31 maj.

3 natten i rad som jag vaknar och mår sjukt dåligt och måste gåner för att kräkas, HEJ magkatarr!
Går omkring med ett ständigt sug/brännande känlsa i magen , och värst är de då på nätterna av någon underlig anledning? totalt världelöst..

jobbat några timmar idag, nu är jag dock hemma. Har planterat lite blommor som jag ställt ut på altanen, samt gjort en liten kruka till mamma och pappa som jag ställt på deras bro :) ledig imorgon, har dock massor att göra!
ska åka till stallet relativt tidigt , Ingemar (equiterapeften) kommer och går igenom Bajen, tänkte låta honom få sej en genomkörare nu innan vi börjar komma igång ordentligt..Ser ut som vädret för den här helgen ska bli otroligt kasst! regn regn och åter regn visas på väderkartorna, inga små mängder heller utan typ 5 mm nu imorgon (fredag), lördag skulle de komma 19mm och söndag 12mm, INTE ok -.- ser ut att hålla i sej mer eller mindre framtill nästa fredag, tur vi åker på onsdag då ;)

Känner mej endå liite nervös inför resan om jag ska måsta dras med denna eländiga magkatarr, hoppas att jag inte blir risigare därborta! ska knarka losec framtills vi åker.

Förövrigt imorgon om vi bortser från stallet så ska jag och Jonte åka in till stan och växla till euro inför resan, sedan göra bort lite små ärenden sådär..Hundarna får hänga med, ska passa på att miljöträna Cilla lite på stan när vi lix är dit. Gården måste räfsas oxå, har gjort en del men har vell mer än hälften kvar. man har lite av en tendens att skjuta upp på sånt här? undra varför ;P




MINST såhär brun ska jag vara när vi kommer hem från Rhodos, lär få ligga i ;))


30 maj,

Var och red Bajen igår, första rundan vi rider helt ensamna, han var rätt spänd till en början och tyckte det var väldigt spännande när vi skulle lämna stallet ;) gick dock bra sen, pigg och glad häst :) blev en relativt kort tur, travade upp till Byskebyn där vi sedan vände och galoppade hela vägen hem, Bajen laddade som en galning och ville springa fort fort fort medan jag hade planer på att ta de liite lugnare :P lät honom dock springa på en bit innan jag försökte korta upp honom en aning, gillades inte men till sist så ;)

Tog sen in Bobby och borstade upp honom noga, använde mig av kardan för att få bort all vinterpäls. Nu börjar de ta sej, nu har han inte så mkt kvar faktiskt ;)

Idag har jag haft fm på jobbet, har haft så sjukt ont i kroppen och varit allmänt cenil! jag tror inte att jag har en kroppsdel som inte är inflamerad och ond just nu, och de är fan inte roligt ska jag tala om, är så sjukt less...
Jobbar sista dagen imorn innan jag är ledig resten av helgen, ser dock inte ut som att vädret ska bli på topp :/ gillas inte! vart tog dom där +20 graderna vägen? kom gärna tillbaks..


29 maj.

Inatt vaknade jag av att jag mådde så sjukt dåligt! var tvungen kliva upp och gåner för att kräkas, blev såklart livrädd att det var magsjuka på G men mår då helt Ok idag? jävligt konstigt, har vell säkert trått i mej något olämpligt? :P

från att ha varit +20 grader så ligger det nu kring +8, INTE ok när jag ska vara ledig! -.- jag hade ju tänkt få njuta och vara ute i solen och steka lite, men de gick dåligt..Nu väntar jag på att kl ska bli 12, då väntar en lunch med jennie på fältet :) senare i afton åker jag till stallet, hade tänkt rida sen måste jag täcka på hästarna då det verkar som det ska komma regn inatt.

Vovvarna lever och mår, Cilla växer så det knakar! blir spännande att se hur stor hon blivit när vi kommer hem från utlandet :) bara 7 dagar kvar nu tills vi åker och blir borta 1 vecka, OJ vad jag längtar! kommer dock sakna mina djur, men vet att dom är i goda händer så det kommer gå fiint :')

Var förövrigt till frisören igår och gjort lite ljusa slingor , helnöjd blev jag fören gångskull!  sved i dock i plånkan...


27 maj.

Mina 3 arbetsdagar för denna vecka är nu över, 2 av dom hade jag gärna skippat då de bara jävlats!!! uuusch..
Nu går jag på 2 dagars ledighet, det firar jag med ett besök hos frisören imorgon, ska göra lite ljusare slingor nu inför sommarn är planen.. Efter frissan tänkte jag åka till stallet och ta ut Bajen en sväng samt borsta upp Bobby ordentligt, sedan inget mer inplanerat.

Hästarna verkar stormtrivas! har inte blivit så mkt skrivet om dem nu senaste veckan då dom i stort sett bara stått, dom har klimatiserat sig fantastiskt bra och verkar hemskt nöjda med livet :) känns skönt.
Och för mig känns det helt fantastiskt bra än sålänge, är så skönt att äntligen få lite hjälp , sen är det alltid trevligt att vara fler :) av många olika skäl!

Tisdag hade jag oxå planer på att åka till stallet, om jag lyckas med min plan så ska båda gossarna få röra på sig :) Onsdag har jag fm på jobbet samt torsdag, sedan ledig framtill måndag om jag minns rätt? klagar eej ;)



Cilla, helt utslagen efter en dag med husse :')


ingen rubrik.

Ett lite halvjobbigt brev dompade ner i vår postlåda idag, ett brev från gammelstads djursjukhus.
Toscas kremering är nu klar och får hämtas ut, är väldigt blandade känslor måste jag säga....
Känns tungt att måsta åtevända dit, minnena och känslorna kommer krypandes tillbaka, jag vill inte tillbaka dit, men samtidigt vill jag att hon ska få komma hem, för det är här hos mig och Jontis hon hör hemma ♥


Jag saknar dig så enormt, mitt fina underbara hjärta.. <3


24 maj.

Imorse var vi uppe vid kvart över 8, så otroligt mkt piggare man är om dagarna när man tar sej upp vid den tiden! kanske är valp man ska ha jämt? ;) haha, skämt och sido*

Undebart väder ute idag, solen skiner och det är +16,7 grader, klagar inte! :D har gjort bort lite nödvändigheter , bla kört 2 maskiner tvätt samt hämtat några balar hö till hästarna så dom klarar sig över helgen då vi kan hämta mer, hundarna hängde med såklart! :) hade verkligen velat rida idag, men hinner inte det då jag har en klippning halv 4 , sen får vi besök av Jontes mamma och lillebror, grillat står på menyn! inte illa*

Hinner inte rida imorn heller, då jobbar jag förmiddag och efter det bär de av till frissan för att slinga håret, sen blir det middag i ursviken hos Jontes pappa och Carina som vi inte träffat på evigheters evigheter! ska bli kul :)
får ta det på lördag fm samt söndag, då kommer ev Nina och hänger med som sällskap.

Nu blir det en kopp kaffe i solen , måste se till att njuta av vädret på bästa sätt ;)


Drooog!


23 maj.

Idag har jag en massa måsten, bla tvätta fönstrena då vi knapt ser ut genom dem längre :P! okey, inte riktigt så illa men nära inpå! måste tvätta 211 tvättar, räfsa gården (vilket lär ta sin tid) samt dra ut med hundarna i skogen, det ser jag dock inte som ett måste utan det gör vi för att vi tycker de är roligt såklart! :)

Det går jättebra med Cilla, och det känns verkligen helt fantastiskt bra! är så glad att jag fick chansen att ta mig an henne, jag ser verkligen fram emot en framtid med denna hund, de gör vi allihopa :)

Igår afton åkte jag till stallet och mötte upp Jeanette (ägarn) , blev en preimär tur på Bajen och hon red på sin shire hingst, satan så maffig han är! red till vi kom ut i Byskebyn där vi mötte upp helena och matilda på deras hästar, 4 st blev vi altså och Bajen rörde inte en fena! han var cool lugn hela turen!? trodde endå att han skulle tycka att de var lite spännande, men icket!? :P  skönt iof^^, var iaf fantastiskt härligt ute, lagom varmt och solen sken på oss , kunde inte blivit bättre.

Imorgon åker jag till stallet igen, med sällskap av Nina denna gång. blir en ridtur på båda grabbarna är tanken :)
Ledig framtill fredag, sen väntar en jobbhelg! känns vell endå helt ok efter 1 veckas ledighet :)


21 maj.

Ännu en natt och dag har gått och lilla cilla sköter sig otroligt bra :)!
Har hunnit med en hel del hitills idag faktiskt, under morgonen har jag hunnit med att snygga till vizzla , så nu ser hon inte ut som ett långhårigt litet monster längre ;) , gick över en sväng till mamma och pappa så Vizzla och Cilla fick busa med deras vovsingar, blev ett väldans rally!

Passade på att sätta saxen i pappa som var så sjukt långhårig, nu har han dock åkt till kiruna igen, tycker inte om att han ska vara där..

Nu är jag ganska just hemkommen efter att ha varit in till Byske en sväng, Vizzla och Cilla fick såklart följa med :), Cilla fick följa med in på kiosken hos mamma och kika på lite kunder ;) samt gå en liten kortis på samhället vilket gick otroligt bra! hon blir mer harmonisk och säker i sig själv för varje dag som går :)

Åkte förbi och kollade till mina hästisar oxå, lugna och harmoniska grabbar, alltid ett gott tecken :)
Imorn har jag tänkt rida på Bajen iaf för första gången där, blir spännande! ^^

Nu dags att råta ihop någon form av middag, tror rennt jag ska lyxa till det med bacon lindad kycklingfile? ;)




<3


20 maj.

Första natten för våran lilla Cinxia "cilla" avklarad, hon har varit såå duktig! inte tt ljud på hela natten fören kl halv 7 imorse, då hörde jag hur hon bökade på nedan för mej, så då gick vi ut och de kom både kiss och bajs! :')
sedan gick vi upp igen och somnade om framtill kl halv 9, hur skönt som helst :)

Hon är betydligt tuffare idag än igår, igår vågade hon inte ens kissa utomhus :P men fortfarande lite försiktig av sej är hon, men hon gör framsteg hela tiden !.

Nu är jag just hemkommen efter att ha kört hästarna till de nya stallet, lastningen gick endå över förväntaN, bobby var lite tjurig men gick på till sist, Bajen gick på nästan direkt , han kliver alltid upp på rampen, står pall en stund innan han sen går in :P

Väl framme släppte jag dem i varsin hage , Bobby spände upp sig och svävade bokstavligen talat fram , och då kan ju såklart inte Bajen vara sämre än att haka på ;) måste ju visa upp sej inför nya polarna ;)
Blev relativt lugnt ganska snabt, ska dock tillbaka ikväll och kolla läget samt lämna lite mera grejjer :)

Vädret idag hade kunnat få vara trevligare dock, regnar och är mulet & gråkallt :/ meen, ser ut att bli bättre redan imorgon! de hoppas vi på :)

kanske tar några bilder ikväll på nya stallet föresten så ni får se hur det ser ut, är huur fint som helst! :')


19 maj.

Så har vår lilla Cinixa anlänt, en 4mån gammal cane corso tik från kennel Almighty Highs :)
Mötte upp dem i Byske kl halv 8 imorse, så några timmar har gått och det går bättre och bättre :)
Hon har inte varit spec gnällig, men hon är en riktigt liten fegis! har försökt få henne att kissa när vi gått ut men hon stenvägrar, är helt enkelt för mkt spännande att titta på :P

Det gick riktigt bra med vizzla oxå faktiskt, eller helt ärligt har dom inte brytt sej så mkt om varandra! ett litet rally rejs har de blivit men cinixa är fortfarande lite halv skraj för henne, nu ligger dom dock och sover sida vid sida, måste vara ett gott tecken :')

Mican Robin jocke och Nylle har varit förbi och kikat på henne, men som sagt är hon lite av en fegis och hade lite beslutsångest över om hon skulle våga gå fram eller inte, hon fick dock ta det i sin egen takt och till sist vågade hon sig fram :) , Hon kommer bli ganska härdad till slut, de är hon så illa tvungen då de färdas folk här lite som jämt och ständigt :P hon ska även hänga med mej på macken när jag jobbar, och där är det folk mestadels hela tiden så det kommer bli bra till slut :) Nu såhär första dagen är det såklart så mkt intryck, det måste man ha översende med :).


Mican och Robin kommer hit på middag ikväll, Grillat står på menyn! klagar inte ;)
Imorgon blir det som sagt flytt med hästarna, ska bli såå kuul :)

Gullgrisar!


18 maj.

Blev en spännande tripp till umeå igår, tänkte faktiskt berätta för er vad jag och Jonte gjorde där.
Vi åkte dit för att kika på Valpar, kan tänka att någon redan listat ut det? :)

Jag har pratat om rasen Cane corso under en lång tid och drömmen har vell mer eller mindre varit att jag en dag ska äga en sådan..Planen var att jag och Jonte skulle vänta till i sommar med att skaffa en till hund efter Tosca, men när detta tillfälle dök upp var vi bara tvugna att ta det..Både jag och Jonte blev helt sålda, och vist, det är svårt att inte bli när man kikar på valpar, men det känndes mer än så.

Iaf så  bestämde vi oss för att tinga en av valparna , en svart/brindle liten canecorso tik som för tillfället heter Cinixia, vi har inte kommit på något annat ännu. Hon kommer att anlända redan imorgon (lördag) då uppfödaren lix passerar då hon ska på utställning i piteå..

Det känns såklart toppen, men samtidigt lite sorgligt. Hade jag fått välja så hade jag såklart velat ha tillbaka min fina underbara Tosca, Ingen kommer att beröra mej så mkt som hon gjorde, en del av henne kommer alltid att finnas kvar i mitt hjärta och jag kommer aldrig någonsin att glömma henne.. En dag kommer vi att ses igen, men till dess är det dags att gå vidare med livet.. <3




17 maj.

Idag är det betydligt tråkigare väder ute, regnar och är grått & trist! meeen, det är iaf 6-7 + grader så man överlever ;)

Befinner mej på jobbet just nu, jobbar framtill kl 14 sedan kommer Jonte och plockar upp mej, vi ska nämligen på äventyr mot Umeå hållet idag, mer säger jag inte :).. Kommer vi hem i vettig tid så ska jag smörja lite läder, packa ihop lite av de sista som ska med hästarna, hade tänkt flytta dem på söndag , sjukt spännande! :)

Förövrigt i helgen ska jag hinna motionera båda hästarna, träffa Nina, grilla och vara med folk! FULLT upp med andra ord, men de kan vara trevligt ibland ^^!



sommaaaar!!! :')


16 maj.

Idag har jag fan haft sommarkänsla! har för första gången suttit ute på altanen utan att frysa, det kallar jag ett riktigt sommar tecken! gillaaa :D

Har den härliga äran att ta hand om mammas Bejliz i veckan då dom åkte till fjälls igår för sista gången, dom tog med sig zally och Smoa så nu är det stillga lugnt hemma ;). jennie kom över en sväng mitt på dagen, vi drack oss en stor kopp kaffe och snackade lite skit framtills jag var tvungen att bege mej iväg för arbete.

Svängde förbi hemma hos Dennis och hälsade på deras lilla amstaffvalp på 10 veckor, SATAAN så sööt! dock jäävulst vassa tänder, syns på händerna kan jag lova! :P kommer nog bli en riktigt liten hårding de där skulle jag tro, liten och uppkäftig X) Vizzla fick träffa honom oxå, hon hade då fullt shåå med att uppfostra :P ,gammhaggan!

Befinner mej på jobbet just nu, har som sagt ef och fm imorn , jobbar fredag ef oxå sen går jag på 1 veckas ledighet :)
klagar inte, ser nämligen ut som det ska vara go väder! :D


15 maj.

Underbart väder ute idag! +13,5 grader, dock rätt blåsigt men de må vara :) nu ryker snön fort!
Har gått en liten promenad med vizzla och zally, hunnit luncha med jennie och förbereder mej nu inför eftermiddagsjobb.

Vi har fått vårat sommarschema nu från macken, jag kan säga såhär att jag kommer ha det sjuuukt bra i sommar! jobbar vell cirkus 2 dagar i veckan framtill semestern, ledig nästan varje helg! de enda som får lida för det är mitt konto, tur jag får fylla ut med tid hos mamma.. Jag längtar som tusan tills sommaren är här!!!

ska ta och koka mej en kopp kaffe innan jag börjar dra mej! , har eftermiddag imorgon oxå, förmiddag på torsdag och kväll fredag, sedan ledig helg :)


Bjussar på en bild på mej och frugan från i fredags,
Tack vännen för att du är DU <3


14 maj.

Jag börjar åter känna mej som en människa igen, man har inget annat val än att försöka gå vidare med livet helt enkelt, nu försöker jag blicka frammåt..

I fredags hade jag en inplanerad födelsedags fest som jag var mkt osäker på om jag skulle låta bli av eller inte, men jag bestämde mej för att göra ett försök och det var de såå värt! var helt fantastiskt roligt och jag är så glad över alla ni som kom och gjorde den till den bästa :) TACK till alla ni som förgyllde kvällen, jag behövde det verkligen <3

Förövrigt har helgen varit rätt lugn, stugbygget på holmen har börjat så där spenderade Jonte sin lördagskväll ,och jag hade turen att bli bjuden på grillat hemma hos Mli i storbränna! jäävulst gott var det kan jag lova :')

Igår åkte jag in till byske och hjälpte mamma en stund på kiosken, sedan begav jag mej hem och snörde ihop lite middag, chillade en stund och gick sen över till stallet och borstade upp båda skithästarna som ser ut som hej kom och hjälp mej just nu, satan vad dom löser! sadlade på Bajen och tog en ridtur för första gången på 1 vecka, har verkligen inte haft någon ork till det senaste dagarna... Han skötte sig bra iaf :)

Nu förbereder vi oss mest inför flytten, går allt enligt planerna så flyttar jag på hästarna redan nu till helgen, så grejjer ska packas, läder smörjas osv osv. Hoppas på att vädret vill vara på vår sida så jag hinner bada upp dem innan oxå.

Nu ska jag koka mej en kopp kaffe, krypa ner i soffan och vila en stund innan jag sätter igång och tvättar! har ungefär 100kg tvätt att ta tag i.. suck*


snart åker vi utomlands oxå, 3 veckor kvar!


10 maj.

Det blir vist käftsmäll på käftsmäll..
Åkte in med zally till veterinären idag för att kolla upp henne ordentligt, visade sig att hon förmodligen till 90% har en mkt allvarlig njursvikt sjukdom som såklart, leder till döden..

Blir ett återbesök i slutet av nästa vecka, då ska njurarna ultraljudas , och då klarställs även hennes dom..
Än sålänge är hon hemskt pigg och glad, inget hon lider av just nu, men inom en snar framtid så kommer hon att bli dålig.. Nu är det altså upp till mig att ta detta beslut, och det är jag fan inte i skick att göra just nu...

Finns det någon jävla gud som sitter och bestämmer sånt här!?! så skulle jag personligen ha ihjäl honom !
Jag orkar verkligen inte detta..


7 maj.

Jag lever, även om det är knapt.. Jag känner mig så otroligt tom, tårarna har tagit slut...
Jag kan inte förstå att min fina underbara bästaste vän är borta, allting gick så fort..
Kvällen innan satt jag och planerade valpar , kvällen efter var hon borta..



Nu befinner hon sig på en plats där smärta och obehag inte finns,
och jag vet att en vacker dag kommer vi att ses igen,
våra äventyr är inte över.. <3


......



Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund

Du gav mig allt
Ett hjärta kan
Du lever kvar i mig
Så länge livet ger mig tid
Du sa till mig 'Var inte rädd'

Men säg mig hur kan man nånsin' va' beredd?

Vila i frid, mitt hjärta, min ängel, min bästa vän... <3
tack för allt...


3 maj.

Lunchat med Jennie under förmiddagen, gått en promenad med hundarna i finvädret och väntar nu på att Jonte ska komma hem från jobbet, då drar vi till Byske och handlar samt svänger förbi morfar med lite grejjer, åker vidare mot kåge där vi ska hämta utemöbler till altanen och sedan hem igen :)

Ikväll ska jag rida, sen ska jag mysa ner mej i soffan med min fina underbara Jontis , Bra dag! :)))


Ge mej sommar nuuu tack! <3


2 maj.,

Tog mej en redig sovmorgon imorse! steg upp och rastade hundar samt matade hästar, gjorde mej klar för att sedan dra mej till stan för att ombesikta bilen med jennie som sällskap , nu gick audin igenom iaf , han sa rennt att den såg ut att vara i nyskick! de gillar vi ;)

drog en latte inne på Stigs innan vi begav oss upp mot solbacken en snabbis, in på ÖB för att kolla läget en sväng osv :). for även förbi morfar i byske och hjälpte han med att sätta upp gardiner , han har fått flytta till norrgårda då han inte riktigt orkar göra allt själv längre, Glad över att jag kom var han, gulliga morfar <3

i afton har jag inte gjort mkt annat än att städa, och jag är så sjukt less på det! jag tror jag dammsugar säkert 5 dagar i veckan och de ser lika jävligt ut endå! nu hoppas jag att Toscas päls fällning tar slut, för jag är gode less.
Har just kommit in efter en promenad med odjuren, höll då på att blåsa bort! skitblåst...Har petat lite på hästarna oxå, jag längtar verkligen till flytten! ska bli sjukt spännande.

Imorgon åker jag in till byske för att handla samt klippa morfar, mot afton sidan ska Bajen röras på, sedan inget mer inplanerat.. Fredag fyller jag år, som present så väntar en jobbhelg! myyyysigt..




Gull Zally, har förövrigt beställt en ny veterinärtid till henne nästa vecka på Torsdag.
Nu hoppas jag att vi får bukt med hennes problem så hon får bli helt frisk.


1 maj.

Dålig uppdatering senaste dagarna, jag vet!..

Hade iaf en otroligt mysig varlborgs med min Jontis och världens bästa Harald & Sussie :), åt grillat till middag och sussies goda chokladmousse till efterätt,åkte lite flak, grillade korv mitt i natten inne i våran kamin samt såg film :) TACK för en kanonkväll! <3

Nu har herrskapet ganska just farit, bara jag och Jontis kvar här hemma. eller bara jag just nu då jonte drog iväg ut en sväng. Jag ska strax ta och bege mej mot Byske för några timmars jobb på kiosken , mamma och pappa drog till fjälls igår nämligen.

Ikväll när jag kommer hem måste jag städa, igeeen... eller så kanske jag tar en ridtur ist? hmm, va låter bäst? ;)


RSS 2.0