30 maj, jag klarade det!

Jag är så otroligt glad och stolt ikväll! jag tog nämligen mod till mig och vägde mej för andra gången under min LCHF period, Mitt första mål var att gå ner 5 kg, och vet ni vad? de har jag klarat NU :D :D trots att jag vägde mig på aftonen, just efter middan med kläder å hela köret på! sist jag vägde mig var på morgonen, så skulle kunna vara ett kilo till?? iaf så är jag bara så glad att det ÄNTLIGEN går åt rätt håll! :D totalt ska jag gåner minst 10 kg till, men tar 5 kg åt gången för att de inte ska kännas så långt bort.

Ikväll blev de en löptur med Jennie ner i vältan och upp igen, JÄKLAR va de tar på! men kul är de oxå måste jag säga, så de har jag tänkt fortsätta med :) , Nu har jag just avnjutit lite grädde och några hallon , ska alldeles strax lägga mig i min efterlängtade säng! imorgon är en ny dag, hörs då :)


30 maj.

snart slut på denna månad, tiden går om smör i solsken!
Har sjukt ont i huvudet idag och fötterna värker i sinne! vilket gör att jag kanske inte åstakommit lika mkt på jobbet som jag brukar, känner mig yr och bara allmänt slut.

När jag kommer hem ska jag steka upp en fläskfile sen göra en god sallad, ikväll blir de troligen väldigt lugnt! eller iof, måste ut med Bajen en sväng men de är det enda jag ska göra! imorgon är jag ledig, då ska jag röra på båda hästarna är planen , sen bär de av mot stobränna på afton med Bajen då sadel Pia kommer dit :)..

Onsdag blir jag ledig oxå, så ska ta ner Bajen på banan och snabbjobba, ska testa köra 28 denna gång och se hur de känns, hoppas på det bästa! Torsdag jobbar jag förmiddag och fredag kväll, sen lördag bär de av mot lycksele djurpark med bästaste Jonte Harlad och SUSSIEEE :D vi ska övernatta på hotellet där, och bara chilla å ha de braaa :,), söndag bär de av hemöver igen, då väntar de lite söndagsmys hemma hos herrskapet , grillat tror jag stod på menyn?? hur som haver, helgen är EFTERLÄNGTAD!! :)


29 maj.

Ny dag med nya möjligheter, igårkväll blev de stengården med mammsen , åt jätte god mat och de bjöds på trevligt underhållning, vid halv 11 avslutade vi kvällen då jag öppnade på macken idag, var äckligt trött imorse när jag körde hit och trodde jag skulle somna! men tyligen inte, jag lever då iaf :P

slutar om ngn timma, då ska jag hem och laga middag för att sedan ta tag i huset som är i behov av att städas ordentligt! får se om jag hinner med en ridtur på Bajen oxå, skulle behövas.
Imorgon jobbar jag oxå förmiddag, känner riktigt på mej hur trött jag kommer vara! men bara härda, för sen är jag ledig tisdag och ev Onsdag då jag förhoppningsvis bytt med samuel, sen jobbar jag torsdag fredag sen lördag bär de av mot Lycksele djurpark med min Jontis Harald och bästaste Sussie! vi ska övernatta på hotell och bara ha de allmänt chill :D

På Tisdag Btw så ska jag dra Bajen till emelie i storbränna, sadel Pia kommer nämligen dit och ska se hur världelöst våra sadlar ligger på våra stackars odjur :P haha skämt och sido, jag hoppas iaf att den ligger hyfsat så att jag slipper köpa en ny! för de har jag banne mej inte råd me just nu!! tur jag har min bomlösa ifall de skiter sej..

Förövrigt så är min mage helt paj idag efter att jag stressat halva dagen igår, bränner som fasen och känns som om den vill gå under, får vell knapra lite losec då jag kommer hem sen så kanske de blir bättre..
Nu återgår jag till arbetet, kanske skriver en rad ikväll.


som om jag ska måsta löpa 24-7 så ska jag DIIT!!!


28 maj.

Jag må vara stolt över mej själv, men stundvis känns de bara så jäävuulst långt borta........


27 maj.

så var jobbhelgen igång! befinner mig på jobbet just nu och väntar på att jag snart ska få stänga, sen blir de hem och trycka ngt att äta för att sedan plocka in mina hästisar, ska tvinga Jonte att se en film med mig oxå!
Inatt blir jag tydligen fyllechaffis till min bror, han ska allt veta att han har en snäll syster!!

Egter jobbet imorgon blir de hem ochs vida om för att sedan köra till byske och gå ut med mamma på stengården, är tydligen ngn tjejkväll med middag och underhållning? blir säkert trevligt iaf, sen upp och öppna på jobbet på söndag, får se till att de inte blir så sent imorgon..


26 maj.

Var ner på banan med Bajen igår, och de kändes så bra! dels fick han nya pjucks, sen kändes han bara allmänt trevligare än sist, inte alls lika okoncentrerad ,peppar peppar!! värmde 5 bakvarv, skrittade 2 min och sen körde vi 2140 i 30 tempo, avslutade med att jogga 2 bakvarv och skritta en stund på stallbacken. Nästa gång ska vi sänka med 2 sek hade jag tänkt, köra 28 hela vägen ist, känns allting bra då så ska jag anmäla honom till provlopp ! spännande spännande :)

Var löning igår oxå, jag förstår verkligen inte hur jag ska klara mej på de jag fick ut den här månaden.. fan va surt de känns, ska jag måsta gå upp i tid även fast jag inte bör?? känns inte som att jag har ngt val längre, men å andra sidan vill jag inte riskera min hälsa mer än vad jag redan gjort senaste åren.. Jag verkligen HATAR att behöva snåla och hålla in på saker, trots att jag vet att alla måste göra det ibland, men jag vill inte ha de så! jag önskar att jag vore miljonär, smäll på käften till er som inte tror att livet skulle bli enklare då! bara bullshit..

Dom senaste dagarna har jag inte känt mig riktigt frisk, haft mkt yrsel och huvudvärk, känt mig rätt trött och sliten i allmänhet. Därimot har jag fått mindre värk i kroppen senaste 2 veckorna, kanske är ngt som hör ihop på ngt sätt?? bara fortsätta knapra mina vitaminer/mineraler och hoppas på att de hjälper..

Idag ska jag ut och rida Bajen en sväng, en lugn runda med lite lösgörande bara för att mjuka upp honom lite efter gårdagen. sen ska jag ta in Bobby och Lilleman & ge dom en ordentligt rykt, sen ska jag bara ta de jäkligt lugnt ikväll..
Imorgon börjar jobbet om igen efter 8 dagars ledighet, jobbar kväll, sen lördag förmiddag och på kvällen ska jag ut med mamma och äta på stengården, öppnar på söndagen och även på måndag, ledig Tisdag och jobbar sedan resten av veckan..med andra ord känns de som att veckan kommer bli fullspäckad med allt jag måste hinna med utanför jobbet.

Nu ska jag nog vila en stund, ta en vitamindrink och sätta mig framför tvn innan jag går över till stallet..




24 maj,hell yeeah!

sådär ja, nu har jag ny header och jag känner mig jättenöjd! den förra var så suddig och vintrig så de var på tiden med en ny :) tack till Jennie som gjort den!! :,)

Har förövrigt vart ute och gått/sprungit med jennie nu ikväll, FAN va bra!! jag ska rent skryta lite nu och säga att jag är så jävla stolt över mej själv att jag gör det här! eller mer kanske att jag faktiskt KLARAR det här! min motivation är på topp och jag känner mig så mkt gladare nu än vad jag gjort innan, jag känner hur kläderna sitter lösare, hur jag får mer energi och allt känns bara såå bra just nu! faaan så bra jag ääär :D :D

Nu ska jag gå över till mina älskade odjur och ge dom kvällsmaten, sen väntar en dusch för min del innan sängen kallar :)!





Bjussar på en bild på våran lilla Bo-Lasse! vist är han söööt :,)?!?


24 maj.

Hästarna står idag oxå då jag har världens hemskastes ridsår! (eller va man ska kalla det) har iaf en ENOORM blåsa på olämpligt ställe som gör så sjukt ont att jag knapt kan gåå, ser lite roligt ut men de är de INTE ska jag be å tala om X) -.-

Iaf så har jag och Mli vart på äventyr med hundarna idag, vi for mot degerträsk/melsträsk och kollade läget, och OJ så fint de var där! jag ska lätt flytta dit sen när jag blir miljonär och har råd att bo så pass långt bort från omvärlden! :P sen körde vi in efter en smal grusväg som efter typ 1 km tog stop då vägen hade rasat, lite panik fick vi allt först , Mlis renault är inte direkt den minsta bilen i världen så de är ju inte bara tvärgjort att vända på den där lilla vägen :P men de gick!! hurra för det, annars hade vi förmodligen fortfarande stått kvar..

Efter vår tripp så bar de av mot byske för lite handling, och nu har jag just avnjutit grillat med min Jontis och ska strax ta och he mig ut på en promenad/löprunda , får se vad jag klarar av då jag har svårt att bara gå X)

Mitt lchfande går bra, nu känner jag att de börjar hända grejjer på riktigt!! har dock inte vågat väga mig ännu men ska göra de nästa vecka på måndag hade jag tänkt, sen har jag även infört ett nykterhets kontrakt framtill stadsfesten! så inge alkohol förtäring framtill dess, ska nog inte bli några problem känns de som :)? will seee..

Imorgon bär det av med Bajen till banan som sagt, lämnar de andra 2 gossarna hemma så får Jami komma sen ngn dag framöver och styra upp dom :), sen är Jennie på tal om allt rar och håller på styra upp en ny header! kommer bli kanoon :D
Nu har jag inget mer vettigt att säga så jag avslutar häär...




Sussie får stå för bilden, då jag tycker att hon är VÄLDIGT sööt häär!! ;) ;)


blablablaaa..

Beställde ju hem ett schabrak och ett par tyglar från hööks för ett tag sedan som jag hämtade ut förra veckan, schabraket var jättefint och ser ut att ha en bra passform :) stod det i omdömet oxå att de var känt för det, så håller tummarna!

såå ser de uut :,)!


Tänkte beställa detta schabrak oxå men de fanns bara i ponny strl!!?:,(  sen har jag egentligen inte råd heller just nu så de var vell lika bra det kanske.. men snygt är det tycker jag :)


 



Tyglarna jag beställde var jättesköna och bekväma att hålla i, emelie ska få ett av paren i försenad födelsedagspresent(beställde 2 par) , dock passade dom inte på jaktkandaret :,/ så de sög lite! de tänkte jag ju inte alls på när jag beställde dom....




Nu ska jag natta mina hästisar, sen väntar sängen! imorn blir en fullspäckad dag..


23 maj.

Har verkligen varit en kanonbra helg!! Lördag var vi hos mican och ante, grillade och spelade spel och hade allmänt trevligt!
söndag kom Nina hit under dagen och hängde med ut och red på grabbarna grus, jag på Bobby och hon på Bajen.
På afton bar de av mot ursviken hem till jontes pappa och Karina för lite middag, sen passade Jonte på att ta hem ännu mera "skrot" som han haft kvar.

Idag är de måndag, början på en ny vecka! har inte gjort mkt idag då jag inte känner mig så pigg, lite feber kanske?hmm..
har iaf kört en tvätt, är vell de enda vettiga jag åstakommit? snart ska jag ta mig ngt att knapra på och bänka mig framför tvn och hoppas på att de går ngt bra, sen väntar vell sängen antar jag?.. Imorn ska jag till stan en sväng och fixa lite saker,ska passa på att handla lite då oxå och fixa ett icamaxi kort! måste förbi jobbet en sväng oxåå för den delen..

är ledig framtill fredag, då jobbar jag kväll ! sen jobbar jag nästan 7 dagar irad, kommer bli tungt! men måste gå..
På onsdag är planen att jag ska dra ner Bobby och Bajen på banan, ska köra ett snabbjobb med Bajen och några bakvarv med Bobby i såfall, sen kommer Jami och skor dem i samma veva. Men lutar nästan åt att jag bara tar ner Bajen och ringer Jami och hör ifall han inte skulle kunna komma hem till mej lite senare om typ 2 veckor till och sko Bobby + verka Lilleman,känns onödigt att sko Bobby var 7-vecka då han går så pass lite som han gör just nu, han skulle lätt klara sej i 9 veckor ist. Får se hur vi göör. Måste förövrigt hinna hämta hö oxå! måste bli på onsdag de med..

Nu ska jag gåner och se om jag kan skrapa ihop ngt som går att äta, eller kanske träna lite först? jepp så får de bli..


21 maj.

Hela förmiddagen har spenderats på köksgolvet med sax i ena handen och borste i den andra, har nämligen äntligen tagit tag i vizzlas päls, har ryckt ,klippt och borstat så nu är hon såå fin min lilla skiiit :,)!!, bestämde mig för att låta hästarna vara idag, ska ist gå en promenad med hundarna innan de blir  dags att göra sig klar för att dra iväg mot boviken och hälsa på hemma hos bästaste Mican och Ante :)

förövrigt så blåser de HUR mkt som helst ute ! får vell se om jag återkommer från promenaden?? :O ;)


mitt hjärta <3.....


20 maj.

skön dag idag, började dagen med en härlig sovmorgon! steg sedan upp och gav hästarna maten , satt igång en tvätt och såg lite hem till gården , efter lunch blev det en löprunda i skogen med vovsingarna , va riktigt varmt ute idag kände jag!
NU i afton har jag och jontiis vart till byske och ätit middag ute på stengården, gott och mysiigt! sen hem och påbörja städningen av huset, nu ska vi röja ordentligt och även styra upp "harald och sussie rummet" som vi så fint kallar de :P

Nu har vi just sett klart en film, tror den hette "dude date"? sjukt bra var den iaf och många skratt blev det :P smaskade på lite jordgubbar med grädde till oxå, OJ så gott!. Nu ska jag alldeles strax gå ut och natta mina älskade hästisar, sen gå en nattlig promenad innan sängen kallar :)

Imorgon blir de städning på förmiddagen och en rid/kör tur med både Bobby och Bajen, sen på aftonsidan drar jag och Jonte till Mican och Ante för att umgås, grilla och bara chilla :) kommer bli treevligt!! söndag blir en lugn dag, ska röra på hästarna och sedan fortsätta med städningen antar jag, inget mer planerat :)

<3


18 maj.

Var ut och red på en sjukt underbart fin Bajen igår! hoppade litegrann och sen lite lösgörande , han hoppade ÄCKLIGT bra och hade världens finaste galopp mellan hindrerna, otroligt känsla!! sen gick vi lite sidvärtsrörelser och han skötte sig jätte fint, hade med mig Tosca oxå som därimot var rätt jobbig och gjorde inte mkt som jag sa åt henne, nu har hon kommit in i "1års trots perioden" , hade det inte varit för att jag inte skulle ta mej upp på hästen igen sen så hade jag hoppat av och sagt åt henne riktigt ordentligt!! synd att man är så osmidig och får senadrag halvvägs då jag ska upp igen X) lite komiskt :P

Hade tänkt hinna ut med Bobby oxå men klockan tickade och jag hade ogjort lite annat tjafs, så de blidde inge av! han ska få komma ut och dra vagn imorgon (torsdag ) ist, då blir han klaaad :,)

Blir troligen banan imorgon om vädret tillåter, annars tar vi de i helgen ist :) är vell v65 på fredag antar jag? dit skulle man kanske oxå ha varit en sväng och kikat, får se om jag får med mej ngn som har lust att följa.

på tal om allt och inget så ska jag och sussie tatuera oss den 9 juni, Hade först tänkt tatuera in "if you"ll dont live for something, you die for nothing" , gillar den texten skarpt! , men då jag var över en sväng till mamma och pappa igår och kikade lite i mitt gamla rum, så hittade jag en text jag skrivit ner för säkert 4 år sedan, var i början på min och Jonts karriär, den lappen löd "amor vincit omnia"-kärleken övervinner allt, så kände jag direkt att den texten får det bli! så nu taggar vi den 9 juni :)

Har inte så mkt mer på hjärtat just nu, så jag avslutar häär.


17 maj.

Nu är jag inne i ngn slags "virr period" , jag vet ingenting och håller inte reda på någonting heller för den delen, SJUKT irriterande! känner att jag måste ta och skärpa till mej litegrann så de inte blir dålig stämning! :P

Igår var jag hemma från jobbet då jag hade ruskigt ont i magen och hade sovit dåligt hela natten, inte nog med det så ringde granners kl 6 på morgon och talade om att jag hade 2 lösa hästar! upp i full fart och he sig ut på "jakt" , dom stod så fint på grannens gård både Bobby och Bajen, Lilleman var duktig och hade stannat kvar i hagen! (tur var det), ropade iaf "kom nu gossaar" , och dom kom direkt vilket jag absolut INTE trodde! händer sällan då båda kommer lös, men dom viste vell att dom hamnat lite fel gullgrisarna :,)

Mkt på gång just nu oxå, jag kommer troligen köpa ut Bajen från kiosken så jag själv står som ägarre på honom, om inte annat så blir jag delägare. Till er som inte förstår så är de mammas kiosk som står som ägare på honom nu, och jag som tränare. Men då de gått lite halvkrassligt så ska jag köpa in mig i honom så de inte blir så mkt kostnader för kiorren.

sen hände ngt lite smått obehagligt igårkväll, de började höra av sej en yngre kvinna från sundsvall ang Lilleman, allting lät jätte bra tills jag fick veta att den här hästhandlar kvinnan som köper upp billiga hästar och sedan säljer dem vidare och håller på med slakt bla, blev jag väldigt osäker! vissa saker stämmer in och jag fick en mkt obehaglig känsla. Idag har hon bombat mig med sms och även RINGT mej ! då sa jag rätt ut att jag kände mig mkt misstänksam och att jag inte kommer släppa iväg Lilleman till henne, då började hon prata om att hon ägt en travhäst innan som hon vart tvungen avliva och hur hemskt hon tyckte att de var, + massa annat som bara lät jätte skumt! så jag sa -tack å hej! , här blir de inge av..

Usch vad jag tycker de är obehagligt! att de ens finns sådana människor som håller på med sånt där.!?
Iaf så har jag bestämt mig för att behålla Lilleman, hans gamla ägare hörde av sig igår oxå och talade om att han hemskt gärna får flytta tillbaka till dem ifall jag inte skulle kunna ha kvar honom, så de känns faktiskt jätte bra att ha den tryggheten, och framförallt väldigt seriöst att dom erbjuder en sådan sak! tänka sig att de finns bra människor i denna värld oxå..


Nu efter jobbet ska jag tvär snippa in till stan och inhandla lite foder till pollehästarna! sen hem och laga laxgryta till middag, sen blir de ut och rida Bajen en sväng i skogen! får se om jag hinner köra Bobby en runda oxå.. Igår byggde vi om hagarna oxå btw och de blev SÅ bra! äntlien är de ur världen, nu får krakarna hålla sig inne i hagen oxå så vi slipper laga & stöka på :P hehe


lilla Kisse Lasse har anlänt oxå, och de går bara fiint! sjuukt söt och hur go som helst, tom Jonte är störtförtjuust! ska ta nå bilder på honom och lägga in sen när jag får tid så ska ni få see! :,)

På torsdag ska mamma följa mig ner på banan med Bajen, sen har jag en klipptid kvart över 3 hos Åsa på trollsaxen, välbehövligt kan jag säga! sen har jag inte planerat så mkt för resten av den här veckan, förutom att jag och Jonte ska hälsa på Mican och Ante på lörda eftermiddag, grilla och bara chillaa! sen ev blir de att fara ner med ngn av hästarna till ersmark oxå, ska bara fixa ett sånt här dagskort , ska försöka hinna de imorn!




15 maj.

Efter gårdagens festligheter så är de slitet idag, SJUKT slitet!! tror vi var isäng vid 4 imorse, vaknade vid 6 igen och mådde så förbaskat dåligt och var tvungen kliva upp och spy, sen dess har jag inte mått riktigt 100 under hela denna dag, har jätte ont i magen och får världens kramper stundvis! inte så konstigt då jag levt på lchf kost i 2 månaders tid och sen förstör med att dricka 3 helger i rad?! iaf så blir de inget drickande nu på ett bra tag, nu ska jag fokusera ordentligt på mitt lchfande och se till att träna ordentligt och leva sunt, kan jag behöva nu känner jag.

Är jag såhär risig imorgon oxå känns de fruktansvärt tungt att jobba, är så hemskt att inte kunna gå på toa då man behöver, för de är vell ungefär där jag "bor" just nu :P , men hoppas på att de är bättre imorgon iaf, jobbar kväll ..

Tisdag jobbar jag förmiddag och onsdag jobbar jag kväll, sen är jag ledig i hela 8 dagar! ska bli kanooon skönt faktiskt! då ska jag passa på att stöka på lite här hemma och styra upp lite småsaker, sen bara njuta av ledigheten såklart! :))


12 maj.

Idag blev det en förmiddag på stan tillsammans med Mican, blev lunch på tatung och sedan rallade vi runt en stund och jag gjorde faktiskt några fynd, 2 st linnen och ett par svarta vanliga leggings, 1 stycke pannband ,ett "grafitti"nagellack och nå örhängen, sen var jag faktiskt en söt flickvän och köpte en T-shirt till Jontiis :)

Nu står jag på jobbet , har stängning ikväll . Nu har jag 1 gång för alla stoppat de sista pollysarna i min mun!!
nu kör vi stenhårt igen, ska firas med en powerwalk/löptur ikväll då jag kommer hem! he kan int hjälpes, är man fet så är man! minst 10 kg bort innan thailand i oktober.

Imorgon blir de som sagt begravning, huvvaligen, sånt är aldrig roligt! sen avslutas kvällen med några timmars arbete innan jag går på helg. jag fick mitt nya shema igår och jag klagar INTE kan jag lova, blev verkligen toppen! nästa vecka jobbar jag bara måndag-onsdag, sen blir jag ledig i 8 DAGAR! awesomee :D

På lördag kommer Harald och sussie till fällis under dagen, karlarna ska köra cross medan jag sussie och emelie drar ner min Bajen till ersmark , ska testa rida honom på utebanan där, ska bli spännande!
på kvällen blir de som sagt festligheter.

Kom på att jag ska hinna hämat hem lilla Lasse oxå! undra om jag klämmer in de fredagkväll??ååhh, annars får de bli söndag, för lördag blir de full rulle med annat! om jag nu inte hinner efter vi kommit hem från ersmark? aja, slut spekulerat, vi får se helt enkelt!!

denna vecka har verkligen vart fullspäckad, och hästarna har fått hamna lite på sidan om tragiskt nog, men nästa vecka styr vi upp det igen! :)


11 maj.

Blev vila för hästarna både igår och idag, istället har jag och Jonte passat på att påbörja "vår"städning i huset och även ute på gården, bla så har vi börjat fyll ut gården då den är sjukt ojämn på vissa ställen + sått nytt gräs där, kommer bli så fint då de växer upp gräsmatta :) sen passade jag på att sätta ut mina jordgubbsplantor ,  passde på att sätta mina salladsfrön och ärtsider oxå, hoppas att de blir ngt :D!!

Inatt vaknade jag vid 4 tiden och mådde så sjuukt dåligt! var rent tvungen att kliva upp för att spy!! blev dom inte särskilt mkt men endå, gjorde mej ett glas samarin då jag fick världens halsbränna efteråt, uusch...
Idag har jag iaf mått bra som tur är, rent såpass att jag har varit ute och ått/sprungit i skogen med emelie oc vovsingarna! gick faktiskt jätte bra och det är ngt jag kommer fortsätta med !

Mitt lchfande går vell rätt bra, men ska jag erkänna så har jag faktiskt norpat mej en godis lite då och då, INTE bra!! ska skärpa mej och köra på allvar nu igen, var ju så otroligt duktig där ett tag! sen behöver jag inte dom där jävla godisarna, så gott är de faktiskt inte! (eller??), iaf så ska jag vara stenhård nu framöver och även lägga in 3 st promenad/löpar pass i veckan, + dagliga vanliga hederliga promenader, annars blir de INGE thailand för min del i höst, total vägrar att visa mej såhär! så nu kör vi STEENHÅRT! dock blir de fest på lördag, men efter det då jäklar..!


Imorgon torsdag blev de skiftbyte här på jobbet, ska jobba kväll ist för förmiddag, får se om jag stiger upp i tid så jag hinner till stan och fixa lite saker innan? kändes lite jobbigt men måste nog göra de endåå!suuck*




10 maj.

Var ut och red på en SINNESSJUKT fin Bajen igår afton! helt otroligt så underbar han vaar! vi for först ut och värmde upp i skogen. mkt trav och galopp, lite skutt över nedfallna träd osv. Sen dressyrade vi en stund och han har nog aldrig varit så fin!? gick sjukt stadigt hela tiden , även i övergångarna vilket är ytterst ovanligt!
tränade en del sidvärtsrörelser och han har börjat hajja de här med att flytta för skänkeln nu! underbaart :)
jag har så FINA hästar :,)!


Står på jobbet just nu, har lite brist på saker att göra då de knapt finns varor att fylla på då lagret är i stort sett tomt. snart komme privpak iaf så då är jag sysselsatt ett litet tag iaf. Ikväll ska jag nog faktiskt köra båda hästarna en sväng, sen måste huset städas oxå, *suck* en städerska skulle inte sitta helt fel! synd att ekonomin inte tillåter det :P ..

Imorgon är de eftermiddagsarbete som gäller, tror hästarna får vila oxå så jag hinner med lite annat tjafs under dagen, Torsdag jobbar jag förmiddag, sen ska hästarna ridas! Fredag är det begravning och sedan blir de troligen hämta hem lilla Lasse på kvällen! Lördag kommer Harald och sussie förbi under dagen, sen avslutas de med lite fest på kvällen, söndag blir troligen är relativt lugn dag , hästarna ska ut,sen inget mer planerat.


<3


9 maj.

Jag hatar då jag inte skrivit på några dagar, jag blir så förvirrad och vet aldrig vart jag ska börja ngnstans :P!
Denna helg har mestadels bestått av arbete, lördag kväll blev de fara tilkl jävre hem till Nina och festa, lite  oplanerat sådär men de gillar vi! sen blidde det crusing i cadillac på kvällen (KLAGAR inte!! )och utgång på kalles, awesome!!

Söndag var de bakisdag, chillade på hemma hos Nina en ett tag och hälsade bla på kisskattungarna ! oj så sööta dom är:,) Nästa helg anländer våran lilla Lasse som vi så fint döpt honom till :P ska bli myys!!.. Då klockan tickade iväg fort så var de bara bege sig hemöver och göra sig redo för jobb , och där kan jag vell inte påstå att de flöt på bra! nej, allt som kunde krångla skulle krångla!! kassan la av och tjöt som bara faan, sen kom de in en gubbe som tryckt in kortet fel väg i Kontostolpen!! allt på samma gång såklart, och jag förvirrad som vanligt springer runt runt och försöker styra upp allting,och till min stora förvåning så redde det sig faktiskt! tur i oturen kanske??

Idag måndag är jag ledig, ruskigt skönt då natten till söndagen blev en nattsömn på ca 4 timmar? så sjuukt slut var/är jag.
så ringer Jennie den busen och väcker mej och frågar om vi inte ska dra en fältet, vilket jag inte kunde tacka nej till! så tacotallrik (utan bröden såklart!) fick bli min fruckost/lunch idag, sen vidare mot storbränna och rida lektion inför emelie på hennes Fari, ojj så välbehövligt! skulle behöva göra de lite oftare känner jag, dock var de sjukt varmt idag och jag var förvirrad som en höna så de gick vellsådär, Fari är sjuukt fin men helt tvärt imot mina hästar så lite svårt är de allt stundvis! men de är bra att rida olika hästar, de lär man sej av!

Nu har jag just tagit en powernap och hoppas på att vakna till lite, ska strax ta itu med middagen som består av grillat (ja, en måndag :P ) sen ska jag ta ut Bajen och rida lite dressyr, sen skutta runt i skogen lite! kommer troligen inte orka/hinna ta ut Bobby ikväll så de får bli imorgonafton ist, då kanske tom emelie kommer hit och hänger med! vore bra, då tar vi 2 flugor i 1 smäll :)



Min fina Tosca får stå för bilden idag <3


nääee!!

Asså TAGGELII TAGG TAAAGGG PÅ LIVET!! jag vette sjutton vad som händer, men jag är bara så sjukt glad just nu och allting går bara såå fiint :,) hoppas det får hålla i sej!


6 maj.

Inatt fick jag ett tok il och fick världens bild om hur jag vill att de ska se ut i vardagsrummet! så kl 1 inatt satt jag mej och började kika runt och lyckades hitta allting på Jotex hemsida, KANOON! dock jävlades det och de gick inte beställa av ngn underlig anledning, men de är nu fixat! sp nästa vecka anländer grejjerna :D
Blir bla svarta kapp-gardiner och lite smått å gott sådär, ska visa bild senare då jag mixtrat klart! ;)

Idag har de vart väldigt lugnt, hästarna har fått vila och jag har just börjat jobba! har stängning ikväll , sen öppnar jag imorn och jobbar kväll söndag, jobbhelg med andra ord! imorn jobar jag till 14,40, sen ska jag hinna ut och rida Bajen en sväng och sedan på kvällen blir de troligen lite födelsedagsfirande , mamma och pappa pratade om det iaf så vi får se va som händer, dom var ju i fjälls i onsdags då jag fyllde år nämligen.

söndag jobbar jag som sagt kväll, före det ska hästarna motioneras! måndag blir jag ledig, då blir de hagbygge för hela slanten! :)


5 maj.

Blev en hemma dag idag ist för arbete då tv snubben skulle komma, och vist, han kom! dock inte då dom sagt att dom skulle komma, är inte de väldigt typiskt??

Iaf så har de vart en lugn dag, blev en lunch på fältet med Jennie och sedan en promenad med min lilla vizzla och hennes charlie som förövrigt är så sjuukt söta tillsammans! :,) tog bilen och for upp till sandbacken och strosade på där ett tag, var nöjda hundar sedan! , efter det så påbörjade jag lite krattning runt hagarna, sedan fick jag besök av Frommen som kom och pratade och fikade en stund.

NU afton/kväll så tog jag med mej Tosca ut och gick över till stallet , tog in Bajen och sadlade på och drog en repa i skogen, tvär byggde lite hinder idag uppe vid sandbacken då jag och jennie var där så dit drog vi och skuttade lite, OJ vad han älskar deet! han tycker de blir roligare och roligare för varje gång! jag med för den delen :P sen red vi runt så vi kom ut i marranäsvältan och sedan drog vi oss hemöver igen. Kände mig faktiskt så pass peppad då jag kom tillbaka att jag tog in Bobby oxå och sadlade på, lite utmana ödet sådär då jag inte suttit på honom på 3 veckor? har bara kört honom ett par gånger under den tiden, så jag viste lite vad jag kunde förvänta mej ^^. Han var faktiskt riktigt snäll , dock het som en spis och stark som attan! så mina stackars händer är lite skinnflådda på vissa ställen, men de gör inget, han bjöd på en FANTASTISK galopp som gjorde HELA ridturen! <3 vi for och skuttade några nerfallna träd oxå, och jisses vad han hoppar ! han hoppar nästan lite för mkt X)haha! sen hade jag westernsadeln så jag fick knoppen rakt in i magen vilket inte var bland de skönaste jag varit med om, men jag får vell skylla mej själv antar jag X) inte är de då hästens fel! :P

Jag har verkligen fantastiska hästar, och de roliga är att dom är så otroligt olika varandra! heelt olika personligheter,
Bajen är oftast rätt lugn och snäll, de värsta han kan göra är att dra iväg lite ibland ungefär X) medan Bobby är raka motsattsen! het och alert som en lärka! skvättig som en liten kattunge, men då han är fin är han oftast SJUKT fiin! är så himla roligt, och jag älskar mina gossar så enormt mkt! (nu låter jag som en 13 årig liten flicka, men låt gå!!)

Jag är lite nostalgisk just nu och har varit de senaste dagarna, De går bra nu! :)


dags att röja lite, sen natta mina älskade odjur! <3




4maj,

Så var man 1 år äldre, hela 21 år fyllda! de går bara utförs, bara att inse :P haha.
Dagen börjar med att då jag kommer ner och ska äta fruckost så ligger en stor blommbukett med stora fina röda rosor på bordet från min Jontiis :,) så gulligt!

Åt fruckost och gick sedan och matade odjuren, packade in hundarna i bilen och drog sedan till byske för att inhandla lite fika till dagens "kalas" , köpte 4 st wienerbröd och 1 tårta och far sedan vidare mot blomsteraffären för att inhandla lite nya blommor till fönstrena inne, när jag då kommer ut igen så ser jag att Vizzla slickar sig om munnen nöjd och väldigt belåten,
kollar och ser va fan de är hon gjort, tror ni inte att hon ätit upp 3 av 4 st wienerbröd!?!?!?!? HUNDJÄÄVEL!! -.-
var bara åka och köpa nya.. OJ så billig hon var där ett tag!!

Iaf så kom Jonte hem med kinamat till middag, bror och hans cizzi kom över och käkade med oss oxå och hade med sig en TÅRTA till mej + en present :D , helt seriöst kan jag inte komma ihåg när jag fick en hemmagjord tårta som jag inte gjort åt mej själv sist! så himla roligt :,D och god var den! , i present fick jag en jättefin vas med låtsasblommor, skitfiint! :)

Fick även en solstol av Jontes mamma Camilla , OJ såå braa :D!! jag kan lova att den kommer användas flitigt i sommar!
Näeee, jag känner mig så ruskigt nöjd med dagen! och nu för bara 10 min sen så ringer Roger och Carina & sjunger för mej, kan dagen sluta bättre? jag tror inte det :)

Imorgon bytte jag bort min dag på jobbet då Tvsnubben kommer hit med vår tv som vart på lagning i snart 3 veckor, låter jävligt löjligt att måsta vara ledig för det måste jag säga men han kommer tyudligen ensam och finns inte en chans i världen att han får in den i huset själv utan att repa sönder den! lovade iaf att jobba nästa Tisdag ist då jag är ledig egentligen, så de reder sej vell..

ska passa på att helsanera huset imorgon och smita ut med grabbarna grus så dom får röras, har vart vila på shemat idag :)
sen får vi se vad dagen har att komma me, hoppas på bra väder!




3 maj.

I brist på annat att göra just för tillfället så slänger jag in ett inlägg^^
Hitills idag har jag hunnit med:

*Ta sovmorgon!
*varit till byske och skicka iväg selen
*hämtat ut paketet från Börjes
*skjutsat pappa till piteå

Och nu återstår:

*Rida Bajen
*Köra Bobby
*städa!


Gick igenom grejjerna jag fick hem från börjes och jag är mkt nöjd! ridbyxorna var riktigt fina och framförallt HUR sköna som helst! sen var de bla ny hagtråd, myggmedel,krokar, foderhinkar med lock och en aloevera gel! lite nödvändigheter alltså :)
Nu ska jag vell kanske ev om jag orkar tillreda ngn form av middag, men är faktiskt inte hungrig då de blev en rätt sen lunch.
Jonte får nog kanske äta ngt själv sen då han kommer hem, han behöver lära sej att laga egen mat ;P haha.

Förövrigt så smorde jag faktiskt in lite grejjer igår! bla selen jag skickade iväg idag, sen 2 träns! ska nog om jag hinner smörja upp sadlarna idag och ev min QHsele och lite annat smått och gott, fast är ledig imorgon med så blir de inte ikväll så får de bli imorgon. Är inte ofta jag sätter mej ner och smörjer in mina grejjer, är faktiskt riktigt dålig på det! om de är bra eller dåligt vet jag faktiskt inte? har hört båda delarna, att de inte är bra att smörja för mkt och att de inte är bra att smörja för lite ofta heller.Jag brukar göra en ordentligt genomgång av min utrustning 1 gång per år, och då är de välbehövligt! kanske ska börja sträcka mej till att göra det 2 gånger per år ist?? ;)

På tal om allt och inget så ska jag ta och skicka in och framkalla lite bilder + göra lite förstoringar osv när jag får råd, kanske nästa lön? ähh, nog ordbajsat, nu ger jag mej..
eller, en sak till! jag fyller faktiskt 21 år imorgon!




kvällsritt.

Var ut med Bajen en sväng ikväll och strutsade på ute i skogen med Tosca hack i häl, iaf så gick de fantastiskt bra och vi drog upp mot vältan och in i skogen där jag har mina små naturhinder och skuttade litegrann, OJ SÅ KUUL!! särskilt då man känner att han verkligen tycker att det är så roligt! han suger mot hinderna och hoppar jättefint :) , nästan så att jag funderar på att börja träna lite mer seriöst och kanske inom en snar framtid hopptävla lite smått, vore ju fantastiskt roligt!
Hoppa är faktiskt ngt jag verkligen saknar, minns hur kul jag tyckte att de var när jag var mindre och inte lika trasig som jag är just nu, nu är jag lite fegare och lite mer försiktigt av mej då de gäller sånt där.

Minns då jag hade Macho, han var en riktigt stjäärna på hoppa och vi tog enstaka hinder på iaf 1,10m ! då var man ung och duum :,) haha..


Nääe, skulle faktiskt vara kul att testa ta in Bajen till ridhuset ngn gång och testa hoppa litegrann, bara för att se hur han reagerar på det, de blir ett kommande projekt! :), även Bobby skulle nog kunna bli duktig på hoppa, nääe guud så kuul! nu blir jag nostalgiiisk :,)!!



Jag och Macho, sommaren 2006. Tror att vi hoppade 80 cm här! :)


2 maj.

Har varit en spännande dag idag, Har fått en hel del saker bekräftat och nu kommer jag troligen att börja må bättre framöver i både kropp och knopp. Jag har iaf besäkt en homeopat/läkare idag och fått reda på en hel del saker som gjort att jag mått så dåligt de senaste åren , som troligen oxå är orsaken till min värk som bara blivit värre.

Iaf så har jag bla brist på alla vitaminer och mineraler som kroppen bör ha, på en normal frisk människa ska de ligga på ca 80 nånting tjosan hoppsan per vitamin/mineral, och jag låg mellan 20 och 35, vilket inte ens är hälften av vad jag borde ha.
Vilket då resulterat att allting inte fungerar som de ska i kroppen, min "binjure" (heter de så? :O) var iaf väldigt trött och ledsen, min tarmflora likaså (vilket förklarar mina problem med magen) och köldkörteln var inte ngn höjdare heller, vilket gör att ämnesomsättningen är mkt mkt trög, (förklaringen på min sega viktnedgång).. Detta är iaf en del av de jag fått veta och de är vell inte så konstigt att man känt sig trött och slut och haft en jävla massa värk, me de brister jag hade..

Har iaf fått en massa förhoppningsvis bra grejjer jag ska knapra nu ett bra tag framöver, kommer troligen inte hända så mkt första tiden, men hoppas på reslutat!.. Allting känns faktiskt inte hopplöst längre, och för engång skull blev jag inte "utdömd" och fick höra att jag var tvungen att lära mig leva med mina problem, utan hon lyssnade verkligen och vill verkligen hjälpa mig, och sist men inte minst så tror hon faktiskt att jag kan bli bra! om inte annat betydligt bättre, och de känns faktiskt jävliigt toppen! jag ser lite ljus i tunneln just nu och de känns sköönt, fruktansväärt sköönt!.

Att jag ens kom i kontakt med denna fantastiska människa har jag Roger och Carina att tacka, annars hade jag bara fortsatt att trampa i samma spår som tidigare. Nu kliver jag på ett nytt spår, och börjar min färd på nytt och hoppas på de bästa! jag ska kämpa och göra allt jag kan för att det ska bli bättre :)




2 maj,

Lördag/valborgs: Sussie Elin och Harald anlände vid 11 tiden, grabbarna grus for ganska direkt ut och körde cross medan vi andra chillade på hemma under tiden, på afton blev de grillat till middag och sedan var de bara göra sej i ordning för kvällsen trevligheter.Blev en rätt lugn fest och var bara folk vi kände, dock så hände de grejjer endå som man inte tror ska ske , iaf inte då man vet vem allihopa är. Sussies present försvann , var en silvrig margarita flaska helt oöppnad som hon fick i födelsedags present av mej och Jonte, och även en av haralds öl försvann...

Tycker rent utsagt att de känns förjävligt tragiskt! jag tycker inte att de känns kul att ta hem folk längre, de som svider mest är som sagt att man kände allihopa som var där. Iaf så hoppas jag att den person som tog den skämms!

Om man bortser från den händelsen så var kvällen riktigt bra och jag hade då sjukt kul!..

Söndag:bakisdag , blev rostat till fruckost och Pipens till Lunch. Med andra ord så har jag haft en liten "fusk" helg vilket känns på min mage nu då den inte alls är särskilt mysig :P . Herrskapet drog hem vid 15 tiden och då anlände nästa främmen, Roger och Carina å samuel kom hit på fika och Middag för att fira att jag fyller år på onsdag, är alltid lika trevligt att ha dom på besök :)! dom for hem vid 18 snåret, då gick jag och Jonte ut och fortsatte krattandet av gården som skulle kunna hållas på med i evigheter, tar ju ALDRIG slut!! men fint blir de där vi är klara iaf :).


Idag är det måndag, en ny vecka med nya möjligheter!  är en spännande dag idag, varför talar jag ev om senare.
Föregående vecka var väldigt lugn på hästfronten, Bajen fick några välförtjänta vilodagar och Bobby å Lilleman fick joina.
Därimot i veckan sätter vi igång igen , ikväll ska jag ut och strutsa på med Bajen i skogen, imorn blir de ut med båda!


RSS 2.0