällde , men efter en stunds dragkamp så fick vi till en fin galopp :) så vi nöjde oss med det och skrittade hem sen, då var han iaf jätte fin och gick stadigt i form så länge jag krävde det av honom, så vi fick avsluta riktigt bra :)!

Dock vet jag inte vad jag ska testa för bett på honom, i vanliga fall rider jag honom på ett rakt stångbett, fungerar hyfsat, men är inte riktigt nöjd med det, i körningen fungerar de super! men just i ridningen tycker jag inte riktigt om det, sen testade vi ju 3-delat igår , var inte nöjd med det heller och Bajen vet jag inte om han var så nöjd han heller , så någon som har ngt tips så säg gärna :)! Funderar på att testa ett jakt kandar, ska fara förbi royal ngn dag och kika om jag hittar ngt intressant :)!

Bobby fungerar iaf sjukt bra på sitt 3 delade, så de kommer jag fortsätta använda på honom :)! sen har jag ett rakt läderklätt bett som oxå fungerar bra, som jag kan variera med .


Nu har jag nyligen kommit hem efter en lunch med jennie nere på folkan, ska strax ta och stryka lite gardiner, ska nämligen byta i köket har jag tänkt :)! sen ska jag försöka spana efter nå snygga höst gardiner som jag kan hänga upp i vardagsrummet^^, senare i afton ska jag ut med alla 3 hästarna, Bobby ska ridas, Bajen ska jag nog köra, och lilla Briar ska få komma ut och promenera :)!

Imorgon har jag min sista lediga dag, då börjar arbetet om igen, har varit ruskigt skönt att vara ledig 1 vecka och framförallt väldigt välbehövligt! sen till helgen är jag ledig, då blir det Ö-vik med världens bästa Harald och sussie :)! vi ska bo på hotell är det bestämt, äta god mat och må gott, sen hoppas vi på att hitta ngt vi kan fördriva tiden med undeer dagarna, men det tror jag nog att vi ska lyckas med :)!

Nej, nu är det dags att sätta igång me gardinerna! så jag gjort något vettigt idag :P


Finns inga ord som kan förklara hur mkt jag tycker om dig, älskade häst <3


RSS 2.0