31 oktober.

Nu har tom Bajen börjat sätta päls konstaterade jag idag efter körturen, har tuggat tusen kg hår och var i stort sett halvblind hela turen (glömde glasögonen) , förövirgt var han iaf SUPERFIN och taggad, pigg som en mört!
roligt att se sådana sidor hos honom oxå.Tosca fick följa med så nu har jag en mkt nöjd vovve vid min sida :)

Igårkväll fick Smoa smaka på saxen då hon var så ruskigt långhårig! höll på i ca 1 timma innan jag gav mej, har bara huvudet och svansen kvar nu :) hon var iaf jätte duktig och stod så snällt hela tiden, gulleegriisen :,)

Har gjort bort allting i stallet nu oxå så det bara är att släppa in grabbarna grus ikväll, nu väntar det städning och packning på hög nivå! sen lite soffmys, som varjee kväll :] en kvällspromenad oxå btw! den är viktig, sover mkt bättre när jag gått en runda på kvällen :) hundarna oxå för den delen.

Kan inte fatta att det bara är 4 dagar kvar tills vi åker nu, helt sjukt!jag längtar ihjäl meeej :D :D


30 oktober.

5 dagar kvar innan man sitter på planet påväg till Thailand, känns helt sinnessjukt faktiskt!. Och till er som undrar så är det ingen fara alls dit vi ska åka, med översvämningar och grejjer :) Är vell bangkok som är värst drabbat och de små ställena runtom kring , vi kommer att befinna oss i phuket och khao lak och där är de INGEN som helst fara :) har kollat läget med resebyron osv och de är grönt.. Vi kommer landa i phuket oxå så vi kommer inte ens behöva se eländet i bangkok, känns skönt :)

Jag är iaf SJUKT taggad!!

Igår hade jag mellan skiftet på jobbet, var hemma vid 16 och då hade jag en enorm huvudvärk! knaprade alvedon och agerade sedan fyllechaffis till Jonte och broder, jag och Jonte landade hemma hos Harald och sussie för lite festligheter (jag som sagt nykter då jag var chaufför), blev en utgång på allstars som dock inte varade så länge, lika bra det då man bör ha en HÖG promille halt för att vara på krogen för att de ska vara kul :P haha..

hämtade iaf upp lite folk och skjutsade hem dom, sen började färden hem mot Fällis igeen. Hästarna fick sova ute inatt då det var +5 grader ute, täcken hade dom på sej såklart :) man måste passa på medans man kan ^^
Idag vaknade jag kvart över 10, trodde jag iaf! när jag kollar på klockan på datorn ser jag att den står på kvart över 9 bara, och innan jag fattade att det var ju igårkväll man skulle ställa om klockan på vintertid! haha :P var ju nästan uppe med tuppen med andra ord ;).. Gick direkt över och gav hästarna mat, rastade hundarna och sådant nödvändigt..

Nu har jag och Jonte iaf just kommit hem efter en sväng till byske, vovvarna fick följa med oxå. Vi gick en liten repa på höstmarknade som är nu och hittade en massa roliga saker, dock köpte jag bara 4 par låga sockar, 1 halv salami (MUUMS!!) och VÄRLDENS godaste Ost! blev en snabbis in på coop oxå för att köpa nå småsaker, lörns inte storhandla ngt nu när vi liks inte kommer vara hemma :)..

Ska alldeles strax ta och he mej ut i stallet, ska köra Bajen en runda och Tosca får följa med och göra av med lite energi, sedan blir det bara en lugn kväll framför tvn skulle jag tro, ska mysa med min fina jontis :))




Tänkte bara visa er hur en typiskt middag kan se ut för mej som LCHFar, i brist på annat ;) hehe!
Iaf så är detta en renskavsgryta med en liten smör klick på sidan, 1 tsk lingonsylt och sallad :))


28 oktober.

Ingen uppdatering igår, så uppdaterar idag ist helt enkelt ;)..
Förmiddagsjobb stod på shcemat igår, så de var precis vad som gällde! Nina var supersnäll och red Bajen åt mej under dagen och han hade tydligen vart en riktig liten jävel! testat och hållit på, jag blir helt chockad då jag får höra sånt då han alltid är så snäll :P haha, tur Nina är minst lika envis så de hade gått bra till sist iaf, han hade vart väldigt pigg oxå och de är ju kul :)!

Idag har får hästarna vila, jag jobbar nämligen eftermiddag och hade lite småfix under förmiddagen så de passade bäst så.Ikväll när jag kommer hem blir de en prommis med hundarna och sedan soffmys med Jonte, har som sagt mellan skiftet imorgon 11-15 , så lite sovmorgon får jag iaf ^^

På söndag blir de ut med båda hästarna en ordentligt sväng,  åtminstone en lång sväng, ordentligt kommer de vell inte gå köra fören snön är här och underlaget blir bättre , den får gärna komma nu tack!


26 oktober.

Får mer och mer resfeber för varje dag som går, TÄNK att snart ligger jag där på playan och steker! underbaart :)
NU befinner jag mej på jobbet, ca 1 timma till innan jag får åka hem, måste säga att de var riktigt trevligt att komma tillbaka på jobbet igen efter nästan 2 veckors ledighet.

Jobbar som sagt förmiddag imorgon, Nina kanske rider Bajen åt mej vilket vore toppen! på afton kommer som sagt Mican och Ante på middag, ska bli trevligt då det var mkt länge sen sist :) fredag har jag kväll, så hästarna ska ut under förmiddagen . Jobbar mellan skiftet på lördag, mellan 11-15 och efter de brassar jag hem och fixar lite innan de bär av till Harald och Sussie för lite festligheter, dock nyktert från min del tror jag iaf då de blivit 2 helger på samma månad , vilket INTE är likt mej! skämmees :P

ska ringa christer ikväll oxå och snacka lite skit och smida lite planer! inte att förglömma..


25 oktober.

Fick fan en chock imorse när jag steg upp kl halv 10, det var -3,5 grader ute och fortfarande frost! nu är de snart vinter alltså.. hurv..Iaf så tog jag ut hästarna och gav dom mat, rastade hundarna och gav dom maten och sen blidde det en snabbdusch för att sedan tanka bilen och dra mej mot Jävre till Ninis, väl framme åkte vi in till piteå och gjorde stan osäker. Mina ärenden var alltså att hitta en bikiniunder del och gärna ett par shorts och ett linne, kan säga att de tog en jäkla tag innan vi ens fann bikini underdelen! några shorts hittade jag inte, men faktiskt 2 st fina linnen, en t-shirt och en typ ärmlös tunika. så jag är jättenöjd endå! nu är jag ännu mer redo för thailand ;)

Iaf så är jag stolt över mej själv att jag inte ens gick in i alla butiker som jag brukar vara i, för jag vet att då kommer jag bara hitta ngt mer fint som jag vill ha vilket jag inte har råd med denna månad, får vänta till thailand där det tydligen är jättebilligt att shoppa :)

Hästarna har fått vila idag då de blev lite senare än planerat allting, var inte hemma fören vid 17,30 igen och då var de bara börja laga middag, efter middagen blidde det en prommis med vovvarna och nu är jag just inkommen från stallet efter att ha plockat in grabbarna grus :) nu väntar jag på att värsta pojkväns akademin ska börja på 3an och efter det blir de förmodligen sängen, är trött efter denna dag.

Imorgon jobbar jag eftermiddag, ska ut och köra Bajen under förmiddagen är planen. På torsdag jobbar jag förmiddag och på afton kommer Mican och Ante hit och käkar middag, fredag jobbar jag kväll och lördag några timmar på förmiddagen, sen ledig söndag, Måndag har jag ingen aning eftersom vi inte fått nya shemat än.. sen drar vi ju för fasiken på fredagen! shiiit alltsåååå....



Snart dags att raka hästarna igen, körde med denna rakning på Bajen förra vintern och tyckte de blev superbra! kör nog på samma i år igen, Bobby får nog behålla pälsen ett tag till :)


24 oktober.

Har varit en bra dag idag, har sovit lite krassligt senaste nätterna men inatt fick jag sova riktigt gott! därav vaknade jag upp som en ny människa.Har haft Nina på besök idag som anlände därvid 12,30 snåret, kl 13 hade jag en kund som färgade håret och efter det gick jag och Ninis över till stallet och plockade in grabbarna grus och gjorde dem redo för en tur, Nina red Bajen som vanligt och jag körde Bobby vilket jag inte ångrar att jag gjorde! hade därimot ångrat om jag red kan jag tänka mej då han var en riktigt buse! :P gick dock väldigt bra och det blev jogging mestadels hela turen, var nöjda hästar när vi kom hem sen :)...

Släppte även ihop hundarna så dom fick busa lite, Tosca verkligen älskar när hon får leka med Doris! kommer bli toppen att hon får bo där nu när jag åker bort :)).. sen gick vi iaf in och drack lite saft och kollade i taxfree tidningen jag och Jonte fick med oss hem i lördags då vi var i ursviken, finns ju en del spännande i den måste jag säga ;).. Klockan tickade som vanligt iväg och Nina drog hem till jävre igen, jag själv ställde mej ganska direkt vid spisen och började med middagen då Jonte är som en pensionär då de gäller mat på bestämda tider, äter vi inte kl 17 så blir han så gnällig :P haha!

Knåpade ihop en supergod kyckling gryta idag, stekte ett par sparrisar som tillbehör till mej själv och Jonte fick ris...Nu har jag faktiskt börjat packa lite inför thailand, har plockat ihop en del av det jag ska ha med mej, satt igång en tvätt med den andra delen och nu väntar jag på att halv8 hos mej ska börja så jag kan ta en liten paus.

Eftersom de är färdigvilat för min del nu så blir de Piteå imorgon och göra stan osäker med NIna, ska fixa en bikini underdel och ett par fina shorts om jag kan hitta. ett fint linne eller 2 skulle inte skada heller då de förmodligen lär bli basplagget under resan om man bortser från badkläder då :P..

På afton ska Bajen ut och röra på sej, eftersom underlaget börjat svika nu pga kälen i backen så blir de rätt lugnt.
NU får de gärna komma snö!





Jag och Miccimus i Turkiet 08, sådär brun ska jag allt bli i år igen ;))!


23 oktober.

Ganska grått och trist väder ute idag, blev att åka in till byske under förmiddag med Jonte och handla lite så vi slipper svälta ihjäl^^, sedan åt vi lite lunch och efter det så har vi varit ute i stort sett hela dagen lång.
Jag gick iaf över till stallet och plockade in Bajen för en körtur, Tosca fick följa med oxå :)
Iaf så for vi ner efter hälleströms vägen och joggade efter den rätt sakta i ca 7 km, märkte att de börjat frysa på i backen nu så snart kommer man inte kunna springa alls i stort sett. Senhösten är verkligen en dålig period att träna häst på, allting är grått och trist + stenhårt i backen! man tappar lite av motivationen (iaf jag), men det är vell bara att försöka göra de bästa av det hela helt enkelt, som alla andra år.

den 31 oktober blir de ev kval för Bajens del, har pratat med christer om det och han tycker att de vore lysande att ha de ur världen, är ju trav i skellefteå då så vi slipper åka så långt, sen är de bortgjort nu innan vinter och vi kan starta ifall vi hittar ngt lämpligt lopp åt honom :), blir förhoppningsvis bestämt imorgon hur vi gör.

Förövrigt har jag fortfarande ont i ryggen, är dock inte riktigt lika sne än sålänge men jag börjar ge upp hoppet om att de någonsin kommer att bli bra, har tagit de lugnt nu sen i onsdags och känner inte ngn större skillnad, så de känns bara onödigt att sitta inne  och inte göra så mkt om de endå inte ger ngt. Jag knaprat lite piller och kör på ist tror jag :P haha.

i afton ska jag baka bullar, hade tänkt göra det i torsdags men de blev inge av, sedan väntar en soffkväll med mys framför tvn , sådeså!


22 oktober.

Är ganska just inkommen efter en promenad med vovvarna, gick upp i skogen så dom fick vara lösa och springa av sej lite, har faktiskt snöat här inatt så det är alldeles vitt ute på backen :) jättemysigt! och så mkt ljusare!..
Nu har jag varit duktig och tränat litegrann, gjort mina situps och sen tränat armarna med ngn konstig gummimokajäng Jonte köpte för ett par veckor sedan.

Denna vecka har jag inte haft särskilt mkt att skriva om, då jag har haft hästförbud så har mina stackars hästar fått vila oxå några dagar, har haft planer på att he mej ut och "tjuvköra" men Jonte har stoppat mej , men IMORGON ska jag ut! det är ett som är säkert, då är ryggen färdig vilad..

i afton ska vi till ursviken och äta middag hos Jontes pappa och Karina, ska bli jätte trevligt då de var ett tag sedan sist nu :) handla måste vi göra oxå, annars får vi vackert svälta den här veckan^^ kanske inte helt fel? ;)
nu är det iaf exakt 13 dagar kvar till vi åker till thailand, jag hoppas såklart att vädret där hinner stabilisera sej.
Börjar vara så nervös inför att lämna mina stackars djur, tur att de är Nina som ska ta hand om dom, känns skönt då jag vet att hon är snäll och har bra hand med djuren :)

Jonte är ute och byter till vinterdäck på bilen, själv ska jag passa på att göra mej i ordning så jag inte ser ut alltför mkt som en rispalt innan vi beger oss :P




20 oktober.

jag och Jonte fick för oss att kolla hur vädret ser ut i thailand just nu, och de fick mitt hjärta att gråta alltså! REGN regn och åter regn är de dom visar 2 veckor framöver, med ngn enstaka dag av sol men endå!? jag hoppas innerligt att det INTE tänker vara sånt väder då vi far, skulle rent utsagt kännas för jävligt att ha betalat 13 tusen kr för att sitta i regn!! :( Tur att det är 2 veckor kvar tills vi far, att de kanske hinner stabilisera sej en aning.

Idag blir de lugna puckar, ska städa lite här hemma och sedan måste jag åka in till byske och handla lite! ska ut och köra Bajen hade jag tänkt oxå, men sen väntar endast soffhäng!!.okey, en promenad med vovvarna ska avverkas oxå så dom slipper klänga upp efter väggarna^^.. Jag har faktiskt blivit sjukt duktig, jag går MINST 7 km varje dag nu, de märks oxå då det känns lättare och lättare för varje dag som går :)

Nu ska jag klura lite på vad jag ska laga till lunch, och middag sen? dessa ilandsproblem..


Vintermys med lurv Bobby <3


19 oktober.

sådär ja, då var man sjuksriven resten av denna vecka pga ryggeländet..känns sådär lagom kul faktiskt..
Var med emelie på stan ens väng igår för att inhandla ngt fint, hittade en del men snålheten tog över så de blidde bara 5 par trosor på Rea och en parfym.. 16,30 hade jag tid hos kotknackarn och de var inte mysigt kan jag lova! gjorde så jäkla ont :( , så nu står det vila på shemat några dagar, får vell se hur de går ..

Har just kommit in efter en promenad med vovvarna i de burriga vädret, blåser och är mulet och endast 3 grader varmt. hurrv!

Ikväll är de städning av huset som gäller, sen hade jag tänkt baka bullar men inser att de är ju rena rama plågeriet då jag inte ens äter dem :P , får se vad jag bestämmer mej för^^. senare ikväll blir de en långprommis med vovvarna igen i brist på annat, sen ska jag såklart peta på mina fina hästar :))


17 oktober, hejigen.

1 timmas promenad i mörkret är nu avklarad! var lite väl klädd kände jag för nu svettas jag som en gris?!
har iaf trötta och nöjda vovvar nu, ska alldeles strax krypa ner till kojs så jag orkar med morgondagen^^
Planen är att åka in till stan med Mli och göra lite ärenden, sen förhoppningsvis få en akut tid hos kotknackarn..

Jonte kommer in till stan sen efter jobbet så vi kan åka och kolla på lite bilar till mej, är sjukt drygt att vara utan!
på afton då vi kommer hem ska jag ut och skritta Bajen en sväng, förmodligen i vagn då jag förhoppningsvis har fått fixa ryggen, brukar alltid ha ridförbud minst 1 vecka när jag varit där :/..

Om vi bortser från ryggen så mår jag bara så sjukt mkt bättre än vad jag gjorde för 6-7 månader sedan, det går verkligen inte ens att jämföra! jag har så otroligt mkt mera energi, att gå mina promenader är mer en vana än ett måste, jag är gladare och piggare och bara allmänt mkt nöjdare med livet än innan :) helt otroligt vad ett kostomlägg kan göra, det har verkligen förändrat hela mitt liv!

Hittade denna otroligt söta bild på Vizzla då hon var valp, HAHAH gullee griiis! <3


17 oktober.

Börjar redan vara less på den där jäkla listan jag håller på med, undra varför jag ens började? tycker bara att de blev jäkligt rörigt, får se om jag ids fortsätta^^.. Har haft Nina och hennes vovve Doris här idag, blev en lunch med jennie uppe på fältet och sedan stallet ganska direkt efter.Jag körde Bobby då min rygg är så sjukt dålig nu, och Nina red Bajen. Blev ett relativt kort men intensivt pass och båda gossarna skötte sej så bra! Bobby var som en liten ängel idag, kul att han har sådana dagar oxå ;)

Efter turen fick grabbarna grus lite mat och sedan gick jag och Ninis in och petade på en stund, nu har hon ganska just farit hem och jag & Jonte har ätit lite middag. Han fick äta pannkaka och jag gjorde mej en omelett, och vet ni vad? jag börjar faktiskt känna mej liiite lite less nu på detta Lchfande, har hållit på i typ 7 månader nu varav 5 rätt seriöst! börjar känna suget efter en smörgås ibland och framförallt FIKA! men jag bara måste hålla ut, är förmodligen bara inne i en sådan period nu där kroppen vill se om jag faller för frestelserna eller inte :P..

6 kg kvar till mitt mål, helt ärligt har de stått ganska stilla nu senaste 2,5 veckorna vilket känns lite tråkigt, trots att jag motionerat en hel del! bara - 1 kg.. Ska dock vara glad över att de går åt rätt håll och inte uppåt, så jag tänker kämpa på! tror tom att jag ska fortsätta i thailand , åtminstone till en viss del bara för att inte min mage ska bli paj, för de lär den bli av en sådan tvär omställning från Lchf till vanlig mat.


Ikväll blir de rätt lungt, ska ta en lång prommis med vovvarna är tanken sen bara vila, min rygg tar död på mej.


Jag och finaste Nina,
 
Tack för att du finns...


dag 7, en dålig vana som jag önskar att jag inte hade.

Oj jisses, vart börjar vi??
Jag har iaf en tendens att vara lite impulsiv, vilket kanske kan vara både bra och dåligt!? men oftast lyckas jag vara det i dom lite sämre tillfällena ,så det försöker jag faktiskt jobba bort^^.. Har ett jävla humör oxå, säger ngn nått olämpligt vid fel tillfälle så får dom oftast veta om det , önskar att jag inte vore så hetsig alla gånger :P

öhhm, va ska vi mera ta? jag är rätt dålig på att svara i telefonen oxå :P! sen är jag vell näst intill dement och glömmer bort att svara på sms och ringa upp samtal osv, måste skärpa mej där :P!

skulle säkert kunna skriva en hel bibel om små dåliga ovanor,  men det får räcka såhär för nu ska jag he mej ut i stallet och ge hästarna lunch, sedan kommer Nina och de blir en tur med gossarna i finvädret :)!


dag 6, vad skulle jag göra om jag fick 5 miljoner.

Mkt penga snack på denna lista^^
men iaf så skulle jag köpa mej en vettig bil, fara runt och resa litegrann kanske och sen såklart spara så mkt som det går! sen kan jag tänka mej att det finns en del småsaker man skulle handla när man lix har råd, men som sagt så skulle jag försöka lägga undan en hel del..




16 oktober, för 6 år sedan.

 



Blev det du och jag, jag ÄLSKAR dej! ♥


dag 5,typ av killar jag faller för.



Behöver jag säga mer? :,)


Jo, kanske endå.. som förmodligen många andra så kan man vell inte undgå från att dräggla lite när man ser denna karl, han är ju guds gåva till människan! dock lär han förbli ögon godis :)) hahah!


13 oktober.

Har haft nina på besök idag, började dagen med en lunch uppe på fältete och sedan blidde det en tur med grabbarna grus. Körde Bobby idag och Nina fick rida på Bajen, gick bara fint och båda gossarna skötte sej bra :)
Dock så är Bajens ganascher sjukt svullna, var exakt likadant förra året den här årstiden oxå!? han ömmar inte och har ingen feber eller symptom alls, så jag googlade lite och tydligen är detta ganska vanligt just den här årstiden? hästarna går omkring i hagarna och stoppar saker i munn som dom kanske inte borde, vilket kan irritera spottkörteln, tydligen helt ofarligt. Dock om man ser att hästen får ngn typ av symptom bör man vell självklart kolla upp det, men som sagt så har jag aldrig märkt ngt sådan, tycker bara det är lite skumt endå.

Efter ridturen tog vi med oss våra odjur till vovsingar och begav oss ut på en promenad, först runt byn en sväng och sedan in i skogen så dom fick rejsa av sej litegrann :) busvovvar!

Nu har jag just ätit middag med min Jontis, ska strax bänka mig framför tvn en stund och vila mej litegranna och sen blir det en kvällspromenad innan sängen kallar, imorgon jobbar jag eftermiddag, som vanligt på fredagar. är SÅÅ tråkigt! kan inte minnas när jag var ledig en fredagkväll sist, men å andra sidan jobbar jag inte ihjäl mej övriga dagar heller så man ska vell inte klaga helt enkelt..


dag 4, någonting jag vill ha mer än något annat just nu.

Hmm, jag måste nog svara pengar!? har fått leva så jäkla fattigt senaste tiden att de inte ens är roligt, så några miljoner skulle jag INTE tacka nej till. Många säger att pengar inte är allt, nej de kanske de inte är, men de är MKT! man klarar sej inte utan pengar idag, så är det bara.. Sen en ny bil vore ju inte helt fel heller ;)

Jataack!!


dag3,Mina mål/drömmar/önskningar

tycker att denna var rätt svår, Men mål försöker jag sätta litegrann hela tiden , rätt enkla simpla och sedan bygger jag vidare på det tills jag kommit dit jag vill komma. Iaf så är mitt nuvarande mål att fortsätta med Lchf och gå ner lite mera i vikt, mitt totala mål är att tappa 20 kg och hitills har jag tappat 14  , men jag tar de lite pö om pö :)
ett annat mål är att få Bajen till start, vilket oxå går åt rätt håll och är inte långt borta .

Mina högsta önskan är att få vara frisk, jag är livrädd för att bli sjuk på ngt vis! har dock redan problem med ryggen sen jag flög av en häst i 12 års åldern, vilket bara det är sjukt jobbigt..ständig värk och smärta, dock mer eller mindre.
Sen kan man ju inte låta bli att tänka lite på hur livet skulle vara som miljonär ;) så några mille på fickan så man slapp jobba och ha ångest över vad man vill jobba med skulle ju inte vara så pjåkigt?. . sen skulle de såklart vara superoligt att lyckas inom travet och få fram en fin häst som betalar för sej åtminstone, och sist men INTE minst så önskar jag att alla jag tycker om som står mej nära får leva ett bra liv.!





Om du fick 3 önskningar, vad skulle det då vara ??


12 oktober.

Min "fina" veckoplanering har du spruckit för länge sen den här veckan känner jag, dels för att jag har så sinnes sjukt ont i ryggen och för att jag inte känt mej 100% kry. Ingen ursäkt egentligen kanske, men jag kan lova er att det är ett helvete att ha ont i kroppen!..

förmiddagsjobb idag, är ju som sagt bil lös nu till er som inte vet det! sålde pärlan i helgen och saknar den redan, man är så otrolig låst när man bor som man bor och inte har egen bil. så nu snyltar jag på brorsans lilla toyota då han som tur är har 2 bilar i körbart bruk, även Jonte erbjöd sej att låna ut sin men de blev inge av , fick inte upp bildörrn på skrotet igår när jag skulle he mej iväg, SATAN så arg jag var!! måste dock ha sett förjäklit roligt ut där jag stod och slet som en galning :P.

Planen idag är att jag ska skynda mej iväg efter jobbet och handla, sedan hem och snöra ihop ngn form av middag, sedan efter det vid 18 så ska jag hänga med jennie på sminkparty hos grannen, kan ju vara en rolig grej :) och ikväll blir de en skritt runda med Bajen i mörkret är min tanke. Ledig imorgon, känns ruggit skönt! :))


Blöt bäbis Tosca förra hösten :,)


dag 2, min favorit årstid och varför.

Här tänker jag kort och gott svara hösten, jag verkligen älskar hösten! dock är jag lite besviken på den i år då de mestadels bara regnat, men de dagar solen tittat fram är ju helt klart fantastiskt underbara! dock gillar jag inte när de börjar frysa på i backen och alla fina löven rasat ner från träden, då allt bara ser grått och trist ut.

Det jag gillar med hösten är vell framförallt att det är så vackert ute, sen att man ser på bla hästarna att dom får ett helt nytt liv då dom "lidit" igenom sommaren med alla dessa äckliga småkryp, temperaturen sjunker óch man får börja klä påsej lite mera ,tända ljus och och allt sådant som hör lite hösten till helt enkelt :))



10 oktober.

idag har de inte blivit många knop gjorda, har så sjukt ont i ryggen att jag knapt kan röra mej så en akut tid hos kiropraktikern kommer bokas i veckan!..Har iaf varit ute och fotat med Jennie, myst med hundarna och lyckats pallra mej ut på en promenad med dem, nu väntar bara sängen, imorgon nalkas eftermiddagsjobb.




Lite bilder på finaste Smoa

Fick en kommentar av Smoas tidigare ägare som undrade hur hon har det och hur hon ser ut nu, så tänkte berätta lite om henne bara :).. För de första så har vi lagt till ett S i hennes namn, så hon heter numera Smoa bara för att vi har ett S eller Z med i alla våra hundars namn :)) ngt vi fått för oss bara, haha..Hon mår iaf alldeles utmärkt och har blivit poppis av oss allihopa ! som sagt så har jag och mamma delad vårdnad om henne så de dagar jag är ledig är hon hos mej och de dagar mamma har tid så är hon hos henne.. De dagar jag jobbar får hon vara med mamma på kiosken vilket har fungerat jättebra..Hon älskar att få vara med och göra saker och är otroligt lättlärd!
Hon älskar att få vara lös och busa runt på gården, gå promenader och att vara i skogen, nu ser vi fram emot snön som snart kommer så hon får testa på att åka skoter och följa med till fjällen då den perioden kommer.

Hon är en fantastisk hund på alla sätt och vis, och vi ser fram emot många många år tillsammans med henne :)
Här kommer lite bilder på henne, tyvär har de inte blivit så många ännu då kameran vi hade är så dålig. Nu har vi dock köpt oss en systemkamera så nu kommer de bli mera bilder!! :))






En sugen liten dam som väntar på käk! :))




Smoa och gänget! ;)


Väntar på att få smaka en karamell :,)!


här får Smoa vara med i stallet :)!



<3


dag 1, en bild på mej + 3 fakta.



1.Jag heter Mia Birgitta Ahlqvist (mamma måste ha gillat sitt namn)
2. Jag bor i hus tillsammans med min fina sambo Jonte med 2 hundar och 2 hästar. (hästarna dock ej i huset)
3.Jag jobbar cirkus 60% på macken i kåge.

Har ingen aning om vad för typ av fakta jag skulle skriva, har ju för inte så länge sedan skrivit en lista där de står "10 saker ni inte viste om mej" , och detta stod inte med vad jag kan minnas så de får duga helt enkelt :P


lista

tänkte att jag skulle haka på trenden att göra en sådan här lista^^ så nu kör vi!


Dag 1 – En bild på mig + 3 fakta om mig
Dag 2 – Min favorit årstid och varför
Dag 3 – Mina mål/drömmar/önskningar
Dag 4 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu
Dag 5 – Typ av killar jag faller för
Dag 6 – Vad jag skulle göra om jag fick 5 miljoner
Dag 7 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade
Dag 8 – En bild på mig för ett år sen
Dag 9 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig
Dag 10 – Någonting jag oroar mig för
Dag 11 – En bild på ett ställe jag vart på
Dag 12 – Mitt drömbröllop
Dag 13 – Det här får mig att må bättre
Dag 14 – Det här får mig att börja gråta
Dag 15 – Något jag längtar efter
Dag 16 – Fem saker jag inte klarar mig utan en dag
Dag 17 – Min favoritglass
Dag 18 – En bild på det jag köpte senast
Dag 19 – Min favorit film
Dag 20 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan
Dag 21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln
Dag 22 – En låt som får mig att gråta
Dag 23 – Mitt favoritprogram – och varför
Dag 24 – Min favorithögtid


9 oktober,hallå igen.

Borde egentligen gå och lägga mej men kändes så tråkigt så jag sätter mej här och fördriver lite tid ist.
Idag är de 25 dagar kvar tills vi åker till thailand, och jag börjar faktiskt vara nervös!?! dels för den långa resan i planet, sen för mina djur. jag tvivlar såklart inte på att Nina kommer göra ett bra jobb med dom, men tänk om typ hästarna får för sej att rymma ur hagen eller vad som helst? förhoppningsvis händer inte deet..

I afton/kväll bjöd jag över pappa och Ola på fika, Jonte hade namnsdag påstod han så då passade vi på ^^
tog fram nå bullar och toscakaka jag hade i frysen till de andra, och till mej själv fick de bli en liten pannacotta ala Lchf och en kopp kaffe, lika gott det :)

Imorgon blir de en lunch med Jennie, sen hade vi tänkt he oss ut och fota litegrann och sedan mot afton sidan ska jag he mej ut med hästarna så dom får röras, Bobby ska bara få skritta en sväng och Bajen lika så.

bjussar på en liten vecko planering i brist på annat^^


Måndag:Fota, motionera hästar, träna.
Tisdag:Bajen motion,Bobby vila. eftermiddagsjobb!
Onsdag:förmiddagsjobb, Bajen intervaller, träna
Torsdag:Ledig, Bobby joggas och Bajen går dressyr, träna.
Fredag:hästarna vilar.eftermiddagsjobb
Lördag:Ledig, hästarna motioneras, träna.
Söndag:hästarna vilar, jag och Jonte firar 6 år tillsammans <3




min fina Bobby skrutt <3

Lägg märke till min pimpade spåntank där i bakgrunden ;)!


9 oktober.

Vi har haft -5 grader inatt! helt sjukt.. imorse när jag och Jonte steg upp vid 10 tiden var det -0,5 och nu under dagen har tempen bara kommit sig upptill +2 grader, INTE varmt alltså! men jag tycker samtidigt att de är ganska mysigt, nu kan man börja klä på sej lite mera, man får använda mössa och vantar <3! sen tända en massa ljus inne och framförallt, sitta inne utan att ha dåligt samvete :D haha.

Iaf så vaknade jag imorse med ett tungt huvud, sen började det spruta näsblod! samma sak igårkväll, blödde ganska ordentligt då oxå vilket jag ALDRIG brukar göra annars!? kan vell nästan räkna på min ena hand hur många gånger jag blött näsblod i mitt liv, och nu händer det 2 gånger på mindre än ett dygn? skumt.. Känns nästan som att jag har lite feber oxå, dock kan de komma från ryggen/nacken då den INTE mår bra just nu..

Hästarna får vila idag oxå tror jag, så att jag inte blir liggandes sen, ska försöka ta de lite lugnt idag bara.
Har varit ute med hundarna på gården en bra stund, sen har vi gått en promenad så dom fick rejsa av sej litegrann.
Nu tänkte jag bjussa på några bilder från dagen, det får avsluta inlägget!










8 oktober.

Tänkte berätta lite hur de gick i fredags afton då equiterapeften Ingemar kom och gick igenom båda pollehästarna, Iaf så började han med Bobby. klämde och gick igenom varendaste liten kroppsdel och det han kunde se ganska direkt var att Bobby var sne baktill, så han masserade och klämde, bröt och slet och till sist fick han nålar vilket Bobby INTE tyckte var trevlig, slog ett par gånger mot stackars Ingemar som klarade sej undan båda smällarna som tur var. Iaf så är de otroligt häftigt att de händer grejjer så fort! Bobby som brukar vara rätt stökig på gången, ha svårt att stå stilla osv stog till sist som en klippa och fladdrade med läpparna, helt avslappnat alltså! så vi kunde tom under tiden börja med Bajen..

Bajen var iaf riktigt fräsch och fin tyckte han, kunde inte hitta något direkt fel så han fick lite massage och bröt till honom liite lite baktill då han var ytterst ytterst lite sne. sedan fick han nålar lite bara för att, och Bajen verkar tycka de är riktigt trevligt! han står som en klocka och låter honom sticka varsomhelst. Förövrigt så tyckte Ingemar att Bajen såg betydligt mkt finare ut i kroppen nu än sist, jättekul att få höraa :)

Iaf så fick hästarna stå med nålarna i ca 30 min innan de var dags att plocka ur dem, och Ingemar drog vidare till nästa ställe.. Han tyckte iaf att om någon av mina hästar behöver behandling så är de Bobby som är i mest behov, så jag har bestämt att jag ska kosta på honom det åtminstone varannan gång han kommer hit upp, han brukar tydligen komma var 3-4 vecka så var 8 vecka framöver så ska Bobby få sej en omgång, så får vi se om det blir resultat?..

Anledningen till att jag ens ville låta honom kika på Bobby är att jag upplevt honom som lite surare senaste tiden, särskilt vid ridningn vilket gör att jag då misstänker att han har ont ngnstans, enligt Ingemar så kan snedheten baktill absolut vara en anledning till att han surar ibland,glömde skriva att han hade en liiten liten låsning i nacken oxå som han bröt till.. Sen så var Bobby vass i munnen nu oxå när Jami kikade på honom, så de är garanterat en orsak! så det ska vi oxå fixa då Jami inte fick ta på alla ställen, han kommer behöva lugnande nämligen..

Lite utgifter på schemat alltså, men de kan jag tycka är värt det då jag vill att mina djur ska må bra helt enkelt.



Idag har jag jobbat och hästarna har vilat (order från Ingemar), är helt jäkla slut och känns nästan som att jag har lite feber? återstår att se imorgon... Planen är att Bajen ska skrittas och Bobby bara promeneras, sedan ska jag ta kameran med mej ut och ta lite bilder om de inte regnar och är kasst väder!...




7 oktober.

 



Testade min nya kamera lite igår, är jättenöjd med den!
Nu ska jag snart ut i stallet , equiterapeften Ingemar kommer idag och kikar på båda mina hästar :)
återkommer senare om hur det gick.


6 oktober.

Tänkte berätta litegranna om hur gårdagens provlopp gick, iaf så hade jag med mej fina Nina och pappa.
Lastade Bajen och drog neröver, vi skulle starta i lopp 3 så vi hade god tid på oss när vi kom fram att värma & dylikt. Bajen fick spår 2, vilket gjorde mej lite extra nervös när jag fick veta det.
Iaf så tickade klockan iväg och vi selade på, värmde honom själv den här gången och kan säga att han kändes finare än någonsin! inte det minsta rullig och allt bara stämde.Värmde 5 bakvarv i 2 min tempo och lät honom sedan stå 20 min innan de var hans tur att starta.

Var 5 st hästar i hans lopp , och som tur var blev det inga omstarter så där fick han spara in lite på krafterna den här gången.Han kom iväg bra och låg i rygg ledaren under hela loppet och höll tempot hela vägen utan problem,
fick bli 2a med andra ord den här gången oxå  och då körde Jami inte ens, han kom in i stallet igen med mkt krafter kvar (vilket iof han bör göra i de där tempot) , summa sumarum så blev slut tiden 1,26 ganska prick enligt Jami. Nästa gång ska vi sätta på tungband då han har en tendens till att lägga tungan över bettet och bli lite svår att få tag på, vilket jag vet om sen tidigare men såklart glömde jag ta med det den här gången -.- ..
Förövrigt var vi otroligt nöjda allihop då han aldrig sett så jäkla klockren ut någonsin i auktionen! 

Kom även fram lite nyfikenstrutar efteråt och frågade va de var för häst och att dom tyckte han såg så stilig ut, vilket såklart inte gör en mindre stolt i "mamma hjärtat" :,)!!!, nääe fyy så glad jag är, fina fina hääst :,)



5 oktober.

Så var hästarna ny skodda och ny raspade, Bajen skötte sig jättefint under raspningen av sina tänder och stod som en klocka under hela tiden, medan Bobby var som en mask och slingrade sej å böka på, så Jami kom inte åt ordentligt så det blir att åka in till vet så han får lite lugnande , annars finns en risk att både häst och människa skadar sej vilket är väldans onödigt..

Iaf så taggar vi nu inför provlopp ikväll! hoppas bara att han ska stå på alla 4a och inte hoppa, sen spelar placeringen betydligt mindre roll. Jami sitter i sulkyn!


4 oktober.

hästarna har fått vila idag, ist har jag och Jonte passat på att göra bort lite ärenden i stan och sedan påbörjat storstädning av huset.. har oxå hunnit promenixa hundarna ett par lite längre svängar under dagen, först en runda på förmiddagen och en runda för bara en liten stund sedan, är så otroligt härligt ute nu!

Imorgonbitti ska jag upp tidigt då Jami kommer och skor, som sagt ska Bajen få ha vanliga järnskor den här gången + grönsulor fram, vilket kommer bli lite tyngre än vanligt men de är det som är tanken, tror att de kan ge en bra effekt eftersom han känns lite rullig ibland. Bobby ska oxå få nya pjucks, sen ska han även kolla munnen på honom då jag tycker mej se att han verkar lite irriterad då han äter stundvis.

Förövrigt så provloppar vi med Bajen igen imorgon, spännande att se hur de går med nya skoningen! Jami kör oxå vilket är perfekt, så kanske han kan komma med lite tips (ifall de behövs) :))

sen måste jag bara berätta vad jag och Jonte gjorde idag på stan, vi köpte en systemkamera!! äntligeen :D
den ska invigas imorgon kan jag lova, så nu lär de komma nya fina bilder inom kort ;D


3 oktober.

Idag kom som sagt Nina hit på besök, världens bästaste Nina<3!

satt och småpratade en stund och sedan gick vi ut och lät våra bus hundar rejsa av sej lite innan vi skulle lämna dom och gå över till stallet, Tosca blev för första gången ägd då ninas Doris sprang snäppet fortare än henne X)haha!.. dumpade hundarna och gick över till stallet, när vi ska ta in hästarna får Bajen för sej att springa ut före Nina så han kom lös, sprang runt och ställde sej mitt på gräsmattan och tuggade gogräs och så fort man kom nära sprang han iväg. En sån gång är de inte lönt att springa efter och jaga upp honom utan man får glatt vänta till han är klar, då ställer han sej och låter en ta fast honom, vilket han även gjorde idag knasgubben :)

Blev iaf en lite längre runda i de härliga vädret, tog med oss kameran som dock fick slut ström så de hann inte bli så många bilder..Iaf så red Nina Bajen och jag tog Bus Bobby, han skötte sej riktigt fint om man bortser från hans eleganta dubbelbakut spark han gjorde när vi skulle trava uppför en backe, resten av turen var han snäll för att vara Bobby om man så seej :)).. avslutade med att jobba gossarna lite och måste säga att Nina rider Bajen helt sjukt bra! märks att han tycker att det är behagligt när hon sitter på honom, jättekul :)!
Bobby var tjurskallig till en början och gick mest imot, dock lossnade han efter en stund och blev hur fin som helst! min fina go gosse <3

Nu har iaf Nina åkt hem igen och jag & Jonte har proppat i oss lite middag, nu ska jag bara ta de lugnt en stund är planen innan jag går ut i stallet igen för att plocka in grabbarna grus, börjar vara kallt på kvällarna nu faktiskt.

sedan har jag lyckats lösa "djur problemen" nu under de 2 veckor jag åkter till thailand, Nina har erbjudit sej att ta hand om Tosca + hästarna! hur underbart blir inte det? då slipper jag ha Bajen i stan och Bobby hemma, nu får dom vara tillsammans hela tiden ist :) prima skinka helt enkelt!


Nina och rymmar Bajen!!




Posar Bajen!




Såhär snygg ville Bobby vara! dumma hääst X)   ♥


Försöker prata lite allvar med han och tala om att man ska se glad ut på kort, gick vell som de gick :P!


2 oktober.

Dagen började med regn blåst och rusk, passade på att åka in till byske och hämta ut mitt paket från bubbleroom där min bikini bla väntade, testade den när jag kom hem och den passade fint! sköönt :)

Helt plötsligt blev de iaf strålande sol och klarblå himmel, så jag tog ut Bajen på en tur i skogen efter min favvo stig som jag inte ridit på iaf på över 1 år då bron över ett stordike har varit rasfärdig, nu hade dom dock fyllt igen med sand/grus ist för träbron så nu gick de alldeles utmärkt! :D därimot blev jag lite besviken, dom har nämligen vart där och huggit ner en jävla massa träd så det var kalhygge mestadels hela vägen , min fina väääg! den var inte alls lika mysig längre :,( sen var mina fina nerfallna stockar borta oxå som vi brukar skutta över, så de sög.
Men iaf så hade jag en fin pigg och glad häst , Tosca fick följa med oxå och hon var då minst lika glad^^

sen ska jag allt tala om för er vilken fin pojkvän jag har! han bjöd ut mej på middag idag , och vi hamnade på restaurang Viking, kan lova er att de var länge sedan jag åt så gott! heelt fantastiskt! Jonte åt en renfile med nå go potatis till, och jag åt oxfilespett med stekta grönsaker (uteslöt potatis) och en underbar sås! mätta och belåtna for vi därifrån, vidare till ursviken hem till Jontes pappa och karina där de bjöds på efterätt som bestod av choklad mousse, sedan blev de lite prat om allt och inget, sådär som de brukar vara när vi kommer dit :))

Nu är vi af hemkomna, var ett tag sedan då jag har hunnit ta in hästarna och göra natt till dom osv, nu väntar sängen då en ny dag väntar imorgon :))! Nina kommer på besök så båda hästarna får följas ut imorgon, kommer bli glada gossar! <3


snart!!!


1 oktober.

Ny månad med nya möjligheter, inviger iaf denna månad med förmiddags arbete! efter det så måste jag brassa till stan en snabbis så jag hinner in på apoteket innan dom stänger, sedan hem och äta grillat med min Jonte och sedan ska jag ut med polle hästarna :) Bajen ska köras och Bobby ska ut och skritta bara, om jag inte lyckas övertala Mli att hänga med ut så båda gossarna får följas? ;)

ikväll blir de bara lugnt, ska dra upp till Mlis lya där vi bara ska chilla, göra ansiktsmask å grejer :)! efter idag är jag nämligen ledig framtill nästa Torsdag, sen jobbar jag hela nästa helg. så ska passa på att njuta till fullo ;D
Imorgon kommer Nina till mej är planen, hoppas att de inte ska regna som de alltid brukar göra så att vi kan he oss ut med grabbarna grus, eller de kan vi vell endå iof men de är inte lika trevligt att rida i regn som i solsken eller hur? ;D

Förövrigt så har min bkini jag beställde från bubbleroom kommit, ska hämta ut den idag, hoppas den passar :D


Jag och Bobby piaffar,(fast i själva verket är han bara sur och vill döda mej X) )

Bild från förra hösten..


RSS 2.0