30 mars.

Packat och klart, nu inväntar jag Jontis som slutar jobba kl 15, kl 15,30 börjar vi rulla mot Harald och Sussies fjällstuga i Dikanäs, kommer bli en kanonhelg! :))

sen fyller faktiskt min gulliga Jontis 23 år idag, så GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN FINASTE! <3


Jag älskar dig!


29 mars.

Imorse tog jag mej upp i tid för engångskull! möts av underbart väder och humöret är på topp! :) tills efer kl 14, då vart jag plötsligt riktigt jävla tvärsur, fråga mej inte varför!!? nästan så att jag blir rädd för mej själv stundvis, mitt humör är inte Ok...Tur jag vet om det iaf...

Gjorde ett försök till att sola lite för första gången ute på altanen som tinat fram , hann vell sitta 5 min innan de fetaste molnet ever skymde solen! då gick jag in och tog mej en kopp the ist , sedan blev de en promenad med vovvarna.

Nu är jag och Jontis hemkomna från pipens, han var snäll och bjöd på midda idag! nu ska jag ta och styra en pannkaka inför helgens bravader, sen vid 8 blir de träning med Jennie! kändes förjävligt motigt, men bara pallra sej ner!

Jag är lite bitter över att jag inte har EN endaste väg att köra häst på längre! hälleströmsvägen är bara lera nu och skogsvägarna långt ifrån framtinade...jag HOPPAS att snön försvinner fort nu, för det här är bara världelöst!!



Ge mej sommar NU tack!

27 mars.

Vilket vårväder det är, +6 grader och under natten har tempen legat på +4, det går fort för snön nu!
Var ganska just ute och skulle promenixa med hundarna efter skoterspåren, ACK de fick jag glömma! efter 3 meter så sjönk jag raakt ner enda upp till höften, så det var bara hasa sej ut på torra vägen igen och promenixa efter den ist.. Hundarna fick rejsa av sej ordentligt iaf , och Vizzla den jäveln drog såklart iväg när de kom en Taxi efter gatan och jagade den enda till den stannade. OOOOJJ  vad jag hatar henne när hon gör så!!!!!! HUND JÄÄ**L!!! såklart fick hon med sej Zally oxå, Tosca är nog förståndig att stanna brevid mej.
Ngt jag verkligen hatar med Vizzla är att hon gör verkligen PRECIS som hon vill , när hon känner för det!! det spelar ingen roll om du står och vinkar med en skinkstek i handen, det skiter hon fullständigt i! och de finns nog inget som gör mej så förbannad!! tur för henne att hon är söt.......

Nu ligger dom utslagna på golvet, jag ska snart göra mej i ordning för att dra mej iväg mot eftermiddagsarberte, var faktiskt riktigt taggad men nu blev jag lite småtjurig igen! behöver en kopp kaffe tror jag, så för de bli!

Tosca <3

Zally<3


odågaan!


26 mars.

Är på pissigt humör, så pallar egentligen inte att skriva! men bjussar på en liten veckoplanering iaf.

Tisdag:promenixa hundar och peta på hästarna, Ef jobb!
Onsdag:Fm jobb, köra häst!
Torsdag:LEDIG! båda hästarna ska motioneras, Träna, baka och packa inför Fjällen.
Fredag:LEDIG! köra häst, packa fixa och dona sedan beger vi oss mot Fjälls med bästaste Harald och sussie!
Lördag:FJÄLLEEEN (Nina tar hästarna)
Söndag:FJÄLLEN!






ooopppss....

Fick kli i fingrarna , råkade gå in på Ginas hemsida och wippss så blev de en del hemklickat! några fina sommarplagg + en bikiniöverdel, ser fram emot när de droppar ner i postlådan :D!


Tagga sommaarn!


25 mars.

Trots jobbhelg så har den vart kanon! igår blev de en förmiddag på jobbet, sedan hem och invänta mican och Robin för årets första grillning, vädret ville dock inte vara på vår sida men resultatet blev mkt väl godkänt endå!
Efter middagen blev de lite mys och prat samt sällskapspel, TACK underbaringar för en kanonkväll! :))

Idag vaknade jag upp sådär lagom förvirrad över att jag sovit sålänge, kl var 11. jag går ner och ut för att rasta hundarna då Jonte plötsligt klämmer ur sej att klockjäveln är 12!! har totalmissat att det klockan skulle ställas om till sommartid! :O skämmeees.. Ut med hästar och diverse sedan blev de lunch och nu befinner jag mej på jobbet för ef arbete. Ledig imorgon, då blir det strosa runt lite på stan är planen, jag MÅSTE ta tag i att köpa mej ett par nya skor, för jag har endast 1 par som går att använda, sen är dom påväg att svika mej oxå så de är på tiden.

Hästarna ska motioneras oxå, inte att förglömma..

Jag och Micimus i turkiet 08, hoppas på en favorit i repris snart! ;)


lycka..

Livet är på topp nu känner jag, jag känner mej ovanligt glad och positiv och de känns faktiskt riktigt bra!
står på jobbet just nu, har med mej lilla zally som sällskap och hon är så otroligt duktig :) lugn och snäll!

Nu när vi kommer hem ska jag till och baka världens godaste chokladkaka ala carina som vi ska ha till morgondagen då Mican och Robin kommer :) sen ska jag ut i stallet samt promenixa hundarna innan jag hoppar isäng!.

På tal om allt och inget så funderar jag på om jag ska låta hästarna gå på bete 1 vecka i sommar, dock inte under min semester utan antingen före eller efter! kommer ju vara ledig 4 veckor i sommar och då vill jag ha hästarna hemma, undrar dock vart jag ska kunna släppa dem ngnstans? har några kontakter så får vell kolla läget helt enkelt :)

är så sjuuukt taggad på sommar nu, jag och Jonte har otroligt mkt saker vi ska hinna med på gården bla, sen bara att få njuuta av värme och ledighet, vänner och allt som hör till ska bli ljuvligt! :) knapt 3 mån kvar till semestern, tiden går så ruskigt fort! tycker att det nyss var jul , hehe.

nää, sista rycket här på jobbet, sen far jag hem! :)





23 mars.

strålande sol och +6 grader, tar hundarna ut på en promenad i det underbara vädret innan jag sedan beger mej mot eftermiddagsjobb :)! Fm imorn, sen blir de inviga grillen för första gången i år tillsammans med bästaste Mican och Robin, kommer bli awesome :)!!



Ha en bra dag allihopeen! :,D


stallet.

Just inkommen från stallet, har pysslat om Bobbyskrutt ordentligt med en rejäl rykt! och SATAAN vad hår de for! oj så bra :,) jisses vad han njöt, min fina fina kille <3.Passade även på att toppa manen på honom, samt klippa kort kort i nacken igen, helt sjukt vad man han har! han skulle kunna dela med sej litegrann till Bajen tycker jag, han har rätt tunn och fjesig man faktiskt, åtminstone pannluggen :P

Jag älskar verkligen att pyssla på med Bobby, jag blir verkligen glad av honom trots att han är en riktigt stökotto ibland! han är speciell,men han har lärt mig så otroligt mycket denna häst.....

Ilband undrar jag dock om det är värt det, allt slit och alla jävla pengar man lägger ut på dessa djur..
Jag vet dock oxå att jag aldrig skulle klara mej utan dem heller, Djur överlag ger en så otroligt mkt glädje om  man ger dem den kärlek förståelse och omvårdnad de behöver, det är nog de bästa som finns att känna samspel med ett djur, de stunder man riktigt känner att "wow" ! där förstod vi varandra, att hela tiden ha viljan att utvecklas tillsammans , det är så häftigt när man känner den känslan...

Jag har dock tappat bort den känslan för ett tag, men känner att den är påväg tillbaka, jag är aldrig så glad egentligen som när jag får vara i stallet med mina hästar, eller bara umgås med mina underbara hundar.

Sägen om att "djuren är ens bästa vän" är för mej så sant som det är sagt, de finns där dag ut och dag in tills döden skiljer en åt....<3






22 mars.

Inget blev som planerat idag, som vanligt! jag insåg att jag var tvungen att åka ner till stan och kirra foder till hästarna, samt göra lite småärenden. sagt och gjort! tog Jennie med mej som sällskap, satan va timmarna rinner iväg! 40 min körning in till stan, 2,5 timma där och 40 min hem igen, de tar tid med andra ord...

Väl hemma igen snörde jag ihop lite middag, idag fick de bli mandelpanerad fisk som jag testade för första gången, och det blev faktiskt riktigt lyckat! så jag lägger upp receptet sen i slutet av inlägget :)
En stund efter middagen så kommer Jonte inrusandes och säger att jag har en häst lös, TOPPEEN!?! -.- går över till stallet och mkt riktigt, där står Bajen helt förtvivlad utanför hagen, all tråd hel dessutom så han har alltså HOPPAT över! dumma häst... tur han inte är särskilt avancerad att ta fast :P

Efter lite hästjakt så blev det soffläge framför BB en stund, sipan har då åkt ut och tacka då gudarna för deet!
sen strax före halv 8 kom Jennie över och vi bänkade oss framför halv 8 hos mej, och på tal om det mina vänner så såg jag att dom sökte folk här i skellefteå trakten, jag SÖKTE :P ! HAHA jag dör om jag kommer med, så hoppas jag slipper :P

kl 20 begav vi oss ner på folkan för ett hårdpass på gymmet, sprang på löpbandet samt styrketränade, nu är jag nästintill halvdöd och känner av min förbannade höger skuldra -.- , ska stoppa ngt i munnen nu innan jag tar hundarna och går en liten promenad i blåsten, sen ska hästarna få komma in oxå och borstas upp ordentligt! Imorn stiger jag upp tidigt så jag hinner köra före jobbet, blev inte idag som sagt.


HÄR kommer receptet på mandelpanerade fisken!:

PANERING:
10-12 st mandlar
1 ägg
2 msk grädde
salt och lite peppar (ta gärna citron peppar om ni har hemma)

Torskfile eller alaskanpollock (billigt och bra ;) )

Skär fisken 1,5 cm tjocka skivor, salta lite lätt.

Ta en djuptallrik och kläck ner ägget, mortla eller mixa mandlarna till de är helt krossade och rör ner tillsammans med ägget, rör om ordentligt. tillsätt grädden och till sist kryddorna.
Rulla runt fisken i "smeten" och stek sedan i mkt smör!
Jag fick ösa på lite av paneringen under självaste stekningen då de inte fastnade så jättelätt, resultatet blev mkt gott och braa! :)

Till detta åt jag en vanlig hederlig enkel remouladsås, som jag då gör själv med majonäs cremefraisch och bostongurka samt lite lite dill :))

Gött!




21 mars.

Ledig idag, och har faktiskt inte gjort särskilt mkt tyvärr.. Vaknade upp och var på ett pissigt humör , och ungefär så har de vart hela dagen framtill middagen då jag insåg att mitt humör förmodligen berodde på att jag knapt ätit ngt under dagen! smart där :P dumjävel :P

Har iaf städat litegrann, dammtorkat osv samt promenerat med hundarna i det härliga vädret..petat lite på hästarna oxå..I afton blev de lite träning och sedan har vi haft fin främmen av finaste Mican och Robin, vi har nu en liten deal som jag HOPPAS kommer bli av!! jag taggar redan iaf :P

Nu har jag just nattat hästarna och rastat hundarna för natten, ska ta och borsta gaddarna och tvätta fejjan innan jag hoppar isäng.. Imorgon blir det en riktigt stalldag!Bajen ska förhoppningsvis rakas klart, ska testa byta till de andra skären som följde med och se hur det blir, sen ska jag ta och borsta upp Bobby ordentligt då han fäller nåså vansinnigt mkt nu! sedan ska Bajen köras oxå. Hade tänkt fortsätta med min vårstädning oxå, får se om jag har tillräckligt med feeling för det imorn :P annars blir det en annan dag helt enkelt^^

Förövrigt är jag bara bitter över det här med det fuckade bensinpriserna, snart har man tammefan inte råd att köra till jobbet längre! där sitter dom i stockholm och har 2 meter till tunnelbanan, tjänar dubbelt så mkt som en vanlig svensson trots samma arbete, har gångavstånd till jobbet osv osv, listan kan göras lång!
Dom jävlarna sitter iaf och bestämmer alltihopen, att vi ska åka buss i stället eller flytta ifrån landsbygden, det dom inte förstår är att vi på landsbygden behövs där vi är! uusch såå frustrerande... BITTERT!!

Nu vill jag ha sommar så att jag kan steka ute på vår fiiina altaaan :,)


20 mars.


19mars.

Imorse vid halv 8 så fick jag ett telefonsamtal av veterinären ang zallys provsvar..Det visade sig att hon har en kraftig urinvägsinfektion samt på gränsen till för få röda blodkroppar, som förmodligen infektionen orsakat då hon gått omkring med den så pass länge. Så det vi ska göra åt saken är att hon ska få pencelin/antibiotika som hon ska äta under en tid, så ska det förhoppningsvis gå över..

Nina har hälsat på hos mej idag samt lämnat igen Tosca som har bott hos henne under tiden vi var i Fjälls :) blev en lunch på fältet och sedan en promenad med alla 6 hundarna efter skoterspåret, vilket gäng alltså! hahaha :,D
färgade även hennes hår innan jag och Jonte begav oss mot stan för att hämta igen Olas bil som jag lånade av honom i torsdags då jag körde in till stan för att åka med Harald och sussie till fjälls, passade även på att storhandla inne på Maxi.

Nu är vi hemma igen, har klippt klorna på alla 3 vovsingarna och ska nu snart bege mej ut i stallet. är sjukt trött och har huvudvärk så träningen blir inställd ikväll, får köra stenhårt imorgon ist! hästarna måste röras oxå, sen ska zally börja äta sin medecin, hon kan tydligen få biverkningar av den så jag får hålla ögonen öppna!.

Ledig framtill fredag, sen börjar min jobbarhelg!



Bjussar på en lite halvgalen bild från innebandyfesten för ngn månad sen! otroligt rolig kväll :)

18 mars.

Hemma efter några KANON dagar i fjällen med underbart sällskap! vädret hade kunnat få vara bättre, men klagar inte :). Nu är batterierna laddade ngt igen och en ny vecka med arbete väntar :), Imorgon får vi veta zallys provsvar, håller tummarna!




15 mars.

Hemkommen efter ett besök hos veterinären med zally.. Dom tror inte att det är ngt allvarligt fel på henne, jag hade med mej ett urinprov från zallys första pink imorse och de enda dom påpekade om det var att det var liiite lite ljust för att vara första pinket efter 7 timmars natt. lite för "okoncentrerat" tyckte jag dom sa, men dom kunde inte hitta ngt såhär på direkten.Kisset ska dom odla och se om de växer bakterier i, förhoppningsvis gör de inte det!.

Dom tog även blodprover på henne som dom skickat ner till halmstad, så provsvaren kommer imorgon eftermiddag eller senast måndag, så nu håller jag alla tummar jag har att det går vägen.. Köldkörteln trodde dom inte att det var, inte njurarna heller riktigt eftersom hon är så pass pigg och alert! är de inre organ så brukar dom bli lite loj och det kan vi ju inte påstå att hon är. Hur som haver, dom tror inte att det är ngt akut iaf om de nu ens är ngt över huvudtaget.


Nu har vi landat hemma igen, har lunchat med jennie och ska nu ta tag i packningen inför fjälls ikväll! är vell inte så mkt jag behöver ha med mej egentligen. Måste packa till Tosca oxå som ska bo hos Nina i jävre under helgen, vizzla ska få vara med mamma och zally tar jag med mej :)

beger mej mot stan vid 16,30 , ska hem till Harald och sussie där vi byter bil och packar om innan vi beger oss!
Så ha det så bra här hemma allihopen! hörs på söndag när jag kommer hem :)

hahaa, en sönderbränd jag vintern 10 ^^


14 mars.

Är inte det minsta på topp just nu, känner mej orolig, arg och ledsen! imorgonbitti åker jag in med lilla Zally till veterinären för att kolla upp henne pga hennes drick betende, jag ber till GUDARNA och hoppas att det INTE är något allvarligt!

Är de det, ja va fan gör jag då? jag orkar inte ens tänka på det faktiskt... Är svårt att stå på jobbet och vara trevlig och glad när man egentligen bara vill sätta sej ner och gråta. Försöker att inte ta ut ngt i förskott, men tankarna finns ju såklart där, tänk om inre organ tagit stryk och det inte går rädda henne?

Alla ni som läser , håll era tummar och tår för att allt kommer vara Ok!



13 mars.

Påbörjade rakning av hästarna igår, började med Bajen och gjorde klar ena sidan, så nu är han bara halvnaken stackarn :P . Var inte nöjd med klippmaskinen igår, den tog ojämnt och de blev fula små "skär sår" på honom!?
misstänker att skären behöver sej en slipning, ska lämna in dem på royal till veckan så dom får fixa det.
Har ett par extra skär som jag ska testa imorgon få se om de går bättre..

Bajen stackarn såg då rennt förjävlig ut imorse när jag fick se resultatet av rakningen i dagsljus, huvva!! stackars häst, tur att det växer ut igen alltså..

Förövrigt är det ingen bra dag idag, jag känner mej sjukt nedstämd av ngn underlig anledningn.. Bröt ihop imorse när jag inte klarade av att skruva upp gräddpaketet när jag skulle göra fruckost, hade verkligen ingen kraft i fingrarna! sen har jag bara tappat saker hela jävla dagen och allt har jävlats..

Sen är jag fortfarande orolig över zally och hennes drickande,sen tycker jag inte riktigt att hon lägger på sej i hull som hon ska. veterinär tid ska bokas till veckan så vi får kolla upp detta ordentligt! sen behöver jag egentligen gå till läkaren själv oxå, meeeen, djuren först! :)

Nu längtar jag bara tills på torsdag då jag åker upp till fjälls med Harald och sussie, Jonte och comp far redan idag.. ska bli otroligt skönt att få komma bort lite och förhoppningsvis kunna slappna av och bara vara, njuta av trevligt sällskap osv :)






Kan tala om att såhär jämn och fin blev INTE rakningen denna gång.. :(((


haha

sitter och läser igenom lite gamla inlägg här på bloggen, kan inte mer än skratta :,)!
Nu blir det stallet, hejhopp!


12 mars.

Jag hade tänkt låta hästarna sova ute inatt, det var ju så härligt ute och blåste bara litegrann.vaknar kl 01 av att de dånar i hela huset och att de lät som hustaket skulle ryka! så upp och ut för att plocka in grabbarna grus som höll på blåsa bort..

Blåser MINST lika mkt idag, det flyger grejjer ute och det går knapt att gå! hoppas på att de lugnar ner sej till ikväll så jag kan bege mej ut och köra häst, den risken tar jag inte i denna blåst som är nu.
Väntar på att Jonte ska sluta jobbet så jag kan gå över till stallet och påbörja rakning av hästarna, ska börja med Bajen så får vi se hur långt jag hinner :)

Gjorde just ett försök till att baka ngn form av Lchf kakor, ungefär som cookies , blev helt Ok endå, behöver nog inte snöra dem iaf :P haha.

Förövrigt idag ska huset städas, får passa på när de endå inte går att vara ute!

saknar.. <3



11 mars.

Full rulle fiskbulle heeela dagen lång!
Började med att jag sov lite för länge, sedan upp och rasta hundar samt vattna hästarna.
Eftersom vädret var fantastiskt blev de en sväng till vältan med Jonte och Mli där vi grillade lite korv och drack varm choklad (Lchf) och bara njööt, Vizzla och Zally fick hänga med oxå :) stackars Tosca tar de fortfarande lite lugnt pga svansen, den ser iaf helt normal ut nu igen och hon använder den som alltid annars och verkar inte ha ont längre, men vill vara på den säkra sidan i några dagar till, dock gillar hon inte det kan jag lova, Tosca vill ut och springaaa!

efter grillningen chillade jag hemma en stund , åt middag på pipens med folk och sedan gick jag över till pappa där jag började klippa på Smoa lite, rengjorde även rakapparaten till hästarna så vi kan påbörja rakning imorgon! insåg att jag var tvungen ordna de först så den inte skär ihop :P

vid 19 blev var jag Jonte och Mli hurtiga och drog ner på gymmet, gjorde vell 1 timma där innan vi gav upp.
Hängde med Mli hem till hennes lägenhet sen där vi fixa och dona på literann samt såg lite BB :)
Nu är jag nyss inkommen efter att ha rastat hundarna och nattat pollehästar, dom får sova ute nu när det är såpass varmt :)

Imorgon ska dom som sagt rakas samt motioneras! sen måste jag ta tag i att städa huset.
Nu hade jag tänkt hoppa in i duschen innan jag lägger mej i sängen, luktar rök av eldningen idag och svett nu efter träningen, härliig kombination ;)


9 mars.

OJ så tungt de var att stiga upp imorse, helt obeskrivligt! jag är inne i ngn period nu när jag verkar sova dåligt om nätterna, drömmer hur mkt som helst oxå! inatt drömde jag att jag var jagad av en tortyr man som plågade ihjäl folk till döds, vet att jag sprang sprang och sprang, gömde mej överallt osv osv. riktigt otrevligt..

Befinner mej på jobbet just nu, har Fm och de enda som driver mej just nu är att jag faktiskt går på helg efter detta pass! övrigt känner jag mej som en zombie. I afton drar jag och Jonte till stan /ursviken och hälsar på hemma hos hans pappa och karina, vi hade sådan tur att bli bjudna på middag :) ska bli jätte trevligt! var länge sedan sist. sen imorgon är vi bortbjudna till hans mamma :)

Ska som sagt hinna med att raka hästarna i helgen, samt motionera dem såklart..sen måste huset städas, IGEN.
Tycker inte att man gör så mkt annat, men jag gillar inte heller när de börjar bli rörigt så vad har jag för val :P

Näee, ska fortsätta göra lite nytta här på jobbet , några timmar kvar, bit ihop!!



Haha, Bobby tror han e snabb! ^^


8 mars.

har sovit som en kratta inatt, dels för att vizzla legat och slickat harklat och svalt halva natten, och dels för att jag mått sjukt illa stundvis! misstänker att det är magkatarren som återvänt, känns inte kul kan jag lova..
Huvudvärken släpper inte heller, och synen nästan försvinner stundvis, måste nog kolla upp detta?.

Har ätit lunch med Jennie på fältet , nu är jag hemma igen och ska snart gå en liten sväng med hundarna innan jag beger mej mot jobbet, imorgon har jag Fm sedan ledighelg, ska bli skönt! hoppas bara att jag slipper vara dålig.
Lördag är vi vist bjudna på middag hemma hos Jontes mamma, ska bli trevligt :)

Förövrigt i helgen ska jag raka båda hästarna, skulle ha gjort det för ett par veckor sedan men som vanligt så blev de inte av, så de tar vi tag i nu! sen ska dom röra på sej oxå, både lördag söndag. Är det bra väder så har jag och Mli bestämt att vi ska köra lite skoter oxå och ta med oss varm choklad, de blir myys :,D

Nä, promenad var de nu! måste kolla postlådan ;D


7 mars.

Va fan är de för virus som går nu?! jag springer omkring med ständig huvudvärk, sen igårkväll efter gymmet så kände jag hur illamåendet började komma krypandes och jag mådde riktigt dåligt, har dock klarat natten utan att spy, så det ska jag vell vara glad över.

Mår INTE bra idag heller, har så sjukt ont i huvudet och mår illa. Har försökt äta lite soppa på morgonen men så fort jag äter mår jag dåligt. har fått i mig en kopp te nu iaf och en passionfrukt, ska strax hoppa in i duschen och göra mej redo för kvällsjobb, har god lust att sjukanmäla mej då jag som sagt mår som en kratta, men har tammetusan inte råd att gå hemma, så bara försöka bita ihop..

ska gå en snabbis med hundarna nu, sen duschen!


6 mars

Igårkväll satt jag och tänkte mkt, på allt och inget faktiskt..slutade med att jag gick ut i stallet och tog in Bajen för en körsväng för att tänka på annat en stund, han var PIGG som en mört! inte konstigt då de varit lite okontinuerlig träning senaste tiden.Vilket det ska bli ändring på!

Idag har jag egentligen bara chillat, pappa har skottat ur hagarna med traktorn och hjälpt mej att fixa med tråden lite, sen har jag myst på med hundarna samt vart en sväng till storbränna och hälsat på Mli och deras nya lilla valpis Diva, otroligt söt liten rackare! :,) hade med mej zally oxå så dom fick rejsa runt och busa, var trötta hundar sen:)

Nu har jag just inkommen efter 1,30 timma på gymmet med Jennie och Mli, har sprungit på löpbandet samt styrketränat så nu är ja så slut att jag inte vet vart jag ska ta vägen :P har proppat i mej lite jordgubbar m grädde och ska strax bege mej ut i stallet och pyssla med grabbarna lite. Imorgon jobbar jag eftermiddag, ska ut och köra Bajen under förmiddagen , lät som att ev Mli skulle hänga med oxå så båda grabbarna får följas, vore ju awesome!

Torsdag har jag Fm på jobbet, efter det ska jag köra häst! Fm på fredag oxå sedan ledig helg, skööönt :))


5 mars.

hemma efter en underbar helg i fjälls tillsammans med Jonte och vovsingarna, vi kunde nog inte haft så mkt bättre väder än vad vi hade, lördagen var det +10grader i solen och vindstilla, inte ett moln på himmlen!
söndag var det soligt medn dock ganska kallt, eller det blåste kallt! så vi fiskade en stund innan vi bestämde oss för att åka hemöver.

Nu sitter jag här med ryggont, och stackars Tosca har fått ngt som kallas för "vattensvans", ngt som tydligen är vanligt hos retriver raserna. Det är en inflamation i svansroten vilket gör att svansen bara hänger och ser nästintill bruten ut, hunden har mkt ont vid beröring. Orsaken till det är oftast att de blivit kall/blöt/suttit i drag eller dylikt.
Tosca har åkt skoter, så jag antar att det är boven i dramat. hon har dock haft täcke på sej under hela tiden ute, men inget som täckt hela rumpan och svansroten, så nu hade vi otur. hade ingen aning om vad vattensvans var för ngt fören jag googlade på toscas symtom igår, ringde vet imorse och dom trodde till 95% att det var det.
Ska tydligen gå över av sej själv inom några dagar, har de inte det skulle jag höra av mej igen.

Jami har vart här under morgonsidan och skott om hästarna, och på tal om hästar så hade jag lämnat dem ute inatt, telefonen ringer kl 04 imorse och det är mamma som ringer, Tydligen var Bajen på rymmen ! så hopp ner i kläderna och ut och leta, Bobby stod kvar i sin hage men Bajen syntes INTE till!? blir såklart lite orolig, men testar att vissla som jag alltid brukar göra när jag kommer till stallet/hagen, då hörs dunder och brak i backen och Bajen kommer springades från samhällets håll, in på gården och direkt till mej! skönt att slippa "jaga" sådär på morgonkvisten :P Iaf så fick båda gossarna komma in i stallet, sedan gick jag hem och la mej igen.

Nu väntar jag på att Jonte ska komma hem från jobbet, vi ska åka in till byske och handla lite.. Har fortsatt lite med klippningen av Zally som jag påbörjade för 1 vecka sedan, nu börjar de likna ngt! vi kör korta stunder för att hon ska slippa bli less och inte hata att bli klippt i framtiden :)

Näe, ska tvär rasta hundarna , nu kommer Jontis!

Fina underbaraste Tosca står för bilden idag.. <3


2 mars.

Ny månad med nya möjligheter, just nu springer jag runt lite överallt och ingenstans! :P
packar de sista inför Fjälls, vi åker nu i afton! ska bli hur härligt som helst, som jag längtat efter paradiset :)





Höres efter helgen! :)


RSS 2.0