31 december, nyårsafton!

Dagen började bra, tog ut hästarna osv och sedan såg jag lite "barnen i bullerbyn" på tvn tills kl blev 13, då kom jessika över och hängde med ut på en tur med gossarna, jag på Bobby bus som vanligt och jessika på Bajen :)
Red gropen rundan idag, supermysigt! sen tog vi diket hem och hästarna fick jobba på ordentligt, snö ända upp till magen, och jag fick faktikst Bobby att galoppera idag :D haha! wihoo! jag skrek utöver mig och berömde honom i massor :)! fast de var så mkt snö så trava hade blivit jobbigare för honom, så de var nog ganska självklart i detta fall att ta galopp, är iaf supernöjd! även jessika fick testa galoppa lite, Bajen tog några steg tydligen :)men han har så mkt längre ben än Bobby så de tog inte lång stund innan dom kom just baki oss, så jag och Bobby förstörde nog en aning :P haha.

redan vid 14 tiden började sat ungarna i byn smälla raketer -.- sen smäller dom typ en per timma, bara så att de ska vara onödigt! Bobby blev väldigt upprörd, Bajen reagerade inte ens , just då iaf, men hästarna fick iaf komma in i stallet direkt efter ridturen, i förebyggande syfte :) kommer bli en hemsk natt för dom, huwa ligen.

Nu sitter jag och är allmänt deprimerad, jag verkligen hatar nyårs! sen är Jonte ett svin och jag är så jävla förbannad, framför allt jävligt besviken. jag önskar att halva denna dag inte existerade!

allt har vart så jävla krångligt, fyfan.

Blir iaf så att jag spenderar kvällen i storbränna med emelie, erre kommer oxå ev!:)
blir nog ta en sup, äta massa onyttigheter osv. Sen imorgon börjar första dagen på mitt nya liv!





GOTT NYTT JÄVLA ÅR ALLIHOPA!


30 december.

Kallt som fan även idag, men endå ngn enstaka grad varmare än igår, framsteg? :P
-22 då jag steg upp vid halv 11, släppte inte ut hästarna fören vid halv 12 idag, dom tycker endå inte om att vara ute sålänge när de är såhär kallt stackarna .

vid 13,30 kom emelie hit och plockade upp mig, drog vidare mot byske och bytte bil till min mammas och for vidare mot stan,och fyfan vad människor och bilar överallt! köer i mass och massa idioter som inte borde få köra bil, en tokfan låg då på 40kmh på 110 väg oxå, jag blev förbannad och tutade när jag körde om , idioter!
väl framme på solbacken så mötte vi upp en karl som skulle köpa pappas ena mobil utanför Jula, sen for vi förbi på folkparken där emelie hämtade sin jacka som hon var klantig och söp "bort" på sledslayers ^^ , han som hjälpte henne att hitta den var tvungen att säga "ja, de ser verkligen ut som att du behöver en annan jacka än den du har på dig" :P HAHAHA! sen sa han tydligen " ja detta blev ju ett bra slut på de här året :P" haha.

efter folkaparken skjutsade jag emelie till systemet, där hon handlade för nätan 600 spänn :P fyfan!
Vi var även en sväng in på lantmanna där jag köpte 2 st spånbalar till hästarna, sen fyndade jag ett nytt grimskaft då mitt bästaste har snöat över :P! , sedan for vi hemöver iaf, och nu sitter jag här hemma och har alldeles just plockat in hästarna, nu är de faktiskt bara - 15 grader, men känns kallare!

Imorgon är de nyårs , som blir att firas här hemma hos mig tillsammans med emelie och erre :)! blir mjukisbraller tror jag ^^ och alkohol :P haha, tror de kommer bli king! ska bli så jäkla skönt att vara hemma, då får de då spåra så mkt de vill ;), sen har jag koll på mina hästar oxå, ska bli intressant att se hur Bajen reagerar på allt smällande. På dagen ska jag iaf ut med hästarna, om inte alla snorungar börjar smälla redan mitt på dan, man vet aldrig -.-!

Nu ska jag ta och he mig iväg till storbränna, jag och emelie ska se film och äta majskolvar :]!
sen nu till de sista! Denna tröja ska jag beställa hem när jag får min lön till veckan, ringde lönekärringen i stan idag och klagade lite, dom lovade att fixa allting på Måndag iaf :)!



sen avslutar vi med en mys bild på mig och min lilla vizzla från imorse :]!


29 december.

Fyfan så kallt de varit idag! eller är, i morse då jag steg upp var de -18,5 , tog ut hästarna och gav dom morgonmaten som vanligt, sen vid 13 kom emelie hit och följde mig ut och red en sväng så båda mina karlar fick komma ut :), hur mysigt som hellst om de inte vart så förbannat kallt! plummsade i snön, Bobby var het som en spis idag ! jisses, fick hålla för glatta livet stundvis :P Bajen skötte sig fint och emelie var då som nöjd :P
-22 grader när vi kom tillbaka -.- uusch!

Efter ridturen gick hästarna på sig sina täcken och gå ut i hagen igen, jag följde med emelie hem till storbränna en sväng, emelie släppte lös Fari på gården och hade tänkt att han skulle räsa loss lite , men blev inte så mkt spring :P! haha, sen fick både hubbe och dreitil vara lösa en stund var oxå, sen på slutet så tvär red emelie lite på lilla dreitil (utan någon som hellst utrustning ;) de ni snorungar ;) haha (skämt och sido) , gick så fint tills dreitil insåg att han ville gå in i hagen igen, han kröp under tråden så emelie fick snöra sig av :P HAHA !

resten av kvällen spenderade vi inne framför tvn och datorn och kollade läget litegrann, sen strax efter 22 kom Jonte och plockade upp mig.


Nu har jag nyss nattat hästarna (dom fick komma in redan kl 20 ikväll pga kylan), ska snart natta mig själv oxå hade jag tänkt, man blir så jäkla trött av sånt här väder! inte kul någonstans, nu längtar jag faktiskt efter lite sol, sen kan de vell bli varmare oxå, typ -5 grader är lagom! ge mig det.


Imorgon ska jag och Emelie iväg en sväng till stan., blir ett besök på systemet och sen ska jag tvär springa en runda på staden oxå, ska köpa mig en ny ring till näsan :)! sen är de ju rea överallt, så kanske man hittar ngt fint? får se hur mkt folk de är som springer överallt, om man tar sig fram eller :P kan vara rätt kaos när de är mellandagsrea, sen är folk så dumma i huvudet jämt -.- inte kloka någonstans!

Nyås ska jag iaf spendera hemma i fällfors, känns lättast, sen tycker jag nyårs är så jäkla överskattat!
får se om Jonatan stannar med mig eller om han festar i stan, emelie ska iaf vara mig trogen och umgås :P , blir äta god mat och sedan dricka litegrann, kanske smälla ngn enstaka raket eller ngt :) får se vad som sker, ska bli superskönt att vara på hemmaplan iaf, inte behöva bekymra sig över skjuts osv .

Nu väntar sängen, imorn blir de som sagt stan, och är de inte allt för kallt så ska hästarna ut oxå.



28 december.

Idag då jag testade jeans inne på challes blev jag så jäkla deprimerad!
ingenting sitter som de gjorde innan, vist, jag har aldrig varti smal, men smalare har jag verkligen varit!
Jag har hela tiden sagt att det finns en gräns, och jag har kommit till den nu ! 2 jävla strl har jag gått upp, och 10 kg totalt! 5 kg sen förra vintern, och fråga mig fan inte hur!?!

Nu tycker ni säkert att jag är en idiot som skriver det här, men jag gör det för att jag ska kunna se det varje dag , och skämmas ! jag mår dåligt, inte dåligt dåligt så om ni förstår hur jag menar :P men dåligt över hur dålig man är på att äta vettigt, särskilt nu över jul och före jul har de blivit så otroligt mkt skit! en massa onödiga knäck och kakor osv.

Jag har som sagt aldrig varit smal, smal kommer jag aldrig att bli heller och smal vill jag inte vara !
men jag vill känna mig sund, jag vill må bra och orka mera både fysiskt och psykiskt!

Mitt nyårs löfte i år kommer vara att jag ska bli en "sundare människa", motionera mera och äta bättre för att må bra, man mår verkligen SKIT av skräpmat och massa godis, vist kan man unna sig en bit ibland, men nu senaste veckorna har de verkligen spårat ur totalt, och jag är slöare än någonsin! uusch.

10-12 kg ska bort till sommaren, en får ta en dag i sänder och försöka att inte ha för höga krav på mig själv, men ngt måste göras, och jag känner att jag måste börja nu! från och med måndag nästa vecka börjar jag, MIA ahlqvist ett nytt sundare liv! ;) , sug på den ni!


28 december.

detta busväder verkar inte ha tänkt ge sig! snö i mass idag med, men ngt varmare iaf sånu går det då leva ute :P
tog mig en rejäl sovmorgon imorse, sov till halv 12! men tog inte in hästarna fören vid 12 inatt så dom överlevde utan problem inne, tror dom tyckte de var ganska skönt då de bara snöar hela tiden :P

emelie komme till mig vid 13 idag, vi hade tänkt lyxa oss uppe på fältet men då var det stängt :S! kollade in pipens men dom hade oxå stängt , så vi drog till byske och hade tänkt äta på nya resturangen där, men den var oxå stängd :P haha vafan, så de fick bli en kyckling tallrik på bianco för min del, medan emelie åt skrov :)
sen kollade vi in en sväng på challes där jag köpte ett par nya skor för mitt presentkort på 500 kr, så nu är de gjort.

har kommit oss hem nu, jag sitter rent utav på jobbet faktikst och ska snart pallra mig iväg till min första vårdtagare, började nu kl 17,30 och slutar 20,30, kooort dag men pengar iaf :)!

ikväll ska jag nog ut och rida/köra Bajen, sen imorgon ska både han och Bobby få komma ut på en rejäl runda :)





26 december.

Kallt som attan idag oxå, -18! mina hästar behöver verkligen ut, får fara ut och skritta dom en runda , de må vara bättre än ingenting iaf, men båda två skulle behöva sig en liten genomkörare nu, men jag tycker de är för kallt, kan inte vara hälsosamt att dra in massa kalluft i lungorna? man vet ju själv hur det är att springa när de är kallt.

Ikväll jobbar jag, börjar kl 16 men hade tydligen ingen vårdtagare fören kl 18? så blir nog en lugn ikväll kan jag gissa ganska enkelt, imorgon därimot börjar jag kl 7 till 12, sen 15-21,30, tung dag men attans vad pengar!
Behöver varenda krona nu, sen får jag ingen lön den här månaden då cheferna klantat sig :O ska leva på 1000kr till 27 januari, lycka till? tack.

Måndag jobbar jag oxå tror jag? undra om de var en kväll :P tror det, måste kolla upp det när jag börjar sen.
Tisdag skulle de bli varamare, kanske blir redan på månad? skulle bli kring -8 vilket är lämpligt! då ska hästarna få komma ut ordentligt :)


sen undrar jag lite , vad händer nyårs? :O har som insett att är vi i stan så kommer man inte ta sig hem sen, dom flesta har ju druckit och sen är garanterat ingen sugen på att köra 6 mil enkel väg 12 mil tur och retur på nyårsnatten, så jag funderar helt seriöst på att vara hemma, gud så skönt! är ju fest här i fällfors oxå om man blir sugen på dricka, så de löser sig nog. Men om ngn har ngt förslag så skriv gärna ^^!


Nu ska jag iväg till byske en sväng, måste köpa nässpray och sen ska jag nog bjuda Jonte på pizza! :)





25 december.

Nu är julafton över, känns faktikst riktigt tråkigt :P jag vill ha jul jäämt!
-17 grader idag, INTE varmt! sen dom varmaste vitnertäcken till hästarna är blöta fortfarande efter 4 dagars ständigt snöande, måste ta in dom och hänga upp dom nere i källaren  så dom blir torra till imorgon.
Bajen får ha sitt nyare vintertäcke idag, så han klara sig,Bobby fick på sig ett stalltäcke och regntäcke ovanpå det. Vill inte köpa mer nya täcken till honom då han förstår dom hela tiden, blir bara bortkastade pengar! :P
Men imorgon är dom andra täckena torra iaf.

Blir ingen körning/ridning idag pga kylan, sen ska jag snart iväg till stan på "lilla julafton" hemma hos Jonatans pappa, sen hade jag tänkt hinna in på expert oxå, får se om jag gör det, annars får jag ta de efter helgen.
 
Är de inte allt för kallt imorgon så ska hästarna få komma ut då ist  :)! har fått hem min nya pad som jag beställt till westernsadeln, sen ett nytt träns till Bajen :)

    

så de måste invigas ;)!


sen har jag testat min nya kamera idag som jag fick av Jonatan och ola igår, jag är riktigt nöjd! tycker den tar riktigt bra bilder, och sen har jag faktikst inte lärt mig alla finesser ännu,men de kommer vell :P
Bjuder på ett par bilder :)!


Bobby <3




Snö monster Bajen <3!


Nu ska jag ta och göra mig i ordning för avfärd mo stan, ser inte framimot att köra efter e4an! all denna snörök, sen tar inte mina vindrutetorkare på bilen NÅGONTING så jag ser knapt ut, får se om jag överlever färden ;)!


24 december, Julafton!

Julafton idag, började dagen med att stiga upp kl halv 10, ut med hästarn och sen vid 10 kom jennie hit och jag färgade utväxten på hennes hår :) bytte julklappar osv, sedan bytte jag om och gick ut i stallet och skottade å gjorde klart för kvällen, sen tog jag in Bajen och travade en runda runt byn, min egna lilla tradition :]
Bobby var lite ledsen över att han fick vara hemma, men jag har lovat honom att om de inte är allt för jäkla kallt imorgon ska jag fara ut en sväng :)! , rundan runt byn med Bajen gick iaf kanon! och jag är glad att jag tog honom då de var tänt marsaller överallt , Bobby hade dött :P! Bajen brydde sig inte ett dugg :) duktiga häst! pigg var han oxå, så äve han ska få sig en liten genomkörare imorgon :)!

efter ridturen gick jag in och hjälpte pappa förbereda maten och fikat, (mamma jobbade till kl 14)
klockan blev halv 3 och mamma å morfar anlände, blev fika och skrap av trisslotter som vi gör varje jul :)! sen klippte jag morfar och sedan blev de lite titt på kalle anka, även det en tradition :P men jag förstår inte att jag orkar se det, är så ruskigt trååkigt ! :P

kl blev 17 och vi åt julbord, ååh jag lovar att jag åt tills jag rullade! nåså jäkulst vad mätt jag blev, jisses!
sen där vid 19 öppnade vi julklappar, och jag är riktigt nöjd :)!
fick bla:

*digitalkamera av Jonatan och ola
*digitalkamera av mamma och pappa, dålig komunikation med dom ovan :P haha!
*presentkort hos frissan på 350 kr och en hårspray!
*presentkort på challes i byske, så jag kan köpa nya skor!
*parfym
*kort på hästarna
*200 kr av morfar
*en kameraväska


sen kommer jag inte ihåg mer :P! men jag tror det var allt, är riktigt nöjd! de enda som fattas är en dator :P men de ska jag nog ta och köpa mig nu på mellandags rean, såg att dom hade jättebra priser på onof! sen expert, så ska ta mig en titt imorgonnär jag lix far till stan, julmat hemma hos Jonatans pappa.

synd bara de här med att jag fick 2 kameror, känns dumt att lämna tillbaka en när jag fått de i present! men vad ska jag göra med 2 kameror? använda den ena till den har slut ström och sen ta den andra? :P jag vet inte, får se hur jag gör .


Nu ska jag ta och invänta Jonatan, sen blir de sängen!

fortsatt trevlig Jul allihopa :)!





23 december, dan före julafton.

Imorgon är de julafton, men de antar jag att alla redan vet :P haha!
Julstämningen har faktiskt börja kännas, igår satt jag ju som sagt upp granen, idag har jag bakat de sista julkakorna (havreflarn) och sen har jag lagt lite julklappar under granen :]

Ikväll kommer Jonte hit, ska göra en tomtegröt och sen blir de äta gröten och limpmackor med äppelmos och skinka, leverpastej och massa annat gott, supermys! <3

Imorgon ska jag dra min vanliga runda med ngn utav hästarna, brukar alltid trava ett par varv runt byn med tomteluva varje julaftons morgon/dag,  har som blivit lite av en tradition :) , får se om jessika hinner följa med så får båda mina guldkorn komma ut samtidigt :)

Blir ett kort inlägg då jag inte har så mkt på hjärtat för tillfället, ´kan nämna att jag ska ta lite julbilder på hästarna imorn oxå! , NU har jag inte mer att säga :P haha



Julstämmningen kommer krypandes! :]


22 december.

Igårkväll fick jag för mig att fara ut och rida i snöovädret då klockan var efter 22! tog in Bajen och gjorde honom redo för en liten tripp, vi tog en galopp nere efter hälleströmsvägen. hur mys som hellst om vi bortser från att jag inte såg ngt i stort sett :P! sen plummsade vi lite i nysnön som kommit, nu har vi 50 cm snö, och mer ska de komma enligt vädret, UNDERBART <3!

Idag kom jessika över och hängde med ut på en tur så båda gossarna fick följas, jag på Bobby som sköttes sig riktigt fint för att vara honom :P och jessika red på snälla rara Bajen, vi får upp i skogen och plummsade i snön, försökte få Bobby i galopp men utan resultat :P behövs nog de dubbla för att han ska fatta att de blir lättare att galoppera, fast iof! han tog faktikst ett par 3 språng upför en ganska brant backe! men de var de enda :P

efter ridturen så började jag klä granen som pappa hade vart snäll och ställt in, den var inte alls så snygg som jag trott :P men den duger, särskilt nu när den blev klädd :)! sen har jag gjort mig klar för stan, där jag just nu befinner mig och kommer göra fram tills imorgon, ska ev äta lunch med emelie på Tatung och sen ska jag förbi sussie och lämna hennes julklappar :)! sedan bär de av hemöver igen, Jonatan kommer på kvällen.

Nu ska jag och Jonte iväg och hyra film, köpa chips och dipp å sen sitta bänkade framför tvn :)! mysigt!!





21 december.

Idag när jag steg upp möttes jag av 35 cm nysnö! helt jäkla galet, bilarna var i stort sett helt översnöade !


syns inte på bilden, men de snöade nåså in i norden! jag såg knapt vart jag gick någonstans! och jag som skulle ta ut hästarna, bara ta tag i spaden och skotta sig fram mot stallet, sen skottade jag en gång mkot hagarna oxå så jag skulle slippa plummsa i snön och bli alltför blöt :P! , tog ut Bajen först, och han var helt lyrisk! han har nog aldrig sett så "mkt" snö i hela sitt liv, och tänka sig att detta bara är början på vintern :P , han sprang runt som ett tok och stegra och bockade åhade sig, sötpojken!




sen blev de bobbys tur att komma ut, han är van vid den norrlänska vintern så han var inte så imponerad :P!
han sprang en liten runda med Bajen, men sen var de som klart :P då stod han vid ledet och ville ha mat ist,
så gav hästarna morgonmaten, sen hedde jag mig in och åt fruckost med Jonte som även han steg upp ganska snabt när jag ropade att de kommit så mkt snö :P haha, annars brukar han ligga kvar hur länge som hellst.
Efter fruckost for Jonte till stan för att göra nå ärenden, och jag själv har bakat en rulltårta med smörkräm, första gången jag gjorde en och ack så lyckad den blev, jag är lätt imponerad av mina tallanger :D! ^^ så nu har jag lagt den i "ute frysen" så den är kvar fram till torsdag då det är julafton :) tänka sig att de är så nära? jisses, jag börjar få lite panik, tänk om jag glömt köpa till ngn? usch så pinsamt det skulle vara,så hoppas att jag inte lyckats med det!

På tal om det, så invigdes rockarden igår! Jag bestämde mig för att lära jessika köra, så hon kom över, och fram med remmselen då rockarden inte har nå klickfästen än, selade på och sen bar de iväg ut :) jessika fick köra hela tiden, och de gick kanoners kanon! travade runt hela byn, var riktigt mysigt faktiskt! och jag är imponerad av att det gick så bra för henne :) några gånger till så kan hon snart köra själv ;)


I afton ska jag iväg till byske , ska äta julbord med pappa och Jonte på jästis :)! ruskigt gott, jag vet en som kommer äta ihjäl sig! (jag), sen bär de vell troligast av hem hit igen, blir en lugn kväll med lite mys framför tvn tror jag, inget annat är bestämt, sen ska såklart hästarna in oxå!

Imorgon (tisdag) ska hästarna ut en sväng, ska höra om jessika vill komma över så får gossarna komma ut samtidigt och busa i nya snön , kommer dom nog att gilla :) sen bär de av mot stan, ska klippa Jontes lillebror, och sen antar jag att vi blir kvar där en stund, ska se till att ta med mig alla julklappar så kan jag passa på att lämna dom då jag lix är där :)!

Nu avslutar jag med en bild på min Bobby!






föresten! jag ska ta och passa på att hämta ut mitt nya träns jag beställt till Bajen, och westernpaden nu när jag lix ska till byske,smart av mig! ;)


20 december.

sådär ja, nu är såkallade "årets" fest bortgjord, den blev vell sådär, slutade med att jag blev ensamen och uppraggad av ngn liten pigme :P lyckades till slut smita undan, eftersom de var väldigt mkt käntfolk där så var de då inte specielt tråkigt att vara ensamen, pratade nog med allt och alla :P haha.

sen när kvällen led mot sitt slut var Jennie bussigast i världens och hämtade mig Jonte och erre som missat sin skjuts :P!


Idag mår jag faktikst riktigt bra, lite sliten bara men inte bakis iaf :P huvudsaken det.
Ska snart pallra mig ut och köra Bajen en sväng, ha tänkt ta rockarden idag och ta jessika med mig så hon får testa köra, är på tiden att jag lär henne det så hon kan börja köra oxå :D ! kommer bli kanon.
Hade tänkt ta nå julbilder idag på hästarna, men de ljusnar fan aldrig längre om dagarna! och min digitalkamera som jag har är sämst -.- ! hoppas på en ny i julklapp, eller ett bidrag så jag har råd med en systemkamera, har jag tur så kanske de blir nå rea nu efter jul, jag hoppas! tror att jag ska slå till isåfall :) ska höra med min bror om inte han är sugen på att köpa en med mig, så blir de ca 2500 k var, och de överlever man :P! snart löning, och sen gott folk blev jag 8560kr rikare i torsdags pga min hand som jag har problem med sen Macho trampade mig vintern 04, tycker dock att den summan är ganska liten med tanke på hur jäkla mkt handen ställer till det.
men man får vell vara nöjd över det man får antar jag, jag tror inte att man har så mkt att säga till om :P

Ikväll har jag tänkt ta in julgranen och klä den, ska först städa lite, dammsuga och torka golvena, sen måste jag se så att julgransbelysningen fungerar :P! annars blir de tungt.

får se om jag hinner baka lite ikväll oxå, ska nog göra nå havreflarn hade jag tänkt :) supergoda med lite grädde eller smörkräm mellan :] hur gott som hellst!  sen är det morfars favorit kakor, så de passar ju bra då han kommer på julafton :)!


Nu ska jag ta och he mig ut i stallet, ska se om jag hittar min gammla remmsele , har inga klickfästen på rockarden än, så klickselen går inte ha på den än , ska köpa nå fästen nu i veckan och styra upp det.





18 december.

Jobb idag från kl 9 imorse till 20,30 ikväll, en lång dag! men behövs, pengar är alltid trevligt att ha.
Kallt som fan är det oxå och har varit nu i 3 dagar, men igår tog de priset! -22 grader hela jäkla dagen, gick inte göra ngt! vill inte fara ut med hästarna när de är såhär kallt, känns inte riktigt hälsosamt att dra in en jäkla massa kallluft.

Blev att jag följde med emelie till stan en sväng igår, jag köpte mig en klänning som jag ska ha imorgon på sledslayers :D och även emelie köpte sig en, så nu kommer vi glittra som stjärnor och äga plejset ;) haha!

Nu är jag iaf hemma på rast, ska iväg kl 16 igen och kommer inte hem fören vid halv 9 ikväll, då ska jag skotta och ta in hästarna, dom får komma in lite tidigare nu när de är såhär kallt, dom längtar in redan vid 3-4 om dagarna nu! stackarna, tur att täcket är uppfunnet :P annars hade dom nog stått stelafrusna som pinnar! :P
sen ikväll kommer Jonte hit, han har varit hemma hela veckan pga jobb, så jag har vart ensamen , riktigt skönt faktiskt om jag ska vara ärlig! man behöver lite ensam tid ibland, de går inte att komma ifrån.

Imorgon kl 12 har jag en klippning, sen om de inte är allt för kallt ska jag ut och bränna ur Bajen litegrann, Bobby behöver ut oxå, får ta han en vända med! sen på kvällen blir de fest, en fest som jag sett framimot väldigt länge! kommer säkert suga nu bara för att jag har så höga förhoppningar på den :P skulle inte förvåna mig.


sen på tal om allt och inget, jag måste bara utrycka mig! att vart man än kollar inne på bilddagboken, så ser man massa ungar som skriver att dom vill ha en shettis att trickträna med! finns en populär tjej på bdb som heter mirakelbarn som har en jättesöt liten shettis som hon tricktränar med, dom är otroligt söta tillsammans!
men alla ungar vill försöka vara som henne, skaffa sig en shettis och göra samma sak! vist, vill man verkligen det så gör det! men jag förstår inte varför att alla snorungar som ska försöka vara likadana måste ha en shettis för att kunna göra det, en del har tilloch med redan en häst! men den duger inte att hålla på med sådant med,
ALLA hästar går att trickträna med, de sitter inte i vafan de är för ras på hästen! utan de sitter i DIG som lär ut!
man behöver inte en shettis för att kunna trickträna, jag tycker att de bara har blivit som ngt mode, vilket är helt fel! jag skulle personligen ALDRIG köpa mig en hästras bara för att just den är modern, då skulle jag inte stå med 3 st "skrotiga" som en del kallar det, varmblod ! jag älskar mina hästar för den dom är, inte för den de borde vara. Och vill jag lära mina hästar trick, INGA problem! jag behöver inte en shettis för att hålla på med sådant.

bara min åsikt.


Nu ska jag ta en powernap.




16 december.

-14 jävla grader idag, huvva så kallt!
Har premiär kört min pärla idag (skotern) , och jennie hade turen att få åka :P de är inte alla som får det ska jag tala om, då jag är så rädd om mina dämpare, men de har inte hunnit bli så guppigt nu efter lederna så de gick fint:P! blev lunch uppe på fältet, och den korta biten dit höll vi bokstavligen talat på att frysa ihjäl! fyfan så kallt.

Nu har jag kommit mig hem igen, fryser fortfarande om benen trots att jag hade täckisar -.-!
mina stackars hästar tycker de är kallt oxå , dom ser inte alltför nöjda ut och vill redan komma in :P! blir en tidigare kväll idag för dom.

Trots kylan så ska hästarna ut och röra på fläsket, jessika kommer över kl 3 och hänger med ut en sväng,kanon! då tar vi 2 flugor i en smäll, tror jag ska köra Bobby? fast har inte bestämt mig, håller mig nog varamare om jag rider, så de lutar åt det endå ;P! och jessika får rida Bajen, han har iaf hovet att sköta sig :)!

Ikväll ska jag baka lite inför jul, bla hallongrottor på mammas beställning, hon är tokig i dom! så frågan är hur många som blir kvar till jul? mina dumlekakor som blev iaf ett 30 tal är nästan slut, och konstigt nog försvinner dom på nätterna när alla sover, förutom min mamma, så jag undrar vem de kan vara? :O ;)
får försöka hitta ngt lämpligt gömställe den här gången så hon inte hittar åt dom, då ligger dom risigt till isåfall!

sen kl 20 ikväll blir de Bondesöker fru, final ikväll tror jag! ska bli spännande att se ^^




15 december.

Idag tog jag mig i kragen och drog till stan för att fixa klart alla julklappar, och vet ni? nu är jag äntliigen färdig! :D fyfan så skönt, om vi bortser från att jag blir fattigare efter varje julklapp jag köper, men de skiter jag i! nu är jag därig iaf, de viktigaste av allt :)

Jennie hängde med till stan , vi lunchade på tatung och sedan blev de röja lite på stan då ^^
sedan drog vi ut mot a-torp där jag sålde min ericsson till ngn snubbe, fick 500 spänn för den men hade begjort 750, bättre än inget, den är endå kass och jag kommer inte att sakna den vill jag lova :P haha.

Åh vilket väder de varit idag! snöat hela dagen, och jag lovar er att de var med livet som insats jag körde efter e4an idag, man såg inte ett SMACK! snörök i sinne, och lastbilar i mass! nästan så att man blundade när man skulle köra om, spårigt och jävligt var det oxå, men är jävligt glad att jag stal mammas bil idag ist för min, då hennes är 4hjulsdriven , annars hade jag nog seriöst inte suttit här just nu :P!


Nu hade jag tänkt fara ut en sväng med Bajen, blir en kvällstur idag, såg att det skulle vara -14 grader imorgon,och då kommer jag frysa ihjäl om jag ska ut -.- så bäst att dra en repa ikväll , en nöd tur :P!
Bobby får stå idag, stackarn , men blir de ut imorgon ska jag höra med jessika om hon vill med så dom får följas tillsammans, gode irriterande att Bajen inte klarar av att vara själv, måste försöka lära honom lite smått.


Imorgon har jag inga planer alls? blir vell sitta inne om de ska vara så kallt -.-



Bild på mig och vizzla från vintern 08.


14 december.

Idag har Jami varit här och skott om hästarna, blev kanoners kanon! nu är de gjort, nu klarar vi oss ett tag till.
Efter skoningen drog jag med pappa till stan en sväng, for förbi travet och käkade julgröt i logen , riktigt mysigt!
sen vidare mot lantmanna för att köpa nå spån till hästarna då jag fått akut slut, och pappa ides inte köra och hämta idag, och jag kan inte göra det då man måste köra traktor och lasta i tanken själv :P !

efter lantmanna blev de solbacken , gjorde lite ärenden där, skulle köpa presentkort på Jula till pappa men då kommer han in just! eländet, så de blev inget av. Nu måste jag alltså till stan igen den här veckan, eller de hade jag behöbt oavsett, men endå -.-

ingen ridning/körning idag, har rent utav inte hunnit! så imorgon har jag det som prio 1! ska ut och galoppa med Bajen hade jag tänkt, sen behöver Bobby ut oxå men han få komma på onsdag då jessika kan hänga med ut, (Bajen blir tokig av att bli lämnad ensam) vilket stackars Bobby får lida för, men förhoppningsvis ska de gå lära av honom litegrann iaf.

Blir nog stan imorgon eftermiddag då jag ridit här hemma, jennie hördes som hon ville med, så de blir ju kanon med lite sällskap :)! imorgon ska jag inte fara ifrån stan fören jag är färdig med de förbannade julklapparna!
sen måste jag förbi lokalen imorgonkväll och faxa in mitt lönepapper för november, så jag får lön nu den 27, tråkigt vore de annars! så de måste jag komma ihåg, tror dock inte lönen kommer ligga på mer än 4-5 tusen? men de är bättre än ingenting, helt klart.


Nu ska jag ta och he mig ut i stallet och städa efter skoningen, sen skotta ur hela boxarna så ska dom få nytt fräscht spån som dom kan mysa i ikväll :)! sedan ska jag nog ta och lägga mig, helt seriöst! jag är jätte trött, sen har jag sängen för mig själv ikväll ;) ska bre ut mig i sinne kan jag lova.



snart :)


13 december.

Lucia idag!


Gårkvällen blev sådär, började lite halvtråkigt och slutade bra :)! den blev alltså helt godkänd.
Ngt sliten är jag idag iaf, tilloch med aningens bakis och jag drack faktikst inte så mkt! :O uusch, jag som alltid brukar klara mig, men de var endå lindrigt så jag ska inte klaga.

Idag har jag inte åstakommit allt för mkt, jessika kom över vid 1 tiden och hängde med ut med mina guldgossar en sväng, vi tog en riktig mysrunda i skogen! otroligt skönt var det, om vi bortser från att mina fötter vara som istappar -.-, Bobby var pigg som en mört och Bajen skötte sig fint som vanligt , han har dock tappat en sko, tur att Jami kommer imorgon och skor om dom.

Nu ikväll blev de äta pizza på pipens, sen blev de lägenhetsvisning! jätte fint var det, är 6rum + toa, men man behöver inte hyra alltihopa, de är så smart bygt , så jag sa att blir de ngt blir de isåfall köket ett sovrumm och vardagsrummet, köket är jättestort! sovrummet är stort och myisigt , sen vardagsrummet är oxå jätte stort ! sen med öppen spis :] ! han skulle fundera lite över pris osv, så skulle han höra av sig .
Jag är jätte peppad iaf! vore helt perfekt.


Ikväll är jag riktigt jäkla trött, tur att stallet är klart för kvällen så jag slipper göra de nu ;P!
ska bli riktigt jäkla skönt att sova inatt, blir en tidig kväll!



12 december, min brors dag!

Idag fyller min bror 22 år, säg grattis!

Iaf så¨har jag tillbringat natten i ursviken hemma hos Jonatan, igår afton blev de kalas hemma hos hans pappa och sedan vandrade vi ner till hans mamma dit harald och sussie komme och gjorde oss sällskap :) blev film och lite gosaker, sen såg vi liite lite idol, och de blev iaf erik som vann! inte oväntat, men man vet aldrig med svenska folket^^

Nu har jag iaf kommit hem, för 2 timmar sen ungefär, tagit ut hästarna som jessika var snäll och tog in igårkväll :) , nu sitter jag här och funderar på om jag ska ta en powernap då de blev tidigt upp imorse, eller om jag rent utav ska göra ngt vettigt? jag hinner iaf inte ut och köra Bajen nu då jag och emelie ska till stan en sväng kl 13 för lite små ärenden, nämligen fest ikväll :P! resten får ni räkna ut själva^^

Efter en snabbis i stan så ska jag ut med Bajen iaf, sen in och baka tårta och sedan göra middag! ska även hinna göra mig i ordning för kvällen oxå, fråga mig inte hur jag ska hinna allt :P för de vet jag inte riktigt själv heller.
ska ge min bror sitt 1000kr paket oxå, fan ta han om han inte tänker bli nöjd :P den var dyyr! nu kan jag lika gärna skriva vad jag köpt, då han inte är hemma och troligast inte ens läser ming blogg i huvudtaget :P ! en tröja är det iaf, riktigt jäkla snygg! nästan så att jag vill ha den själv, får vell stjäla den ngn gång framöver :P

Imorgon är det lucia, då kommer jessika över och hänger med ut med hästarna, så ska vi fara ut och mysa en sväng :] ! sen vet jag faktikst inte vad som händer? troligast ingenting :P

Måndag blir de jobb, sen kommer jami hit och skor om mina gossar!

sådär ja, lite uppdate blev de iaf :) nu ska jag nog förhoppningsvis göra ngt vettigt.




Måste ju hedra min bror på hans födelsedag ;)!!


9 december.

Idag är jag då så trött att jag knapt vet vad jag heter! skojar inte -.-
tror att de är det gråa vädret som gör att man känner sig extra "slut" om dagarna, jag vet inte?
Iaf så hade jag en klippning idag kl 14, sen kom jessika över och följde mig ut och red en sväng så båda gossarna fick följas :) gick fint! förutom att vi knapt såg vägen av all dimma ! :S men blev en skritt runda som avslutades med lite jogging, Bajenvar så himmla pigg idag och Bobby var lagomt tjurig då han inte fick vara först :P så jag tror de blev ett par 3 bakutsparkar :P skiithäst^^

Nu är jag iaf inne, stallet är klart för kvällen så jag sitter bara och väntar på att kl ska bli 8 så jag kan se bonde söker fru finalen, om de nu är final idag? vet inte, men tror det iaf :P! sen senare ikväll ska jag baka dumlekakor, så otroligt goda <3 ! Jonte kommer hit ikväll oxå, så då kan jag bjuda honom på kaka och mysa sönder honom lite, blir nog en ganska tidig kväll idag då kl blivit över 2 om nätterna innan jag behagat att gå i säng -.-

Imorgon ska jag till stan en sväng med Jonte, hjälpa honom lite med julklappar och sen ska jag fixa de sista som jag har kvar, sen är de färdigt! tänka sig att jag varit så duktig i år, heelt sjuk :P! är lätt stolt över mig själv!^^
senare mot afton blir de ut med Bajen en sväng, ska nog köra honom tror jag.

Fredag har jag 2 st klippningar mitt på dagen, sen kommer jessika oc hänger med ut och rider så hästarna får följas även då, himmla praktiskt :)! sen på kvällen blir de idolfinalen, inget mer än så är planerat tror jag.

Nu ska jag ta och ge hästarna middag, sen ta en powernap , annars finns risken att jag somnar stående!!:O


8 december.

Helt sjukt så trött jag är idag, blev ganska sent igårkväll och sen blev jag väckt av jobbet imorse som undrade om jag kunte rycka ut akut i afton och jobba, vist kan jag det! men blir ngt irriterad då man får veta samma dag, man hinner planera in massa andra saker och sen måste man strunta i dom , fast idag var de helt okey då de handlade om sjukdom, sen vill jag ju jobba så de är klart de är bra när dom hör av sig! men ni förstår vad jag menar?.

Iaf så har jag varit ute och ridit Bajen en sväng idag, och han var riktigt pigg! blev mkt galopp idag, och de var en svettig pålle nr vi komme tillbaka till stallet igen :) , han springer som sagt fortfarande in i galoppen, men när han väl kommit in i den så är den jätte fin! sen blev jag helt chockad idag, jag prövade att korta upp honom en aning mer än vad jag gjort tidigare, och han lyckades hålla galoppen iaf ! duktiga hääst :) kul med framsteg.

Bobby har fått stå idag, men imorgon ska han få komma ut en sväng har jag tänkt :)! ska höra om jessika kanske vill följa med, så får båda gossarna följas, då dom tycker de är så mysigt :)! sen på afton sidan ska jag fara till stan och sova hos Jonatan, hans pappa fyller år imorgon och sen torsdag ville Jonte att jag skulle gå med honom på stan en stund och hjälpa honom med julklapparna, så de har jag lovat att göra! sen ska jag nog fara förbi christer en sväng och kolla läget, lämna hans julklapp osv :)sen vidare hemmåt till mina hästar.

På lördag fyller min bror år, har köpt en present till honom för 1000 kr! så bäst för honom att han blir nöjd :P
eftersom han får en så dyr födelsedagspresent blir de ngt väldigt billigt i julklapp, men vad vet jag inte än, de får jag fixa på torsdag då jag ska med Jonte på stan, sen ska jag fixa en julklapp till pappa oxå, vet precis vad jag ska ge! sen till Jontes låtsaspappa (hans mammas karl) och Jontes lillebror vincent, sen jennifer! henne hade jag nästan glömt bort, hon bor i umeå nuförtiden så henne ser man inte alltför ofta :P! de måste jag komma ihåg att fixa, vet nog på ett ungefär vad jag ska köpa :)!


I helgen ser de lugnt ut, om vi bortser från min brors födelsedag på lördagen, då blir de vell tårtbakning och massa sådant.sen ska hästarna ut och motioneras såklart, och även söndag :)!





7 december.

jag riktigt känner hur dags de börjar vara, jag vill ta ännu ett steg ut i vuxenvärlden!




frågan är bara den, när? var och hur? såhär orkar jag inte ha det längre.
ngt måste göras snart, och då menar jag snart! jag bryter ihop annars.




6 december.

Igårkväll blev de bak av lussebullar, och för att vara första gången så är jag riktigt nöjd! goda blev dom, men utsendet kan vi ju diskutera :P! men spela roll, dom ska lix bli "mosade" när vi tuggar dom ^^

Idag har hästarna fått sig en vilodag, igår morse när jag tog ut hästarna upptäckte jag att Bajen var tjcok i vänsterbak ben, kylde ner det och sen var de inte mkt mer med det, imorse var svullnaden massor mkt bättre! men därimot var det som en typ galla baki kotan, sen var han ngt varm och had epuls, vilket tyder på att ngt är tokigt, så jag kylde ner benet med isbalsam och sen fick dom gå ut i hagen, han var absolut inte halt eller ngt sådant! så jag lät det som vara.

kl 15 var de kalas i boviken hos Jonatans farfar, så före jag begav mig dit så gick jag ut i hagen och klämmde och böjde benet på Bajen, hade han haft ont hade han hoppat upp i taket!! så de var positivt att han inte reagerade .
Och nu när jag kom hem gick jag direkt för att kolla benet, och nu är de inte mkt svullnad kvar, sen var benet kallt och jag kände ingen puls :) skönt! men vi får se hur sen ikväll när jag ska ta in dom hur de ser ut, troligast har han bara vrickat sig lite .


Har ringt jami idag, den 14 december kommer han hit och skor om mina guldgossar :) blir nya pjucker och längre brodd + snösulor, kommer bli kanon! ska nog köra på en 11 eller 12 mm brodd denna gång, nu när de kommit så pass mkt snö, och ännu mer lär de komma :P!

har även hunnit med att prata med christer idag, pratade på i över 20 min om det mesta! måste förbi honom ngn dag framöver innan jul och ge honom hans julklapp, ska ge honom en kalender för 2010 där alla travdagar i hela sverige står med bla :)


Ikväll kommer emelie hit, ska bjuda henne på lussebulle och sen ska vi nog ev baka pepparkakor :] !
sen efter det ska jag ut i stallet och göra klart för mina hästar och låta dom komma in , sen väntar sängen.
Imorgon ska jag nog till stan en sväng, ska förbi hos Jonte så hans pappa kan fixa med min rygg, sen tänkte jag fixa klart de sista julklapparna så jag har de ur världen, tänka sig att jag rent är i tid i år med detta :P! otroligt!

sen ska hästarna ut imorgon, ja, iaf Bobby, får se hur de ser ut för Bajen :)



5 december.

Blir ett kort inlägg idag.

Idag har jag myst med Jonatan hela dagen fram till kl 14 så han for iväg för att jobba :/!
sen har jag varit till byske en sväng och handlat lite så jag kan baka ikväll, ska göra lussebullar och imorgon ska jag göra anisgrisar :]!

nu kl 18,30 kommer jessika över och hänger med ut och rider en sväng, efter det ska jag göra klart i stallet för kvällen och sedan blir de bak resten av denna kväll! hoppas att Jonatan kommer hit och sover , kände inte för att sova själv inatt :/!


föresten! var på bio igår med Jonte harald och sussie, såg the paranoid tror jag den hette? ngt liknande iaf, en skräckfilm var de hur som hellst, och jag som är livrädd för sådant tyckte faktiskt att den inte var så farlig, slutet var värst! men de var enda gången jag blev riktigt skraj! :P

Imorgon ska jag som sagt baka , sen blir de ut med hästarna och mot afton sidan ska jag och Jonatan på kalas hos hans farfar, blir nog trevligt :)!





3 december,inlägg 2.



Jag känner att jag måste uppdatera ännu en gång ikväll! :)
trots -15 grader, så tog jag in Bajen och for ut och red i månskenet, hur mysigt som hellst! se blev de en låång galopp på hemvägen, helt jäkla underbart!

För er som inte vet så får jag ut med Bajen i tisdags och skulle testa få honom i galopp, var förberedd på det mesta ^^, började med att värma upp honom i trav , sen ökade jag lite eftersom och från och med då jag bestämde mig för att fatta galoppen så tog de inte mer än 100 meter innan han kom in i den, jag tappade hakan och blev hel stumm, tills jag sedan skrek som ett barn av lycka och berömde honom i mass :) ! blev så otroligt stolt över honom , duktiga gubbe <3! gjorde en fattning till vilket gick super även då, och de gick även korta upp honom en aning utan att han bröt av , så jag är ruskigt jäkla nöjd! trodde att de skulle bli något kämpigare än så, då han aldrig någonsin galopperat med ryttare förut!

Ikväll därimot gick de ngt trögare, blev full fart i trav först , försökte driva in honom i galopp från det men gick inge vidare, saktade av och gjorde ett nytt försök, och då funkade det fint :)! om någon vecka sitter nog detta som en smäck tror jag, kommer nog inte bli några större problem :)!

När vi kom hem från turen ikväll där vid 18,30 tiden så skottade jag och lät mina gossar komma in, tricktränade Bobby litegrann i stallgången innan jag släppte in honom, och han var bara allmänt hetsig idag och ville bara äta upp handen på mig (godis ni vet) , han blir så till sig och ville göra allt på en gång! vilket inte blir ngn höjdare, så de blev ingen lång stund vi höll på. Funderar på det här med klicker ist för godis, men samtidigt tycker jag att hästarna ska få godis till en början tills dom förstår vad det är man menar, sen är jag inte sådär jätte seriös heller och har världens mål inom trickträningen, utan vi gör som bara lite smågrejjer för skojskull :)!


Tänkte att jag ska lägga upp en liten veckoplanering, endast för att jag är cenil och glömmer saker hela tiden ;P!

Fredag: klippa tant karin kl 12, sedan hämta hö till hästarna, sen ska båda gossarna komma ut på tur!
blir stan på kvällen och umgås med harald och sussie^^!
Lördag: rida hästarna, leta julgran!
söndag:städa huset, trickträna Bobby , Bajen ska få massage, städa stallet.

mamma och pappa har föresten dragit till fjällen ikväll, så jag har 2 hundar nu här hemma som jag oxå ska hinna med, min lilla skrutt är så liten och behändig och är inte så svår att ta med sig, men azzi är ngt krångligare ;S!
men de löser sig, hoppas bror min är hemma i helgen , då får han offra sig ngn timma.


sen imorgon ska jag ta och svänga förbi byske en snabbis då jag lix ska till stan och hämta hö, Bajens nya vintertäcke har nämligen kommit, äntligen!

Nu är de sängen som väntar, imorgon är en ny dag.
Godnatt!





3 december.

jag hatar när jag hoppat över att skriva en dag, då blir de alltid kaos och jag vet inte vart jag ska börja ngnstans :P! men iaf, börjar med gårdagen då jag och Jennie spenderade dagen i piteå för att kirra lite julklappar, gick fina fisken för min del faktiskt! fick ihop hela 4 st, + att jag redan har till 3 här hemma som jag fixat förr.
så nu återstår, hmm få se? 5 st tror jag ganska precis?  och för en gångskull vet jag på ett ungefär vad jag ska köpa :D de är inte alla gånger ^^ , de var hur som hellst väldigt trevligt i piteå, så himmla mkt mysigare än i skellefteå stad, dock är de så långt mellan dom 2 galleriorna dom har, så när man gått typ 3-4 vänder fram och tillbaka så blir man ganska less :P! men stämmningen i piteå är en helt annan, beydligt mkt trevligare folk!

Kom hem från piteå vid 19 tiden, jag chillade här hemma en stund,gav hästarna mat och sen blev de bondesöker fru! när de slutade kl 21 så kom jessika över och följde med ut och red en sväng, var hur mysigt som hellst då de var månsken! :] jag red Bobby som skötte sig fint förutom att de blev en sväng ner i diket då de råkade prassla till i skogen, och jessika red på Bajen som skötte sig väldigt fint hela ridturen :)! som vanligt istort sett.

kl blev ca 22,30 innan vi var tillbaka, gjorde natt åt hästarna och sen bar de av till emelie i storbränna för att följa med henne ut på en "nattlig" barbacka tur i månskenet, var hur mysigt som hellst om vi bortster från att jag höll på frysa ihjäl om mina fötter :P! , sen efter turen (var inne ca 01,30 :O ) så gick vi in och smakade på lite knäck som emelie gjort, ååh så gott de var! sen blev kl typ 2 och jag insåg att jag måste börja fara hem och sova :P


Idag har de vart en lugn dag, jag och jennie har käkat lunch på fältet och sedan tog vi min bil och drog ut och letade julgran! vilket vi har gjort heela dagen, utan resultat -.- har ganska nyligen kommit hem efter 2,5 timmars körning! att det ska vara så jäkla svårt att hitta sig en julgran, jag blir tokig! nu måste jag gå på min reservplan, som jag inte tänker nämna här :P!

-13 grader är de ute nu, riktigt jäkla kallt alltså! men ska ta och klä på mig och dra ut och rida Bajen en sväng tänkte jag, sen får dom komma in tidigt ikväll då de är så pass kallt.

Ikväll ska jag till storbränna och se mammas pojkar med emelie, sen Glee! en riktigt bra serie som jag faktikst lyckats hänga med i från starten, inte alla gånger !





1 december.

Nu är det en ny månad med nya möjligheter, december månad tror jag är den mysigaste månaden på hela året!?
med allt julpynt och julstök osv, sen blev de ju då ingen dålig start på december då vi fick 15 cm snö igår! helt underbart! äntligen är de vitt ute och man kan ha gott samvete över att man plockat fram julgrejjerna :)

Igår var jag till byske till frisören, gjorde ljusa slingor på min "utväxt" som folk säger är obefintlig,men jag ser den själv :P! men nu är den borta, blev supernöjd! sen for jag vidare till stan där jag gick in på royal och köpte GROOV spc och magtarm pulver till Bajen, sen frågade jag om klippmaskinen där, och dom hyr ut och de kostar 200 kr dygnet, alltså inte så dyrt! därimot ville dom att hästen skulle vara duschad och schamponerad innan man använder den, vilket jag tycker kan vara lite svårt nu på vintern :O men de dom inte vet lider dom inte av^^

efter royal blev de solbacken och in på jula en sväng, köpte en till blå ljusslinga som vi ska sätta i ute granen då den ola köpte för ngn dag sen inte räkte runt hela, sen for jag vidare mot ursviken hem till Jonatan.
Åt middag och sen fixade roger ryggen på mig, efter det for jag till byske igen och satt med mamma på kiosken en stund och filosoferade, tills jag kom på att jag skulle fara och hämta hem min westernsadel och hälsa på Macho lite, sagt och gjort^^ väl där så hälsade jag lite på macho som inte alls var så brydd över att jag kom :P känns bra på ett sätt faktiskt, man märker att han trivs ! sandra kom ut en sväng och pratade lite, sen tog jag sadeln och for hemöver.


Idag är de helt underbart väder ute! solen skiner och de är massor med snö på träden :] på backen oxå iof^^
ska snart gå ut och ta in Bajen och göra honom redo för en ridtur, idag blir de på med westernsadeln, ska se om jag kan få honom i galopp , kan tänka mig att de kommer bli ngn enstaka bakuspark och ngt bocksprång, men med westernsadeln så sitter jag som en smäck :P! hoppas jag, den som lever får se^^!

har inga planer för kvällen förutom att Jonte kommer hit efter jobbet, blir nog en tidig kväll med lite film kan jag tänka?




RSS 2.0