28 september.

De är verkligen dags för mig att göra ngt åt min header, måste tvinga kajsa att hjälpa mig ;P!


Igår var jag väldigt flitig, har börjat storröja i stallet nu, och har fått bort en jädra massa skrot! sen har jag kastat en massa saker som jag inte längre behöver och saker som jag borde kastat för länge sen, typ 6 st grimmo rök bla och sen en massa gammla fodersäckar jag haft på lager, massor med hösnören och dylikt, jisses vad grejjer de blev! har fyllt nästan hela lilla släpen med grejjer som pappa kört bort idag åt mig. Är fortfarande en hel del kvar att göra, måste komma på ngn lösning hur jag ska göra med alla mina täcken, helst av allt skulle jag vilja bygga ut stallet ytterligare ,vilket jag inte får :P så jag måste komma på ngt smart, hade inte varit några problem om jag inte lovat jessika ha sina kaniner hos mig i vinter som förra året, hon har en ganska rejäl bur åt dom som tar hyfsat mkt plats, men samtidigt är den toppen att ha i stallet då de blir värsta perfekta "bordet" att ställa saker på :P sen är dom ganska roande att titta på oxå, sen kan de vara roligt för hästarna med lite annat sällskap än dom själva hela tiden :Phaha,nej, jag ska nog lösa det, jag ska nog ta och ta in lite täcken och ha i källaren, för vissa "fjes" täcken beöhvs inte på vintern, så de ska nog lösa sig :)


spikade upp lite förvaringslådor på väggen i stallporten där jag nu lägger mina borstar,sen en av lådorna har jag reflerxer i, de blev toppen! nu slipper jag snöra de överallt och tappa bort dom stup i kvarten och vara tjurig :P


Idag har jag oxå varit flitig! har renstat min garerob och fått ut ca 9 kassar med kläder som jag aldrig använder, en del av dom är de faktikst inget fel på, men varför behålla plagg som jag aldrig har ngn användning för? fast jag ska inte kasta bort dom, ska bara ställa undan de ifall jag kommer på att jag behöver ngt av dom igen :P haha.

sen nu har jag just kommit hem, jag och pappa har varit i åbyn och hämtat spån till hästarna, sen lite brädor så pappa kan börja bygga skjutdörren som ska bli under trappan i stallporten, åh de kommer bli så skönt att slippa se bråten som ligger där ! de kommer bli massor mkt mer stil på de hela :P vilket jag väntat på i alla dessa år, haha :P dock fick jag betala både brädorna och spånet själv, men de var de värt, bara han bygger de åt mig!


Ikväll ska jag rensa ur hela boxarna och total byta allt spån! sen ska gossarna borstas upp ordentligt och sedan ska dom få komma in och mysa , sen ska jag även hänga med emelie på ridhuset ikväll och titta :)!

Imorn ska jag ut och rida Bajen en sväng, sen ska jag köra Bobby tänkte jag, då blir han lycklig! :)

Onsdag blir de ev piteå med Jennie, jag måste hitta mig en ny vinterjacka och ett par skor, för dum som jag är börjar jag alltid efter ett tag använda skorna i stallet , vilket resulterar att dom till slut börjar lukta skunk! så jag är i stort behov av nya pjucker, sen ska jag se om jag hittar nå snygga tröjor osv, eftersom jag "kastat" bort typ mer än hälften av dom jag hade :P

Nu ska jag börja med middagen, sen sätta igång med mina sysslor!


26 september.

Var hos läkaren igår och fick en hel del svar på mina problem, känns bra iaf.
Pratade om handen min som jag har så problem med sen Macho trampade mig när jag halkade omkull vintern 2004, och den har tydligen växt ihop fel och de skulle inte gå operera för då skulle de bli värre, men han var ganska säker på att jag kommer få ersättning för det iaf, men att det är ngt jag måste leva med hela livet.
sen de med att jag har värk överallt kommer från ryggen och handen, även därför har jag lite problem med ämnesomsättningen oxå och har svårt att tappa vikt, kroppen orkar inte med det just nu och kommer troligast ta ett bra tag sa han, allt fett jag har i mig vill kroppen inte bli av med eftersom den ställer in sig på att spara det då jag har sådan värk hela tiden, tydlinge ngn överlevnadsgrej?

Iaf så sa han att jag inte behöver tänka på vikten just nu, eftersom han tyckte att jag inte var överviktig alls , utan han tyckte jag skulle fokusera på att försöka bli bättre, vilket kommer ta flera flera år, så de gäller för mig att inte ge upp bara, utan kämpa vidare.

ska tillbaka på måndag/tisdag och ta nå prover , sen har jag fått nå tabletter för värken som jag ska äta i över 1 års tid varje kväll före jag lägger mig, kul -.-


sen om ett par veckor ska jag och rönka ryggen för att se hur de ser ut, kan ev vara diskbrock :/ .



efter läkarbesöket blev de hem igen och ut och motionera hästarna som var väldigt pigga och allerta!
Jessika hängde med och hon red Bajen och jag tog Bobby, provade köra på lite hårdare igår , och inga tecken på smärta i Bobbys ben efteråt, inte idag heller för den delen.Så bara fortsätta kyla benet och hålla efter så hoppas jag att det ska hålla.


sen igårkväll for jag och Jonte till stan för att umgås med Harald och sussie,blev chips med dip och sen idol och kändisdjungeln :) sedan såg vi en gammal film, "jägarna" gud vad jag minns den sen jag var liten, komihåg att jag tyckte den var ganska otäck ;P .. Efter en trevlig kväll så drog jag och Jonte oss hemmöver igen, och idag har jag jobbat sen kl 13 och slutar 20,30 är hemma på middagsrast nu men ska snart iväg igen och göra bort de sista.

Ikväll blir de pizza, sen mys framför tvn .

Imorgon ska hästarna ut och röra på sig, får se om jag sätter vagn på Bajen och sen rider jag Bobby en sväng? eller tvärt om, sedan har jag 2 st klippningar och på kvällen ska jag nog iväg till stan en sväng och sova hos Jonatan. Måndag ska hästarna ut igen, tänkte fara 1,5mils rundan med Bajen , sen ska jag ut och skritta Bobby en långsväng , fixa klart i stallet osv osv. har en hel del för mig just nu, man måste passa på då man inte jobbar! :)

Gullis Bajen!


24/25 september.

Jobbat idag mellan 15-21,30, har gått riktigt bra!

igår var jag ledig, följde Jonte tilll stan en sväng hem till ursviken,åt middag hemma hos hans mamma och sedan drog vi iväg och titta på en rockard , men blir inget köp, den var alldeles för dyr för skicket den var i.
sedan blev de fällfors igen och jessika kom och hjälpte mig med stallet, har sådan värk i händerna nu och överallt igentligen :/ kan knapt öppna en flaska med händerna längre.

sen måste jag berätta att igår träffade jag en "hymopat" eller vad de kallas,en sådan som på ögonen kan läsa av hur man mår och vart man har ont ngnstans osv osv, så väldigt skeptisk var jag till en början , men! då jag träffar henne så är de första hon säger " jaha, jag ser att du har väldigt ont i kroppen, främst i dina leder och sen har du väldiga problem med ryggen" vilket stämmer exakt, jag har fybromelargi vilket gör att man får ont i muskler och leder, sen har jag fruktansvärda problem med ryggen. sedan sa hon oxå att jag har problem med ämnesomsättningen, och att mina njurar är dåliga pga att jag dricker alldeles för lite vatten! vilket stämmer rexakt! :O sen sa hon oxå att jag har troligast ngt med nå körtlar (minns inte vad dehette) som gör att jag har väldiga humörsvägningar :P vilket stämmer! jag blev verkligen så paff! sen sa hon att hon ville träffa mig igen, så vi fick sitta i lugn och ro, (var nämligen hemma hos en vårdtagere som hade henne hemma hos sig)
så på söndag ska jag dit, ska bli spännande. Hon hjälper mig även att hitta medecin osv som ska hjälpa mig , (olika örter och naturprodukter).

Har hört mkt om denna kvinna och att hon har gjort underverk med alla patienter hon haft, så jag ska ge det en chans, för såhär som jag har de nu vill jag inte ha det.


sen ringde christer igår, vi diskuterade en hel del, och kom fram till att jag ska sätta igång Bobby igen.
Bobby är så pigg och glad, han haltar inte och benet ser helt rent ut! han älskar att springa och har verkligen viljan till att göra det, så varför inte ge de en chans till? då de som hände nu för 3 mån sedan hände i hagen och inte av träningen. Det bästa han vet är att komma ner på banan, han vet exakt vad han ska göra och ger alltid 100%. det är otroligt igentligen, jag trodde att jag aldrig mer skulle få sitta bakom honom på banan igen, och känna vinden och gruset piskandes i ansiktet, men tänka sig, mirakel kan ske, vi testar igen :) älskade älskade häst <3.


pratade även om hur jag ska göra med Bajen, kommer träna på nu under vintern för att bygga upp honom ordentligt, ev ngt provlopp nu i höst bara för att se hur han sköter sig, sen blir han förhoppningsvis startklar till våren om allt går som planerat , jag känner att jag inte vill stressa, jag vill ge denna häst tid då jag vet att även han bär på en enorm kapacitet! , kommer bli tungt att träna 2 hästar inför start alldeles ensam, men jag vill och jag ska göra det :)!




Imorgon /idag ska jag till läkaren kl 14, ska ta nå prover osv , sedan blir de hemöver igen och ut med hästarna, jessika ska hänga med :)! sedan ska jag göra mig klar för stan för att umgås med jonte (som vanligt) och sen harald och sussie , som var väldigt länge sedan jag träffade, så nu äntligeen :D!

nu väntar sängen, godnatt.


22 september.

shit vad dålig jag är på skriva varje dag nu, men lika bra de kanske, då har jag mer att skriva om? :P haha inte för att de behövs jag skriver alltid mkt nästan.

Iaf så har de inte hänt mkt de senaste dagarna, har jobbat och varit hemma och pysslat med hästarna osv, ungefär som vanligt, sen igår var jag iväg till stan och träffade Mican en sväng, sen schoppade jag faktiskt litegrann :) blev en mysig kofta och en randig tröja från Gina, sen ett par svarta mysbyxor och en Bh från Cubus, igentligen skulle jag vilja kasta nästan allt jag har i garderoben och bara köpa nytt! men, de ska jag inte ;P


Iaf , imorgon (onsdag) ska jag ner på banan med Bajen, blev inte idag eftersom de är tävlingar ikväll (v65)
ska värma på rundbanan och sen köra lite intevaller på rakbanan, ska bli kul att känna hur han känns, tror att han kan bli ganska eggad eftersom de var ett tag sen jag "brännde" ur honom ordentligt, känns allt okey imorgon så ska jag ner nästa vecka oxå, då ska han bla skos om så de blir prima, sen inom kort blir de provlopp, mest för att jag vill se hur han beter sig, ska bli intressant! , ska iväg och titta på en rockard imorn oxå i ursviken ,så man kan åka 2 st och fara ut å lunka på, sen ska jag lära Jessika köra :)


Jag tror faktikst att jag inte har så mkt mer på hjärtat? förutom att jag saknar sussie i massor! jisses, vi har inte setts sen vi kom hem från turkiet, vilket var över 4 veckor sen! :( så läser du de här sussie, hoppas jag att du förstår hur mkt jag SAKNAR DIIG!


yeah yeha, nu bär de av mot skeå, ska ge hästarna hö och sedan drar vi, jessika ska hänga med på travet ikväll:) !

höres.


19 september.

ska fatta mig kort, har igentligen inte tid att sitta här, ska jobba imornbitti och måste sova -.- blev tidigt imorse pga att jag och emelie drog till ersmark och tittade när Camilla R hopptävlade sin häst iris, hon hoppade 2 klasser, en 80 cm och en 90, 80 gick bra, endast 4 fel pga en vägran :) sen 90 var iris trött, så dom vägrade ut sig, men hon skötte sig fint endå och camilla var som nöjd med henne  :) , jag fick vara fotograf och emelie filmarn^^.


sen har jag varit med emelie i storbränna, följde med henne ut och köra Fari en sväng, duktiga häst:)!
sen blev jag bjuden på middag, blev surströmming och sen glass med hemmagjort chokladsås och inlagada päron till efterätt, de var inte dåligt må jag säga :]


Ikväll har emelie varit här en sväng oxå och vi for ut och skrittade grabbarna en sväng, jag ville testa mitt nya 3 delade bett på Bobby och han gick rent så jävla fint ikväll! har nog aldrig känts så fin som han gjorde ikväll, duktiga häst <3, sen red emelie Bajen, han skötte sig fint han oxå :)

Emelie fotade mig på Bobby sen, dock blev bilderna rätt mörka såklart, hon måste komma ngn dag då de är ljust så man ser lite grann :).


som sagt jobb imorn 7,45 till nån gång? vet inte exakt, sen hem och ut med Bajen , jessika kanske ska med så då blir de båda gossarna som får komma ut , de tycker dom är så roligt :).

Jobb måndag oxå, sen tisdag är jag ledig, då ska jag ner med Bajen på banan och köra intervaller, sen är de tävlingar på kvällen , jag och mamma ska dit en sväng tänkte vi, Marokhan ska starta, han har tydligen återhämtat sig helt och hållet och var inte alls så farligt som vi trodde, han känns jätte fin nu säger christer så han ska starta i v65 :) håller tummarna för att det ska gå bra.

sen nu kör dom provlopp hela hösten, så nu ska jag och Bajen träna på så tänkte jag testa starta honom i det och se hur han sköter sig , ska bli kul :) för nu ska vi igång på riktigt, han ska skos om oxå till veckan igen,så då blir de kanoners kanon.

Nu väntar sängen, uusch så trött jag kommer vara imorgon -.-
godnatt.

(så säger jag att jag ska fatta mig kort, jo jäklar ;)  )



Älskling <3


17/18 september.

Idag eller ska jag säga igår eftersom kl är efter 12? ;) vaknade iaf upp hemma hos Jonatan imorse, vilket jag gjorde även igår, otroligt skönt att sova hos honom för en gångsskull,  blir inte ofta eftersom jag har så mkt att göra när jag är här hemma, och de är svårt att komma ifrån djuren oxå då dom inte tar hand om sig själva ^^.

Kan börja med att igår så for jag med Bajen till Blåfors hem till Christer burström och Gun, de komme nämligen en kiropraktor dit som skulle kolla igen deras ena kallblods lusse, och sen Bajen då, ville kolla så att allt är okey med honom så att de bara är tuta ochköra :) vilket de var, inte ett endaste fel! känns otroligt skönt, 600 kr fick jag betala och då gick han igenom HELA hästen och klämmde och kände överallt, sen blev de ngn krona billigare eftersom han inte behövde åtgärda någonting.


sen igårkväll for jag tillbaka till stan hem till Jonatan, Bajen fick vila eftersom han blivit stretchad och igenom klämmd , bara för säkerthetskull, sen Bobby fick stå han med, dom såg så nöjda ut i hagen så :)!

Idag vaknade jag som sagt hemma hos Jonte, vi åt fruckost och sedan bar de av hem till mig för min del, började jobba kl 15 och slutade kl 20,30 men var klar kl 20, så emelie kom hit och såg idol med mig och sedan slingade jag hennes hår, blev skitbra! nu behövs bara en gång till tror jag, så kommer de bli toppen.


Imorgon ska jag ut med hästarna, ska höra om Jessika är sugen på att hänga med oxå så båda får följas tillsammans, dom tycker de är roligt mina små älsklingsgossar :)! sen är de alltid trevligt även för mig med lite sällskap, de går inte komma ifrån :) , sedan på kvällen kommer Jonte hit, vi ska mublera om på mitt rum och jag ska byta gardiner och fixa lite höstmys :] kommer bli bra tror jag, köpte nämligen nya gardiner igår, mossgröna panellgardiner med svarta franspanellgardiner som ska hänga bakom, kommer nog bli bra! bild kommer sedan ;)
sen ska ngn hylla upp och sedan ska de inhandlas ngn snygg krukväxt som ska sättas dit, sedan ska mina tavlor upp som jag framkallat !.

Lördag blir de ut och köra Bajen, blir 1,5mils rundan tänkte jag, ska även iväg till ersmark med emelie och titta på när camilla R hopptävlar med sin häst iris, ska bli väldigt trevligt! sen söndag jobbar jag, börjar kl 7 -.- sen börjar jag kl 7 måndag med tror jag, måste kolla upp de där lite mera nogrannt känner jag så jag inte missar ngt .

Sen har mina saker från Börjes kommit idag oxå! men ska skicka mamma att hämta ut det imorgon, oj så roligt:D

nej, nu väntar sängen, ska bli skönt.


15 september inlägg 2.

Herregud ,idag blir de rent 2 inlägg ;)

Iaf så var jag på ridhuset ikväll och provred, fick rida en häst som heter Monamie som emelie skrytit så mkt om :P hon tycker att hon är jätte fin iaf, så jag var som peppad! men de gick faktiskt riktigt dålig, vi kom inte alls överens och sen är jag alldeles får "hård" i handen för henne, de är de som är nackdelen när man bara rider hemma och är van vid sina egna, för dom funkar ju på de sätt jag rider dom, Tror att de kan vara en fördel att rida fler olika hästar så man lär sig att anpassa sin ridning till den häst man sitter på.

Stundvis gick hon jättefint! men jag fick fan kämpa för det, sen var hon otroligt seg (vilket hon tydligen inte brukar vara) , men dom har problem med underlaget i ridhuset, är så löst och ganska tungsprunget, så de var nog en bidragande orsak. Sen så tror jag (hoppas om inte annat) att de kommer gå bättre nästa gång, då jag vet litegrann hur hästen är :P och att hon inte funkar riktigt på de sätt jag red idag, så nu har jag ngt jag får öva på:)


Efter ridningen skjustade jag hem emelie till storbränna, sen nu är jag hemma och har duschat & bytt kläder, ska fika litegrann och sedan natta hästarna för att sedan fara vidare hem till Jonatan och sova där :) blir mysiiiigt.

Imorgon ska jag tillbringa dagen i ursviken, gå lite promenad sen tänkte jag tvinga med Jonte och äta lunch på Tatung :)! kanske gå en repa på stan när man lix är igång, och sen mot aftonsidan ska jag hem och ut med Bajen, sen tänkte jag trickträna Bobby litegrann oxå , jag har som låtit de vara nu i 2-3 dagar bara för att  se om han kommer ihåg det och inte bara gör de för "godis" om ni förstår hur jag tänker :), blir intressant.

sedan i veckan ska jag komma ihåg att ta lite fler kort på hästarna, jag tänkte försöka få ett fint höstkort på både Bajen och Bobby, så ska jag framkalla ett kort på Bajen som jag ska skicka till Anne som ägde han innan mig :)


Nu ska jag ner och äta litegrann, sedan blir de avfärd mot staden.
hörs när jag kommer hem.


15 september.

Jobb från 7-15 idag, jag är ganska trött! jag hatar att stiga upp kl 6 på morgonen, men vad för man inte för jobbet ;)?

Har slutat nu iaf, har just gett hästarna mat och ska snart he mig in i duschen , om jag inte duschar hemma hos Jonatan ikväll ist? jag ska nämligen dit och sova inatt, var typ 2 månder sen sist jag var där och sovde över.
sen kl 6 i afton far jag och plockar upp emelie och sedan bär de av till ridhuset, ska nämligen provrida idag , jag kan nästan lova att jag kommer få exidus eller Lola, bara för att jag gillar dom hästarna minst :P , exidus är så falsk i dressyren, sen Lola kan jag inte riktigt med, hon har sina bra och dåliga dagar, typsikt ston :P
Jaja, vi får se, återstår att se vilken häst de blir.

Igår var jag ute och busade med Bajen, sprang i skogen och sen hoppade vi lite stockar bla, sen skrittade vi mot ett litet träd somblåst i kull, var max 40 cm högt, så stannar han och vill inte gå, så jag petar lite med spöet och då tar han världens språng över, och "beredd" som jag var så höll jag då på flyga baklänges :P haha! jisses, jag skrattade lite för mig själv sen, måste ha sett ganska sjukt ut ;P , Bajen skötte sig så fint i övrigt, eller han var vell duktig som tog sig över trädet oxå som jag bad om, dock inte så bekvämt bara men de är en annan femma !


Imorgon vaknar jag som sagt upp hos Jonte om de blir som planerat , sen ska jag he mig hemöver igen och ta ut hästarna , ska nog köra Bajen imorn , får se vad jag känner för, tänkte iaf fara ut och springa 1,5 mils rundan .


Nu måste jag börja göra mig i ordning, kanske styra upp nå middag innan jag far? vore nog en bra ide.


Bajen påväg ut på tur, (jag vet, han måste friseras baki nacken -.- )


14 september.

Ledig dag igår, de firade jag med att dra en repa till byske och kolla läget då Jonatan jobbade på kiosken.
sen tog jag med mig Macos vintertäcke och for och hälsade på honom, älskade häst, han såg ut att må bra och de är verkligen ett paradis han har hamnat i! särskilt nu när han fått sig en kompis oxå, dom har 3-4 stooora lägdor som dom byter mellan och världens mysigaste stall ! jag är så avundsjuk, fruktansvärt fint är det.

Provred honom oxå, sandra hade tydligen haft problem i galoppen, han håller den inte riktigt och sen tjurar han ihop ibland ( de är Macho i ett nötskal, kräver man för mkt så stannar han :P ) , iaf så red jag på volt först och fattade sedan galopp från skritt utan problem, han höll den jätte fint tills jag svängde ut på rakt spår, då blev de korsgalopp och slängtrav första vändan, testade igen och då gick de fint :) han är bara omsuklad och lite stel nu eftersom han just börjat komma igång, så de där kommer bli bra snart när dom tränat på lite.
sandra red lite sen oxå, och hon har varit lite för snäll med han, gav hon lite tips och då funkade det super :)! så dom får nöta på litgrann så får dom nog ordning på det hela.

Men jag saknar min gammal gosse, jag tror faktiskt att han saknar mig med litegrann, de känndes så :/
De första han gjorde var att lägga huvudet i min famn och nästan somna , men jag vet att han har de bra, mkt bättre än sådär kan han nog inte få det miljö mässigt iaf! sen är sandra duktig, dom behöver bara lära känna varandra lite mer .



Efter jag varit förbi där for jag tillbaka till kiosken och hämtade upp lite matvaror som skulle hem, sedan bar de av hemmåt och jag gjorde middag, blev fläskfile med jasminris och sötsur sås :)! sen gick jag ut i stallet och fixade klart för kvällen, tog in hästarna och sedan blev de mys med Jonte ,en skräckfilm och en godispåse, den sista godispåsen jag ska äta på ett tag, förstår igentligen inte varför jag måste äta det? de är faktiskt inte ens så gott?!


Han även göra en beställning från Börjes igår, (igen) beställde en massa reflexer till hästarna, helt otroligt, sånna där benreflexer som kostar 99 kr par (minst) på en affär i stan kostade 29,90 kr paret på börjes, så beställde 2 par sånna och sen en till reflexbrösta , så båda mina hästar får vara välutrustade i vinter ;) ! sen beställde jag en förvaringshylla och 2 nya sadelhängare, ett underställ till mig själv och sedan ett nytt 3 delat bett eftersom de jag köpte innan vart lite stort, sen en reflexväst till lilla Vizzla när vi är ute på kvällarna :) var säkert ngt mer, men kommer inte på det just nu,jo just ja! ett par tyglar beställde jag oxå ;)


Idag Måndag är jag oxå ledig, otroligt skönt! ska ut med Bajen i afton och köra/rida motion, sen har jag faktiskt inga större planer, är så skönt att bara vara hemma. ska försöka gå en promenad oxå i det härliga vädret.

Imorgon jobbar jag , sedan bär de av till ridhuset för att provrida, sen onsdag är jag ledig ,torsdag jobbar jag.
såatt så ser de ut för tillfället, ska ringa christer och höra ur de är på banan nu,så får vi se om de blir ner och köra nå intervaller med Bajen, men som sagt, är de mkt sjukligheter där så håller vi oss hemma, för ngt sådant vill vi inte ha!


nej, hörs sedan.

Finfina Bajen<3


12 september.

Jobb från kl 7-12 , sen kom Jessika hit och följde med ut och red, hon fick ta Bajen som sköter sig och jag tog Bobby, som förövrigt skötte sig hur bra som hellst idag konstigt nog?! red med de 3 delade bettet på han idag och de funka super bra på Bobby! dock är de för stort, så ska köpa ett kortare och sälja de här.

Vi for en sväng nere i hälleström och sedan har vi fotat litegrann idag oxå, blev en del fina bilder faktiskt :)

sen kl 16 började jag om att jobba och har alldeles just kommit hem, ska he mig ut i stallet och ta in hästarna för att sedan äta pizza med Jonatan som han tagit hem från Byske, sedan blir de se film och bara mysa :)
Är ledig imorn, härligt de ska bli att få sova ut! ledig även måndag  ;)


avslutar med lite bilder på hästarna !


Jessika och Bajen :)




Jag och Bobby trixar, han är så duktig :]!




Finaste Bajen <3!






avslutar med en Dressyr bild på mig och älskade Bobby som var så duktig idag! <3


11 september.

Jag måste erkänna att de rent är ganska jobbigt att jobba när man inte har ett schema att gå efter, man hinner planera saker, sen ringer dom och frågar om man vill jobba, självklart vill man det! och ens egna planer skiter sig, vist så är de faktikst värt det, men de är lite jobbigt samtidigt att inte göra de man planerat att man ska göra.
Vi har fått otroligt mkt jobb nu, har säkert jobbat nästan 75% iaf + att jag har mer än ett halvtids jobb här hemma med hästar och hundar, det blir ganska tufft att hinna med allt.

Igår var jag ute och red Bajen, han var pigg och glad och vi hade väldigt mysigt, travade en sväng på 4 km, sen myste vi i skogen en stund tills de började skymma då vi började he oss hem igen.

jag vet inte om jag skrivit de innan, men jag har börjat trickträna Bobby nu när han inte ska tränas så mkt, bara för att han ska ha ngt att tänka på, så han får stimulera sin hjärna på annat vis :) sen är de jätte roligt även för mig, förstår inte att jag inte pysslat mer med sånt här förr?.

Iaf så har han lärt sig att lyfta och skrapa med hoven på kommando, jag petar han med fingret på benet och säger lyft, då lyfter han :] jätte duktig och snabblärd är han, ngt så fruktansvärt!


Förövrigt idag har jag jobbat från kl 13 till 20,30 , har hunnit hem småsvängar därimellan och gett hästarna mat och rastat hundar, men mkt mer än så har det inte blivit av , Imorgon (lördag) jobbar jag 7-12 sen 16-21,30 ,alltså en ganska dryg dag men jag tjänar mkt pengar, sen går de riktigt fort när man väl kommit igång, gissar att de kommer gå trögt imorgonbitti då jag måste stiga upp kl 6 -.-

ska hinna ut med Bajen imorgon under dagen då jag är ledig mellan 12 och 4, Jessika kanske hänger på så då ska jag rida Bobby så får hon ta Bajen, som sköter sig :P haha! sen söndag är jag ledig, då ska jag ut och köra Bajen :) är ledig även Måndag och då får vi se om de blir banan? beror på hur de står till där, om de är sjukligheter fortfarande, väntar hellre en vecka längre än för lite.


Nej, nu ska jag ta och sova så jag orkar stiga upp imorgon, men måste meddela först att när lönen kommit så ska jag köpa en ny digitalkamera med 13,2 megapixlar :D sen skulle den vara bra att ta med även i rörelse, vilket är toppen! min bror ska betala hälften så vi har den tillsammans, blir bara ca 8-900 kr var då :) inte så farligt.

Godnatt på er.


Jag och Älskling -v-


9 september.

Möte igår i hemtjänsten, dom kom inte fram till så mkt och sa inte något som vi i stort sett inte redan viste,så inget nytt på den fronten iaf.

sen på kvällen så for jag och plockade upp emelie i storbränna för att sedan fara vidare mot ridhuset, när vi kommer fram står de en lapp på manegen att alla ridgrupper har "teori" idag, jaha!? varför kan dom inte ringa och säga en sån sak? när hon viste att jag skulle provrida, och säkert ngn fler än jag under den dagen.
De var kul, då blev de 5 mil i onödan där -.- så vi for hem till emelie och jag tittade när hon red Hubbe en stund, han såg fin ut :)

sen efter en stund drog jag hem och skottade och tog in Bajen först, borstade upp honom ordentligt och sen har jag börjat träna på att ha honom lös i stallgången nu, han står alltid så stilla och snällt i linorna så varför inte höja ribban en nivå? ;) går iaf hysat, han är lite nyfiken bara men de måste man få vara :) vi ska börja såhär iaf tills de funkar, sen tänkte jag göra lite andra små övningar med honom oxå, bra ledarskapsövningar osv, aldrig fel.

sen blev de Bobbys tur, jag tränade lite NH med honom ute på gården, bla på att han skulle stå stilla medan jag backade bak och vänta tills ja sa att han fick komma, sen att backa på kommando och sen började vi på ett litet trick, att ta godis mellan bakbenet :)! vi kom ungefär halvvägs, vilket jag är jätte nöjd med! så vi får nöta på det ett tag tills de funkar till 100% innan vi tar de till nästa nivå :)

Gav sedan hästarna kvällsmat och sedan blev de sängen även förmig.


Idag jobbar jag 15,30 till 20,30 sen om de inte blåser lika mkt ikväll ska jag ut och rida Bajen, men både igår och idag har de blåst så mkt att de dånar i hustaket och trädena lägger sig nästan i backen :P , hästarna är lagomt "lugna" .

Imorgon är jag iaf ledig, då ska Bajen ut och röra på sig ordentligt, ska ut och trava 1,5 mils rundan tänkte jag , sen måste jag börja lasta ur höet ur finkan så den är tom till veckan, då ska vi ner på banan om de inte fortfarande är sjuka hästar där, de går ngn förkylning bland hästarna där och då vill jag inte gärna ner och ta med mig det hem, så jag ska ha kontakt med christer och höra med honom, bla hans Marokhan är sjuk, när han startade i boden förra veckan gick de rent fruktansvärt dåligt ! han kom upp till ledningen och sen höll han den till sista kruvan då han inte orkade mer och hamnade typ sist, vilket inte är likt Marokhan, han kämpar alltid in i de sista och har aldrig ngnsin gett upp som han gjorde , så christer kollade upp honom och de visade sig att han hade dåliga blodvärden, sen har han dragit på sig en förkylning .


sen nästa vecka kommer Alba hit och vaxinerar hästarna, så äntligen blir de gjort! men jag gillar inte den lagen att alla hästar måste vara vaccinerade , tycker de är barnsligt rent utav.


Nej, nu ska jag äta lunch, sen kommer Eva hit och ska klippa sig och efter det blir de vänta in på att jobbet ska börja, blir vell vara ute och stöka i stallet medans jag väntar^^.


7/8 september.

Hemkommen ifrån Fjällen, jag och Jonatan har haft det helt underbart! trots att vi inte fick ngn fisk -.-
de var nästan motigt att fara hem imorse, de är så underbart vackert däruppe att de inte är sant! hade dom haft en travbana så hade jag inte tvekat på att flytta dit, de är den härligaste platsen på jorden :P

Iaf så kom jag och Jonte hem idag vid 15 tiden, hästarna ropade utöver sig när dom såg att jag klev ur bilen, dom är ganska söta endå mina små gossar, och jag måste erkänna att jag saknat dom litegrann nu när jag varit borta 3 dagar, de känns iaf att det är ngt som fattas en.

Började jobba kl 16 idag och har jobbat till kl 21m30 ikväll, har gått riktigt bra faktikst och jag ör väldigt nöjd över att få jobba så mkt som vi får göra nu, de är toppen och jag behöver varendaste krona nu! jag ser framimot lönen som kommer den 27,dock ett tag kvar men de är alltid lika trevligt då den trillar in på kontot :)

Imorgon eller ska man säga idag eftersom kl är efter 12? så ska jag på möte på hemtjänstlokalen, cheferna kommer dit så ska vi troligast få veta hur mkt vi ska jobba osv, ryktena säger det iaf men jag vet inte?
sen ska jag ut med Bajen, ska rida 1,5 mils rundan i trav imorgon, jag kommer vara helt slut ;P !
sen på kvällen ska jag på ridhuset och rida lektion för första gången på 1 år, ska bli spännande, slutade förra året pga att jag inte hade råd att gå kvar, men nu när jag "har" jobb så må jag passa på :)

sen i helgen ska jag nog dra ner och köra intevaller med Bajen på rakbanan, han behöver brännas ur litegrann nu , sen efter det ska vi börja sätta igång ordentligt, med intervaller/snabbjobb 1 gång veckan och sen ska jag börja köra med tryckvagnen oxå, sen ridning osv, tror de kommer bli toppen!ska försöka hitta mig en rockard oxå, så jag kan lära Jessika köra :) hon har varit så duktig med hästarna nu när jag varit borta över helgen, ruskigt fint i stallet hade hon gjort och hästarna var så glada, Jessika har verkligen utvecklats och blivit så duktig, är så roligt att se :)!


Nej, nu väntar sängen, sen en lång dag imorgon.




En bild på mig och vizzla,påväg till Fjälls :)! (fler bilder kommer senare)


2 september.

stan idag mestadels hela dagen tillsammans med emelie, först drog vi en sväng in på lantmanna och kollade läget där, skulle kolla om dom hade nå billiga grimmor, dom brukar ha för typ 59-69 kr sånna där slit och släng, men de fanns bara i strl cob -.- så de blev inge av, därimot köpte jag ett nytt halsband till Vizzla, ett halvstryp med läder och kedja :) passade perfekt.

sedan bar de av till Royal (paradiset) och kolla på bett, vi stod ett bra tag och pratade med hon i kassan osv och de slutade iaf med att emelie köpte ett 3 delat bett som hon ska testa på fari, själv var jag inne på ett stångbett men blev så att jag inte köpte , tänkte att jag ska prova rida med mitt 3 delade ett tag till och se ,skulle kunna funka lite bättre snart, men är liite misstänkt på att de kan vara lite stort, och de är inte bra! ska kolla imorgon.
När jag var liten fick jag lära mig att bettet ska sticka ut iaf 1 cm från hästens mungipa på båda sidor, men de var tydligen jätte fel! både jag och emelie har hört det, men de var tydligen jätte dumt om de var så, de ska sticka ut så lite som de bara går för att ligga så bekvämt i hästens mun som möjligt.Fast sånt där ändras varje år, från de ena till de andra, men när hon berättade det så lät de faktikst väldigt logiskt, så jag tror på det.


Efter att vi varit på Royal så for vi på krysset och åt middag, sedan bar de av mot Bureå hem till Camilla R , har nu lånat hem hennes allround sadel som hon ska sälja, testade den på Bajen nu ikväll för att se och känna litegrann, och den verkar sitta bra faktikst! ska testa rida i den imorgon och några gånger till för att känna ordentligt så man inte köper grisen i säcken, men den verkar superfin iaf, sen var de ett jätte bra pris oxå :)


Imorgon så blir de jobb först 7-12 sen ledig framtill kl 15,45 och då jobbar jag till 21,30 , inte så roligt dag men jag hinner iaf ut med Bajen under dagen där, hade igentligen lovat jessika att vi skulle fara ut en sväng, men de går ju inte så bra, tänkte inte på att jag jobbar ;S ! typiskt, hon har varit så duktig och hjälpt mig i stallet i veckan med mockningen när jag haft så fruktansvärt ont i ryggen, så får se, hon kan nog fara ut med Bajen iaf en sväng i helgen när jag inte är hemma, Bobby är så galen nu så han vågar jag inte skicka iväg henne på :P han är så otroligt pigg och jäklig nu när han inte får träna , inte konstigt, att gå från att träna hårt 5 dagar i veckan till att bara röras 1-2 gånger i veckan i skritt och liite lite trav, man får faktikst ha lite förståelse för det , min lilla älsklingsgubbe <3 men benet ser som sagt bra ut , men kommer ligga rätt lågt endå , vill inte ha tillbaka senskadan igen.


sen har jag skickat in 3 st bilder till expert som jag ska förstora och göra tavlor av, kommer bli jätte bra tror jag :) blir en bild på Bobby, en bild på vizzla och sen en "natur bild" , har inte fått ngn bra bild på Bajen än eftersom jag mest använt mobilkameran, men när jag fått det så ska jag skicka in en bild på honom oxå :)

Nu ska jag ta och lägga mig så jag orkar upp imorgonbitti, kommer vara på lagomt bra humör -.-
godnatt.


En vinterbild på min lilla Vizzla :)!


1/2 september.

Ikväll har jag varit i stobränna med emelie, vi drog en sväng till ridhuset i ersmark och hämtade hennes kläder och kollade sedan in ridgruppen som jag ev ska börja i, ska provrida nästa tisdag så får vi se hur de blir :]
ska bli kul att rida lite olika hästar, man lär sig mkt utav det :)! även om man inte får särskilt mkt hjälp utav ridläraren då de är många hon ska hålla koll på så är de alltid ngt man snappar upp. sen tänkte jag börja ta både Bobby och Bajen till ridhuset lite titt som tätt senare och rida där.

Imorgon eller ska man säga idag? ska Bajen som sagt motionköras, sen blir de stan med emelie en sväng , ska förbi Camilla R och låna hem en allround sadel och se om den passar till Bajen, kom på att hon har ju faktikst en till salu :P så de var ju präktigt, ska vara där kl 17 och innan de ska jag och Emelie dra en repa på stan och sen in på Royal och kolla in lite bett, funderar på att köpa ett "rakt bett" , stångbett som jag själv kallar det men de är tydligen nå helt annat än ett "rakt bett" :P? såg ett som var gummiklätt och lite smalare sist jag var där, har ett rakt gummibett här hemma men de är tjockare och de funkar hyfsat, men skulle kunna tänka mig att ett smalare vore bättre , men ska höra vad dom rekomenderar, skulle vilja hitta ett bett som är riktigt perfekt till Bajen!

har funderat på hur Bobby skulle gå på Hackamore, eftersom han är rätt stökig i munnen och kastar med huvudet och har sig (inget fel i munnen, är kollat) han har tydligen alltid hållit på sådär sa christer, redan från första början. så kanske hackamore vore ngt? men njaa, de känns endå lite "läskigt" då jag inte har ngn erfarenhet av just de, har aldrig prövat rida med det, sen har man ju hört en hel del om det oxå, både positivt och negativa saker. Men så är de med allt, sen är de knappast några problem så länge man är försiktig :) så får se , om man endå kunde låna hem och testa så man får känna om de fungerar innan man köper.


Nej, färgid tjollrat för ikväll, dags att sova!


1 september.

Vad är de här för en helvetes vecka?! allting går ju bara rent förjävligt dåligt hela tiden, snart stänger jag in mig på rummet och sitter där resten av veckan ist.

Igår började min morgon med att jag rev ut min kaffekopp innan jag började jobba kl 7, kl var 20 i 7 och jag hade mer än bråttom och skulle hinna ta ut hästarna oxå och ge dom mat innan jag började, och min kaffekopp på morgonen är viktig :P men jag fick skita i den och he mig ut.

sen när jag skulle he ut hästarna höll jag på halka omkull i gräset med mina foppatofflor -.- !

ungefär såhär har de varit nu hela tiden sen igår, föll i trappen igår oxå och gjorde illa ryggen så nu är den rent utav riktigt jädra skuren! har så fruktansvärt ont  , kan inte sträcka ut ryggen ordentligt utan måste gå som en säck potatis (mer än vanligt) ska ringa kotknackaren i veckan och höra om han har ngn tid .

Blev ingen bana med Bajen idag eftersom min rygg är så ond, sen ville inte pappa hjälpa mig igår med höet heller och jag klarade det inte själv när ryggen är såhär, men de blev motionridning här hemma idag ist och han skötte sig exemplariskt som vanligt :) pigg och glad var han,klättrade lite i backar och hoppade nerfallna stockar, sedan travade vi på alla småstigar vi kunde hitta och de var så mysigt om man bortser från vissa stunder baki ryggen, skar till några gånger men de får jag ta, han måste få röra på sig endå.


Efter ridturen fick han gå ut i hagen igen till Bobby som blev väldigt glad över att vi kom tillbaka ,sötgossen :)
gav hästarna lunch och sedan blev de duschen för mig och sen tog jag med hundarna i mammas bil och drog till byske för att handla, så jag har ganska just kommit hem därifrån och ska strax börja med maten, blir skinksås med spaggetti idag tänkte jag.


Ikäll ska jag och Emelie iväg på ridhuset och kolla läget, hon glömde nå kläder där igår när hon ridit lektion så vi ska hämta dom, sen kolla på en grupp som jag ev ska börja rida i , blev så sugen och jag borde ha råd med iaf 1 termin , är så roligt att få rida många olika hästar, man lär sig mer knep och sedan får man såklart bra tips och övningar med sig hem som man kan rida på sina egna, aldrig blir man full lärd :)


Imorgon ska jag ut och köra Bajen, blir motion 1,5 mils rundan hade jag tänkt , Bobby ska ut och skrittas en sväng , ska prova de nya 3 delade bettet på honom och se hur han känns på det, på Bajen funkade det hyfsat, men tycker nästan att de var lite "fjesigt" .


sen har jag mejlat på 3 st sadlar, måste inskaffa en till sadel nu när jag skickat westernsadel med Macho och har bara min bomlösa kvar, ifall man vill ut och rida 2 någon dag så kan de vara trevligt med 2 sadlar oxå, testade rida barbacka på Bajen vilket inte var ngn höjdare då han har världens manke och ganska mkt ryggrad, och Bobby ställer sig bara och slårbakut och tycker de är skit kul när man sätter sig på honom utan sadel ;P så nej, de måste jag styra upp, så om ngn har en sadel till övers hör gärna av er ;)!


Nu ska jag börja med middagen, sen ´ska hästarna få middag och efter de beger jag mig mot storbränna .



RSS 2.0