29 november.

Igår var jag duktig och städade igenom hela huset och gjorde jul, tror att jag höll på i säkert 3,5 timma!
resultatet blev bra, så ruskigt mysigt med julgrejjer och massa ljuus :]

sen kl 15 blev de jobb till 21,30, pengar! de gillar vi^^, sen hem och ta in hästarna och sedan for jag ola och nylle ut på julgransjakt, och fann en riktigt fin gran som vi ska ha ute :)! har därimot ingen belysning till den, så de fixar jag imorgon när jag far till stan, ska springa in på royal och köpa foder och magtarm till Bajen, sen fick jag tips av camilla R att dom hyr ut rakapparater, så jag ska höra om dom har ngn och vad priset är , för dom behöver rakas mina gossar, dom är lurviga och hemska och som sagt, dom torkar aldrig! så de ser jag som enda lösningen :P


Idag börjar jag jobba kl 13, slutar 17 och då ska jag skynda mig hem och fixa litegrann och sedan blir de surströmming till middag, de har blivit en riktig fuskar helg! men man måste få fuska ibland :] ! mammas kompis annmarie ska komma hit på middag idag, hon var mkt barnvakt åt mig när jag var liten, sen hon och mamma delade sitt hundintresse med varandra, dom var med i brukshundklubben i tåme i flera år osv osv, sen känner dom varandra sen innan , men de var länge sen dom sågs då mamma jobbat så otroligt mkt de senaste åren och i stort sett inte haft ngn tid över att umgås med andra människor.

Imorgon ska jag till Byske och slinga utväxten på mitt hår, sen bär de av till stan då och fixa de där på royal och sen en julgransbelysning! efter de bär de av hem till Jonatan , hans pappa ska fixa ryggen på mig :)
sen efter de bär de av hem till Fällfors igen, hästarna ska få komma ut och röra på sig oxå.
Idag är de -10 grader ute, riktigt jäkla kallt alltså! då man haft +grader nu såpass länge är man inte så härdad:P!

Nu ska jag göra mig klar för jobb! ska bli "mysigt" att sätta sig i dom iskalla bilarna ^^

BTW! de är första advent idag :D!





27 november.

Fredag idag, tiden går undan nu förtiden tycker jag, jag vet inte riktigt vad de är som gör det, sen vet jag inte om de är bra eller dåligt heller :P? haha.

Idag har jag haft full rulle, försov mig idag och tog en jäkla sovmorgon! vaknade halv 12 i panik över att jag inte tagit ut mina hästar, så jag skyndade mig ut och ta ut mina guldgossar, dom var nog lite småsura på mig :Pmen de tar jag, de var riktigt skönt att sova ut ordentligt en morgon.

såg tv en stund efter jag gett hästarna morgon mat, sedan gick jag ut och for ut och körde Bajen en sväng, som känndes KANON fin! blev tempoväxlingar nere efter hälleströmsvägen och han känndes ruskigt spänstig idag, sen väldigt taktmässig, men de är han alltid men de var ngt extra idag! superkul, jag blir så glad :) duktiga häst!
blev 1,2 mils körning idag, sen började det skymma och jag hade ngt bråttom tillbaka då jag ogjort massa saker.
När vi kommit oss hem igen släppte jag ut honom till Bobby igen som var ngt sur över att inte få komma ut idag, men jag hann rent utav inte, gav hästarna lunch och sedan in och börja julstäda på mitt rum, bytte gardiner och dammsugade, tog ner massa kläder som har legat överallt, sen upp med min nya julstjärna som jag köpte i veckan, och min lilla gran som skiftar i färg, sen tog jag fram lite tomtar osv, blev supermyys! <3


(såhär ser de ut i mitt fönster )

efter städningen hoppade jag in i duschen och gjorde mig klar för en sväng till byske med Jonatan, vi testade att äta på nya resturangen stengården i byske, jag åt fläskfile med rödvinsås och potatisgratäng, och Jonte åt tacotallrik den tråkbullen :P! hur som hellst var de jätte gott och de var ruskigt gott med lite potatis , har inte ätit potatis på 3 veckor! (jag har en syndar dag i veckan ;)  så jag passade på ^^

sen stannade Jonte på kiosken och jobbade, då mamma och pappa har firma fest ikväll tillsammans med karin och hennes karl, sen maylena och henns gubbe , även dom skulle ut på stengården ikväll och äta, sen blir de vell lite mer festligheter antar jag :P

Nu har jag kommit hem, efter en hektisk men kul dag :)! har tagit in hästarna och gjort natt till dom, och nu ska jag snart natta mig själv då jag måste upp tidigare imorgon så jag hinner ut med båda hästarna innan jag börjar jobba kl 15.







26 november.

Inatt har de faktiskt kommit lite snö, så nu är de iaf vitt ute! känns lite bättre, dock är de +2,3 grader ute nu, så de blir inte så mysigt efter vägarna, slaskigt och jävligt -.- men till helgen blir de kallare, jag hoppas att dom har rätt! snart är de december, då ska de fan vara snö och kallt ute! annars är de fan nå feel .

Jag har inte hunnit med något idag, dels för att jag varit tjurig över att jag inte haft ngt att äta, de resulterar alltid till att jag blir sur och vägrar göra ngt :P! så jag har suttit framför tvn till typ halv 4 idag, om vi bortser från de stunder jag gått ut och gett hästarna mat, sen nu halv 4 började jag jobba, är hemma på middagsrast nu men ska snart iväg igen , slutar kl halv 9 ikväll och då ska jag ut och köra Bajen i mörkret :] myysigt, sen ska jag trickträna Bobby litegrann hade jag tänkt, ska se om han börjar förstå de här med att ta godis mellan bakbenen :)
sen blir de in i huset och småstäda litegrann, imorgon (fredag) är jag ledig hela dagen, då ska jag ta tag i mitt rum! sen fortsätta att städa nere och göra jul klart. Men först ska jag ut med båda hästarna!

Täcket jag beställde från Börjes för några veckor sedan har tydligen legat på konsum i byske i 3 veckor! utan att jag vetat om de? dom skickade inget brev om att de kommit :O vafan! fick ett mejl igår av börjes att dom fått igen täcket pga att jag inte hämtat ut det :S? KUL, jag behövde det verkligen! så igårkväll satte jag mig och beställde ett nytt, hoppas att de dyker upp till veckan då, annars blir ja arg -.-!


I helgen har jag som full rulle, jobbar kväll både lördag och söndag (pengar <3 ) ! sen under dagen blir de ännu mer julstök, och ev lite bakning? måste ju förbereda inför julen ordentligt :P sen ska jag nog ge upp den här LCHF kosten om ett par veckor, eftersom de är jul, då ska man äta mkt och onyttigt ! de hör julen till, får fortsätta igen då julen är över helt enkelt :) svårare än så är de inte.


Nu ska jag göra mig redo att he migiväg och arbeta igen!


25 november.

igår var jag helt DÖD! skojar inte, steg upp kl 6, gjorde mig kalr och släppte ut hästarna som låg ner i boxarna och hade inte tänkt stiga upp först :P Bajen fick jag peta på för att han skulle vakna :P haha.
sen bar de iväg mot jobbet, jobbade delat mellan 7-12 15-21,30 , alltså 11,5 timma , sen blev de inte mkt till rast heller, jag hann då inte ut med mina guldgossar :(!

Iågrkväll var jag helt död, så idag tog jag en sovmorgon till halv 11, nattade hästarna sent igår så dom skulle kunna stå inne till då, sen klagar dom nog inte heller, vädret är förjävligt! dom längtar verkligen in på kvällarna och står å skriker vi ledet och bara vill att jag ska plocka in dom :P

Skyndade mig att ta ut hästarna och ge dom morgonmaten, sen kl halv12 kom en tant syliva hit och klippte sig ,fick 40 kr i drix så alltså fick jag 140 kr för klippningen :) sen fick jag 150 kr igår, sen blir de 200 kr ikväll :)
så ca 500 kr har jag tjänat i veckan på klippningar, helt toppen eftersom de snart är jul och jag behöver varenda krona! jag klagar inte vill jag lova ^^

Idag ska hästarna ut, jessika slutar tidigt så hon ville hänga med ut på en tur :) så då kör jag Bobby tänkte jag så får hon rida Bajen, blir jogging nere efter hälleströmsvägen ,eftersom de inte finns ngn annan vettig väg att fara efter när de är mörkt nu, inte för att de är nå gatlysen där, men de funkar. bättre än att vara mitt ute i skogen iaf!
Jag hoppas snön kommer så man kan börja fara runt byn osv, för detta liknar ingenting!

men de ser ut som att de ska bli kallare mot helgen, jag hoppas att de stämmer! dom har fan ändrat sig i 2 veckors tid nu! jag börjar vara jäkligt less på detta, förra året den här tiden hade vi typ en halvmeter snöö!
nu har vi fan inget, ligger bara lite kvar fläckvis -.- sen den förbannade surdimman och de förbannade regnet -.-

Hursom hellst, efter att hästarna varit ut ska jag fortsätta städa litegrann här hemma och förbereda inför helgen då de blir första advent och man får julpynta , insåg att de blir massor mkt lättare om jag städar före så att man bara behöver plocka fram alla julsaker sen :)

NU ska jag slöa lite framför tvn innan de bär av ut i stallet.


23 november.

Idag har jag inte gjort nåågot av de jag igentligen skulle ha gjort! ist har jag och Jonatan dragit en repa till stan och gjort bort lite ärenden, jag insåg att jag behövde mer B-vitamin till hästarna, så bla de har jag fixat idag inne på royal, + att jag köpte en ny brösta till klickselen, en blå så den matchar speedcarn och sulkyn :] inte dåligt fyndig jag är! hade tänkt köpa hem en till liten hink med magtarm pulver, men dom hade bara dom stora klumpiga 2kgs hinkarna inne fortfarande -.- så de blev inget av , sen är han då fortfarande bra i magen även fast jag slutat med pulvret, så de är då ingen fara alls. efter royal bar de av upp på travet en sväng och leta christer, men utan resultat! jag förstår inte hur karln bär sig åt, han är alltid där! men ack så sällan de är jag hittar honom :P sen ides jag inte ringa och fråga vart han höll hus heller, jag misstänker att han var ute med marokhan, och då vill jag inte störa ^^ . så vi for vidare in till stan, åt lite lunch och sedan IMPULS tog jag hål i näsan igen ! jag fick för mig att jag saknade det , så jag gick till aveny sy och tog om det, blev riktigt nöjd! men kanske onödigt igentligen, men de är bättre än hål i läppen iaf, inte alls lika mkt ivägen ! efter en snabb runda på stan for vi på solbacken och in på arkens zoo för att köpa hundfoder, sen in på rusta och spana efter en klädkorg som jag ska ha på mitt rum så jag har ngnstans att lägga alla kläder i som jag annars snör på golvet, men hittade ingen :S? men ist fick jag med mig en adventstjärna på fot för 49 kr :] och en liiten julgran som skiftar i färg, riktigt läcker! , efter rusta gick vi in på ÖB för att kolla efter en klädkorg, men hittade ingen där heller! så jag köpte med mig ett par blockljus till mamma, ett rött som blir fint till jul, och ett brun/svart som doftar kaffe/choklad, super mumsig lukt! efter ÖB drog vi oss till bykse och plockade upp vizzla, sen började vi dra oss hemöver, och när vi kommit till så kallade "skogforsrakan" så kommer en skarp kurva, vi möter en annan bil och vi bländar av till halvjus, då ser vi till vår förskräckelse att de springer en svart hund mitt på vägen! och vi kom i 90 kmh och de var halt, Jonte pallnitade och fick dra kryckan! och vi bara gled och gled och kom bara närmare och närmare hunden! till slut tog sidan av bilen i baken på hunden, och jag trodde att den dog ! som tur var hade vi kommit ner massor i fart , och vi lyckades stanna, Jonte öppnade dörren och in hoppar hunden som om inget hade hänt och satte sig nästan i Jontes knä, FYFAAN så rädd jag var! hade vi skadat hunden eller DÖDAT så hade jag nog dött själv, de är min värsta mardröm i livet, värre än så skulle de nog inte kunna bli! , så se vi ägaren komma och gå mot oss, och väl framme så var han otroligt lättad över att de hade gått bra. Då kommer en lastbil några sek senare, tänk vad som hade hänt om lastbilen kört före oss, då hade de inte varit mkt till hund kvar , lastbilen skulle inte ha en chans att hinna stanna, och skulle knappast ens försöka! så han tackade så oerhört mkt för att vi tog in hunden i bilen , och sa att vi får försöka svälja ner våra hjärtan igen , för dom var jävlart upp i halsen , jag lovar! :P fyfan vilkem upplevelse, jag hoppas innerligt att jag slipper vara med om ngt liknande igen. Men när jag tänker efter så var de nog meningen att hunden skulle leva, annars hade det nog smullit. och jag är glad att de inte blev så. Nu är vi iaf hemma i fällfors igen och har varit ett tag, har ätit middag och gjort bort de, och sen har jag hunnit städa litegrann nere i tv rummet , såg förjäkligt ut! sen har jag såklart hunnit pussa på mina söta hästar och gett dom mat, ska snart he mig ut i stallet och ta in dom, blir en tidig morgon imorn för mig, måste stiga upp redan kl 6, vilket INTE ser framimot -.- men de går bra när man väl vaknat, jag ska inte klaga nunär jag äntligen får jobba och tjäna pengar. Dom ringde idag oxå och frågade om jag hade lust att jobba i helgen, så jag ska jobba kväll både lördag söndag, PENGAR PENGAR! ;) de gillar vi, perfekt! så imorgon består min dag av jobb mellan 7-12 , börjar om kl 15,30 tror jag de var? så jag ska hinna ut därimellan med Bajen och köra tempoväxlingar då ist, får se vad kl blir om jag hinner ut med Bobby oxå, annars tar jag han på onsdag, eller båda två får komma ut då :) blir nog fint. har förövrigt 3 st klippningar på onsdag! sen har jag lovat en vårdtagare en klippning i veckan oxå, så de blir lite fina svarta pengar där ;) inte dumt. Nu ska jag ta och he mig ut i stallet, som sagt ska jag komma i säng tidigt ikväll.

22 november.

Det har varit väldigt skönt att vara borta från hemmet en natt, började med att jag for förbi busstaionen igår afton och mötte upp tjejen som var intresserad av min bomlösa sadel, hon raffade åt sig den direkt och gav mig pengarna och sen for hon :P haha! nästan iaf, hon sa vell några ord , men bråttom iväg hade dom då :P
sen for jag vidare till ursviken hem till Jonte, blev middag hos hans pappa och sedan mys framför tvn, såg bla robinsson karibien, och sedan fixade Jontes pappa ryggen på mig lite och gav akupunktur.

senare blev de lite transformers och efter den slutat vid sådär halv 1 på natten vandrade vi ner till hans mamma och sov där eftesom vi vill ha lugn och ro på morgonen, men ack endå! de var inte så lugnt som vi trodde .
For från staden vid 12,30 idag, sprang in en snabbis på ica maxi och köpte mig en ny rakhyvel och sen en LCHF receptbok, jag vet jag har faktikst inte skrivit ngt om detta :P! men jag mamma och pappa äter inga som hellst kolhydrater nu och har inte gjort på 2 veckor, lchf kosten innebär att man utesluter kolhydrater helt och hållet, alltså inget bröd ingen potatis ingen pasta ingen frukt i stortsett och ja, ingen som man normalt äter :P
utan vi går på endast protein och FETT! alltså typ kött fisk å allt sådant där, och sen mkt feta såser och fett i huvudtaget, vilket har funkat superbra! jag har inte vägt mig,men jag känner mig bättre och snäppet smalare.
Och man håller sig mätt mkt längre än när man äter kolhydrater.

vist, sallad och alla grönsaker innehåller oxå lite kolhydrater, men man ska försöka hålla sig under 5-6g per 100g.
alltså väldigt väldigt lite. Hur som hellst , nu vet ni det iaf :P! och jag har lagt upp det så att jag får äta ngt onyttigt 1 gång i veckan, men helt ärligt är jag faktikst inte så sugen ! om jag nu inte ser typ ett "bak program" på tvn eller liknande, då kan man bli lite små sugen faktikst :P! sen var de värst 1 veckan, nu har jag hållit på i 2 och börjar tappa suget.


Iaf, nu är jag hemma igen, har gett hästarna lite hö och ska snart ta och börja städa mitt rum tror jag , sen ska jag ta och börja med middagen, blir tonfiskröra på stektägg och en salladsbit :) mumsigt!
sen ska jag ta och pyssla med hästarna lite, borsta upp dom ordentligt osv, dom ser hemska ut nu tycker jag!
dom är lurviga båda två och dom ser ut som nå vanvårdade stackars djur,  ska försöka ragga upp ngn med rakapparat så fort som möjligt så jag får det överstökat! ska bli väldigt skönt, med denna päls så torkar dom aldrig när man varit ute och kört/ridit lite hårt, och lägger man täcke på det så bli r även täcket fuktigt vilket kan resultera att dom rent utavn börjar frysa och bli sjuk, så de vill vi inte! ska höra med christer om han har eller vet ngn jag kan låna.


sen i veckan ska jag ta och ringa sandra som har macho och höra om jag kan få ta igen min westernsadel, nu när hon köpt camilla r sadel så borde hon inte behöva den, så då kan jag lika gärna ta hem den, eftersom jag behöver den ! :P jag saknar den faktiskt.

Imorgon ska jag ut och köra tempoväxlingar med Bajen efter hälleströmsvägen, sen ska Bobby komma ut på en jogging runda hade jag tänkt :) sen har jag faktiskt inga fler planer som de ser ut nu? kanske far förbi emelie en sväng och följer med henne ut och rider? :D ska höra med na ikväll vad hon tycker om den iden :P

tisdag jobbar jag delad tur, börjar kl 7-12 sen börjar jag om kl 15,30-21,30 , jag bokstavligen talat HATAR delade turer, men eftersom jag behöver varendaste krona så är de bara tacka ja ! :P sen jobbar jag torsdagkväll den här veckan oxå, sen vet jag inte nåmer .


Nu ska jag ta och göra ngt vettigt.



21 november.

igår jobbade jag hela dagen, från kl 13 till 20,30, sen for jag vidare till emelie i storbränna och hälsade på där en stund, hjälpte henne att tvär ta in hästarna från detta skitväder :P sen gick vi in och kollade lite på hennes dator ;P


Idag regnar de inte iaf, solen är faktiskt framme! inte för att jag gillar det, men bättre än regn om jag måste välja, men jag vill att de ska komma snö! tänk om allt detta regnande kommit i snö ist! hade varit underart.
Tog mig en sovmorgon idag, nattade inte hästarna fören vid 12 igår, så jag kunde sova ut idag ;P steg upp därvid 11, ruskigt skönt!

sen har jag blivit nerringd både igår och nu på morgonen, har nämligen lagt ut en av mina bomlösa sadlar (den nyaste) och folk är alldeles tokiga! dom ringer och mejlar stup i kvarten, så i afton ska jag ta med sadeln till stan och möta upp en tjej som kört från umeå på busstaionen, hon köper den troligast, som de lät iaf :P så de blir toppen! jag behöver verkligen pengarna, särskilt nu när de snart är jul.

så efter de far jag vidare mot Jonte i ursviken, som sagt så ska hans pappa fixa ryggen på mig och sen ska jag och Jonatan ha myskväll med film osv :]

Nu ska jag ta och klä på mig och he mig ut, jessika kommer över och ska hänga med ut och rida, eller jag ska köra Bobby och hon får rida på Bajen, sen ska jag snöra mig in i dushcen och börja göra mig klar för avfärd.


19 november.

Jisses vad tiden rinner iväg fort när man är ute i stallet, hedde mig ut därvid 12 tiden och har nyligen kommit in (16,40 är kl just nu) så över 4 timmar har jag varit ute , tiden rinner som smör i solsken! men jag har iaf hunnit med den del. Körde först bajen, samma vända som igår (hälleströmsvägen) joggade och varvade med tempoväxlingar idag oxå och han kändes jätte fin! sen blev de Bobbys tur, testade lämna Bajen ensam i boxen idag för första gången, han var orolig ! men han skötte sig bra, pappa var ut och tittade till honom medan jag var borta.

Turen med Bobby gick fint, om vi bortser från att han var het som en spis och ville bara springa, men jag orkade inte bli arg på honom , de är bara mitt fel  eftersom de är jag som låtit honom stå ;P körde samma runda med honom som med Bajen, men vi varvade med skritt och trav , han skötte sig  på slutet då han lugnat ner sig lite.

när vi kommit hem igen snörde jag på täcken på båda gossarna och hedde ut dom i hagen igen och gavdom lunch, sen har jag tillbringat resten av tiden i stallet och gjort fint, har röjt i stallporten och tagit bort massa hö snören som jag ALDRIG orkar lägga i en kasse ist för att snöra dom omkring mig -.- ,tagit bort en massa spill hö och sedan sopat och gjort fint, sen skottade jag ur boxarna och fixade lite inne i stallet, så nu är allting klart för ikväll :) skönt, är så härligt när man gör bort att skotta under dagen, så de bara är att släppa in dom på kvällarna.


sen har dom ringt från jobbet idag oxå! dom frågade om jag inte kunde börja jobba kl 13 ist för 16, så de blev ett självklart JA , ju fler timmar desto bättre, behöver varenda krona jag tjänar in. Tror jag har kvar ca 4000kr av min förra lön, är skyldig pappa 2500 kr för rockarden och sen nästa månad (december) så måste jag sko om hästarna,går på ca 600 kr för mig eftersom jag bara betalar för Bobby, kiosken betalar för Bajen, eftersom han är skriven på den. sen är de julklappar å massa shit oxå som man måste börja fixa, så jag antar att jag inte kommer ha många kronor över den månaden :/ ! jag önskar att jag kunde bli miljonär, typ vinna någon miljon på triss eller ngt liknande, vad som hellst! men sådan tur har man aldrig, bara att inse att världen är orättvis :P


så, imorn blir de jobb mellan 13-20,30 och sen är jag troligast platsad framför tvn då de är idol, sen ska hästarna in och efter det blir de vell sova? Lördag ska båda hästarna ut, sen ska jag till Jonte i ursviken och sova där,då ska även Jontes pappa fixa ryggen på mig igen, blir kanoners kanon.

söndag vet jag inte vad som sker förutom att hästarna ska ut, blir nog en ganska lugn dag vad jag vet än.

Nu ska jag ta och fixa till nå middag, sedan ska jag chilla framför tvn, är helt slut efter denna dag .




18 november.


Survädret bara fortsätter, jag är otroligt less på det här måste jag säga! de liknar ingenting ! uusch .
Jag blir bara deprimerad då de är såhär ute och har ingen lust med någonting! vill bara sitta inne och dra ngt gammalt över mig -.-

Iaf så trotsade jag mitt humör och for ut och körde Bajen en sväng, joggade hälleströmsvägen och körde lite tempoväxlingar, därimot var underlaget riktigt bra! de var som en isbana, var kanonfäste! sen skötte sig Bajen superfint och kändes väldigt fin, pigg och glad framförallt, han har verkligen suget nu :) känns toppen.
Bobby stackarn har stått idag, jag såg hur han ville komma ut! men jag ville som sagt inte lämna Bajen ensamen, inte än iaf. och Jessika skulle inte hem idag, hon skulle en sväng till stan så hon kunde inte hänga med .
Jag får nog lov att härda Bajen litegrann, ställer man in han i boxen så är han en jäkel på slå i väggen! lämnar man honom ute så finns risken att han hoppar ut eller rent utav springer ut ur hagen, så jag får testa lämna honom i boxen ngn dag, de blir nog lindrigast. ska sätta en gummiplatta på boxdörren, så han inte slå sönder den.
Han ska nog lära sig en vacker dag han med att han överlever ensam en liten stund :)

Ikväll (strax faktiskt) ska jag ta med mig lilla vizzla till storbänna och hälsa på emelie en sväng, vi ska ut och gå med hundarna, hon ska tydligen testa ha med sig sita , får se hur de går :P tro de bli fiint.

Imorgon ska Bajen köras, sen ska jag ta Bobby en runda oxå, så ska jag passa på att testa lämna Bajen i boxen under tiden.

Fredag har jag faktiskt fått jobb, ska jobba mellan 16-20,30 , inga många timmar men alltid ngt ;P! sedan blir de fara och sova i stan tror jag, om de inte blir lördagen? ska till Jontes pappa med ryggen igen och fixa :)


nej, nu bär de av mot storbränna!


17 november.

Helgen blev riktigt bra, som sagt var vi hos Jonatans mamma i söndags och åt suring, vilket smakade underbart! sen fixade Jontes pappa med min rygg lite, och stack bla nålar (akupunktur), från och med nu så ska jag börja fara dit 1 gång i veckan och upprepa detta ett bra tag framöver, så det förhoppningsvis blir bättre :)


Vädret förövrigt suger totalt! har varit plusgrader och regn i flera dagar nu och de är slaskigt å äckligt överallt!
de är fortfarande vitt ute, men inte alls samma stämmning som de var för några dagar sedan :( sen ser de inte bättre ut på vädret heller, ska bli lite kallare mot helgen, men sen kommer plusgraderna tillbaka igen.
Vi kanske rent utav inte får ngn mer snö i år :/ ! eller ja, men den kommer vell inte komma fören i januari februari ist -.- . Bara de är snö till jul så blir jag nöjd, annars far jag fan till fjällen och firar! om nu dom har snö.


Igår for jag och Jonte en sväng till stan och kollade läget , jag for förbi seket och lämnade in nå papper, sen for jag förbi christer och pratade en stund, och sedan blev de max för lite käk och efter det for vi till ÖB.
De måste vara den bästa affären i stan :P dom har ALLT och de är billigt! jag köpte bara en massa onödiga saker, de gör jag istort sett jämt när ja är där, men de blir endå aldrig nå större pengar så de gör inget :P! igår köpte jag ett stort blockljus och ett ljusfat, fågel nötter som jag ska hänga ut i trädet, en Tomteljuslykta :] och en julkalendern :D haha! Jonte köpte en oxå, tyckte de var lite småkul ;)! sen köpte jag en jacka till lilla vizzla, som hon förövrigt blev jäkligt stolt över :P! hon ville inte ha av sig den när jag väl satt på den ,fula fula hund ;P


Idag är de lika gråmulet och trist som de senaste dagarna, har nyss gett hästarna lunch och ska snart göra mig lite mat, Jonte ligger fortfarande och sover den lyckosten -.-! önskar att även jag gjorde det,inge roligt att vara vaken när det ska vara såhär ute, sen när de är så slaskigt så är de inte så¨jäkla roligt att vara ute med hästarna heller :/ , men de måste göras! ska ut och köra Bajen en sväng idag, sen kl 16 ska jag på återbesök hos läkaren i kåge, tiden går så fort! jag hade ingen aning om att de redan var den 17 idag , eller jag har då inte tänkt pådet;P
så dit ska jag, sen blir de hem igen och fixa i stallet för kvällen , och sen ta in mina små guldgossar.

Imorgon är de onsdag om jag inte förstått de hela fel?;P jessika slutar tidigare då, så ska höra om hon vill hänga med ut så båda gossarna för följas, vill fortfarande inte lämna Bajen ensamen, även fast de är bra nu så avvaktar jag ett tag till med att göra det, för säkerhetskull :)

Igår när jag pratade med christer så frågade jag han om han inte hade ngn stötting till övers som han vill skänka till mig, och de hade han! får se när jag får tummen ur att hämta den, än finns ju ingen snö att köra i, så de är då inte så bråttom iaf -.- .

Nu ska jag äta mig ngt, sen ta tag i dagen.


15 november.

Idag mina vänner har jag och resten av familjen varit och kikat på grannhuset dit jag och Jonatan ev ska flytta, eller såhär ligger de till, min bror är det som kommer köpa huset om de nu blir av, och jag och Jonatan kommer bo där med honom tillsvidare, eftersom att vi kommer flytta till boviken sen om något år så känns de dumt att köpa ett hus, när man vet att vi inte kommer bli kvar här resten av livet.

jag och Jonatan kommer bo där med ola ett tag, självklart delar vi på alla kostnader osv, men vi är inte "fast" där , utan när de är dags för oss att flytta till boviken , så kan vi göra det utan att ha ett hus till stående som vi ska betala för, även om de inte handlar om stora pengar så är det endå pengar man gör sig av med och som är viktiga för oss till annat.

att de är såhär de ligger till, vi har kikat på huset nu iaf, och de är väldigt intressant ! och jag måste säga att de vore helt underbart om de blev av att vi flyttar in, tänk att få inreda precis som man vill, göra precis som man vill och starta ett eget liv! det vore fantastiskt.


Nu sitter jag här hemma iaf, har gett hästarna lunch och sen har jag stoppat i mig en mandarin och druckit en kaffekopp, ska snart he mig igenom duschen och börja styra upp mig själv innan vi far till stan och äter surströmming hos Jonatans mamma, sen ska jag som sagt fixa ryggen hos Jontes pappa och sedan bär de av hemöver igen. Kommer inte hinna ut med hästarna idag, sen är de surväder nanting! grååmulet i mass och sen är det underkylt regn -.- fast därimot är jag inte så ledsen över det, för i slutet av veckan kommer det att komma 40-50 cm snö enligt vädret, så jag hoppas på det! då kommer det vara vinter på riktigt!


Jag är jätte sugen på att köpa en stötting, så otroligt mysigt att kunna köra runt i skogen i djupsnön ! vore perfekt för Bajen eftersom han behöver lite arbetskörning, har kollat runt lite på blocket men de finns ingen med skacklar till :/ ska höra med christer om han har ngn stående, jag har för mig att han pratade om det förut,intesäker dock.
sen ska vi försöka börja komma igång med tryckvagnen, men nu när han varit stående så pass mkt så ska jag sätta igång honom lite först, så han får mjuka upp lite igen innan :) kommer bli kanon!
sen behöver jag en loksele innan oxå, jisses, bara utgifter :P ! men ska börja spana på blocket,där finns de mesta


Ikväll har jessika lovat att ta in hästarna medan jag är borta, så de inte blir alltför sent, GULD <3

nu har jag vell inte mkt mer på hjärtat tro jag? så jag avslutar såhär.



<3


14 november.

idag har jag mått massor mkt bättre, så pass att hästarna har fått komma ut idag:) jessika kom över och följde med ut, så båda gossarna fick följas , hon red Bajen och jag körde Bobby, gick hur fint som hellst! joggade nere efter hälleströmsvägen en bra bit, och sedan tillbaka, gick kanoners och pojkarna fick bli liite svettiga :)

sen blev de skottning i stallet och göra klart för kvälln, sen har jag inte gjort mkt mer idag faktiskt, umgåtts med Jonte och bara tagit de riktigt jäkla lugnt, vilket var väldigt skönt, trots att jag känner mig bättre idag så har dagen tagit lite extra på krafterna, så jag är rent utav ganska trött .

Ikväll har jag och Jonatan sett film, en skitdålig "komedi" som jag inte ens minns vad den hette 0_o !
ätit lite fruktsallad och bara myst, sen har jag nyligen släckt och gjort natt för hästarna, och nu ska även jag och Jonte lägga oss, ska somna på spikmattan har jag tänkt, tror inte man kan sova bättre än när man ligger på den! helt otroligt, man ligger blixt stilla en hel jäkla natt! sen vaknar man på morgonen som en ny människa, den gör underverk verkligen, jag är faktiskt lite farsinerad över den :P


Imorgon ska jag ut och köra Bajen en sväng, sen blir de gå genom duschen och göra sig klar för stan, blir nämligen surströmming hos Jonatans mamma, sedan ska jontes pappa fixa min rygg :)!

Nu väntar sängen, känns väldigt lockande!







13 november (fredag den 13)

Imorse mådde jag inte alls bra, när jag skulle ta ut hästarna började jag skaka som ett tok! blev svag i benen och jätte yr, obehaglig känsla! så nu har jag legat och vilat i soffan,har svalt 3 st ibumetin och nu känner jag mig ngt piggare faktikst, men inte alls bra endå.

Jag som hade tänkt fara till stan idag och förbi seket och lämna in nå papper, sen göra lite ärenden, men de blev som sagt inge av -.- jag hatar att vara sjuk, jag ahr inte kunnat sova ngt inatt heller nästan pga av min förbannade näsa som var så tät att inte ens nässprayen hjälpte! shit så arg jag varit, de har gått en halv flaska nässpray bara inatt, så jag måste be mamma eller pappa köpa en till så jag inte blir utan i helgen, de hade varit katastrof!


ikväll blir de att endast ta de lugnt, ska inte röra en fena! för jag ska fan vara frisk imorgon, jag har inte tid med sånt här skit -.- ! imorn behöver hästarna komma ut, sen måste jag städa och röja inne på mitt rumm och sedan en massa annat småskit.


De är ju trots allt fredag den 13 idag, kanske därför jag varit "extra" sjuk idag? :O vem vet.

Nu ska jag vila en stund så jag orkar leva när Jonte kommer i afton.


12 november.

Idag mår jag inte alls bra, hostar och är jätte tät i näsan och har troligast lite feber -.- typsiskt.
Har inte åstakommit mkt, har legat i soffan i stortsett hela dagen förutom nu en stund då jag och jennie snippade förbi lokalen så jag kunde faxa in mitt lönepapper så jag får min lön denna månad, sen har jag hasat mig ut och myst med hästarna i hagen en stund oxå, Bajen är världens mysigaste och följer efter som en väldresserad hund,medan Bobby är kaxig och vill jävlas hela tiden :P!

sen ringde jag och pratade med veterinär alba idag oxå, berättade att jag avslutat antibiotika kuren för 6 dagar sen och att de nu är bra i hans mage från och till, han tyckte att sålänge hästen mår bra och är pigg så är de bara sätta igång honom igen, dom blir bara understimulerade av att stå sålänge vilket ger en inre stress för en häst som är van att röras. Är glad att vi resonerade lika, så nu kan jag fara ut med Bajen med gott samvete, och Bobby plutt får oxå komma ut och röras <3! känns otroligt skönt.

Därimot får man hålla lite koll endå, ifall han ser hängig ut eller liknande, då är de bara fara ner med honom på kliniken. Men som de är nu och har varit under hela den här tiden så har han varit hur pigg och glad som hellst!


ikvällska jag se mammas pojkar, sedan ta in hästarna och efter det ta en varm dusch för att sedan lägga mig och hoppas på att jag är piggare imorgon, har varit hängig hela den här veckan, men idag är de snäppet värre alltså.
Imorgon kommer Jonatan hit, han har jobbat i veckan och sen varit hemma och byggt på sin pickup, tror att de snart är dags för besiktning, hoppas det! jag vet inte huur länge han hållit på med detta :O


Nu ska jag he mig ut och ge hästarna mat, sen blir de laga sig nå middag!


11 november.

Var ut och körde Bajen en sväng igår afton, och till min förvåning var han cool lugn! :O blev lite piggare när han fick springa litegrann, ville öka några gånger, annars hade jag nästan blivit orolig, jagmenar, han har stått i 16 dagar :O. Men sen ngt jag har märkt är att han är lite "mörkrädd" han tar de så försiktigt och spanar hit och dit, är jätte noga med vart han sätter fötterna osv.

Iaf så gick de väldigt bra, blev en kortsväng bara, och hans mage verkar inte ha reagerat negativt på körningen,snarare tvärt om, så idag ska emelie komma hit och rida med mig så båda gossarna får komma ut tillsammans :) jag ska med livet som insats sätta mig på Bobby som garanterat kommer vara räser :P och emelie får ta Bajen, även om han är lite pigg så sköter han sig alltid :)


Pappa har varit duktig idag och kört ur hagarna åt mig, blev kanonbra! nu ska jag bara få tummen ur arslet och städa utanför, ta in nå hösnören och hinkar osv som ligger och skrotar där innan de blir alldeles för mkt snö.
Jag förstår inte att allt ska vara så jobbigt jämt :P jag måste endå skärpa till mig!

sen så ska jag rensa ur hela boxarna, tvätta krubborna och göra snyygt i stallet, de borde jag hinna nu innan emelie kommer vid 14 tiden , sen ikväll blir de bara ta de lugnt, boden sökerfru börjar vid 20 så de måste jag se.
Får se om Jonte dyker upp ikväll, annars kommer han på fredag.


Igår kväll var jag föresten hos emelie och hängde med henne ut och red! hon på Fari och jag på Hubbe,riktigt mysigt, de småsnöade lite oxå :] ! red även Fari därpå slutet, pigg som en lärka men gick iaf hyfsat, jag överlevde iaf :P jag ser det som positivt :P skämt och sido, han är jätte fin Fari! särskilt när emelie rider han, de är ju det han är van vid oxå så :)


Nej nu ska jag passa på att slöa lite innan jag beger mig ut i stallet , ska nog ha med mig kameran idag och ta lite bilder från ridturen :)


10 november.

Inatt var jag så nära på att spy som man bara kan! jag hade spya upp i halsen, men tapper som jag är så höll jag det tillbaka och tvingade mig själv att somna om igen ;) jag vägrar ha magsjuka, eller spy över huvudtaget, skitäckligt -.- ! därimot så har jag jävligt ont i halsen, hade det på känn redan igår att de var något på gång.
Gör jätte ont att hosta och slemmet smakar blod :S ! mums.

idag har jag lunchat med emelie uppe på fältet, de är de enda jag gjort hitills, om man bortser från att mata mina hästar då osv.

Nu i afton ska jag ut och köra Bajen en runda, han kommer vara PIGG! och Bobby kommer vara väldigt svartsjuk,men de får han ta stackarn idag :/ han får komma ut imorgon ist om jag inte blivit ännu sjukare då.
sen ska jag skotta och göra klart för kvälln i stallet, sen blir de vell nå middag och efter det slöa framför tvn, ev städa mitt rum litegrann om jag känner för det? återstår att se, sen därvid 20 tiden får mina gossar komma in, är -6 grader idag så dom lär längta! sen far jag vidare till emelie och hänger med henne ut och rider en sväng, blir en förhoppningsvis mysig kvällstur :P !


Imorgon om jag inte är ännu sjukare så ska Bajen komma ut, beroende på hur de går idag och hur hans mage reagerar, sen min lilla Bobbyplutt vill som sagt komma ut, han lär sprängas av lycka!

Ngt mer i veckan har jag inte planerat in, inget jobb i sikte heller, kommer som de ser ut nu vara riktigt lugnt framtill jul :( ,vilket suger! men de är bara gilla läget.

NU ska jag he mig ut istallet och göra nå nyttaa.


9 november.

ska fatta mig kort, tror jag iaf^^
idag har jag inte åstakommit allt för mkt, jag och Jonatan for till byske vid 13 tiden och kollade in nya korvgrillen som kommit till kiosken, den var lite mer avancerad än den förra så vi fick lära oss lite hur den funkar .
sedan fort som bara den blev kl 15 och jag och Jonte drog vidare till stan och beställde hem kinamat som vi ätit till middag idag, mumsigt!

vid kl strax före 18 for jag till emelie, följde med henne till ersmark på ridhuset och kollade när dom hade hoppning, hade endå inget annat för mig ,sen är de ganska trevligt att vara där och titta, ganska underhållande :P

Nu är jag hemma igen, har nattat hästarna för kvälln och nu ska jag snart snöra mig i säng själv, är riktigt trött.
Bajens skit ser helt bra ut ikväll! så vi får se hur de ser ut imorgon, hoppas att de håller i sig, de är om inte annat på väg åt rätt håll, vilket är toppen! imorgon ska jag iaf ut och köra honom, sen ska jag rida Bobby på gården och ute på gatan lite, så Bajen ser oss hela tiden, då blir han inte lika orolig :)


nåmer planer jag har för morgon dagen? hmm, jo jag och emelie ska på drive center och luncha, men de är de enda jag kan komma på just nu, ska vell tjollra på i stallet oxå som vanligt, de känns inte som en plan, de är mer än daglig syssla :P!


nej nu väntar sängen, ska bli ruskigt skönt att sova!
godnatt.


8 november.

Gårkvällen blev inte alls som jag planerat den, hade tänkt mig en lugn hemmakväll med Jonte framför tvn och trå massa gosaker, men ack så blev de inte! utan de blev arvidsjaur med Jonte ola markus kaisa cizzi jimmy och apa, var nån skoterfilms visning på hotell laponia , några amatör förare från a-jaur körde, och jag måste säga att de var inte värt att köra 10 mil enkel väg för att se det! jag hade massor mkt hellre suttit hemma framför tvn -.-
som tur var for kaisa och jimmy tidigare därifrån så jag och Jonte följde med dom hem igen, var hemma halv 1.


Idag är det iaf farsdag, jag har köpt kalsonger till pappa :P! sen ska jag göra hemmagjord glass med krossad marianne och digestive kex i botten, ruskigt gott! fast först ska jag och Jonatan fara till ursviken och äta middag där hos hans pappa och gratta honom, är ju inte mer än rätt faktikst tycker jag.

sen lite häst "nytt", nu är de 2 dagar sedan jag slutade ge Bajen antibitoika, och de ser bättre ut, så de går åt rätt håll, men måste ge honom några dagar till på sig, de kan ta upp till 4 veckor innan tarmen blir helt återställd.
men har bestämt att jag nog far ut och kör honom en sväng imorgon, eftersom både han och Bobby stått i 16 dagar nu så är båda hyfsat understimulerade, vilket jag tror kan vara en liten bidragande orsak till att Bajen inte blir riktigt helt bra, tror att han blir lite stressad och uttråkad över att inte få komma ut och göra ngt.
så imorgon får han komma ut och skritta, antar att han kommer vara pigg uta rackarn! , sen behöver Bobby komma ut oxå, stackarn som fått stå i 16 dagar han med bara för Bajens skull, men han har varit så duktig, han brukar bli helt tokig av att stå såhär, men han har skött sig väldigt bra min lilla snuttegubbe <3


är ruskigt härligt med snö nu, de blev så massor mkt ljusare ute och mkt mysigare stämmning! detta gillar vi:)
hoppas bara att de får stanna kvar, enligt vädret ser de väldigt lovande ut! från och med imorgonkväll ska de vara minusgrader hela veckan lång, så jag hoppas på det !

Nu ska jag ner och duscha, sen bär de av mot ursviken för att sedan komma hem hit igen och fira min pappa :)






7 november.

Igår var de Bajens sista dag med antibiotika, de har varken blivit bättre eller sämre, men de ska förhoppningsvis bli bättre nu när kuren är slut, annars vet jag inte riktigt vad jag gör!? en sak vet jag och de är att de blir klinik nästa.

Igår spenderade jag dagen i stan tillsammans med sussie, vi åt lunch på tatung och pratade en del, sen gick vi en runda på stan och gjorde lite ärenden, jag inhandlade 2 tröjor på Gina och en myströja på cubus och 3 par trosor.
sen for vi ut på royal och hämtade ut Bajens namnskylt , sen köpte jag ett par billiga fleecehandskar för 59kr som jag kan ha när jag är ute i stallet och tjollrar, så slipper jag sno mammas hela tiden.

Efter stan så for jag hem, och förblev ensam hela fredagskvällen :/ Jonte jobbade och sen öppnade han nu imorse så han stannade hemma hos sig, men helt ärligt var de riktigt skönt att vara ensam en gång,inget man dör av.

sen måste jag berätta att de kommit en del snö nu, igår hade vi kring 6-7cm och imorse när jag vaknade hade de kommit ca 10 cm till! så nu börjar de bli vinter på riktigt , som de ser ut på vädret så ska de ligga kvar oxå, de gillar vi :D! nu vill jag bara att Bajen ska bli frisk så man får börja ha nytta av snön.

I afton kommer Jonte hit, blir tacos till middag och sedan ngn film antar jag, känner mig hängig idag, tror att jag har feber, sen känns de som om jag har 10 kg kli pulver i näsan och jag nyser typ 1 gång i minuten :S jävligt irriterander! har gått en halv nässprays flaska sen igår, HEJ missbrukare :P fyfan, de är inte lugnt.

om de inte varit lite batteri i kameran så hade jag gått ut och fotat hästarna lite, dom är ganska söta i snön :P!
så jag ska snöra ikull mig i soffan och se tv ett tag till, har inget bättre för mig för tillfället.


såhär ser de ut ute nu :D!


5 november.

Idag har jag tillbringat dagen på kiosken, jag tjurade ihop imorse och följde med mamma för att jag endå inte hade ngt att göra, tänkte att då kan jag sitta där och dricka kaffe hela dagen ist, sen skulle pappa hem ganska direkt . men nog tror jag de, blev sittande där i 3 timmar , och jag hör fortfarande ljudet i mitt huvud av den förbannade dörrplingan ! uuusch.

hemma nu iaf, ska he mig ut i stallet nu efter middagen och skotta och göra klart för kvälln, sedan har jag inget mer planerat. är så förbannat tråkigt att inte kunna fara ut med mina guldklimpar! :( sen har de kommit lite snö inatt och snöar lite fortfarande, men nej, den får jag intee inviga -.- ååh! idag är jag negg negg neeeeeggg -.-

fast jag ska gläjda mig åt att Bajens skit såg mkt bättre ut imorse, trots att han äter antibiotikan! så de är ett stort +. jag hoppas nu att detta fungerar och att vi får ordning på magen, för både han och Bobby håller på sprängas av all energi dom samlat på sig! dom hoppar och skvätter för minsta lilla och står å bjäbbar på varandra stup i kvarten, hoppar och studsar runt runt. stackars pojkar :/ ! de är iaf ingen tvekan om att jag ska köra dom nu de första gångerna de ska få komma ut, annars slutar de nog illa :P haha.


Föresten ringde dom igår och sa att bajens boxskylt har anlänt, nu efter ca 2 månader! bättre sent än aldrig , så imorgon ska jag fara en sväng till stan och kolla läget litegrann, hämta ut skylten och sen ska jag in på ÖB och dräggla på alla tomteprydnader dom har där!

helgen ser ut att bli lugn, de enda jag har inplanerat är att jag ska sitta och hoppas på att Bajens mage blir bra, och sen måste jag städa lite runt hagarna inför vintern, sen antar jag att de inte händer ngt mer, inge jobb har man fått heller tragiskt nog :/

nu ska jag ta och börja med middan, blir ugnskorv och mos, enkelt, men ack så gott!


4 november.

Idag har jag fått jobba, dom ringde mig igårkväll vid 21 tiden och frågade om jag inte kunde rycka ut idag från kl 11 till 15, självfallet! skulle kunna jobba dygnet runt som dekänns nu, är endå så jäkla rastlös och har inget att göra nu när hästarna bara står :/, Både Bobby och Bajen är pigga som lärkor, jag mår psykiskt instabilt av att se det och inte kunna göra så mkt åt det! uusch.

iaf så har jag kommt hem från jobbet för en stund sen, har gett hästarna mat och mera vatten, hämtat posten och nu flera veckor senare kommer räkningen från Jami på skoningen, var ju på tiden om jag får säga det själv :O.
Idag är vi inne på Bajens 3 kur av antibiotikan där, jag gruvar mig faktikst för hur de kommer bli sen, jag vill så himmla gärna att de ska bli bra!

Ikväll blir de ta de lugnt, ska ringa emelie och fråga om jag kan komma och se bondesöker fru med henne , jag hade tänkt ringa henne igår redan men då fick jag fullt upp och var i drömmarnas värld, så de glömde jag då bort :S ! så förhoppningsvis är hon hemma ikväll så jag kan komma förbi och avreagera mig på ngn, jonte är nämligen inte här och kommer inte fören fredagkväll, så jag har inte ngn att prata med här hemma förutom pappa , och han ligger och snarkar i fotöljen nere hela tiden så till mkt socialt liv har jag inte för tillfället :P!

sen nu när jag kom hem från jobbet så mötte jag jessika i stallet, hon hade vart duktig och skottat åt hästarna, min lilla päärla :) ! om jag kunde förklara med ord hur mkt de betyder att hon finns! inte bara för att hon är duktig på att hjälpa till med hästarna och stallet osv då jag behöver, utan för att hon oxå är helt underbar som person!


jag avslutar inlägget såhär tror jag, har inget mer vettigt att säga förtillfället! :)



3-4 november.

jag sitter uppe fortfarande pga att jag inte kan sova, jag har så mkt tankar i huvudet som snurrar runt just nu,
jag tänker inte avslöja ngt än, men jag hoppas innerligt att de blir som jag hoppas och vill, just nu är de en av mina högsta drömmar, jag kan inte beskriva med ord hur mkt jag vill!




3 november.

Bajens antibiotika kur har nu startat, gav honom första sprutan igårkväll, om vi säger såhär, han tyckte inte om det :P! fy vad han grimasherade stackarn, men han fick i sig det iaf tifs nog.
Jag hoppas innerligt att detta hjälper nu, och om de gör det så skulle jag endå vilja veta vad de var som orsakade det hela så att de inte händer igen, men de kan nog bli svårt antar jag att lyckas luska fram det.
som sagt, nu är de bara hålla tummarna att de blir bra!

sovde hos Jonatan inatt i ursviken, sen har jag gjort bort en del ärenden på stan idag, först åt jag och Jonte lunchbuffe på tatung, inget ärende precis men gott var det :P! sedan gick jag på Gina en sväng och köpte mig 2 st tröjor och ett nytt svart linne, jag har lyckats göra hål i mitt andra på ngt underligt vänster -.-
sedan var jag duktig och pallrade mig till arbetsförmedlingen, men nog tror jag det, när jag kommer dit så är de smockat vid alla datorer, och bara gamlingar! så jag vände på klacken och gav upp de där, får ta och gå dit ngn annan dag ist.

Drog en sväng förbi lantmanna och köpte en spånkub ,har slut här hemma och pappa hann inte hämta idag.
sen blev de byske en sväng och hälsa på mamma en stund och plocka upp lilla vizzla, köpte nässpray på apoteket (viktigt :P ) och lite köttfärs på konsum som jag ska blanda ner i mexicana soppan som vi ska äta till middag, blir jätte gott faktiskt! sen mkt mer mättande.


Ikväll ska jag pyssla om hästarna lite, sen ska jag skotta ur hela boxarna och göra fint, sen blir de bara ta de lugnt, ska höra med emelie om jag kan komma förbi henne en stund, hon hade nå gammla filmer som hon ville visa :P


sen mina vänner så kanske, läs igen, KANSKE! jag och Jonatan blir husägare :) inget klart ännu, men vi ska kolla på huset i helgen iaf, så vi får se vad som sker helt enkelt.




2 november.

Turen ska inte få hålla i sig länge, idag är Bajen dålig i magen IGEN! :( jag är så less nu, jag vill att han ska bli bra <3 jag är så fruktansvärt rid/kör sugen och sen ser jag både på han och Bobby hur dom vill komma ut och röra på sig , och stackars Bobby som ska lida för detta oxå, men vill inte lämna Bajen ensam så han ska måsta bli orolig. ÅÅH åt helvete med allt just nu, jag blir så jäävla nedstämd :/

jag ringde iaf veterinär alba som jag haft kontakt med nu under dessa 2 veckor han varit dålig, så nu sätter vi in en antibiotika kur på 5 dagar , sen ska han vara utan i 2 dagar och förhoppningsvis blir de bättre då.
Blir de inte det så vet jag inte vad jag gör, känns som jag försökt allt snart , sen var han ju bra igår under dagen? jag fattar de inte.


har inget mer att skriva om för tillfället, sen har jag ingen lust heller längre. :,/






1 november.

Idag har jag haft en bra början på en ny månad! när jag tog ut hästarna imorse så kollad ejag som vanligt inne i Bajens box hur hans skit såg ut, och tro de eller ej! men nu är min älskade lilla gosse i stort sett helt bra i magen :D! jag blev så himmla glad ! haha fyfan, att man kan bli så glad över lite bajs är otroligt :P

men de känns otroligt skönt, känns som en stor klump från magen försvunnit :) bara hoppas att detta håller i sig nu! att de fortstätter såhär, vore verkligen toppen :) , men han ska få vila nu 2 dagar till ¨för säkerhetskull så ser vi om de fortsätter att se bra ut.


iaf så släppte jag ut mina små guldgossar i hagen , sedan in och äta fruckost med Jonte och sedan vidare mot byske där vi gick en sväng på marknaden :) var iof där igår med jennie, men de är en tradition att jag och jonte är där och tittar varje år , så de känndes så fel att inte göra de i år oxå :P så vi var tvugna ^^, blev iaf inget handlat,utan vi kikade mest runt litegrann, jag gillar marknader,tycker dom är så mysiga på ngt sätt :)!

när vi gått en sväng fick Jonte tvärställa sig i kiosken och jobba medan jag följde mamma på konsum och handlade lite grejjer, sen efter det for jag och Jonatan hem hit igen och nu sitter jag här, har sett reprisen för bondesöker fru som var i onsdags,missade det då pga jobb. Har även börjat på middagen,idag blir de grekisk pytt, ruskigt gott! sen var de rätt länge sedan vi åt det, så de passar bra idag tyckte jag.


tal om det, festen igår var ingen höjdare, jag fick i mig ungefär en halv cider och ngn enstaka klunk sprit.
de säger vell allt? stämmingen blir inte på topp då man själv är nykter och alla andra är fulla som ägg.
så jag satt mestadels själv hela kvällen, småpratade med Jonte och harald, till Jonte blev full som ett svin och hasade runt överallt :P men jag klagade inte, jag var bara tyst :P haha. men de var vell lite självförvållat att jag var "ensammen", så jag skyller inte på ngn. vid 11 tiden blev de utgång på olles, inget roligt folk i sikte -.-
vid 1 tiden kom iaf min bror och hämtade oss, drog en vända på krysset och sedan blev de hem och sova.


ikväll blir de en tidig kväll, ska ta in hästarna och sedan blir de mysa framför en film med Jonte och sedan sova, ska upp imornbitti kl 7,30 , börjar jobba kl 20,30 till 14, sedan ska jag fara en sväng till stan och hämta hem rockarden och sulkyn,sedan ska jag köpa GROOV SPC till Bajen som är lite mer anpassat för en känslig mage, tror de kommer bli kanoners! sen senare i veckan ska jag förhoppningsvis ut och köraa för första gången på 14 dagar :D !!


<3



RSS 2.0