31 augusti.

Nu är jag äntligen ledig i 2 dagar! gud så skönt de känns, kommer nog aldrig stiga upp imorgon känns de som :P
Slutade kl halv 12, hade tänkt fara och titta på lunch travet då Christer B och Guns lilla nordis kvalar, försökte få med mig emelie men hon svarade inte när jag ringde, mkt riktigt så låg hon och sov, precis som jag trodde :P
så jag sket i att fara, har så lite bensin oxå och jag måste försöka spara mina pengar som jag får ihop nu så jag kan betala igen mamma och pappa en del, är skyldig en hel del pengar -.-

eftersom jag inte for på trav så följde jennie med upp på fälltet och käkade med mig, jag åt shnitzel och jennie åt kycklingtallrik, sedan bar de av hem till mig och jag har slingat hennes hår, så nu är hon nästan helblond :)

Nu snart ska jag göra nå middag, dock är jag mätt från lunchen men måste vell göra till de andra i familjen, sedan ska hästarna få middag och efter det drar jag mig mot storbränna och hänger med emelie till ridhuset och tittar när hon rider :) dom har hoppning idag, vilket alltid är trevligt att se !

senare ikväll kommer Jonatan hit igen, han steg upp med mig kl 6 imorse och for hem för att vara i garaget, sen fick han fixa foder åt hästarna oxå då jag inte skulle fara ner .

Imorn blir de som de ser ut nu banan med Bajen, annars onsdag, beror på vädret, de blåser nu fruktansvärt idag iaf! hästarna är lite småvilda ute i hagen :P typsikt när de blåser, då blir dom alltid så sprättiga av sig.

Torsdag ska jag köra Bobby och jessika ska få rida Bajen, fast först ska jag jobba -.-
Fredag blir de jobb och sedan ut med Bajen och köra motion, sen packa inför 3 dagar i fjällen tillsammans med Jonatan och min lilla vizzla :), jessika skulle ta in och ut hästarna och fixa med maten till dom medan jag är borta, guld värt!

Bajen har blivit FULL i trivselprickar, måste ta kort på honom med digitalkameran , syns så dåligt med mobilen -.-
tycker iaf att de är jätte roligt, han verkar trivas utmärkt och han å Bobby är superkompisar :) sen trivs jag väldigt väldigt bra med honom själv oxå, snällare häst har jag aldrig stött på i hela mitt liv tror jag ? jämför man han med Bobby så kan man tro att de är Bobby som är 6 och bajen som är 9 år :P

Nej, dags att göra middag sedan dra sig mot storis.



Jag och Bajen -v- (ni får rent stå ut med mina hemska mobilbilder till jag tagit mig i kragen och laddat kameran)



Min älskade Bobby <3


30 augusti.

Utbränd? ja typ, iaf för tillfället så känns de som det, satan så trött jag är efter dom här snart 5 dagarna med jobb. Idag har jag som sagt jobbat i 10 timmar, steg upp kl 6 i morse så jag skulle hinna ut med hästarna i hagen innan jag började kl 7 -.- jisses, inatt ska jag sova i sinne kan jag lova er!

Till middag idag blev de grekisk pytt, var gott så in i norden!
sen har jag just kommit in från stallet, jag har kört Bobby och jessika red Bajen, sen komme Bea hit med sin Hamnessa  och hängde med oss ut en sväng, vi kan säga såhär, Bobby var het som en spis och var helt lyrisk över att en "tjej" komme till "hans" stall :P jisses amalia, han spännde upp sig som ett tok och gjorde till sig och vägrade stå stilla en sekund :O haha tokskalle.

Iaf så gick turen väldigt bra, Bajen skötte sig exemplariskt som vanligt och Bobby var som sagt het och ville springa och hängde med Hamenssa hela tiden, Bajen stackarn fick gå bakom , han fick absolut inte komma förbi :P tur att han är snäll Bajen, annars hade de blivit jobbigt :P


Efter turen hjälpte jessika mig att göra natt åt hästarna, nu sitter jag här och håller på dö av trötthet, Elin L och jennie anländer snart , ska slinga håret på elin, hade igentligen inte tänkt göra det ikväll men hon skulle tydligen ta klass kort imorn så kan ju vara roligt att få till det innan dess, de är tur att jag är snäll! ;)

Imorn ska jag jobba 7-12 sen hem och sova om jag är såhär trött då med! sedan ska jag en repa till stan och fixa foder åt hästarna, sen blir de ev sova hemma hos Jonatan imornkväll, återstår att se hur de blir med den saken.
På fredag åker jag och Jonte till fjällen, jag hade lovat honom de i present när han fyllde år, att jag skulle bjuda honom dit på en fiske resa till hösten , så nu blir de av iaf, då är de bortgjort , kommer nog bli väligt trevligt :)

Tisdag blir de banan med Bajen, måste bara hinna lasta ur allt hö ur finkan först, men hoppas pappa hjälper mig med det imorgon så jag slipper göra det själv, då har jag troligast ingen rygg kvar -.- !

Nej, hej och hå, nu kommer elin och jennie snart, skagåner och fixa litegrann och sedan lägger jag mig.

Godnatt!


Föresten!

så har jag lagt ut lite bilder från turkiet på bilddagboken.se , där söker ni på "Ahlqvistarn" , så får ni kika ni som är intresserade :) kommer vell lägga upp fler senare.

Då vet ni.


29 augusti.

Den här dagen har varit regning och dyster, men har myst med min älskling hela dagen framtill jag började jobba kl 16,30 , sen såklart tagit hand om hästarna oxå som vanligt, men har regnat så otroligt mkt idag så de har inte blivit någon ridning/körning , de är synd att hösten ska vara så oberäknelig! man vet som aldrig hur vädret ska bli, sen är de vell bara ca 1 månad kvar till de börjar bli hårdare i backen ute oxå, usch de är en jobbig tid.

Iaf så har jag jobbat nu ikväll, 3 dagen i rad och imornbitti börjar jag redan kl 7 och slutar inte fören kl 17, då blir de middag och sen ska jag följa med Bea ut och rida hade jag tänkt :) var länge sen sist och hon frågade idag om jag ville hänga på, så varför inte? :)

Måndag jobbar jag 7-12 sen är jag ledig tisdag onsdag , härligt! de blir nog på tisdag jag drar ner med Bajen på banan, den här gången ska jag köra ner honom själv (med emelie som sällskap) kommer bli spännande, blir första gången jag kör med häst i finka i stan , men de borde gå bra bara jag tar de lugnt och inte blir så nervös :P
Har bestämt att de blir ett snabbjobb, emelie ska få fota oss litegrann så jag kan lägga upp nå bilder sedan :)
sen på tal om allt så ser Bobbys ben helt bra ut nu, dock så kommer vi ta de lugnt ett bra tag till framöver men känns bra att de gått över så pass fort iaf, ska börja köra honom mer nu men mest i skritt och lite lunk , tänkte att då kan jessika hänga med oxå  och rida på Bajen litegrann , ska höra om hon har lust med det, kan vara roligt att gossarna får följas ut ibland :)

Nu ska jag ta och lägga mig, blir en LÅÅNG dag imorgon -.-
Godnatt.


Spöök Bajen ;) !


28 augusti.

Idag har jag jobbat från kl 08 till kl 13, gick hyfsat men mådde inte super och gör de inte fortfarande heller ;S vet inte vad de är riktigt, men min mage mår inte alls bra och jag tror att jag har ngt fel med ämnesomsättningen eftersom jag går upp i vikt så fort jag äter ngt oxå, så de är verkligen ngt som inte stämmer. stundvis får jag så ont i magen och de riktigt bränner! precis som när man druckit en klunk wiskey eller liknande, inte alls ngn härlig känsla -.-

eftersom jag mått haltaskigt idag har jag inte varit ut med ngn av hästarna, ist har jag bakat lite blåbärsbullar och bråttombullar, sen myst med hundarna och sen komme Jone så vi har bara tagit de lugnt.

ska iaf snart ut och ta in hästarna och göra kväll åt dom, sedan blir de sova ordentligt kan jag lova er! ruskigt härligt ska det bli, sen börjar jag jobba kl 16,30 och slutar 21,30 och söndag börjar jag 7 och jobbar till 17 ! :O 10 timmars pass, kommer nog bli riktigt drygt! men jag får tänka på pengarna en sån gång ist och vara glad över det .

Imorn under dagen ska jag ut med hästarna, sen får vi se men jag hade tänkt hinna fota litegrann oxå, beror på vädret, men ryktet säger att de kommer regna imorgon, så då blir de ingen fotning.

Till veckan är jag ledig tisdag onsdag sen jobbar jag torsdag fredag, så på onsdag ska jag ner med Bajen på banan och snabbjobba eller köra intervaller , ska höra med christer om han har lust att köra med mig så Bajen får en kompis att gå mot.

Nej nu ska jag he mig ut i stallet, sedan duscha och efter det byta sängkläder och krypa ner och sova i sinne!


Funderar på om jag ska köpa den här kamera, den är från elgiganten och är på specialpris just nu, kostar 990 kr och har 10 megapixel, betydligt bättre än de jag har, sen är de bara inse att jag inte har råd med en systemkamera ännu, utan de får bli senare! ska bestämma mig till imorgon.



27 augusti.

De finns verkligen dagar man inte ska rida! herregud.
Ikväll följde emelie med mig hem hit och skulle ta kort när jag red Bajen, de började bli mörkt så jag var stressad och skyndade mig att ta in honom, då haltade han för de första som ett tok! han hade världens stylta under foten med hö och lite lera, så jag hoppades för gudarna att de var det,vilket de var, PUUhh!

emelie fick borsta upp honom medan jag sprang in och bytte kläder, sen på med sadel och sen hedde jag på mitt nya 3 delade bett som jag köpt idag på Royal (kommer till de sen), sen skulle jag hoppa upp och Bajen vandrade som vanligt lite åt sidan och jag hade inte min hederliga pall -.- sen när jag väl fått upp mitt korta ben i stigbygeln och skulle just hoppa av så glider sadel på sidan ! typiskt bomlösa sadlar, dom är lite glidiga , så bara fixa till det och till sist tog jag mig upp , de är tur man är smidig ;) sen skällde vizzla i bakgrunden hela tiden oxå och dryga sig så jag blev på dåligt humör.

De fick såklart Bajen ta, jag hade inget tålamod alls ikväll och Bajen var lite "mörkrädd" och tyckte de mesta var lite läskigt , sen när emelie skulle ta kort så hoppade han till för blixten varje gång :P och då blev jag ännu mer irriterad, stackars häst , inte hans fel :P , så de gick som dåligt mest hela tiden och jag var bara tjurig , så de blev ingen lång stunds ridning och sen blev korten bara mest suddiga och svarta för de han bli så mörkt ;P helvetee.

Red litegrann hemma på gården sen där de gick betydligt bättre, här känner han igen sig och har gått flera gånger förr, så då fick vi avsluta bra iaf :) ! men att man aldrig lär sig att man inte ska rida när man är på dåligt humör, undra hur många gånger man gör den missen :P? jisses, men samtidigt är de vell bra, hästarna får härda litegrann :P vi får ju stå ut med dom när de har dåliga dagar oxå så :P

Iaf så gav jag Bajen massage efter ridturen, han såg då väldigt nöjd ut , de är tur att han är så otroligt cool jämt :) lillgubben -v-

sen fick han gå in i boxen och jag plockade in lilla Bobby oxå som längtade in, imorn ska jag fara ut och rida honom en sväng efter jobbet tänkte jag och sedan ska jag ut och köra motion med Bajen :) sedan kommer Jonatan hit imorn oxå.


Kan berätta att idag har jag jobbat från kl 8 till 14,30, sedan följde jag med Emelie till stan och vi for först på Max och åt :)
(sista gången för mig på ett bra tag nu) sen drog vi vidare till Royal där vi tjollrade på i över 1 timma, dom har så otroligt mkt och jag vill bara köpa alltihooopa! emelie köpte bla ett par snygga ridbyxor och sen tipsade jag henne om linfrö olja till Dreitil som har lite konstig mage, så de köpte hon oxå.

själv köpte jag ett nytt bett som jag tänkt väldigt länge, ett vanligt 3 delat bett , sedan köpte jag 2 st hösäckar så jag slipper bli så höig när jag ska bära ut hö åt gossarna, sedan köpte jag ett par körglasögon med solskydd som jag ska ha när jag kör på banan, mina andra skyddar inte för solen och man blir ihjäl bländad ;S sedan på köpet fick jag med ett fodermått , inte illa ;)! jag och emelie gick ut väldigt nöjda därifrån.

Vi drog även en snabbis på stan där vi hittade en fin tröja inne på HM, risiga som vi är köper vi varsin :P

sedan blev de en snabbis på ica maxi där vi träffade camilla och micke, dom skulle tydligen till turkiet imorn och jag hade kvar 50 lira (250 svenska kr) så jag växlade de med camilla, så nu blev jag av med dom, vilken tuur :)
Efter att ha tjollrat därinne en stund så drog vi hemmåt .

Nu ska jag gå ut och släcka i stallet, sedan blir de sova, ska upp kl 07.00 imorn -.-

Godnatt på er.

suuck!

26 augusti.

Hemtjänsten ringde mig för en stund sedan och frågade om jag hade lust att jobba en del, självklart!
så nu blir de jobb imorn torsdag fredag lördag söndag måndag och sen torsda fredag till veckan oxå :) otroligt skönt de ska bli! kommer troligast vara rätt trött, men de kommer vara så värt de sen då de blir löning ! behöver varenda krona.
sen ska jag och jennie dit på möte den 8 september, då kommer vi troligast få fler jobbar dagar.

iaf, som jag skrev igår så rensade jag blåbär, men han inte långt kan jag lova, de börjar komma upp spindlar ur hinken och jag trodde jag skulle svimma! de blev inge mer blåbärs rensning kan jag lova er, fy så fruktansvärt, jag är livrädd för spindlar och småkryp i huvudtaget, huvvaligen.

Hann rensa så pass att jag kunde gåra en blåbärsbulle paj igårkväll iaf, den blev riktigt smarrig!

Nu till dagen, har just haft min första klippning , de var grannen som kom hit , sen i afton ska jag till emelie i storbränna och klippa hennes pappa, han vill tydligen inte ha ngn annan som klipper honom nu :P hahah! jag diggar hennes föräldrar, måste vara världens härligaste :P

Ska även hinna ut och rida Bajen idag , blir motion och lite backe, sen ska jag avlsuta med lite mjukgörande övningar hade jag tänkt och sedan ikväll ska både han och Bobby få massage och stretching, ska använda mig av mitt nya massage liniment som jag beställde från börjes.

Pappa ska även hämta hö idag, blev inte så att jag följer med eftersom han far från Byske och ola har min bil -.- han har 2 egna bilar men den ena är för "fin" att köras nu när dom bygger om vägen, sen skrotbilen han har törs han inte köra nu när civil poliserna är här eftersom den är obesiktat, så då måste han stjäla min? jajamen, de går inte skaffa sig en vettig bil som går köra med i ur och skur -.-?

sen har jag vell inte mkt mer att säga för tillfället, ska nog gå ut en stund och njuta av de härliga höstvädret, finns de ngn härligare tid än hösten? jag älskar den, när löven är olika färger och faller sakta från träden, de är lite småhurrvigt ute och de är bäcksvart om kvällarna, helt underbart :)



en liten fundersam Bajen som undrar när han ska få sitt kvällsfoder :) (ursäkta mobilbild)

25 augusti.

jag säger det på en gång, NEJ jag kommer inte att skriva om resan nu, har fortfarande inte fått bilderna från kameran , fast Jonte kommer ikväll så jag ska he in dom på datorn då iaf.

blev inget skrivet igår, var så trött och sen hade jag inte tid heller.
Hästarna fick nya skor igår, de var verkligen på tiden! Bajens hovar såg ut som stekpannor ungefär, men nu blev dom fina igen , har varit ute och kört motion med honom idag och han känndes jättefin! han var pigg och glad :)
sen prövade jag gå över älvsbron med honom för första gången idag vilket oxå gick jätte bra, han var så duktig !

Får se om jag orkar he mig ut med Bobby ikväll, är fortfarande trött efter resan, känns som att jag skulle kunna sova i en vecka i sträck ungefär, dock går ju inte det men önska kan man alltid ;P

Har iaf skottat och gjort klart i stallet för kvällen, skulle igentligen och hämta hö nu i afton men högubben ringde just och frågade om vi hade möjlighet att komma imorn ist , han höll på göra bollar och såg att de kom mörka moln på himmlen så han ville hinna göra dom klara så att de inte regnar på höet, kan ju vara klokt. så de blir imorn ist.

Ikväll kommer jonte hit, jag ska be honom springa in på lilla kina och hämta kina mat, ska bjuda mamma och pappa på det ikväll som tack för att domtagit hand om djuren åt mig under resan.

Imorgon har jag en klippning kl 12, sedan ska hästarna ut och röra sig och på aftonsidan så blir de hämta hö då som sagt, sen har jag inget mer inplanerat under den dagen, Torsdag fredag blir de jobb i hemtjänsten, har tydligen kommit in en tant som har dubbelbemanning 7 gånger om dagen, så från att ha varit för många som jobbat har vi nu blivit för lite som jobbar, de är ju helt enkelt lysande! kanske man får ngn extra slant i månaden :)


Nu ska jag ner och rensa nå blåbär , mamma fick en hink orensade blåbär med typ halva skogen med oxå -.- kul! tur att de är gott, och att man kan göra blåbärs bullar av dom !


Jag kan seriöst inte sluta le åt den här bilden, här kastade jag en morot på backen till Bajen och de ser ut som han aldrig sett ngt liknande förr :P hahah!

23 augusti.

Ja,efter många om och men har nu äntligen kommit mig hem!
resan har varit kannon om man bortser från fredagkväll då vi skulle åka hem, planet kom inte och vi satt fast på arlanda i över 24 timmar , sen utan mat och vatten i 17 timmar , turkjävlarna fick för sig att dom skulle strejka och de blev världens kaos, kan bara beskriva de med att detta var en av de värsta situationer jag någonsin varit med om i hela mitt liv!

kommer berätta mer om det sedan, har sovit 5 timmar på 2,5 dygn och har inte kunnat äta på 2 dagar pga illamående.

Iaf så är de skönt att äntligen vara hemma, höll på tappa hoppet där ett tag .
Ikväll har jag hämtat hem Bobby och Bajen från betet, dom hade ätit i sinne och varenda grsästrå var uppätet i hagen :P
tur att mamma och pappa stödmatat dom lite med hö. Dom blev iaf väldigt glada över att komma hem, inatt sover dom inne vilket jag tror dom uppskattar sötpojkarna.

Imorgon (måndag) ska Bajen och Bobby skos, sen blir de motionkörning med Bajen och sen ska jag nog bara ta de lugnt hela dagen, antar att jag kommer vara riktigt slut efter omständigheterna även då.

nu ska jag fika ngt och sedan dra i sängs, skirver och lägger in bilder från resan sedan!
godnatt.

14/15 augusti.

skit blogg.se


tänkte iaf säga hejdå, sitter just nu på arlanda och dör snart för att jag är så uttråkad, har suttit här sen kl 20 ikväll och ska sitta här till kl 08 imornbitti -.- kul.

längtar till vi är framme .

Hade bra här hemma! hörs när jag kommer heeem :D



13 augusti.

Idag är jag så nervös att jag inte riktigt vet vart jag ska vända mig!?! bla för hur de kommer gå hos frisören nu, jag hoppas att de kommer bli bra! jag vill så gärna bli blond igen så jag slipper färga håret jämt, är ganska nära nu så de borde igentligen inte vara nå större problem förutom att håret kommer bli ännu mera nött, så de blir inpackningar i sinne och sen om de nu blir den färg jag vill så kommer jag inte färga de nåmer förutom utväxt då de behövs.
Jag vet att de är säkert många som tvivlar på detta, men jag ska faktiskt inte färga de mörkt igen! jag lovar på heders.

sen har jag börjat få RESFEBER! jisses, jag har knapt kunnat sova inatt och nu imorse var jag tvungen att ringa sussie , som vanligt har jag inget att säga utan mumlar mest om hur nervös jag är ,oxå frågar jag hela tiden om hon har biljetterna ! haha helt sjukt,  stackarn så hon får stå ut :P


Nu ska jag ge hästarna lunch snart, sedan göra mig klar för avfärd mot stan, ska hinna in på Royal och köpa nå foder till hästarna för de börjar bli slut här hemma,sen ska jag in på apoteket och fixa nässpray osv oxå , de är viktigt ;)

Nej nu måste jag sätta igång, kände att jag var tvungen skriva av mig litegrann ;P

hörs ikväll.






snaart! :D

12 augusti.

sista arbetsdagen idag, känns faktikst rent bara ganska tråkigt! jag kommer att sakna jobbet, alla söta gammlingar som blir så tacksamma över den lilla hjälp dom får, jisses alltså :( men jag hoppas på lite ströjobb iaf, men som de ser ut nu är de inte lovande då en karl som har hjälp flera timmar om dagen ligger på sjukhus och är väldigt illa däran, så ryker han så kommer en del av "ordinarie" personal oxå få ge upp jobbet ett tag om de nu inte råkar rammla in en massa tanter å gubbar som helt plötsligt behöver hjälp :P kom IGEN NU GAMMFOLK, HEMTJÄNSTEN FFS! ;)

slutade kl 13, for hem och gav hästarna lunch och sedan har jag mest suttit vid tvn fram till middagen, inte bra?! jag borde har varit ute och gått ist men idag har jag varit väldigt väldigt trött, så har faktikst inte orkat det, man får ha "lat dagar" ! eller?

i afton kom Jessika hit och fick testa rida Bajen medan jag körde Bobby, gick jätte bra! och jag måste säga att fy vad jag saknar att få fara ner med Bobby på banan, de finns ingen häst som kommer komma upp på samma nivå som honom, de finns ingen som kommer kunna ersätta känslan av att köra denna häst, absolut ingen.
Det gjorde lite ont i hjärtat idag då jag började tänka på det, att min älskade Bobbys karriär fakitkst är över, innan vi ens han starta den. Känns tungt, väldigt tungt. 2 veckor ifrån start! och han var finare än han någonsin varit enligt christer, och jag var så stolt, så stolt över de framsteg jag gjort med honom och allt denna häst har lärt mig! går inte beskriva med ord hur tungt de verkligen känns.

Men jag är glad att han finns kvar, kommer dock troligast inte hålla för hårdare träning, men en vän för livet, de har jag.

sen har jag stora förhoppningar om Bajen, nu när jag kommer hem från turkiet ska han skos om för de första, Jami hade så lång väntetid den här gången efter att han haft semester, och jag vill inte ha ngn annan som skor, han är välidgt skicklig och vet vad han pysslar med, sen har jag haft honom i flera år och aldrig varit missnöjd med en skoning! sen är han en trevlig människa oxå för den delen.

sen får vi se vad som sker, träningschema ska läggas upp som vi kommer köra på ett tag och se hur de funkar, har tänkt köra "arbets" 2 dagar i veckan med honom, alltså för tryckvagn, sedan blir de ner på banan 1 gång i veckan för ett snabbjobb eller nå intervall på rakbanan, sen motion ridning 1-2 dagar i veckan med lite inlägg av dressyr titt som tätt.

Tror de kommer bli bra, jag ser framimot det :)


Iaf imorgon blir de packa de sista, sen kl 13,45 ska jag till frisören och bli blond! helt blond, äntligen!! eller jag hoppas att dom får till de nu så jag slipper färga mer , men jag har stora förväntningar ;P sen på kvällen ska hästarna köras till betet

Fredag blir de stan hem till Jonatan, sen ska hans pappa skjutsa oss till flygplatsen där vi möter upp Harald och sussie , sen börjar resan! :D kommer bli underbart, ska bli skönt att komma iväg lite och bara må gott nu 7 dar framöver.

Nej, nu är de färdig svammlat för ikväll!
Nu väntar sängen för min del, så godnatt!



Första gången jag körde Bobby på banan...... <3

11 augusti.

Dagens planer:

*Promenera
*jobb 16-21,30
*Köra Bajen
*fixa i stallet
*Packa
*promenera igen



sen bjuder jag på lite pics från dagen, har försökt vara lite fotogenisk ;) dom flesta bilderna har jag redigerat litegrann.

Hallon -v-

Bajens näsa.
 

 Bobbys öga.

Humla
 


sen två st oredigerade bilder på hästarna :)

Bobby <3      Bajen -v-   

10 augusti.

4 dagar kvar, lite resfeber kanske? skulle tro det ;P

Idag har jag iaf varit ledig, riktigt skönt har de varit! sov till kl 11 idag, tror de var ganska välbehövligt :)

Har mest chillat på här hemma idag, for en sväng till byske därvi 15 tiden och fixade lite småsaker inför resan, så nu har jag ALLT och behöver inte köpa ngt mer fören vi kommer fram till turkiet, då blir de troligast lite schopping skulle jag tro;)
ska även börja packa idag och ta en dag i sänder så jag slipper glömma ngt, de vore lite halvtragiskt.

Ngt mer jag hunnit göra idag är att boka tid hos frisören, ska till Karma på torsdag kl 13,45 och göra slingor, då kommer förhoppningsvis håret bli precis som jag vill ha det! därimot kommer de bli ännumera nött, men de står jag ut med, för jag ska inte färga mörkt nåmer! sen blir de inpackningar i sinne efter det, åh jag hoppas attt de blir bra, vore skönt att få bli nöjd över färgen en gång så jag kan behålla det så.

i övrigt idag har jag känt mig ganska slö och orklös, lever ju som sagt på endast frukt och sallad nu i 2-3 dagar till, beror på hur länge jag står ut ;P , idag var de tungt! jag kommer aldrig mer underskatta en skinkmacka kan jag ju säga! jisses, jag ser en saftig macka överallt och en grilladköttbit med sås i mass :P herregud, men jag är duktig och har hållt mig! dock de här med att dricka 2-3liter vatten om dagen går inte, jag har fått i mig kanske 1 liter idag? och de var riktigt tungt.
Måste bli bättre på det, de är ju grunden till den här "detoxen"

Nu ska jag ut och köra Bajen en sväng hade jag tänkt, blir som sagt motionkörning idag 1,5 mils rundan :) sen ska jag ut och röra på mitt eget fläsk litegrann och sedan kommer Jonatan hit och sover, imorn jobbar jag 15-21,30 och tisdag jobbar jag 8-12 tror jag? sen är de klart för i sommar, tragiskt nog.

tal om det, de ser ut som hästarna får sova inne inatt, de är gode mörkt på himmlen !

hörs sen.


Bobby<3

9 augusti.

Dagen har rullat på, varmt som fasiken har de varit och som jag sagt förr så är man dum och drar iväg till varmare platser om exakt 5 dagar :P men då ska jag bada som aldrig förr och må allmänt gott med världens underbaraste personer <3

Kommer dock sakna djuren här hemma under dessa 7 dagar borta , särskitl min lilla Vizzla och sen hästarna såklart!

Idag har jag jobbat från kl 15 till 21,30 men blev som vanligt klar vid 8-8,30 , drog mig hemmåt och tog mig en persika, går nämligen på endast  frukt och sallad nu i 4 dagar framöver, kommer kännas tungt men jag ska klara det! jag skaa.
sen där vid 9 kom Jessika hit och följde mig ut och red en sväng, Jag red barbacka på Bajen så Jessika fick ta sadeln till Bobby, vilket nog var ganska tur ! han vart lite pigg då vi skulle trava litegrann och slog bakut några gånger, men de gick bra. Bajen var lugn och snäll som vanligt, han var extra försiktig idag då jag inte hade sadel, de brukar vara tvärt om, att dom tar chansen då dom känner att balansen inte är på topp ;P men han skötte sig exemplariskt liillgubben.

Nu har jag just kommit in, hästarna har fått kvällsmat och dom får sova ute även inatt, är ruskigt härligt ute ikväll! har sprayat på myggmedel så dom slipper småkrypen oxå, Bajen är extra irriterad, inte riktigt van vid livet här i norrland :P men nu mot höst så avtar krypen ganska rejält, de är redan en stoor skillnad på myggen! knapt några i sikte nu faktiskt.

Imorn (måndag) är jag ledig, ska bli skönt! den enda plan jag har är att motionköra Bajen , sen ska jag bara ta de lugnt och njuta av min lediga dag , har blivit ganska mkt jobb senaste tid, men de är bra på sätt och vis, pengar är aldrig fel.
sen måste jag börja se över vilken väska jag ska ha när jag åker utomlands, sen tvätta nå kläder så jag har allt som jag behöver inför resan.

torsdag kväll skjutsar jag iväg hästarna till betet, dom kommer troligast bli överlyckliga ! Bobby längtar efter gräs så mkt att de inte är sant, så han kommer nog bli i extas kan jag tänka mig ;P

När jag kommer hem från turkiet så blir de hårdträning för både mig och hästarna, eller Bobby ska sättas igång lite lätt och för Bajen blir de mkt jobb :) ser framimot det, kommer nog bli toppen! Han är en fantastisk häst.

Nu ska jag ut med hunden en sväng för att sedan lägga mig och sova, ska bli skönt att sova út lite imorn.

godnatt.


söt gossar!

8 augusti.

En helt underbar dag idag <3

8 augusti.

6 dagar kvar till utomlands, jag känner mig tvungen att skriva de varje gång nu :P haha kan inte hjälpat.

Iaf jobb från kl 7,30 till 12 idag, var tungt att stiga upp i morse men fick lov att göra de endå, som vanligt blev jag klar tidigare och var hemma redan vid 11 tiden, har just ätit mig lite "lunch" , blev en äggmacka med ett glas havremjölk.
Hästarna har fått lunch även dom , är ruskigt varmt idag så dom är lite "loj" båda två stackarna, tur att dom dricker bra med vatten iaf.

sedan igår kom mina grejjer från Börjes! ätnligen, så jag väntat! är iaf supernöjd med alltihopa , så nu har jag de mesta .
Behöver inte beställa ett till vintertäcke för de fick pappa med då han hämtade tryckvagn, ett nästan nytt och jätte fin kvalite var de på det! så nu klarar vi oss över vintern, blir kanoners kanon.

sen nu på torsdag kommer hästarna att bli glada! dom ska få gå på bete i 7 dagar medan jag är utomlands, eller blir vell 9 dagar för att vara exakt för jag kommer ta dit dom torsdag och vi far fredag, sen kommer jag vara borta i 8 dagar för på hemresan kommer vi måste övernatta i stockholm innan vi tar oss hem. Hur som hellst så kommer de bli toppen! Bobby har sneglat på gräset hela sommaren och Bajen behöver äta upp sig litegrann, så båda behöver det :)
skulle ringa i afton då jag bestämt mig, kanske rent utav tar dit dom lite tidigare? återstår att se.

Nej nu ska jag ut i solen en stund, sedan ska jag bege mig mot byske en sväng.



7 augusti.

Exakt 7 dagar kvar till jag lämnar landet tillsammans med Jonatan harald och sussie, så jävla skönt det ska bli! jag längtar så mkt att det inte går att beskriva med ord! har tilloch med redan blivit lite nervös inför flyget, men det borde gåbra?

Idag har det varit så otroligt varmt, solade en stund på morgonkvisten med Jonte och sedan blev de lite lunch på folkan med Jennie, efter en stund drog hon iväg ochjobbade igen och markus å frida kom ner på folkan så vi småpratade med dom en stund, sedan blev de playan med dom för att kolla läget, hade tänkt bada men var svinkallt!

övrigt så har jag jobbat från kl 16 till 21,30 men blev klar kl 20 ungefär, så jag har just kommit in efter att ha varit ute och busat med Bajen i skogen , blev så att jag red ist för körde idag, jag kände mer för det :) och de gick iaf kanonbra, hoppade lite nerfallna stockar och över diken osv, sen har vi lunkat på i över 1 timma, väldigt mysigt!
När jag kom hem på gården gjorde pappa ett tappert försök till att ta kort på oss, gick inge vidare, bilderna blev mörka och suddiga å vi ser ut som spöken båda två ungefär ;P ! sen kunde han inte zooma heller e, och var väldigt dålig på att ta i rätt tillfällen :P!



HAHA ja, "pricken" däruppe i hörnet, de är vi de ;) ! pappa har ingen framtid som fotograf  , men han försökte iaf :P
ska be Jonatan ta nå kort härframöver så ni får se hur han verkligen "ser ut" .

Iaf så rider jag honom i en ganska låg form och kommer fortsätta med det ett tag framöver, vill att han ska orka bära upp sig mera och sätta mer ryggmuskler, så vi börjar såhär även fast han "kan" gå högre , men vill som sagt ha mera ryggmuskler på honom så detta är en bra början tror jag. Han går iaf en väldigt stadig form och slår inte ifrån i övergångar till trav och från trav till skritt vilket jag tycker är jätte bra, han går jätte fint på volt och kan början på skänkelvikning , så helt olärd är han endå inte :) han är faktiskt riktigt toppen att rida, och ska bli ännu bättre!

Ides inte ta ut Bobby ikväll, är helt jäkla slut och sen ruskigt hungrig eftersom jag "bantar" nu inför resan :P kanske de som gör att jag känner mig mer orklös än vanligt skulle jag tro, men skam den som ger sig ;)

Imorgon jobbar jag 07,30 till 12 och sen blir de chilla på här hemma, Bajen ska köras oxå ska jag höra óm Jessika vill rida Bobby en sväng, har blivit att hon varit här så lite i sommar med tanke på Bobbys skada osv , men nu ska han ju sättasigång igen lite sakta så nu passar de perfekt :)!

Nu kommer Jonte, ska ta och vara social med honom lite, sen blir de sova eftersom jag måste upp senast halv 7 imornbitti -.-






Bobby <3



6 augusti.

Dagen har rullat på, varit jäkla skönt att vara ledig idag måste jag säga! dock har jag inte åstakommit mkt, har haft +25 grader hela dagen lång och då pallar då iaf inte jag göra ngt ;P , sopade lite i stallet och ställde till lite saker, har pussat på hästarna som fick vila även idag pga värmen, men imorn måste iaf Bajen ut och röra på sig.

Har även chillat på litegrann i solen oxå, varit ute med hundarna och bara slappat på riktigt ordentligt, rätt sköönt.

Ikväll har jag och Jonatan varit i stan hos harald och sussie, mötte upp dom utanför HM, jag och sussie köpte oss en sallad inne på icatorget och gick sedan vidare mot frasses där grabbarna beställde sig varsitt skrov (lite avis var vi)
Sussie körde stenhårt på sin "detox" start, sallad utan något som hellst kött i och ingen dressing! själv tog jag ngn enstaka kycklingbit i och lite dressing, får inte i mig det annars ! efter middagen drog vi på Maxi och kollade läget, köpte lite frysta hallon och Havremjölk som var väldigt länge sedan jag drack, var ju helt galen i de där ett tag .
Efter vi rallat runt där så drog vi hem till harald och spelade Uno och ngt annat spel, samtidigt som vi smaskade lite hallon och sussie jordgubbar som hon köpte, var riktigt mysigt ! men är riktigt jäkla trött, man blir så slö av värmen.


Imorgon alltså fredag, ska jag ut med Bajen så han får röras, är de varmt så blir de en lugnare tur men ut ska ha iaf.
sen kl 16 blir de jobb till 21,30 och efter de blir de sova antar jag, kommer vell vara trött även då om jag inte har fel?
sen kommer då lördagen och då ska jag jobba från kl 08,30 till 15 tror jag de var? sen blir de ut med båda hästarna, Bobby ska skrittas/trava litegranna och Bajen ska motionköras iaf 1,5 mils rundan.

söndag jobb från kl 15? till 21,30 om jag minns rätt, har ingen koll på läget just nu ;P orkar inte kolla schemat heller.
sen blir de Måndag och då måste man vell börja fundera lite på vad man ska ha med sig utomlands, sen tisdag ska jag ner med Bajen på banan och köra fort eller intevall på rakbanan, får se hur vi lägger upp de hela i helgen så se vi vad som passar bäst. Måste in på Royal ocå och köpa foder så dom klarar sig medan jag är borta!

Nu blir de sängen , är hur trött som hellst.
Godnatt.


Du betyder så mkt för mig älskade vän <3

5 augusti.

Jobb från kl 7 till 15 , de gick undan idag faktiskt och allt flöt bara på, kul om de vore så jämt :)

Idag har de varit ruskigt varmt hela dagen, har dock inte avnjutit värmen utan somnade när jag kom hem och sov till kl 16, då kom Jonatan från kiosken efer att ha jobbat och jag började göra middag, blev kyckling med ugnspotatis å beasås.
Idag har hästarna fått vila, var så varmt ikväll och eftersom Bajen gick hårt igår fick han nöja sig med lite massage/stretching idag bara, därimot Bobby skulle behöva ut en sväng men de ides jag rent utav inte, var så trött! har blivit mkt jobb de senaste dagarna och tidiga mornar, men imorn är jag ledig, ska bli så skönt!

Imorn ska jag ut med Bajen en sväng i skogen och busa på, sedan kl 17 ska jag och Jonatan möta upp Harald och sussie i stan , bara umgås och äta gott osv å planera inför turiket resan :) är endast 8 dagar kvar nu, ganska sjukt! jag börjar känna mig lite nervös, tänk om planet kraschar? de är det jag är mest rädd för, men förhoppningsvis håller vi oss i luften ;P  Ni anaar inte hur mkt jag ska bada då jag kommer dit? jag kommer se ut som en skrumpet russin! ljuuvligt.

Nu ikväll har jag och Jonte kört lite bil, varit ute i skogen å letat älgar men utan resultat , nu känndes sängen väldigt lockande, är så himma trött !

sen min "diet" , idag har jag faktiskt fuskat och ätit en glass, men imorn har jag och sussie bestämt att vi ska "detoxa" endast leva på sallad i 5 dagar, bra för att rensa ur kroppen osv, men humöret? kommer troligast vara ganska skuren de kommande dagarna :P återstår att se helt enkelt.

Godnatt.




4 augusti.

Blev ett snabbjobb ist för intervall på rakbanan idag med Bajen, christer kom och tittade på honom och klämde igenom hela hästen och sedan testkörde han honom litegrann, christer kom fram till att han var "spattig" och troligast är de i vänsterbak knä, alltså inget allvarligt utan behöver troligast bara sprutas en gång. sedan behöver hästen bygga upp mera muskelatur i bakändan , men de viste jag ju själv oxå.

själva snabbjobbet gick bra, körde 25 tempo 2100 meter utan problem, själv blev jag ungeäfr sandblästrad av allt smågrus som flög upp och innanför både glasögon och tröja , jisses va de sved ! men de får man taa.
En nackdel var att han hade INGET tålamod i att stå stilla inne på banan när jag skulle tvärprata med christer lite, då började han hoppa och studsa å backa osv, han var pigg! sen dumheter såklart, men övning ger färdighet.

i övrigt kändes han väldigt fin i körningen, inga konstigheter alls faktiskt. sen även duschen och lastningen gick kanon!
de är en så fruktansvärt snäll häst och finns inget ont i honom, jag är helt ärligt väldigt väldigt fäst i hästen.

NU här framöver kommer jag köra honom med tryckvagn i skritt 2 dagar i veckan för att bygga upp muskelaturen baktill, sen fara ner 1 gång i veckan och köra snabbjobb/intervaller med honom och sedan ridning 2 dagar i veckan.
Kommer börja så såfår vi se hur de fungerar, sedan då de börjar frysa på och bli hårt ute då de blir "vilo period" så blir de ev spruta honom i bakknäna, för i denna häst finns de en ruskig kapacitet! hanbehöver bara tränas lite anorlunda .

Ringde Mickonen i morse och hörde hur de såg ut för honom nuframöver med skoningar , han hade haft semester nu ett tag och nu hade folk ringt som tokar så han var uppbokad i 2 veckor framöver, shame on me som inte ringde tidigare-.-
Bajen är i ett STORT behov av att fixa iaf framfötterna, ska höra med leif Eriksson ifall han har lust att kirra de åt mig, eller om rent utav christer kan görat, för de behöver fixas nu helst på stört. Hörde hur ena skon "klingade" lite nu när vi kom hem då han gick, så tror den är påväg att lossna snart.


Bobby blev glad då vi kom hem, stackarn trodde att han skulle bli ensamen igen,han skrek utöver sig när vi kom hem!
När jag lastat ut Bajen så kylde jag benen lite innan han fick gå ut i hagen och äta , så nu står gossarna och njuter över att vara med varandra igen :) sötnissar!


Ikväll blir de troligast fara till Boviken och grilla med massa folk, kommer nog bli trevligt :) fast blir ingen sen kväll, ska upp kl 7 imorn och jobba -.- , men snart är de över, snart är jag utomlands med världens bästa vänner och Jonatan i 7 dagar, sen kommer jag hem och då blir de full rulle här hemma med träning av hästarna, hemtjänst jobbet är över.
Känns faktikst inte alls kul, kommer sakna jobbet stundvis , men jag hoppas iaf på lite ströjobb hädanefter.

Nu ska jag duscha  bort allt grus jag har överallt.
hörs.


Bajen :*    Bobby <3

3 augusti.

Blev ingen ridning igår på ngn av hästarna, var så varmt och så himmla mkt flugor! så kändes elakt att ta ut dom då.

Idag är de jobb från 7-16, är hemma på rast nu och ska strax iväg igen till nästa, sen har jag bara 2 st kvar så kommer nog vara klar en tag innan 16, då ska jag hem och fixa mig litegrann för att sedan följa med jennie till Öjebyn och tatuera sig, jag blir så sugen själv oxå! men ska inte göra de nu eftersom jag ska utomlands om 10 dagar , inte så bra att sola när man ny tatuerat sig, så får ta de senare ist .

så planerna för dagen (efter jobb) är att som sagt följa till piteå, sen ska jag ut och rida Bajen en sväng och sen ska Bobby skrittas, efter de lasta ur finkan på hö och sedan röra på mitt eget fläsk litegrann, vilket behövs.


Imorn är jag ledig, och som jag skrivit innan så blir de banan med Bajen och köra intervall, ska bli spännande! :)

Nu ska jag iväg igen, sedan blir de lunch .
hörs.





2 augusti.

De finns verkligen dagar jag längtar till höst/vintern, idag är en sådan dag! de är så varmt att de knapt går vara ute och snart ska man utomlands i 50 graders värme, smart man är? :P fast där kan vi iaf bada utan att frysa ihjäl, så jag ser fram imot det, men sen får de bli höst ! de är den bästa tiden på året tycker jag.

Idag har jag jobbat från kl 7-12 , ställde väckaren som dock inte ringde imorse? vaknade som tur var 10 i 7, då hade jag ogett hästarna mat så jag hoppade ner i kläderna och sprang ut och gav dom, sedan tog jag 4-hjulingen till jobbet.
Tur att jag inte har långt, då hade de slutat illa :P kl var på pricken 7 då jag kom fram iaf, tuur.

Nu har jag solat en stund, måste ju utnyttja värmen på ngt vis :P men gav upp efter 15 min av att de blev alldeles för varmt, sen långtråkigt då jag inte har ngn att prata med -..- Jonatan vägrar komma hit, fast iof så har han inte varit hemma på väldigt länge med tanke på att han jobbat så mkt i veckan hos mamma, så han förtjänar de faktiskt, imorn kommer han troligast tillbaka för då jobbar han igen, och jag själv jbbar 7-16 imorn sen är jag ledig tisdag då de blir fara ner på banan med Livi Bajen och köra lite intervaller, sedan ska christer kolla in honom då oxå så de blir kanon!


Nu idag ska jag ut och promenera, sen förhoppningsvis fara ut och rida Bajen en sväng ikväll om de inte är så jäkla varmt, kommer så himmla mkt flugor då! sen så behöver Bobby skrittas, hans ben ser förövrigt istort sett helt friskt ut nu! hade de inte kostat skjortan att fara in med honom på kliniken igen och kolla läget i benet (kostar 2100 kr att lysa ETT BEN) , tror jag avvaktar ett tag till så får vi se sen då jag får min nästa lön :) tänka sig om de är helt borta redan? för de har läkt ruggit snabt den här gången och han haltar inte i traven någonting alls nu! sen reagerar han inte när man lyfter upp benet och knäpper runt senan heller, så förhoppningsvis börjar de gå över, min älskade Bobby plutt <3


sen nu över till min "räser diet", idag till fruckost blev de ingenting eftersom jag var så sen, till Lunchen blev de lite rester från igår, korvstroganoff med fullkornsmackisar och broccoli, mellanmål blev tinade hallon och nu till middag ska jag laga renskav med potatis och rårivna morötter och ännu mera broccoli:) kommer bli smask!

Har även gjort en "sussie" och hängt upp en bild på kylskåpen på en snygg kvinnokropp så jag ser den varje gång jag öppnar kylen :P hahha! de funkar faktiskt, igår blev jag sugen på dricka men tog de inte då jag såg bilden ;) efektivt.


fakta om Broccoli:

broccoli innehåller mkt fibrer och vitamnA  C, skyddar mot bla cancer och de nyttiga fibrerna hjälper
till att sänka ditt kolestrolvärde .Broccoli innehåller väldigt mkt nyttiga saker utan att bli många kcal, ca 100 g broccoli innehåller 35 kcal och trots det ger den en bra mättnadskänsla och dessutom passar den till de flesta måltider
.


Då vet ni det, själv hatade jag broccoli förr, men har nu lärt mig äta det och tycker de smakar riktigt gott! särskitl med en liten smörklick till :]


återkommer senare ikväll.

1 augusti inlägg 2.

Äntligen jobbat klart, känns skönt!
ska ut och borsta upp hästarna nu och ge dom båda massafe och stretcha litegrann, sen ska jag ut och röra på fläsket litegrann! efter det väntar sängen, är trött och på halvtaskigt humör -.-

Imorn ska jag upp kl 6, känn peppen! ?

snör in ett par bilder på mina söta gossar (ursäkta den dåliga kvaliten, ska försöka ladda upp vanliga digitalkameran)


     
(klicka för större bild)


Planerna för imorn:

*jobb 7-12
*lunch
*promenera med hundarna
*fixa i stallet
*Köra/rida motion med Bajen
*Bobby ska skrittas
*promenera med hundarna

höres.



1 augusti.

Första dagen på en ny månad, och den började som ett helvette! började jobba kl 12 och var uppskriven på en karl som jag ALDRIG träffat förr och inte hade en endaste aning om vart han bodde! jag började ringa runt till alla som jobbade men ingen viste vart han bodde ngnstans, och hon som "planerat" den här dagen svarade inte när jag ringde.
så jag fick ge upp till slut. 2 timmar senare ringer "planeraren" upp , då frågar jag vart karl där bor ngnstans, och då blev hon hysterisk och frågade om jag inte varit dit!? svarade som ganska självklart Nej eftersom jag inte vet vem människan är, frågade då om jag kunde få veta vart han bodde ngnstans men hon viste inte ens de själv! BRA! sätter människan på mig så hon slipper få skit för att inte hon hittar dit, utan ger de hellre till en stackars "sommarvikarie" ist ,mm taaack.

Det ordnade sig till slut då jag fick prata med theres som är typ den enda som varit dit 1 gång.
DEn här karln har nämligen nästan aldrig hjälp, men idag skulle hans fru bort och hon ville då att vi skulle titta förbi och se så allting var okey, händer typ 1 gång per halvår ungefär. så LÄTT för mig att veta? men som sagt, de ordnade sig och jag hittade dit till slut och allting var precis som de skulle. Men blir rätt arg då dom sätter upp oss sommarvikarier på folk vi inte ska vara hos eller ens har träffat! de har hänt mig nu 2 gånger på 2 dagar!! -.-


Iaf, nu är jag hemma på middag och ska snart sätta mig och se v75 på tv, christers häst Marokhan vann idag , inget dåligt första pris precis! 100 000 kr, GRATTIS! :) , han har gjort ett så jäkla bra jobb med häsen sen sist han startade i boden och var ruggit dålig, jag vet inte hur han lyckas med allt, men jag vet att han är bra på de han gör och jag är jävligt stolt över att ha honom på min sida! människan är otrolig,så är det bara.


Igårkväll var jag ut och körde Livi Bajen en sväng, körde motion ca:1,2 mil . Vi joggade hela vägen och han känndes väldigt fin, han är som en "fjäder" i steget och tar enorma kliv, ska bli kul att fara ner på banan på tisdag , ska bli spännande att se hur han känns där :)


sen började min nyttiga tid nu fram till utlandsresan, igår åt jag taco köttfärs med broccoli keso och morötter till middag.
sen idag till fruckost /lunch blev de broccoli och lite köttfärs, mellanmål blev tinade hallon och nu har jag just ätit middag , gjorde en korvstroganoff med fullkornspasta och till det åt jag broccoli och rårivna morötter , nyttigt och gott var det!
Dock ingen motion änsålänge, men ska ut ikväll efter jag jobbat och gå en promenad iaf.

Hästarna får vila idag, imorn ska Bobby ut och skrittas, sen ska jag ut och rida Bajen en sväng oxå hade jag tänkt.

nu börjar travet, de får jag inte missa!


snart där igen, tillsammans med Jonatan och världens bästa sussie och Harald <3

RSS 2.0