26 november.

Nu är outfiten kirrad inför sleedslayers den 4 december efter några timmar på stan med Mli, satan så kallt de är ute btw! och så avis jag blir på all snö dom fått i skeå, vafan!? har inte fått en centimeter här i fäll medan de toksnöat i stan -.-
Nu är jag iaf hemkommen (för ett tag sedan) har gett hästarna lite mat och nu ska jag strax ta och börja stryka julgardiner!
ska försöka få de klart ikväll/natt så jag har de ur världen,  har inhandlat lite chips och dip som jag kan smaska på i farten ;D

ska ta och börja med köksgardinerna, sen tar jag en liten paus och springer över och tar in hästarna och gör klart allt det så jag kan fortsätta sen. Var förbi royal en sväng idag och köpte mig ett par rejäla handskar så jag förhoppningsvis inte ska frysa ihjäl, återstår att se! sen en ny grep så jag slipper vara förbannad på den jag har (flera piggar har lossnat) .

Med andra ord så har några hundralappar spenderats idag, men på välbehövliga grejjer! tycker jag :P.
Imorn om de inte är svinande kallt så ska jag ut och köra Bajen en runda innan jag och Jonatan beger oss mot staden, men troligtvis lär de vara kallt då klart.se visar -17 grader, då blir de INTE ngn körning kan jag lova, BURRRR...

söndag blir de rätt lugnt, ska ev hjälpa mamma lite på kiosken då de är julskyltningen på aftonsidan, sen ska jag hinna julpynta klart hade jag tänkt och sedan ska hästar och hundar hinnas med :)!

föresten, har jag inte en snäll karl som hämtar hö åt mig? ringde och bad honom göra det idag då jag inte skulle hinna hem i tid, så han for och hämtade en rundbal + lite småbalar , så nu klarar vi oss ett tag framöver :) köpte honom en ostkroks påse som belöning :P hehe.

Nej som sagt, gardiner var de ja!? sen vill pollehästarna komma in!

<3


24 november.

sataan så kallt och hemskt de är idag, -13 grader plus att det BLÅSER!?! - 13 är vell överträffligt, men att de ska blåsa på det är inte ok! har iaf vart ledig idag , var så kallt imorse att jag lät hästarna stå inne framtill halv 12 ungefär, då jag gick in i stallet låg Lilleman fortfarande och sov och var gode missnöjd över att måsta gå ut, han är en sån som skulle kunna bo inne året runt tror jag X), därimot Bajen och Bobby var lite smått irriterade över att jag var så sen, sen då dom inser att de är kallt ute vill dom in direkt , dumma djuur :)

så vad har jag gjort idag då? inte så mkt faktiskt, har vart till byske med Jonte en sväng och handlat litegrann, sen for jag förbi sandra som har macho och lämnade ett täcke som jag inte behöver, är lite fört stort för mina gossar, tror de är strl 155 på det? trots att Bajen är rett rejäl så är han av den tunnare modellen, så han ser ut som ett vandrande tält då han går omkring i det där, så de passar säkert macho alldeles utmärkt då han är väldigt grov :), macho såg iaf jätte fint ut och ingen hälta över huvudtaget kunde jag se, till er som inte hängt med så var han lite stel där ett tag och såg nästan halt ut pga att dom inte fick sko honom högerbak, men nu hade Jami vart dit och slått fast skon och han kunde inte heller hitta ngt fel på honom, därimot trodde han att han kanske hade haft ont efter en sträckning eller ngt som han fortfarande kommer ihåg, och att han blir rädd om benet då man lyfter de på ett specielt sätt. Men hon skulle ta dit en tjej som var duktig på att känna om ngt är snett ngnstans eller dylikt, så de blir säkert bra . Fick se lite då hon red honom idag och han såg fantastiskt fin ut! så jag tror inte att de är ngt allvarligt :)


Förövrigt fick jag inspiration till att städa stallet ikväll, så de är vad jag ska sysselsätta mig med! är verkligen på tiden, har grymt mkt skrot liggandes överallt som jag måste he bort. sen ska jag gå igenom alla täcken och se vilka jag ska spara och vilka jag ska he bort/sälja, trår att jag har ett regntäcke till övers i strl 145 om ngn skulle råka vara intresserad?..
Sen får vi se om jag trotsar kylan och her mig ut och kör en sväng, känns motigt men va fan.

Imorgon så jobbar jag eftermiddag, ska hinna ut med hästarna på förmiddagen en sväng tänkte jag.
Fredag är jag ledig och då blir de stan med Mli en sväng för att inhandla ngt snygt till sleedslayers den 4 december, sen får vi se om jag hittar nå julklappar? hade tänkt att jag skulle vara  i tid iår för engångskull, dock känns de surt att måsta handla massa grejer då jag fick så lite i lön den här månaden, väldigt opassande! ska klara mig på 10 tusen kr till nästa månad, och då går 3000kr till huset, 2000kr till tankning så då har jag 5000kr kvar att köpa julklappar på och nädvändigheter till mig själv, KUL? -.- får sätta mig och göra en budget tror jag, är rätt sjukt vad man köper saker som man inte ens "vet" att man har köpt, vill med andra ord säga massa onödigt skit! måste fan skärpa mig lite..

i helgen väntar festligheter och som vanligt hästar hundar och allt sånt där som man sysslar med varje dag.
Nu ska jag pallra mig ut i stallet och styra upp livet därinne litegrann! sen väntar sängen, igen, känns som man sover jämt?



vinterbild på Bobby från 08 <3

Måste förövrigt sätta igång honom , han är så sjuukt otrevlig att ha å göra med nu förtiden att de går inte beskriva!
han har så mkt energi att han inte vet hur han ska ta sig till stackarn.Han är helt klart inte en häst som gillar att stå mkt :P


23 november.

Telefonen ringde just och de var ngn snubbe som ville intervjua mig om vad jag tyckte om sjukvården, rätt intressant faktiskt! sen tycker jag att de är bra att dom kanske ev ngn gång kan ta tag i skiten..

Just nu sitter jag och filosoferar lite, snön faller ner ute och de är -10 grader. hade tänkt börja med nå lunch till Jonte men insåg att vi inte har så mkt "enkelt" att laga till, så då ids jag inte :P ska strax gå över till stallet och köra Bajen en runda, sen hoppas jag på att jag hinner snöra mig i duschen en sväng innan jag måste he mig iväg mot arbetet.

Förövrigt så längtar jag MASSOOOR tills jag får ta fram julgrejjerna till helgen, men frågan är om jag ska ta fram alltihop på en gång, eller om jag bara ska ta fram julstjärnorna/stakarna och hänga upp gardinerna och vänta med tomtarna ett tag?
är ju faktiskt rätt skönt att göra bort alltihopa, men jag har inte bestämt mig än. Får se hur suget är på fredag/lördag då jag sätter igång helt enkelt :P

sen måste jag ta tag i stallet oxå som ser ut som ett slagfält, jag har så mkt saker att jag inte vet vart jag ska he allting, Täckena är fan värst! jisses vad plats dom tar, jag måste försöka komma på ngn lösning på de hela iaf.

Näe nu ska jag ta och rota lite mer i frysen, jag är ju hungrig!!?!



En liten bäbis vizzlaa <3 tänk om hon vore såhär liten söt och snäll alltid!


22 november.

dags för ett inlägg känner jag då de var ett tag sedan sist nu igen, men jag har som ingen inspiration eller tid till att sitta här igentligen, men nu tar jag mig tid helt enkelt. ska strax ta tag i huset som ser ut som ett bombnedslag (lämnade vizzla lös inne i ca 1 timma) och hon rev vell ner och tuggade på ungefär allt hon hittade? Tur att jag hade Tosca i buren, annars hade hon säkert glatt hakat på. En sak är iaf säker, då lönen kommer så ska de inhandlas en bur till!!

Har vart rätt risig de senaste 2 veckorna, har som aldrig känt mig utvilad och vart trött hela tiden! väldigt drygt, men tror att de börjar kännas bättre nu, ska införskaffa mig de där Mivitotal som är på reklamen, sägs att de ska vara kanonbra?
värt att testa iaf. Idag blev de lunch på fältet, sen en sparktur med hundarna tillsammans med Jennie i det härliga vädret, synd att de var lite kallt bara. Nu i afton ska jag städa litegrann, ska ta och dammsuga och skura golven, plocka undan och göra sånt där tråkigt som man måste göra, sedan ska jag ta ut Bajen på en körtur, blir intervaller i backen idag hade jag tänkt.

Imorgon jobbar jag eftermiddag, börjar 15,40 så är de inte för kallt ska jag ut och rida både Bobby och Bajen, annars tar jag den enda iaf^^. onsdag är jag ledig så då blir de ut med hästarna och hundar å allt sånt där som ni redan vet att jag pysslar med om dagarna :P har inte allt för händelserikt liv kanske^^

såhär kommer min vecka se ut på ett ungefär :

Tisdag: rida, sparka med hundarna,jobba
Onsdag: köra/rida, sparka och pyssla på.
Torsdag:rida, handla, jobba
Fredag:´HELG! rida/köra,sparka med hundarna, ev en sväng till stan osv.
Lördag:Rida hästarna, sen ev fest på kvällen
söndag:Lugn dag med lite städ och mys, ev lite jobb på skyltsöndagen i byske på afton.

orkar som inte skriva upp alla sysslor man gör om dagarna, då skulle man kunna hålla på i en evighet :P men ni ser på ett ungefär vad som sker iaf^^, nu ska jag ta tag i städningen så jag blir klar ngn gång, sen ut med sparken en sväng och sedan stallet!

<3


16 november.

ledig idag, mkt skönt måste jag säga! steg upp halv 10 och gav hästarna mat och allt som vanligt, kan tänka mig att de är ngn som funderar om jag inte har någon slags rutin med mina hästar på morgonen, och njaa, dom är faktiskt van att stå inne framtill 10 på mornarna, och de tycker inte jag gör ngnting alls då dom står ute till 22-22,30 på kvällarna om de inte är dåligt väder eller dylikt. så dom får alltså mellan 10-12 timmar utevistelse varje dag, och dom är inte de minsta misnöjda över det :)
ibland händer de att dom kommer ut lite tidigare ifall jag ska iväg och jobba, men oftas jobbar jag eftermiddag nu för tiden så de sker inte så ofta. På sommartid går de såklart ute jämt om de inte är regn och "kyligt", som sagt så är dom nöjda som de är, händer tilloch med att då jag kommer och ska ta ut dom så  ligger hela högen och sover fortfarande X)

Nu till dagens bravader, for och åt lunch med jennie på fältet halv 11, senhem och dö framför tvn 1 timma och sedan tog jag Bajen på en lång och rätt intensiv ridtur , från min sida iaf :P Bajen var pigg som en mört och låg på en hel del,  skulle jogga en bit som slutade med att han tjuvökade hela hela tiden och jag fick sitta och bromsa bromsa bromsaa, till sist blev jag less och släppte iväg honom och han drog iväg i världens galopp, JÄDRAR va de gick alltså! lät honom löpa på en bra bit , sen kom vi mot vägen så då var de bara bromsaa för allt jag var värd X) han stannade faktiskt då jag sa åt honom att han kunde bli påkörd annars :P heheh! nee, så var de inte, de gick faktiskt braa :) sen försökte jag lugna jogga ner honom lite, vilket slutade med en galopp till, SEN gav han sig! då tränade vi lite på att ställa åt höger/vänster, gå lite skänkelvikningar osv (eller va vi ska kalla de än så länge? ;P) sedan skrittade vi hem igen.

I afton var jag en sväng till Byske och handlade lite grejjer, pappa kom hem från kiruna inatt så jag har gjorde en farsdags tårta till honom som vi avnjutit ikväll allihopa, den blev riktigt smarrig! sen gjorde jag även en mjukpepparkaka för första gången som blev kanon bra! så har jag såklart tagit in mina hästar och gjort bort allt sådant, nu ska jag strax hoppa i säng så jag vaknar i vettig tid imorgon, ska till byske igen en sväng och slinga may-lenas hår, sedan ska jag baka lussebullar!

måste komma ihåg att påminna mamma om att fara förbi Royal en sväng och inhandla nå fodersäckar så vi klara oss ett tag till då hon lix skull åt stan imorgon. Föresten! ett superbra tips till er som har hästar med känslig/dålig mage, ge dom Loppfrö!
ger det till Bajen ca 1 dl om dagen i förebyggande syfte då han var rätt risig förra vintern , sen har han känslig mage överlag.
Är oxå bra att ge i förebyggande syfte mot kolik osv då de rensar ut slagg och skit som inte ska vara i tarmen.
Går din häst i grus/jord/sandhage är de kanon att ge då hästarna ofta får i sig en del av det, en del (tex mina) går omkring som dammsugare och stoppar i sig de ena och de andra, de rensar ur och stabiliserar hästarnas magar, och jag är supenöjd över hur loppfrö har hjälpt Bajen! :) jag beställde hem 14 kg från stenbergs hästeri , kanon bra pris !

såhär står de på om loppfrö på deras hemsida!:


Det loppfrö som säljs från Steneberg Hästeri odlas i främre orienten och har vårt svenska groblad som närmaste släkting. Loppfrö blir mycket klibbigt i kontakt med fuktighet, varför det hjälper hästen att föra ut sand från tarmen med träcken. Det motverkar dessutom diarré och verkar lösgörande på förstoppning. Många av de produkter som ordineras i olika sammanhang som tarmreglerande medel både till folk och fä innehåller loppfrö. Det säljs också malt loppfrö men det är dyrare. Verkan av helt resp. malet loppfrö är den samma. Malt loppfrö används av veterinärer för sondning.


Dosering:
Till stor häst rekommenderas 2 dl 2 gånger dagligen i minst 10 dagar vid misstänkt eller konstaterad sandkolik. Givor på 5 dl 2 ggr. dagligen förekommer och allt därimellan ner till 2 - 1 dl Om man tror att hästen efter en tids behandling fått ut det mesta av sanden som orsakar problem kan man fortsätta med t.x. 1 dl 2 ggr dagligen eller 1 dl/dag beroende på sandintag och storlek på häst. Det finns inga absoluta rättesnören vad det gäller doseringar eftersom det är fråga om bedömning från fall till fall. Man får gå efter observationer och sunt förnuft. Att fortsätta en vecka - 10 dagar att ge loppfrö efter att hästen inte längre har möjlighet att dra i sig sand, som t.e.x när det är frost eller snö, eller när gräset är långt nog, får anses vara en bra idé. Många hästar får loppfrö året om t.ex 1 dl om dagen för att förebygga sandkolik när förhållandena motiverar detta

Loppfrö mot diarre:

Många hästar drabbas av diarré och vätskerinn i samband med avföring. Det troliga är att magstörningar beror på flera olika faktorer som t.ex. bakterier, mögel, sand, jord, förorenat vatten m.m. Detta är inte ovanligt vid utfodring med ensilage. Hö kan se jättebra ut men vara fullt av bakterier som inte syns. Psykiska faktorer kan också spela in. Somliga hästar har ett mera lättpåverkat psyke än andra och kan reagera ”genom magen”. Tänk efter vad det är som påverkar hästens mage negativt. Det är viktigt att man försöker ge hästen rätt förutsättningar att må bra och fundera över om det nåt som kan förändras. Pröva loppfrönas verkan. Många hästar blir bra med loppfröbehandling. Vätskerinn behandlas likadant som vid misstanke om sandkolik, Sand i tarmen kan ge friktionsskador på tarmslemhinnan med tarmslemhinneinflammation som följd

Givan:

Loppfrö kan användas kontinuerligt. Många hästar lever i sådan miljö att de dagligen får i sig sand eller grus. Bästa sättet att ge hästen loppfrö är att det blandas i en fuktig kraftfoderblandning alldeles innan utfodringen. Om blandningen får bli stående över dagen blir hela blandninfen klistrig. Det är onödigt och krångligt att blöta upp fröet separat före inblandning i fodret såvida inte särskilda skäl föreligger. Om det är omöjligt att ordna med inblandning strax före serveringen är näst bästa alternativet at blanda i loppfröet redan från början.

Obs! Man ska inte ge olja samtidigt som man ger loppfrö! Då mister loppfröet sin klibbförmåga och det blir verkningslöst! Oljan "stänger" klibbningsprocessen. Men olja går bra att ge i ett annat mål under dagen



godnatt.




14 november/farsdag.

Farsdag är det idag, hoppas att ni därute inte har glömt bort det! man måste passa på att visa hur mkt man brys sig om sina föräldrar medans man kan :) , jag skickade iaf ett sms till min pappa idag och grattade honom. Hade tänkt ringa men då han är i kiruna nere i gruvan så har han varken sänning eller tid att svara.. Oj vad jag kan sakna honom på veckorna då han inte är hemma, men han kommer hem på tisdag och då ska jag se till att han får sin farsdags tårta :)!

Idag sov jag till halv 1, kom hem halv 4 imorse då jag var fyllechaffis till grabbarna, är fortfarande helt slut! är de jämt av någon underlig anledning, har som ingen ork alls till att göra någonting, skulle verkligen behöva fara och kolla upp mig alltså.
Gav iaf hästarna mat då jag stigit upp, sen åt jag lite fruckost och rastade mina hundar, därvid 15 tiden så for jag och Jonatan till ursviken och åt surströmming hos hans pappa och karina mfl. så otrooligt gott! sen bjöds de på friterade bananer och glass i efterätt <3, vi stannade inte så jätte länge, vi skulle hinna förbi Maxi en sväng och inhandla lite småsaker, sen har jag haft en klippning ikväll .

Nu har jag som landat lite här hemma, ska strax gå över och plocka in mina hästar och sedan ta en promenad med vovvarna, måste duscha ikväll oxå, så jobbigt! köpte föresten ett nattlinne på ica maxi då vi var dit som jag ska inviga ikväll, så MYS!
Imorgon ska jag fara ut en långsväng med Bajen innan jag börjar jobba 15,40. sen är jag ledig tisdag onsdag om jag minns rätt.
ska försöka få med mig pappa ner på banan med Bajen en sväng för ett snabbjobb, han kan behöva sota ur sig lite efter allt skrittande här hemma.

har förövrigt köpt hem saffran , så ska ta och baka lite lussebullar här ngn dag, får se då jag orkar! :P



(bild från Börjes) Briar har så mkt päls att hans fina grimma inte längre passar! måste inhandla en nyy! X(

13 november.

ska berätta lite kort om de senaste dagarna tänkte jag^^

Torsdag: Jobbade på macken 13-17, begav mig hemöver och fixade å donade en stund, for ut och red Bajen en vända och övade på lite skänkelvikningar , långt ifrån ännu men han börjar iaf förstå vad det handlar om! gick även lite serpentiner osv.
har jag skrivit detta innan?? :P hmm.

Fredag: Ledig, hur skönt som hellst! tog en lång sovmorgon, sen åkte jag med mamma till byske och sen vidare mot stan, blev en sväng in på jysk där jag hittade en mysig pläd till soffan <3 sen vidare mot solbacken för lite ärenden.
efter det vidare mot byske där jag färgade håret på may-lena, sen hem i 120 och fixa sig lite för att sedan dra med sig emelie på stengården i byske på magisk afton tillsammans med mamma och massa annat folk, var riktigt trevligt och jag gjorde nog årets bästa grej! jag lyckades fånga in en 9-12 veckors vild kattunge som sprungit runt helt förtvivlad på samhället väldigt länge, hade först tänkt behålla den men insåg sen att jag inte orkar ha mer djur. Men kissungen fick följa med en kvinna hem över natten, sen skulle hon ringa djurskyddet idag! så nu har hon de bra :)


Lördag: idag har de vart full rulle! steg upp vid 11 (var inte hemma fören vid 3 på freda natt) tog ut hästarna och gav dom mat, sen kom Mli hit och drack kaffe, sedan drog vi hem till henne och jag fotade lite då hon red Hubbe och Fari :)! sedan bjöd jag på mat på pipens, och nu har vi för ett tag sedan vart ut och ridit mina vildar till hästar :P! Mli for hem för ett tag sedan.
Hon fick iaf rida på Bajen som var såå fin såå , och jag på vilddjuret Bobby som var allmänt cp! men jag får skylla mej själv som ens rider honom då jag vet att han kommer vara det, skulle ha kört ist. Men de gick relativt fint stundvis, vi lever iaf! :P
Nu ska jag strax börja bege mig mot stan, ska hämta hem ola och Jonte som är och festar, sen kan jag lova er att jag ska sova gott! imorgon ska jag ut och rida Bajen, köra Bobby och promenera Briar. Har en klippning oxå , sen ska jag sparka med hundarna för första gången i åår :D! Måndag jobbar jag eftermiddag, sen väntar en rätt lugn vecka, jobbar 3 dar tror jag?




10 november.

jag blir så STOLT på vädret! dock skulle de vara bäst om de rasade ner 1 meter på en gång så behöver de inte komma mer sen :), har varit en kanonbra dag idag! dels för att de snöar i mass (vilket gör mig lycklig!!) sen har de vart roligt på jobbet oxå, har som  pjåtat på med ngt hela tiden, tror inte jag suttit mer än 10 min på mina 5,5 timmar!? :)
NU är jag iaf hemma, har tagit in mina hästar som bokstavligen talat snöat över :P stackarna! pratat med mamma en stund och nu ska jag strax krypa till kojs, imorgon jobbar jag 13-17 sen ledig framtill måndag! :D

Igårkväll red jag ut på Bajen en sväng, skrittade mest pga underlaget men blev lite jogging och en liten galopp som slutade i 120 kmh, typiskt bajen! var ute ca 1 timma iaf, han var såå glad :) imorgon ska jag försöka ut med Både Bobby och Bajen, sen måste Briar få komma ut på en promenad  oxå. Han är så sööt då jag ska ta in dom på kvällarna, jag släpper honom lös och han springer i räääser fart in i sin box och stänger dörren, sen står han med näsan över kanten och vill ha sitt fooder :,) söööt!

Fredag blir de som sagt magisk afton på stengården med massa folk, enligt mamma blir vi minst 10 pers! + säkert minst 60-70 till som är där borta, men tror de kommer bli kanon :)! Lördag ska hästarna ridas , sen inget mer planerat!
samma sak söndag, så som sagt, vill ngn hitta på ngt så hör av er??! :)


mitt jobb :D! en del av de iaf^^


8 november.

Mår som en skit idag, mår illa och benen vill inte riktigt bära mig? de suger, har fått sjukanmäla mig från jobbet idag rent utav, vilket kändes sjukt tråkigt då jag sett framimot att jobba, älskar mitt jobb! men imorn ska jag fara, om jag inte blivit sämre förstås .

frågan är den vad jag ska sysselsätta mig med idag då? ska försöka vara ute i friska luften så mkt som möjligt tror jag, brukar fungera bra på illamående, sen blir de lägga sig tidigt då jag öppnar imorgonbitti, upp kl 06,30! kommer bli tungt då man inte är van vi det, men skönt sen då man jobbat klart och har hela dagen framför sig, slutar kl 13,20 så ska ta ut hästarna en sväng och sen städa huset , började igår med dammsugning och skurning, nu är de bara dammtorkning och lite småplock som står på schemat :)

jobbar som sagt förmiddag imorn, kväll onsdag och öppnar torsdag, sen ev fredag mellan 11-16 , vet inte än^^ sen blir de stengården på afton/kvällen med mamma och lite folk, är tydligen "magisk afton" , ska komma nå snubbar som kan läsa folks tankar osv , sen blir de vell säkert lite trubadur och god mat , kommer säkert bli awesome :)
Helgen ser lugn ut, de enda jag planerat in är att hästarna ska motioneras (ungefär som vanligt ;P )
så öppen för förslaag! :)


ang.

mitt inlägg jag skrev för ngn vecka sedan , om min såkallade "hemlis" som handlade om ett sundare liv osv osv.
Det går sådär, är rätt trögt just nu då jag har hamnat i en liten period då jag ttycker allting är så tråkigt och jobbigt.
Hur kul är de tex att gå ut på en powerwalk nu när de är mörkt, grått hårt och kallt ute? inte värst, men jag kämpar på iaf och jag tänker på det dagligen, ska strax ta och sova och ladda upp för morgondagen, då blir det:

*stiga upp och ta ut hästar
*promenera hundarna
*äta fruckost
*rida
*hämta hö
*Gå ut och äta med Jonatan
*ta in hästarna
*promenera hundarna
*sova

sen troligen massa annat tjoller därimellan, men jag ska från ochmed nu ta mig ut på promenad före fruckost , dels för att de är otroligt skönt, och för att jag vet att de ger resultat! så nu tar vi nya tag och kör på, jag ska INTE ge mig :)




4 november.

fullspäckad dag idag, ste gupp 9, tog ut hästarna, gjorde mig i ordning för att sedan bege mig mot frissan i stan, färgade utväxten och sedan la vi på en svart färg på min bruna slinga jag hade på underhåret, blev bra förutom att de svarta satte sig lite i topparna på de blonda på vissa ställen när vi skulle skölja ur det, så nu är jag lite grå/silver/blond och svart hårig :P men hon lovade att de skulle försvinna sen efter ett par tvättar , så de hoppas jag då jag betalade 1200 spänn, sen en dålig sak till var att jag även bokade tid för klippning men de fick vi utesluta då hon inte han?! :S jävligt dåligt faktiskt. Nej, ännu en gång blev jag ngt besviken på Karma, blir nog inte att gå det mer.

efter jag fixat håret gick jag en räser snabbis ner på stan och mixade min egen sallad inne på icatorget, vilken ide!! tycker de var grymt smart av dom och de fanns massa olika sorter att välja mellan, de gillar vii! :) sedan drog jag vidare mot byske där jag stannade hos mamma på kiosken åt delade salladen med henne, plockade med mig vizzla och sen drog vi hem, däckade i soffan med Jonte en stund och nu har jag tagit in hästarna för en stund sedan, gick en promenad med lillemaan och han var så pigg och glad, små travade hela tiiden och var allmänt sööt :)!

NU ska jag dammsuga och skura nedrevåningen, kanske tvär snöra ihop en sockerkaka? får se om jag ids.
Hämtade förövrigt igen min gamla sadel som jag sålde till emelie för ett par år sedan, sålde den för att den inte passade Bobby , men tror att den kan passa Bajen alldeles ypperligt, så ska testa och se , passar den så ska jag köpa tillbaks den :) jag har saknat att ha en vanlig sadel, är så tråkigt med min bomlösa att köpa paddar/chabrak osv, finns bara i tråkiga färger och sen är dom sviiindyra! sen är de världens skööönaste sadel oxå, så jag har saknat den lite :]

ska testa den imorgon på Bajen, sen ska jag nog till stan en snabbis igen och sedan blir de hämta hö! blev inte idag.
på aftonen ska jag och Jonatan ev ut och äta, sen blir de myskväll här hemma :) kommer bli kanon!

helgen ser även den väldigt lugn ut, har som inga andra planer än att hästarna ska ut och motioneras, så jag är öppen för förslag om de finns ngn därute som känner för att hitta på ngt :)!! sen ser de ut som vintern ärpåväg nu oxå, ser vääldigt lovande ut på väderkartan, de GIIILLLAR vi :D!




en dagens

lista jag snodde från fru robertsson^^!


DAGENS KLÄDER: stallkläder,sen mjukisar och en tjocktröja^^ 
DAGENS FRISYR: kort på ena sidan och långt på den andra, vet inte hur jag annars ska förklara :P
DAGENS SMINK: foundation,rouge, mascara och eyliner.
DAGENS VILL HA: en miljon skulle inte sitta fel ;P sen en till klicksele!
DAGENS KÖP: en dagensdubbel och en lotto^^
DAGENS PLANER: rida och jobba (klart)
DAGENS BÄSTA: Bobby <3
DAGENS SÄMSTA: att de är så otroligt grått hårt och trist ute!
DAGENS ROLIGASTE: Briar då han hade tänkt gå in i huset hos mamma och pappa ikväll XD!?
DAGENS TRÅKIGASTE: Att jag var tvungen fara iväg och jobba då jag helst stannat hemma ;P
DAGENS MISSLYCKANDE: kan inte komma på ngt för engångskull :P
DAGENS HUMÖR: glad men lätt irriterad.
DAGENS SJUKA: min jävla kropp som värker.
DAGENS LÄNGTAN: till snön kommer!
DAGENS FUNDERING: vart jag och Jonatan ska gå ut och äta på fredag :P
DAGENS BEROENDE: Nässpray (ALLA dagar :P )
DAGENS SAKNAD: snön
DAGENS LÅT: har inte hört nån^^
DAGENS FILM/PROGRAM/SERIE: hem till gården!
DAGENS MÅSTEN: sova
DAGENS MOTION: Ridning
DAGENS VÄDER: -1,5 under dagen, nu +2 och regn! -.-
DAGENS GODIS: gröna hallonbåtar!


sådär ja, godnatt på er !

2 november.

uppe med tuppen imorse! nästan iaf, steg upp vid 8 :P gick direkt och tog ut hästarna, och nu har jag just ätit fruckost!
har igentligen inte så mkt att skriva om just nu, men ska ut med båda hästarna en sväng nu innan jobbet.
sen ikväll får vi se om jag får hjälp att tömköra Briar för första gången, tror att de kommer gå strålande då han är så lugn och snäll :)

börjar jobba 15,40 och jag hoppas på att de är mkt människor igång så de inte blir så segt allting!.
De gör förövrigt bra för mig att stänga nu, jag är oftast klar kvart över 9 ist för kvart i 10-10 som innan :P haha!

och igår var jag förbi sandra som äger Macho, hon ringde igår och ville att jag skulle komma förbi och kika på hans högra bakben, han hade tydligen väägra lyfta på benet då dom skulle sko, (såå typiskt honom X) !! ) men jag kunde inte hitta ngt som var fel, ingen svullnad, ingen som helst värme och jag tyckte att han var finare i benen än ngnsin nästan!inga problem attlyfta upp hoven eller liknande heller. dock så var han lite spänd då hon gick med honom, inte så konstigt då han har brodd på de andra 3 benen, men jag ska dit igen sen då hon fixat ngn som kan slå fast skon så ska vi se hur han rörs då :) han var iaf grymt fin skick nu, han och sin hästkompis har fått gå på bete heela sommaren och han var så ruund och fiin :) jätte roligt att se!

Nu ska jag dra på mig ridbyxorna och sen bege mig mot stallet för att ta tag i mina vildjur, sen väntar som sagt arbete!



saknar dig så att de gör ont ibland, men jag vet att du har de bra där du är ,
det är de viktigaste för mig <3


1 november.

jaha då var de helt plötsligt november då? tiden går som smör i solsken.
Igårkväll tog jag ut Bajen på en ridtur, första gången jag rider honom på 1 månad ungefär, har bara kört nu ett tag.
Gick jätte bra faktiskt, han var pigg och glad! anledningen till att jag har ett litet uppehåll med ridningen ibland är för att jag vill att dom ska tycka att de är roligt, inte för att dom visat tecken ngn gång på att dom inte tycker det (förutom då jag plågar dom i dressyr ;P hehe) men dom blir trevligare att rida , iaf Bajen .
I sommras hade han en period då han inte riktigt ville lyssna och gjorde lite som han själv kände för , så några gånger fick vi bli lite ovänner. så jag bestämde mig för att bara köra ett tag :) och han var kalasfin igår! lite mörkrädd bara, men jag tror att de kan vara bra att ha uppehåll ibland , sen att man försöker göra träningen så allsidig som möjligt och inte bara nöter på en och samma sak hela tiden , de har bara varit positivt för mig och mina hästar :)

idag så jobbar jag, ska börja 1 timma tidigare  vilket jag inte kände ngn större pepp på faktiskt.
Jag är igentligen inte sugen på att göra nånting nu förtiden, jag skulle tippa på att de är vädret som gör det? är så otroligt trist ute nu, jag vill att snön ska komma!

Jobbar kväll imorgon och onsdag, sen är jag ledig torsdag fredag lörda söndag, ska bli såå skönt! på torsdag har jag bokat en klipp + färg tid på karma i stan, har lust att göra ngt riktigt annorlunda, men så kommer de troligen inte bli ;P

Nu ska jag ta och laga lite lunch , sen väntar duschen !


bild från i vintras..


RSS 2.0