30 september.

Altså kan vädret bli sämre???? tror tammetusan inte det, har regnat i sinne HEELA gårdagen samt idag än sålänge..hästarna fick sova ute natten mot lördagen för då var det uppehåll, när jag kommer på morgon så hade vist Bobby haft lite trevligt, han hade nämligen rivit ner övertråden på bortre långsidan och som jag kan se på spåren har iaf halva han varit ute för att komma åt gräset, tjockis...är inte direkt så han måste svälta så han har anledning att göra det -.-!! var iaf bara börja med att fixa till det..
 
mot eftermiddagen började det regna som ett tok, blåste kallt gjorde det oxå!!så hästarna fick stå, blir så jävla bitter...Iaf så kom Mican och Jocke förbi en sväng och hälsade på, sen på afton drog jag till Jävre och hälsade på Nina vilket var ungefär tusen år sedan, tror det var april sist vi sågs?? inte ok, så de var jätte trevligt att ses igen :)!
for hem vid 11 tiden, gick direkt över till stallet och plockade in hästarna som stod och huttrade vid ledet , dom var nästan blöta igenom täckena :/ uusch vad jag hatar regn...
 
Idag for jag och Jonte ner till pipens en sväng och kikade på halva byn som var där och åt bakismat :P
Nu är vi just inkomna efter att ha varit till drängs och hämtat hö, första lasset på hela sommarn. då hämtade vi dock 175 balar i början på sommarn så de har räckt ett tag.
 
Nu blir de soffläge en stund, förhoppningsvis slutar de regna snart så jag kan fara ut och köra häst.
Ikväll får vi se vad som händer :)
 
 
 
 

27 september.

Har inte hänt så mkt senaste dagarna, jag har nämligen jobbat och inte hunnit med så mkt mer än det...
Nu går jag dock på 5 dagars ledighet, känns kanon måste jag säga!
Imorgon kommer Harald och Sussie på besök, har lovat dom en 3 rätters middag ;) efterätten jag ska göra har jag aldrig gjort förut, så blir spännande att se om jag lyckas :P!
 
Har eftermiddag på jobbet idag, har vart SKITväder under förmiddagen och är fortfarande, har regnat i sinne!!
så blev inte någon motionering av hästar som jag hade tänkt, så dom får sig en extra vilodag, inte behövligt men ingen av oss gillar sådant här skitväder..
 
Imorgon ska dom iaf röras båda två är planen, sen ska jag hinna handla och fixa innan finfrämmen anländer :))
Lördag och resten av helgen har jag inget inplanerat förutom att hästarna ska motioneras samt mina vanliga dagliga sysslor som jag inte ens orkar nämna här :P
 
blahahablahablaha, nääe nu orkar jag inte skriva mer. hejdå..
 
 

25 september.

Jag vill bara tacka de fantastiskt underbara personer som jag har runt omkring mej, jag är sämst på att tala om hur mkt jag faktiskt uppskattar er, tyvärr... Men ni ska veta att jag tycker att ni är GULD värda, och jag är otroligt tacksam över att ni finns i mitt liv, så TACK TACK för att ni finns
 
 
 

24 september.

Ledig idag som sagt var, steg upp halv 10 ungefär, gick över och gav hästarna fruckost inne då pappa skulle köra ur hagarna med traktorn, dom fick komma ut vid 1.
 
Blev en lunch med Jennie på Pipens idag, chilicon carne var dagens, mkt gott! sedan for vi hem och snackade lite skit hemma hos mej en stund innan hon for hem och jag hamnade lite i städartagen :))
Klockan gick och Jontis kom hem från jobbet, vid 4 åt vi middag , häst entrecot ;)) rester från gårdagen. Mums!
Gick ut i stallet vid 17, tog in Bajen och gjorde honom redo för ett pass i vagn.Skrittade första 10 min sedan blev de jogging i ett lite raskare tempo ca 1 mil, han var knapt varm ens när vi kom hem, gott tecken ;) han var iaf superfin!
taktmässigt och trevlig var han, nu slipar vi ett par veckor till innan vi beger oss ner på banan för snabbjobb :)!
 
senare i afton tog jag och Jontis hundarna upp till skogen en sväng, Cilla stack iväg som ett skollat troll rakt in i skogen och vägrade att stanna!! har ALDRIG hänt förut, hon brukar alltid komma när man ropar, men ICKET.....
ropade 5-6 gånger och till sist kom hon, slickade sej glatt runt munnen och jag tänkte direkt att hon hade hittat nå jävla människo skit!!! men hon var alldeles vit runt munnen, luktade nästan som cremefresh? vi gick iaf och letade upp va fan det var, vi hittade iaf en stooor rund vit pöl i en liten grop , tog en pinne och petade runt lite och de var precis som cremefresch konsistens på det! luktade inte så mkt heller??? varken jag eller Jonte blev klok på va de riktigt var, och jag blev förstås nojjig och var livrädd att det skulle vara ngt farligt! :O Men nu flera timmar senare är hon då precis som vanligt, så förhoppningsvis var det inget... Jonte tog kort på det, ska lägga upp det imorn får ni se!
 
Jennie kom över en sväng vid vid halv 8, kollade på lite halv 8 hos mej innan hon gick hem igen.
vid 9 kom Mican och Robin förbi på lite "kafferep" och snackade skit en stund, dom for för en stund sen :)
Har just kommit in efter att ha nattat hästarna samt rastat hundarna, Nu väntar sängen för min del.

Eftermiddag imorn på jobbet, taggar....
 
 
 
bilder från Rhodos där vi var i juni, snart bäre av igen, till Egypten. Längtaar!!

23 september.

Har fortfarande så fruktansvärt ont i kroppen, dock ngt bättre än igår, men långt ifrån bra..
Inte nog med det, så mår jag sjukt dåligt stundvis oxå! blir alldeles blek och skakig samt mår riktigt riktigt illa..
började kallsvettas som en galning idag på jobbet, trodde tammetusan att jag skulle svimma där ett tag.
 
Nu är jag iaf ledig imorgon och jobbar inte fören tisdagkväll, planen imorn är så stor som att hästarna ska ut och röras, sen blir det en repa till stan för att fixa lite grejjer samt kalas på kvällen. Tisdag förmiddag ska jag motionera Bajen, sen väntar som sagt eftermiddagsjobb, förmiddag onsdag och kväll torsdag sen ledighelg :) kommer sitta fint!
 
 
Har förövrigt fuskat som ett tok i helgen känns de som, med gottigott altså...fattar inte varför jag gör det? mår inte det minsta bra av de, men tydligen är de värt det för stunden.. Imorn tar jag NYA tag!! sådesåå.
 

22 september.

Idag har jag så jäävla ont i kroppen att jag inte vet vart jag ska ta vägen..!!
kan knapt ställa mej upp när jag suttit ner, inte mysigt..
 
Var på återbesök hos läkarn igår, pratade lite bla om min brist på B12. Han konstaterade att jag är född med den bristen, att jag "ärvt" den av min mamma då hon hade B12 brist när jag föddes... Så som läget ser ut just nu kommer jag måsta knapra B12 tabletter resten av mitt liv, ska dock tillbaka i mars igen och ta nya prover så får vi se hur det ser ut..
 
Har eftermiddag idag på jobbet, har inte åstakommit särskilt mkt idag under förmiddagen då jag knapt kunnat röra mej, men har iaf påbörjat frisering på Vizzla, klippt svansen samt börjat rycka lite, hasade mej även ut på en prommis i skogen så odjuren fick springa av sej litegrann så dom ska vara lugna på jobbet då dom fick följa med båda två :)
 
Ikväll ska jag vara med Mli , vi ska äta Chilinötter ;D!!
Imorn har jag förmiddag på jobbet, sedan bär de av hem och ut & motionera hästarna.
Ledig på måndag, har inget inplanerat än sålänge, förutom att motionera hästisarna såklart :))
 
 

21 september.

Så har jag äntligen bokat en ny tatueringstid, den 25 oktober kl 10,00 ska jag äntligen få göra min efterlängtade tatuering!
 
Förövrigt har jag inte mkt på hjärtat, är bara så jävla paff över vad folk här i världen är kapabel till, nästan så man mår illa!! usch.....
 
 
 
 

18 september.

Ledig idag och helt underbart väder ute!!
gav hästarna fruckost, gick in och tog en kopp kaffe och matade hundarna, chillade sedan framför tvn framtill lunch.
Efter det begav jag mej ut i stallet, planen var att jag skulle köra Bajen men jag blev så ridsugen så de fick bli en ridtur ist! pigg och glad var han idag, värmde upp en bra bit i både skritt och trav, tänkte ta en galopp men han drog iväg i fullt ös i trav ist :P försökte bromsa upp och lägga en ny fattning men icke sa nicke, lät han löpa på en bit då han verkade ha lite för mkt energi idag.. red efter hälleströmsvägen och vek sedan av in på en liten stig i skogen, vågar dock inte rida allt för långt in nu under jakten, så vi vände efter en bit.
 
testade lägga en ny galoppfattning på hemvägen och till sist gick det^^ lite överladdad bara, gasade som en galning första 500 metrarna, sen fick jag dock korta upp honom och fick en riktigt trevlig galopp sista biten :) finahäst*
skrittade resten av turen och jobbade lite på sidvärtsrörelser och halvhalter, gick fina fisken :)

Nu mot aftonsidan drog jag in till byske för att handla, gick ju kanon tills jag skulle hem och fick pallnita för 2 st rådjur! varorna flög då bara runt i bilen, men de var vell det enda som hände som tur var.. var dock jäävligt nära att det skulle smälla!! uuusch, fruktansvärt obehagligt...
 
Har just ätit middag, ska snart gå ut och promenixa hundarna en sväng , sedan blir det soffläge en stund innan jag går över och plockar in grabbarna grus i stallet :))
 

några framtida mål.

1: tappa ca 10 kg till, får ta den tid det tar
2:Börja träna regelbundet.
3: Bajen SKA kvalas i skellefteå i December
4:Börja lägga undan mera pengar varje månad
 
Några få men endå rätt stora grejjer att uppnå, nu KÖR vi!!
 
 
 
 
 
 

17 september.

Utlandsresa bestämd, den 9 november åker jag och Jontis, Mican och Robin till Egypten 1 vecka :D
ngn fler som vill med? ni har till ikväll kl 21,45 på er att bestämma er för då bokas det! ;D
 
Ska bli kanonkul , november är inte den mest fantastiska månad här hemma, är mest bara kallt hårt och trist ute så det blir perfekt att ladda upp med sol bad och värme 1 vecka inför vintern :)! nu ska det bara ordnas med hund och hästvakt, har ett tag på mej iaf så de borde lösa sej.
 
Nu ska jag försöka äta ngn form av lunch innan jag börjar bege mej mot eftermiddagsjobb, taggatagga^^
 
 
Min fina vackra tjejjjaa <3
 
 

16 september.

kass uppdatering av mej senaste dagarna, inte bra inte bra :P
Iaf så var det cykelfesten igår här i Fäll, var faktiskt jättetrevligt! jag var dock nykter, kände inte för att dricka..
På kvällen blev det "efter fest" nere på folkan, jag var så sjukt trött men pallrade mej ner en stund endå bara för att vara lite social :P drog hem vid 12 ungefär och la mej ganska direkt, klev upp ur sängen kl 12 idag med Jontis!
har sovit altså 11 timmar, det är fan för länge! har gäspat hela dagen och känner mej trött, inte ok..
 
Under dagen idag har jag bara tagit de lugnt, gick en sväng med hundarna i skogen och sedan förbi Mican och Robin en snabbis, sedan vidare förbi Mli som kom hem från Arnemark :) drack lite kaffe och pratade skiit^^
I afton kom Mican och Robin på middag, bjöd på ost & skinkpaj, gottigott var det ! sedan blev de lite resekoll på datorn innan vi drog ut på spökjakt! :O såg inga spöken som tur var, hade förmodligen legatpå psyket redan isåfall!

ska snart ta och ge hästarna kvällsmaten, rasta hundarna för kvällen innan vi hoppar isäng :)
Imorn väntar eftermiddagsjobb, sedan ledig tisdag onsdag torsdag..
 
 
Bobbyskrutt får stå för bilden idag, faktiskt en relativt nytagen bild! från förra veckan ^^
 
 

11 september.

 
Som vanligt kunde jag inte hålla mina fingrar i styr, var bara tvungen att beställa hem den här tröjan från Ginas hemsida!! har tittat på den här ett x-antal gånger så nu kunde jag inte hålla mej längre :P
Måste dock skärpa mej lite, tror tammetusan att det är jag som får Gina att gå runt :P haha*
 
 
Nu har jag ganska just ätit lunch framför tvn och Hem till gården, lätt den bästaste serien :D!!!
ska snart ta hundarna på en prommis innan jag går över till stallet och motionerar grabbarna grus.
senare i afton blir det nog ett besök hos Mican och Robin för lite Mario ;))
 
 

10 september.

Imorse mådde jag inte riktigt prima när jag vaknade, var tjock i halsen och kände den där förkyldnings svedan i näsan som jag alltid brukar få när jag ska bli förkyld! kände mej oxå lite febrig, men gick faktiskt över senare mot eftermiddagen? konstigt nog..
 
Iaf så har det varit en väldigt lugn dag, hasade mej ut i skogen med hundarna en sväng sen har vi mest bara myst på inne. bakade bröd till min kära sambo oxå, tanken var att jag inte skulle äta dem själv men var bara tvungen att smaka på ett, OJ så FÖRBANNAT gott det var!! inget klår hembakt altså..Men det har varit alldeles för mkt fuskande i sommar, så from imorgon kör jag strikt Lchf igen är planen, mår bättre då samt att jag har kvar några kilon som ska bort..
 
Nu är jag inkommen efter att ha nattat hästarna samt promenixat hundarna för kvällen, Jonte följde med, var förbi Mican och Robin en snabbsväng och sa heej, känns som det var länge sedan vi sågs fast det inte var det egentligen :P men är vell så det ska vara^^
 
ska ta och hoppa in i duschen nu, sedan byta rent i sängen innan vi säger godnatt!
Imorn ska hästarna motioneras, sedan ska jag köra några maskiner tvätt och städa lite :)
 
 
Jag och mina myyysproppar <3

9 september.

Så har en bra helg gått mot sitt slut, Igårafton hade jag och Jontis en efterlängtad myskväll med gomiddag bestående av Oxfile ugnspotatis/morötter och rödvinsås till det, gick ut i stallet en sväng efteråt och körde Bajen en snabbsväng och gjorde klart stallet samt släppte in grabbarna grus innan jag gick över hem igen och mös ner mej med Jonte igen framför tvn :)
 
Idag har vi haft främmen under förmiddan, Jontes mamma och lillebror samt mormor och morfar var hit en sväng, mkt trevligt! :)) blev lite fika och prat innan dom var tvunget åka hemöver igen.
Har inte åstakommit särskilt mkt idag, har vart en ren och skär slappardag med andra ord!
Mli och peter kom förbi en sväng nu i afton, drack lite kaffe och spelade Mario :D kungligt spel!
 
Nu är jag just inkommen från stallet, har plockat in grabbarna och gett dem kvällsmaten.
Känner mej inte helt 100 faktiskt, undrar om det är ngn form av förkyldning som ligger och gror?
är jag inte sjuk imorn så ska jag rensa i stallet lite och även motionera båda hästarna, fixa lite i garderoben och göra lite nödvändiga saker, sen träffa christel en sväng i byske :))
 
Ledig tom onsdag fm, sköööönt.
 
 
Mina fina tjejjor i höstvädret idag :')

6 september.

Jag är nästan imponerad över mej själv, har vaknat mellan  9-10 de dagar jag varit ledig nu sista tiden, kanske för att jag varit duktig och gått isäng före kl 12 på nätterna? hur som haver så är det ganska skönt, dagarna blir lite längre och man hinner med mera saker :) skulle egentligen vilja vakna kring 8, undra hur jag ska lösa det? får börja gå isäng kl 10 på kvällarna kanske :P skulle förmodligen inte klara det, är en nattmänniska och gillar att vara vaken på kvällarna.
 
Iaf så fick hästarna fruckost inne imorse, blåste så förbaskat!! Mican ringde och bjöd över mej på plätt-lunch, så tog med mej vovvarna och promenixade dit en stund :) hon bjöd på dom godaste plättarna jag någonsin smakat faktiskt måste jag erkänna, riktigt smarrigt :D blev lite surr osv innan jag begav mej hem igen , plockade ut hästarna i samma veva då blåsten lugnat sig en aning :)
 
förövrigt har jag fixat och donat lite här hemma, sen åkte jag in till stan med Mli där vi hämtade en tv-bänk till henne bla, blev även en sväng in på Maxi för att handla samt en kopp kaffe på waynes, var dock sjukt otrevlig personal, nästan så att de blev dålig stämning...vissa borde verkligen inte jobba i service yrken!
 
När vi landat hemma igen gick jag direkt över till stallet och plockade in grabbarna, dom hade nämligen anlänt med lastbilar och diverse då dom ska gräva bergvärme inatt hos mamma och pappa, blinkade och levde om så hade 2 st lite upprörda gossar som mer än gärna ville komma in!.. Nu har jag just gått kvällsrundan med hundarna, ska strax gå över och släcka i stallet innan jag hoppar isäng, imorgon väntar eftermiddagsjobb!
 
 

5 september.

Ledig idag, blir snart att luncha med Jennie uppe på fältet, sedan ska jag ta vovvarna på en promenix och hälsa på Mican och zera en liten sväng hade jag tänkt :)), förövrigt så ska huset städas ordentligt , samt hästarna motioneras! häftigare än så blir det inte idag ^^
 
 
Bjuussar på en bild på mej och Miccimuus <3

shopping

 
 
 
Var tvungen att beställa dessa från Ginas hemsida, perfekta mysplagg i höst :))

3 september.

Helgen har varit bra, lite trist att vädret varit kasst dock men..
Idag skiner då solen, och såklart ska man iväg och jobba :/ har eftermiddag både idag och imorgon, så de är vell faktiskt helt ok, hinner njuta av vädret litegrann iaf :)
 
Förövrigt måste jag fan rycka upp mig, försöka hitta min motivation, jag vet att den finns där men det är som att den gömmer sej bakerom någonstans och vill inte riktigt komma fram? jävligt störande, jag måste lära mej att trotsa vissa känslor och bara göra saker endå!...
 
Ledig onsdag torsdag, jobbar fredag förmiddag samt lördag förmiddag, ledig söndag måndag.
Onsdag ska Bajen gå motion i vagn,Bobby oxå. även torsdag, fredag hade jag tänkt rida och lördag får han vila. Söndag blir de ut med båda grabbarna grus förhoppningsvis tillsammans.
 
vad som mer händer i veckan är ganska oklart för tillfället, är ju bara måndag änsålänge :)
 
 
 

1 september.

Grått och trist även idag, men det gör ingenting sålänge det inte regnar :)
sov till kl 11, vaknade i panik och var bitter över att jag sovit för länge , upp och ut med hundar och mata hästar.
vid 12 hämtade jag upp Mli och vi drog en snabbsväng till Byske för att inhandla slingmedel till hennes hår, samt hämta ut ett paket som jag beställt från hööks med hundarnas täcken .
 
Kom hem från Mli för en stund sedan, testade täckena på vovvarna och de var gränsfall att Vizzla inte kunde ha sitt, var nästan litet :/ Cillas var ALLDELES för litet! och jag beställde endå strl 55?! jag minns att jag beställde den strl till Tosca och de var nästan stort till henne, så tänkte att den strl borde Cilla kunna ha, ett tag iaf^^
men icket, var för tajt i bogen på henne, så får efterskänka det till mamma, kan nog passa på Smoa eller Bejliz :)
är så irriterande att det ska vara så olika alla storlekar...
 
jag och vovvarna har även hunnit vara ut och göra kvällsfint i stallet, skottat boxarna och spånat med nytt fräscht spån samt sopat undan lite och gjort klar maten för kvällen.. Nu ska jag sätta igång en tvättmaskin innan jag Jontis och odjuren beger oss till Mican och Robin för middag, blir en bra dag detta :))
 
 
 

RSS 2.0