28 juni.

Har sovit sjuuukt dåligt inatt, men trots det är jag på riktigt bra humör idag!? står just nu på jobbet, har förmiddag idag :), kl 15,40 då jag slutar så kommer Jonte hit och hämtar upp mej , vi ska dra till stan på byggmax och inhandla de sista brädorna vi behöver till altanen, sen vidare mot lappis och fira hans mormor som fyller år :D!

Har eftermiddag imorgon, så om jag lyckas så ska jag ta mej en sovmorgon och sen steka i solen resten av dagen då de tydligen ska vara kanonväder! jobbar förövrigt sista dagen för denna vecka då oxå, awesome :D
Torsdag så ska jag fixa och trixa lite hemma, köra häst och göra lite sådant :) har lovat jennie att hjälpa henne slinga håret oxå, inte att förglömma :P!! på tal om slinga håret så är mitt stackars hår i stort behov av lite färg förbättring oxå, ska nog ta och pallra mej på ngt dropin av ngt slag och styra det så jag slipper se hemsk ut :P törs inte göra det hemma själv nämligen då jag misslyckats så många gånger, så bättre att de får svida lite i plånkan och bli bra direkt ist ^^

Sen måste jag berätta nå kul, igårkväll spelade jag en dagensdubbel för 22 kr, kollar den strax innan jag drar hem och har då vunnit 1100:- !! hur väärt?? :D :D dock ångrar jag lite nu att jag inte satsade lite mer, men va fan, jag är nööjd :D





27 juni.

Det finns dagar, som tex idag, då jag tänker litegrann och inser att jag har de faktiskt ganska bra!
Oftast ser man bara de dåliga här i livet och neggar ner sej så fort man får chansen.Men om man då ist börjar tänka på de bra saker man har här i livet så är de nästan så att jag skämms litegrann över att jag ibland kan vara så jäkla negg!!?

Jamenar, Vist, vissa saker har varit jävligt tufft att ta sig igenom, men om man då ska gräva ner sej varenda gång och vägra gå vidare så blir livet inge roligt.. Sen finns de ALLTID ngn som har de värre , oxå en viktig del att tänka på! även fast de för stunden kanske inte känns så.

Jag har iaf börjat inse att livet blir så jävla mkt roligare om man ser mer positivt på saker! och som sagt att jag har det ganska bra!?

Jag har en fantastisk pojkvän som ställer upp i ur och skur, självklart hatar jag honom ibland och skulle förmodligen kunna strypa honom stundvis (ta det med en nypa salt,haha), jag har världens underbaraste djur som jag bara älskar! sen har jag min bror, som betyder sjukligt mkt för mig trots alla våra duster. sen såklart mina föräldrar!, har oxå fantastiska svärföräldrar som är TOPPEN! ett hus tillsammans med min underbara jontis, en egen bil + ett fast arbete där jag faktiskt trivs någorlunda!och sist men absolut inte minst,mina få men fina vänner! vad mer kan jag begära egentligen?!?

självklart finns de saker som alltid skulle kunna bli bättre, men å andra sidan finns de saker som lika gärna skulle kunna vara sämre!? , nääee, jag har de jävligt bra ! och jag tycker att alla ska börja intala sig själv lite oftare hur bra saker och ting faktiskt är, för det ska JAG göra!! :)

Hell Yeaah! :D




26 juni.

Här händer det grejer! Altanen är ännu mer klar än innan, bara självaste golvet som fattas nu! vilket vi ska inhandla på tisdag, sen så har jag haft spekulanter på Lilleman, och guess what? dom ville ha honom, och de känns jättebra! han kan inte få de bättre :) 2 st rätt unga tjejer ska ha honom tillsammans med deras andra 2 åriga shettishingst, han kommer få massor med uppmärksamhet och pyssel, Och de förtjänar han min lilla gosse <3

På torsdag kommer dom och hämtar honom, trots att de känns jättebra så är de förstås blandade känslor, är aldrig roligt att måsta sälja , men man kan inte bara blunda och tro att allting ska lösa sej jämt, tiden räcker rent inte till helt enkelt.

Förövrigt idag har de vart rätt lugnt, har myst med mina hundar halva dan och njutit av de fina vädret som varit :) och nu ikväll har jag varit ut och kört båda mina hästar, började med Bajen som var riktigt tänd idag! jisses vad han var på G! ist för intervaller så fick de bli lite backe ist, sen körde vi lite tempoväxlingar och han kändes kanonfin! lite för på bara stundvis men lugnade sig sen :).. Sedan blev de Bobbys tur, vi for ner efter hälleströmsvägen och svängde av in på en liten väg där de finns massa stugor vid älven, iaf så joggade vi mestadels hela tiden sen fick han spurta på liiite fortare en bit så han fick bli av med lite energi, och han var såå lycklig! öronen rätt fram och huvudet rakt upp i vädret ! gulleegriis :)

Nu har jag ganska just kommit in, har gett mina fiina hästar sitt foder och ska strax gå över och ge dem resterande för natten.

Imorgon väntar eftermiddagsarbete, så på förmiddagen blir de rätt lugnt med lite småstöök här hemma :)



<3


25 juni.

Blev en mkt chill och trevlig midsommarkväll  med bra sällskap, jag och sussie åt en ngt sen middag då vi kom hem, sen chillade vi allihopa i soffan en stund och såg lite tv innan vi drog mot gropen för lite grillning av korv och marsmallows.
Jag unnade mig faktiskt ett par st, + en halv näve chips kanske de blev? tycker att jag förtjänade det med tanke på hur duktig jag varit sista tiden :), jag har faktiskt varit lite orolig innan över att jag ska bli ännu mera sugen då jag väl stoppar det i munnen och då ev kanske spåra ur och fortsätta äta, men NEJ! jag blev faktiskt bara nöjd och kände att de räcker såhär :) så skön känsla! hade de varit för 3-4 månader sedan så hade jag förmodligen kunnat äta upp halva chips påsen och 10 marsmallows ist , så jag är jätte stolt över att jag klarade det såå bra :)

Idag tog jag och min Jontis en häärlig sovmorgon, steg upp och gick över och gav mina hästar mat och sedan har vi mest bara chillat, pillat lite på altanbygget som inte är långt ifrån klart nu :) längtar i sinne tills den är redo för mej och min solstool ^^ ! , var till byske en liten snabbis och handlade lite grejjer till ikväll då jag och mammsen ska äta räkor med romsås och sallad, MUMS! passade på att miljöträna Tosca lite på samhället, målet var att hon skulle gå fot lös genom samhället bland allt folk som var i farten, och de klarade hon utan probem! jag slutar aldrig förvånas över denna hund, hon är verkligen fantastisk <3 , dock är hon trots allt i ngn form av trotsperiod och är lite nonchalant ibland, men bara vara stenhård och konsekvent så går de förmodligen över inom kort :)

Ikväll ska jag ut och köra häst, Bajen ska ut på lite tempoväxlingar och Bobby ska ut och jogga bort lite energi, imorgon blir de intervaller igen för Bajens del och Bobby ska ut och skritta är planen, hoppas på bra väder under dagen så man kan spendera den utomhus, är så tråkigt att sitta inne hela tiden :P.

Förövrigt är de midsommartravet ikväll, hade funderingar på att fara dit men struntar nog i det då jag inte bör köra mer bil än nödvändigt , sen var de in en kund på kiosken som jag hörde säga att de var huur mkt folk som helst där redan, så en bra plats är förmodligen bara att glömma :/, men har iaf gjort ett par st Dubblar + en "vinnare och plats" , så lite spänning trots allt blir det ^^

Nu ska jag gå ut en stund igen ,peta lite på Jonte som står och bygger :P!



en av nalleeböörnarna på Lycksele djurpark! ^^


24 juni, midsommar!

Jahaa, idag ska de alltså vara såkallade midsommar.
ställde klockan imorse så att jag och Jonte skulle vakna i tid så vi hinner åstakomma ngt denna dag, så på förmiddagen så klippte jag gräset och Jonte påbörjade altanbygget :)

Just nu befinner jag mej på jobbet, jobbar framtill 19, sen vidare mot stan för att hämta upp sussie från sitt jobb och sedan börjar färden hemöver mot Fäll igen, där väntar lite go maat och trevligt sällskap.
synd bara att vädret ska vara så tråkigt idag, har regnat tilloch från hela dagen, men när man kikar på klart.se hemsida så visar dom iaf att de ska vara uppehåll ikväll, så jag håller tummarna för det :)!!

Nu åter till arbetet , ha en TREVLIG MIDSOMMAR allihopa! :)



Bobbyskrutt på midsommar för 2 år sedan :)! <3



22 juni,beställt!


Beställt 2 st av dessa vintertäcken , rekomenderar det starkt!! vet att jag köpte ett till Macho för några år sedan, hade en GRYMT bra passform och höll varmt och tätt oavset väder! skickade med det då jag sålde honom dock.
299:- rea på Hööks, passa på att fynda!


sen klickade jag hem dessa skydd, tyckte dom var lite fräsiga :,)! 129:- på rea!!
beställde även en martingall oxå för 135:- , med frakt blev allt som allt ca 950 spänn! sjukt värt :D
Hade tänkt beställa en skitfin vindjacka oxå som dom hade på rean, men hejdade mej i sista stund då jag ska försöka spara så mkt som möjligt, även fast de inte var nå stora pengar i de hela^^


Förövrigt så står jag på jobbet just nu, väntar på att kl ska bli 9 så jag får fara hem, då blir de mata mina pollehästar och sedan väntar sängen då jag öppnar imorgonbitti.Imorgon afton ska jag he mig ut och köra både Bobby och Bajen, blir bara en joggintur för Bobbys del och för Bajen blir de lite backträning är planen.

nu åter till arbetet...

21 juni.

Nu skulle en utlandsresa sitta jävligt fint kan jag lova! regnet har öst ner hela dagen utan att ens fundera på att vara ett liite litet uppehåll! och när jag kollar på Klart.se så är de ungefär vad dom visar i minst 1 vecka frammåt -.- vist kan de ändras fort, får hoppas på det iaf...

Hästarna har stått inne hela dagen, de regnar så pass mkt att de inte ens lörns att lägga på dem regntäcken , dom blir dyngsura direkt endå.Hundarna är rätt understimulerade dom med då vi bara sprungit ut och snabb-kissat några gånger, hoppas att de lugnar ner sej ikväll så vi kan he oss ut i skogen och busa bort lite energi.

Imorgon väntar eftermiddagsjobb, är de någorlunda väder under dagen så ska jag ut och köra Bajen en sväng innan jag her mig iväg, om inte så ska jag pyssla på lite här hemma. förövrigt är jag så FÖRBANNAT less på denna förbaskade kattlåda! lasse springer dit ungefär var 10 minut och gör sina behov, börjar helt seriöst tro att de är för att jävlas med mej!?!?! MORR!
så de stinker kattpiss heeeela tiden och de är bland de väärsta jag vet! sen då jag väl känt doften 1 gång så känner jag den hela tiden, även fast de kanske inte är så farligt. men endå, sjuukt störande! Nu åkte han faktiskt ut i regnet en stund då han legat inne i soffan hela dagen, lata kisse :P !!

Har varit duktig och dammtorkar inne i sovrummet idag, oj så välbehövligt! förstår inte att de blir dammigt så fort som de faktiskt blir?! men nu är de gjort iaf, bara resten av huset kvar! tjoohooo -.-

Nu ska jag gå ut och kissa mina hundar, hämta posten och ge hästarna mat.

SNUUUSK LASSEEE!!


20 juni.

Var ut och körde en ruskigt fin Bajen igårkväll! trotsade min trötthet och selade på och for till vältanvägen och körde intervaller, 8x700meter i 40 tempo, SNUSKIGT fin var han! dock lite het då de blev hemväg men de kan jag ta :,)!!
Fick bli intervaller ist för banan idag då de skulle regna hela dagen, och mkt riktigt! har varit världens pissväder enda framtills nu, hästarna har fått stå inne inatt och under dagen och myst ist . Ikväll ska jag nog ta ut båda på en sväng, Bajen ett lite lugnare joggingpass för att mjukas upp efter gårdagen, och Bobby ska få komma ut på en joggingrunda för att göra av med lite energi :)..

Eftersom vädret sög under förmiddagen så hängde jag med pappa till "HEJ" på loppis och kollade läget, vilket inte var ngn större sevärdhet!? har hört många som sagt att de ska vara så bra där, men varken jag eller pappsen hittade då nånting :S.
så de bar hemmåt igen ganska fort, väl hemma så följde jag med till byske för att handla lite småsaker som behövde fyllas på i kylskåpen, och när jag komme hem igen hade min älskade Jontiis fjort så himla fint! dammsugat och plockat undan överallt :,) OJ så uppskattat! är så himla roligt att komma hem sånna gånger <3

Måste bara berätta en grej oxå som min duktiga karl kom på idag, de har nämligen luktat FAN härinne i några dagar och vi har inte lyckats komma på vart i hela friden de kommer ifrån!!?!? lukten var som starkast i hallen, och vi har letat som tokar men inte hittat ngt! så idag när jonte dammsög i hallen och plockar undan lite, så kommer han på att vid klädstället finns en liten lucka som går att öppna, och där stoppade han in en råttfälla i vintras.... Ja , ni kan ju gissa själva?! där låg en RÅTT JÄVEL och RUTTNADE!!inte konstigt att de luktat fan härinne!! så jääkla nastyyy! dock skönt att hitta anledningen till varför de luktat som de gjort, så nu är de äntligen borta! :)

Imorgon väntar ännu en ledig dag, ska passa på att dammtorka lite överallt och göra sådana nödvändigheter :) sen ut med hästar osv, Onsdag väntar eftermiddagsjobb igen, nu är de bara 3 st jobbveckor kvar innan jag har SEMESTER!! och samtidigt som Jonte dessutom, hur UNDERBART?? :D


Idag får en lidande Sussieee stå får bilden, bara för att du är så sööööt :]! hihihohoho*


19 juni.

uppe med tuppen såhär på en söndagsmorgon, befinner mej nämligen på jobbet, ngt mör men jag lever!
De fina vädret ser ut att dra sig bortöver nu oxå, hoppas bara att de är uppehåll tills jag kommer hem så jag hinner dra ut och köra hästarna en sväng.

ska förbi Mican en sväng efter jobbet och hämta lite kläder som vi beställde från HM blandannat, sen var hon världens sötaste och fixade en adidas tröja åt mej då hon var till turkiiet :]!!

gör en liten veckoplanering då jag inte har så mkt annat att komma med , så here we goo!

Måndag:Ledig,ner på banan med Bajen,träna, köra Bobby.
Tisdag:Ledig, städa ordentligt hemma! köra häst och träna.
Onsdag:ledig förmiddagen, troligen rätt lugnt, sen kvällsjobb!
Torsdag:Förmiddagsjobb, sen köra häst
Fredag:Midsommar, jobbar kväll sen hem till trevligt sällskap!




15 juni.

Idag har jag varit på kurs i jobbet hela dagen lång som hölls av svenskaspel, kursen handlade om bla "spelansvar" och de var vel en hel del intressanta saker dom tog upp, sen en hel del ointressant som man redan viste oxå såklart, men de var lärorikt. Dock jävuslt drygt att stitta still i 8 timmar! kan inte komma ihåg då jag gjorde de senast?? måste ha vart ngn gång då jag gick skola sist, i typ 9an??

Nu är de överstökat iaf, skönt nog! .. Igår var jag och Jonte en sväng till stan, hälsade på hemma hos harald och sussie där vi blev bjudna på lchf tacopaj, mumsigt! sen blidde de en hysteriiskt bra film :P!! som jag som vanligt inte kommer ihåg namnet på.. -.-

Förövrigt idag om man bortser från kursen har jag inte gjort ett SKIT! hade så ont i huvudet då jag kom hem efter allt lyssnade och stirrande rakt fram, att jag rent inte ides! de enda jag gjort är en stackars soppa , som blev riktigt lyckad! Såatt så dåligt är de vell endå inte ;D hohoho..Imorgon ryktas de om rätt bra väder, ska försöka vakna i tid så jag hinner spendera hela förmiddagen utomhus innan jag beger mig mot jobbet, jag har faktiskt saknat att jobba litegrann senaste 2 dagarna här, men ngt jag saknar ännumer är min semester :P !! den kommer sitta så jäkla bra kan jag lova, de blir min första "riktiga" injobbade semester, känns lite coolio :)

fredag jobbar jag förmiddag, sen är planen att dra ut och köra båda hästarna, på måndag blir de banan med Bajen då jag inser att jag inte har en suck att hinna det då jag jobbar resten av denna vecka from imorgon.

Ikväll btw när jag gick över till hästarna för att göra natt, spraya myggmedel osv så fick Bajen för sej att absolut INTE komma! oojj så störande!! han kom nästan fram till mej, sen tvär vänder han och springer iväg, så till sist blev jag så jävla arg att jag började jaga honom och fösa honom ifrån mej så fort han kom nära! äckelhääst! -.- grannarna måste ju tro att jag är spritt språngande galen!..Till sist så bjöd jag in honom, och liiiite tveksamt så kom han fram  och jag bjöd honom på en massa karameller och kliade på honom en stund innan jag tog fram myggmedlet, De som är mest störande är ju att han inte bryr sej de minsta över att jag sprayar honom då jag väl fått fast han, elaaka hääst :P

Bobby och Lilleman är vell inte så förtjusta heller, men dom kommer iaf så fort man har ngt gott i handen, snåla djuur :,)!

Innan jag avlsutar detta inlägg så måste jag berätta att jag imorse fick på mej ett par jeans jag knapt kunde knäppa för 2 veckor sedan! hur awesome är inte det? :D sen shoppade jag lite igår oxå när vi var i stan, 2 st jättesöta linnen som satt som en smäck! en skjorta som satt jättebra överallt förutom i armarna -.- men de kommer! sen en typ blus + en söt klänning, allt för typ 350:- ! rååvärt :D


bjussar på en läcker bild på mej själv, från lycksele djurpark! ^^


13 juni.

Det finns stunder då jag tycker mindre bra om min karl, tex då han halv 1 på natten kommer på att han har brandövning på måndag afton då vi var bortbjudna på middag hemma hos harald och sussie? är de inte TYPISKT karlar så säg!!?!?!?
sen oxå då han talar om att han är sugen på att köpa en till bil och jag vägrar då han redan har 4 bilar på gården, sen står de en ny bil på gården då man kommer hem från jobbet, FANTASTISKT!! MORRRRR i SINNE!! Tur för han att han är gullig, annars hade jag förmodligen strypt honom..... -.-


Så planerna för denna dag gick i kras, dock har jag vell de jag gör endå men är så sjuuukt irriterande då man planerat saker och sen blir de inte av! uuusch, sen blir de inte bättre av att de är en världelös tid på månaden heller, jävla skiiit....

Iaf så ska jag passa på att röja undan lite i huset, renbädda sängen då de inte blev igår, fara till byske och handla lite och sen fara till stan med mammas bil och posta momsen åt henne, ikväll ska jag ut och köra häst! var förövrigt ut med båda igårkväll, Bajen kändes jättefin! pigg och glad, och Bobby var helt överlycklig av att få komma ut och dra vagn! älskade häst.. inatt innan jag somnade låg jag och funderade en hel del, kommer dock inte gå ut med någonting ännu fören jag vet säkert hur de kommer bli, men en sak är säker, de vore heelt AWESOME om de skulle gå!

min pappa kommer hem ikväll oxå från kiruna och blir hemma en vecka, så roligt! är så tomt då han är borta, usch vad jag önskar att han kunde ha ett vanligt arbete så man fick träffa honom oftare, oftast då han har ledigvecka så jobbar jag och då hinner jag knapt träffa honom, skit tråkigt! :/

Imorgon är planen att ta ner Bajen på banan under dagen, sen är inget mer planerat än så länge.
Måste ringa sussie btw, så de gör jag nu!!!





12 juni.

Har varit så sjukt varmt de senaste dagarna, hästarna har bara fått stå då man knapt orkar stå på benen själv..
Igår var iaf jag jonte och mli till Jontes stuga på holmen, hade med oss vovsingarna oxå och Tosca hon är fan inte sann! hon ÄLSKAR att bada och hoppar i från allt hon kan se, hon fick även testa åka båt för första gången vilket gick hur bra som helst, duktiga lilla tjej :,)  Vizzla fick stanna hemma då hon och Mlis sita inte kommer 100%överens, men nästa gång ska hon få följa med ha jag tänkt så hon får öva på att bada :)

Även jag badade för första gången på riktigt igår, var faktiskt varmt i vattnet! måste lätt vara kring 20-22 grader iaf?! , efter en dag i den stekheta solen så har de resulterat att både jag och Jonte bränt oss, tror dock att han har bränt sig snäppet värre än mig , han är typ griis rosa över hela axlarna stackarn :P!

Idag är en blir en riktigt slappardag, ska strax avnjuta grillat och sedan ska jag ut och köra Bajen en runda, ikväll blir de bara lugnt är tanken, ska renbädda och plocka undan lite i sovrummet bara.

Imorgon ska jag ut med båda hästarna under dagen, sen då Jonte slutat jobbet så drar vi mot stan och ev inhandlar bräder till altanen som vi ska bygga ut, sedan så blev vi bjudna på middag hemma hos harald och sussieee :)ryktades om LCHF tacopaj, snålvattnet rinner redan! ;)

Tror förövrigt att jag kanske gått ner 1-2 kg till, känns så på ett par byxor jag tog på mig imorse!? ska hålla mig till tisdag iaf innan jag väger mig, då har de gått 2 vekor sen sist^^ hoppas hoppas :D


Bobby skrutt <3


9 juni.

Det bästa med att jobba är att man får vara ledig oxå! man uppskattar de såå mkt mer när man jobbar för sin ledighet..
Jag klagar verkligen inte, har haft en kanondag idag! började dagen med att fara till stan och hämta upp sussie för att tillbringa första morgonens timmar med att sitta under "Nålen" på white dragon tatto, tror att både jag och sussie blev vääldigt nöjda med slutresultatet :D, sedan efteråt for vi en snabbis upp på ÖB och inhandlade lite skrot, sen vidare hem mot sussiee för att chilla lite i solen , underbaart!!

Min kväll har jag tillbringat i storbränna med Mli, tog våra odjur med oss till hundtjärn och badade för att svalka oss lite, och Tosca var helt GALEN idag, jisses vad hon simmade och stod i! hon verkligen älskar att bada :,)hon kommer med andra ord bli vattentokig!, sedan efter att ha slagits med en jävla massa mygg i de härliga vädret så for vi hem till storis och drack lite kaffe, sen klippte jag Mlis fader oxå :)

Nu befinner jag mig på hemmaplan igen, har nyss varit över och matat mina hästar och proppat i dem morötter + dränkt ner dom i myggmedel, nu strax väntar sängen för min del då jag har tänkt försöka vakna i någorlunda vettid tid så jag hinner göra ngt av morgondagen, ska tydligen vara kanonväder så planen är att steka så mkt jag bara kan!! sen ska en lunch på fältet hinnas med och på kvällen ska jag köra häst :) .. På tal om häst, så kom skattåterbäringen igår, och jag som först var återbetalningsskyldig fick slutligen igen nästan 5500:-!! KLAGAR INTE!! :D dock ska 4000:- gå till sparande av thailandsresan, då har jag totalt fått ihop iaf 8000:-, fattas cirkus 2000:- sen är de klart! dock behövs såklart en del fickpengar osv , men de kommer lösa sig betydligt bättre än vad jag trodde vilket känns sjukt skönt! känner att jag kan slappna av litee nu och inte stressa över det :)

Näee mina vänner, nu väntar sängen som sagt! och till er som är vaken, gå och lägg er! B)


Bjussar på en bild från lycksele resan, tagen med sussies kamera!
Bästastee <3




8 juni.

Nå så SJUKT varmt de var ute igår!! jag fick helt seriöst en chock då jag gick ut från macken och skulle packa in privpak paketen, kändes precis som att gå genom en vägg från "kalla" norrland till utlandsvärme :P
Men jag klagar inte, är glad att jag jobbar inomhus sånna dagar, med AC å skit :P hoho..

Jobbar förmiddag idag ist för eftermiddag då dennis ville byta, hel ok för mej, då ska jag snylta suring av mamma ikväll då hon och brorsan skulle äta det ;D , funderar dock hur jag ska lösa de med brödet? är ju inte direkt gott att sitta och knapra på bara fisken :P , ska se om jag kan snöra ihop nå lchf bröd som gå äta till.

senare ikväll ska jag ut och köra Båda hästarna är tanken, de är en av många bra grejjer med sommaren att de faktiskt inte blir mörkt! + att de är lagom varmt på kvällarna! de gillar vii :). Förövrigt ska jag tvinga Mli att ta lite fina bilder ngn dag på hästisarna, vore kul med nå nya bilder av bra kvalite och inte bara mobil bilder och dåliga bilder från min digitalkamera som vägrar fungera som den ska -.- !

Igårkväll var jag och Mli faktiskt och badade med vovsingarna, jag tog bara Tosca med mig då Vizzla inte är så förtjust i att bada, ska försöka lära henne de sen :), och Mli hade sita och siri me sej.
Var iaf första gången Tosca badade på riktigt och de höll på att kunna sluta illa där i början då hon bara snörde sej ut tills hon inte nådde botten längre och for med huvudet först med bakbenen rakt upp i vädret! jag och Mli började springa ut i vattnet för att rädda henne, då hon till sist kom upp igen, *puuhh!*
lite skärrad blev hon , dock förstod hon att man kanske måste ta de liiite lugnare och kanske simma så man inte sjunker till botten :P, sen var allt frid och fröjd å dom badade som aldrig förr :D även jag och Mli, nästan iaf, vi simmade inte ;)! men var faktsikt riktigt varmt ! hade jag haft med mig ombyte så hade jag nog gjort det :P.....

sista jobbar dagen idag innan jag går på 1 veckas ledighet, vädret ska vara kanon i stort sett under hela tiden så jag kan inte vara mer än nööjd :D!!


Min lilla knaasfia <3


7 juni, mål för sommaren/hösten.

*Få Bajen till start!
*Låta Bobby komma ut lite mer
*Påbörja inkörning av Lilleman, ev kastrera honom oxå?..
*Gå ner minst 10 kg innan thailand i höst
*Bygga om toan
*färdigställa "harald och sussiee"rummet
*Ev byta kakel i köket
*Bygga ut altanen
*Byta bil
*spara pengar!!


en hel del saker alltså, men mkt är faktiskt redan påbörjat lite smått, men de ska färdigställas oxå!


6 juni.

Har inte så mkt att berätta just nu så jag tänkte att jag ska skriva en liten lchf update i brist på annat.
Iaf så går de bra , om vi borster från att jag åt lite potatisgratäng i lycksele på lördagen då vi gick ut och åt middag, jisses vilken ågest jag hade efter det!! ist för att njuta av tillfället så kändes de bara som att jag förstörde alltihopa, även fast jag vet att jag INTE gjorde det. Självklart smakade det gott! men som sagt, mitt samvete efteråt var inte på topp..

idag har jag skött mig bra, till fruckost åt jag några ostskivor och till lunch blev de bacon/svamp omelett och 2 glas vatten, Nu till middag blev de en Felix ostshnitzel portion:


Dock så är shnitzeln panerad, skrapade bort det så gott de gick och åt endast broccolin shnitzeln och såsen! potatisen lämnade jag, vet fortfarande inte om de är helt ok "lchf" käk, men dugligt. Måste äta någonting iaf, och glömmer man att ta med sej matlåda så får jag skylla mej själv.. Med andra ords så befinner jag mej på jobbet just nu^^

När jag kommer hem ikväll så blir de nog en löprunda , sen blir de sängen ganska direkt då jag öppnar imorn!
Onsdag har jag eftermiddag , sen som sagt ledig en vecka! kommer bli ruskigt sköönt :)


5 juni.

Hemkommen efter en sjuukt trevlig liten semester i lycksele med kanon sällskap! kl 8 igår morse började färden och vi var vell framme ca 10 halv 11 tror jag? iaf så drog vi direkt till djurparken , började rätt dåligt då vädret blev helt galet! blåste som sjutton och regnet bara öste ner!! sen klarnade det dock upp och blev riktigt bra väder, om man bortser från blåsten då.Det var iaf VÄLDIGT kul och spännande att gå omkring och se alla djur, men satan i gatan vad vi gick! och uppförs var de mestadels hela tiden! summa summarum så var de iaf jätte bra och jag skulle lätt kunna fara dit igen :)

Hotellet var jättefint! rummen var gigantiska mot för vad man varit med om på tidigare hotell, fruckosten var kanon och allt var bara allmänt bra :), såklart glömde jag kameran hemma men hjärnan bakom allt (sussie) hade med sig sin och har fotat massor, ska be henne skicka lite pics sen ngn dag så ska jag allt lägga upp do här :D

Fick veta igårkväll att de varit en jävla tromb här??!? tydligen hade den även passerat utkanten av lycksele vilket man såg TYDLIGT på hemvägen idag, låg ett 100tal träd överallt som den strykit med sig.. USCH vad jag tycker att de är obehagligt!
sånt händer fan inte här i norrland!??!vist har man hört talas om dem i södra sverige, men inte häär? iaf inte så stora att dom tar med sig en jäkla massa träd och diverse? huvva.. Och mina hästar som stått ute, som tur var hade de inte varit så farligt just i fällfors, byske/skellefteå hade tagit mer stryyk.

Har iaf lugnat ner sig ute nu och de blåser faktiskt ingenting, skönt det.. har vart över och kramat om mina guldgossar och dränkt dom i myggmedel, dom äckel varelserna har då verkligen vaknat till liv nu!! tragiskt.. sen har jag bytt gardiner och påbörjat min "make over" i vardagsrummet, bodde nämligen granne med Dollar store i lycksele så de "råkade" bli ett besök där på hemvägen :P , blir iaf jätte bra ! nu väntar jag bara på att grejjerna från Jotex ska anlända, ska dock avbeställa gardinerna då jag hittade snygga och billiga på Dollar store, men resterande får gärna anlända NU tack..

Imorgon jobbar jag eftermiddag, så under dagen ska jag ut och köra häst + motionera mig själv, Tisdag är de förmiddag som gäller och efter det blir de hem och städa + köra båda hästarna :) Onsdag jobbar jag nog kväll? eller var de förmiddag? hur som helst så är jag ledig i en hel vecka efter det, ska bli ruskigt skönt! På Torsdag är en stor dag, då ska jag och sussie tatuera oss, igeeen :P men detta blir min 4 och sista! tror jag, man ska vell aldrig säga aldrig?...

Förövrigt i veckan ska jag ringa Jami och boka skoning till Bobby skrutt , sen måste han verka Lilleman lite oxå .
sen ska jag ner med Bajen på banan ngn dag, troligen fredag då jag har fullt upp framtill dess.




3 juni.

sista gången ni hör av mej tills på söndag! för imorgonbitti drar jag Jonte harald och sussieee mot lycksele djurpark, coola som vi är! ^^, står på jobbet och är inne på sista timman nu, sen bär de av hemöver och där väntar en sväng ner i vältan innan jag packar ner de jag måste ha med mig till färden imorn..

Har faktiskt inge coolt att berätta, eller jo!! jag måste berätta om en liiten halv roligt konsversation som 2 st småpojkar hade nyss härinne på macken!!

Pojke 1: - vet du en sak!? en gång var jag tvungen göra 100 st armhävningar innan jag fick äta mitt godis!!
Pojke2: -VAA??! Varför dåå? :O :O
Pojke
1: - joo, för att jag inte skulle få så stor mage!! de borde du oxå göra..!

HAHAH jag dör lite känner jag, kändes genaste lite lättare att klara av sista timman här på jobbet X)

Nää, nu ska jag börja göra bort lite saker innan stängning, vi hooojrees på söndaaan :D HOOJ!!






veckoplanering!

Torsdag:förmiddagsjobb, grillning, köra häst, löprunda!
Fredag:leidg förmiddagen, köra häst, promenixa, Jobba!
Lördag:upp tidigt, mata hästar och göra sej i ordning för att dra mot lycksele med kanon sällskap!(spenderar natten där)
Söndag:hemöver igen, grillning hemma hos harald och sussie!

längtar i SINNE tills i helgeeen :D!!



Bjussar på en riktigt oldiee på mej och bästaste Sussieee! :*


2 juni.

Ny månad med nya möjligheter!
Har just avnjutit en kopp kaffe här på jobbet, jobbar nämligen förmiddag idag och än sålänge är de stendött!? fast iof så spelar de inte så stor roll, rätt skönt med sådana dagar oxå måste jag säga..

Iaf så tänkte jag berätta lite om hur de gick i tisdags då jag for med Bajen till storbränna för att kolla hur sadeln låg. skulle vara där kl 19 , hade regnat hela dagen men vid 18 blev de uppehåll så jag tänkte att jag skulle rida dit! brukar bara ta ca 40 min :) , jag her mej iväg och hinner ungefär till vältan innan de börjar dugga, -ähh tänkte jag och for vidare , när jag då hunnit ungefär halvvägs så börjar de ÖSREGNA och ÅSKA i massor! men jag vägrade vända då jag lix var halvvägs dit så de var bara fortsätta :P, dock blev Bajen lite stressad, men skötte sig jättefint endå!

När vi väl var framme så var vi dyngblöta båda två, jag kunde vrida ur mina ridbyxor X) !!
Nu till saken iaf, sadeln låg tydligen inte alls särskilt bra, klämde fram på manken och bommen i sadeln hade börjat ge med sej!! så Pia tyckte att jag INTE skulle rida mer i den sadeln, dock hade den vell legat någorlunda om den inte varit nästintill halvrerad -.- , men måste säga att de kom lite som en chock då sadeln ser väldigt fin ut!, hon hade med sig ett x-antal sadlar och vi hittade en som tydligen låg kanonbra på honom!
nu minns jag inte va de varför märke på den, har en lapp hemma där allting står ^^ så ska in och kika på sadelmagasinet och se om dom har den inne beggad eller om dom har ngt liknande. så ca 5000:-kr minst lär jag få punga ut, känns ju sådär lagom roligt men what to do? behöver ju en sadel jäävel -.-..

Är egentligen SJUKT hur okunnig man är inom sadel-branschen, nästan så att man får skämmas! dyker de upp ngn kurs ska jag lätt gå den! känns som att man som hästägare har de ansvaret att veta va fan de är för skit man lägger på sin häst.. Inte ens den bomlösa bör jag använda på Bajen då han är så tunn över ryggen, då dom bomlösa sadlarna inte fördelar trycket lika bra som en vanlig sadel med bom. (vilket jag faktiskt viste) och då han är så pass tunn över ryggen så sitter man "direkt" på hans ryggrad ungefär, vilket kan leda till att han får inflamationer osv i ryggen, och de är ju de SISTA man vill! , därimot så passar den bomlösa bättre på hästar som är rundare över ryggen och inte har ngn manke, så på Bobby trodde hon att den skulle ligga bra :) dock bör man inte rida i dom jämt , men så lite som han rids just nu så bör de inte vara några problem, känns ju bra det iaf!..

När allting var klart så fick Jonte komma med transporten och hämta oss då regnet bara ÖSTE ner! åskade och blixtrade gjorde det oxå -.-  uusch...


Igår så fick alla 3 hästarna bara stå och äta mat, hade tänkt dra ner Bajen på banan men då han vart så stressad kvällen innan av åsakn så fick de vara, drar ner honom till veckan istället :)!!

Mican kom förbi en sväng igår och hälsade på under dagen, lunchade på fältet och busade med vovsingarna och beställde lite kläder från ellos på internet *oopps!* , sen på eftermiddagen blev de lite äventyr mot staden med Jontiis.

Ikväll kommer Jontes pappa och Carina på middag, grillat står på menyn! MUUMMS :D


RSS 2.0