svar på komentar.

Fick en kommentar av Stina om varför jag plockar ut staven,

Anledningen till det är att jag har haft den i nästan 3 års tid nu och den får inte sitta längre än 3 år.
Om jag ska utvärdera den från hur den har fungerat för mej så har den faktiskt varit helt Ok,
dock lite oregelbunden lingonvecka ibland vilket jag upplevt som sjukt störande! sen har jag varit med om folk som inte fått den alls under den tid de haft staven, så det är nog väldigt olika från person till person,men jag är nöjd med den och tycker att den uppfyllt de krav jag hade (att inte bli me kids) . sen en till positiv grej är ju att slippa komma ihåg att ta dessa jäkla piller, då jag är näst intill cenil så är de en STOR fördel :P haha..

Jag har absolut inga planer på att skaffa barn ännu, har för mkt annat "ogjort" än så de får vänta några år till ;)




31 augusti.

rätt intensiv dag idag oxå, vaknade och gick ut och plockade ut hästarna & gav dom morgonmaten, gjorde mej i ordning för att dra mot byske där jag hade klipptid kl 12, rastade hundar och gjorde allt sådant klart och sedan drog jag iväg med hela hundarmen i bilen. dumpade odjuren inne på kiosken hos mamma medan jag klippte mej, OJ så välbehövligt de var! håret hade verkligen vuxit som ogräs senaste tiden..

efter klippningen åt jag en varmkorv utan bröd hos mammsen innan jag begav mej mo stora staden, mot lassa för att dra ut staven ur armen, så nu är de fanskapet borta! och FAN för Bmi!! fattar inte hur läkarna kan gå på sådant. Jag låg på gränsen till att få äta p-piller som typ trionetta osv då dom innehåller så mkt hormon tjosan, så klämmer äckel läkaren ur sej
-Ja, jag fattar då inte vart dina kilon kommer ifrån, du ser inte alls ut att väga så mkt!
då säger jag -Näee, för så jävla mkt väger jag inte heller att de är en hälsorisk för mej att äta p-piller,har ju ätit de innan i flera års tid! hur gör ni med folk som tränat och är som världens muskelpaket? räknas dom som överviktiga dom oxå eller?

Och tydligen så gör dom det, dom måste få ett läkarintyg innan dom får stoppa i sej dessa förbannade piller! nääe usch så sur jag blir, hur fan tänker dom??..

Efter vistelsen på lassa där så drog jag till lantmanna och inhandlade lite grejjer som jag behövde, blev bla:
*Grimmor
*2 st grimmskaft
*1 klotång till hundarna
*2 st hovkratsar
*tuggben till hundarna
*ridvantar
*hundmatskål


sen är jag så sen med allting idag så hästarna får rent utav en oplanerad vilodag, inte för att jag tror att dom klagar.
ikväll ska jag bara ta de lugnt och varva ner efter dagen, annars finns risk för extrem huvudvärk och de pallar jag intee..



30 augusti.

En förmiddag på jobbet blev det idag, sen vid halv 4 drog jag till solbacken på arken zoo och hämtade upp min lilla Vizzla som mamma varit dit och lämnat på trimmning, oj så fin hon blev lillskruttaan :,)!.. sedan vidare hemöver i full fart då Jontes mamma och lillebror vincent komme på besök. Gjorde ugnspotatis och grillad kyckling till middag, dock blev de blommkål som tillbehör för min del , nästaan lika gott de :,)

Efter middagen gick jag över till stallet ganska direkt och gjorde i ordning, vid 18,30 anlände sussie elin och emelie V då jag lovat dom att de skulle få testa rida, sussie har ridit lite förr så hon vet va de handlar om, och emelie har gått på ridskola i några år så även hon ha vare vee förr ;) För elin blev de första gången sedan hon var riktigt liten, men jag måste säga att dom imponerade stort på mej allihopa!

Jag och Emelie for ut en liten kortis först och kände lite på gossarna, jag tog Bobby skrutt och var beredd på en hel del bus men han skötte sej EXEMPLARISKT! emelie fick ta Bajen och han skötte sig fint som vanligt, hon red honom faktiskt väldigt bra! är så kul att se ngn annan rida honom någon gång så man får se hur fiin han faktiskt är :,). sedan blev de sussie och elins tur, sussie fick rida själv på Bajen och jag gick med Elin som fick rida på Bobby, gick såå braa såå :)

Nu har dom just åkt hem, har suttit och tuggat mörk choklad och snackat en liten stund innan de var tvugna att åka,blir mörkt så fort nu och de har ju trots allt 6 mil att köra oxå.. finns verkligen nackdelar med att bo så långt bort ifrån "mänskligheten", men jag hoppas iaf att de inte blir sista gången dom kommer på besök allihopa :)..

ska alldeles strax gå över och natta hästarna, sen väntar sängen då jag är sjukt trött! har varit en rätt intensiv dag .
Imorgon får jag en liten sovmorgon, sen bär de iväg mot byske för en klippning och sedan vidare mot stan till barnmorskan och dra ut staven ur armen, efter de ska jag in en sväng på lantmanna och fixa lite grejjor, hästarna "behöver" nya grimmor och vovsingarna vill ha lite tuggbeen, grimmskaft behöver jag oxå! tycker de är lite roligt att lantmanna börjat satsa så mkt på häst/hund grejjer, skönt att slippa åka igenom stan varenda gång för att ta sej till Royal , pallar inte stå i alla rödljus :P

imorgon afton ska iaf båda hästarna få röras, Intervaller står på schemat för Bajens del och Bobby ska få komma ut och busa i skogen, mina underbara go gossar! jag har verkligen världens finaste hästar <3


Finaste Bobby skrutt <3


29 augusti,

bjussar på en liten veckoplanering i brist på saker att berätta..

idag Måndag:hästarna vilat, busat med mina vovsingar, jobbat eftermiddag..
Tisdag:Förmiddagsjobb till 15,40, vizzla har trimmtid kl 12,30 men min snälla mamma far med henne ist!.. hem och laga middag,sussie Emelie V och Elin anländer efter middagen , rida hästisarna!
Onsdag:Ledig, barnmorskan 9,30 och plocka ut staven(hurraaa!!) klipptid kl 12, hem och städa, Bajen ska gå intervaller och Bobby motion..
Torsdag:Ledig förmiddag ,lunch med jennie,hästarna vilar,jobb eftermiddag!
Fredag:ledig, Nina kommer på beösk (eller jag till henne, inget bestämt ännu?)båda hästarna ska motioneras.
Lördag:ledig,Bajen går dressyr och Bobby likaså. Cykelfest på kvällen!
Söndag:hästarna vilar, inklusive jag själv..

En bild från då jag och Jonte var i Falun i sommar, här smaskar vi på kulglass gjort på strutsägg! de ni ;) ;)


28 augusti.

stilla lugnt i några dagar, har inte vart så pigg och går omkring med ständig huvudvärk, men nu vet jag iaf helt säkert att de är synen, så till veckan drar jag in till stan och gör en synundersökning och fixar glajjor!!

slänger in ett par bilder på Bajen från i onsdags då jag och Nina var ner på banan, finaste Ninis som tagit bilderna <3





helt sjukt vilken skillnad de är på hästen, nästan så att jag inte kan tro det själv!....



Igår förmiddag följde jag med Mli till piteå på nå foto grejs, typ "Modell för en dag" lr va de kallas?? man fick bli gratis sminkad av make up artister och sedan fick vi bli fotade av duktiga fotografer, dock var de en väldans väntetid så allt som allt tog cirkus 5 timmar!! sen fick man köpa bilderna om man ville men de blev inge av! 10 bilder skulle gå på 2500kr, helt sinnesjuk!... men de var en trevlig upplevelse iaf^^..

på kvällen/afton drog jag och Jonte mot stan hem till harald och sussie där de vankades festligheter, vi fick även turen att bli bjudna på middag som smakade alldeles utsökt!.. efter ett tag började det trilla in lite folk och summa sumarum blev det en mtk trevlig kväll trots att jag var nykter :)..Jonte blev dock lite risig i slutet av kvällen och vi blev vell inte långvarigt ute på krogen, idag mår stackarn som han förtjänar ^^..

nu beefinner jag mej på kiosken, ska strax gå och handla lite grejjer innan jag beger mej hemmåt för lite grillning med Jonte ola och cizzi, sen ska jag ut och rida Bajen en sväng och sen ge Bobby en ordentlig rykt..
Imorgon väntar eftermiddags jobb, så förmiddagen blir rätt lugn är tanken..


25 augusti.

Jag är så sjukt nöjd idag att de då inte ens finns! för de första så for jag ner med Bajen på banan med Nina som sällskap/hjälpreda, gjorde honom i ordning och värmde 5 bakvarv och han kändes bara fin, dock liite okoncentrerad som vanligt då han springer själv.Han känns iaf klockren i auktionen och nu känner jag verkligen att han orkar! värmde iaf första 3 varven i 2 min tempo och sista 2 i 40 tempo, rätt lugn värmning. skrittade ett varv och körde sedan ett hit på 1640 i 22 tempo för första gången och de kändes HUR bra som helst om man bortser från hans okoncentration stundvis, men orken var de inge fel på! avslutade med att jogga ner honom ett varv och skritta ett par minuter, ca 5-6 min efter så hade han en puls på 67 vilket är alldeles kanon! Fick väldigt positiva ord av Christer , så nu tränar vi på här hemma i 2 veckor till innan nästa banjobb och känns de bra då så anmäler vi till provlopp, bla för att se hur vi bör lägga utrustningen. Förmodligen kommer vi testa helstängt/halvstängt för att få honom att fokusera på hans uppgift ist för att kika på annat, sen får vi se om vi kommer måsta ändra på balansen fram då han känns liiiite lite tung, men egentligen inte märkvärt. kan ha varit underlaget som spökade en del oxå då de var lite moddigt på banan idag..men sådan får vi mixtra med sen då vi sett mer :)

Känns iaf helt fantastiskt underbart att vi nu i stortsett är klara, åtminstone inne på de sista pusselbitarna :,)!!
motivationen har börjat komma krypandes tillbaka, så nu jääklar :D

ännu en rolig grej var att jag fick för mej att testa ett par byxor då vi kom hem igen som jag inte kunnat ha på 2 år, och guess what!? jag kunde ha doom :D faaanjävel så kul!

nääe, bara en jäkligt bra dag har de varit ! och inte blev den sämre då den avslutades hemma hos Jontes pappa och Karina för lite trevligheter :) tjohoooo!




23 augusti.

Imorse kom snubben som skulle sätta in vår luftvärmepump som vi fick ärva av mamma och pappa från kiosken,
han satt in den och allt gick då så väldans smidigt tills vi inser att fanskapet är TRASIG! är de möjligt?? tydligen så behöver en "motor" eller va fan han sa bytas ut, vilket då kommer kosta MINST 3800:- trodde han... HURRA?!?!
Sen kommer vi såklart måsta betala för jobbet han gjort idag, vilket säkert kommer gå på typ 2500?
SATAAAN så sur jag blir.. inte på honom såklart utan bara allmänt..

jag VISTE att vi skulle ha gett fan i att sätta in en sån där jävel, men nu är de vell bara reparera skiten så den fungerar , annars står vi ju där med världens hål i väggen oxå då dom borrat rakt igenom! näeefyy så jäkla sur jag är..

NU står jag på jobbet och är lite små grining, dock är jag glad att jag står här så jag får tänka på lite annat stundvis :P.. christer ringde just och ville småprata lite, men som vanligt då han ringer så blir butiken full i folk även fast de kan ha varit tomt i 20 min innan det, är inte de typiskt?? iaf så tipsade han mej om en hemsida där dom säljer ekologiska oljor till häst, typ linfröolja som är E-vitaminberikad osv, hette Gunnarshögs .var in och beställde en bagin box på 5 liter som gick på 320 kr med frakt, INTE illa.efter christers predikan om hur världelöst de är att köpa från typ Emin så kommer jag inte göra det igen iaf..


ikväll när jag kommer hem ska jag ut och skritta Bajen en sväng , borsta upp Bobby ordentligt och sedan väntar sängen då de blir upp relativt tidigt imorgon då vi ska ner på banan. efter det så blir de hem och lasta av, göra sej i ordning för att sedan fara till stan IGEN för att göra klart alla ärenden, sen blir de middag hemma hos Jontes pappa och Karina, suring står på schemat! längtar :D


22 augusti.

Ledig idag, och dagen blev vell inte riktigt som planerat.. Jonte kom nämligen på igårkväll typ kl 22 att han hade brandövning idag! och då hade vi planerat in ungefär i 1 veckas tid att vi skulle fara till stan idag och göra bort våra 100 tusen ärenden! inte nog med det, de var HAN som valde dag! var oxå bjudna på middag hemma hos hans pappa och karina,men de fick vi så vackert ringa och ställa in.. Men jag for till stan själv idag ist och gjorde bort en del av mina ärenden, for förbi travet och hämtade sadeln som camilla R lämnat i christers stall, såklart var christer där när jag kom så stannade en stund och pratade skit..

efter det hade jag tänkt köra in och gå en runda på stan men jag ides rent inte det, var så förbaskat med bilar överallt..
Pass skulle jag oxå fixa men de skjuter jag upp till på onsdag ist. drog upp på solbacken och gick in på ÖB för att inhandla lite mera tallrikar då de blev alldeles för lite nu när vi fick oss en diskmaskin, + lite fler kaffekoppar. fyndade även 10 par sockar för 79:-, lyckas alltid slarva bort hälften av dom så de behövs alltid..var in på Arkenzoo oxå och köpte ett par plädar till doggisarna + en hundsäng till mamma som hon beställde. Bokade även en trimmningstid till Vizzla nästa vecka på tisdag, har kämpat och försökt göra de själv men de blir aldrig riktigt bra , bara för stunden, en månad senare ser hon lika jävlig ut igen och de är förmodligen för att jag inte har rätt teknik..700 spänn kommer de kosta iaf, men då lär hon klara sej ett tag då man egentligen bara ska behöva trimma dem 2 gånger per år..

Efter att jag gjort detta  ovanstående så hade jag så sjukt ont i huvudet så jag orkade rent inte fortsätta med mina ärenden, misstänker att jag har problem med synen då jag ständigt har ont i tinningarna, måste sitta och kisa ibland för att se ordentligt, så de är kanske rätt uppenbart..så en syn undersökning ska oxå styras upp ngn dag framöver..


När jag kom hem igen så proppade jag i mej lite middag, chillade en stund och gick sedan över till stallet och skottade och gjorde klart för hästarna, tog in Bajen och hade tänkt testa rida i sadeln jag lånat hem av camilla, men de börja ösregna och jag blev negg och tog den bomlösa istället då jag inte ides he på stigläder schabrak och sadeljord, lat som jag är.
Men är de inte litegrann livets jävlighet att de varit uppehåll hela jäkla dagen och sedan den stund jag ska ut så börjar de ÖSregna!? jag och hästen gick bokstavligen talat VRIDA ur när vi komtillbaka -.-

NU står dom iaf inne båda två, ska strax gå över och ge dem de sista innan jag säger Natti..
Imorgon väntar en sovmorgon, sen lunch med jennie och efter de eftermiddagsjobb! sådeså..


Min fina skrot Bobby får stå för bilden idag, tagen i vårsommar :)


21 augusti.

Något jag börjar vara sjukt less på är denna jäkla Vikthysteri!! man kan ju inte ens läsa aftonbladet/expressen idag utan att de ska stå något som har med viktnedgång att göra, usch så störande..vist är de trevligt att kunna läsa om tips på hur man ska gå tillväga, men då de börjar stå i varendaste tidning så börjar man då faktiskt bli lite less. Iaf jag?. sen kan man juUndra om dom tänkt något på hur dessa rubriker om alla bantningsmetoder påverkar alla ungdomar här i världen? knappast allt för positivt alla gånger skulle jag tro..


Befinner mej just nu på jobbet, regnet bara ÖSER ner här och då jag pratade med Jonte nyss så skiner tydligen solen hemma i fällfors, vad gör jag här? -.-.. 2 timmar kvar till stägning, sen bär de av hemöver, då ska jag ta och snöra ihop en köttfärssoppa som jag hittade ett recept på i allas tidningen, såg sjukt god ut och snålvattne börja rinna^^hehe..

Imorgon är jag ledig, förmiddagen spenderas hemma och planen är att jag ska ut med hästarna en sväng, mysa med mina underbara vovsingar och sedan vid 14 tiden bär de av mot stan med Jonte, har en jäkla massa ärenden som vi måste göra, bla måste jag göra ett nytt pass , annars blir de dålig stämning då vi far till thailand.
Vi hade oxå turen att bli bjudna på middag hemma hos Jontes pappa och Karina, suring låter de som att de blir och jag klagar inte :D dock blir de lite fusk för min del med andra ord, så jag får se till att vara stenhård resten av veckan sen så är nog förhoppningsvis ingen större skada skedd^^.

Tisdag är de eftermiddagsjobb som gäller, ska köra häst under förmiddagen.. Onsdag är jag ledig och då ska jag dra ner Bajen på banan för ett snabbjobb är tanken om inte vädret sviker, har ingen lust att köra 12 mil för att köra i lervälling nämligen. Nina är iaf snäll och hänger med som sällskap/hjälpreda :D


jobbet^^


19 augusti.

lugn ba lugn, nu ska här inte klagas nå mer för idag^^

förmiddagen har varit lugn, Moa var såå duktig imorse! vaknade kl 6 och vi gick ner och ut för att pinka och sedan äta fruckost, vid kvart i 7 la vi oss igen och hon sov enda framtill 9,30! duktiga lilla skrutt :,)
vid lunchtid så kom jennie förbi och vi drog upp på fältet där jag bjöd henne på mat då hon fyller 21 år på måndag :). Moa fick testa på att vara ensamen en 30 min (med tosca då som sällskap) och när jag kommer hem igen så ligger hon och sover och INGA rackartyg! såå duktig :)

var bara att hoppa ner i jobbkläderna för att sedan packa in vovsingarna i bilen, göra et stopp hos mamma på kiosken och lämna hundarna + dricka kaffe, och nu befinner jag mej på jobbet. ca 2tim kvar innan stägning nu, sen blir de hem och ut i stallet direkt för att skotta åt mina stackars hästar som även idag har fått stå inne..
ska gå en promenad med dom båda så dom fårs träcka på benen lite, sen ska jag pussa upp mina vovsingar innan sängen kallar då jag öppnar på macken imorgon.

Jobbar framtill kl 14,40 och efter det blir de raka spåret mot byske och hämta upp hundarna hos mamma , hem och äta suring med Jonte (japp, jag ska fuska!!) sen köra häst är planen.Söndag jobbar jag kväll så söndag förmiddag blir de förhoppningsvis en liten sovmorgon och en massa mys med vovsingarna.

Måndag är jag ledig, då ska jag och Jonte passa på att åka in till stan för lite ärenden, sedan ska båda hästarna köras/ridas. Tisdag har jag eftermiddag och Onsdag är jag ledig.Då väntar banan med Bajen för första gången på 5 veckor.. Känns allting bra nu så blir de kval i början på september! lite pirrigt känns de allt^^..
sen jobbar jag torsdag förmiddag och fredagkväll och efter de väntar en ledig helg!



19 augusti.

Nu fick jag just upp ett sånt där ilsket tänkande på folk som är så förbannat snåla! snålhet är bland de värsta jag vet, samtidigt som de har sina fördelar oxå såklart.. men vist i hela friden måste de finnas gränser??
om vi talar om pengar tex, vist är de bra att spara pengar och tänka sig för före man gör saker, absolut!
Men man är bara ung EN GÅNG i LIVET! jag tänker inte sitta hemma och snåla på mina pengar , aldrig kunna göra något bara för att jag måste spara! och endå tjänar jag ruskigt lite pengar som det är just nu, men jag vill LEVA mitt liv till fullo och göra saker som jag VILL göra. Vill jag ut och resa så GÖR jag det! vill jag shoppa så GÖR jag det, därimot kanske jag inte tar den dyraste resan jag hittar, och inte shoppar jag heller för mer än vad jag vet att jag kan göra mej av med just då..

Jag har nog lite för lätt för att göra mej av med mina pengar ibland, så jag önskar att jag kunde bli lite "snålare" jag oxå för den skull..Men något som irriterar mej är folk som hela tiden ska klaga på att saker och ting är dyrt även fast man vet att de har råd! sen självklart förstår jag att folk prioriterar olika och att folk har olika åsikter om allt här i världen.
Men detta är MIN iaf, jag vill göra saker i mitt liv som jag kan minnas då jag blir äldre och vara GLAD över att jag gjorde! kunna berätta för mina framtida barn och förhoppningsvis barnbarn hur mkt roligt jag varit med om, visa bilder och allt som hör till, Än att sitta och vara missnöjd över de saker jag INTE gjorde..




sådär ja, nu har jag lättat mitt hjärta litegrann iaf. Nu drar jag mot jobbet för att tjäna in lite penninga som jag kan göra ngt ROLIGT/BRA av sen!hejdåå....


18 augusti.

Ännu en dag av pissväder! regnet har bokstavligen talat ÖST ner hela dagen utan ett endaste litet uppehåll! hurraaa....
Tur är iaf att bästaste Nina har varit på besök idag och underhållit mej, annars hade jag förmodligen klättrat upp efter väggarna :P.. Hon hade med sej sin vovsing Doris och jag kan lova att Tosca blev så lycklig över att få rejsa med henne efter ett par dagar i ren stillhet! även Moa tyckte de var jätte kul med ännu en vän, haha :)

Iaf så blev de en lunch uppe på fältet, sen satt vi hemma och klappade på våra hundar och pratade en del framtill kl helt plötsligt blev 16! jisses. Nina och doris for hem och jag satt igång med maten så Jonte skulle få ha den klar till kl 5, viktigt förstår ni ;) blev baconsås med champinjoner idag och jag kokade blommkål till mej själv och mackisar till Jonte. tror de är 3 dagen irad jag äter blommkål nu, men de är ju så gott!

I afton har vi tagit de lugnt allihopa, svårt att göra annat när vädret är såhär..tog med mej Moa och Tosca en sväng till byske och drack kaffe hos mamma + handlade lite smågrejjer som var slut i kylskåpen hemma.När vi kom hem igen så petade jag och Jonte på lite härinne och pratade lite om hur vi vill göra om i framtiden osv, de vi båda kom framtill var att Toan är vårt riktiga "prio 1" nu, (om vi bortser från att kakla i köket, men de får pappa hjälpa mej med). sen har vi satt vi oss i soffan och såg film framtill kl 23 och nu har jag just kommit in efter att ha nattat 2 st mkt olyckliga hästar! den ena surare än den andre, dock blev dom liite gladare när maten anlände så jag skyndade mej att säga Nattii och släcka lampan innan dom hann inse att jag skulle lämna dom X) stackars gossar..

Imorgon blir en lugn förmiddag hemma innan jag beger mig mot eftermiddagsarbete, lördag jobbar jag förmiddag och söndagkväll. Nu ska jag bjussa på ett par bilder på världens underbaraste lilla Moa som jag lovat nu ett par dagar, har inte hittat igen Jontes kamera med falun bilderna så de kommer en annan dag..





  • lilla underbaring ♥

17 augusti.

Grått och mulet ute, har regnat i stort sett hela dagen men nu äntligen har de blivit ett upephåll!. Jami kom imorse och skodde om båda hästarna, bokade en ny tid om 7 veckor och då är de dags för VINTERSKOR! kan ni fatta det?? herreguud..
Hästarna har stått inne sedan igår pga vädret, men gick över där vid 15 tiden och släppte ut dom då de som sagt blev uppehåll.

Nu har jag och min Jontis just ätit middag, gjorde en fläskfilegryta och kokade blommkål till mej och Jonte fick pommes till ist.
Vägde mej förövrigt imorse oxå och trots falun resan så ha jag lyckat gåner nästan 2 kg till! total viktnedgång är nu
-11,4 kg! blev sjukt förvånad faktiskt då jag trodde att de skulle ha stått stilla nu ett tag, men icket :D bara 3,5 kg kvar nu innan thailand! kom igeeen!

nu ikväll har jag tänkt dra ut och köra Bajen en runda var planen, dock är jag sinnessjukt trött!men bara härda antar jag^^
har senaste veckorna inte riktigt känts som att gnistan finns där , hos mej alltså..Känner mej inte riktigt lika motiverad helt enkelt konstigt nog då Bajen känns sjukt fin nu och vi är SÅÅ nära målet! vore tragiskt att bara ge upp..dock har min fina vän Nina tänkt börja komma hit 1 gång i veckan och hänga med ut och rida + hjälpa till med annat som hör till, känns fantastiskt bra!är så tråkigt att jämt vara ensamen, så de ser jag verkligen fram emot :) tror hästarna kommer uppskatta det oxå då dom kommer få följas ut på tur vilket sker alldeles för sällan, tragiskt nog kan man inte dela på sej, och kunde man så hade jag gjort det för länge sen..

Hade lovat er bilder oxå, får se om jag får tid att lägga in dom på datorn ikväll, då ska jag slänga in dom här oxå!.




15 augusti, dagen.

Lilla Moa vaknade vid 6 imorse första vändan och var hungrig, så bara he sej upp och ut för lite pink och sedan mat.
vid 7 tiden gick vi och la oss igen och då sov gullhjärtat enda framtill kl 10! fantastiskt :)

Under förmiddagen idag så tog jag med mej Tosca och Moa till byske för att handla, dom fick vänta hos mamma på kiosken under tiden^^ sedan drack jag en kopp kaffe innan vi begav oss hemöver igen.Hemma väntade Jontes mamma och hans syster Jennifer + lillebror Vincent, hade lovat att dom skulle få testa på att rida litegrann så Bajen fick agera "ponny ridning", både häst och ryttare var så duktiga såå!.

Efteråt blev de lite prat här hemma och sedan gick vi på Pipens för att käka middag allihopa.

NU ikväll har jag inte åstakommit alltför mkt, har myst med vovsingarna i soffan och nu ska jag alldeles strax gå över och ge hästarna kvällsmaten.. Imorgon står intervaller på schemat för Bajens del och Bobby ska få komma ut och lulla på litergann är tanken...

återkommer imorgon med lite bilder , bla från min och Jontes tripp till Falun och såklart på lilla Moa :)!!


15 augusti.

stilla lugnt här ett tag av olika skäl, främst att jag faktiskt inte har haft tid till att sitta vid datorn .
Mkt har hänt de senaste dagarna, bla har vi nu en Lagotto i våran familj vilket varit min och mammas "dröm" sedan läänge tillbaks.Moa heter hon och är världens underbaraste! hämtade hem henne från gällivare i torsdags och allting har bara fungerat sedan första stund, Tosca var dock liite skeptisk i början mest för att hon blev svartsjuk, men nu leker dom och resjar som tokar runt ute på gården så fort dom får chansen :) ska få Tummen ur och lägga in lite bilder ikväll så ska ni få se ^^.


De andra som skett är att våran gammla Azzi nu har fått avsluta sina dagar, oxå en anledning till att jag inte haft ngn lust att sitta här. Det var bland de värsta jag gjort att säga farväl till henne samtidigt som de var bland de klokaste beslut vi tagit.Fick iaf hålla om henne en sista gång och tala om för henne hur mkt hon har betytt för oss och hur mkt vi älskar henne.


Vila i frid min älskade vän, tack för allt du gett oss.
Allas våran finaste Azzi <3

Född:1999
Död:12/8 2011
+




10 augusti.

Tanken med denna dag var att jag skulle städa och fixa under förmiddagen och sedan jobba eftermiddag, hur tror ni de gick?Dennis smsa imorse och säger att han är sjuk och frågar om jag inte kan jobba hans förmiddag så skulle samme ta min eftermiddag, kl var nästan 9 på morgon och macken öppnar kl 8. Dennis hade dock farit dit och låst upp osv, så de var bara snöra sej upp ur sängen och dra på se nå klea & he sej iväg! kl var 09,50 då jag var framme! snabba ryck ;D

jobbade framtill kl 14 så de var ju värt, har haft hela eftermiddagen på mej att göra saker :)! när jag kom hem efter ett stopp i byske, klippte bla morfar.. så satt ja igång med maten som idag fick bestå av stekt hamburgare med ost och lite av de som blev kvar av min blommkolsgratäng/stuvning igår, mkt mkt gott var det! Jonte åt såklart bröd till, onyttige nissen där! tur han klarar av det :P haha.

Nu har jag just kommit in efter att ha kört Bajen en runda, och idag var han nästan lite småstökig, tog bettet av mig ett x-antal gånger och försökte lägga iväg i full karriär så jag fick slita som ett tok, stretade imot och hade sej stundvis. Dock inget fel på självaste auktionen, kändes fin som vanligt! körde med det 3-delade bettet idag och har gjort de några gånger tidigare och de fungerar inte så jättebra, han verkar inte trivas med det just när jag kör så nästa gång jag drar in till stan så ska de inhandlas ett nytt stångbett med fasta ringar, lyckades nämligen glömma de sist då vi var på banan och nu är de borta såklart -.-, de trivs han riktigt bra på och jag har bättre koll på eländet :)..

Har även hunnit med att cykla en sväng med Tosca, ska ta vizzla en vända oxå innan jag hoppar in i duschen..
Imorgon blir en spännande dag, vad som händer går jag inte ut med ännu..


9 augusti.

Helt sluut efter dagen på jobbet idag, har verkligen varit flitig om ni frågar mej :P!!
När jag slutat där vi 15,50 så styre jag kosan mot byske för att handla nå mat och hämta ut bredbandet, dock inser jag att min mobil hade slut ström där koden till att hämta ut de fanns! så de sög, får ta de imorgon då ist..

När jag kom hem ställde jag mig och gjorde egna köttfärsbiffar och blommkols "stuvning" med lök och champinjoner , tomater och mozarella :) blev hur gott som helst faktiskt! självklart gjorde jag stuvningen på LCHF vis, eller tjuv tog en halv tsk mjöl för att reda stuvningen lite så den inte skulle bli så tunn, men de räknas inte tycker jag ;P

Förövrigt så har jag inte vägt mej på ett par veckor nu, misstänker att jag stannat upp lite under/efter vistelsen i Falun då jag faktiskt fuskade litegrann och smakade på lite efterätt, men de skiter jag faktiskt i! har hållit mig ifrån alla gosaker i stort sett HELA sommaren så de tyckte jag att jag förtjänade :), nu kommer jag dock lägga till lite mera träning igen då de bara är 3 mån kvar till thailand, har tänkt försöka tappa minst 5 kg till tills dess så bara kämpa på..min totala viktnedgång hitills är 9,3 Kg :)...



min axel btw är då helt jäkla kajkad efter discgolfen i söndags! herre jisses vilken träningsvärk jag har! tur är att jag inte är den enda :P både jag Jonte Harald och Sussie fick känn av det, och de roliga var att vi skrattade åt de hela och tyckte inte alls att de var ngn direkt "sport" :P , där fick vi för det :P haha! klarade knapt av att lyfta av varorna på jobbet idag, helt galet...Hästarna fick iaf vila idag lite oplanerat, ska dra ut med Bajen imorgon innan jobbet ist sen torsdag följer vi min planering igen, då står intervaller på schemat för Bajens del och motion för Bobby.

Måste in till stan ngn dag i veckan oxå och inhandla lite foder till mina guldgossar, sen lite annat småkraamms..
Nu väntar sängen iaf, är sjukt trött och slut..

<3


7 augusti.

Vaknade imorse och såg att de var grått och trist väder ute, dock så tycker jag nästan att de är lite skönt att de är lite svalt och mulet en dag efter att vi haft en kanon sommar i stort sett hela sommaren! iaf så gick jag över och plockade ut mina hästar som fick sova inne även den natten då de regnade, duggade även imorse så bara på med regntäckena för första gången i sommar ..

som väntat så hann jag inte ut med hästarna idag då de vart full rulle, hade 2 st färgbokningar vilket tog sin tid. sen var de bara svida om och bege sej mot staden till harald och sussie, blev en middag på Tatung som smakade utsökt! sen vidare mot bergsbyn för lite disc golf, var faktiskt riktigt roligt! över förväntan, har aldrig gjort de förr men kan absolut tänka mej att görat igen :), efter det for vi hem till herrskapet för lite film, summerar kvällen som MKT trevlig! :)

Jag och Jonte kom hem för ungefär 1 timma sedan, har varit över och gjort natt till hästarna och kvällspromenixat hundarna. nu strax väntar sängen, är sjukt trött som vanligt. Imorgon ska jag ut med Bajen en sväng innan jobbet, börjar som sagt 15,40 och jag måste erkänna att jag längtar faktiskt! ska bli skönt att återgå till vardagen igen efter att ha blivit lite förslappad under semestern^^, dock ska jag inte klaga, de har varit helt UNDERBART med semester och de känns så bra att faktiskt ha jobbat för den :) bara 11 månader kvar till nästa gång! känns bra ;)

Ngn dag i veckan ska jag försöka lägga in ngn bild från min och Jontes vistelse i Falun, ska bara få tummen ur och lägga in bilderna på datorn först^^! Nu väntar sängen iaf, så nattii nattii..


6 augusti.

Borta bra men hemma bäst som man brukar säga, var ruskigt skönt att komma hem igen faktiskt efter en mkt trevlig vistelse i Falun :)

På hemvägen blev de ett stopp på IKEA i sundsvall, och HERREGUUD vad jag fick panik då vi kom in!! folk jävlart ÖVERALLT och vi viste inte vart vi skulle ta vägen ngn stans och hur de funkade därinne, till sist kom vi iaf på det och vi började kika runt , fanns en hel del men endå under förväntan måste jag säga. Men vi hittade det vi skulle iaf, nästan! dom hade inte tavelramen som vi behövde, så den måste jag försöka hitta ngn annan stans, borde finnas på typ gallerix i stan..

efter typ 2 timmars vandrande runt därinne var både jag och Jonte helt slut i huvudet, så vi fortsatte resan hemöver..

Var otroligt skönt att sova i vår egna säng inatt, har sovit som en gud kan jag lova!. Under förmiddagen idag så har jag inte gjort särskilt mkt, petat på litegrann hemma och sen drog jag in till byske för att handla lite och dricka kaffe hos mamma på kiorren..Ikväll blev de grillat hemma hos mamms och papps som smakade utsökt, sen vid 19 tiden drog jag ut och körde Bajen en sväng, skrittade först 25 min efter hälleströmsvägen och vek sedan av in på sandvägarna och joggade honom litegrann, kändes kanonfin som vanligt, absolut inget att klaga på förutom att han behöver skos om :P har ringt Jami som dock inte hade med sej sin kalender just då så han skulle ringa upp imorgon så vi kan boka tid..

efter lite jogging i skogen så skrittade vi hem igen, jobbade honom i form och gick lite serpentiner i vagn för att mjuka upp honom litegrann, sen fick han gå med långa tömmar sista 10 min hem.Väl hemma var både jag och stackars Bajen rätt blöta då de duggat/regnat hela turen, hittade ett par gamla regnbyxor innan vi for ut som jag trodde skulle hålla tätt men de gjorde dom inte kan jag säga :P.. Borstade upp honom och släppte in han o boxen, gick och plockade in Bobby skrutt oxå som stod och ropade i hagen och ville komma in, borstade på honom en stund oxå innan han fick gå in till maten.

Imorgon var min plan att köra båda hästarna under förmiddagen, mot eftermiddagen drar jag och Jonte oss nämligen till stan för att hälsa på hemma hos bästaste Harald och Sussiee och lilla tjoppen (vår "gamla" kisse lasse ), men får se om jag hinner ut med båda grabbarna grus, fick nämligen 2 st färg bokningar på förmiddagen..

På måndag börjar allvaret om igen, dock en väldigt mjukstart! jobbar kväll måndag, förmiddag Tisdag och kväll Onsdag sen är jag ledig i 7 dagar innan jag jobbar helg veckan därpå. så här kommer en liten veckoplanering innan jag avslutar :)

Måndag:köra Bajen, jobba 15,40-21,10
Tisdag:Förmiddags jobb, köra Båda hästarna,träna.
Onsdag:träna, städa, eftermiddagsjobb!
Torsdag:ledig, ev en sväng till stan, köra/rida båda hästarna, Bajen intervaller och Bobby motion.
Fredag:ledig, hästarna motioneras! Bajen lösgörande, Bobby motion.
Lördag:Ledig, köra båda hästarna, motion!
Söndag: hästarna vilar! jag med^^

ska även springa in till läkaren ngn dag i veckan och boka tid för hepatit sprutan så den är bortgjord innan thailand!
inte att förglömma..

Nu ska jag ut och pinka mina hundar, sen väntar sängen då jag är sjukt trött!



bara 3 månader kvar till thailand!!


3 augusti.

Nu befinner jag och Jonatan oss i falun hemma hos Faster och Rolf, vi anlände sent på måndagkväll och resan gick bra om vi bortser från en TRAGISK grej! när vi kommer till ö-vik stannar vi på macken för att fika lite, öppnar bakluckan och sätter oss breve Tosca , och jag lägger börsen på BIL TAKET.. va tror ni händer??

Vi far vidare och hinner till härnösand innan jag inser att min jävla börs är BORTA!?!jag börjar skrika som en stuck gris och ber Jonte stanna vid vägkanten så vi kan leta den, men inser snart att de inte är lönt då den var spårlöst borta,förmodligen efter e4an.. Mitt i all panik så plingar de till i telefonen, var ett sms av ngn vänlig själ som hade hittat igen MIN BÖRS!! dock var den helt tom förutom körkortet, alla andra kort var borta och mina pengar var borta, gick miste om 1500 spänn! men de var iaf bara vända om och hämta igen börsen då jag behöver mitt körkort för att kunna ta ut pengar på banken , sen så att jag kan köra bil och legitimera mig på ngt sätt osv.. väl framme i Ö-vik igen så möter vi upp karln som hittat börsen , jag tackar så mkt och erbjöd honom en hittelön, den ville han dock inte ha. Tänka sig att de finns vänliga männsikor här i världen oxå :)

Hur tur i oturen var inte detta? det händer ju fan inte :P , dock svider det att mina pengar försvann, Hade verkligen INTE råd att förlora dem... Men är man så kass får man skylla sej själv helt enkelt!!..

blev iaf ca 18 extra mil pga detta, så vi anlände inte fören vid 23 på kvällen, trötta och sluta efter dagen..

Vi har de iaf bra nu och jag har vell lyckats förtränga min kassa incident någorlunda iaf, jag kan då LOVA att jag ALDRIG mer kommer lägga börsen på biltaket, de är då ett som är säkert :P

Imorgon nalkas hemresa och ett stopp på IKEA!



RSS 2.0