18/19 juni


Åh va de är svårt att inte skriva varje dag, jag vet aldrig riktigt vart jag ska börja någonstanns! men jag ska göra ett tappert försök till att få med allting, kortfattat! jag skriver alltid hur mkt som hellst, antar att ingen orkar ödlsa tid till att läsa det endå så ;P , inte för att de spelar mig så stor roll men  endå, lite kul skulle det ju vara :)! sen skulle jag vilja fixa min design på blogen oxå så att den blir lite mer "personlig" ,  som den är nu är de inte alls bra! åsså måste jag byta bild oxå.

Ja ja, de kommer nog bli ett ganska långt inläg igen! men de kan inte hjälpaas ;)

Jag börjar med gårdagen.
bejliz hade tid hos veterinären klockan 11, så jag fick köra till öjebyn/piteå och de gick ju som de gick, haha!
Men vi kom fram helskinnade iaf vilket var tur :), vi satt oss och vi fick vänta i typ 30 min för dom var sena .
hur som hellst så visade det sig att Bejliz har en ögoninfektion som orsakats av "drag", på vintern åker hon ju mkt skoter och sen är hon åker bil så står hon gärna med huvet nära ac där de blåser kallt, så de var därfår hon fått det .
Så nu ska hon äta medecin i en vecka och sen ögondroppar i 2 veckor, förhoppningsvis ska de bli bra då .

Efter veterinär besöket drog jag och mamma till byske, åt lite lunch och sen körde jag bil med pappa till kåge för att hämta ut Bejliz medecin som inte fanns i byske ( vilket inte är ovanligt) dom har ingenting där som man behöver.
Och efter det så körde jag hem till fällfors, lagade middag och de blev korvstroganoff och mackisar. sen ringde jag till Emelie och hon kom hit och red en sväng , gick super bra!  sen följde jag med henne hem och vi får ut och red på hennes Fari och dreitil barbacka , MYS :) ! jag red först dreitil men sen tvingade emelie upp mig på fari som förövrigt sist jag red honom ute ville he ner mig i diekt, och då hade jag endå sadel, men nu hade jag ingen! men de gick väldigt bra som tur är, han är verkligen super fin! :) han är så himmla lätt riden, nästan för lättriden att de blir krångligt :P

Nu till dagens bravader!

steg upp klockan 10,00 och gjorde mig i ordning. bar hö och fixade vatten åt hästarna så dom skulle klara sig över dagen och sen följde jag med mamma till byske för att jobba, jag längtar tills jag får min lön på fredag! hoppas de är så mkt som jag har förväntat mig, men man vet aldri med min mamma, sisst så hade hon tänkt ge mig 1000 kr för lite för att hon räknat fel, så nu räknar jag oxå en exktra gång för säkerhetsskull så det inte blir fel :P hahha.

Jobbade ca: 5 timmar och efter det åkte jag med ola hem till fällfors, jessika kom hit och vi for ut och red en sväng :)
Jag tog bravad eftersom han är som han är, och jessika fick ta Macho för han brukar ju vara så snäll .
Men gösta petter! ombytta roller, bravad som brukar bli hyper då man far ut 2 st kunde jag rida på långa tyglar och han var hur lung som hellst, därimot Macho bubbe var pigg som en lärka och på hemvägen då vi skulle trava en sväng så bröt de lös! jag och bravad travade upp jämsides och sen hann vi om litegrann och då blidde macho alldeles utöver sig och börja bocka , tjoff lät det så låg jessika i backen. Tur att de gick så pass sakta och att jag hann stanna bravad så att även macho stod stilla, meeeen trotts fallhöjden på ca:170 cm så klarade sig jessika bra :) tur hon är tufff och duktig!
lika fort som hon föll av satt hon i sadeln igen och vi fortsatte att trava och de gick bättree .

Efter ridturen hade mamma kommit hem, hon slutade tidigare idag! vilket inte händer så ofta om man säger så.
Kaisa oxh cizzi fick ta hand om kiosken ikväll, så de firade vi med surströmming :) MUUUMS! synd bara att de är så jävla krångligt att bena och tjollra på, annars hade man ju kunna äta ihjäl sig, men man blir less efter ett tag att bena :P

Nu sitter jag här och ska gå och ringa Jonatan , får se om han orkar komma hit knatt eller om han kommer imorgon ist.
Jag är ledig då, men sen väntar det jobb i sinnneee! uusch, tragiskt. men pengar behöver man alltid, så äre.

Nej, ska ringa jonte nu och sen duscha! sen väntar min säänng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0