30 juli.

Nog är det ganska lustigt att folk vet mer än man gör själv om ens privatliv!
Till er nyfikenstrutar så kan jag tala om att det ryktas lite lätt om att det bara är en tidsfråga innan jag och Jonte har gjort slut. Då kan jag göra er besvikna och säga att det kommer INTE att hända!
 
den 16 oktober har vi 7 år tillsammans, och när 2 personer lever ett liv tätt inpå varandra är de inte konstigt att man ibland ryker ihop, det är ganska naturlig måste jag tycka..
 
Självklart får man räkna med att folk spekulerar och snackar, de rör mej inte..Men då folk som står en nära gör det blir jag faktiskt ganska ledsen, ngt man aldrig lär sej till fullo är att man inte kan lita på NÅGON, bitter sanning..
 
Jag avslutar iaf med att säga att jag ÄLSKAR min fina Jontis och han älskar mej! då får ni nolifers därute spekulera och snacka hur mkt ni vill, för det är endå bara vi som vet sanningen, INGEN annan..
 
 

29 juli.

Ist för att köra Bajen igår bestämde jag mej för att rida! sagt och gjort, skrittade kanske 10 min och gick lite sidvärts för att mjuka upp honom en aning, joggade sedan i sakta mak och var noga med att inte låta honom fuska!
Jag tappade ungefär hakan, han gick så otroligt stadigt och fint utan att ens försöka tjuvöka traven ! och jag hade verkligen ingenting i handen, ett riktigt happy moment! :D fattade sedan galopp och det gick vell ungefär i 110 kmh första 3-400 metrarna, sedan fick jag dock korta upp honom och vi fick till en riktigt härlig jämn och fin galopp, krävde dock inte så mkt av honom där förutom att han inte skulle springa på så förbaskat, och som sagt gick det alldeles lysande! galoppade kanske 2 km innan vi saktade av och skrittade en bit innan vi vände om och joggade hemmåt.Blev en runda på ca milen iaf.
 
Känns i kroppen idag kan jag säga, har träningsvärk som tusan! inte så konstigt då de inte blivit så mkt rida sista tiden, har mestadels kört.Men de blir de ändring på nu, är ju så förbaskat roligt att rida! särskilt när man har så fin häst :')! Bobby skrutt fick stå igår, var så slut efter passet att jag rennt inte orkade.
 
Idag blev det en sväng till byske med Jontis, Mican och Robin. Vi åkte in till furuögrund och fikade på kajen, snacka om barndomsminnen! min mormor och morfar bodde nämligen i furuögrund, så många timmar har man spenderat där :), efter fikat åkte vi in till byske igen och in en snabbis på Ica.
 
Nu har vi landat hemma, röjning av övervångingen är vad vi pysslar med just nu , jag tock dock en liten paus ;)
ska snart iväg på middag hos Mican och Robin, blir trevligt :)
 
 
Inser att jag har en hel del ovisade bilder från när jag tog med Bajen till storbränna förra sommarn,så nu har jag lite roliga ridbilder att ladda upp :)!  förhoppningsvis ska vi hinna fota fler nu i sommar så vi får lite av årets ;)

28 juli.

Gårkvällen bestod av chill hemma hos Mican och Robin med diverse människor, prat och mat blev det och klockan tickade iväg & folket drog iväg, tydligen fest i stan? jag stannade dock kvar och umgicks med Mican och Robin resten av kvällen, Cilla med såklart :) Vizzla fick vara hos mina päron.
 
Idag vaknade jag upp till kanonväder, så hopp ner i shorts och linne och ut!
blev lunch med Mican Robin broderOla och lite folk nere på folkan, sen packade jag in Cilla och Vizzla i bilen, hundnappade även med mej Smoa och drog till playan där allt folk var, hundarna fick rejsa av sej och bada vilket resulterade i 3 st extremt sandiga och skitiga vovsingar! så hej hopp in i duschen nu när vi kom hem, nu är dom rena och luktar gott, en stund ;)
 
Nu sitter jag hemma, hundarna har däckat och jag sörplar på en kopp kaffe, funderar över allt och ingenting..
Jontis kommer hem ikväll, känns som han vart borta i en evighet! såhär brukar jag inte känna, brukar inte bry mej särskilt när han åker iväg. Men nu när jag är så sjukt instabil känns de så otroligt jobbigt att vara utan honom....

En liten häst uppdatering kan ni få oxå föresten, Det går år rätt håll faktiskt! kan inte skryta över att gnistan riktigt finns där hos mej ännu, har tappat den en aning , igen......Men Bajen känns fin och taggad iaf och vi kämpar på så gott de går, han går åtminstone 3-4 dagar i veckan. Har inte velat köra mer då dom haft så dåliga fötter, dom blev dock omskodda för 1 vecka sen så nu ska vi öka till åtminstone 4-5 dagar i veckan och lite hårdare pass.
Bobby går ett par gånger i veckan och verkar nöjd som få, huvudsaken det :)
 
Näe, om man skull ha gjort nå vettigt? stöka undan litegrann kanske , senare i afton ska de köras häst!
 
 
snygg Bajen förra sommarn :)

27 juli.

Sämst uppdatering, jagvet!
 
Vet inte hur många gånger jag loggat in och tänkt skriva ngt, men inte kommit på ngt att skriva om..suget att ens prata om mitt liv existerar inte direkt..

Men, nu har jag ngt att berätta om iaf, Jag och Jonte åkte med Harald och Sussie till storforsen igår och semestrade lite, kollade läget samt tog årets första dopp! iaf för min och sussies del :P kallt som fan var det, kände riktigt hur hjärtat tog ett extrahopp när man kom i vattnet :P men vi gjorde det iaf, nu kan jag säga att jag badat 1 gång i år iaf ;)
 
Efter några timmar där drog vi oss in till Luleå där vi bokat hotellrum, chillade på ett tag innan det vankades middag på Bishops, avslutade kvällen med en liten rundtur på stan letaden efter en affär för att hitta åt lite chips till kortspel på rummet, vi lyckades till sist efter att ha frågat om vägen :)
 
Summa sumarum blev det 1,5 fantastisk dag!! landade hemma imorse vid 10 snåret.
Nu är dagen dock mindre fantastisk, Jonte åkte till fjälls med Harald och jag blev ensamen.
Förstår inte varför jag får världens ångest när han åker bort, paniken kommer krypandes...
 
Jag antar att jag behöver min fina Jontis mer än jag anar just nu....
 

...


muuuuums...

 
Min mkt goda middag!! ;))

16 juli.

Varför går tiden som smör i solsken?? första veckan med semester är överstökad, 3 to go!
bra väder är det idag oxå, inprincip första dagen hitills på semestern man kan sitta ute och sola.
Blev en lunch på folkan med Jennie idag, ni har skakat hand på att det är färdigfuskat för våran del nu , utan nu återgår vi till stenhård LCHF/GI! så blev en sallad till oss var, jag tog en med räkor och Jennie en med kyckling, tror vi båda var rätt nöjda?? men nog spökar magen lite fortfarande, har dock köpt magmedecin som jag ska köra med nu i 2 veckor, hoppas på att det lugnar ner sig.
 
Jonte åkte själv till ursviken idag, dom skulle vist skruva i ngn garageport och var tvunget åka ganska tidigt, jag vill inte att hundarna ska måsta sitta i bilen när de är såpass varmt ute så vi valde att stanna hemma..
Håller på att koka ägg som jag ska äta till middag, med massa smöör och salt & peppar! mums ;)
 
senare i afton blir de ut med hästarna är planen, en prommis med hundarna oxå såklart :)
 

16 juli.

En riktig KANON helg har passerat, ngt sliten är jag allt men de var de värt! 2 riktigt trevliga dagar med alkoholförtäring har de blivit, kul folk osv har gjort helgen till de bättre :D tack till alla som förgyllt den :)
 
Idag blev de bakishäng under förmiddan med min Jontis såklart, sen Harald och Jennifer som övernattade :)
blev mat nere på pipens och chill i finvädret innan dom begav sej hemmåt.. har vart sjukt slö enda framtill efter kl 19 idag :P såg solsidan med Jonte kl 8 sedan tog jag mej i kragen och gick ut i stallet, tog in Bajen och gjorde honom redo för en körsväng! blev ca milen idag oxå i ett raskt joggingtempo, på hemvägen körde vi lite tempoväxlingar och jag har inget att klaga på, han skötte sej exemplariskt :) avslutade med lite tömkörning på volt sen hemma på gården, han fick trava ner sig en stund lång och låg innan vi gav upp. spraya spraya med lite myggmedel sedan ut i hagen igen :) Tog in Bobby oxå och borstade upp honom ordentligt samt spraya myggmedel, imorgon ska han oxå få komma ut och röra på sej hade jag tänkt..
 
Blir nog även en stadstripp imorgon, vi har en gigantisk handlarlista att ta itu med! sedan ska vi svänga förbi i ursviken oxå hade vi tänkt :)
 
 
Min fina Cill får stå för bilden idag <3

14 juli.

Igår blev det lite oplanerada festligheter, åtminstone för min del :P hade bestämt att jag skulle vara nykter och köra all in idag ist, men vek som man är faller man för grupptrycket ;)
 
Blev iaf en mysig förfest hemma hos mej och Jonte innan vi begav oss till partytältet där alla andra befann sig, summa sumarum en mkt trevlig kväll!!.. Idag mår jag över förväntan, sedan har vi haft oväntat besök från ursviken, Jontes pappa och Carina & samuel var på vift , mkt trevligt :) gick ner en sväng till lax observatoriet och kollade läget lite, Cilla och vizzla fick hänga på oxå. Cilla har föresten fått en ny bästis, hon är stört förtjust i lilla Samuel (Jontes lillebror på 6 år) det känns toppen! hon har blivit så tuff min lilla go tjej :')
 
Nu sitter jag ensamen och myser med mina fina flickor <3 blir vell snart att göra sej i ordning inför kvällens bravader, då kör vi igen! tror det blir andra gången i mitt liv jag kör en 2 dagars?? :P
 
 
Bjussar på en bild på min sexiga karl ;))

12 juli.

Den skumma känslan ligger fortfarande kvar i magen, känns dock snäppet bättre än igår och jag hoppas då fan att de är bra till helgen då det vankas festligheter! annars blir de dålig stämning.....
 
Iaf så blev jag impuls utringd att ställa upp i matlagningstävlingen som var idag nere på folketshus , är ju fällforsveckan denna vecka som består av massa olika aktiviteter för stora och små :). Iaf hade jag 45 min på mig att brassa in till Byske och inhandla ngt att tillaga, blev grillad oxfile med sötpotatis och vanlig potatis med paprika och lök  i foliepaket , serverade med en jättegod fetaostcreme! är riktigt nöjd över att jag faktiskt ens kom på något att laga till på så kort tid :P trots att grillen inte höll värmen och mest bara rykte så blev resultetet helt ok, köttet smakade såklart lite rök, tyvärr.. slutade med att jag förlorade med 3 poäng , attans ;P!
 
Vann iaf en middag för 2 på folkan, så det kan jag leva med ;)
 
Nu ska jag bara ta de lugnt ett tag, fortsätta städa litegrann och sedan ut och köra häst! milsrundan med Bajen står på schemat, blir jogging i ett lite raskare tempo! ikväll vet jag ej vad som sker, förhoppningsvis ingenting ;)
 
 
Som vanligt fungerar inte uppladdningen av bilder på denna skitsida, så bjuder på en gammbild på min lilla Bäbis Vizzla <3

11 juli.

Jag lever och mår, dock inte så jättebra! :/ har haft problem med magen under en mkt lång tid, mer eller mindre.
Nu är jag rädd att jag har en jävla cysta igen som jag var med om i våras, känns inte kul och jag går omkring och är orolig hela tiden, vilket leder till att jag blir stressad och bara mår allmänt dåligt.. :/
 
ska ringa och boka tid hos läkaren så dom får göra en grundlig genomgång, för ngt är de som är galet....
Iaf så är det ruggit skönt med semester, har dock en jävla massa saker att göra , men jag försöker att inte stressa.
Måste se till att kunna slappna av oxå.
 
Idag har jag tagit de ganska lugnt, åkte med Jennie in till Byske där vi tog en lunch på stengården, ett trevligt besök på hemmafröjd blev det oxå och sedan avslutade vi med en kaffe på carlstens cafe :) mysigt!
När vi kom hem igen var jag duktig och påbörjade städning, är så sjukt vad man drar in gräs och skrot! nu börjar de likna ngt igen, lär ju dock inte vara särskilt långvarigt..
 
Nu ska jag vila mig en stund innan jag går ut i stallet en sväng, blir en körtur med Bajen är planen :) sen ska jag tammetusan bara slappa framför tvn, sådeså..
 

7 juli.

Är mest bara irriterad ikväll, så blir ingen direkt uppdatering..
Jag behöver semester NU, sista passet imorgon, fan va skönt!
 

5 juli.

är kass på att uppdatera, inte för att de spelar ngn roll egentligen men :P
Idag har jag vart med Mican hela förmiddagen, vi drog till Burträsk och kollade in marknaden :) Cilla fick följa med oxå, perfeket miljöträning! hon skötte sig faktiskt heeelt exemplariskt <3
 
Fanns ganska mkt att titta på, dock blev det mest ätbara ting som fick följa med hem ;) typiskt när de är marknad!
Tackar och bockar iaf för en mkt trevlig dag med bästaste Mican :)
 
I afton när vi kom hem var jag helt död, slutade med att jag somnade på sängen och sov med vovvarna i 2 timmar!
Jonte kom upp och väckte mej, han hade varit söt och gjort middag <3.. nu på kvällskvisten kom Mican och Robin förbi, blev kubb spel och lite prat :) dom fick inviga kakan som jag snörde ihop i afton oxå, glömde skriva att jag faktiskt var duktig och snörde ihop ett bakverk efter middagen ;) blev riktigt lyckat!
Hästarna har fått stå idag tyvärr, jag fick nämligen mer eller mindre order att skippa ridning/körning åtminstone ett par dagar efter att jag fixat ryggen, är så sjukt jävla öm att jag knapt kan lägga mig ner i sängen utan att det tar ont.. Dom får stå även imorgon, om det ska bli så varmt som dom säger så känns de lite jävligt att he sej ut mitt på dagen, kvällen jobbar jag så då hinner jag inte heller.. Lördag fm hade jag tänkt ut iaf, sen jobbar jag fm på söndag så då hinner jag ut med dem även söndag afton, så de blir helt Ok endå.. sen har jag ju som sagt semester, då kör vi stenhårt! :))
 
 

3 juli.

Så var första arbetspasset nästan avklarat av 5 st, sen går jag tammetusan på semester!! undra om man kan längta mer än jag? har förmiddag imorn sedan ledig torsdag, jobbar resten av helgen..
 
Imorn efter jobbet drar jag och blir renoverad, förhoppningsvis iaf :) sedan förbi arken zoo och inhandla lite hundfoder innan jag beger mej hemmåt igen, antar att de blir till att laga middag ganska direkt och sedan ska jag he mej ut och köra häst!
 
Torsdag är jag som sagt ledig, då drar jag och mican till burträsk på marknad :) ett perfekt tillfälle att ta med och miljöträna Cilla lite :) , efter det har jag inte planerat in något mer förutom att hästarna ska röras.. Fredag jobbar jag kväll, likaså lördag och söndag har jag förmiddag, sista passet ;) jag vet att jag tjatar, men FYYY så skönt de ska blii :D
 
 
 
Bjuder på en gammbild :)

2 juli.

Idag har jag hunnit med ganska mkt faktiskt, iaf om man jämför med tidigare dagar då jag inte åstakommit någonting!
 
Började dagen med att vara med Mican, blev lunch på folkan och sedan for vi hem till mig och tog oss en liten glass och pratade skit, synd att vädret inte var bättre så vi kunde ligga ute och steka enligt våra planer!..
Har även påbörjat stor städning, har dammtorkar och tagit bort lite skrot, satt igång en tvättmaskin och rensat på sovrummet så man slipper klättra in :P nu ska vi bara dammsuga och torka golven, sen är det vell bara lite småfix kvar så ska det vell vara beboeligt sen ;)
 
Nu är jag just inkommen efter att ha varit ut och kört Bajen en runda, blev en jogginsväng på ca milen och Vizzla hängde med :) tror det är andra gången jag har med henne faktiskt, gick riktigt bra! hon åkte mestadels men fick springa efter en bit oxå :). Bajen skötte sig fint, han behöver dock skos om, ringde Jami idag och han har semester 2 veckor till, han var vist i finland när jag ringde och han hade inte med sig almenackan så vi kunde inte boka ngn tid idag, skulle återkomma nästa vecka..
 
Nu ska jag vara hurtig och dra ner på gymmet och träna med Mican och Robin, borde göra det till en vana igen! var ju så duktig i vinter/vår!!!..
 
 

1 juli.

En bra helg har just passerat, i fredags blev det en repa till stan för att hänga med Harald och Sussie, blev en vända på stadsfesten för lite käk (under tiden de var gratis inträde) sedan avslutades kvällen med film mys , Vizzla och Cilla var med såklart och Cilla fick träffa en kisse Tjopp för första gången i hennes liv, vad jag vet? :P Gick iaf jättebra, hon åt inte upp honom iaf ;)
 
Lördag blev de chill här hemma, har dock inte hunnit med att göra NÅGONTING!!? jävligt konstigt de där..
regande mestadels hela dagen så inge vettigt ute blev gjort, inte inne heller för den delen... jag är så sjukt stressad över saker hela tiden att det inte blir någonting alls gjort, inte ok! tur jag jobbar sista veckan, sen går jag på semester! ska bli otroligt skönt.. Lördagkväll blev det iaf en oplanerad liten "fest" , jag och Mli tog oss några drinkar och gick sedan ner på folkan där det var pubkväll med trubadur och hela kittet, en riktigt lyckad kväll blev det :)
 
Och idag Söndag har vi bara tagit de lugnt på förmiddagen, nu i afton åkte jag och Jontis in till stan där det vankades middag hos Roger och Carina i ursviken, nu är vi just hemkomna igen , blev en snabbis in på Maxi och handla lite oxå så vi klarar oss ett tag :)
 
Har just varit över och dränkt häst stackarna i myggmedel för andra gången idag, jag tror ingen kan förstå hur OTROLIGT mkt mygg vi har i år!! detta är bland de värsta jag varit med om, helt ärligt!!! om vi säger såhär, på 4 dagar har jag använt upp nästan 0,5 liter myggmedel till mina hästar, i vanliga fall brukar de gå kanske 1 liter på en hel sommar!? jag hoppas att det lugnar ner sig snart, för detta är INTE ok! nästan så vi öveväger att skaffa oss en gasoldriven myggfångare, för det går verkligen inte vara ute på kvällarna!....
 
Förövrigt i hästväg så ska Bajen sättas igång ordentligt nu under min semester, nu har jag all tid i världen!
tanken är att han ska gå minst 4 dagar i veckan , gärna 5! vi kommer finslipa lite på konditionen nu dom första veckorna , känna oss för lite hur mkt som han har tappat osv. Bobby ska få komma ut åtminstone 2 dagar i veckan, då är han nöjd :)
 

RSS 2.0