25 februari.

Några dagar sen sist, ingen ordning!!
Har iaf varit ledig i helgen, hade förmiddag i fredags sen bar de av hem för middag och mys.
Lördag bestod av festligheter, skulle egentligen vara pub nere på folkan men blev vist inställt, tur vi har Pipen som ställer upp för byn och hade pub ist! :D blev en fantastiskt lyckad kväll, sjukt roligt :)
 
Söndag vaknade vi upp, var ngt bakis men endå inte så farligt :) Jontes mamma och Vincent kom hit och vi drog ut med skotrarna & vovvarna för att grilla, underbart väder oxå! +8 grader i solen, fantastiskt :)
På afton åkte jag in med Mli på icamaxi för att handla lite i brist på annat att göra :P
 
Lika fint väder har de varit idag, dock lite väl blåsigt :/ snörde ihop lite varm choklad och tog med termosen ut och satt mej med mamma i en snödriva på gården med hundarna springades som tokar runt runt, tur dom är lätt roade ibland ;) haha! När Jonte slutade jobbet for vi förbi Mican och Robin en sväng som fått komma hem från BB idag, kikade på deras lilla knyte, OTROOOLIGT söt och världens kopia av dem båda :') jisses så sugen man blir, tänk så mysigt med en liten eeen <3 tyvärr får de nog vänta då jag måsta få ordning på mitt elände till kropp först.
 
Ska till en kvinna imorn som heter Rita, hon ska vist vara riktigt duktig och ganska vass :P förväntar mej en del hårda ord, kommer förmodligen bli utdömd.. :P ska endå bli spännande och höra vad hon säger, och framförallt om de finns något hon kan hjälpa mej med!.
 

21 februari.

Haft förmiddag idag på jobbet, morgonen började ganska dåligt då jag glömde bort att äta ngn form av fruckost, sen när jag ska hoppa in i bilen halkar jag och sträcker nedredelen av ryggen. De känns nu vill jag lova er! som om de var välbehövligt? suck...
 
Har iaf gått fint på jobbet, är faktiskt helt ok att jobba förmiddagar! särskilt nu när de är ljust när man kommer hem :D de är ju bara helt fantastiskt! tänk att de knapt är 3 månader till sommar :) bara 2 månader till snön är borta. Den kan lika gärna få försvinna nu då jag inte har ngn skoter..
 
I afton har jag mest tagit de lugnt, gjorde pastagratäng när jag kom hem från jobbet, blev uppskattat av Jontis!
dock är jag inte så förtjust i pasta (längre), jag hatar att jag blivit så sjuuuukt slarvig! äter bara skräp känns de som. jag ska skärpa mej!! , har även hunnit med en sparktur med hundarna men gick rätt dåligt då ngn idiot har sandat vääägen!!! var vell onödigt? jag kan ju inte SPARKA!! :P
 
Har förmiddag imorn oxå, sen ska jag hämta ut lite piller innan de bär av hem igen. ledig nästan 1 vecka innan nästa jobbpass, nästan för länge, är kul att jobba!
 
 
tycker dock inte min kropp..

20 februari.

sista dagen av ledigt, imorn blir de förmiddagsjobb och likaså fredag, sedan ledig helg :)
Igår var jag med om ngt fräsigt, var ute och gick med hundarna efter skoterspåret och på hemvägen ca 150 meter ifrån vårt hus passerar det 4 st älgar över leden knapt 50 meter ifrån mej och hundarna! som tur var hade jag dom nära mej och de blev minst lika paralyserade som jag :P hade ju tom systemkameran i handen men inte fan tänkte jag på att ta någon bild inte!! hatar mej själv lite för det...De hela gick bra iaf, hundarna stod still tills de passerat , då blev de genast intressant att springa efter och lukta på spåren och skälla lite efter dem :P
 
Hade föresten Bajen på rymmen igårmorse oxå, Jonte ringde från jobbet kl 7 på morgon och sa att wallons hade sett han springa efter gatan, så upp fort som tusan och ut och kolla läget. han stod ute på gatan så jag visslade och ropade att han skulle komma hem, då kom han travandes direkt :) hemskt okomplicerat, tog in han i stallet och hämtade sen in Bobby så han skulle slippa stå ute ensam.. hagarna var hela så han har förmodligen hoppat ut, som vanligt.. dock kan man undra av vilken anledning? dom har både rundbal och vatten ute, kanske var de älgarna som var i farten redan då, ingen vet.
 
Hästarna fick stå inne till efter lunch, pappa passade på att skotta ur hagarna med traktorn och göra snygt, sen kollade jag tråden en extra gång så allt var helt och fint. Selade på Bajen och drog en runda, pigg och glad gosse!
underbart väder gjorde inte de hela sämre, helt fantastiskt!
 
Nu bäre snart av till Piteå med mammsen, vi ska dra en repa in på Dollarstore, sedan blir det suring till middag.
Huuuur gott??
 

17 februari.

Ont i kroppen som få idag efter gårdagens skoterkörning! steg upp vid kl 10, blandade hundarnas mat och lät dem vila 1 timma efteråt. sedan bar de av ut med skidor i finvädret efter skoterspåren! hur underbart? :D
blev ute åtminstone 40 min, var blöt i svett när jag kom hem :P och hundarna verkar nöjda dom oxå.
 
Har just ätit lite lunch, ska ta och göra mej redo för avfärd mot stan/ursviken då jag och Jontis ska dit och hälsa på hans pappa och Carina. Roger ska få ta och bryta i min rygg lite, har så fruktansvärt ont.
 
Imorn har jag inget inplanerat, hästarna ska röras sen får vi se helt enkelt.
 

16 februari.

Haft en kanondag tillsammans med min Jontis, Mli Mican Robin och Jocke :) tog skotrarna och for ut och körde en sväng, letade ett lämpligt grill och pimpelställe ;) Hade äran att skjutsa Jocke på hans skoter oxå, en 04as rev 800.Gick förjävla fint! synd bara att de är kassa motorer, men lätt överlägset skönaste skotern jag kört hitills !
 
Hittade en lämplig plats till sist där vi gjorde upp eld och grilla korv och mackor i mackjärn, så otroligt gott! synd att man luktar död efter man grillat, men de äre fan värt :P grabbarna testade på fiskelyckan oxå som tyvärr blev utan lycka, ingen fisk med andra ord, så vi började dra oss hemöver ist.
 
Väl hemma drack jag och Mli en kopp kaffe, sen ut med våra idiotvovvsingar en sväng i finvädret :')
Nu har jag hunnit duscha samt ätit lite rester från gårdagens middag, får se vad resten av kvällen har att erbjuda?
är pub nere på Pipens men kände inte direkt för alkohol, blir förmodligen en sväng ner i nyktert tillstånd och kolla läget lite bara :)
 
 
 

15 februari.

Sådärja, då var denna jobbvecka över och jag har överlevt!! har faktiskt gått riktigt bra, igår var de dock väldigt mkt göra, mkt paket och varor på det samt telativt mycke folk! men de är bra, så ska de vara :) bättre att få hålla igång än att inte ha så mkt att göra.
 
Idag efter jobbet for jag förbi Emmis och kikade på hennes valpisar, satan så söta! man vill ju bara ta hem dom :P
samtidigt hoppas jag att jag ska slippa ngn valp nu på några år, bäst för mina vovvar att dom håller sej friska ^^
 
Var ju alla <3:ns dag igår oxå, firade den med gomiddag tillsammans med min Jontis bestående av oxfile och ugnspotatis, mums!!
 
Nu har jag vell inge mer vettigt att säga, är helg och jag ska njuta av den till fullo, ett som är säkert :)
 
 
jag och min Gyyntmastaah!! ;)

13 februari, INTE alla <3:ns dag!

HAHA älskar mej själv, har fan inte koll på nånting :P är ju inte alla <3ns dag idag, utan imorgon! :Pfel av mej fel av mej^^
 
 

12 februari.

Idag har jag inte alls mått bra, en fruktansvärd huvudvärk och blodtrycksfall så fort jag ställer mej upp, råkar jag sträcka lite på mej när jag står upp så svartnar de direkt för ögena och känns som jag ska rasa ihop.. Håller jag igång går det ganska bra om man bortser från huvudvärken.. Har även extrema domningar i armarna, så fort jag håller dom i ett högre läge så "somnar" dom.. Håller vell på få en jävla stroke eller nånting?
 
Att må såhär gör mej ganska slut, gruvar mej i sinne över mina 3 förmiddagar i veckan.. inte för jobbet i sej, älskar mitt jobb! men är så otroligt påfrestande när man inte mår bra.
 
Pallrade mej ut på en skidtur med hundarna idag, var otroligt härligt! kanonföre oxå gör ju inte de hela sämre :)
sen har jag mest bara legat i soffan med en filt och glott på tv. jag HATAR att se tv! blir så sjukt rastlös.
Nu ikväll kom Mli förbi och bjöd på semla, är ju fettisdag idag^^ satt förjävla fint! taaaack mlii :D
Imorn är de alla <3-ns dag oxå, ska fara förbi coop på hemvägen från jobbet och köpa en bit oxfile som jag och Jontis ska lyxa oss med :) i övrigt händer de nog inte så mkt, sånna där dagar är egentligen rätt överskattade.
 
 
 
 

behöver rensa huvudet.

Jag skulle vilja ha en slang av rang för att suga ur min hjärna och plocka bort all skit!
 
 

11 februari.

Så var hästarna nyskodda och fräscha, Bajen fick nya pjucks med 11mm brodd så vi får bättre fäste, Bobby fick behålla sina "gammskor" , är guldskor med fasta broddar , älskar guldskorna! dom nöts inte ner i första taget, särskilt inte vintertid :) går att använda en hel vinter utan problem.
 
Har just ätit en liten snabblunch beståenda av avokado med örtsalt, superott! ska strax bege mej mot hortlax med mamma för ett besök på Gunillas hundshop, vi ska kolla in ett nytt foder som vi ev ska gå över till som heter Standart, ett helt spannmålsfritt hundfoder med hög smältbarhet. Har gett Meradog nu i 3 års tid och har egentligen vart väldigt nöjd med det, kostar dock skjortan! får betala 529:- för 12 kg. Standart är nästan 100:- billigare och där ligger säckarna på 13 kg, så lite mer för pengarna.Hoppas bara att det fungerar så bra som jag hoppas och tror, har läst mkt om folks omdömen om fodret och 95% verkar vara toppen nöjda! spännande :)
 
I afton beger jag mej ut och kör häst, sen ska de röjas lite inne :)
 
 
Förövrigt har jag en rättså charmig karl!?.........

10 februari.

Dagarna bara ränner iväg, min Jontis har kommit hem och jag har jobbhelg efter att ha vart ledig 1 hel vecka!
känns prima liv, är kul att jobba :) gruvar mej dock för arbetet till veckan, har 3 förmiddagar i rad vilket kommer kännas ordentligt i kroppen, får nog gå på ibumetin och energidryck! hehe
 
Helgen har vart bra, trots arbete så har jag hunnit med annat oxå :) igår var vi förbi hos Mican och Robin en sväng, såg film och åt glass chokladmousse maränger och banan, gött!
 
Idag har vi haft Roger Carina och samuel hos oss under förmiddan, ätit lunch och spelat spel, mkt trevligt :)
nu befinner jag mej på jobbet, sista passet sen 2 dagars ledigt. Imorn kommer Jami och skor, sen ska de köras häst är tanken, städa måste jag göra oxå.
 
 
 
Jag och min trogna lilla slav  påväg mot arbetet igår :')

5 februari.

Idag har jag dragits med en huvudvärk från hell enda sen jag slog upp öga imorse, sjukt irriterande! tagit 2 alvedon vid olika tillfällen och då lugnar de ner sej en liten aning iaf, men kommer snabt tillbaka. usch..
Sov som en gud inatt, och lite för länge, men de gör inget då pappa skulle skotta ur hagarna med traktorn osv innan jag fick släppa ut dem , vilket tog en stund, så dom fick fruckost inne innan de blev dags att komma ut :)
 
Åkte med Mli en snabbis till byske oxå , hon behövde vist lite tips och råd från coachen då hon skulle köpa ny jacka ;) hehe* sen blev de en kebabsallad för min del på bianco och pommes för mli så vi skulle palla hemresan :P
en snabb sväng in på coop oxå blidde det innan hemgång.
 
Ikväll har jag bara tyckt synd om mej själv, trotsade dock huvudvärken och tog mej en skidtur med hundarna, sen gick jag över till mamma och pappa där jag har hängt tills nu ungefär. Hundarna ska få sej lite mat sedan blir de ut för en kvällspink innan sängen, är sjukt trött trots att jag sover hur mkt som helst nuförtiden, inte coolt..
 
Imorn får vi se vad som sker, hästarna ska röras på är då ett som är säkert! i övrigt inget inplanerat.
 
 
piggggg.

4 februari.

Fortfarande ledig, enda till på fredag dessutom! börjar nästan vara lite rastlös, samtidigt som de är ganska skönt att vara hemma så saknar jag jobbet, har världens bästa jobb :)
 
Idag blev de en lunch med Jennie och Mican på fältet, sedan brassade jag och Jennie vidare till stan för lite ärenden, bla har jag äntligen klippt mej!! var säkert 8 mån sen sist, så mitt hår skrek av lycka vill jag säga!
synd att man blir så frustrerad sen när dom ska stajla håret, dom kan ju fan ingenting :P
 
Nu är jag på hemmaplan igen, tog sin tid då de var ett jävla före!! snöö i mass och snörök blandat med kassa bilförare, tur man är mästaren själv iaf ;) hehe*
 
Har just dammsugat och plockat undan lite, skulle behöva dammsugas varje dag i de här huset!? men de orkar jag inte, bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete!
 
nu ska jag ta mej lite smoothie, sen får vi se om jag däckar i soffan eller?.. Hundarna ska ut och röras på oxå, sen måste vi gå över till stallet och mata grabbarna grus som fått komma in från ovädret, klada hestar!! :)
 

2 februari.

Haft en bra dag tillsammans med Mli och våra odjur till vovvar, gått en lååångpromenix i härligt väder som sedan avslutades med glasstårta kaffe och granatäpple uppe hos Mli, gottiigott!!
 
Efter det bar de av hem, snöra sej på soffan en snabbis och mysa med Jontis innan vi begav oss mot stan/ursviken för ett besök hos hans pappa och Carina.. Har varit en mkt känslosam kväll, med både skratt och tårar...
Sånna här gånger inser man hur maktlös man är, som sagt så önskar jag att jag kunde trolla och fixa, tänk om man hade den egenskapen...
 
Nu har vi ganska jusst landat hemma igen, Jonte är ute och rastar hundarna, nu återstår det bara att borsta gaddarna och snöra sej isäng, är sjukt trött och har en huvudvärk av rang.. Till veckan har jag lovat att börja ta tag i mej själv, för nu är jag less på att må som jag mår kroppsmässigt..Jag vet inte riktigt vad de är som spökar, frågan är, vill jag ens veta det??! fybromelargi är redan konstaterat, men jag tror inte att jag tänkt nöja mej med det, jag misstänker ngt annat/ ngt mer..
 
 
Min lilla livsnjutare <3

1 februari.

Ny månad med nya möjligheter, blev en sväng in till byske idag och luncha med Jennie samt handla.
brummade hemöver och tog ut hundarna en sväng, gick över till mamma och gjorde en beställning hos Yvesroche (stavning?) , hem och städa undan och vid kl 17 anlände min JONTIIIS!!! som tur var fick han köra hyrbilen hem och ha den över helgen så jag slapp hämta honom.. Tyvärr åker han igen på söndagafton, känns surt.. men sen blir han hemma till april innan nästa sväng, då blir de 3 veckor borta! längtar inte..
 
I afton har vi haft Mican och Robin på middagsbesök, blev tacos och kladdkaka till efterätt, sedan lite mys framför tvn innan de gick hem och jag och Jontis ut på promenad med hundarna.. Jag klarar fan inte av att sitta framför tvn, blir så sjukt rastlös!!
 
Nu blir de iaf sängen, är trött som ett as..?? ngt är inte som det ska, är nog inne i en svacka igen.
 
 
Bild från dagen, höll fan på köra i diket när jag tog den här X) men från att ha snöat och vart mulet till strålande sol, helt underbart!!
 
Förövrigt, ett STOOORT grattis och lycka till till Mican och Robin <3

RSS 2.0