29 juni.

Kan börja detta inlägg med att be så hemskt mkt om ursäkt till alla er som försöker få tag på mig och jag aldrig svarar, jag glömmer bort att ringa upp och ens höra av mej över huvudtaget, FÖRLÅT!
 
Har varit så otroligt mkt senaste tiden, jag tror inte riktigt att min stackars hjärna har hängt med i svängarna helt ärligt.har varit en rätt tung tid senaste 1,5 månaderna och jag har vell helt enkelt inte kunnat tänka klart.
Har varit sönder stressad för minsta lilla, vilket jag INTE tål! jag klarar inte av att vara stressad, då fungerar ingenting kort och gott sagt..
 
Imorse var jag iaf med Cilla till veterinären i Öjebyn för att kolla halsen osv, hon är frisk som en nötkärna! så nu har jag ett "problem" mindre att oroa mig över. känns otroligt skönt!!.. Igår plockade jag även hem hästarna, så nu slipper jag vara stressad över det oxå. Känns skönt att ha dem på hemmaplan igen <3
 
Åkte sedan in till Byske där Mli plockade upp mig, blev en sväng till stan där vi uträttade en hel del ärenden samt gick en sväng och kollade läget på stadsfesten, en liten langos slank ner bla, sataaan va gott de var!! den lever jag på länge ;) hehe* lyckades även shoppa en del, om de är bra eller dåligt märker jag nog i slutet av månaden :P
Hästarna fick varsin ny grimma, köpte även myggmedel och en blåspray samt ny hagtråd då hagarna ska dras om.
Inhandlade oxå 3 par linnen , en klänning och 2 st Bhar! nu är de färdig shoppat för min del ett bra tag framöver, nu har jag kläder så jag klarar mej :P
 
Ikväll har de varit relativt lugnt, blev rätt sen hem så har inte hunnit så mkt. Jennie kom över en sväng och ville ha hjälp med att slinga håret, så de är vad vi pysslat med , hann med lite kvällsfika oxå ;)
 
Nu har jag just varit över och gett hästarna nattamaten, nu återstår det bara för mej själv att hoppa isäng!
får se om jag börjar med hagbygget imorn redan, om inte har jag de jag gör endå, bla så ska hästarna röras , westernsadeln smörjas, putsa fönster och städa huset osv osv... ev stan en sväng mot afton sidan oxå? är vist kalas i lappis? ev? Jonte tar aldrig reda på ngt så antar att jag får besked imorn :P typiskt karlar*
 
 
snygg Bobby står för bilden idag :)
 
 

26 juni.

Igår blev det ett besök i piteå stad med mina fina vänner Mican och Sussie, började med att äta lunch på Nodo innan vi satt igång med shoppingen, jag personligen hittade inte direkt ngt, därimot köpte jag ett par shorts och en t-shirt till Jontis och ett par shorts till min käre bror :) hittade faktiskt en tröjja på rea till mig själv oxå^^
har nyligen varit i piteå och dom hade inte hunnit få in så mkt nytt sen dess, därav hittade jag inte så mkt.
Därimot Mican och Sussie hittade en hel del, så jag gissar att dom är nöjda ?;)
 
Är iaf hemskt trevligt i piteå överlag, bara att strosa runt på stan där är så mkt trevligare än stan i skellefteå.
Inte blir de sämre med kanonsällskap, så jag är toppen nöjd jag oxå :)
 
Idag har jag hunnit med en lunch med Jennie och Mli än sålänge, ska gå över till stallet en sväng och kolla läget litegrann innan jag gör mej redo för eftermiddagsjobb..Ska måla om i boxarna är tanken, bättra på den vita färgen som inte är så vit längre ;) hehe* , får se om jag tar hem hästarna imorgon, måste lösa de med höet som ligger i finkan först, men jag har en plan :P
 
Jobbar bara ikväll sen ledig resten av veckan, imorn ska jag ringa läkarn och boka tid, sen torsdag blir de vetten med Cilla om jag inte avbokar det? har inte hört ett endaste krax på flera dagar och hon har ingen som helst feber, så ska ringa och rådfråga. samtidigt skulle det kännas skönt att kolla upp det så att jag vet till 99% om hon är frisk eller inte, men ska som sagt ringa ner och höra med dem..
 
Förövrigt händer det rätt så mkt, vi har så sjuuukt mycket som måste göras här hemma! måla städa och fixa, sen blir stugan klar i veckan så den måste målas oxå samt intredas, vi har det vi gör i sommar med andra ord. :P
 

24 juni.

Haft en riktigt bra helg! midsommar dög, lördagen drog jag och Jontis till holmen och stugbygget för att göra lite nytta tillsammans med trevligt folk :) avslutade kvällen med middag och bus hemma hos Jontes pappa och Carina, nu landat hemma igen, :)
 
 Bjuder på en bild på "vår" blivande stuga, till vänster kommer jag och Jontis att bo, i mitten blir det en inglasad altan och längst ner till höger kommer Jimmy och Mia nr2 bo :), det enda som fattas nu är fönster, dörrar samt golvet :) kommer troligen bli klart på Tisdag, då ska det målas! förhoppningsvis är den inflyttningsklar nästa helg :D
 
 
 
 
 

22 juni.

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA!
 

21 juni.

Har vart så sjukt effektiv idag, började dagen med att dammsuga nogrannt samt skura hela nedrevåningen.
Gick ut med hundarna som fick rejsa av sej på gården, la ut lite karameller som dom fick leta rätt på osv.
Lagade lunch till mej och Jonte, sedan bar de av mot stan vid 14 tiden och jag hade en jädra massa ärenden att genomföra, men va tror ni? typ INGET av det jag behövde fanns, bla hagtråd som dom brukar ha inne på lakkapä var helt slut, även på Jula. och vi ides verkligen inte köra in i stan då Ola ringde och varnade oss för det pga alla jävla människor... så happ, de fick vi skita i.
 
Jonte skulle ha en röjsåg inne på Jula, dom hade vist extrapris , men såklart var den slutsåld!!!! bittert -.-
sen var tanken att vi skulle handla inne på Icamaxi men både jag och Jonte blev så jäkla tjuriga så vi sket i det oxå, var så sjukt med folk överallt så vi hade förmodligen råkat mörda någon ifall vi gått in där .
 
Därimot så fyndande jag inne på Lakkapää, jag har nämligen hört talas och läst lite om deras hästfoder sortiment och bestämde mig för att testa, jag köpte med mig en säck Racing Prix 25 kg säck för 159 kr, KANON pris!
och är det så bra som alla säger ser jag ingen anledning till att fortsätta med KRAFTS, så återstår att se om det verkar fungera :) såhär står de om det iaf :
 

Racing Prix är att allfoder som passar för alla hästar. Finlands populäraste hästfoder.

Bruksändamål

Det är ett modernt, pelleterat foder som är lätt att använda, och den mångsidiga sammansättningen garanterar att hästen får allsidig näring också vid hård ansträngning. Racing Prix  är havrebaserat och säkerställer också då det används som enda kraftfoder hästens tillgång på spårämnen, mineraler och vitaminer. Extra mineralfodertillskott behövs inte, men en slicksten (Racing Rocky) för att säkra tillgången på salt är på sin plats. Racing Prix är ett helfoder vars kvalitet är jämn och den hygieniska kvaliteten hög. Det dammar inte och det är smakligt.

Fördelar

Racing Prix är:
* välsmakande
* förmånligt
* ett mångsidigt kraftfoder för alla hästar.

Bruksanvisningen

Det är lätt att utfodra hästarna med Racing Prix, och du sparar in tid för annat stallarbete.

Prix kan utfodras torrt, som sådant direkt i fodertråget. Kraftfodret kan också fuktas om man så vill.

Bruksmängden varierar mellan 2 och 6 liter.

Kraftfodergivan påverkas givetvis av grovfodrets kvalitet och mängd, hästens storlek, ålder, rörlighet och ansträngning.

Viktigaste näringsämnen

Råprotein 11,5 %
Råfett 5,3 %
Växttråd 12 %
Glödgningsrest 6,8 %
Stärkelse 20,0 %
Socker 6,0 %
Omsättningsbar energi ts 11,7 MJ/kg ts
Smältbart råprotein 8,6 %
Kalcium 7,0 g/kg
Fosfor 3,5 g/kg
Natrium 5,0 g/kg
Magnesium 3,0 g/kg
Selen 0,15 mg/kg
Koppar 35 mg/kg
Järn 220 mg/kg
Zink 100 mg/kg
Jod 0,3 mg/kg
Kobolt 0,2 mg/kg
Mangan 40 mg/kg
Vitamin A 10000 IE/kg
Vitamin D 1000 IE/kg
Vitamin E 400 mg/kg
Vitamin B1 10 mg/kg
Vitamin B6 5 mg/kg
Vitamin B12 0,03 mg/kg
Vitamin C 300 mg/kg
Biotin 0,2 mg/kg
Fuktighet 12,5 %

 

20juni.

Mycket som händer och sker. Jag har bla bestämt mig för att ta hem hästarna igen,framförallt för att det ska bli lättare att träna häst, fungerade inte så bra som jag hade hoppats på och nu när Bajen ska börja gå åtminstone 4-5 dagar i veckan blir det för dyrt att pendla mellan, tanken var att jag skulle göra bort motionering av hästar i samband med jobbet, att när jag lix passerar så får jag antingen fara tidigare så jag hinner motionera dem före jobbet, eller efter. Men det blir för jobbigt, så känns lättare att ta hem dem igen. Sedan är man vell lite bortskämd med att hela tiden kunna hålla koll på dem, jag har alltid haft mina djur hemma på gården där jag hela tiden kunnat se dom, sen att ha friheten till att göra precis som jag vill när jag vill osv går inte att komma ifrån heller :)

Men det har absolut vart roligt att testa, jag menar, man vet ju aldrig hur det ska fungera fören man har försökt?
Har vart riktigt skönt att ha dem där på sätt ochvis, har vart som en liten välbehövlig "paus" .
Förhoppningsvis tar jag hem dem redan på fredag, annars blir det nog efter helgen.

Imorgon ska jag åka in till stan och fixa lite grejjer, bla storhandla hem mat sedan ska jag köpa ny hagtråd då jag har för lite kvar hemma, ska dra om all tråd är tanken och byta till vit reptråd ist för järntråden, den var totalt världelös! kanske inhandla ngn ny stolpe oxå , ska se över dem iaf och se om det behövs.
 
En ny veterinär tid är bokad till Cilla oxå, var som sagt till djurkliniken i stan hos Gertrud sist för 2 veckor sedan, då fick vi konstaterat att det inte var toncillerna iaf, men inget mer än så? så som vanligt kom jag hem lika ovetandes när jag vart dit eller till distriktarna, så nu ringde jag ner till Öjebyn och bokade tid hos dem, och hon i telefon sa direkt att vi skulle ta tid för rönken för att kolla lungorna , samt ev blodprover osv för att vara på säkra sidan.
Så nästa torsdag 8,45 åker vi dit, hoppas att dom hittar problemet och att det INTE är ngt jävligt..
Hon är pigg och glad & har ingen feber, gott tecken! men vi måste vara på den säkra sidan, riskerar inget annat.
Lite bittert är det dock att i stort sett alla mina pengar har gått åt till veterinär besök senaste tiden, men vad gör man inte för djuren? dom är ju trots allt det bästa man har..
 
 
 

18 juni.

Idag är det 6 veckor och 4 dagar sedan Tosca gick bort, och helt ärligt kommer jag nog aldrig att komma över det.jag kan inte låta bli att tänka på henne dagligen och önska att hon fanns i min närhet, känna hennes mjuka päls och blöta nos mot min kind, Hon hade en sådan enorm livslust, hon älskade allt och alla och fick en alltid på gott humör. Hon var en del av mej, och nu är hon borta..

Jag känner mig inte hel, och har nog aldrig känt mig så nere som dom senaste veckorna.. Tänk om man kunde spola tillbaka tiden? jag hade nog gjort vad som helst för att få henne tillbaka i livet..vad som helst!.....

Jonatan åkte in till Gammelstad djursjukhus idag och hämtade hem henne, och det var otroligt tungt att se urnan.
Men nu är hon iaf där hon hör hemma, här hos oss <3


14 juni.

Borta bra men hemma bäst? :)

har vart en kanon vecka på Rhodos med bra sällskap, vädret hade vell inte kunnat vara bättre än vad det var och vi hade fantastiskt god mat och mådde bara riktigt jävla bra :) precis som det ska vara^^
Uppdaterar lite senare med bilder osv :)

Nu knapt 4 veckors arbete kvar innan jag går på semester, framtill dess jobbar jag bara cirkus 2 dagar i veckan så jag ska inte klaga, blir inprincip ledig hela sommarn :P i helgen börjar stugbygget på holmen på allvar, nu ska självaste stugan upp och den beräknas vara redo till midsommar,  jag längtar i sinne!!

Ikväll jobbar jag Ef, likaså imorgon samt fm på lördag sedan ledig söndag måndag, då vetnii ;)


5 juni.

Eftersom jag kommer ha full rulle imorgon så skriver jag det nu ist!
HEJDÅ SVERIGE! ses om 1 vecka igen :)

kommer sakna mina djur ngt enormt, meen, 1 vecka går fort :) ska bli underbart skönt att komma iväg till lite sol och värme då den inte visar sej här iaf, hoppas vädret vänt när vi kommer hem igen ;)



Exakt HÄR kommer jag spendera min vecka, klagar ej ;)!
SYNES OCH HÖRES!


4 juni.

regnet har fortsatt att ösa ner, enda framtill nu då det faktiskt verkar vara uppehåll en stund.
helgen har inte bestått av särskilt mkt intressant om jag ska vara ärlig, mest pga vädret , man har inte varit sugen på att vara utomhus direkt :/

Nu under förmiddagen har jag lunchat med Jennie nere på folkan som premiäröppnade nu för sommarn den 1 juni, OJ så god maten var! där har vi inte varit för sista gången får jag en liten känsla av ;)
har även pjåtat lite med hundarna, klippt klorna på båda två bla.

Ringde veterinären ang Cilla imorse, ungefär sen dag 1 har hon låtit liite rosslig stundvis samt lite halv hes när hon skäller som avslutats med en liten krax, inte hela tiden men ibland. vi fick en tid imorgon kl 10,40 så vi får åka och kolla upp det för att vara på den säkra sidan, det behöver ju inte ens vara nånting? men är rädd att det kan vara toncillerna, eller kanske bara en enkel liten infektion som går över med lite pencellin. Återstår att se vad som sägs, hoppas såklart på att det inte är något! då tror jag tammetusan att jag hänger mej själv...


På onsdag åker vi till Rhodos, jisses vad tiden går undan! ska bli sjukt roligt, samtidigt som jag vill stanna hemma med djuren, 1 vecka går dock väldigt snabt så snart är jag hemma igen ;) fårstår inte när jag ska hinna packa, jobbar ikväll samt imorgonkväll, får vell görat på onsdag? sista minuten :P vi åker faktiskt inte fören på kvällen så nog ska jag hinna det. man behöver inte så mkt för endast 1 vecka :)

Nu ska jag göra mej i ordning för att pallra mej mot eftermiddags arbete, taggad? njaaaa..




2 juni.

Världens sämsta väder ute , vilket får en att vilja göra ungefär INGENTING!
Jag och vovvarna kör på en innedag idag, hann gå en liten sväng med dem imorse men någon skogstur blir de inte när regnet öser ner..Cilla ligger och tok snarkar i fotöljen och Vizzla nedanför mina fötter, ska snart ta tag i middagen, kändes dock jobbigt? är inte hungrig då jag inte fått göra något idag.

Ska ta och gömma lite godis runt här i huset och låta hundarna leta så det blir någon form av hjärngympa för dem , Vizzla ska nog rennt få sig en välbehövlig dusch oxå?. Ikväll blir det inte mkt mer än soffläge , en bra film och lite hemmagjord Lchf glass skulle sitta fint, tror att vi kör på det!





1 juni.

Full rulle har de varit idag, lunchade med Jennie och tog sedan med mej Vizzla och Cilla till stallet där jag mött eupp equiterapeften Ingemar, han fick som planerat gå igenom Bajen nu innan han ska sättas igång ordentligt bara för att reka att allting fortfarande är Ok, vilket det var! han gick igenom nästan helt UA ;) det enda han påpekade var att han var liite lite grusig i vänsterbak knä, men inget som är allvarligt på nåågot vis. Han satt lite nålar samt körde med laser, är otroligt häftigt att se hur hästarna reagerar på det!

Bajen är beordrad vila nu 2 dagar, altså idag samt imorgon. blir en runda på söndag om vi inte regnat bort!? ska tydligen komma 20 mm regn, men & andra sidan är vi inte gjorda av socker ;)

Efter stallet drog jag in en snabbis till Byske och drack kaffe på kiosken hos mamma, tog med Cilla in och hon fick hälsa på lite kunder , tog även en liten kortis på samhället vilket gick kanon! åkte sedan hem ett par timmar innan de bar av igen , denna gång mot stan! jag och Jonte tog ut pengar till resan så de är bortgjort, sedan åkte vi till ursviken hem till Jontes mamma och vinne då han fyller 13 år :) blev altså lite kalasande! både vizzla och Cilla fick följa med in och det gick såå bra, kuul :)

Nu har vi landat hemma igen, för ett tag sedan. hann med ett stopp på ica maxi på hemvägen där vi handlat så vi klarar oss framtill vi åker ^^ har vart en rätt intensiv dag med andra ord, så nu viker jag in årorna , en ny dag imorgon väntar :)


RSS 2.0