27 april.

Sådärja, nu är hästarna vaccinerade ännu 1 år frammåt, lysande! :)
hann dock inte ut med någon av dem under förmiddagen, har jobbat en stund på morgon samt satt kvar enkomt och väntade på ett paket jag trodde skulle anlända, vilket det INTE gjorde, suck*

Hemma nu iaf, passade på att borsta upp båda hästarna ordentligt innan Alba kom för att vaccinera samt påbörja lite städning.. Nu har jag busat med hundarna en stund, ska strax ta och börja med middag och sedan bär de av till drängs och hämta hö, senare ikväll vankas städning! härlig fredagkväll...

Imorn bär de av mot Umeå för att hälsa på Jontes syster som sagt, vi lär inte komma hem fören sent på kvällen så hur jag ska göra med vovsingarna är en gåta, hoppas att mamma tacksamt tar emot dem? :P hehe*


26 april.

skrev just ett sjukt långt inlägg som jag fick ta bort föra tt de blev nå jävla vajsing, fyyfaaan.....
Iaf så har jag varit på så sjukt dåligt humör nu under eftermiddagen! skulle ut med smoa och zally samt Tosca för att rasta dem innan jag begav mej mot jobbet, smoa drog iväg och zally såklart efter och över till grannen for dom, under deras altan där det är sand och fullt i kattskit! jisses vad dom festade loss på det, gotti gott! jag ropar och ropar men dom vägrar såklart att lyssna, rasande som jag var så kravlade jag mej ut i snön och skulle gå för att ta fast dem, jättekul tyckte dom och lekte "tagen tagen", jag var så ARG!!!!! till sist kom zally iaf , fortare än kvickt snörde jag in henne i huset och fortsatte med att försöka få fast Smoa, men icket! tog ett jävla tag innan de behagade henne att komma! -.-

in med båda hundarna i duschen då dom STANK kattskit! jag har nog aldrig vart så jävla förbannad, det värsta jag vet är när djuren INTE gör som man säger, det kan göra mej så otroligt arg!!vist att det är ngt man får räkna med, men det som hände idag var då bara ren och skär jävlighet från smoas sida! och zally hänger ju såklart på, hon är fortfarande bara valp så det är inte så konstigt.. Det är absolut inte att dom inte vet vad det handlar om när jag ropar på henne, för DET vet hon! hon är bara så otroligt tjurskallig!! ska tala om för mamma att hon måste se till att dressera henne bättre -.- uuuschhh...

Tänk om alla vore som Tosca? tänk så underbaaart ;)
Zally kommer förhoppningsvis bli fin hon oxå, men som sagt, hittar ngn annan på rackartyg så backar hon inte direkt! :P


När jag väl tog mej iväg mot jobbet så stannade jag till hos mamma på kiosken och hällde i mej en energidryck samt en kopp kaffe, några klunkar loka och en alvedon! bnu börjar jag känna mej som en människa igen :P det är fan skadligt att bli sådär arg! :P


Förövrigt kan jag tala om att jag ska börja jobba mer, inte på macken dock utan hos mamma! jag har en snittlön som ligger mellan 6-8500:- i månaden, och vist, jag har klarat mej men det är med nöd och näppe! har aldrig råd att lägga undan ngn större summa , så någon backup finns inte ifall jag skulle behöva det.. mamma erbjöd mej igår att extraknäcka hos henne , samtidigt som jag behåller jobbet på macken där jag jobbar ca 50%.
Kommer bli perfekt då jag kommer flytta hästarna till byske oxå :) då kan jag "tjäna"lite på att ha dem där ;)

Jag längtar iaf, ska bli väldigt spännande! så fort snön är borta och marken mjuknat lite till så det går fixa hagar så blir det flytt, fröhoppningsvis redan i mitten på maj! annars blir det i juni :)







mina planer.

För den här veckan blir inte riiiiktigt som jag hade tänkt,
Hästarna vilar idag, imorgon var tanken att båda skulle få gå men inser att det kommer jag inte att hinna med då jag jobbar eftermiddag, så Bajen blir den som får komma ut! är det lika bra väder ute som idag så ska jag rida har jag bestämt! :)

Fredag blir jag ledig så då får båda hästarna komma ut under dagen, mot eftermiddan kommer Alba och vaccinerar, så det blir en oplanerad vila för båda herrarna åtminstone på lördagen, söndag bör vi kunna fara ut och skritta en sväng iaf..

Jag är SÅÅÅ taggad nu igen! vilket känns helt underbart, jag ser verkligen fram emot flytten oxå, jag tror att det kommer bli kanonbra :)

Förövrigt i helgen blir det en Umeå tripp på lördagen där vi ska hälsa på Jontes syster Jennifer och hennes karl, kommer bli trevligt! söndagen blir det kalas i lappis mot eftermiddags sidan, fullspäckad helg med andra ord! :)




25 april.

Löning idag, så efterlängtad kan jag säga! dock blev jag snabt fattigare, Tosca var nämligen svullen i höger öga imorse, sen upptäcker jag att hon verkar irriterad över sitt högra öra oxå? så jag kollar och det såg då rennt förjävligt ut! rött och svullet samt att hon hade riktigt ont :( så konstigt!? jag som alltid är och pillar i hennes öron har inte märkt någonting, de måset ha tvärbrytit ut?

Iaf så ringer jag veterinären som vill att vi ska komma in med henne, sagt och gjort! väl där så konstaterar dem att Tosca fått en öroninflamation, dom kollar även upp ögat som var svullet men dom hittade inget  där som tur var, förmodligen har hon lyckats komma åt med tassen när hon kliat sig eller dylikt..

Nu har hon iaf fått medecin , örondroppar som hon ska ta nu i 10 dagar! hoppas på att de går över fort så hon slipper ha ont <3


Förövrigt så kommer jag att flytta mina hästar i början på juni och hyra in dem i ett stall i Byske, ngt jag borde gjort förlänge sen! oj vad detta ska underlätta, trots blandade känslor.. men skulle det inte fungera så finns alltid stallet på hemmaplan kvar! :)


24 april.

SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRRRRR
spännande är allting just nu, har lite grejjer på gång! som jag tror kommer bli awesome :)!




23 april,eftermiddagskvisten.

Var ut och körde båda grabbarna idag under förmiddagen, började med Bajen som skötte sig riktigt fint! underlaget =inget att skryta över, men vi kunde iaf jogga på i ett någorlunda raskt tempo. Var ganska tungkört idag då det var nästan 10 cm blöt snö, men de är bra träning! ;) om vi bortser från att han låg på lite och var halvstum i munnen bitvis så är jag nöjd..

Bobby fick komma ut och dra vagn oxå, han var överlycklig över det! vi tog det dock riktigt lugnt, travade ett par km sedan skrittade vi resten, men lika glad för det var han :), gjorde sedan mitt bästa till att försöka karda av honom en massa hår, det börjar ta sig nu faktiskt, men trots det mkt kvar.

Nu under eftermiddan har jag inte gjort särskilt mkt, har nyss kommit hem från Byske då jag var tvungen handla lite småsaker, bla avmaskningstabletter till Tosca. Ska strax bänka mig framför tvn en stund innan jag beger mej ut i stallet igen för att ta in gossarna . Imorgon väntar eftermiddagsjobb för min del! jobbar käll tis tom torsdag sedan ledig 7 dagar innan jag har min lilla monstervecka, då blir det 6 dagar i rad.


23 april.

Vaknde upp till snöoväder imorse, nu har de dock avtagit! sköönt, är så otroligt less på snön..

Har avnjutit lite lunch alldeles just, hoppar strax ner i stallkläderna , Bajen ska ut på ett motionspass är planen :)
Blir ett lugnt jogginspass då underlaget inte blir bättre av all blötsnö, till veckan ser det faktiskt väldigt lovande ut! ska bli ganska varmt så jag hoppas att snön ryker och att vägarna får börja torka upp..

Tänkte bju på en liten veckoplanering gällande hästarna innan jag avslutar.

Måndag:Bobby & Bajen motion
Tisdag:Bajen rids, dressyr. Bobby vilar
Onsdag:båda vilar
Torsdag:Bobby & Bajen motion
Fredag:Bajen rids,
Lördag:Bobby & Bajen motion.
Söndag:VILA

som sagt, tränings förutsättningarn just nu är inget att hurra över, men vi får försöka göra det bästa av situationen helt enkelt..


22 april.

Full rulle hela helgen lång, igår fick vi främmande av Mican och Robin som kom hit på middag, blev ngt nytt för min och Jontis del, nämligen raklettgrill! det var en upplevelse :) kvällen avslutades med lite sällskapspel,prat och kladdkaka :) en kanonkväll med andra ord!

Har även insett att Bajen förmodligen inte är ngn travhäst, utan nämligen en hopphäst! utan att jag vetat det :P?
när jag skulle ta in hästarna fredakväll så började jag med Bobby, när jag ska hämta Bajen så ser jag hur han kommer travandes mot ledet och helt plötsligt bara FLYGER över hagtråden!? och så låg är den inte, nog är höjden säkert på ca 120? helnöjd över vad han just gjorde så travar han in och ställer sig i sin box, fort va de gjort tyckte han :P idiot :P


Hur som haver, idag skulle vi oxå ha middagsfrämmande men dom uteblev, så här står vi nu med över 1 kg marinerad fläskfile! hur jag och Jonte ska lyckas trå i oss det är ju en gåta, ringer nog över bror så han får hjälpa oss? :P

Mera snö har de kommit här oxå, så det är slaskit och jävligt överallt! nu efter middagen ska jag bege mej ut och rida/köra Bajen en runda, får se hur långt vi tar oss efter hälleströmsvägen, är rädd att den ska ge med sej och rasa för oss, grusvägar på våren är inte & leka med! särskilt inte den, så vi får se. Bobby ska få tömköras tänkte jag, sen ska jag fortsätta karda av honom all päls..


Bjuder på en bild från när jag och zally hälsade på Mli och deras valpis Diva i storbränna i fredags :')!


21 april.

Äckel SNÖÖÖÖ!!!...


Sitter och inväntar Mican och Robin som kommer hit på middag i afton, blir att testa ngt nytt , iaf för min och Jontes del :P Raklettgrill hette de vist? blir spännande! :) senare blir det lite sällskapspel, kladdkaka och förmodligen mkt prat och skratt :)

Ha en bra lördag allihopa!


20 april, efter lunch.

har just avnjutit en god lunch bestående av rester från igår, ugnstekt fläskfile med en stor smörklick på samt 3 st sparrisar stekta i mkt smör och en gnutta salt, MUUMS! nu är jag mätt och belåten kan jag lova :)
ska strax ta hundarna på en promenad innan jag sätter igång och städar lite.

Nu vet jag inte om ni kommer ihåg dethär? men jag skrev för ungefär ett par veckor sedan om att jag och Jonte har så otroligt mkt att se fram emot i sommar, och bara allmänt framöver. En sak kan jag faktiskt avslöja, och det är att vi ska få sätta upp en stuga på Holmen där Jontes mamma mormor och morfar samt hans kusiner har sina stugor, dom har en egen liten Ö i Bodbysund , HUUR mysigt ställe som helst och det känns bara helt fantastiskt! mer får jag inte ur mej just nu :,)

Jag känner förtillfället bara en jävla massa lycka, tänk er att jag hade sån tur att jag hittade mannen i mitt liv redan som 15 åring!? inte viste jag det då, att det var HAN som jag skulle köpa hus med och leva med resten av mitt liv? 6,5 år har vi nu tillsammans, vi har gått igenom otroligt mkt , och trots det backar ingen av oss.
Varje motgång gör oss starkare ,och medgångarna är ett bevis på vad vi klarar av tillsammans.. jag tror på riktigt att jag och Jontis är ment to be! annars skulle vi inte stå här idag...



Då, nu och föralltid..♥


20 april.

Igår afton bestämde jag mej för att ta mig en ridtur, den första ridturen sen före jul faktiskt! anledningen till det är att jag har vart så pass ofärdig samt att Bajen gått lite för okontiunerligt (stavning?), jag har inte velat ta risken med andra ord, skulle jag ramla av så är de färdigt för min del, då lär jag aldrig kunna rida igen..
Har inte heller direkt ngn ultimat sadel till honom heller, men det kommer vi ha inom kort hoppas jag :)

Iaf så slände jag på westernsadeln för att vara på den säkrare sidan, i den bomlösa har du inget stöd över huvudtaget så det fick bli så. Han skötte sig iaf huur bra som helst och var hemskt trevlig! lätt och fin i munnen och fruktansvärt sammarbetsvillig! jobbade endast i skritt och trav då underlaget inte var ultimat, körde en del övergångar vilket gick jättebra! stadig och fin i formen hela tiden , jag satt bara och log :)
Red ca 45 min, sen tog jag in Bobby och kardade av honom 10 kg hår till! att de aldrig tar slut? :P
sen fick gossarna komma in i boxarna som jag skottade ut helt och hållet tidigare och fyllde med nytt fräscht spån.


Idag lever jag faktiskt, trodde att det skulle kännas i kroppen men faktiskt inte! ett gott tecken*
beger mej nog ut på en ridtur idag igen, hoppas att Jonte kanske har någon minut över så han kan knäppa några bilder, vi får see ^^



Bajen igår, glaaaad hest! :,)


!

http://www.youtube.com/watch?v=PUjK3uhvm_A&feature=player_embedded

Ta er tid att se igenom detta klipp, så intressant! och sjukt, att så många inom vården bara blundar för vad Lchf kan ge för resultat...

19 april.

Mitt dåliga humör fortsätter, trött är jag oxå! suck*

Vädret är bättre idag iaf, inte föret dock! grusvägen är genomsur, men ska endå försöka he mej ut och köra Bajen en sväng endå, vi får ta de lugnt helt enkelt. gillar att det faktiskt är ljust till kl 8 på kvällarna nu, kl var faktiskt nästan 9 igår innan det blev riktigt mörkt! det är ju ett gott tecken iaf på att sommaren är påväg .

Imorgon ska båda hästarna motioneras, sen får vi se om vi får främmande på kvällen bestående av Harald och sussie, inget bestämt ännu men jag hoppas påt iaf! :)) resten av helgen förblir vell rätt oplanerad om vi bortser från att hästarna ska röras helst både lördag och söndag, orkar inte planera in ngt annat utan tar dagen som den kommer istället, det får man ibland :)


pissdag...

Dagen började relativt bra, men mot aftonsidan slog de om och jag har varit på så otroligt dåligt humör! nu sitter jag med huvudvärk och ska snart hoppa i säng, ska bara rasta hundarna först..

Har funderat mkt ikväll iaf, bla på om jag ska flytta hästarna och hyra in dem i ett stall, på ett sätt skulle det underlätta en hel del, men såklart har det sina nackdelar oxå..Eftersom jag alltid haft hästarna hemma på gården så är jag van att sköta allt på mitt sätt och van att göra lite som jag vill.Men, självklart är det ngt som går att jobba på, tror inte det skulle vara ngt problem.. Vi får se vad som sker..

Fällfors är endå ett underbart ställe att ha häst på, finns miljoner ridvägar och BRA sådana!

suck och stonk, nää, nu säger jag godnatt och låter mina tankar samla sig lite över natten.


...

Något jag verkligen inte tycker om  är medvetet dryga människor som tror sig veta allting om allt! som inte kan ta en diskution och göra ngt bra av den utan ist tro sig vara störst bäst och vackrast, otroligt..

uusch....

18 april.

Jag orkar fan inte med snön nåmer, den gör mej helt serisöt deprimerad! nästan 3 dm snö har vi fått inatt och hitills under dagen, och inte är de ngn som vill skotta vägarna heller?

Hade tänkt tömmköra Bajen idag, tror dock att jag utesluter det? väntar åtminstone tills ola kommer hem så han får skotta gården...det är nästan så att det är tomt i huset nu btw, lilla vizzla fick följa med mamma och pappa till fjällen igår så nu har jag endast 2 vovsingar hemma, rätt skönt med lite semester ;) hehe*

Blir inge jobb ikväll heller, fick som tur var byta med samuel så jag slipper he mej ut och köra i detta elände! blir att jobba ett extra pass nästa vecka ist, helt ok :)... Sååååå, vad ska jag riktigt roa mig med idag tro? undra om jag fortsätter med städningen litegrann, ska tvätta en maskin oxå. Träna måste jag då oxå göra! inte att förglömma.

ska förövrigt testa ngt nytt till middag idag, återkommer med recept om det blir ätbart! ;))


ett recept.

I måndagskväll snörde jag ihop lite gotti ala LCHF , nämligen snickers! gjorda på mitt eget lilla vis. Bla bytte jag ut jordnötter mot osaltade caschewnötter, tillsatt lite kokkosfett i chokladen osv. Tänkte bju på receptet iaf :)!

Du behöver:

2x100g minst 70% blockchoklad
25g koccosfett
1-1,5 dl caschewnötter
ca: 1-1,5 dl jordnötsmör
Flingsalt

Smält först 100 g choklad tillsammans med hälften av koccosfettet, bre ut på en plåt klädd med bakplåtspapper och ställ sedan kallt ca 10 min till chokladen stelnat..Ta ut formen och bre över jordnötsmöret samt strö över nötterna, smält sedan 100g choklad igen tillsammans med resterande av koccosfettet och låt svalna en liten aning . Häll sedan över och bre ut lite försiktigt,strö över lite flingsalt. låt stelna åtminstone 30 min i kylskåp , skär till sist upp i portionsbitar och frys in. Perfekta de gånger man får oväntat besök! :)

Koccosfettet kan uteslutas ifall man inte har det hemma, sen bör dessa gobitar ätas med måtta, ungefär som med allt annat! ;)


Bild lånad från google.se


SKIT!

Jag blir FÖRBANNAD på detta JÄÄÄVLA väder! höll fan inte på att ta mig hem ikväll från jobbet, fick ligga på 60kmh på E4an! snacka om dålig stämning, fyfaaaan... Nu vill jag inte ha mera snö! det ska bli sommar NUUUUU!

Jonte hade iaf vart snäll när jag kom hem och kokat ett ägg till mej, så de har jag alldeles just tryckt i mig, med lite smöör på, muums ;)!

Nu rastar jag hundarna och nattar hästarna, sedan drar jag ngt gammalt över mej och hoppar isäng!!
sådeså.............




gjort bort massa trååk..

Har vart duktig och ringt några nödvändiga samtal idag, samt gjort adressändring så jag from nu får posten i våran egen postlåda ist för att min ska hamna i mamma och pappas , anledningen till att jag inte gjort de tidigare är att våra postlådor faktiskt är just brevid varan och de har inte kännts tillräckligt nödvändigt för att jag ska ha tagit tag i det :P! men nu när de krånglat lite med räkningar osv som inte kommit fram så bestämde jag mig för att ändra på de här, så det har jag gjort! hädanefter kommer min post i VÅR postlåda :P bra skit..

Tömkörde Bajen idag då det inte går att köra efter hälleströmsvägen, den har tagit ruskigt mkt stryk nu sen de kom en massa blötsnö i lördags! så den är from nu ganska körd.. så vi får se till att jobba på tömkörningen och lite dressyr nu framtill underlaget torkat upp och blivit säkert att färdas på. Han skötte sig bra idag iaf, han är otroligt duktig på att gå på volt, han har inte direkt den där "travar syndromen" att han faller innåt tills han tillsist står där i mitten :P utan han håller sig på spåret med en fin böjning i hela kroppen och jobbar på riktigt bra.

Har förövrigt idag sålt en gammal fin byrå som vi haft ståendes uppe på övrevåningen, 450:- in där, check!
När vi köpte huset så lämnade tidigare ägare kvar massor med grejjer, en hel del rennt FINA grejjer som vi kan tjäna pengar på, så de tackar vi föör! ;) :))


Imorgon jobbar jag eftermiddag, så under förmiddagen ska jag tömköra Bajen hade jag tänkt , igeeen :)
imorgon ska vi jobba på lite serpentiner är planen, sedan jobba honom lång och låg i båda varven på volt.


16 april.

Ljuvligt väder ute idag, det ska jag och vovvarna fira med en härlig promenad samt lite schteeek på altanen :)
Får se om jag måste åka in till byske idag och fixa lite grejjer, kändes onödigt men vi får se?.
Hästarna ska röra på sej oxå, hade tänkt rida idag men de blir inge av då jag har så sjuuukt dåligt i ryggen, måste ha legat konstigt inatt så det blivit ännu värre. så körning står på schemat idag!

Måste tvätta ett par maskiner oxå, samt fortsätta med vårstädningen, tycker inte jag gör annat än att städa nu förtiden?! har dammsugat 3 gånger sen i torsdags! senaste igår och det skulle behövas idag igen,suck..

Det finns så mkt jag vill göra med huset, men jag och Jonte är inte direkt överens på den fronten, tyvärr...
han är mer sån att vi köpte huset så billigt och då vill han inte kosta på det, medan jag tycker tvärt om, eftersom vi fick huset så billigt så behvöde vi aldrig ta några lån , då kanske vi kan göra det för att fixa till litegrann ist?
Vi får se vad som händer helt enkelt.Drömma kan man vell alltid?

Nää, ut i solen var det, tar en kopp kaffe med mej som sällskap!




15 april.

Blir så bitter, de första jag möts av när jag öppnar ytterdörrn imorse är vell ca 1,5 dm nysnö!!!??!! KUL??
ingen lätt sort heller, utan riktigt jävla blöt och äcklig snö! bara börja skotta runt bron så gått de går, men eftersom de är så mjukt under så följer både grus och allt skit med, så de sög..

Har vart ute och busat med hundarna nu en stund iaf, dom gillar då snön! tur att någon kan glädjas av den :P
hästarna verkade då rätt nöjda oxå, dom snörde sej ner på backen de första dom gjorde för att rulla ^^
Får se hur föret ser ut senare i afton, som de är just nu så ska vi inte he oss ut! vägarna är oplogade och som sagt jävligt äckliga, men graderna ligger iaf på +2-3 grader så förhoppningsvis försvinner detta ganska fort.

Har tänkt roa mej med att dammsuga änsålänge, skulle fan behövas varje dag nu! hundarna drar in så otroligt mkt skit på våren, sen fäller Tosca lite av sin vinterpäls så det är ett helvete nu kan jag lova :P
Måste fortsätta med sovrummet oxå, fixade med kläderna igår iaf så de är klart! nu ska de bara dammsugas och torkas golv samt dammtorkas! tur att jag har hjälp från Jonte, NOOOT* han är nämligen i vouggatjolme och roar sej med skotern medan jag får ta hand om allt annnat.... -.-!!



14 april.

Blev en riktigt trevlig gårkväll, jag och Mli körde en liten förfest här hemma hos mej innan vi begav oss ner till folkan där alla andra befann sej, summa sumarum en kanonkväll! slutade dock ganska tidigt för min och Mlis del, bara inse att vi blivit lite för gammla och kloka för att köra hela natten lång :P haha*

Lite halv bakis är jag allt idag, känner mej rätt slö och har ont lite här och var, men annars så ^^
dagen har spenderats i soffan samt uppe hos Mli där hon var snel och bjöd på go soppa med kaffe till både för och efterätt, INTE illa ;) de tackar vi fööör^^

Nu är jag hemma igen, ska alldeles strax ta tag i sovrummet och min garderob som ser ut som själva FAAN! jag hatar att jag alltid ska snöra allting rätt ner på golvet och blanda ren tvätt med skitigt, kass man är...
Nu ska jag iaf rensa ut ALLT som jag inte använder längre, lörns inte att spara sånt som jag alltid tror att jag kommer använda, för de händer aldrig :P

Hästarna får stå idag, vädret är kasst och jag orkar rent inte he mej ut! imorgon ska dom dock köras båda två, tänkte avsluta med lite tömmkörning åtminstone med Bajen, hoppas på att Jonte kan ta lite bilder på det, vore kul då jag knapt har några bilder på hästarna in action :P, ledig även Måndag, då hade jag tänkt rida! spännande.



Klaadaa flickoor! ^^


13 april.

Idag har jag otroligt mkt att göra, måste bla hinna fixa och dona med djuren, städa undan i huset, fara ner på folkan och fixa inför festen ikväll, duscha och göra mej i ordning och till sist laga middag för att sedan bege sej ner och festaa loss :)

Jobbade sista passet igår för denna vecka, känns skönt efter att ha jobbat 6 dagar i rad! ledig framtill tisdag då jag ha förmiddag..hoppas på go väder under ledigheten :)!


12 april.

Efter en stund på stan igår så är nu Utlandsresa BOKAD!! 6 juni åker jag och Jonte, camilla vincent jennifer och Andreas till Rhodos 1 vecka, på världens mysigaste hotell med underbaart läge :))) tjohoooo!



Här kommer vi att plaska runt, UNDERBAART <3!!


till oss LCHF:are

Gjorde en ruggit god äggröra till lunchen idag, och så ENKEL framförallt! snabt som tusan går det, vilket såklart är bra de dagar man har lite bråttom men samtidigt vill ha ngt som mättar bra och länge :) jag lyxade till det lite idag och stekte en halv kycklingfile till, eftersom att jag hade god tid på mej! :)

Här kommer receptet iaf, beräknat på 1 person:

Purjolök efter behag
25-50 g smör
2 st ägg
0,5-1 dl grädde
salt och peppar efter behag

Bryn purjolöken tillsammans med smöret till löken mjuknat, kläck ner äggen och rör om till allt blandat sig.
Tillsätt grädden och låt puttra till röran blivit lite "fastare" ,ät och NJUT! :)

Jag åt altså lunch vid 12, och känner fortfarande ingen hunger! bra mat mättar länge :))


lite kul..

Beställde ett hundtäcke till Tosca i början av mars på Djurmaxi.se , Väntade och väntade men fick aldrig ngt avi/sms om att paketet hade kommit. Förra veckan fick jag en faktura på 417:- som dom ville att jag skulle betala in, trots att jag INTE fått något paket!?

Har nu mejlat ner till dem då dom inte hade ngt telefonnr att ringa, svar skulle man ha inom 48 timmar..
Jag vägrar iaf betala för ngt som jag inte ens fått! tänker inte beställa av dem någon fler gång, om dom inte har ngt bra att komma med nu vill säga..



10 april.

Var ut och körde Bajen igårafton då det faktiskt fortfarande var ljust när vi kom hem, blev en jogging runda på ca milen, avslutade med lite tömkörning hemma på gården vilket gick alldeles lysande! han var trevlig överlag igår, alltid lika kul :)

Borstade även upp Bobby som löser något så kopiöst med hår! använde mig av svettskrapan som har piggar på ena sidan och stod bara och skrapade & skrapade, 10 kg hår senare så gav jag upp då mina händer ville gå av :P, Tur att Bajen är nästintill nakenfis !

Idag vaknade jag upp till världens snöoväder, käänns INTE bra kan jag lova! vart är solen och barmarken som kommit fram? näe fyy si bittert... känns som det kommer ta 100 år innan snön försvinner i år :(
ska strax ta ut hundarna på en prommis, sedan göra mig klar för eftermiddagsarbete! inte taggad, har ont överallt..dock ledig imorgon, SÅÅ SKÖNT! då ska båda hästarna ut under förmiddagen, ska som sagt testa rida på Bajen för första gången på ett bra tag, har bara kört honom senaste tiden. Anledningen till det är att jag inte har ngn ultimat sadel, den bomlösa funkar men inget han bör ridas regelbundet i. Bobby ska få dra vagn, de är det bästa han vet! :)

sen när Jonte slutat jobbet vid 15 åker vi in till stan och möter upp camilla (hans mamma) för en tripp in på resebyrån, hoppas dom har ngn kunglig resa ! skulle helst vilja åka NUU! om vädret ska vara såhär så....


svar på tal.

Fick en härlig kommentar i mitt förra inlägg om att jag verkar träna hästarna för lite, och att det då inte är så konstigt att det inte blir ngt, JA vist är det så! dom tränar ju inte direkt sig själva eller hur? sen tycker jag att jag varit ganska tydlig med att jag INTE har haft ngn direkt gnista på ett tag, därav har hästeriet legat lite på is.
Därimot inte så pass mkt att han är helt otränad, har endå försökt hålla igång honom ngtsånär så att jag ska slippa börja om helt från början.

I höstas var Bajen startklar, jag ringde och skulle anmäla honom till kval men nybörjare som jag är på den fronten missade jag sista anmälningsdag och skellefteåtävlingarna uppehöll för vintern. Jag tappade gnistan efter det, och har som sagt inte tränat på så som vi borde! jag har bara mig själv att skylla, det är bara mitt fel och ingen annans..

Men än är det inte försent, nu tar vi nya tag! så i sommar får ni allt se upp ;)







9 april.

Ja, egentligen har jag vell inte jättemkt att säga , ni  vet, de händer inte så  mkt när man jobbar :P!
Jag är iaf trött och slut och börjar känna av att jag jobbat 5 dagar i rad. vanligt för de som jobbar heltid såklart, men ovanligt för mig som är van att jobba 2-3 dagar i veckan, värken kommer krypandes mer och mer oxå, tur att jag jobbar kväll imorgon så jag får sova ut och vila ordentligt! sen är jag faktiskt ledig på onsdagen.

har 1,5 timma kvar innan jag slutar, då ska vi åka till Jontes farmor och farfar i boviken på middag, vi bara färdas och färdas :P haha.


Efter middagen ikväll så hade jag tänkt longera Bajen lite, sen promenera hundarna och lite småtjoller sådär.
Imorgon under förmiddan så ska hästarna röras, sen jobb som sagt.. Onsdag hade jag tänkt rida lite på Bajen , första gången jag faktiskt rider sen före jul tror jag! tragiskt nog.. jag ser VERKLIGEN fram imot att få köpa en ny anpassad sadel, kommer bli otroligt bra! hoppas dom på Royal hör av sig snart..


Planen är att vi ska försöka träna på så mkt som möjligt här hemma 1 månad till, sedan åka ner för några snabbjobb och ev provlopp, hoppas på att han ska vara startklar i mitten/slutet på Juli , om inte så tänker jag faktiskt ge fan i detta, då är det inte meningen! om det nu inte finns ngn giltig förklaring till varför, men är det bara jag som inte tar tag i det så får det vara nog!...




8 april.

Helt slut är jag, fötterna värker och huvudet är inte alls med! har vart MASSOR med folk idag på jobbet, vilket såklart är jättebra! men det hade inte skadat om vi fått vara 2 st..Jaja, huvet upp och fötterna ner, är som det ska änsålänge iaf! ;)

Inne på sista timman nu, sen kommer Jonte och vi drar oss mot ursviken på ännu ett kalas!



Finaste lilla Smoa får stå för bilden idag, hon hade vist varit en riktigt liten odåga i veckan uppe i fjälls! :P

HA EN BRA DAG ALLA! :)


7 april.

Blev som sagt en förmiddag på jobbet igår, sedan kom Jonte och plockade upp mig och vi drog oss mot lappis där vi hälsade på hos hans mormor och morfar och resten av släkten , ble go middag och eferätter, kan säga att jag lyckades inte hålla mig riktigt från alla godsaker, men nästan :P var en mkt trevlig afton iaf!!

Jag ser så otroligt mkt fram emot framtiden, jag och Jontis har sååå mkt planer och sååå mkt att se fram imot :)! känns helt underbart! en ganska stor grej kommer förhoppningsvis ske redan i sommar, men tänker inte gå ut med ngt fören det är riktigt riktigt säkert .

Förövrigt så är det som full rulle i helgen med jobb och middagar/kalas, har eftermiddag idag seda förmiddag imorgon, efter det bär de av mot ursviken där det blir kalas för Jonte hos hans pappa och Karina, vi har nämligen inte hunnit träffa dem ngt sen Jonte fyllde år. Hästarna hamnar med andra ord lite på sidan om i helgen då jag inte kommer hinna med allting, därimot på Måndagväntar ett motionspass för båda grabbarna! har förmiddag på jobbet men är ju faktiskt ljust ute nu såpass länge att vi hinner med det :)! tisdag jobbar jag kväll, så blir förhoppningsvis en tur med Bajen under förmiddagen, Onsdag bytte jag med samuel så jag är ledig, då ska båda gossarna röras! och torsdag jobbar jag kväll innan jag går på ledig helg!

vi ska även hinna in till stan på Onsdag eftermiddag, då ska vi möta upp Jontes mamma för ett besök inne på resebyrån , spännande ;)



6 april.

Efter ca 9 dagars ledighet så befinner jag mej nu faktiskt på jobbet, Förmiddag idag och sedan bär de av mot lappis för lite påskmiddag hos Jontes mormor och morfar :)!..Igår hade vi Jontes mamma vincent och Jennifer på besök, blev lite go fika och rese tittande, kan säga att vi var SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR nära på att boka en resa, men det fanns inte rilltäckligt med rum kvar på hotellet så de sket sig... :( vi ska kolla vidare till veckan, blir att gå in på resebyrån i stan och be dom hjälpa oss :)..

Har 6 dagars arbete framför mig nu, jobbar enda framtill onsdag sen har jag ledig helg igen! känns helt Ok , är ju några röda dagar nu så man tjänar lite bättre, skadar ju inte ;)



GLAD PÅSK på er allihopen föresten :)!


4 april.

Har under morgonen haft en stammis som behövde hjälp med att färga håret, Nu är jag just hemkommen efter en lunch med Jennie på fältet! ska strax packa in hundarna i bilen och plocka upp Jonte från jobbet och dra oss mot stan för att besika audin, hur det ska gå kan bli spännande! tror INTE att de kommer gå bra, tyvärr.

I afton ska jag ut och köra häst, underlaget suger dock men vad göra? vi får skritta helt enkelt , för nu järnspikar ska vi igång!.. senare ikväll blir de träning med Mli, fullrulle helt enkelt! :)

kakel ska inhandlas idag oxå till köket när vi lix passerar stan, spännande! :D


3 april.

Har varit en bra dag idag änsålänge, misstänker att det kommer fortsätta så! vilket är trevligt såklart :P
steg upp vid 9 imorse, ut med hundar och sedan mata hästarna. har haft besök av Jennie en stund på fm, drack kaffe och pratade lite skit :)

Eftermiddagen har jag spenderat i stallet, tog in Bajen som ser ut som en liten toffsvippa och gjorde honom redo för en körsväng, Tosca fick hänga med oxå. Pigg häst hade jag iaf,dock snäll! men som sagt så är underlaget inget att skryta över, satan så geggigt och spårigt det är! uusch vad jag längtar till snön försvinner nu och vägarna torkar upp!...Efter en joggingtur på ca 8 km gav vi upp och drog hem igen, lät honom komma undan rakapparaten idag, vi tar det imorn ist :)

Skottade och gjorde klart för ikväll så det bara är att släppa in odjuren, nu ska jag hoppa i duschen och sedan invänta Mican och Robin som kommer på besök, blir skräckfilm och gofika (inte för min del, tyvärrrr.....) får glädjas över att de andra får äta ^^

Jag har faktiskt skött  mej jävligt snygt idag, vilket resulterar INGET som helst sötsug och en mätt & belåten mia :) bra skit! senare ikväll blir de en liten powerwalk...



Dagens middag, 3 skivor fläskfile stekt tillsammans med purjolök samt 2 msk beasås, GÖTT!!


Nu blir det skärpning.

Efter att ha fuskat lite till och från nu i några veckor med en liten karamell hit och en lite karamell dit så är det verkligen SKÄRPNING nu som gäller! ställde mig på vågen nu ikväll (brukar dock alltid väga mej på morgonen) så visade den +-0, alltså ingen direkt skillnad, ska dock vara glad över att jag inte gått upp med tanke på omständigheterna!

From nu så ska jag hålla mig till 3 mål om dagen, de räcker GOTT och väl om jag äter som jag ska! sedan inget i godis/chips väg över huvudtaget! sedan ska jag dra ner ännu ett snäpp på kolhydraterna, försöka äta mera fett och protein så jag håller mej mätt längre och slipper suget.

Har 5 envisa kilon kvar som inte riktigt vill släppa, dock tränar jag ju 2-3 dagar i veckan och har gjort under 2-3 månaders tid så jag antar att muskler byggs oxå, men innan sommarn så vill jag verkligen bli av med de sista kilona, har ett par månader på mig, så LETS GO!



Finns därmed ingen anledning att fuska och förstöra allting med massa skit...




2 april.

satan vad jag har varit effektiv idag!! steg upp vid 10, gick ut med hundarna och matade hästarna sedan har jag faktiskt påbörjat STOR städning! har dammsugit varenda liten vrå, skurat golven, påbörjat dammtorkning samt städat toaletten GRUNDLIGT! nu fattas bara lite mera dammtorkning, sedan ska jag ta tag i sovrummet oxå och sist men inte minst rensa lite till bland mina kläder.. Har även rakat Bajen i stort sett färdigt, har lite finlir kvar då vi bara blev ovänner där mot slutet, han vägrade att stå stilla nämligen när jag skulle raka bak på rumpan och under magen, så vi får fortsätta imorgon ist, de mesta är borta iaf :)

Är lite bitter över att det är - grader ute nu även om dagarna! inte ok, jag vill att snön ska försvinna nu på en gång!..verkar som vi får vänta ett tag till.

Nu kl 20 kommer mamma och pappa över för att fira Jontis som fyllde år i fredags, blir lite go fika åsådär :)
sedan ska jag ta hundarna på en promenad innan jag hoppar i säng..Imorgon ska båda hästarna köras, det är vell den enda plan jag har under dagen, sen på aftonsidan kommer Mican och Robin hit och hälsar på :)! ska bli trevligt!! onsdag är det besiktning av audin, hur det ska gå kan vi allt undra över, sata bilen vägrade då starta idag! batteriet var jävlart stendött!! HURRAA....känns sådär lagom kul faktiskt..

Jag vill ha sommar och semester!!!


sen saknar Jag alla mina skogsvägar oxåååå.. åååååååhhh!


1 april.

Hemma igen efter en underbart mysig helg i fjällen med bästaste Jontis Harald och Sussiee! synd bara att vädergudarna inte riktigt ville vara på vår sida, tur att vi alltid lyckas roa oss endå :,) TUSEN tack för denna helg! ni är bäst <3


Fotad av Harald :)


RSS 2.0