31 januari.

Jaha, så var sista dagen på den här månaden kommen, jisses vad tiden går fort!
Helgen har vart fullspäckad med massa trevligheter, fredags var jag ut och körde Bajen en runda, longerade Lilleman osv. Lördag kom Harald och sussie hit på besök, blev skoterkörning för grabbarnas del medan jag och sussie chillade på här hemma med massa mys och prat och en lunch på pipens :). Till middag blev de grekiskpytt och kladdkaka till efterätt, sedan lite tv tittande.

Söndag var en lugn dag, tog sovmorgon, släppte ut hästarna och sedan vid 12 snåret drog jag ut och körde Tempoväxlingar med Bajen, värmde upp några km i 2 min tempo , sen for jag upp mot drivecenter och körde tempoväxlingarna, låg på 2 min tempo 300 meter, gasade upp till 30 tempo i 200 meter osv. ca 6-7 gånger. Han kändes KANON fin! helt lyrisk, nu fortsätter vi såhär :)

Halva Lilleman är rakad nu oxå, jag ringde distriktarn i lördags på morgonen och frågade va fasiken hans kala fläckar kunde vara för något, och hon trodde ganska säkert att de var löss! pälsätande löss, precis som jag misstänkte!
hon sa att de är väldigt vanligt för just shetlandsponnys och islandshästar, eftersom dom får sådan hiskelig päls!
så hon tyckte att jag skulle raka honom och sen behandla med switch , så de ska inhandlas i veckan.

och jag som trodde Lilleman skulle bli hysterisk av rakapparaten, men han var hur cool som hellst och tyckte de var så sköönt! dock så gick de inte raka under magen, han är så fruktansväärt tovig där!! ni kan ju tänka er hur de blir med pälsen han har,och då han lägger sig ner i kisset på natten i boxen . endå har jag borstat honom i stort sett varje kväll!
men snart är de vår och han kommer troligen börja fälla ganska snart, ska även passa på att bada upp honom någon dag framöver, kanske redan i veckan om de har tänkt fortsätta vara + grader.

Imorgon väntar förmiddagsjobb, efter det ska jag och emelie fara ut med hästarna en sväng, hon ska ev börja rida på Bobby 1 gång i veckan, kanon bra då jag inte har så jätte mkt tid över :) , onsdag är jag ledig, då ska jag ut och galoppa med Bajen, sen vidare mot stan för lite ärenden! Torsdag har jag ev bytt bort mitt förmiddagspass då Mickonen kommer och skor om hästarna. Fredag jobbar jag kväll, så ska hinna ut med gossarna på förmiddagen! lördag jobbar jag förmiddag, sen fest på kvällen! söndag jobbar jag kväll, sedan ledig måndag :) Full rulle även denna vecka!

Nu ska jag ta tag i sovrummet som ser ut som ett bombnedslag, sedan ut i stallet och ordna för kvällen.



Jag är bääst på att ta kort ;)!!


28 januari.

Fick som sagt hem min rakapparat igår, och jag är verkligen kanonnöjd! den gick som ett spjut och blev aldrig för varm :) , började med att raka Bajen iaf, tog ena sidan igårkväll och resten idag på förmiddagen, han var jätte duktig! stod lös på gången medans jag höll på, nästan så att han tyckte att de var mysigt :) så nu är Bajen en nakenfis! hehe
sparade håret över ryggen , och jag måste nästan säga att jag är liite smått stolt över mig själv att de blev så pass bra som de vart, meda tanke på att de är första gången jag rakar en häst i hela mitt liv!



Här hade jag bara rakat ensa sidan! men såhär ser han ut på båda sidorna nu iaf :) tyckte de blev riktigt bra!
Har nu just kommit in efter att ha vart ute och kört en sväng, for ner efter hälleströms vägen och ser då en jädra massa renspår! tänker inte mer på det, tills jag hamnar mitt i världens jävla renflock! har aldrig mött renar med Bajen förut, men han var hur cool som hellst och fortsatt att lunka på som inget hade hänt, knashääst! :P haha.

Blev jogging i 2 min tempo ca 1 mil idag, sen avlsutade vi med 15 min skritt efter asfalstvägen. han kändes kanonfin idag, ungefär som alla andra dagar :) !

NU ska jag rota lite nere i kylen/frysen och se vad man ska hitta på till middag, alltid en ständig fråga.


Förövrigt, någon som är i behov av en tryckvagn? är en protrainer , kanon skick :)







27 januari.

sista jobbar dagen nu innan jag går på helg, ska bli underbart skönt!!

Då jag slutat ska jag hämta ut rakapparaten jag pratat om tidigare, så med andra ord blir de rakning av poa hestar ikväll! Bajen först, sen ska Lilleman få smaka oxå , hehe. Kan bli spännande faktiskt!
eftersom de är världens underbaraste väder idag så ska jag ut och köra båda Bajen och Bobby ikväll och även imorgon, sen ska jag hinna med och träna mig själv oxå! blir en promenad med vovvsingarna och sen box!


Mkt mer än såhär har jag inte på hjärtat just nu, ska iaf ta för och efter bilder på hästarna sen så ni får se hur resultatet av rakningen blev^^ ;) ! som sagt, kan bli spännande då de blir första gången för mig jag ens använder en rakapparat, och första gånge hästarna blir rakade! hehe^^


vad ska vi riktigt göra, mitt lilla hjärtegull?


26 januari.

Löning igår, riktigt trevligt! särksilt då de blev mer är vad jag förväntat mig, perfekt! ska passa på att lägga undan iaf 1000kr till thailandsresan :)

Förövrigt så är jag rätt slut, igår afton när jag kom hem från jobbet så åt jag middag, sen somnade jag i sängen ganska direkt, och vaknade i panik då kl var 20! jag trodde att jag försovit mig till jobbet, så jag skrek utöver mig och typ hoppade ner för trappen, högg tag i telefon och hade just tänkt ringa åsa (chefen) och säga att hon var tvungen springa och öppna pga jag försovit mej, då jag inser att kl är ju faktiskt inte 8 på morgon utan 8 på kvällen! shiit så obehagligt de är då de blir sådär! :O


De blev som ni förstår en rätt tidig kväll igår då jag var helt borta :P haha! men är fortfarande lite virrig, nu när jag öppnade på macken imorse så vart de alldeles svart för ögonen, kändes som om jag skulle tippa omkull.
Blir små yr studnvis och känns som om jag ska stupa, har ingen aning om varför? :S för så trött är jag inte.

Idag då jag kommer hem ska jag ut med Bajen och longera Lilleman, imorgon jobbar jag igen , och efter jobbet ska jag ut med alla 3 gossarna, sedan är de helg för min del, välbehövligt!.

Det här såg vell inte så tokigt ut? ska nog göra pannkaka till middag idag :D!


25 januari.

vilken sjulhelvetes natt! Lilleman hade lyckats riva sönder Boxen, jag tattar fixar det och hoppas på att de ska hålla till morgondagen (idag alltså), jag går in duschar och lägger mig för att sova. så ringer mamma vid 12 snåret och säger att han är lös i stallet! förbaskat stiger jag upp och går över och lagar det igen..
sen inser jag att jag har borta mitt jävla bankkort, och jag var tvungen att tanka nu på morgonen! så förtvivlat springer jag runt som världens virrhöna i bara nattskjorta, ut på gården och in i bilen å leta som ett tok.
(jag måste ha sett helt galen ut!) uta sötte framgångar, jag blir vansinnig och väcker stackars Jonte, som blir flyförbannad och springer ner, och hittar mitt jävla kort DIREKT, och i BÖRSEN dessutom!?? wattaaa fuck?

satan så arg jag var på mig själv, fyfan så världelös :P! låg och var förbannad och höll på slita av mig håret 1 timma till innan jag kunde sova, så vid 2 inatt var jag isäng, sen upp kl 6 för att he sig iväg och jobba, sådär lagomt pigg^^


Nu slutar jag på en liten stund, är de inte för kallt i afton så ska jag ut med Bajen och longera både Lilleman och Bobby, sen blir de en tidigkväll då jag öppnar imorgon oxå. samma på torsdag.

Fredag är jag ledig, då ska jag ut med hästarna, Bajen ska ut och galoppas och bobby motionköras. sedan vidare mot byske och färga håret på maylena, sen efter det ska jag förbi mican och vi ska se film och dippa grönsaker och låta vovvsingarna busa :) , lördag ska hästarna oxå ut, sen kommer Harald och sussie förbi :D
söndag mot aftonsidan är de kalas hemma hos Jontes mamma som fyllt år, oxå ska jag hinna klippa samuel :)
Fullspäckad helg med andra ord, sen väntar en fullspäckad vecka med jobb och dylikt, tuungt.



24 januari,

Igår efter jag slutat jobbet vid 21 brummade jag hem i full fart, gick direkt ut i stallet och tog ut Bajen på en sväng, Tog med mig Tosca oxå för andra gången , vilket gick jättebra!! Testade rida på jaktkandaret, och jag tänker inte uttala mig så mkt om de än, ska testa de fler gånger först, men jag är nöjd!

Först red vi ut en liten sväng, ganska kort vända då de var bäcksvart och de började såklart snöa en massa! avslutade med dressyr på gården en stund och de gick jätte bra! om vi bortser från att tosca sprang och var ivägen för oss X)
red på en 10 meters volt , mest i skritt, sen travade vi halva varvet och skrittade halva och han var väldigt lyhörd och fin! kändes som om jag inte hade nåågonting i handen, helt underbar känsla :)

avslutade då de gick som bäst, känns lika tråkigt varje gång men de är vell så man ska göra ;P hehe.
sen blev de ´Lillemans tur att tuktas lite, så jag tog in honom och borstade upp han ordentligt, sen på med longerlinan och ut på gården, gick faktiskt över förväntan! fick honom tom att trava på en volt runt mig några varv,så jag är jättenöjd! kommer bli kanon då han lärt sig vad de handlar om ordentligt :), Bobby fick stå igår, kl blev halv 1 på natten så jag ides rent inte ta ut honom.

Idag är jag världens lataste människa, hade tänkt ut med hästarna men har inte fått tummen ur än. sen regnar de ute och är -9 grader, kan ngn förklara hur de kan komma sej? 0_o ska iaf ta tag i huset som ser ut som ett bomnedslag.
Är faktiskt rätt less på att de ska vara bland de första jag måste göra då jag är ledig, men annars blir de inte gjort...
ska hänga upp en tvätt nu, sen kör jag igång med resten! ska hinna träna oxå btw.

Imorgon och onsda torsdag väntar förmiddags jobb på macken, sedan ledig fredag lördag söndag, ska bli najs!

Mitt egna tränings schema nu framöver:

Måndag:promenad 30 min, boxning 10 min
Tisdag:Promenad 30 min, boxning 10 min
Onsdag:promenad 30 min
Torsdag:Promenad 30 min , situps
Fredag:Promenad 30 min, boxning 10 min.
Lördag:Boxning 10 min och situps.
söndag:Vila

Jag har faktiskt vart jätte duktig nu senaste månaden och bara ätit onyttigt på helgen,och då är jag faktiskt knapt sugen! HEJJA mej^^! 




22 januari.

asså shit, de är bara - 3 grader ute och här står man på jobbet! känns surt måste jag säga, mkt suurt.
SOm tur är slutar jag 14,40 så jag hinner hem och rida , eller iof, de lär ju vara mörkt. men de må vara!

jag tror jag har mindre tandvärk idag, hoppas att fanskapet har tänkt ploppa upp ngn gång, den börja ge hopp iaf!
ikväll ska jag som sagt rida Bajen, den här gången LOVAR jag mig själv att jag ska testa jaktkandaret! sen ska jag köra Bobby en runda. Ska även göra något så roligt som att byta gardiner i köket ikväll, hurra -.- men kan ju inte ha kvar tomtegardinerna nu i slutet av januari, shame on me.

Imorgon är jag ledig på förmiddagen, ska firas med en sovmorgon! på måndag är jag ledig och då blir de som sagt galopp arbete för Bajens del, sen ska Bobby köras.

jobbar tisdag onsdag torsdag, sen ledig fredag lördag söndag! sköönt.


21 januari.

Jag hatar verkligen att inte ha pengar, de värsta som finns är fan att inte kunna göra någonting annat än att sitta hemma! inte för att jag tycker illa om att vara hemma, men just att inte kunna fara någonstans..
Fick avstå från att gå ut i helgen, känns surt men jag har vell inte så mkt till val egentligen.
Har jobbar helg oxå så känns samtidigt lika bra? lite jobbigt att vara bakis på jobbet sen.

Iaf så vart de en lugn förmiddag idag, tog ut hästarna, kallt som fasen! så ska rida imorgon afton ist efter jobbet.
sen chillade jag hemma med vovvsingarna , tog mig en lång dusch och nu är jag på jobbet, döläge för tillfället.
Funderar på vad jag ska hitta på till middag? har snart testat allting som finns här så börjar vara lite less :P måste försöka börja ta med mig matlåda ist, billigare bla.


förövirigt kan min jävla visdomstand ta sitt liv! jag håller på att "dö" av tandvärk!!! sen är jag så svullen i kinden att jag biter mig hela tiden! :( uuschh..




20 januari.

Jag har insett att jag är fan den fattigaste i världen just nu! (känns de som) har endast 104 kr kvar på kortet, tur som fan att jag har en liten gömma hemma där jag stoppar undan ibland ;P (tänk inte ens tanken på att försöka hitta den!!), jag och Jonte "impuls"köpte ju en tv för några dagar sedan, sen betalade vi en del av thailandsresan i förrigår, så både jag och Jonatan är rätt luspanka just nu. Tur att de är lön på måndag! annars hade jag troligen låst in mig själv och dragit ngt gammalt över mig.


Imorse när jag for till jobbet var de svinkallt ute, så mina guldklimpar står fortfarande inne :( stackarna, så de första jag gör då jag slutar blir att ta ut dom, sen rasta vovvsingarna. sedan har jag bjudit över emelie på middag och tårta eftersom snorungen fyller 22 år idag :D! grattis !!

Imorgon blir de eftermiddags jobb, ska om de inte är för kallt ut och rida Bajen en sväng.
Lördag jobbar jag till kl 14,40, sen får vi se vad som sker. är egentligen för fattig för utgång, men de lockar!
återstår att se vad som sker.

Söndag jobbar jag eftermiddag, sen ledig måndag. Då ska Bajen ut på en galoppsväng igen, och Bobby ska motionköras :)!

Hur ser eran helg ut? om de nu är ngn som törs svar? :P hehe


Bjuder på en gammbild :)


Lista.

För ovanlighetens skull så ska jag göra en lista som INTE har med hästar/djur att göra, hehe :P



Vad heter ni? Mia Brigitta Ahlqvist och Nils Jonatan Malm

Hur träffades ni? Pratade via msn, sen bestämde vi träff :)

Hur länge har ni varit tillsammans? 5 år och 3 månader.

Är ni förlovade? Nej de är vi inte.

Bor ni ihop? Ja de gör vi, äger hus i fällfors tillsammans :)

Har ni barn? Inte än, men inte så långt borta tror vi :)

Har båda körkort? Jadå.

Isåfall, vem kör bäst? Jag har mer hov då jag kör än Jonatan, men han är troligen bättre än mig på köra iaf :P

Kommer du ihåg er första kyss? ja de gör jag.

Vem sa " Jag älskar dig " först? shit, de minns jag faktiskt inte.

Vem är äldst? Jonatan är 1 å äldre än mig.

Vilka stjärntecken är ni? jag är oxen, Jonte vet jag inte? hahah är skit dålig på sånt där. men han är född 30mars iaf :P

Vem fyller först på året? Jonatan

Vem är längst? Jonte.

Håller ni hand på stan? Ytterst sällan.

Kände ni varandra innan ni blev ihop? Jag viste vem han var.

Har ni stora framtidsplaner? Mjaa, de tror jag, lagomt :)

Har ni gråtit i varandras armar? att vi har.

Vilket är ert bästa minne? Jag vet faktiskt inte riktigt, vi har gjort mkt roligt tillsammans. tråkigt svar kanske? :P

Vad gör ni en vanlig vardags kväll? jobbar jag inte så brukar vi se tv, småprata, äta kvällsifika.

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Nej då.

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? 6 mil, så en liten bit.

Blir du lätt svartsjuk? I början var jag det, men absolut inte längre!

Brukar ni bråka? självklart, de är vell inte mer än mänskligt när man bor under samma tak?

Vem ringer eller SMS:ar mest? Det är nog jag.

vad är hans finaste kroppsdel? han har världens finaste ögon, men hela han är fin :)


18 januari.

Ny bloggdesign, är supernöjd! dock blev de rätt dålig kvalite på headern då den las in (skiit blogg.se)! men de må vara.
Tack till Jennie som var bussig och gjorde den åt mig :,)!

förkylningen och öroninflamationen har lättat, men ist så håller min jävla visdomstand på komma upp vilket gör så förbaskat ont! som jag alltid sagt, är de inte det ena så är de det andra!hoppas att den är snabb på att komma upp...
Igår till er som inte vet så inhandlades det en ny tv, de roliga med de hela är att vi först tänkte att de skulle räcka med en 42-47" tv, sen ångrade vi oss och ville ha en 50" ist. De slutade iaf med att vi köpte en 60", så nu jävlar ska vi inte grina över att tvn är för liten X)!! så ikväll är de vårt projekt, att få upp fanskapet, den väger inte som en fjäder direkt.

Förövrigt idag så hasade jag mig ut på en ridtur på Bajen, jag glömde byta till jaktkandaret :( och de hade verkligen behövts idag! men han var endå snäll, men stark! , vi körde galopp tempoväxlingar och han skötte sig kanon efter ca 2 km, var endast gasen i botten i början nämligen :P men sen fick jag korta upp honom så han gick riktigt kort, fantastiskt härlig känsla! och vilken skillnad de är på honom nu , nu orkar han bära sig på ett helt annat sätt än för 1 år sedan, jag älskar framsteg :)!

Nu framöver ska vi köra galopparbete minst 1 gång i veckan, kommer göra susen för busBajen :)!
Imorgon ska jag ut med både Bajen och Bobby, tror jag kör båda två faktiskt. Funderar på om jag ska ta lilleman på släp då jag kör Bobby så han oxå får röra på fläsket lite :P

Och vetni! igårkväll då jag kommer hem och kliver ur bilen, så ser jag en jäävla massa hästspår på gården, de första jag tänkte var -åhhneej! jag kliver ur bilen och förbereder mig för "hästjakt", men då ser jag Bajen kika fram bakom en snöhög, och likaså Lilleman. Jag ropar på Bajen och frågar vad han sysslar med, och då kommer han fram till mig direkt , skamsen och förvirrad :P , ledde in honom i stallet med Lilleman på släp, och som tur var stod Bobby kvar i hagen, annars hade det nog inte slutat lika enkelt :P. så de jag fick börja med imorse då jag steg upp var att renovera hagarna.

Misstänker att det är Lilleman som är boven i dramat, att han gått ut och sen gått in till Bajen och retat upp honom lite, så han jagat ut lilleman och sprängt ledet. tror inte att Bajen skulle få för sig att gå ut själv sådär, men man vet aldrig.

Ledig imorgon som sagt, sen väntas morgonjobb på torsdag, kväll fredag, morgon lördag, kväll söndag. Kanon! :)





17 januari.

Jag råkade sälja våran tv i helgen, och 2 av mina vagnar + soffan. har lyckats tjäna 6500 kr på 2 dagar :P ! (halva thailandresan!!) skämt och sido, 4000 kr kommer gå till en ny tv som ska inhandlas idag, resten ska jag försöka spara.
Förövirgt är jag inte pigg, mina öron gör ont och jag är förkyld! alltid ngt..

I lördags blev de fest med Mli hemma hos sandra, sen vidare ut på all stars, var helt ok! dock lite konstiga människor ute, sen drack jag vin oxå vilket jag inte kommer göra igen! min mage var inte ok efter det. (spydde faktiskt inte!)

Igår var jag inte hel, sen snöade det som fan hela dagen så hästarna fick stå. PÅ aftonen for jag Jonte och Mli till byske och åt på stengården, hur gott som hellst! sen vidare hem för att dö i soffan ett tag.

Idag mår jag snäppet bättre, men inte bra, trots det så ska jag följa med och köpa en tv, sen måste jag hasa mig ut med Bajen en sväng oxå , ska testa jakt kandaret idag (ides inte sist :P ) , hoppas på att de fungerar bra :) blir spännande! utvärdering kommer senare.


Bild på Lilleman som tror han är cool^^


dag 6, detta äter min häst varje dag.

skriver ett till inlägg då jag lix är igång^^


Iaf, Bobby äter : 0,5 kg Grov 90 och 1 dl mineraler varje kväll. Eftersom han mest har chillat senaste tiden så får han inte mer än så :). sen har han fri tillgång på hö om dagarna, på kvällen får han 2 kg hö.

Bajen: äter för tillfället 2 kg grov 90 och 1 dl mineraler varje kväll, även Bajen har fått ta de rätt lugnt i vinter så därför äter han inte mer än så förtillfället. Nu håller vi på köra igång igen och jag kommer öka fodergivan lite eftersom tills vi kommer upp i 4 kg grov 90. Då kommer han äta 2 kg på morgonen och 2 kg på kvällen. Han har oxå fri tillgång på hö under dagarna, sen på kvällen får han 2,5 kg hö.


Lilleman:1 dl mineraler varannan kväll, 6 kg hö uppdelat på 3 mål varje dag.



dag 5, hästprodukter jag inte kan "leva" utan.

Hmm, ja, de finns mkt bra skit härute faktiskt! men ngt jag använder väldigt ofta är bla:

Aloe  vera Gel, fungerar till allt! allt från små sår till myggbett, torr hud eller dylikt. Jag älskar den! dessutom är den inte bara bra för hästar utan även för oss människor, tex om man bränt sig i solen är de en mirakel smorsel som tar bort brännan inom 3 timmar! (iaf på mig)




Isspray används oxå rätt flitigt, särskilt på sommaren .
Använder det alltid efter träning för att kyla ner benen , "förhindrar" inflamationer osv, anänder de mest i förebyggande syfte. Issprayen är väldigt lätt att aplicera oxå, bara spraya på! 





Och ngt jag ALLTID kommer se till att ha hemma är Loppfrö! perfekt att ge i förebyggande syfte mot sandkolik, då mina hästar går i sand/jord hage och är som dammsugare ibland, så är loppfrö de bästa! rensar ur tarmarna på allt skrot.
Fungerar oxå kanon bra på hästar som har känsliga magar och lätt blir lös , bajset torkar upp på bara ett dygn! 
Helt klart de bästa jag någonsin provat då de gäller lösa magar, allt annat kan slänga sig i väggen^^

 


dag 4, hur började mitt hästintresse.

Jag har alltid tyckt om djur och haft djur omkring mig. När jag var väldigt liten mellan de att jag föddes och framtill jag var i 3 års åldern hade faktiskt pappa egen häst som han ägde tillsammans med en kompis. de var en 2årig kallblodsgosse som hette Lill kaj, men eftersom jag var så pass liten så var jag aldrig med i stallet osv, sen när jag blev större såldes han.

Iaf så vet jag inte riktigt hur de började, men mina föräldrar har alltid tyckt om hästar (och djur över huvudtaget)
så jag antar att de var därifrån jag fick det. När jag var 5 år så brukade jag rida på ett fjording sto som hette Bonita,de blev inte alltför ofta men ngn gång sådär, alltid med ledare oxå. När jag blev 8 år började jag på 4h i byske , där stod 1 shetlandsponny som heter Laban och en islänning som hette askur. De var vell egentligen då jag började rida, 1 året ganska lugnt eftersom jag inte kunde särskilt mkt. men sen blev de bara mer och mer och jag lärde mig väldigt fort.
2,5 år senare hade jag min lilla shetlands ponny lillis på foder, honom hade jag i ca:2-3 år. jag gick ridskola och red där 1 gång i veckan, red även mkt hos min kompis emelie på hennes hästar :). när jag blev 13 år fick jag min första egna häst, och det var Macho som jag berättat om tidigare.

så man kan vell säga att jag ridit och hållit på med hästar sedan jag var 8 år gammal, och idag är jag 20 (snart 21).
Tiden går som smör i solsken.






resultat av klippningen.









Lovet it! :D


14 januari.

Hemma efter att ha suttit hos frisören i ca 2,5 timma, har klippt och gjort ljusa slingor :) är supernöjd! tack till världens bästa frisör Åsa :)!

efter klippningen gick jag över till mamma på kiosken och tog en korv, och nu har jag ganska just kommit hem.
Tog kort på Lillemans kala fläckar och tänkte lägga in här , ni som tror er ha ngn teori får hemskt gärna komma med tips! själv tror jag att de är pälsätare, eller att de har med hans mjäll att göra. att de kan vara skabb har oxå slagit mig, men då borde han rent utav fälla päls! sen skulle både jag och de andra hästarna vara smittade.så de känns som uteslutet. Eller??



Bilden är tagen med min mobil så ha översende. Jag tycker nästan att de ser värre ut på bilden än vad det är.
Detta är iaf den värsta sidan, på den andra sidan är de mindre. Han fäller ingen päls över huvudtaget! resten av kroppen är han jätte fin och blank! går knapt slita av stråna från honom :P , har funderat även på Ringorm? men då brukar dom oftast fälla en jäkla massa, vilket han som sagt inte gör. så ja, jag vette fan alltså :O..



Ngn härute som vart med om ngt liknande?? SKRIIIV!


dag 3, min största rädsla.

Min största rädsla med hästarna är nog att ramla av, jag stenväägrar! för jag vet att om jag gör det kan de nog vara färdig ridet för min del, då jag troligast kommer gå "sönder" ännu mer. min kropp skulle inte palla ett ordentligt fall.
Det var ungefär 7-8 år sedan jag flög av sist, om vi bortser från den lilla incidenten som skedde på Bajen förra veckan då jag skulle rida barbacka X) tycker inte att de räknas riktigt :P.

sen är jag sjukt rädd att ngn av hästarna ska bli sjuk eller skadade, förutom Bobbys senskada hösten 2009 har jag faktiskt haft rätt tur på den fronten, har aldrig haft en sjuk eller skadad häst innan.

sen är de vell mkt smågrejjer sådär man är orolig över ibland, men detta är nog bland de värsta.


Bjuder på en bild på mig och Macho från sommaren 2007, han var/ är en stjärna på hoppa! <3


13 januari.

Jag kan nästan inte tro det själv, men iaf så är en thailandsresa bokad nu till hösten! jag och Jonatan kommer åka med hans pappa och Karina samuel jennifer och hennes pojkvän, kommer bli så jäkla awesome! :D ngt som är lite mindre awesome är vell att den kostar en del, men bara sätta igång och spara!

Igår var jag på stan med mli en sväng, vi åt lunch på tatung och sedan kollade vi läget på staden, kan inte säga att jag hittade särksilt mkt, köpte mig en myströja på bikbok . Var ut på royal oxå och inhandlade ett jaktkandar, hade tänkt hinna testa de på Bajen idag men har så mkt annat jag ska hinna med innan jag drar iväg och jobbar, så de får bli imorn helt enkelt. På hemvägen stannade vi på arken zoo och jag köpte hundfoder.

Förövrigt så har jag köpt en klippmaskin till hästarna på blocket, eller iaf snart, hon skulle skicka den imorgon.
Lite spännande då jag faktiskt inte har ngn erfarenhet om just klippmaskiner då jag aldrig innan haft behov av en,så jag hoppas att den har tänkt fungera! nypris ligger på ca 3000:- och jag får den får 1200 kr , och tydligen så var den aldrig använd.


Ngn av er därute som har erfarenhet av just den här sorten? lämna en kommentar om vad ni tycker isåfall :)


Nu ska jag ta och städa undan litegrann, sen bär de av mot arbetet.


dag 2, min första häst.

MIn första egna häst var Västerbo Macho, jag var 13 år då jag fick honom och de var bland de bästa dagarna i mitt liv.
Macho var/är en varmblodsvalack som då var 9 år, stor som ett hus och världens finaste! vi hade väldigt mkt roligt ihop och han lärde mig otroligt mkt. Macho sålde jag hösten 2009 till sandra dahlberg i byske, efter många om och men.
Då jag med åren blivit mer och mer trav intresserad och kände att de var det jag vill satsa på, och mer av min tid gick till att träna Bobby som jag då köpt av christer Johansson, så tyckte jag att Macho förtjänade att komma till ngn som fick ge honom den tid han förtjänade. Ont i hjärtat tog det, men jag vet att jag gjorde rätt, han kunde inte få de bättre! det bästa är att han står så pass nära att jag fortfarande kan hälsa på honom :).

Sen före Machos tid hade jag en shetlandsponny som hette lillis som jag lånade på foder, hade honom i 2-3 år
och då jag tog honom var han 26 år gammal! men de kan jag lova er att de inte märktes ett dugg! pigg och jävlig var han :P haha! många roliga minnen fick vi tillsammans. Och tydligen lever han än idag, och ska vara uppmot 36 år! rätt häftigt, han är nog odödlig :)

Jag och finaste Macho, sommaren 2007 <3



1, presentera dej och din häst.

Jag heter Mia Ahlqvist och är 20 år (21 i maj), bor i fällfors i hus med min sambo Jonatan och mina 2 hundar, en australisk terrier tik på 3 år och en flat/rotweiler/schäfer blandning på 6,5 månad.
Jobbar 65% på macken i kåge där jag trivs riktigt bra, och på fritiden håller jag på med mina hästar och hundarna så klart, pjåtar på med huset och umgås med vänner då jag hinner. Äger 3 st hästar och här kommer en presentation av dom alla 3 :)


Bobby Brian: en varmblodsvalack på 11 år, 162 i manken och riktigt välbygd. stilig herre att titta på men kan upplevas mindre trevlig att handskas med vissa dagar. Bobby är en grabb med mkt humör, och då han inte har lust att vara med på noterna kan man få en ganska otrevlig stund med honom :P . Bobby har startat på travet och jag köpte honom av christer Johansson sommaren 2008, efter då ha stått i 6 månader pga senskada i högerfram. Jag satt igång honom igen och de såg väldigt ljust ut för oss till en dag då han gick omkull i hagen och senskadan återkomm, vilket skedde hösten 2009. sedan dess har han gått som ridhäst och bara tagit de allmänt lugnt, han kan vara riktigt trevlig att sitta på vissa dagar och han har potensial att bli riktigt duktig. Bobby är en pigg och alert gosse som gillar då de går fort!.




Livi Bajen : oxå en varmblodsvalack, 8 år gammal och ca 170 i manken, lika snäll som han är stor!
Bajen köpte jag osedd från lidköping sommaren/hösten 2009, och då han anlände var han i ganska otrevligt skick.
Han var mager , man kunde räkna revbenen på honom i stort sett , fanns ingen livslust i blicken på honom och jag blev riktigt besviken/ledsen då jag såg honom, men trots att han såg ut som han gjorde syntes de att det skulle bli en väldigt vacker häst med lite kärlek och mat i mängder. Nu 1,5 år senare kan man inte tro att de är samma häst, nu är han en riktigt stilig gosse med glimten i ögat, världens snällaste att både rida och köra! duktig i det mesta och har lätt för att lära sig. Bajen tränas för trav och kommer att börja starta nu till våren/sommaren om allt går som planerat :)!




Bäckdalens Briar/Lilleman: en snart 3 årig minishetlands hingst med glimten i ögat, köpte honom i sommras främst som sällskap då Bajen inte går att lämna ensamen. Men han kommer nu hösten 2011 att köras in då jag tycker att det är viktigt för alla hästar att ha en "uppgift" här i livet, oavsett storlek. Lilleman är väldigt snäll för att vara hingst, och har faktiskt aldrig gjort ngt dumt! han är lite som en hund och följer en överallt, har honom lös på gården ibland utan problem.eftersom Lilleman fortfarande är så ung så har vi inte hunnit med så mkt tillsammans ännu, utan vi jobbar på vår komunikation och för tillfället så är de bara uppfostran som gäller ;).


hakar på trenden.

och gör en sån här lista!

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Häst-produkter jag inte kan leva utan
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit & tävling
Dag 9 - Mitt bästa häst minne 
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

skriver första inlägget ikväll :)


dagens vill ha!

jag hatar mitt imunförsvar! nu håller jag på att bli förkyld och jag känner hur febern kommer krypandes..
Iaf så var jag ut och körde Bajen igårkväll, värmde först upp 8 km i raskt tempo, sen avslutade vi med 3 intervaller i postbacken, ca 3x400 meter. Börjar lugnt eftersom vi inte kört intervaller på ett bra tag , han kändes iaf kanonfin!

Förövrigt "råkade" jag klicka in mig på hööks hemsida, där hittade jag dessa 2 skönheter:





Fulsnygga, men jag är grymt sugen på att köpa dem båda :P älskar de mint/ljusgröna schabraket!
dagens vill ha^^


10 januari.

Ibland kan man behöva lite egentid, bara sätta sig ner och fundera över saker och ting, så de har jag gjort idag, gjorde mig ett glas bubbelvatten och tog min röda mysfilt och kröp ner i fotöljen och slöt ögonen en stund och bara funderade på allt och ingenting. Ibland är de bara så skönt att vara ensamen och bara vara, men jag kan inte påstå att jag kom fram till ngt specielt idag förutom att man borde göra såhär oftare.Jag är lite av en "tanke" människa, tro det eller ej!
men jag tänker väldigt mkt, och för mej är det viktigt att få göra det oxå, även fast man kanske borde göra de mindre vissa gånger...

Nu har iaf jag och Jonatan ganska just kommit hem efter att ha vart i byske och storhandlat, blev inte av igår då vädret sög, så nu har vi mat så vi klarar oss ett tag framöver! så skulle jag hämta ut mitt paket på ica från börjes, och vet ni? då har dom skickat TILLBAKA det!! jag har seriöst vart dit 4 gånger, 3 av dom gångerna har vart mellandagar och dom stängt tidigare än vad jag trott, och idag kommer jag di kl halv 6 och dom hade skickat de kl 5! så sjuukt störande!
Nu kommer jag måsta betala för frakten 2 gånger ist, för jag ska banne mig ha de där schabraket! -.-

Nu strax blir de lite middag, blir fiskpinnar och potatis! sen ska jag bege mig ut i stallet och ta in Bajen, ska köra lite intervaller i backen hade jag tänkt, i lugnt tempo. sen är de bara göra sig klar för kvällen och lägga sig, ska upp tidigt imorgon och dra iväg på jobbet, så min Tisdag kommer bestå av arbete , sen ska jag ut och köra båda hästarna.

Onsdag är jag ledig, då ska jag ev följa med Mli till stan en sväng, annars far jag om inte annat själv för har en massa små ärenden jag ska göra, bla köpa hundmat till mina byracker och göra ett besök på royal för att inhandla ett jakt kandar!. Torsdag jobbar jag, sen är jag ledig freda lördag söndag, fredag blir de ev utgång med Mli :)


10januari.

Ingen lust att göra ngt idag, ä så FÖRBANNAT kluven just nu.....


9 januari,

full huggning de senaste dagarna, fredags så var jag ledig, då for jag och jessika ut med grabbarna grus och de var plums i djupsnö som stod på schemat! jag körde Bobby och jessika red Bajen. Vi började med att värma upp några km i trav först, sen vek vi ut efter en skogsväg som var helt oplogad på hela vintern = MASSOR med snö! de bara plogade över vagnen och dom fick kämpa på ordentligt gossarna :) blev ca 1 km i djupsnön och endast skritt.
sedan avslutade vi med lite lugn jogging någon km innan vi for hem .

Lördag: vaknade vid halv 10, tog ut hästar och gav dom morgonmaten. strax efter 10 kom Jennifer och hennes andreas hit och hängde med ut och körde skoter med mig och Jonte + resten av byn, jag måste då säga att de inte ens var roligt stundvis alltså! så SJUUKT med snö att de knapt gick köra!! men med endast 2 fastkörningar så tog vi oss frammåt iaf :P, vi klarade oss igenom turen och vi var hemma vid 2 igen , fikade lite och sen bänkade vi oss i soffan och halvdog allihopa. Vid 6 drog vi till pipens och käkade pizza, sedan blev de lite fångarna på fortet och film senare på kvällen med jennifers goda kladdkaka, dagen summerar jag som riktigt lyckad! :)

idag söndag: eftersom jag inte var isäng fören vid 3 inatt så sov jag till kl 12 både jag och Jonatan, hästarna stod inne vilket var lika bra då de snöar ordentligt idag! när jag gick över till stallet och just gjort klar bajen och släpt honom i hagen ser jag att typ ALLA trådar ligger i backen! snön har satt sina spår kan man kanske säga, så bara ut i eländet och försöka styra upp tråden så gott som de gick, sen ut med resterande gossar :).
Lilleman har lätt börjat bli lite kaxig, men han är faktiskt riktigt duktig på att höra på när man säger åt honom iaf.
Men nu är de dags att börja uppfostra ordentligt så han inte blir odräglig sen ;P hehe.
Och ang hans pälsätare eller vad de nu riktigt kan vara för ngt, de har då lugnar ner sig och han kliar ingen annanstans, så de känns som rätt lugnt endå, skönt att de inte blir värre, än sålänge.

Nu har jag ganska just vart ute med hundarna och busat ett tag, ska strax släpa fram dammsugaren och göra lite nytta härinne, sedan bär de av mot byske för lite handling + att jag ska hämta ut mitt paket från börjes!
jag och Jonatan har föresten presentkort på stengården för 300 kr var, kanske att vi stannar där och äter middag innan vi far hem? lät som en god ide :)



sötaste lille <3


6 januari, skiiiit!!

ååh, när jag slutat jobba så drog jag förbi Mican en sväng, vi småpratade en stund sen hjälpte jag henne med ögonbrynen^^, efter det så drog jag hemöver och körde in i byske för att gå in på ica och hämta utt shcabraket jag beställt från börjes! men vad tror ni? stället har STÄNGT! ååh, så stöörande -.- nu får dom här jäkla mellandagarna vara slut, de enda positiva med dom är att man får bra betalt på jobbet! -.-

iaf så var de bara puttra vidare hemöver, Jonatan var så söt och gjorde middagen idag <3

helt plötsligt blev jag väldigt slö, så blir ingen ridning/körning ikväll, men imorn ska jag och jessika ta gossarna på en långsväng! , tror att jag ska ta ut lilleman en stund och bråka med honom ikväll ist, ska testa longera honom lite :)
han har ju blivit betydligt mkt piggare nu när de är kallt ute, i sommras var han som en sniigel :P

får se om jag utmanar ödet och testar raka lite på honom ikväll, kan bli spännande!


6 januari.

Lugn dag idag på jobbet, inga varor och inga paket. skönt samtidigt som de blir rätt tråkigt.
då jag slutat ska jag snippa förbi mican en sväng och hjälpa henne att noppa ögonbrynen, hon smsade igår i lite panik så lovade att hjälpa henne :)! sen hem och äta middag, sedan ut i stallet direkt för att köra Bobby en runda, jessika skulle hänga med så hon får ta Bajen , blir perfekt att gossarna får följas :) efter det väntar en lugn kväll framför tvn skulle jag tro, ska nog ta hem en film så jag och Jonatan kan mysa ner oss i soffan.

imorgon på dagen ska jag ut och plumsa med Bajen i snön, senare på aftonsidagn blev vi bjudna på middag hos roger och carina, så de blir kanoners! lördag som sagt blir de skoterkörning med jontes syster och karl.
får se om jag hinner ut med båda hästarna en sväng oxå, annars tar jag dom på sööndag :)

förövrigt har jag bokat en klipp och färg tid nästa vecka , ska bli ruskigt skönt att få klippa bort lite skrot!
har funderat på att göra lite mörkare slingor i håret, men vi får se, har inte bestämt mig ännu.

nej, en kaffe kopp skulle sitta fint!

5 januari,

Rätt lugn dag idag, skönt att få sova ut imorse!
dock har de vart sviinit kallt hela dagen, men jag har iaf lyckats hasa mig ut på en promenad efter skoterspåret med hundarna, men som sagt, kallt var det! men dom var glada vilket är huvudsaken^^.

Hahah ikväll fick jag för mig att jag skulle ta Bajen på en tur barbacka, så mysigt hade jag föreställt mig! jag slänger på han tränset och ber Jonatan slänga upp mig, och just när jag håller på få benet över ryggen på honom så springer han i väg och bockar som ett tok med mig hängandes på sidan! XD som ni kanske förstår så for jag ganska snabt i backen, och trots min otroliga osmidighet så landade jag på fötterna X)! måste ha sett hysteriskt roligt ut!
jag bestämde mig iaf för att inte utmana ödet på de där viset igen så jag la på sadeln ist och for ut en sväng, och jag hade med mig Tosca för första gången, och vet ni vad? de gick så SJUUKT bra! jag slutar aldrig förvånas över den här hunden, hon är helt otrolig! hon gick klockrent antingen några meter bakom eller några meter framför, var sjukt lyhörd hela tiden och hörde precis vartenda ord jag sa till henne! vi mötte en bil oxå och hon satt så fint och väntade till den passerat, jag är sååå STOLT över henne :,)!!

Eftersom de var första gången Tosca följde med så blev de en väldigt kort sväng, ca 2 km bara. Vi avslutade med en galopp uppför postbacken och tosca räsade på allt hon kunde för att hinna med oss :) söötis!

Nu är iaf alla hästarna inne pga kylan, och jag ska ta och hoppa in i duschen och sedan sätta igång en tvättmaskin innan jag går och lägger mig, ska upp och jobba imorgon men öppnar inte fören kl 10 så en liten sovmorgon blir de :D
efter jobbet ska jag förbi Mican en sväng , sen hem och göra middag, så väntar 3 dagars ledighet innan nästa arbetsvecka börjar om igen :)

ser fram emot helgen då de ser ut att ska bli betyydligt mildare, då ska jag och Bajen ut och plumsa i djupsnön! sen ska jag ta och köra Bobby en runda :), vi ska även hinna med att hälsa på Jontes pappa och carina, på lördag kommer Jennifer (jontes syster)och hennes karl hit och kör skoter med oss :)



Bild från promenaden idag!


4 januari.

hej hopp gummistropp!
kallt idag, men endå inte så farligt än sålänge, hoppas att de inte blir värre så jag kan fara ut och rida ikväll då jag kommer hem från jobbet bara :) funderar på om jag ska utmana ödet och rida barbacka , kan bli spännande!

efter jobbet ska jag tvärbrassa till stan förbi lantmanna och inhandla ett par spånkuber, pappa ahr inte hunnit hämta spån i tanken nu när han vart hemma, så jag har inge annat val. ska köpa en slit och släng grimma oxå då Bobby lyckats förstöra en -.- .

Till middag idag ska jag göra en morot/räksoppa, till er som inte testat och tycker att de låter dåligt så har ni FEL! den är sjukt god och super enkel att göra! man kokar först bara upp 1 liter vatten med 2 st grönsaksbuljong/fiskbuljong, river 5-6 morötter och her ner och låter koka en stund.
sedan tillsätter man 200 g kräftost eller räkost , 4 dl creme fraiche , saltar lite och sedan tillsätter man räkor efter behag :) låt puttra i ca 30 min, sen klart ! supergott att doppa vitlöksbröd i oxå! muums :)

Imorgon är jag ledig, tydligen ska de vara nästan -30 grader så då kommer jag troligen isolera mig inomhus.
typiskt att de ska vara så kallt då man är ledig, men samtidigt bra för då kanske man lyckas göra nå nytta i huset ist . stallet skulle behöva städas nu igen oxå, sen ska jag nog tvätta upp alla borstarna , var ett tag sedan.


på fredag ska jag och Jonatan ev fara förbi hans pappa och karina (om dom är hemma), fast på förmiddagen ska jag ut med hästarna och lite sådant. Lördag kommer Jennifer och hennes karl förbi och kör skoter med oss, sen på kvällen får vi se vad som sker? :) söndag har jag inga större planer förutom att hästarna ska motioneras. så vill ngn hitta på ngt så är jag troligen på :D! haha'


skrutt Bobby våren 09.


3 januari.

Jag är så himla nöjd med början på 2011! att de redan går så bra måste bara betyda att detta kommer bli ett bra år ! igår var jag ut och körde finaste Bajen, blev en runda på ca 1 mil iaf och han kändes så klockren!
de har blivit mkt vila nu i höst med tanke på underlaget och de kalla vädret, men nu ska vi komma igång igen , och som sagt, han var sjukt fin igår och han har nog aldrig känts så taktmässig och fin ngnsin!
allt var bara så perfekt :), så from nu så kör vi stenhårt, har tänkt ha honom till start nu i vår om allt går enligt planerna.Bobby skrutt ska som sagt oxå sättas igång, går allt bra med träningen så får vi se om han får testa igen, annars ska jag försöka hålla honom i god kondition iaf bara  för att han blir så mkt trevligare att ha å göra med.


sen de här mysteriet med Lilleman, han har sjukt mkt mjäll! de har han haft enda sen han kom, och nu sen han satt vinterpälsen så har han kliat sig extra mkt, så jag vet inte om jag ska utesluta pälsätare? ska fortsätta tvätta med jodopax blandning och sen stryka över aloe vera gel, de brukar kunna göra underverk! så får vi se. Funderar på om jag rent ska ta och raka honom framme på bogen med min gamla skrutt maskin?
ska fundera vidare på det.Har hört att man kan tvätta även hästar med head and shoulders shampoo, att de ska ha ungefär samma verkan som på oss människor, kanske ngt att testa? men får testa en sak i taget.

sen lite jobb nytt, jag har fått lite mera tid på macken , jobbar ca 55-60% och ska nu få börja jobba lite helger så att lönen blir lite trevligare, ska även få börja jobba lite hos mamma då hon tydligen var i behov av det, så detta kunde ju inte bli mer perfekt! har vart lite orolig över penga fronten ett tag då jag bara haft ca 8000kr i snitt i lön senaste 4 månaderna, vilket inte räcker särskiltlångt då man står med hus hundar och sedan betala för 2 hästar, tur att Bajen är skriven på kiosken så jag "slipper" en till utgift, ska ju oxå tanka för att ta mig till jobbet så jag lovar er att de har vart riiktigt på håret att jag klarat mig på detta! men nu som sagt är de löst :D känns så bra!!


Imorgon jobbar jag förmiddag, då jag kommer hem ska jag hinna ut med båda hästarna, sen promenera med hundarna, from imorgon så börjar jag även mitt nya liv, och jag kommer inte misslyckas den här gången :)




2 januari. 2011

sådär ja, nu är de inte 2010 längre utan 2011! känns de ngn större skillnad? svar:Nej.
Men jag ska iaf göra mitt bästa för att detta år ska bli minnesvärt, och jag har på känn att de kommer bli bland de bästa åren i mitt liv om allt kommer gå som planerat.

Så hur var 2010? riktigt bra måste jag säga, jag är nöjd med detta år som gått och de finns inte mkt jag ångrar :) jag orkar inte göra en sån där lång års resume , utan jag nöjer mig med att skriva att jag är nöjd med året som gått :)

självaste nyårsaftonen spenderade vi hemma hos Harald och sussie, vi åt god mat och tog oss en drink, spelade spel och hade allmänt trevligt :)! jag hade med mig tosca oxå då jag var rädd att hon skulle bli skrämd av alla smällare och raketer, men ack så fel jag hade! hon var sten cool och skötte sig så fint min duktiga lilla tjej :,)!


Igår på nyårsdagen så vaknade vi upp hemma hos harald och sussie, chillade på där en stund och sedan drog jag och Jonte vidare mot hans farmor och farfar där de bjöds på fika och mat för hela slanten, jisses så gott de var! och mätt var man efteråt kan jag lova er, usch! julen/nyårs är en hemsk tid, man äter så otroligt mkt :P , efter att ha vart där någon timma så for vi hem, trötta och mätta.

Just nu står jag på jobbet, började nu kl 12 och då jag kommer hit så är de fortfarande stängt ! :O
tydligen har de blivit missförstånd så hon som skulle öpnna nu på morgon trodde hon skulle stänga ikväll, vilket inte var fallet. Lite tokigt blev det då de är V75 idag och vi har nog gått back en hel del med tanke på att butiken vart stängd framtill jag kom. Men sånt som händer!

jag jobbar till kl 14, då ska jag fara hem och köra Bajen en runda, sen ska jag longera Bobby litegrann tänkte jag :).. Förövrigt har jag nog kommit framtill vad Lilleman har fått för ohyra, jag misstänker att det är pälsätare! så har behandlat honom med myggmedel/insektsmedel, tvättat honom i jodopaxblandning óch nu ser de betydligt bättre ut :) ska fortsätta att be´handla honom i 1 vecka till för säkerhetskull.

nej, åter till arbetet :)!

RSS 2.0