29 februari.

finväder idag igen, oj så härligt! ska strax gå ut med hundarna och njuta en stund innan jag beger mej mot jobbet..Imorn var de tänkt att jag Jonte och hans mamma & vincent skulle dra till fjälls över helgen, men vincent har tydligen blivit sjuk så dom kunde inte åka med :/. men, jag och Jonte bestämde oss för att åka iväg bara vi 2 endå, vi tar med oss Tosca och zally oxå så får zally träna på att åka lite skoter :))

Har förövrigt ringt veterinären idag ang zallys drickande, hon dricker kopiösa mängder vatten! förstår inte hur de ryms i lillkroppen? iof så har de lugnat ner sej en liten aning, men är endå lite för mkt tycker jag.
Eftersom zally inte hade fri tillgång på vatten när vi hämtade henne, så kan de vara ngn "fix ide hon fått för sej. Hon var hemskt uttorkad och tunn när vi tog hem henne, och veterinären trodde samma sak.
Jag ska dock prova avmaska henne en gång till, så de inte är ngt sådant som spökar. lugnar de inte ner sej om ett par veckor så tror jag att vi åker till veterinären för lite provtagningar, så de inte är nå inre organ som tagit stryk eller dylikt :S.. uusch, vill inte ens tänka på det..

Nä, ut i finvädret var de! sen in och dricka en kopp kaffe och göra sej redo för avfärd mot arbete^^


28 februari.

Alltså vilket jävla väder de varit idag! idag har de verkligen varit vår ute, så otrooligt skönt :D solen har rennt värmt och det har droppat från takena i sinne, ännu ett vårtecken är att hästarna börjat tappa päls :)
Blev en lunch med Jennie på fältet, sedan har jag varit ute och busat med mina vovsingar. Har kommit fram till att zally är i en trots period nu, hon tycker nämligen att det är skitkul att springa åt andra hållet när man ropar på henne, SJUUUKT störande men de är bara bita ihop och nöta på så ska hon nog lära sej hur man uppför se :P

Efter en härlig förmiddag hemma så begav jag mej mot jobbet där jag befinner mej just nu, är för tillfället stilla lugnt så ska ta mej en kaffekopp och läsa lite skvaller :). När jag kommer hem blir de stallet, sedan en promenad med hundarna :) jobbar eftermiddag imorn oxå, sedan på torsdag beger vi oss mot fjällen över helgen, kommer bli ruggit skönt :)


Jag och en skadad liten Fjäll lemmel som satt på leden när vi kom och körde, vintern 07.


vet ni vad!?

Jag måste verkligen skärpa mej, senaste 2 veckorna har jag faktiskt syndat lite! smakat en liten godis hit och en liiten dit, inga direkta mängder men det är tillräckligt, för nu är jag verkligen sugen på ALLT hela tiden! suget kommer igång direkt jag stoppar ngt som är riktigt sött i munnen, så nu from imorgon tar vi nya tag igen och fortsätter som ingenting har hänt :) träna ska jag göra imorgonkväll oxå! då vet ni det..


Har bakat snoddas ikväll till Jonte, så att han ska ha ngt gott att ta med sej på jobbet och kanske bju sina arbetskamrater på, hur svårt är de inte att låta bli den förbannade smeten!? den är ju såå god! smakade några dopp med fingret, och för en gång skull ska jag inte ha dåligt samvete över det! utan som sagt, ist ta nya tag imorgon igen :) here we go!

En sak till, jag har nu ätit enligt Lchf i 1 år och snart 2 månader. "strikt" i 1 år med några undantag då såklart.. har alltså inte ätit en portion med pasta på över 1 år!! fan va tiden går fort. saknar det INTE.




26 februari.

så har jag jobbat klart för denna vecka, ledig imorn, känns skönt! :)
Har vart en rätt hektisk dag på jobbet, pumparna har jävlats och de har varit mkt hungriga skoterförare så jag har fått göra french hotdogs på löpande band, men de är bra :))

Nu i afton när jag kom hem var de bara att starta med middagen, köpte ett sånt där pizza kit på konsum i byske, så snörde ihop en pizza till Jonte och vitkål stuvning med korv till mej själv. Kan säga att mitt hjärta blödde litee när jag kände doften av pizzalukt och se hur Jonte äter ur den :( men, så går det om man är fet!

Nu är jag just inkommen från stallet, Jessika har vart hit och ridit ikväll vilket var nästan 1 år sedan sist! hon fick rida lite på Bajen som var pigg som en mört, jag följde med och gick brevid för säkerhetskull och de gick alldeles lysande! :)) jag fick pinna på rätt bra med mina korta ben för att hinna med dock :P haha
Jessika fick rida runt på volt en stund på gården oxå i båda varven, efter en stund så slappnade Bajen av ordentligt och det gick riktigt riktigt bra! hon har händer av guld ska jag be och tala om :)

Som sagt, ledig imorgon! då ska jag ut och köra båda hästarna, Bajen har sådan överskotts energi så han behöver och röras ordentligt! Bobby likaså, sen har jag inte orkat planera in ngt mer, tar dagen som den kommer :)



Jag och Bajen galopperar på volt för första gången, i våras tror ja de var ^^.
Det är oxå här vår förhoppningsvisa ridbana ska bli till! :)


25 februari.

Jag har egentligen ingenting att skriva om över huvudtaget, händer inte så mkt när jag jobbar nämligen, inte så mkt annars kanske heller men mer än nu :P..

Jag är dock lite bitter, så jag kanske ska passa på att klaga lite? som jag skrev för ett tag sedan så hade jag hört av mej till Royal om sadelprovning, var minst 2 veckor sedan jag gjorde det och jag har fortfarande inte hört något?. Dom har säkert full rulle, men tycker endå att dom kan höra av sej och tala om det och endå boka tid fast längre framöver då, nu vet jag inte ens om min anmälan har kommit in?.. Jag behöver verkligen en sadel NU!

en sak till jag känner att jag måste klaga över är kassorna på jobbet, att de ska vara så jävla svårt att få dem att stämma!? alltid ngn krona + eller någon - , jävla irriterande!!!

Sen är jag sinnessjukt shopping sugen oxå, men jag måste hålla mej i skinnet litegrann, oxå irriterande!! :P

bajs..





24 februari.

haft förmiddag idag på jobbet, hade med mej zally även idag då jag inte hade ngn hundvakt, vilket gick bara fint :). Är dock inte särskilt pigg, huvudet känns som bly och jag är trött före kl 9 på kvällarna, vilket aldrig brukar hända!?

Iaf när jag slutade så åkte jag in i byske en snabbis och inhandlade lite go middag till mej och Jonte, blev hästfile och ugnspotatis (morötter och kålrot för min del) samt egengjord vinsås, HUR gott som helst! jag har frossat i kött nu så jag borde klara mej 1 vecka :P haha! nu har vi legat och myst framfrör tvn, ätit lite Lchf pannacotta och nu ska vi strax gå ut med hundarna en sväng samt natta hästarna.

Förövrigt i afton har jag mejlat in lite förslag på vad man kan använda vår eventuella ridbana/ridhus till som vi förhoppningsvis kommer att få, precis som dom önskade. Tvivlar dock på att vi kommer få oss ett ridhus :P men en ridbana är nog inte alls omöjligt!!
Hoppas verkligen att de blir av.

Imorgon har jag eftermiddag på jobbet, ska bli skönt att sova ut inatt.

Jag vill verkligen tillbakaa! ....


23 februari.

står på jobbet, har ryckt in för lite extra jobb då chefen skulle ut på nå ärenden och då jag lix hade tänkt till stan så kan jag lika gärna tjäna lite extra pengar :)). Har zally med mej och det går riktigt br,a hon ligger här nedanför och sover så snällt :)

När åsa kommer tillbaka beger jag mej in till stan för att ordna med mat till djuren, sen måste jag tvärstanna på konsum och handla lite, ids inte gå in på ica maxi har jag insett :P tar sådan tid att gå in där.
När jag kommer hem ska jag fortsätta med städningen, sedan ut i stallet och köra lite häst.

Imorgon har jag förmiddag på jobbet , senpå afton ska jag och Jonte ha myskväll, äta god mat och bara rå om varandra :) , lördag jobbar jag eftermiddag, och söndag förmiddag..



bjussar på en bild från fjälls vintern 07, här åkte vi madrass nerför, satan va de gick! :D
gillar att jag typ sitter på stackars Kajsa, stackarn! X)


22 februari.

Jag har så fruktansvärt ont i ryggen! inget ni inte hört förut kanske, men det är så sinnessjukt jobbigt, framförallt att veta att de inte ger mej någonting att gå till en kotknackare och försöka fixa till det...
Har iaf försökt pjåta på här hemma så gott de går, har gått en promenad med hundarna och sedan städat litegrann, åtminstone påbörjat.

Nu väntar jag på att Jonte ska komma hem från jobbet så jag kan gå ut i stallet en sväng, är grymt ridsugen så frågan är om jag trotsar min onda rygg och testar. annars kör jag, får se vad jag bestämmer mig för.
Ikväll blir det bara lugnt, Robin kommer nog till fällis så jag hoppas att han kommer förbi här en sväng så jag får bjuda på kaffe, är så tråkigt att Jonte inte dricker , så jag blir så glaad när jag får bjudaa :D haha

Imorgon måste jag åka in till stan, ska fixa hundfoder samt foder till hästarna, ska passa på att smita in på ica maxi oxå när jag lix passerar :), sedan väntar 1 timmas träning på kvällen, och fredag jobbar jag förmiddag, första passet efter 7 dagars ledighet.


Bjussar på en bild från innebandy festen som var för ngn helg sedan, så sjuukt rolig kväll! :))


21 februari.

Som ni kanske märkt så har hästeriet legat på "hyllan" en tid nu i vinter, mkt för att jag inte riktigt haft motivationen som krävs, har helt enkelt varit lite halv less. därimot senaste 2-3 veckorna har jag suttit och påbörjat lite planering av träning osv igen, kan inte skryta över att jag hållit det direkt men idag kände jag faktiskt att jag fick tillbaka lite gnista, så nu ska vi igång på riktigt igen :)

Och självklart har jag tagit hand om mina hästar som vanligt under tiden, men just träningen har legat lite på is..Iaf så är min plan nu att Bajen ska kvala den 25 april, ganska exakt om 2 månader! så som sagt, nu kör vi igen och hoppas på att jag lyckas hålla motivationen uppe :) jag SKA hålla den uppe! detta är trots allt en stor dröm för mig, och jag vill verkligen inte ge upp den..



love.



Är detta inte kärlek så säg? :,)



21 februari.

vaknade imorse och kände att jag håller på bli förkyld! inte oväntat då Jonte druttat dit, så han är förmodligen boven i dramat..Känns inte kul då det inte var särskilt länge sen sist jag låg, men är vell bara gilla läget antar jag.. Ska ta mej en alvedon och sedan bege mej ut i det härliga vädet och promenera med hundarna en sväng efter skoterspåret, men först en kaffekopp!

Väntar på att pappa ska komma hem oxå så jag kan gå över med zally och vizzla sen en stund, hade tänkt he mej ut och rida Bajen en sväng med Tosca på släp :) har dock inte bestämt om jag ska rida eller köra, är riktigt jävla ridsugen men ryggen håller på att gå av som vanligt, så vi får se om jag trotsar den eller inte.

Imorgon måste jag åka in till stan och fixa hund och hästfoder, sen ska hästarna motioneras och hundar promenixas, ungefär som vanligt :). Mamma och pappa åkter till fjälls ikväll, lite avis är jag allt! men de blir våran tur nästa vecka , då åker jag Jonte och camilla & vincent upp över helgen (hans mamma och lillebror)
sedan har vi bokat in oss v:11 oxå med en massa annat folk, kommer bli awesome :)!

ska försöka åka upp så mkt jag bara kan i vinter, vi har ju trots allt stuga enda in i Maj så bara passa på :)
Nu ska jag hälla i mej lite kaffe innan jag tar tag i dagen, så de såå !


så jävla glad!

är så sjukt nöjd över mina framsteg på gymmet! älskar när man känner resultat , att man orkar mer :))


Dock så måste jag hålla med Mican litegrann ang denna jävla vikt/diet hysteri, nu kan man inte ens läsa aftonbladet/expressen utan att det ska stå en massa om olika typer av sätt att tappa kilon på, inte minst alla bilagor . Det handlar faktiskt inte bara om kilon, egentligen så tycker jag att alla ska kasta vågen åt helvete och börja använda måttband och se resultat via klädesplagg! för vågen gör en oftast bara besviken.

Ett tips, köp ett plagg som är 1 strl eller 2 för litet och ha som mål att komma ner i det! när du gjort det så märker du om de är där du vill stanna eller om du vill ner 1 strl eller 2 till :)  tex.

Sen ska man oxå komma ihåg att en liiten liten förändring i vardagen kan göra såå stor skilnnad, tex länga promenaden med 200-300 meter , skippa bullen till fikat på jobbet osv osv, listan kan göras lång, men jag tror ni fattar grejen :)!? Man behöver inte följa ngn direkt diet för att lyckas, så länge man tänker och använder sitt sunda förnuft så kan alla lyckas! jag  valde att testa  Lchf av anledningen att jag inte mår bra av socker och snabba kolhydrater, och jag mår så otroligt mkt bättre. Men de betyder inte att ALLA skulle göra det :) 


 Glöm aldrig bort att det är DITT liv det handlar om, gör inte ngt för någon annan skull, utan gå din egen väg och ta egna beslut..


20 februari.

En kanonhelg har passerat och en ny vecka har börjat, i fredags åkte jag och Jonte till boden där vi köpte oss en ny bil, ÄNTLIGEN! lördag steg vi upp tidigt och gjorde oss redo för att åka in till stan och spendera dagen/kvällen med Harald och Sussie, lilla Zally och Tosca fick hänga på och Vizzla fick vara med mamma på kiosken :).. Iaf när vi kom oss fram till staden så blev de en lunch på krysset innan vi begav oss mot burträsk för lite marknadmys, var dock inte alls särskilt mysigt då det började tok blåsa och snöa! men bortser vi från det så var de helt Ok :)

Zally fick miljöträna lite och promenera med oss runt på torget, gick över förväntan! hon var så duktig :) träffade även på en till lagotto som såg exakt ut som zallys mamma! var dock en hanhund, men endå, lite kul :)

efter ett tag så höll vi vell alla på att frysa ihjäl, så vi begav oss mot staden igen hem till Harald och sussies place där de bjöds på go mat och efterätt, massa prat och skratt samt tv tittande :) lika kul varje gång! tackar för en riktigt bra lördaag :)

Söndag blev de relativt lugnt under förmiddagen, mös på med hundarna och klappade på mina hästar :) på afton kom Jontes mamma och lillebror på besök en stund, kulit kulit :) vid 20 snåret kom Emelie förbi och kikade på lilla zally, sen hängde jag på henne till storis en sväng där vi var biffiga och tränade på deras gym ett tag ;)

Idag Måndag har jag haft besök av Mican under förmiddagen, tanken var att vi skulle fota litegrann nu när det var så fint väder! men det var så ljust ute att vi såg mestadels ut som 2 små kineser :P haha! något foto fick vi till iaf, får se till att ta fler ngn annan gång. Är kul med bilder, att kunna gå tillbaka och kika :)
Passade oxå på att släppa ihop hundarna och gå en liten promenad så dom fick rejsa av sej lite :))

Nu i afton ska jag ut och köra häst, sen hoppas jag på träning oxå! sen blir de nog en tidig kväll, känner redan att jag är lite småtrött!





-V-


äntligen!



har jag beställt hem en sådan One piece, som jag längtat! hoppas den kommer inom kort :D

Om.

Jag någon gång bestämmer mej för att göra en till tatuering, så kommer jag göra denna text

"Learn from yesterday
Live for today
Hope for tomorrow"

Tycker att texten är otroligt fin och framförallt väldigt sann! den skulle lätt kunna få pryda ngn del av min kropp,men ska dock vänta ett tag.




Här är en skiss på en av mina tatueringar, denna är vell den jag egentligen är mest nöjd med, eller ska man säga mest betydelsefull? den represtenterar iaf min familj, en stjärna för varje familjemedlem, och då är en del av djuren inräknade, skulle dock behöva lägga dit ngn stjärna till nuu :))


15 februari.

vaknade upp till kanonväder även idag! trots att de sög rätt mörkt ut igårkväll med snöstorm och blåst .
upp iaf och ut med hundarna direkt, ut med hästar och allt sådant och sedan blidde det en lunch med Jennie på fältet :) efter det tog vi en promenad i det härliga vädret , och nu befinner jag mej på jobbet för sista eftermidadgen innan jag går på 1 veckas ledighet , klagar inte :)

förövrigt har jag under några månaders tid haft så förbannat ont i höger skuldra! men har som inte riktigt kunna fatta vad jag lyckats med?! det kom jag dock på nu påväg till jobbet! det är ju sen jag och sussie åkte madrass på vitberget som slutade i världens krasch! minns hur förbaskat ont jag fick i höger axel så de är garanterat därifrån det kommer! har aldrig känt av problemet innan dess nu när jag tänker ordentligt, så nu föstår jag vad som utlöst de hela :P

skulle behöva gå till kotknackarn och fixa till det samt ryggen, men känns så meningslöst när det bara håller sej 1 dag innan det gått tillbaks i samma läge som innan, kanske skulle funka med skuldran iaf men inte ryggen, de har jag lärt mej.

Imorgon är jag som sagt ledig, Nina kommer ev , har inte hört av henne ngt så hon kanske har glömt mej? :P
hästarna ska hur som helst ut och röra på sej, sen har jag inga fler planer förutom att städa och tvätta, som vanligt :P


debatt

Är mkt "Liv" kring just Lchf just nu har jag märkt, debatter lite hit och dit och dietisterna varnar för hur farligt det är med de så pass höga fettintagen.Dietisterna påstår att vi behöver kolhydrater för att orka med vardagen, det är vårt bränsle och utan dem kan man inte leva i längden. Dom säger oxå att vi behöver frukt och grönt för att få i oss de vitaminer och mineraler som kroppen behöver, men VEM säger att vi som inte Lchf:ar äter grönt? och VEM säger att vi äter betydligt mera fett än vad vi gjorde från början?

Om vi ska tala om hur jag äter och hur jag ser på Lchf så äter jag MERA grönsaker nu än vad jag någonsin har gjort! ang fettet så äter jag inte heller mer fett nu än vad jag gjort innan, utan skillnaden är att jag äter RÄTT sorts fetter ist för FEL ! jag hinkar inte i mig 1 smörpaket om dagen som dietisterna verkar tro att alla som äter Lchf gör, dom tror att vi bara äter proteiner och FETT, men det så är det verkligen inte!.

Dom tror oxå att vi inte får i oss kolhydrater,men de gör vi! precis den mängd vi behöver och vi får dem från bra mat ist för en massa skit som tex kakor/bullar ris/pasta vitt bröd osv osv som dietisterna förespråkar.
Dom säger oxå att hjärnar inte fungerar optimalt i längden på kolhydratsfattig kost , då säger jag av egen erfarenhet att jag har ALDRIG mått så bra och kunnat tänka så klart sen jag började med Lchf! aldrig ngnsin.

Diabetiker har blivit friska sen dom övergått till Lchf, folk tappar kilon och mår bara allmänt jävla bra av kosten! jag tror de är där det sitter, folk kan inte acceptera att vi lever ett kanonliv och njuter av god och BRA mat som ger oss massa hälsovinster, det är tydligen förskräckligt att fok faktiskt får må bra!


Mig skrämmer dom inte iaf, sjukt att dom ens uttalar sej om kosten oxå då dom aldrig prövat..
blööööööööööööööö



Hur hemsk ser denna tallrik ut tycker ni!?


14 februari.

Alla ♥-ns dag idag, de firar jag med att åka iväg och jobba ett eftermiddags pass, känns helt ok endå då jag tycker att detta är en relativt överskattad dag, tycker att man ska visa kärlek och omtanke året runt och inte bara just denna dag, förstår inte varför den blivit så speciell.. fast de är ju alltid trevligt, om man har möjlighet att hitta på ngt :)

Tänkte bju på en lite veckoplanering innan jag beger mej!

Onsdag:eftermiddagsjobb, hästar vilar
Torsdag:Ledig, Nina kommer ev, hästarna motioneras, träna!
Fredag:Emelie O kommer och hälsar på med hundarna, köra häst, träna
Lördag:mot staden till harald och sussie, marknad i burträsk,hästar vilar.
Söndag:chill dag, mysa på hemma, köra häst och träna.

Förövrigt fick jag sålt skotern igår, känns lite tragiskt faktiskt att vara skoterlös, dock skönt med en extra slant i kassan, de är alltid välbehövligt :)


<3













Underbara dag :))

en fantastiskt god

Kladdkaka gjordes i lördags när Mican var på besök, INTE Lchf faktiskt! utan jag syndade. tänkte bju på receptet iaf, antar att de är rätt likt alla andra kladdkake recept, men jag gört endå! :)

Kladdkaka
2 ägg
2,5 dl socker
100 g smör
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl

vispa ägg och socker poröst, tillsätt resterande ingredienser och rör om till allt blandats.
Smörj en form och häll sedan ner smeten,
In i ugnen på 175 grader 8-10 min, låt stå kallt 1 timma innan servering! :)



Tips! snör ner lite bitar av 70% choklad, eller vanlig mjölkchoklad om ni har hemma! super mums ;))
På bilden ovan gör jag en Lchf variant.


13 februari.

Ledig idag, de har jag firat med att påbörja stor rensning av min garderob! har slängt sådant jag INTE använder längre, förstår fan inte varför man alltid envisas med att spara plagg i tron om att man kommer använda det sen, det händer ALDRIG! så from nu ska jag kasta sådant som inte används, eller skänka till någon som behöver kläderna bättre än jag.

Har en hel del jeans som jag funderar över hur jag ska göra, de är fina byxor faktiskt som inte alls är använda många gånger, grejen är den att en del är för stora nu och en del av mej säger att jag ska he bort dem, medan en annan del av mej säger att jag ska spara dem, dom går ju sy in!? men kommer jag göra de tror ni? förmodligen inte... tror jag stoppar dem i en säck och her undan dom om inte annat, dom påminner alldeles för mkt om mina extra kilon jag hade där ett tag, blir äcklad när jag tittar på dem faktiskt..

Håller på med tvätt oxå, kommer behöva minst 3 fulla maskiner till innan jag är färdig med det, jag har en tendens att spara allt sådant för länge och till sist står jag där och har inga rena kläder! lite knivigt de dagar man ska till jobbet :P
så skärpning där oxå , nu ska jag tvätta minst 1-2 gånger i veckan ist för att lagar allt!

Nu när Jonte kommer hem kl 3 ska jag ut och köra häst, vill inte lämna zally ensamen då hon fortfarande är som en pinklisa! dock inte alls lika mkt inne nu, händer kanske 1-2 gånger om dagen ist för 5-6 så de är framsteg!
Näe, en kaffe kopp nu innan jag fortsätter!  


Gänget imorse när vi gick över till mamma och pappa, haha!

12 februari.

Jag hatar livet lite just nu, KANON väder ute och -3 grader och jag står på jobbet.. -.- inte oK! ledig imorn, hoppas att vädret kan vara lika fint då, annars blir jag bitter på riktigt..

har som sagt jobbat hela helgen, hade förmiddag igår oxå och på aftonen fick jag besök av Mican, vi åt middag och käkade kladdkaka, såg lite tv och busade med vovvarna :) en myskväll helt enkelt! taack micimus <3

Efter jobbet idag bär de av hemmåt, ska ut och köra Bajen sen promenixa hundarna, städa måste jag göra oxå! påbörjade i fredags men hann inte avsluta det, ska skura golven och fortsätta med dammtorkningen.
Jonte kommer hem ikväll oxå, han har nämligen vart i fjällen med grabbarna grus och kört skoter, har faktiskt längtar lite efter han, men bara liiite! :)

Imorgon ska båda hästarna ut och röra på sej, blir nog ev en sväng in till stan på eftermiddagen och fixa lite saker.. Förövrigt har jag anmält mej och Bajen till sadelutprovning från Royal, gick in på hemsidan och skickade in en "ansökan" eller va man ska kalla det :P ? hur som haver, stod att dom skulle höra av sej så fort som möjligt. Vi behöver verkligen en sadel, en bra sadel som ligger  helt bra på honom! börjar vara less den bomlösa faktiskt, sen är de inte en ultimat sadel att rida i jämt heller.

Näe, göra lite nytta kanske? snart iaf, en kaffekopp först! ;)

Sugen Bobby skrutt :)) vintern 08.




ett recept.

Gjorde ju en fläskfile gryta förra veckan, vet inte om ni minns att jag pratade om den? den blev iaf riktigt lyckad så tänkte dela med mej av receptet :)

Fläskfilegryta 3-4 pers:

Tärna 500 g fläskfile
bryn den med smör i stekpannan och krydda med salt(gärna örtsalt) och peppar samt lite vitpeppar.
tillsätt 2,5 dl cremefraich , rör runt en stund och rör sedan ner 2-3 dl grädde.
ca 0,5 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöks klyfta
4 mtsk Vitt el rött vin (kan uteslutas)
1 msk soya

Låt puttra ihop en stund innan servering :)

Gött!!



10 februari.

Imorse var vi vakna första vändan kl 04,20, då var lilla zally kissnödig! så upp och ut och rasta en stund, sedan in och sova igen, hon är verkligen fantastisk måste jag säga! från att ha varit relativt ohanterad och i en flock på 17 hundar= hon har fått göra ganska precis som hon vill! till att inom loppet av två dagar lärt sej att lyssna på sitt namn, ordet nej, samt sitt och att pinka mindre inne :) stora framsteg tycker jag! sen är hon bara allmänt cool, finner sej i det mesta :)

efter att vi gjort bort morgon pinket så gick vi upp och la oss igen, sov till kl 8,30 då mamma ringde och talade om att hästarna helt plötsligt stod i samma hage? JAHA tänkte jag direkt, förmodligen Bobbys verk! gick över och såg att Bobby stod inne hos Bajen och åt ur balen, Bajen kom direkt till ledet så jag fick plocka in honom först, går sedan och ska plocka in Bobby och ser då blodspår, tar fast honom och leder in han i stallet och ställer honom på gången, han hade trampat sig ganska ordentligt på ballarna högerfram,såret sträcke sej uppöver ca 4 cm , var inte så djupt som tur var! men de blöder alltid ordentligt när dom lyckas trampa sig där.. Tvättade upp såret och sprayade på blåspray, nu står båda inne till jag fixat hagen, ska be pappa skotta ur lite snö med traktorn oxå när vi lix är igång.

Nu ska jag plocka fram dammsugaren och göra lite nytta innan jag beger mej mot kåge för eftermiddagsjobb, ska gå en prommis med hundarna innan oxå hade jag tänkt, så bäst att sätta igång!

Tittut!




9 februari.

Underbart väder idag! har dock inte riktigt hunnit med att njuta av de till fullo, men någon liten timma utomhus har de blivit iaf.utöver det har jag mest pjåtat på inne i huset och med hundarna, hängde på pappa till byske då jag insåg att vi hade tomt i kylkåpen :P så passade på att handla! och snylta lite skjuts ;D

Hade lite ångest över att jag inte hann ut med hästarna idag, hade verkligen varit underbart i detta väder! imorgon jobbar jag eftermiddag, får se om jag hinner ut före det.annars hinner jag på lördag och även söndag så de reder sej :) trots mitt tränings schema jag gjorde för ngn vecka sedan så har jag inte lyckats hålla det till fullo alls.. särskilt inte nu när de vart -35 grader i nästan 1 vecka! känns riktigt skit om jag ska vara ärlig..

En medryttare/kusk skulle inte vara dåligt känner jag, men känns som att chansen är rätt liten att ngn kör så långt för att komma sej hit, är ju trots allt 6 mil från stan och kan inte tänka mej att det finns ngn i grannbyarna heller.
fast kolla går ju alltid, skulle göra otroligt mkt att få hjälp åtminstone 1 gång i veckan! sen att gossarna får gå tillsammans som dom verkligen älskar skulle betyda mkt.

Får se hur de blir, stundvis känner man bara för att lägga ner skiten, men när man väl tänker till ger dom så otroligt mkt glädje att de skulle kännas tragiskt att vara utan dem oxå..Nu ska jag sluta ordbajsa, sängen känns lockande just nu.


8 februari.

Jo jag lever, även om det är knapt! blev upp 04,30 igårmorse för att plocka upp mamma och börja färden mot gävle/sandviken för att hämta min lagotto valp :). tog sin tid men vi kom fram iaf ca 8-9 timmar senare, uppfödarn bjöd på kaffe och wienerbröd (jag åååt deet! )och sedan skrev vi papper osv innan vi började färden hemöver igen.
valpen som numera heter Zally skötte sej exemplariskt, inte ett endaste pip ljud under hela vägen hem! hon sov i stort sett hela tiden, helt fantastiskt! därimot när vi väl var hemma, sisådär kvart över 2 på natten var hon såklart pigg som en mört efter att ha vilat så många timmar, så full rulle blev det! kl 04 vart de lugnt och vi kunde somna.

Allihopa sov som en stock framtill 11,40 idag, upp direkt och ut och rasta hundarna. Känner mej fortfarande sjukt trött, huvudet känns som en bly klump ! inte så konstigt kanske , är inte van att vara vaken ett helt dygn, sen att köra bil på det och måsta vara koncentrerad hela tiden gör inte de hela bättre! :P

Zally verkar trivas iaf, hon och Tosca leker som tokar stundvis och Vizzla tittar mest bara på lite irriterat sådär och suckar åt dem :P haha! är kanonväder idag, strålande sol men dock -17 grader, fast det är helt ok mot för va de varit så ska inte klaga :) har nyss vart ut med hundarna en kort kort liten sväng efter gatan så dom fick rejsa lite, nog har jag världens sötaste gäng alltid :,)

Ikväll blir de lugnt kan jag lova, tidigt isäng och förmodligen upp rätt tidigt imornbitti då jag antar att zally tänkt vakna och vilja gå ut, ledig hela dagen imorgon som tur är och jobbar inte fören fredagkväll, så jag ska nog hinna få mej lite sömn så jag orkar leva i helgen då jag ska jobba :)

Nu ska jag ta mej en kaffekopp och krypa ner i fotöljen framför tvn en stund, ska ut i stallet efter middagen och sedan väntar nog träning ikväll, var 1 vecka sen sist nu, SKÄMMES!



6 februari.

Ännu en trevlig helg har passerat, fredag blev de mest lugnt, lördag blev de lite party här hemma hos oss i all tröst, var egentligen meningen att jag skulle dra till sussie i stan på Dildo party, men pga kylan tog jag beslutet att stanna hemma då bilen inte startade samt att jag inte heller hade ngn motorvärmare då jag väl skulle vara framme. tråkigt men sant , hade verkligen sett fram emot det.. :/

Iaf så blev de riktig trevligt här hemma ist, jag gick dock isäng vid 1 tiden då jag blev sjukt trött ! medan de andra fortstatte till kl 6 på morgon :P galningar*

Söndag blev de bakishäng , lunch på pipens är vell standard sådana dagar :P! sedan hem och städa & göra sej klar för avfärd mot staden då vi blev bjudna på middag hemma hos Jontes pappa och Karina, var endast -25 grader och bilen fick sitta i motorvärmaren hela natten, var endå spännande att se om den skulle starta! vilket den gjorde till sist :) så kvällen spenderades i ursviken med go mat och prat, alltid lika trevligt :). På hemvägen skedde dock en olycka, eller vi märkte det när vi skulle bege oss, vi hade VÄRLDENS jävla punka på höger bakdäck! så ihopp om att kunna styra upp det åker vi sakta men säkert ner på macken och tänkte pumpa, men när vi är framme så har gummit nästan krängt av fäljen så de blev inge av! inge reservdäck hade vi med oss heller, jippi!! slutade med att vi fick dumpa Jontes bil i ursviken och köra Roger och Karinas bil hem till fäll igen..


Så idag måste vi in till stan igen, lämna tillbaka bilen och styra upp Jontes så vi får hem den. vi måste handla oxå endå så de är vell sak samma egentligen.. Förövrigt idag så ska hundarna promeneras ordentligt! är ju rennt blia, bara -18 grader! ;)


bild från i lördags :,)! fler kommer senare!


4 februari.

-39,5 grader hade vi inatt ,HELT sjuk! vi må vara norrläningar, men inte ens vi är gjorda för denna kyla! inte då jag iaf :P , har sovit som en klubbad säl inatt, var jäkligt skönt kan jag lova! steg upp vid 10, rastade hundar och gav hästarna en hösudd inne innan dom fick gå ut där vid 12 tiden, mätarn har inte gått under -30 idag, igår var vi iaf er på -28!

just inkommen från stallet, har plockat in gossarna som fått vara ute 4 timmar idag med dubbla täcken, dom fryser dock endå, fast lite mesiga är dom allt, för när jag känner under täckena är dom varma och gosiga? ;P fjompnissar.
Kallblod är de ultimata sådana här dagar, de är betydligt mer sällan dom fryser!

Och mina stackars hundar kämpar på, de går fort som tusan för dem att göra sina behov ute nu kan jag säga! :P lilla vizzla hann inte mer än 2 meter utanför dörren så sätter hon sig och lägger en kabel, för att sedan vända om fortare än kvickt och sätta sej på bron för att få komma in igen  X)! Tosca springer direkt till sin lilla stig hon gjort i snön och sätter sej , klar på 3 sek ;) skönt för mej att slippa vänta sålänge på dem iaf :P haha!

Jennie kom förbi en sväng för ett tag sedan, drack lite kaffe och pratade på. Nu ska jag strax ta och göra lite middag, idag kommer den bestå av rotsaks gratäng med fläskfile gryta, ska testa göra en ny variant idag med en liten tutch av whiskey, jag hatar whiskey i vanliga fall men en liiten liten dutt i mat kan vara riktigt gott! återstår att se, blir de lyckat lägger jag ut receptet här sen ;)


3 februari.

-30 grader har de vart hela dagen idag, dock så kunde jag inte låta hästarna stå inne längre utan drog på dem dubbla täcken och sedan åkte de ut i hagen, gick dit 3 timmar senare och båda hästarna stod och huttrade vid ledet och ville komma in! STACKARS djur! var bara skotta och göra klart i stallet så gossarna fick komma in..

Hundarna gillar inte kylan heller vill jag lova, dom får kramp i stort sett direkt dom går utanför dörren!..solen kikade fram en stund mitt på dagen så då passade vi på att gå en kort kort promenad, såg till att dom höll igång hela tiden så de gick relativt bra, jag måste ha sett ut som en michelingubbe dock! haha

Övrigt idag har de bara vart lugna gatan, suttit inne och eldat eldat och eldat lite till! vårt hus kan omöjligt vara bra isolerat, ena stunden har vi 20 grader varmt och andra 16-17...  --.--! Kylan verkar ska hålla i sej till på måndag/tisdag, så hästarna vilar till detta är över, tycker tammetusan att det är lite halverst djurplågeri att he sej ut..
En annan sak som är vansinnig är att dom körde tävlingarna i boden igår trots -30 grader, det tycker jag INTE är ok!!
såg att det var ruggit många strykningar, kloka hästägare det som faktiskt tänker på sina djur!


3 februari, i brist på annat.

varsågoda, en bildbom genom årens lopp!

















































































































































2 februari,kvällskvisten..

Just inkommen efter att ha rastat hundarna för kvällen samt gett hästarna kvällsmaten.. FYFAAN så kallt de äär!
tog ut båda hästarna och promenerade med dem en liten sväng så dom skulle få sträcka på benen lite då dom stått inne meste hela dagen, deras näsor blev alldeles vita på den korta sväng vi gick! stackars djur..

Imorgon lägger jag på dem 1-2 extra täcken så de får vara ute en lite längre stund, men usch va jobbigt de är när det ska vara såhär, tur jag inte hunnit raka dom än! jiisses alltsåå.. NÄÄ nu väntar sängen, full rulle imorgon.


2 februari.

Helt jävla sinnessjukt så kallt det är! -25 grader har de vart hela dagen, nu ikväll står mätaren på -29,2! finns stunder man ångrar att man ens är bosatt i norrland, detta är ett sådant tillfälle! huuurvas så hemskt -.-

Med andra ord blev de ingen körning/ridning idag som jag hade planerat, jag vill varken utsätta mej själv eller mina hästar för denna kyla! så de fick tammetusan vara!..Dom huttrar så fort dom kommer ut, så dom får nu stå inne..
verkar som det ska vara såhär kallt nu resten av veckan, jag HOPPAS att dom skämtar!

har vart in till stan en sväng idag med Jonte då vi hade bokat tid hos en naprapat (stavning?) , både jag och Jonte kände oss mer ramsnea än vanligt så de var välbehövligt. Nu i afton har vi haft Mican och Ante på besök, blev en enkel middag som fick bestå av Pipens bodega käk, blev en fläskfile sallad för min del men tjuvsmakade ngn enstaka liten pizzakant oxå måste jag erkänna :P shame on me..

Nu har herrskapet just åkt hem, och vad denna kalla kväll mer har att erbjuda lär inte vara mer än soffläge ! man går inte utanför dörren i onödan kan jag lova ! fyy :P . Hoppas på lite varmare väder imorgon!


sen kan jag tala om att jag hämtar hem denna lilla goding nu till veckan, en lite lagotto flicka :,)!


tjooobree



Här har du den åsa :)

1 februari.

Kallt som tusan är de ute! -17,8 imorse när jag for mot jobbet, ingen höjdare allstå med andra ord.. Nu befinner jag mej på jobbet, har så fruktansvärt ont i ryggen att jag tammetusan funderar på att hänga mej i närmsta stolpe! jag orkar fan inte -.-

Efter jobbet idag bär de av hemöver ganska direkt, ska om det inte är riktigt lika kallt bege mej ut och köra häst.
Egentligen så stör de mej inte att de är såhär kallt, de är bara det att jag fryser nå så förbanant lätt om händerna! har testat MÅNGA olika par handskar men det är inget par av dem som fungerat bra när de är såhär kyligt, och när jag väl börjat frysa om händerna slutar jag aldrig! sedan får jag en helsikees värk..

Förövrigt ikväll så ska jag bara ta de lugnt, kanske dra skurmoppen några varv på nedrevåningen, sen måste jag promenera hundarna oxå men SEN ska jag INTE göra något mer :D såde såå!


Snaart :)

RSS 2.0