22 mars.

Inget blev som planerat idag, som vanligt! jag insåg att jag var tvungen att åka ner till stan och kirra foder till hästarna, samt göra lite småärenden. sagt och gjort! tog Jennie med mej som sällskap, satan va timmarna rinner iväg! 40 min körning in till stan, 2,5 timma där och 40 min hem igen, de tar tid med andra ord...

Väl hemma igen snörde jag ihop lite middag, idag fick de bli mandelpanerad fisk som jag testade för första gången, och det blev faktiskt riktigt lyckat! så jag lägger upp receptet sen i slutet av inlägget :)
En stund efter middagen så kommer Jonte inrusandes och säger att jag har en häst lös, TOPPEEN!?! -.- går över till stallet och mkt riktigt, där står Bajen helt förtvivlad utanför hagen, all tråd hel dessutom så han har alltså HOPPAT över! dumma häst... tur han inte är särskilt avancerad att ta fast :P

Efter lite hästjakt så blev det soffläge framför BB en stund, sipan har då åkt ut och tacka då gudarna för deet!
sen strax före halv 8 kom Jennie över och vi bänkade oss framför halv 8 hos mej, och på tal om det mina vänner så såg jag att dom sökte folk här i skellefteå trakten, jag SÖKTE :P ! HAHA jag dör om jag kommer med, så hoppas jag slipper :P

kl 20 begav vi oss ner på folkan för ett hårdpass på gymmet, sprang på löpbandet samt styrketränade, nu är jag nästintill halvdöd och känner av min förbannade höger skuldra -.- , ska stoppa ngt i munnen nu innan jag tar hundarna och går en liten promenad i blåsten, sen ska hästarna få komma in oxå och borstas upp ordentligt! Imorn stiger jag upp tidigt så jag hinner köra före jobbet, blev inte idag som sagt.


HÄR kommer receptet på mandelpanerade fisken!:

PANERING:
10-12 st mandlar
1 ägg
2 msk grädde
salt och lite peppar (ta gärna citron peppar om ni har hemma)

Torskfile eller alaskanpollock (billigt och bra ;) )

Skär fisken 1,5 cm tjocka skivor, salta lite lätt.

Ta en djuptallrik och kläck ner ägget, mortla eller mixa mandlarna till de är helt krossade och rör ner tillsammans med ägget, rör om ordentligt. tillsätt grädden och till sist kryddorna.
Rulla runt fisken i "smeten" och stek sedan i mkt smör!
Jag fick ösa på lite av paneringen under självaste stekningen då de inte fastnade så jättelätt, resultatet blev mkt gott och braa! :)

Till detta åt jag en vanlig hederlig enkel remouladsås, som jag då gör själv med majonäs cremefraisch och bostongurka samt lite lite dill :))

Gött!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0