29 juli.

hemkommen efter en fantastiskt trevlig helg med fina vänner i Joeström :) åkte upp natten mot fredag, var framme ca kvart över 2 på natten, men de var de värt! var nämligen gassande sol på fredagen.
Vi har hunnit med mkt trevliga saker, bla åkt lift upp på fjället i hemavan och traskat runt lite och blivit stekta,
fiskat och grillat korv , badat i en bäck med vattenfall och "grytor" och bara haft de allmänt kungligt! :)
 
Har dock dragit på mej en hejdundrandes förkyldning som började göra sej till känna redan i tisdags, har haft fruktansvärt ont i halsen och haft svårt att svälja. Gissar att jag fått halsfluss, är inte vacker i mun kan jag lova.
Försökte nå vårdcentralen idag men utan resultat såklart, snacka om att dom har ett kasst system! varför inte telefonkö som de är på de flesta andra ställen?? här får man bara till svar att dom inte har några fler lediga tider att ringa upp under dagen, försök igen senare. Lagom irriterande...
 
Åkte med Jennie in till byske , drog oss till furuögrund och fikade på hamncafet :) mkt mysigt! sen körde vi runt och kollade in alla lyxiga stugor vid havet, helt sjukt vad en del verkar ha pengar!! körde även förbi min mormor och morfars gamla hus som såldes för ca 7 år sedan. hade tänkt knacka på och fråga om man fick komma in & kika, men var ingen där för tillfället tyvärr. Saknar stället ngt enormt, man har spenderat ett x-antal timmar där.
 
 
Nu har jag och Jontis ganska nyss intagit en god middag bestående av grillat och hemgjord potatisallad, tom ätit middag utan åskådare! de händer inte varje dag ;)
 
 
 
 
 
 

24 juli.

I ren frustration måste jag bara skriva av mej lite, En del människor ska tammetusan inte ha djur!
Jag vill inte påstå mej vara den mest ultimata hund och hästägaren, men jag gör iaf mitt bästa.
Men jag anser att de är alldeles för lätt att skaffa djur , lika lätt är det att djuren hamnar i fel händer (vilket är så jobbigt att se!) om vi ska ta hund som exempel, hundar idag verkar vara mer en statussymbol än en trogen vän att ha roligt tillsammans med. Folk tänker inte på de konsekvenser som kan framstå vid fel rasval och för lite kunskap. Någon gång är såklart alltid den första för alla, men man bör alltid gå in med inställningen att lägga ner tid blod svett och tårar om de så krävs för att få fram en trevlig individ, en hund/häst är ett "livsprojekt" , man kan inte lära ut en sak 1 gång och tro att det ska funka resten av livet. De är djur vi talar om, de söker alltid efter en tydlig ledare som är värdig att leda dem i livet, och de är upp till en själv, har du inte tiden och viljan att lägga ner på ditt djur dom kommande 12 åren så är det lika bra att skita i det, både du själv och framförallt djuret blir lidande av det i slutändan.
 
 

18 juli.

Det är för stressigt med semester, så mkt man vill göra men inte hinner med! de är faktiskt sant, även om man är ledig hinner man inte med allt endå :P jag längtar nästan till jag börjar jobba igen, då får man bättre rutiner!
Men jag ska inte klaga, de är jävligt skönt med semester också .
 
Igår blev de en tripp in till stan och äta middag hos kacke i ursviken, grillat bjöds de på vilket smakade aldeles ypperligt!! blev en ganska snabb visit då vi skulle vara hemma senast halv 7 för att åka flotte med födelsedags Erre! blev en riktigt trevlig kväll med gofika och äggkastning ;) tur med vädret hade vi också :) Tack Erre för en kanonkväll, de måste göras om! Kvällen avslutades med egenfångad fisk och hemgjord potatisallad och film, magiskt!
 
Idag vaknade jag alldeles försent, vågar inte ens säga när jag klev upp, blir för pinsamt :P!
Jag och Jontis har iaf kört skrot och storhandlat i byske, avslutade med en middag på stengården :)
Ikväll får vi se vad som händer, var tal om fiske men nu öser då regnet ner så får se om de blir av..
Annars gissar jag på filmkväll! brukar sluta med ngt i den stilen^^
 
 
Färgade håret i afton, testade ngt nytt, ljusa toppar och mörkare upptill. Blev helt Ok måste jag säga! :)
 

14 juli.

Efter en kanonhelg bestående av festligheter , bra folk och diverse så känner jag mej ganska mör :P
ont i varenda kroppsdel har jag men de är tammetusan värt det!! Nu är årets 2dagars gjord, nu blir de inte mer alkohol på ett tag känner jag :P Tack till alla som var med och gjorde helgen oförglömlig!
 
Som sagt, ganska mör är man i gammkroppen efter 2dagars. Började denna dag med en lunch på pipens med lite folk, sen hängde jag och Mli ute på altanen och bättrade på brännan lite ^^ blev även en snabbsväng till byske på aftonen för att inhandla lite flott till kvällen, såg en film och svullade i sinne.Cizzi var med också!!

Mli gick hem och jag & cizzi fick för oss att dra ut på björnjakt då dom tydligen tror att de är en björn ganska nära byn kring eljuspåret! körde en sväng efter det men fick inte se ngt , mkt otippat ;) Nylle körde ikapp oss och ville hänga på, vi åkte hem och bytte bil & drog ut till urskogen, inget resultat där heller, endast en sketen fågel.....
Kvällen slutade med att vi var 6 per i 3 bilar som körde runt och letade, vi fick se 5-6 älgar och en tjäder samt en hare, inte lika coolt som vi hoppats..
 
Nu blir det hoppa isäng, imorn väntar en tripp till piteå med Jonte bror och cizzi! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11 juli.

vist, de är fantastiskt med semester. MEN jag blir tammefan förslappad!!! sover alldeles för länge om dagarna och åstakommer i stort sett ingenting :P men de är vell så de kanske ska vara, vet inte, men jag gillar det inte riktigt.
Idag har vi haft besök av Jontes pappa S och hans nya dejt, blev en sväng upp på drivecenter för att kolla läget :)
är fällforsveckan nu med massa olika aktiviteter osv, idag var det bla flygturer över Fällfors, vilket vi faktiskt gjorde!
de var en skräckblandad förtjusning vill jag lova, hade jag inte blivit så jäkla åksjuk hade det vart fantastiskt!!
trodde dock att jag skulle spy i planet, men jag klarade mej ^^ har dock mått mer eller mindre dåligt hela dagen sen dess... mindre kul.. Vi åt oss iaf lite mat däruppe också, mums!
 
Har även "hunnit med" att klippa ett par vänner ikväll, övrig tid har jag mest slappat i soffan..
Nu blir de iaf varma mackor med Jontis innan sängen kallar, imorgon brakar H-vetet lös ;) Fällfors krök för hela slanten, all in som gäller! som vanligt ;)
 
 
Bild från igår, jag och Mli trodde vi skulle bada i havet men ångrade oss rätt snabt :P hähä
 

7 juli.

Idag smällde det! jag och Cilla gjorde vår första utställningsdebut i piteå :) nervös som ett tok har jag varit! helt i onödan dock känner jag såhär i efterhand, hon var så otroligt duktig! tyvärr backade hon lite när domarn skulle kolla tänder och känna på henne, Men hon fick ett Very good och en andra placering med helt ok kritik, så otroligt roligt!! :) kan inte vara mer nöjd, bara att vi tog oss dit och genomförde det hela känns som en seger :)
 
Därimot upptäcker man så otroligt mkt hundfolk som springer omkring med noll koll och ouppfostrade hundar, många gjorde utfall och var helt hysteriska! tur Cilla är cool när man tar med henne på ställen, inte ett ljud och sitter bara och chillar :)
 
blev dock en jävligt tidig morgon med extremt lite sömn, klev upp kvart i 6 och sov vell max 4 timmar.
Det är LITE för att vara jag, jag fungerar knapt som människa när jag inte får sova minst 7-8 timmar :P
Men nu är det iaf gjort, och kul var det! min knäppgök är världens finaste <3
 
Stort Tack till uppfödar Tina för stödet, och Emelie som enkomt kom för att hejja på oss!! :)
 
 

4 juli.

här har de vart stilla lugnt ett tag, jag är totalt världelös på blogga nu! skämmes..
vi är iaf inflyttade i vårt "nya" hus nu, mitt barndomshem. känns faktiskt riktigt bra och vi har börjat komma i ordning:)
 
Jobbar mitt sista pass idag på jobbet, sen går jag på 4 veckors semester, känns helt underbart! hoppas på bra väder bara så man kan vara ute och njuta :) inga inplanerade resor den här sommaren, vi får se vad som händer helt enkelt. Har inte överdrivet mkt klirr i kassan så någon större tripp lär de inte bli. Är dock ganska skönt att inte ha ngt inplanerat, att bara vara hemma och ta de lugnt och ta dagen som den kommer :)
 
Taggar inför dragracingen nästa vecka/helg, kommer bli GRYMT!!
 
 
Bild på hur ena delen av köket ser ut, är tammetusan gigantiskt! har inte fattat de själv fören nu att de är så stort!
 

RSS 2.0