28 februari.

dags för ett inlägg känner jag.

Helgen har vart kanon! lördag kom harald och sussie vid halv 10 snåret, grabbarna drog ut och körde skoter medan jag och sussie chillade på hemma, gick en promenad med hundarna och lunchade sedan på pipens , och efter lunch drog vi ut en kortsväng med skotern oxå då vädret var fantastiskt!, kvällen blev lugn då grabbarna grus var slitna krigare, blev go middag lax med västerbottens ost och ugnspotatis , sedan avslutade vi kvällen framför tvn.

söndag blev en riktig slappardag, Jonte och harald körde skoter medan jag och sussie bara låg som döda fiskar i soffan och såg tv hela dagen, en synd egentligen med tanke på vädret, men de var faktiskt mulet iaf :P.
stekte plättar till middag, och sen drog vi alla mot stan, jag och Jonte for hem till hans pappa och karina där jag fick agera frisör. Klippte karina och jag lovar att de var bland de svåraste jag gett mej in på, men slutresultatet blev riktigt bra! hon hade först mellanlångt tjockt rakt hår, med lite självfall. slutresultatet blev en "page" med kort kort bak, riktigt fräsigt! :), efter klippningen var det egentligen meningen att vi skulle dra hem till harald och sussie för att se film och gotta oss, men klippningen tog längre tid än planerat så vi fick ställa in det.


Idag Måndag har vart en rätt lugn dag, lunchade med jennie på fältet och sen har jag vart förbi läkarn en sväng, blir sjukskriven i 2 veckor till, sen ett återbesök nu på måndag för lite provtagingar och ev utskrivning av medecin.
så det är vell de jag åstakommit idag, har bara tagit de lugnt resten av dagen , pjåtat på i stallet litegrann osv.

Imorgon har jag tänkt köra Bajen för första gången efter hans 2 veckors vintervila, han kommer troligen vara på g så de bara smäller om det! tur att han oftast behärskar sig endå :P , nu framöver så kör vi järnet! kval i slutet på april/början på maj är planen, så nu jäklar!



only for you sacuu ;) hahahah lovee it! XD <3


24 februari.


Idag har jag inte gjort ett skit, kortfattat och bra! har vart halv loj hela dagen så bestämde mig för att inte göra någonting över huvudtaget, vilket jag har lite ångest över just nu eftersom de finns tusen saker jag skulle kunna göra.
Men man måste ha sånna här dagar oxå antar jag..

Morgondagens planer är iaf så stora som:

*ut på långpromenad med hundarna
*köra Bajen
*STÄDA huset!!
*laga mat
*ev åka in till byske och handla

Nu mina vänner väntar sängen, är sjukt trött trots att jag sover mestadels hela tiden (känns de som).
ska försöka ta lite nya bilder på hästarna imorgon oxå hade jag tänkt, få se hur de blir med det^^ blir säkert bara mobil bilder som vanligt då jag aldrig får tummen ur och ladda min kamera av ngn underlig anledning.

Godnatt på er iaf!



Nya Kissie dubbel "xxxxl! " , hell yeahh ;)!!


Bilder från dagen.
















nu jävlar.

From måndag kör vi igen, om 3 månader ska Bajen vara redo för kval!


23 februari.

har sovit 11 timmar inatt, + att jag sov ca 3,5 timma igår afton då jag kom hem oxå. så nästan 15 timmars sömn på ett dygn har de blivit, men var troligen välbehövligt.

Idag känner jag mig fortfarande rätt mör, men huvudvärken har lättat så nu känner jag mig snäpper mänskligare igen.
Dock har jag kli i fingrarna, underbart väder ute och bara -15 grader! skulle inte vara helt fel att få he sig ut med hästarna, men ska iaf vila till på fredag med det. Jonte har lovat att hjälpa mej med mockningen och att bära vatten, så nu är då det problemet löst, då kanske de fungerar endåå.

Glömde berätta att jag var förbi royal igår efter behandlingen och köpte ett fleecetäcke till Lilleman, han fryser så hemskt nu sen han blev rakad stackarn, så han går med dubbla täcken from nu. Blev en snabbis in på jula oxå då pappa skulle in där, och där hittade jag ett badrumskåp till kanonpris! 299:- så nu äntligen ska vi byta ut de vi har.

I afton ska jag och Jonatan iväg till byske och äta middag på stengården med hans mamma, vi lovade att bjuda ut henne i födelsedagspresent :), sedan blir de hem och in med hästarna, dö framför tvn en stund, renbädda sängen och sedan soova! igeen.

resterande dagar av veckan ser som sagt väldigt lugnt ut då jag är invalid, lördag kommer Harald och sussie förbi och lyser upp vår tillvaro lite, de kan verkligen behövas!

<3


22 februari, bara en jävla massa -!!

Jag har helt seriöst INGET vettigt att komma med just nu! ge mej en snara så hänger jag mej i trappen på dirren! -.-
vaknade imorse och kunde knapt röra mej, huvudet kändes/känns som bly och jag hade så sjukt ont i kroppen!
så jag ringde över till mamma och pappa, pappa kom över och fick slita upp mig ur sängen.

mamma ringde Bertola (kotknackarn) och bad om en akut tid, fick en tid kl 14 , och jag kan säga att de var inte mkt positivt jag fick höra! , men jag uttrycker mig enkelt : Kraftig benhinneinflamation i hela kroppen, sne och vind och inget rätt i stort sett, jag riskerar att min lårbenshals går av pga hur jag sitter. han pekade på en snubbe som satt i permobil och sa att det där kunde vara jag inom några få år om jag inte slutar sitta så jävla dåligt.
Jag blev så jävla ställd, även fast jag gått omkring med ständig värk har jag absolut inte trott att de vart såhär allvarligt. Iaf så är jag sjukskriven resten av den här veckan, sen sa han att jag skulle boka tid hos min läkare och be honom sjukskriva mig ytterligare, och var de en vettig läkare så skulle han sjukskriva mig i minst 2 veckor till sa han.

Känns ju sådär lagomt kul, och inte nog med det, jag har STALLFÖRBUD oxå! jag får inte göra några tunga lyft på minst 1 vecka, som typ skotta skit, bära hö och vatten osv. och hur i helvette ska jag lösa det då jag är ensam som tar hand om 3 hästar?? jag är så frustrerad just nu, men samtidigt lättad över att få veta vad som är fel på mig, jag har gått omkring och trott att det är fybromelargi som jag har, men de är benhinneinflamation! känns faktiskt betydligt mkt bättre att det är de jag har och inte fybromelargi, för de här kan jag faktiskt göra någonting åt, även fast de är en bra bit dit!

Frågan är bara den va jag ska göra med mina hästar, jag kan då absolut inte låta Bajen vila i 3 veckor! iof så kan jag säkert köra honom under tiden, men resten av sysslorna då? shiit...


nääe, jag sover på saken, jag pallar inte...


21 februari.

helgen blev mer eller mindre kaos, eller lördagskvällen kanske man ska säga? de blev fest iaf, trots att jag absolut inte hade tänkt det. Vilket slutade i katastrof för min del, behöver jag säga mer än att hembränt och jag inte går ihop? :P
förövrigt var kvällen faktiskt trevlig, de jag kom ihåg av den!

gårdagen blev rätt lugn eftersom jag var nåsåin i helvete bakis! jag strosade bara runt hemma, petade på hästarna lite, promenerade hundarna och gick upp till emelie på en kopp kaffe, sen på afton blev jag och Jonte bjudna på tacos hemma hos hans pappa och Karina, var så sjukt gott!

Idag är jag fan fortfarande bakis, men mår bättre än igår ;P, blev en sovmorgon till halv 11, gick över och gav hästarna mat, rastade vovsingarna och sen lagade jag lunch till Jonte, leverbiff och potatismos^^ Jontes favvoo.
Efter det såg jag lite hem till gården, sedan proppade jag in hundarna i bilen och for å plockade upp emelie för en tripp till byske , där vi alldeles just kommit hem ifrån. Blev en runda inne på coop oxå hämtade jag ut mina paket på ica från Jotex och Hööks, ska strax öppna dom och se så de är rätt grejjer! :P

Ikväll efter att jag "renoverat" huset så ska jag ta Bajen på en runda, ska köra en sväng så han får avreagera sig lite, hästarna har stått nu i över 1 vecka pga kylan, men nu har den börjat avta ngt så nu kör vi igen! :)
Nu ska jag ta och laga lite mat innan jag sätter igång med allt jag ska göra, blir baconsås och spagetti!


19 februari.

Min lilla tosca plupp var inte så kry igår, började med att hon kräktes på morgonen då hon tuggat på sin gummileksak , upp kom småbitar av den och inte så mkt mer. gav henne mat och sen tänkte vi inte mer på det, s¨å ringer Jonte på eftermiddagen då jag står på jobbet och säger att hon kräkts igen 2 st rejäla högar, då kom fruckosten upp + lite fler gummibitar, jag bad honom koka lite ris och ge henne en liten portion så hon inte skulle gå omkring på tom mage, så han gjorde det och de blev lugnt en stund.

På kvällen då jag kommer hem kräks hon igen 2 st högar, såg inga gummibitar den gången utan var bara mat.
så hon har fått fasta inatt, hon sov då som en stock och de var inga spy högar på rummet imorse, så jag gjorde i ordning lite fil som ska få stå i rumstemperatur 2 timmar, sen får Jonte ge henne det då han och Tosca kliver upp.
Ringde just till honom och dom hade just vaknat, så sa åt han att följa Tosca ut sen och rasta henne ordentligt.

Hoppas nu bara att pluttan får behålla maten, och att de bara vart irriterat i magen pga leksaken igår.
Provade även febern på henne och de låg på 38,7 , normal temp på en hund bör ligga mellan 38-39 grader, går man efter det så ska de ju inte vara ngn fara, men ska hålla koll några dagar i rad nu få se för säkerhetskull.

står på jobbet just nu, jobbar till 14,50, sen hem och köra häst om de inte är allt för kallt, sen städa huset.
Får se hur de blir med festligheterna ikväll, är inte jätte peppad faktsikt just nu då de blev så mkt annat.

lill hjärtart <3

18 februari.

står på jobbet just nu och väntar på att kl ska bli 9 så jag kan stänga och fara hem, öppnar imorgonbitti vilket inte känns sådär jätte peppande, en sovmorgon skulle sitta fint! , magkatarren har kommit tillbaka, så mår inte direkt jätte bra.

Hästarna fick stå inne hela dagen igår, och dom var inte nöjda på mig kan jag lova! stackarna, om dom bara viste varför dom stod inne, synd dom inte förstår allt man säger X). Imorse fick dom iaf komma ut, var -26 grader först, sen blev de bara -15 ! blia om man jämför med hur de vart, men såklart så skulle jag iväg och jobba så jag hann inte ta ut ngn av grabbarna grus på en tur, vilket sög! Bajen är galnast i världen just nu, men han får vänta tills på söndag helt enkelt..

ser framimot nästa vecka, jobbar bara tisdag torsdag, kommer bli ruskigt sköönt! hoppas bara att de blir varmare ute så man kan göra ngt vettigt, annars blir jag rent utsagt deprimerad!

Förövrigt så ser de ut som att det blir fest imorgonkväll hos oss, guud rädda meej! eller huset rättare sagt.
Äh, brukar oftast bli trevligt, dock mindre trevligt att städa dagen efter..



Bjussar på en gammbild!..


17 februari.

Min motivation till att ens leva finns inte just nu, och ALLT är vädrets fel! minst 1 vecka till i -25 grader ska vi ha, och jag säger då bara fyfan! , just nu är jag så negg att de inte går dit en till, jag har ställt "undan" hästarna ett tag, dom får sig en vilo vecka nu, de enda jag gör är att ta dom in och ut, skotta skit och ge mat.

Igår var de faktsikt "bara" -21 grader ute, så jag tog Tosca med mig och gick upp till emelie och hennes vovve sita, blev en liten promenad i skogen så hundarna fick avreagera sej litegrann, jag kan lova er att Tosca är ngt understimulerad nu när de är såhär kallt, har inte blivit nå direkta långpromenader. Lilla Vizzla kan jag glömma att ta ut, hon fryser ihjäl stackarn, hon springer ut och pinkar å snabb lägger en kabel sen kommer hon in direkt! haha stackarn..

Nästa helg ser ljus ut, min lediga helg alltså, då ska de tydligen bli -0 grader!? man kan ju hoppas att de stämmer,De kommer troligen kännas som rena rama sommaren!

Igår efter promenaden så blev de en snabbis till stan och fixa lite grejjer, dock inget som jag egentligen hade tänkt, som typ nya hängare till Toan och tyg så jag kan klä en tavla. men blev en del annat smått och gott ist, som typ 1 skohylla, jag och Jonatan har sagt att vi ska köpa en ungefär sen vi flyttade in för snart 1 år sedan, och nu blev de av, haha jag älskar oss ^^

näee vafan, dags att fortsätta jobba,blev dock mindre att göra idag än vad jag trott, bra eller dåligt?


Paradiset..


Lista.

1. Det första du tvättar i duschen? måste nog bli handen då jag alltid kollar värmen först.
2. Gillar du kaffe?  JAG ÄLSKAR KAFFE!
3. Hur mår du just NU? Rätt bra faktiskt.
4. Vad är sista bokstaven i namnet på personen du har en crush på? va??
5. Berätta om din senaste dröm: Den minns jag faktiskt inte, men jag drömmer väldigt ofta om björnar! uusch.
6. Skulle du kunna äta din favoritmat under en hel månad utan att tröttna på det? Nja, de tror jag fan inte.
7. Vad vill du ha just nu? Försommar eller eftersommarn, då mygg och bräms inte vaknat till liv!
8. Har du räknat till 1000 någon gång? de har jag säkert.
9. Biter du i din glass eller slickar du bara på den? jag slickar på den, får hurven då jag biter!
10. Använder du smileys? Ja
11. Har du träffat någon kändis? öhh, åhnej, har jag det? jooo.
12. Gillar du keso? gött mos.
13. Vilken låt hade du sist på huvudet? Vi går på stigen som går till evert.
14. Hur många länder har du besökt? cypern,turkiet, norge,finland. sen minns jag inte.
15. Är dina föräldrar stränga? njaa ganska.
16. Skulle du kunna hoppa fallskärm? absolut INTE, fy så hemskt.
17. Glittrar någonting i ditt rum just nu? nää, inte vad jag kan se.
18. Brukar du hyra film? Ja, fast behöver aldrig betala för det ;)
19. Var kommer du vara på lördag? kommer befinna mig på macken på förmiddagen, sen hemma.
20. Var du med och upplevde när World Trade Center föll i NY? nääe, men jag minns att jag åkte bil och mamma berätta det.
22. Vad åt du till lunch? 2 skivor blodpudding.
23. Har du lockigt hår? nääe inte de minsta, om jag inte somnat i blött hår, då kan de spreta ngn stackars lock!
24. När grät du senast? Förra veckan , minns inte vilken dag.
25. Har du gått in i en vägg någon gång? Ja.
26. Favoritårstid? sensommar/höst
27. Vem höll du senast i handen? Jonatan
28. Sover du med TVn på? Nej guu se hemskt, ska vara tyst!
29. Tycker du att du är gammal? Nej
30. Är du mörkrädd? Väldigt!
31. Gillar du ditt liv just nu? ja, men alltid finns de saker som kunnat vara bättre.
32. Har du någon gång valt att ta ett bad istället för att duscha? Jo.
33. Har du bra syn? jag har haft värsta laser synen! dock tror jag att den börjar bli sämre.
34. Var är dina föräldrar just nu? mamma ligger hemma och sover, pappa befinner sig i gruvan i kiruna och arbetar.
35. Vad har du på dig just nu? svarta jeansleggings, marinblått linne och en grön/vit/röd rutig skjorta.
36. Vad var det senaste du köpte? 1 liter fil.
37. Hatar du mer än 3 personer? Hatar är ett starkt ord, men ogillar gör jag.
38. Använder du sushipinnar? har aldrig testat sushi, men skulle gärna görat!
40. Äger du ett vapen? Ja,
41. Gillar du ditt hår? njaa, då de vill vara på min sida så ja.
42. Gillar du dig själv? ibland.
43. Vem står dig närmast, din mamma eller pappa? svår fråga, båda tror jag.
44. Hur ofta använder du MSN? väldigt sällan.



NU lägger jag mig, GODNATT!

15 februari.

kan ngn slå mej i huvet med en hammare så jag slipper leva 1 vecka ? när man kollar på klart.se hemsida så ser man att de ska vara sånhär jävla kyla i 1,5 vecka till framöver, de är fan inte SANT! jag orkar inte....
sen jobbar jag varje dag den här veckan oxå, bra på ett sätt egentligen, men för min stackars bil :( han e så lessen nu när de är såhär kallt, även fast motorvärmaren sitter i :(

De blir iaf lugnt för hästarna den här veckan, jag far inte ut och kör/rider då de är såhär kallt, kalla mig pussy eller va ni vill -.- ...

hoppas på att mitt schabrak kommer i slutet av veckan iaf, inte för att de seplar ngn större roll då dom troligen kommer stå veckan ut. Men kul att få se de live ;P hehe.

Nu har jag egentligen inge mer vettigt att klämma ur mej, så nu återgår jag till arbetet igen..
Lungt som attan ikväll, trååkigt !


14 februari,

Ngn fler än jag som är förbannat less på denna kyla? som varmast idag har vi haft - 22 grader, inte OK!
Med andra ord har hästarna fått vila, för jag pallar rent utav inte när de är såhär kallt! och som de ser ut nu så ska de vara såhär i minst 1 vecka till, känns ju lagomt kul...

Iaf så är de alla <3:ns dag idag, jag och Jonatan bestämde att vi inte skulle ge varandra någonting, utan att vi hellre går ut och äter ngt gott ist, så de är precis vad vi har gjort! vi drog till stengården i Byske för en middag (har fortfarande kvar presentkort där sen i julas), kan lova er att de var supergott! vi delade på chilimarinerade räkor på salladsbädd till förätt, sedan åt jag honungsglaserad fläskfile med potatisgratäng och Jonte åt black and whiteplankstek, vi rullade bokstavligen talat ut därifrån sen :P haha.

När vi kom hem så gick jag direkt till stallet och plockade in grabbarna grus, hade med mig Tosca oxå, hon är så fantastiskt duktig på att vara med bland hästarna :)!, och nu har jag och Jonte myst med en film, grown up tror jag den hette? en komedi iaf, riktigt bra faktiskt!

Imorgon väntar eftermiddags jobb, Ledig Onsdag, jobbar förmiddag torsdag,kväll fredag, morgon lördag och kväll söndag. Fullspäckad vecka med andra ord. lika bra då de ska vara såhär jävla äcklit världelöst KALLT!!



Bjuder på denna extremt gamla bild på mig och Jonatan, har för mej att detta var nyårs till 2006? 3 månader hade vi vart tillsammans här. Och nu 5 år & 4 månader, Tiden går...<3


13 februari.

har vart så snuskigt skönt att vara ledig i helgen! och de skadar absolut inte att jag inte går på jobbet fören tisdagkväll! .Fredags blev de rätt lugnt med tv och gosaker hemma, emelie var förbi en sväng och såg film osv.
Igår lördag följde jag med emelie hem till storbränna och fotade henne och Fari , sen testade jag oxå att rida på honom vilket var typ iaf 2 år sen sist , ha nog bara suttit på honom en kort kort stund ngn enstaka gång sen dess :P haha.
Han var iaf superfin, bilder finns på bilddagboken, sök på Ml189 :)

Mot aftonsidan drog jag hem, lagade mat och chillade en stund innan jag begav mig ut i stallet. Tog ut Bajen och körde lite tempoväckslingar, hade tänkt intervalla först i backen men den var så "Moddig" så de blev inge av. Iaf så var Bajen sjukt het och ville hellst ligga på 120kmh hela tiden! mina armar var som spaggetis ungefär -.-, men utöver det så kändes han som en rund miljon!

sedan blev de Bobbys tur, for ut och red en liten sväng , började totalt världelöst då han stod och var kaxig på gården och bara slog bakut (lite butter över att Bajen och Lilleman fått gå in ;P) , slutade med att jag backade honom ut till vägen, sen gick han som en jäkla klocka och var så fantastiskt jävla fin på slutet! helt lyrisk var jag! duktiga Bobbyskrutt <3

Idag är de underbart väder ute, dock -18 grader. Hästarna får vila idag då jag har så mkt annat att göra, är inne på min 3 tvätt sen igårkväll, dammsugat, dammtorkat, skurat, bakat bröd till morfar, promenerat hundarna har jag hunnit med än sålänge, så nu tycker jag att jag förtjänar 1 timmas vila innan jag snör in mig själv i duschen för en "Lättare" renovering :P haha. I afton bär de av mot ursviken på middag hemma hos Jonatans mamma och Dennis, treevligt trevligt :)


NU bjussar jag på lite bilder, bla på min nya tatuering jag gjorde i onsdags :D!








hahaha, Tosca trodde hon var cool idag på promenaden X)! söötgriis <3


11 februari.

Inne på de sista timmarna nu innan jag går hem på helg, ska bli ruskigt skönt!
kallt som fan var de imorse då jag skulle till jobbet, tur för mej att jag satt i motorvärmaren igårkväll.
Lilla Tosca är med på jobbet idag, Jonte skulle inte hem på lunchen och då blir de för länge för henne att ligga i buren. Det har iaf gått jätte bra, inte för att jag trott ngt annat, men hon har vart så lugn och snäll hela dagen :,)!

i afton kommer nog emelie förbi en sväng och hänger med ut en sväng med grabbarna grus, blev lite ändringar på mitt träningsschema den här veckan, pga kyla osv. Så de blir en lugn skrittur ikväll bara :) Imorn om väder tillåter ska Bajen få gå intervaller, och Bobby ska få komma ut och jogga i vagn så han blir av med lite spring i benen.

förövrigt så var jag in på hööks hemsida just och kikade på schabrak, klickade hem det här:



Tycker de var jätte snygt! kommer klä både Bobby och Bajen, med frakt gick de på 349:- om jag minns rätt.
Helt ok, Längtar tills de ligger i postlådan ;D!

Nu ska jag fortsätta arbeta litegrann innan de bär av hemöver, ska handla innan jag far hem oxå , måste komma ihåg det! ska baka glutenfritt bröd till morfar i helgen, sen lite annat smått och gott så man har ngt att bju på hemma ifall de skulle råka komma en männisch :P!



 


glöm inte!

Bort att fråga ngt till frågestunden! ni är ju endå minst 30 st varje dag som läser, ngt kan ni vell klämma ur er? :D
Kom igen nu!



10 februari,

kallt som fan ute, ont i huvudet, ont i foten, hungrig och allmänt hjärndöd idag. Fantastiskt? :D
Men trots allt så är jag faktiskt ganska glad idag, känner mig harmonisk och bara allmänt nöjd :) vad om detta?
Hästapollarna lämnades inne imorse då de var -25 grader, lär ha buttra djur nu när jag kommer hem sen , men dom skulle tacka mig om dom viste varför jag lämnade dom inne ;) hehe.

Min lilla Tosca har blivit en stor tjej nu, hon började nämligen löpa igår :,)! hon var lagomt förtvivlad i början och förstod nog inte riktigt vad som hände, jag visade henne fläckarna på golvet som hon lämnade efter sig, och hon var så duktig och städade upp :,) duktiga skrutt! , efter jobbet ska jag nog dra iväg på solbacken på arkenzoo och inhandla ett tikskydd , är så jobbigt då dom ska bloda ner överallt.

senare i afton får vi se om de blir ngn körning/ridning, beror på hur kallt de är. är de över -20 så blir de inge av!
jag har som en köldgräns på ca:-18 grader, är de kallare så far jag inte särskilt gärna ut! dels för att jag inte tycker de är riktigt hälsosamt för hästarna, och dels för att man fryser ihjäl! vist, att fara ut och skritta gör ingen skada, men jag håller mig hellre inne.

Nu ska jag ta och äta lite lunch medans de är någorlunda lugnt här på macken, sedan ska jag fortsätta fylla på med varorna som kommit.


9 februari.

sådär ja, nu var man gaddad för 3 gången :) blev 3 st stjärnor bakom mitt högra öra, och till er som undrar vad de ska symbolisera så är de faktiskt inget särskilt, de ska få bli mina "tur stjärnor" har jag bestämt, inget mer än så :P
Trodde att det skulle vara gode obehagligt att tatuera bakom örat, men de kändes faktiskt inte så mkt! jag höll då på somna , de säger vell allt? ;D

Tanken denna afton var att jag skulle köra intervaller med Bajen, sen hade jag tänkt hinna skritta Bobby skrutt. Men de blev så sent allting så de blev inget av, så de får bli imorgon efter jobbet ist.. Jag känner faktiskt lite hur min motivation börjat komma tillbaka krypandes, den har inte alls vart på topp senaste tiden, utan har hellst bara velat ställa undan mina älskade hästar ett tag. är rätt tungt med 3 hästar då man är själv, så lite "less" är man ibland.
Men jag är FULLT medveten om att det är jag själv som valt att ha de såhär, men man har alltid bättre och sämre perioder här i livet, eller hur?

Nu väntar sängen för min del, ska upp kl 6 -.-, har förmiddag på macken imorgon nämligen, även på fredag. men sedan vänta helg, fantastiskt skönt ska de bli! då ska jag bara ta det jävligt lugnt, sova som fasiken och bara vara med mina djur :) 

Vad händer för er alla i helgen?? :)



8 februari, ett till inlägg.

har alldeles just kommit in efter att ha vart ute i stallet och härjat. Tog in Bajen och for ut och drog däck en sväng, hade med mig Tosca oxå som skötte sig jätte bra :) dock har hon börjat bli lite kaxig och kan komma lite väääl nära ibland, Tur att Bajen är snäll, hade de vart Bobby hade hon vart moos :P *skämt* , Bobby är iaf inte de minsta förtjust i hundar som springer runt fötterna på honom.

Bobby skrutt fick vila idag efter att ha gått 2 pass igår, men imorgon är jag ledig så då ska jag ut och rida honom en sväng. Bajen ska jag köra intervaller i backe med hade jag tänkt , han kan behöva få bli lite slut nu när han chillat 1 vecka med endast ngt skrittpass och lite dressyr. Torsdag ska dom få vila.

Förövrigt så ska jag Tatuera mej imorn! en liten hemlis som jag inte talat om , tror jag ? har inget minne av det iaf :P haha, men vad jag ska göra får ni se imorgon ^^ hehe. Blir min 3 tatuering nu, nästan så att de blir lite som ett beroende då man väl satt igång, fast de gäller att tänka sig för innan man gör det, man ska ju trots allt leva med dem resten av livet. en liten ledtråd är att den är ganska enkel, inget krumelux.

Nu väntar sängen för min del, ska bli ruskigt sköönt! så godnatt opå er!


En bild på min lilla vizzla från vintern 2009 <3


8 februari.

har vart lite off senaste dagarna , men har nu bestämt mig. till er som inte förstått så hade jag tänkt låna ut Bobby på foder ett tag då jag inte riktigt "hinner" med, la ut honom på annons, men ändrade mig igår.
Han är mitt lilla hjärta, och jag tror helt ärligt att jag inte klarar av att lämna bort honom, han betyder alldeles för mkt för det.

Var ut och red han en sväng igår oxå, och han skötte sig exemplariskt! underbara häst.. <3

Efter att jag ridit tog jag med mej Jonte och Robin för en tripp till stan, jag gick in med hundarna på arken zoo och passade på att väga dom, och lilla vizzla vägde 8 kg!! normalvikt för en australisk terrier tik ligger kring 6,5-7 kg, så hon har ett kgs "övervikt" , ochd e tackar jag faktiskt min mamma för som alltid smygmatar henne då hon är där -.-! nu blir de ändring på det!. Bytte förövrigt foder till vizzla oxå, fick bli royal canin yorkshireterrier.Blev rekomenderad det så nu ska de testas :).




sen blev de Toscas tur att väga sej, och hon ligger på 25 kg nu! min lilla stora tjej :), för tillfället får hon fortsätta äta meradogJunior  fodret då de fungerar utmärkt!får se senare om de fortfarande kan vara ngt som passar.
(inte junior då)




Förövrigt så kom emelie till mig igårafton och hängde med ut och red en kortsväng, jag tog Bajen som var lite halvknepig, och hon red på Bobby som skötte sig riktigt fiint :,)! lillbubbsen fick gå två svängar igår, väldigt lugna pass , men oj så glad han var :)

Idag jobbar jag förmiddag, i afton ska jag ut med Bajen en sväng och sedan har jag inte allt för mkt inplanerat.
Imorgon är jag ledig, så då ska båda grabbarna grus få komma ut, får se om jag longerar lilleman oxå .
ska även passa på att ringa Alba om vaccinationen till hästarna, börjar ju vara dags för årets spruta ..
Torsdag fredag jobbar jag förmiddag, sen väntar helg! längtar redan.


föresten.

så har jag fått en massa nya läsare, tänkte nästan att jag skulle köra en sån där "Frågestund" !?
antar att ingen kommer våga fråga någonting^^ men testa kan man ju alltid göra. så fråga på, om vad som helst! jag svarar på ALLT.


gammal bild^^


6 februari.

Gårkvällen kan jag nog inte beskriva på ngt annat sätt en dramatisk, så nu förtränger jag den och blickar frammåt ist. Känner mig ngt sliten idag faktiskt, men bara bita ihop och köra på endå. Står för tillfället på jobbet, har lilla vizzla med mej och hon sköter sig exemplariskt! ligger helt stilla och ser söt ut bara :),Tosca är hemma med Jonte och tjollrar på.

Imorgon är jag ledig, då ska jag ut och köra lite arbets med Bajen, vi ska dra däck hade jag tänkt :)! är de inte allt för kallt och jävligt så ska jag ta ut Bobby oxå en sväng så han får röras, sen ska jag sätta mig ner och ta mej en ordentlig fundeerare, om vad tänker jag inte riktigt gå ut med än eftersom jag inte har bestämt ngt.

ska betala en räkning ikväll. en OTREVLIG räkning som är på 2800 kr, bilförsäkringen -.- fyyfan. Tycker jag står och pungar ut pengar på skiten mestadels jämt. fast skiten var ett hårt ord, för min bil är faktsikt en pärla!!
dock funderar jag starkt på om jag ska måsta sälja den och köpa ngt som går billigare då jag kör så pass mkt bil.
har räknat ut att om jag köper mig en bil som drar mellan 05-07 så tjänar jag minst 1000:- i månaden, tål att funderas på faktiskt, för jag skulle verkligen behöva dom där 1000 kronerna.

Nu ska jag dricka upp min redbull så jag kanske blir lite piggare, nog för att jag tror inte på sånt där, jag har druckit redbull flera gånger förut och inte känt ett skit! tror de där är lite psykiskt, samma sak med kaffe, jag har aldrig känt av när jag druckit kaffe! och då kan jag dricka flera koppar om dagen. Fast man är vell olika såklart.


4 februari.

gjort palt idag, blev riktigt lyckat! sen har jag faktiskt inte hunnit med så mkt mer , just nu står jag på jobbet och väntatr på att tiden ska gå så att jag får fara hem, blir lite film osv då jag till min stora förvåning ser att jag jobbar EFTERMIDDAG imorgon! då de är innebandy och pub å allting i fäll! såklart :( men har faktiskt lyckats lösa det, nästan. charlotte min räddare i nöden skulle ta de sista timmarna imorgonkväll, dock har jag söndagen kvar , jobbar förmiddag vilket kanske inte är allt för lyckat? men går de inte styra så är de vell bara se till att sluta dricka i tid och he sig upp^^.

Imorgon på förmiddagen ska jag ut med Bajen en sväng, blir nog en lite kortare men intensiv runda.
nu ska jag se till att göra lite nytta, så jag kan gå hem med gott samvete^^


Ha en bra fredagskväll på er alla! :)



3 februari.

vart ett jäkla skitväder hela dagen! och som jag skrev innan blir jag så jäkla negg , så hästarna fick stå idag.
Har vrääkt ner snö hela dagen! man har inte sett många meter framförsig kan jag lova er.
Jag och emelie tog oss iaf till byske och handla lite, så nu behövs de inte handlas fören nästa vecka :) skönt.

Har iaf åstakommit en grej som jag tänkt göra idag, jag snörde ihop en snoddas nu i afton, ni vet sån där kaka i långpanna :)? blev kanonbra! så nu är de bara komma och fika gott folk^^. Imorgon på förmiddagen ska jag göra palt!
ska även ringa alba och höra om han har tid att komma å vaccinera hästarna nästa vecka, är dags nu igen.
Hoppas på att han har tid att komma redan på måndag, så min planering för veckan går ihop^^.

Här kommer en liten veckoplanering i häst väg from Måndag:

Måndag:Ledig, köra arbets (dra däck) med Bajen, Bobby motion.
Tisdag:jobbar förmiddag, Bajen dressyr,Lilleman longering/promenad.
Onsdag:Ledig, Bajen och Bobby motion.
Torsdag:jobbar förmiddag, hästarna Vilar.
Fredag:jobbar förmiddag, Bajen skritt,Lilleman longering.
Lördag:Ledig, Bajen snabbjobb och Bobby motion.
Söndag:Ledig, hästarna vilar.


3 februari.

Vem har sagt att vi behöver mera snö? nu får de banne me ge sej! är så otroligt less på detta snöande!
Jag som hade tänkt ut med båda grabbarna grus idag, men jag blir så negg då de är såhär dåligt väder så vette tusan om de blir av. Får se i afton om de blir en kortsväng iaf.

Emelie kommer hit snart, vi ska dra till byske en sväng och handla litegrann hade vi tänkt^^ , om vi tar oss dit utan att köra i diket , snöar som fan och lär vara världelös sikt!

Blir de ingen ridning i afton så ska jag ta och baka litegrann, bra att ha ifall de råkar komma förbi en männisch någon gång^^, sedan antar jag att de blir en hyfsat lugn och tidigkväll som de känns just nu.

Ist för att skriva en massa mer tjoller så lägger jag upp några bilder ist!


Tosca inviger sin nya säääng :,)!!


 
Bobby i sitt "Nya" begagnade täcke jag ska köpa av Camilla R, satt riktigt bra. Älskar färgen!


 en av mina 2 smockfyllda hyllor med olika produkter.

Lillemans man sen jag klippt av 10 cm, lite ojämn, jag vet^^!


Lilleman tror han är cool^^!

Lite gamla mobilbilder.

















kommentar :)

Fick en kommentar av helena travgalen.se : Helena om 28 januari.:

Shit vad bra klippningen blev! Jag försökte spara Bosses rygg hårig men blev aldrig nöjd så det blev mindre och mindre hår kvar och till slut blev jag så störd och tog bort allt xD



Eftersom jag är världens mest otekniska människa så lyckas jag inte kommentera på din blogg! X) jag lyckades 1 gång men nu går de inte :O haha! så jag svarar här ist då : TACK så mkt! :D jag är faktiskt rätt stolt över mig själv att jag lyckades så pass bra med rakningen trots att de är första gången jag rakar en häst någonsin! har bara kikat på innan X)
De brukar ju oftast bli så att ena sidan blir bättre än den andra, så ska man "finslipa" lite åsså slutar de med att de inte är ngt hår kvar X)! tur de finns täcken till odjuren! haha :)




2 februari.

Jag verkligen ÄLSKAR mina djur! kände bara för att inleda med det idag. Ibland undrar jag hur man står ut med allt jobb runt i kring dem, men de måste vara för att man får så otroligt mkt tillbaka! en hund som du fostrar och tar väl hand om, ger dej sitt hjärta direkt! samma med hästarna. De finns INGET i världen som får mig att må så bra som då jag är med mina djur, inte ens mat! (haha)

Idag tog jag hundarna med mig och brummade ner till byske och lämnade dom hos mamma en stund medan jag drog vidare till stan för lite ärenden, som slutade med att jag sprättade 2000:- ! fast de var verkligen grejjer som behödes.
Köpte 3 säckar med foder till hästarna,+ en olja som är bra för hovarna/huden, en allt i allo olja! kostade bara 50kr, mer än halva priset!! sen blev de ett par ridhandskar oxå.. sedan vidare mot Rusta där jag inhandlade lite tvätt och sköljmedel, en till klädkorg, en enplanshylla som ska sättas upp inne på toan, toalettpapper, diskmedel och kökshandukar osv. Efter de blev det Arken zoo och köpa foder till vovsingarna, köpte även en hundsäng till Tosca som jag funderat länge på, nu blev de som sagt gjort. så allt som allt gick på ca 2000:- , fast mamma ska betala fodret till hästarna den här gången, (vi kör varannan) så där får jag tillbaka iaf 650 kr.

Var även förbi travet en sväng och hälsade på christer och hämtade täckena som jag ska köpa av Camilla Robertsson, dom såg fantastiskt fina ut och jag verkligen älskar shires stalltäcke! har aldrig ägt ett stalltäcke som ligger så bra som det! sen var de ett knallblått superfint vintertäcke oxå, ska testa de ikväll och se så de är rätt strl bara :)


Nu har jag ganska just kommit hem faktiskt, Jonatan hade lagat middag idag! dock av gajdning (stavning -.-) av mej, blev ugnstekt lax och mos, inge mos för min del då jag hatar pulvermos! men går lika bra utan :)
ska alldeles strax tvär byta gardiner i vardagsrummet, sen kommer emelie förbi och hänger med ut på grabbarna grus en sväng ! återstår att se om vi kommer tillbaka levande :P hehe.

Gullrumpaa <3!




1 februari.

första dagen på en ny månad, hoppas att den har ngt bra att komma med! hehe.

Igår blev de inte så att jag rakade andra halvan av Lilleman, han hade rullat i snön så han var dyngblöt! därimot så friserade jag honom lite, blev för feg för att stubba honom, men klippde bort ca 10 cm iaf (välbehövligt!!) sen toppade jag hans långa fina lugg lite, klippte runt öronen osv. han blev så pluttii så :)

jobbar 8-16 idag, efter det blir de gasa hemmåt och äta middag för att sedan bege sig ut i stallet, emelie kommer som sagt troligen ch rider med mig idag^^.  Imorgon är jag ledig, då blir de helrenovering av stallet! ska städa och göra snygt så de blir kliniskt! jag har nämligen en tendens att lägga saker där dom INTE ska vara, sen hittar jag inte igen dom, så de ska jag styra upp imorgon! får se om jag drar till stan en sväng på eftermiddagen eller om det blir på torsdag ist. återstår att se .

Rätt lugnt på jobbet änsålänge, inga varor eller paket har kommit än så är rätt trist för tillfället, men varorna bör vell komma vilken minut som helst om de är som de ska? ^^

jaja, back to work!...

RSS 2.0