Förövrigt!

Så har jag bestämt mig för att kvala Bajen till våren ist, är så mkt runtomkring just nu som gör att jag inte riktigt har tid att ge 100%, vilket är ett måste! jag vill att han ska vara på topp innan vi startar, och de är vi inte just nu..
Inget fel på hästen, utan de är jag som inte riktigt har tid och ork att lägga ner allt arbete som krävs NU..
Jag behöver oxå jobba lite mer vilket kommer krävas ganska mkt energi ifrån mig då jag inte är frisk,
Så nu kommer vi ta de lugnt ett tag med mysiga rid och körturer, bara såpass att han inte tappar allt.
Siktar på att sätta igång igen ordentligt i Januari.
 
Då vet ni.. :)
 

31 oktober.

Har haft en bra ledig dag, dock är halsen fortfarande jävlig och jag känner mej febrig stundvis? skumt..
Iaf så bjöd jag över Mican på plättlunch, ställde mej och stekte plättar till Jontis men han kom aldrig hem så då ringde jag Mican ist :') tur vi har varann :*
 
har snöat nästintill hela dagen, en jääkligt blöt en sort oxå! så blev ingen körning av häst, de fastnar för mkt under fötterna deras så de kändes nästintill riskabelt, meeeen, lika nöjda är dom för det, dom har ju sina balar ute i hagen som dom klagar nog inte :)
 
I afton drog jag över till Mican och pysslade lite, jag pimpade min receptbok jag köpte på stan för några dagar sedan samt gjorde en Pasta burk :) är så otroligt mysigt att pyssla! så fantastiskt rogivande, sällskapet gör de inte sämre heller kan jag säga :) love you Miccimus :*
 
Gick hem igen vid halv9, började må skitdåligt så la mej på soffan en stund och tyckte synd om mej själv. Tog mig en kopp te och piggnade sedan till, har påbörjat lite städning som jag tänker slutföra imorgon! föresten, så har jag även påbörjat lite skyltmålning! köpte mej lite mera färg på stan samt en stencil så texterna inte blir så snea och vinda ;) ska försöka måla upp några st och sälja iväg! behöver varenda kr jag kan få in.. Ska även lägga ut ena speedcarn jag har, behöver ju inte två då jag alltid kör ensamen.. Den kan jag förmodligen få ca 2500kr för.
Är det ngn som är intresserad så hojta till! den är i fint skick, däcken bytta förra året och även sitsen :)
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan pallra mej isäng, imorn har jag mkt att hinna med under förmiddan, bäst att ställa kl så jag vaknar ngn gång..Jobbar eftermiddag imorn , tagga tagga......
 

30 oktober.

Hur glad blir man inte när man vaknar upp till världens snöoväder?? :D
nästan 15 cm nysnö har vi fått inatt, så fantastiskt! snart kan jag börja sparka! som jag längtat efter det :D tjoho!
Var dock mindre trevligt att köra till jobbet, var inte direkt välplogat och endast plogat i vänsterfil, suck* tur audin är av rang ;)
 
jobbar framtill kl 16, sen blir de hem och fixa lite. måste städa bla och sätta igång en maskin med tvätt.
senare i afton ska det köras häst och fixas i stallet, vad kvällen har att erbjuda har jag ingen aning om än sålänge, återstå att se :) kanske kan testa sparken redan idag??
 
Imorn är jag ledig, då ska hästarna motioneras är planen.inget mera planerat! torsdag jobbar jag kväll och fredag fm, på kvällen vankas halloweenfest för hela slanten och jag är taggad i sinne! har inte druckit alkohol sen i sommras på dragracingen, duktiga jag* lördag är jag ledig och kommer förmodligen vara bakis, söndag har jag fm sen ledig måndag.. snart äre bara 1 vecka kvar till vi drar utomlands! HUR härligt?? :D
 
 

29 oktober.

har haft en bra helg spenderad med fina vänner :)
Idag har jag spenderat dagen med Mican i stan , började med en lunch på tatung och sedan rallade vi runt på staden och gjorde bort lite nödvändigheter. Jag har sett ut lite julklappar osv, tyvärr kan jag inte köpa några den här månaden då jag har det ruskigt dåligt med ekonomin den här månaden..Alla mina sparpengar har jag "lånat" ut , till vem hur och varför behöver jag inte gå in på..
 
Har iaf haft en mkt bra dag tillsammans med Micimus :) , hemkomna är vi för ett tag sedan, jag och Jonte har ätit lite middag som idag fick bestå av chili concarne, mums! ska snart gå över och titta till hästarna, dom fick varsin rundbal igår , snacka om lycka! haha
 
Dom varnar för klass 1 storm imorgon, så måste plocka in gossarna ikväll så dom inte snöar över.
Om ett tag drar jag över till Mican för lite mys, tar hundarna med mej :)
Imorn väntar jobb mellan 11-16, spännande att köra om de ska bli så kaosartat som de sägs. Tur vi är härdade här uppe i norrland ;)
 
 
snaaaaaaart!!! <3

26 oktober.

jobbade kväll igår och har förmiddag idag, jobbar dock bara framtill kl 11 då jag och therese bytt litegrann :) passar på att jobba gärnet nästa vecka , för veckan därpå drar jag jonte Mican och Robin utomlands :D tjohoo!
 
när jag kommer hem idag blir det förmodligen att koka ihop ngn form av lunch, sedan en prommis i skogen med hundarna i finvädret, sist men inte minst köra häst! :) ikväll väntar soffläge känns de som, har inget annat inplanerat iaf så den som lever få se.. Jonte ska vist vara i garaget den tråkmånnsen..
 
Imorn kommer bästaste Harald och Sussie på besök, då ska vi gå på marknaden som är i byske , myyyys!
sedan blir de 3 rätters hemma hos mej och Jontis, vad kvällen har att erbjuda oss förutom paltkoma återstår att se ;)
 
 
Bjussar på en gammal egobild som svarthårig! ;)

23 oktober.

Igårkväll efter att jag och Jontis & massa folk varit hos Mican och sett film mådde jag inte alls bra, kände mej febrig och hade världens huvudvärk samt ont i halsen, vafan är de för ngt som spökar? bryt ut ist för att ligga och gro så jag får göra bort de ngn gång, kommer säkert komma lagom till utlandsresan, skulle inte förvåna mej...
Iaf så gick vi isäng ganska direkt och jag sov som en klubbad framtill kl 10, upp och ut med hundar och mata hästar. Underbart väder har de varit idag oxå, +2 grader och strålande sol!
 
har pjåtat på inne litegrann, sen tog jag en ridtur på Bajen som var pigg som en mört! särskilt på hemvägen, han taktade och tyckte han var jättecool rispalten, han blev lite stark bitvis men i övrigt var han riktigt fin! blev mestadels skritt med några korta snuttar trav i sakta mak, är stenhårt nu nämligen så nu kommer det en period som mestadels kommer bestå av skrittarbete. Hoppas snön kommer snart, jag LÄNGTAR!!sen vill jag ha jul oxå, vill julpynta och baka!
 
Har tryckt i mej 4 ibumetin hitills idag för att orka leva, ikväll får vi se vad som händer. ska gå en prommis med hundarna om en stund, sen kanske hälsa på hos Mli en sväng , känns som tusen år sedan!
Imorgon är jag oxå ledig, då blir det ut med båda hästarna hade jag tänkt samt röja upp i stallet och fixa inför vintern :)
 
 
HAHAH hittade den här bilden bland Jontes mobilbilder han lagt in på datorn, Vizzla ligger och sover i garaget medan Jontis skruvar.. :'))

22 oktober.

Både jag och Jonte har sovit som krattor inatt,särskilt Jonte stackarn som bara ligger och hostar! vi la oss kl 12, somnade inte fören efter halv 2 någon gång..De tragiska är att även jag har börjat känna av halsen, redan igårkväll , idag känner jag att en förkyldning är på G, inte OK....
 
Har matat hästarna samt rastat hundarna för en stund sedan, nu sitter jag och dricker mitt viktiga morgonkaffe i väntan på att kl ska ticka iväg, blir en lunch med Jennie sen lite fix hemma.. Ska även ut och skritta Bajen en sväng, har börjat bli hårt som tusan i backen nu, ett tecken på att vintern kommer allt närmre! är dock en jäkla period nu framtill snön kommer, grått trist och stenhårt är ingen trevlig kombo..
 
Senare idag ska jag vidare till Mican och pyssla lite, igår började vi göra julkort, HUUUR mys!?!
idag ska vi göra lite burkar, spännande :))
 
 
Bild på en del av huset/gården i början på hösten :))

21 oktober.

Lugn dag idag, kanonväder ute! jag och Jontis har passat på att plocka undan lite ute på gården och göra klart för vintern, så nu får snön komma :) har varit -grader hela dagen, så nu är det nog inte länge kvar innan de blir vitt.
 
Nu är vi just hemkomna efter att ha intagit middag nere på pipens med Mican Robin och Jocke, snart bäre av vidare för lite mys hemma hos Mican och Robin, vi har lyckats tigga till oss kladdkaka ala miccimus special ikväll ;)
Vi har förövrigt en deal nu, vi kör stenhårt på veckorna med att äta nyttigt och motionera! på helgen får vi unna oss ngt gott, kommer gå galant :)
 
Nu ska jag springa över och mata hästarna innan vi promenerar dit, Ha en bra söndagskväll alla!
 
 

20 oktober.

From  i torsdagskväll har jag haft en grym huvudvärk ,feber och jävligt ont i mitt vänstra öra! så jag var hemma från jobbet under fredagen..For förbi vårdcentralen och bad dem komma upp det, var helt säkert på att jag hade öroninflamation! men tydligen var det bara ett litet sår inne i örat som jag förmodligen skrapat upp med dessa jävla toppsar jag använder ibland, ingen inflamation vad dom kunde se, så det var ju positivt..fick dock toppsförbud, de gör vist mer skada än nytta fick jag lära mej.
 
Har fortfarande huvudvärk, går på alvedon och ipren. Har dock endå försökt hålla igång då jag blir galen av att bara sitta still, sen hade febern lagt sig lite igår.. idag är jag dock piggare på den fronten, ingen feber iaf.
Så har umgåtts med fina vänner och ätit god mat. Ikväll blev det tacos hos Mican och Robin med folk, nästintill alla for vidare för att festa, inte jag.. ska mobba alla som är bakis imorn! ;)
 
Nu gör jag och hundarna en "tidig" kväll, hoppas att jag är ännu piggare imorn , ska vara kanonväder!!
 

16 oktober.

När jag vaknade imorse fick jag mig en härlig syn, det var alldeles VITT på backen! som jag längtat, jamenar, både sommarn och hösten har varit världelös, så då kan det lika gärna få bli vinter igen..
som tur är åker vi till Egypten om knapt 3 veckor! kommer sitta fint :)
 
Hann inte med så mkt under förmiddagen idag, lovade Åsa att jag skulle börja tidigare på jobbet (kl 14) då hon skull iväg på lite ärenden, så har spenderat hela eftermiddan/kvälln på jobbet..
Som sagt så firar jag och Jonte 7 år tillsammans idag, men tyvärr så har vi inte hunnit träffas så mkt. Men som tur var firade vi faktiskt våran dag redan i fredags, så det känns endå helt Ok :) han är sjuk nu oxå stackarn, feber ont i halsen och snuvig :/ gissar att jag hamnar där snart jag med, känner nämligen redan av ngt i halsen..
 
Ledig imorn, har inga planer förutom att jag ska köra häst och färga Jennies hår :) återstår att se vad som händer!
 
 
 
 
 

16 oktober, för 7 år sedan.

Den 16 oktober 2005, altså för exakt 7 år sedan träffade jag mannen i mitt liv, för varje dag som går blir jag bara mer och mer säker på att det är han jag vill spendera resten av mitt liv med..
 
Tack Jonatan för att du är min, jag älskar dej <3
 

15 oktober.

helgen över och ny vecka påbörjad, gick dock åt helvete för mej idag :P! var helt inställd på att jag var ledig, kröp ner i mina mjukisbraller och strosade runt hemma, gick och hälsade på mican en sväng och vid 15 gick jag hemmåt, kl 10 över 4 ringer telefon, de var chefen som undrade vart jag var ! halvstum och förvånad blev jag såklat, kollade på schemat och vist fan skulle jag jobba ikväll! var helt inställd på att de var imorn jag skull iväg..
Hur som haver, fort som tusan ner i nå andra kläder, kladda lite skrot i fejjan och iväg!
 
så befinner mej med andra ord på jobbet just nu, slutar om 1 timma. har kväll imorn oxå, ska inte glömma bort det den här gången :P! ledig onsdag torsdag, då ska de tränas häst och fixas lite hemma..
 
Jonte har dragit på sej en förkyldning, så nu vet jag precis vad som väntar.. är standard på hösten!
hoppas dock att vi är friska och krya när vi åker utomlands om 3 veckor, annars blir de lite bittert...
 
Igår åkte jag med Jocke till boden btw och kollade på amstaffvalpar hos kennel Ruffwood, han funderar ju nämligen på att skaffa sej en liten krabat :) och vist blir man sugen!! 11 st små knubbiga knyten lullade runt , så fantastiskt söta! man ville ju bara ta med dem allihop :') dock räcker de med dom 2 jag har, så blir inge av för min del ;)..
 
Nu ska jag göra sista rycket här hade jag tänkt innan de är dags för stängning, dom hotar förövrigt med 13 cm snö imorn! spännande...
 
 

14 oktober.

så har helgen gått mot sitt slut, i fredags så åkte jag och Jonte in till stan och käkade på Kriti, firade våran 7års dag lite i förväg, den är egentligen nu på tisdag men jag jobbar kväll både tisdag/onsdag så vi passade på att göra bort det nu ist :) var iaf hur gott och mysigt som helst, tänk att vi hållit ihop i 7 år.. Självklart hoppas jag på många fler, Jontis är mannen i mitt liv <3
 
I lördags blev det en lugn förmiddag, Jennie kom över en sväng samt Mican och Robin :)
mot aftonsidan for jag och Jonte till ursviken där vi blev bjudna på middag hos hans pappa och Carina, blev gomat och massa prat innan vi drog hemöver igen vid 10 snåret.:) När vi passerat Byske börjar det snöa i sinne, HUR mysigt?? :D dock en jääääkligt blöt en sort, trots det la den sig vit som sammet på backen , jisses vad jag längtar efter snö nu!
 
Som tur är hade jag tagit in hästarna innan vi for, annars hade dom nog frusit ihjäl stackarna.. kall blötsnö/regn och utan täcken hade inte varit en hitt..
 
Så är det söndag idag då, sitter och väntar på att Jocke ska komma hem från stan , jag har nämligen lovat att följa med honom till boden och kika på valpar :)) känner jag mej själv rätt så kommer jag bli valpsjuuk! men dont worry, kommer inte bli någon fler hund för min och Jontes del ;) de räcker med dom 2 vi har :)

Vad som händer senare ikväll är ännu oklart, får se vad som sker helt enkelt !
 
 
världens finaste -v-

10 oktober.

Har sovit som en kratta inatt, vette tusan om jag ens har sovit helt? känns inte så iaf, var dock endå relativt pigg imorse när jag steg upp halv 06,30, känner dock att huvudet inte är med idag :P inatt ska jag sova som en klubbad säl, är nämligen ledig framtill tisdag :D
 
Förmiddag på jobbet idag, har beställt varor, packat upp schenker paket samt tobaken, nu väntar jag på att tiden ska rulla så jag får åka hem. har en jäkla massa att göra, tvätta städa och sortera samt motionera hästarna.
tänkte även hinna med en prommis i skogen med hundarna så dom får rejsa av sej lite :)
 
Imorn har jag inga planer förutom dagliga sysslorna, blir förmodligen en lugn dag hemma med djuren :)
Liksaså helgen, på lördagen är det bagage loppis nere på Pipens så tänkte försöka packa ihop lite grejjer som inte används längre och se om man kan fåiväg något :) alltid blir de nån litten slant^^
 
Är så jävla bitter över att jag missade dubblen igår, hade spelat 1-5 och en till 1-5 i första och 4-5-7-9 i andra, hade jag haft med 8an i andra (som jag först hade tänkt) så hade jag haft 1500:- på en 10a! ibland är de tammetusan inte meningen altså...
 
 

8 oktober.

Har haft en bra helg bestående av jobb och fina vänner. Lördagen jobbade jag förmiddan själv på macken då therese skulle jobba min söndagkväll, tänkte vara lite bussig och ge henne ledigt för det brukar inte vara så kaotiskt på lördagarna nu förtiden, men ack de fick jag sota för! hann inte med många sitt pauser kan jag lova, utan det var full fart nästintill heeela dagen! men de är bra, då går tiden fortare och rullar vi inte in pengar så ger det inga jobb :P

Har dock regnat ngt FRUKTANSVÄRT mkt sen i fredags! har aldrig varit med om liknande, hästarna fick komma in fredagkväll, stod inne hela lördagen då det fullkomligt ÖSTE ner!! var vell ungefär 2 dm lera i hagen + en jäävla massa vatten, har kommit 90 mm regn sen i fredags..Har tom blivit översvämningar efter E4an i byske under viadukten, så mkt vatten att de räcker upp till mitträcket , med andra ord så hade dom stängt den biten av E4an då den var oframkommlig..Gick såklart och plockade ut hästarna och promenerade lite så dom fick röra sig en aning,
Dom fick vara inne nästintill hela gårdagen oxå stackarna.. huvva..
 
Idag har dom iaf fått vara ute hela dagen, har faktiskt inte regnat märkvärt idag men ska tydligen börja om igen nu ikväll.. Nu vill jag nästan bara att vintern ska komma, för de här liknar ingenting! hatar regn, förstör så mkt..
 
Har varit ledig idag, under förmiddagen har jag mått så dåligt att jag legat och spytt? blev efter jag ätit lunch, måste ha blivit ngt galet, var helt säker på att det var magsjuka! men det gick faktiskt över, så när Jonte kom hem från jobbet så drog vi till stan en snabbis och fixade lite småsaker som vi tänkt ordna länge men inte blivit av..
Gick även in på Arkenzoo och köpte ett nytt halsband till Cilla samt vägde henne, hon ligger fortfarande på 28,3 kg, var dock bara 1 vecka sedan jag vägde henne så snart rusar det nog iväg igen :)
 
Nu har jag kokat ihop lite tomtegröt till Jontis så han har lunch imorgon, ska snart gå en prommis med hundarna och sedan plocka in grabbarna grus i stallet, imorn väntar eftermiddagsjobb!
 
 
 

6 oktober.

Imorse ville jag verkligen bara sova vidare, var så trött!! har så sjukt ont i bröstkorgen idag oxå, betydligt värre än vanligt, måste ha legat konstigt?..hmm, hur som helst så befinner jag mej på jobbet nu för en förmiddag,
sedan bär de av hemmåt och chilla en stund inna jag och Jontis ska umgås med Mican och Robin :) tanken var att vi skulle grilla men vädret verkar inte vilja desamma :/ så återstår att se vad vi hittar på.
 
Dags att göra lite nytta innan de börjar välla in massa folk, jag är ensamen idag nämligen.
 
 

ingen rubrik...

Vissa saker tror man inte ska drabba en själv eller någon i ens familj..
att ständigt gå omkring och vara rädd och orolig är ingen härlig känsla, det tär verkligen..
Sånna här gånger inser man verkligen hur maktlös man är som människa, hur obetydlig man verkligen kan vara.
Jag önskar att jag kunde göra något, men jag kan inte.. Det enda jag kan göra är att se på, och finnas till..

Lchf-glass

Har hittat ett recept på sjuuukt god Lchf glass! ett måste i varje hem ;D tänkte iaf dela med mej av det :))
 
3 äggulor
3 äggvitor
3 msk sötning, mindre mängd om du använder stevia!
1 msk honung
0,5 tsk ren vanilj
2,5 dl Grädde
 
Börja med att vispa vitorna till hårt skum, vispa sedan gulorna och sötningen samt vaniljen tills den fluffat till sig en aning.. häll över vitorna på gulorna och vispa sedan grädden , inte för hårt.
Vänd sedan ner alltihopa och rör om försiktigt tills allt är blandat :) häll i lämplig form och frys minst 3 timmar innan servering, rör gärna om ett par gånger under frystiden!
 
Yummiee tummieee B)!!
 
 
Bild lånad från google..
 

4 oktober.

Idag har hästarna fått nya pjucks, dock tog Jami lite för mkt på en av båda hästarnas bakfötter och det började blöda lite, så vi lindade dem båda med joddomslag runt hoven, han rekomenderade att dom skulle stå inne hela dagen så att inga bakterier träder in.. kan lova att jag inte har nöjda gossar!! dock en "bra" dag att stå inne, har regnat hela jävla dagen, är så less på det...
 
Har varit så trött idag och är fortfarande, så har inte åstakommit särskilt mkt. Mican kom förbi och lämnade deras vovve zera här som jag har tagit hand om några timmar, nu i afton kom hon och Robin hit och åt kinamat med mej och Jontis :) gottigott! syndade dock och tog lite ris, men bara lite! hade nämligen tänkt göra blomkålsris till för min del, men pappa som var i byske glömde bort att köpa ett åt mej så de blidde inge av.
 
Nu sitter jag här, trött och rastlös! vill göra ngt, men vet inte vad :O
ska iaf trotsa regnet och bege mej ut på en promenad med hundarna, sen tror jag att jag går isäng.
 
Cilla har hamnat i trotsåldern nu kan jag säga, hon har väääääääääädligt långa ledningar stundvis!! men, det hör till.
man kan dock inte låta bli att bli förbannad ibland altså, för hon vet precis vad man menar men vill inte riktigt lyssna ;) sen har hon en del överskottsenergi oxå, igår blev det 8 timmar på jobbet och endast 1 promenad. Idag har de inte heller blivit direkt ngt pga regnet, så nu som sagt beger vi oss ut!
 
Hon har därimot blivit MKT duktigare på ögonkontakt när vi tränar, stort +! :)
 
Imorn har jag eftermiddag på jobbet, ska sova som en klubbad säl inatt har jag bestämt! känner att det behövs.
 
 
söt som socker är hon iaf min odåga :')

3 oktober.

Hejhopp igen...

Tänkte bara tala om att jag ska tammetusan SKÄRPA mej , nu är det stenhård Lchf som gäller tills dom sista kg är borta!! inga undanflykter, nu kör vi så det ryker!!
 
kan i samma veva bjuda på ett kanongott recept på en snabb och underbart god Bearnise sås, var sussie som lärde mig den , har dock gjort om den liite lite för att den ska bli extra flåååtig och Lchf vänlig ;)

3-4 portioner

1 mtsk smör
1 dl grädde 40%
1,5 dl cremefraisch 30%
1 Grönsaksbuljong tärning
1 tsk Dragon
1 nypa salt
 
Koka upp under omrörning tills buljongtärningen löst upp sig och är väl utblandad med resterande, vill man ha lite sting i såsen så kan man hacka ner lite chili :) Yummmiiieee!!!
 
 
Bild lånad från Google..

3 oktober.

Ny månad med nya möjligheter, befinner mej just nu på jobbet och är vell ungefär tröttare än döden -.-
och självklart så skiner solen, bara för att jag står här..skiit
 
Ähh, ska inte klaga, har endå varit ledig i 4 dagar nu så det är faktiskt ganska trevligt att vara på jobbet :P
jobbar till 15,40, då beger jag mej hem och ut istallet för att köra häst är planen, sen halv 7 kommer en "kund" och färgar håret, misstänker att det blir soffläge efter det.
 
Ledig imorn, då kommer jami och skor om hästarna, efter det blir de ut och brassa :)
usch och blää, jag är världens tråkigaste människa så nu orkar jag inte skriva nåmer, har vell inte hänt något spektakulärt heller som jag kan berätta om så nu skiter jag i dehär!
 
 
 

RSS 2.0